TG Telegram Group Link
Channel: مطالعات شبه قاره هند
Back to Bottom
@indianstudies

تب‌و‌تاب حضور افغانستانی‌ها در ایران

برخی معتقدند که این روزها به عمد موضوع مهاجرانی افغانستانی مطرح شده و به شکل غیرمنصفانه‌ای مباحث مهاجر هراسی در شبکه ها به جریان افتاده است. گروهی هم در مقابل معتقدند که حضور غیرقانونی این مهاجران سبب‌ساز مشکلات اقتصادی و اجتماعی شده و نمی‌توان به راحتی از این موضوع گذشت.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به خبرآنلاین گفت: «من با مسئله پناهندگان افغانستانی به ایران مخالف نیستم، حتی بعد از جنگ ایران و عراق بخش عمده بازسازی ایران به دوش همین مردم افغانستان بود که ما با همزیستی مسالمت‌آمیز دارند، اما آن چیزی که خطرناک است عدم حضور اظهارنامه‌ای و ثبت شده پناهندگان و مهاجران افغانستانی است.»

شرق با این فرض که ایران‌ گرفتار انبوهی از شکاف ها است نوشته است: "... این شکاف یا گسل جدید را می‌توان «شکاف ایرانی-افغانستانی» نام نهاد. این گسل حول گفتمانی مهاجرستیز یا به عبارت دیگر افغانستانی‌ستیز شکل گرفته است؛ گفتمانی که مجموعه‌ای از ادعاهایی کلیشه‌ای دارد: «مهاجران افغانستانی عامل جرم و جنایت‌اند»، «مهاجران افغانستانی مشاغل را از ایرانیان دزدیده‌اند»، «مهاجران افغانستانی حق و سهم ایرانیان را خورده‌اند» و چندین و چند گزاره کلیشه‌ای دیگر. این کلیشه‌ها همواره در اذهان بخشی از جامعه ایرانی حضور داشته است، اما به نظر می‌رسد اکنون بیشتر از همیشه رواج یافته."

محمدحسین بنی‌اسدی از دیپلمات‌های سابق وزارت خارجه می گوید باید کار به دست کاردان بیافتد و وزارت خارجه که یک نهاد تخصصی است می‌تواند امر مهاجران را مدیریت کند. او برای جماران نوشته "... این خطر زمانی مضاعف می‌شود که برخی در ایران خواهان اعطای شناسنامه ایرانی به این خیل عظیم برای شرکت در انتخابات پیش رو هستند. خبرهایی دائر بر دادن کد یکتا به افغان‌ها، اعطای تابعیت به افغانستانی‌ها و خانواده آنها، اعطای تابعیت به کودکان حاصل از ازدواج زن‌های ایرانی و مردان افغان و تبادل هیئت با طالبان، هجوم افغان‌ها را به ایران بیشتر کرده است.

در همه کشورهای دنیا تا جایی‌که به اتباع بیگانه مربوط می‌شود، وزارت خارجه نقش اصلی در مدیریت آن ایفا می‌کند ولی ظاهراً در ایران این اختیار از وزارت خارجه گرفته شده و این وزارتخانه به مجری صرف دستورات بدل شده است.

معضل حضور افغانستانی‌ها تحت هر عنوان اعم از پناهنده، مهاجر، مهاجم، معاند، نفوذی، نیروی کار با برنامه یا بی‌برنامه... و هرگونه برنامه‌ریزی برای کنترل، نظارت و حل و فصل معضل، مستلزم یک اقدام ظریف و جامع با در نظر گرفتن جمیع جهات داخلی و منطقه‌ای و خارجی است که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت."

روزنامه اطلاعات می نویسد "شدت گرفتن نشر مطالب منفی، تیترهای زرد جنجالی، آمارسازی های دروغ و بی مبنا، بزرگنمایی ها و مطالب خلاف واقع از یک سو و همگن و یک دست دانستن همه مهاجران و بی‌توجهی به تنوع و تخصص آنها و به تصویر کشیدن کلیت مهاجران افغانستانی به‌عنوان جمعیتی بی سواد و غیرمتخصص و سربار از سوی برخی رسانه ها و چهره ها و بازانتشار آنها توسط شبکه های اجتماعی و نگاه امنیتی دولتمردان به حوزه‌مهاجرت و بی برنامگی سیاستگذاران در ادغام و جذب و استفاده بهینه از نسل های مختلف مهاجرین که در ایران متولد شده و چندین دهه در ایران سکونت داشته اند، منجر به شکاف ایرانی- افغانی در جامعه شده است.

دامن زدن به نگرش منفی نسبت به مهاجران در جامعه میزبان که در موج جدید مهاجرتی دو سال گذشته و ورود مهاجران تازه به عینه مشهود است، موجب تعمیم این نفرت پراکنی و هراس افکنی ها نسبت به کلیت جامعه مهاجران افغانستانی و تلقی آنها به‌عنوان معضلی امنیتی-اجتماعی و طرح مباحث بی پایه ای چون «ظهور اشرف افغان در آینده‌ای نه چندان دور» شده است."

یدالله کریمی‌پور می گوید " [گفته می شود] ایران خود کشور مهاجر فرستی شده و نرخ زادآوری ایرانیان رو به کاهش نهاده است. بنابراین طی سال های آتی، شاید تا یک دهه دیگر، اتباع افغانی بر ایران چیره شده و مقدرات مملکت را در دست گیرند. اما:

۱- چند درصد جمعیت کشور
با پذیرش شایعات و حدس و گمان های عوامانه، فرض می گیرم 10 میلیون افعانستانی در ایران مستقرند. در این صورت با احتساب جمعیت 87 میلیونی ایران و افزودن 10 میلیون پناهنده، نسبت آنان در کل جمعیت کشور به 10/3% می رسد؛

۲- دیگر کشورهای تسخیر شده
از جمعیت 9/2 میلیونی امارات متحده عربی، 8/7 میلیون خارجی و تنها 1/4 میلیون تن اماراتی هستند یعنی ۸۸ درصد جمعیت این کشور. امارات مهاجر پذیر ترین کشور  جهان دانسته می شود. همچنین از 2/6 میلیون جمعیت قطر، 2/3 میلیون، مهاجرند. در برخی منابع رقم اتباع خارجی قطر، 88% تخمين زده شده است. هم چنین درصد مهاجران در بحرین، کویت، عربستان و عمان به ترتیب 45%، 65%، 38% و 55% می باشند.
بر این پایه، هر 6 کشور حوزه جنوبی خلیج فارس با وجود درصد اندک شهروندان بومی، باید تسخیر شده پنداشته شوند. نه؟! ولی چرا در این کشورها بحث مهاجران،‌ مقوله ای عمده، اصلی و پر خطر برای یکپارچگی ملی محسوب نمی شود؟ پاسخ در گزاره ای کوتاه نهفته است: این ملت-دولت ها سازماندهی شده اند. ملتی که سازمان دهی شد، حتی چنان چه 95% باشندگانش را مهاجرین تشکیل دهند، مصون خواهد ماند؛ بر عکس ملت بی سامان و بی سازمان، با 95% بومی هم، آشفته و درهم و برهم است؛

۳-بسترهای تکوین پناهندگی
چرا افغانستانی ها به ایران، پاکستان، کشورهای جنوب خلیج فارس و دهها کشور دیگر پناهنده می شوند؟ چرا امواج مستمر مهاجرت از افغانستان به فضاهای پیرامونی در جریان است؟ فارغ از غرق شدن در گرداب سناریوهای توطئه که مرا بدان راه نیست، بستر تکوین کوچ از مبدا به مقصد، مبتنی بر سه انگیزه موقت بنا شده است:
- جستجوی فضایی مناسب تر برای یافتن کار و درآمد بیشتر در مقصد؛
- جستجوی فضایی مناسب تر برای دسترسی به امنیت و آرامش در مقصد؛
- فرار از خانه و کاشانه به دلیل نداشتن امنیت شغلی- درآمدی، بسته تر بودن فضای زندگی در مبدأ.
در واقع دو عامل گریزاننده و جذب کننده مبدا و مقصد در این مسیر دخیلند. ببینید در حال حاضر وضعیت امنیت کسب و کار و زندگی در افغانستان چقدر تحمل ناپذیر شده که مردمش ناگزیر به کوچیدن به جمهوری های اسلامی ایران و پاکستان می شوند؟!!! چنان چه فضای درونی افغانستان به دلیل رشد بالای اقتصادی متحول شده و آرامش و امنیتی نسبی بر فضاهای زندگی مستولی شود، به گمانتان موج پناهندگی کمتر و حتی ایستا نخواهد شد؟ از کجا معلوم تا دهه آینده، افغانستان مانند امارات و عمان و ترکیه، به مقصدی برای ایرانیان جستجوگر کسب و کار و امنیت تبدیل نشود؟

۴- افغانیش آرزوست
ایران 15 همسایه دارد؛تا کنون چند تن عرب کویتی، اماراتی، مسقطی، بحرینی، اماراتی و سعودی دیده اید که به عنوان نیروی کار در ایران بیل بزنند، یا با مته در خیابان گودبرداری کنند؟ چند تن ترک، ترکمنستانی، آذربایجانی، ارمنی، روس و قزاق را دیده اید که در گاوداری، مرغداری، جاده و تونل سازی کار کنند؟چرا کارفرمایان در بدر در پی نیروی افِغانی هستند؟ حتی گاه با مزد بیشتر. مگر نه این که بخشی از دلایل جذب افغان ها در بازار، وجدان کاری، امانتداری، سخت کوشی و اطاعت پذیری است؟

۵- همزبانی
یکی دیگر از دلایل جذب سریع نیروی کار افغانی در بازار کسب و کار ایران تشابه و دیرپایی گسترده فرهنگی- زبانی دو کشور است. چرا بازار کسب و کار ایران، در پی جذب بنگلادشی ها، خمرها، هندی ها، پاکستانی ها و...که 80% نیروی کار کشورهای جنوب خلیج فارس را در دست دارند، نیست؟ به گمانتان پاسخ این پرسش در دیرنگی قرابت گسترده فرهنگی بین دو کشور نیست؟"

بنگاه خبرپراکنی بریتانیا یا بی بی سی رصد کرده که "... دو گروه بیش و پیش از سایر کاربران این موضوع را «داغ» کرده‌اند؛ گروهی از مخالفان حکومت که با تکیه بر احساسات ملی‌گرایانه به مخاطبان خود درباره آنچه «تغییر بافت جمعیت» و «چراغ سبز جمهوری اسلامی برای فرزندآوری و سربازپروری با مهاجران افغان» می‌دانند، هشدار می‌دهند و گروهی از هواداران دولت رئیسی که تلاش می‌کنند بخشی از نقصان‌ها و ناکارآمدی‌ها را به حضور مهاجران افغان در ایران نسبت دهند."

احمد وحیدی که وزیر کشور است اما گفت " ... [تعدادی که] ما می توانیم به صورت غیررسمی از اتباع افغانستانی حاضر در ایران اعلام کنیم، حدود پنج میلیون نفر و به طور رسمی کمتر است. و وضعیت مهاجرین و اتباع خارجی به موضوع مهمی تبدیل شده است که در دستور همه دستگاه‌ها از جمله وزارت کشور قرار دارد.

بر اساس برنامه طراحی شده نسبت به ساماندهی اتباع خارجی اقدام خواهد شد و در دستور کار است."

هم‌‌میهن نوشته " در این میان موضوعی که باعث افزایش دلواپسی بیشتر در ایران می‌شود خبر اخراج یک میلیون افغانستانی از پاکستان است؛ دستور اخراجی که ایران را با چالش حتمی روبه‌رو می‌کند و بیم آن می‌رود که این یک میلیون نفر نیز از ایران سر در بیاورند."
@indianstudies

نگاهی به حضور افغانستانی هادر ایران/ اعتماد
@indianstudies

موضع متناقض هند درباره بحران غزه.

در حالی که مودی می کوشد هند را رهبر و سخنگوی کشور های جنوب و در حال توسعه معرفی کرده و همه جانبه وارد رقابت فزاینده چین و آمریکا کشیده نشود، حمایت این کشور از ‎#إسرائيل گویای یک پاردوکس در سیاست خارجی این کشور است.

هند بخاطر دشمنی دیرینه با پاکستان و ترس از رشد اسلام گرایی در میان مسلمانان هند و کشمیر ،تقویت روابط نظامی با اسرائیل در سالهای اخیر،نیاز به جلب حمایت لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا جهت خرید تجهیزات دفاعی پیشرفته از واشنگتن،نقش اسرائیل در پیشبرد کریدور هند-شبه جزیره عربی-اسرائیل -اروپا وبرخی عوامل دیگر از اسرائیل حمایت می کند.

اما این سیاست و محکوم نکردن حملات اسرائیل به غزه به تلاش هند برای ایفای نقش یک قدرت بزرگ جهانی در آینده آسیب خواهد زد و بی طرفی آن در رقابت قدرت های بزرگ را زیر سوال خواهد برد. چین با درک همین واقعیت بود که ناگزیر از موضع گیری در این مورد و انتقاد از اسرائیل شد.

رحمان قهرمان‌پور
@indianstudies

سمینار هند و خلیج فارس
@indianstudies

بازنمایی آرای شبه قاره هند درخصوص متمم ضدحماس ارائه شده توسط کانادا

متمم پیشنهادی کانادا باهدف محکوم کردن حماس در مجمع عمومی رای نیاورد و تصویب نشد

با ۸۸ رای مثبت، ۵۵ رای منفی و ۲۳ رای ممتنع، متمم از کسب دو‌سوم آرای کافی کشورهای حاضر بازماند.
ایران، #پاکستان، #بنگلادش، #مالدیو، و #سریلانکا، از جمله کشورهایی‌ بودند که رای منفی دادند.
#هند، #بوتان، و #میانمار به آن رای مثبت دادند.
#نپال رای ممتنع داد و #افغانستان غیبت کرد.
@indianstudies

بازنمایی آرای شبه قاره هند به قطعنامه ضداسرائیلی و حامی فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل

قطعنامه ضداسرائیلی با ۱۲۰ رای موافق ، ۱۴ مخالف و ۴۵ ممتنع در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید. عنوان قطعنامه حفاظت از غیرنظامیان و آتش‌بس در نوار غزه بود.

ایران، #افغانستان، #پاکستان، #بنگلادش، #مالدیو، #نپال، #بوتان، #میانمار و #سریلانکا، از جمله کشورهایی‌ بودند که رای مثبت دادند. اما #هند که غلظت اسرائیلی دوستی‌اش زیاده بالا رفته است، رای ممتنع داد.
@indianstudies

لغو روادید بصورت یک‌طرفه با ۳۳ کشور از جمله هند

وزیر میراث فرهنگی: در جلسه امروز هیأت دولت، موضوع لغو یک‌طرفه روادید با ۳۳ کشور تصویب شد که این اقدام یک تصمیم بزرگ برای رونق گردشگری کشور است. کشورهایی که برای لغو روادید یکطرفه مورد تایید هیأت دولت قرار گرفته‌اند:

فهرست این کشور‌ها
:
۱- جمهوری #هند
۲- فدراسیون روسیه(به صورت گروهی)
۳- امارات متحده عربی
۴- پادشاهی بحرین
۵- پادشاهی عربستان
۶- پادشاهی قطر
۷- پادشاهی کویت
۸- جمهوری لبنان
۹- جمهوری ازبکستان
۱۰- جمهوری قرقیزستان
۱۱- جمهوری تاجیکستان
۱۲- جمهوری تونس
۱۳- جمهوری اسلامی موریتانی
۱۴- جمهوری متحده تانزانیا
۱۵- جمهوری زیمباوه
۱۶- جمهوری موریس
۱۷- جمهوری سیشل
۱۸- جمهوری اندونز
۱۹- برونئی دارالسلام
۲۰- پادشاهی ژاپن
۲۱- جمهوری سنگاپور
۲۲- پادشاهی کامبوج
۲۳- پادشاهی مالزی
۲۴- جمهوری سوسیالیستی ویتنام
۲۵- جمهوری فدرال برزیل
۲۶- جمهوری پرو
۲۷- جمهوری کوبا
۲۸- ایالات متحده مکزیک
۲۹- جمهوری بولیواری ونزوئلا
۳۰- فدراسیون بوسنی و هرزگوین
۳۱- جمهوری صربستان
۳۲- جمهوری کرواسی
۳۳- جمهوری بلاروس
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دولت هند خودمختاری جامو و کشمیر را لغو کرد به این ترتیب، تنها ایالت عمدتا مسلمان‌نشین‌ هند، حق قانون‌گذاری مستقل را از دست می‌دهد. منتقدان می گویند که این کار، راه را برای اسکان هندوها در کشمیر و تغییر بافت جمعیتی‌ این منطقه باز می‌کند. پاکستان…
@indianstudies

دیوان عالی هند لغو خودمختاری نسبی کشمیر را تاييد كرد

دیوان عالی هند در حکمی لغو خودمختاری نسبی کشمیر را قانونی دانست.

بر اساس این حکم، خودمختاری نسبی که پس از استقلال هند از بریتانیا که به کشمیر تحت کنترل هند داده شد، «موقتی» بوده است.

این حکم تصمیم چهار سال دولت این کشور درباره لغو وضعیت ویژه این منطقه را تائید کرد. این تصمیم با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است.

جلیل عباس گیلانی وزیر خارجه حکومت موقت پاکستان گفته که هند حق هیچ گونه اقدام یکجانبه‌ای در مورد وضعیت کشمیر اشغالی را ندارد و به شدت تصمیم دادگاه عالی این کشور را بی‌اعتبار می‌داند.

دادگاه عالی هند همچنین از دولت آقای مودی خواسته که انتخابات کشمیر را تا سپتامبر ۲۰۲۴ برگزار کند.
@indianstudies

اخراج بیش از ۴۸۲ هزار مهاجر غیرقانونی از پاکستان

دولت پاکستان بیش از یک ماه است که طرح اخراج مهاجران غیرمجاز را آغاز نموده است.

سرپرست وزارت کشور پاکستان اخیرا اعلام کرد که از آغاز روند اخراج مهاجران غیرقانونی، تاکنون بیش از ۴۸۲ هزار نفر این کشور را ترک کرده‌اند.

سرفراز بوگتی با بیان اینکه ۹۰ درصد از مهاجران غیرقانونی با رضایت خود پاکستان را ترک کرده‌اند و تنها ۱۰ درصد با اجبار از این کشور بیرون رانده شده‌اند. وی تصریح کرد: «گزارش‌های مربوط به ضرب و شتم و بدرفتاری با مهاجران حقیقت ندارد».

تاکایوشی کورومایا، سفیر ژاپن در کابل در دیدار با دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد طالبان از کمک ۵۸.۴ میلیون دلاری این کشور برای مهاجرین اخراج شده از پاکستان خبرداد.

سعید بن مبارک الخیارين، سفیر قطر در کابل در دیدار با خلیل الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان وعده داده که کشورش به مهاجرین برگشتی به افغانستان کمک خواهد کرد.

سفیر ترکیه هم قول هایی در این زمینه داده است.

روابط طالبان و پاکستان بعد از اقدام اسلام آباد در اخراج افغان ها تیره شده است.

درپی حمله مرگبار اخیر به نیروهای امنیتی پاکستان، سرپرست سفارت افغانستان هم به وزارت امور خارجه پاکستان احضار شد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies عمران خان بازداشت شد نخست‌ وزیر پیشین پاکستان، عمران خان، توسط نیروهای امنیتی در اسلام‌آباد، بازداشت شده است. پس از ماه‌ها کشمکش و در حالی که دولت حاکم بر پاکستان با مشکلات بسیار زیادی در حوزه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دست و پنجه نرم می کند…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
@indianstudies

شاه محمود قریشی آزاد نشده مجددا بازداشت شد

سیاستمدار مخالف دولت کنونی پاکستان هنگام خروج از زندان بازداشت شد.

پلیس پاکستان شاه محمود قریشی، وزیر خارجه سابق و از سیاستمداران نزدیک به عمران خان، رهبر مخالفان را در آستانه خروج از زندان بازداشت کرده است.

عمران خان پس از برکناری از سمت نخست وزیری بازداشت شده و در حال حاضر زندانی است.

قرار بود آقای قریشی در پی صدور قرار وثیقه در مورد یک پرونده دیگر از زندان آزاد شود اما ویدیوهایی که طرفداران او منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد که هنگام خروج از زندان، ماموران پلیس او را به داخل یک خودرو پلیس می‌اندازند و با خود می‌برند.

با نزدیک شدن پاکستان به انتخابات، التهابات سیاسی بالا گرفته و فشار به نزدیکان عمران خان و حزب تحریک انصاف بیشتر شده است.
@indianstudies

انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل در هند

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد انفجاری در نزدیکی سفارت اسرائیل در پایتخت هند رخ داد؛ اما تلفاتی در بین کارمندان سفارت نداشت. اسرائیل و هند تحقیقات مشترکی را درخصوص ابهامات این انفجار انجام می‌دهند.

سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز تایید کرد انفجاری در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی نو در فاصله ۱۰۰ متری رخ داد.

رسانه‌های هند با وجود این هنوز وقوع انفجار را تأیید نکرده‌اند و تنها از دریافت گزارش‌هایی از سوی پلیس درباره احتمال وجود بمب در محل خبر داده‌اند.

The Israeli National Security Council (INSC) has issued a travel advisory for its citizens in India following an explosion near Israeli embassy in Delhi on Tuesday.

Calling it a "possible terror attack", the INSC warned Israeli nationals against visiting crowded places and openly displaying Israeli symbols in India. It also told Israelis to avoid posting travel itineraries and pictures online
@indianstudies

اطلاعیه سخنرانی در خصوص کاهش ارزش پول در هند در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies باز هم خط و نشان آمریکا و تردیدِ هند در قرار گرفتن یک محدودیت قیمتی بر نفت خام روس‌ها India hesitates to support a price cap on Russian oil as high-ranking US officials are expected to push for it during their trip to India this week. Delhi…
@indianstudies

پالایشگاه های هندی نفت نیجریه را جایگزین نفت روسیه کردند

به گفته داده های ردیابی کشتی و مقامات صنعتی ، پالایشگاه های هندی در این ماه به طور فزاینده ای گریدهای نفت شیرین نیجریه را جایگزین نفت سوکول روسیه کرده اند که علت اصلی این مساله مشکلات مربوط به پرداخت و تحویل محموله های روسی است.

مقامات گفتند که کاهش عرضه محموله های روسی به دلیل تحریم های شدیدتر غرب علیه تانکرهایی که حامل نفت خام روسیه هستند ، منجر به تقاضای بیشتر برای گریدهای ایالات متحده و نیجریه خواهد شد.

دو محموله از چهار محموله سوکول هند که در حامل های Aframax بارگیری شده اند ، در روزهای اخیر تغییر مسیر داده اند و دو محموله دیگر در حال حرکت به سمت بنادر هند هستند.

تاکنون در این ماه هیچ محموله سوکول به هند تحویل داده نشده است. با این حال ، هند در پنج روز اول ژانویه حدود 428،000 بشکه در روز نفت خام نیجریه خریداری کرد - بیشتر از کل ماه نوامبر.

تخفیف روسی

طی یک سال گذشته ، پالایشگاه های هندی طرفدار نفت خام روسی نسبت به نفت نیجریه بودند که با تخفیف 4 دلار در هر بشکه ارائه شده است و در F.O.B ارزان تر است. پایه نفت خام روسیه مثل اسپو و سوکول با تخفیف قیمتی نسبت به برنت معامله می شود.

آمارهای آرگوس نشان می دهد تخفیف هر بشکه نفت اسپو نسبت به برنت 6 دلار است و حدود 72 دلار در هر بشکه فروخته می شود. در حالی که قیمت نفت بونی لایت نیجریه 2.50 دلار بالاتر از برنت بوده و 80.6 دلار فروخته شده است.

دو نفتکش بزرگ حامل نفت روسیه که قبلا به سوی هند در حال حرکت بودند، تغییر مسیر داده و اکنون عازم سنگاپور و ژاپن هستند.  در ماه دسامبر هیچ محموله نفت سوکول روسیه به هند صادر نشده و برخی از محموله ها نیز به سوی چین تغییر مسیر داده اند.

بر اساس آمارهای کپلر، در ماه نوامبر هند خرید نفت نیجریه را نسبت به اکتبر سه برابر افزایش داده و از 69 هزار بشکه در روز به 199 هزار بشکه رسانده است.
بازار نفت گاز پتروشیمی
@indianstudies

ساخت معبد رام به جای مسجد بابری در آیودیا
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ساخت معبد رام به جای مسجد بابری در آیودیا
@indianstudies

افتتاح رسمی معبد راما؛ نقطه اوج افراط گرایی حزب مودی

دوشنبه در یک مراسم مذهبی به رهبری نارندرا مودی معبدی باشکوه برای خدای هندو لرد رام در مکانی در هند افتتاح می‌شود که میلیون‌ها نفر معتقدند زادگاه اوست.

در یک برنامه دگرگون‌کننده چندین میلیارد دلاری بولدوزر‌ها به جان شهر افتادند تا تبدیل به جایی شود که رهبران ملی‌گرای هندو آرزوی «واتیکان» شدن آن را در ذهن می ‌پرورانند.

این مراسم ماه‌ها قبل از اینکه مودی به دنبال سومین دوره حضور در انتخابات باشد، برگزار می‌شود و آغازی غیررسمی برای کمپین اوست.

این معبد در زمینی احداث می‌شود که پیش از آن و به‌مدت بیش از چهار قرن مسجد بابری در آن قرار داشت. اهمیت مذهبی این شهر باعث شده است از زمان حکومت گورکانیان بر هند در قرن شانزدهم میلادی میان هندوها و مسلمانان بر سر مالکیت این محل مناقشه باشد.

در سال ۱۹۹۲، هزاران هندو به مسجد بابری حمله و آن را تخریب کردند. دیوان عالی هند ویران‌کردن مسجد بابری در سال ۱۹۹۲ را کاری غیرقانونی خواند. اما همین دادگاه در ۲۰۱۹ تصمیم دادگاه ایالتی در سال ۲۰۱۰ که زمین را بین مسلمانان و هندوها تقسیم کرده بود، لغو کرده و به صراحت اعلام کرد: « این مسجد در محل یک معبد بنا شده و مسلمانان حقی در آن ندارند».

بازگشایی معبد راما در این شهر، یک پیروزی نمادین و بزرگ برای نخست وزیر ملی‌گرای هند به شمار می‌رود که اسلام‌زدایی از شهرها و تاریخ این کشور را در دستور کار خود قرار داده است.

این مراسم که نمایان‌گر «نقطه اوج» پروژه ملی‌گرایی هندو است، باعث هراس ۲۰۰میلیون مسلمان و بسیاری از هندی‌های غیرمذهبی و مخالفین مودی شده است.

علاوه بر دنبال کردن پروژه هندوگرایی، محور دیگر ماموریت مودی یعنی مدرن‌سازی شگفت‌آور هند نیز با سرعت پیش می‌رود. با این حال ملی‌گرایی هندو یا هندوتوآ به صورت متکبرانه خطری است که جاه‌طلبی‌های اقتصادی مودی را نیز تهدید می‌کند.

Ram temple is inaugurated in northern Ayodhya city 32 years after a Hindu nationalist mob demolished the Mughal era Babri mosque.
@indianstudies

هند در بورس هم روی سکو آمد

هند با کنار زدن هنگ کنگ، بعد از آمریکا، چین و ژاپن رتبه چهارم در بزرگترین بازارهای سهام جهان را به دست آورد.

البته، طی سال‌های اخیر، بازار سهام هنگ‌کنگ میلیاردها دلار نقدینگی از دست داده و حجم معادلات آن کاهش یافته است(تصویر).

India overtakes Hong Kong as world's 4th largest stock market

The Indian stock market has overtaken Hong Kong's to rank as fourth largest equity market globally for the first time, according to data compiled by Bloomberg. The combined value of shares listed on Indian exchanges reached $4.33 trillion as of the previous close, versus $4.29 trillion for Hong Kong, according to Bloomberg data.
@indianstudies

دبیرخانه دومین کنفرانس بین‌المللی مطالعات هند که به میزبانی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، از استقبال پژوهشگران از این کنفرانس خبر داد و اعلام کرد، مهلت دریافت چکیده برای شرکت در این رویداد علمی‌پژوهشی تا ۳۱ فروردین‌ ۱۴۰۳ تمدید شده است.

🔸بر اساس اعلام دبیرخانه، چکیده مقالات پذیرش‌شده در این کنفرانس در پایگاه ISC نمایه‌ می‌شود.

🔸محورهای اصلی این کنفرانس که اول خرداد 1403 به همت بخش مطالعات هند دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و انجمن ایرانی مطالعات جهان برگزار می‌شود، آثار پژوهشی مرتبط با حوزه مطالعات هند در ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی‌اجتماعی است. همچنین بر اساس فراخوان منتشر شده، محور ویژه این کنفرانس «روابط هند و ایران» خواهد بود.

🔸علاقه‌مندان برای شرکت در دومین کنفرانس بین‌المللی مطالعات هند باید چکیده مقاله خود را در 250 تا 300 کلمه تا پایان فروردین 1403 از طریق پایگاه اینترنتی این کنفرانس به نشانی «https://isconf.ut.ac.ir» ارسال کنند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کریدور جدید هند خاور میانه اروپا ۱/ همانگونه که انتظار می‌رفت این کریدور جدید حرف و حدیث‌های زیادی را به همراه خود آورده است. در فضای داخل ایران برخی عمدتا از سیاستمداران تلاش می‌کنند تا این اتفاق را کم اهمیت یا غیر موثر در بازیگری ایران…
@indianstudies

اهمیت حفظ امنیت چابهار

حمله تروریستی بامداد روز پنجشنبه ۱۶ فروردین به چابهار و راسک، بار دیگر باعث شد در خصوص اهمیت بندر چابهار بحث‌هایی مطرح شود. گروهک تروریستی جیش العدل که تحت حمایت بیگانگان است، در ساعات پایانی روز چهارشنبه، مجموعه‌ای از حملات تروریستی هماهنگ را در شهرهای چابهار و راسک واقع در استان سیستان و بلوچستان انجام داد که به شهادت جمعی از مدافعان امنیت انجامید.

انجام عملیات‌های همزمان توسط گروه مذکور در جنوب شرق کشور، همچنین مسائلی را در خصوص امنیت این مناطق و تاثیر آن بر کریدور شمال-جنوب به وجود آورده است.

دوگانگی و تضادی بین ادعای گروه جیش العدل مبنی بر حمایت از مردم سیستان و بلوچستان و عملیات اخیر این گروه که یک کلان پروژه اقتصادی را هدف قرار داده وجود دارد.

واکاوی اقدامات تروریستی این گروهک به خصوص با توجیهی که در خصوص عملکرد اخیر خود ارائه کرده است، نشان می‌دهد، جیش العدل ماموریتی چند لایه را اجرا می‌کند.

مسئله اصلی برای چابهار حفظ ثبات و امنیت است تا شرایط برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های داخلی و خارجی آماده شود و بتوانند آنجا سرمایه‌گذاری بکنند. ولی حملات تروریستی مانند حمله جیش‌العدل، چابهار را از جریان رقابتی با دیگر بنادر منطقه خارج می‌کند.

چابهار یکی از بنادر مهم از نظر اقتصادی برای ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود. ناامن‌سازی چنین بندری بدون شک یکی از اهداف مخالفین گسترده شدن فعالیت اقتصادی بندر چابهار است.

واقعیت این است که چابهار به لحاظ اقتصادی برای ایران، هند، افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی که محصور در خشکی هستند از اهمیت خاصی برخوردار است. اما مشکل این است که معاهده‌ای که میان ایران، افغانستان و هند زمان حکومت محمد اشرف غنی امضا شد، به خوبی پیش نرفته است. در واقع دست‌های دیگری در کار هستند که این معاهده عملیاتی نشود.

الان می‌توان گفت که چابهار بخشی از رقابت‌های کلی در سطح منطقه‌ و حتی در سطح بین‌المللی بین چین و آمریکا است.

حملات تروریستی این‌چنینی، چابهار را از جریان رقابتی که با دیگر بنادر منطقه از جمله گوادر در پاکستان، صحار در عمان و جبل‌علی در امارات دارد، خارج می‌کند. به همین دلیل به سود بقیه بنادری که در منطقه فعالیت دارند تمام می‌شود.

جدیداً ارتباطات تجاری‌ افغانستان که از طریق کراچی با پاکستان بود، با مشکلاتی همراه شده است. اختلاف نظرهایی که بین دولت سرپرست افغانستان و ارتش پاکستان سر مسئله خط مرزی به وجود آمده این اختلافات را تقویت کرده، از این رو‌ مشکلاتی برای تجار افغان پیش آمده است. برای مثال بعضی از کالاهای فاسد شدنی را پاکستان در بندر کراچی نگه داشت و وقتی فاسد شدند، تازه ترخیص کرد.

 افغانستان ترجیح می‌دهند چابهار جایگزین کراچی بشود؛ ولی طبیعتاً پاکستان مایل به این مسئله نیست. احتمالاً ‌‌پاکستان تا جایی که بتوانند سعی می‌کند که به دولت سرپرست افغانستان وعده بدهد. به آنها بگوید که اگر بندر گوادر راه بیافتد یک جاده-بزرگراه در برنامه است که از بندر گوادر به مرز چمن بکشند.

تلاش‌های موفق هند پروژه ترانزیت چابهار را از تحریم‌های یکجانبه آمریکا در دوره ای مستثنی کرد تا فضای تنفس و حیاتی برای ایران و همچنین روسیه به عنوان دو کشور تحت تحریم باشد.

اما سرمایه گذاری هندی ها عملیاتی نشد و از طرف دیگر کریدور مد نظر آمریکایی‌ها کشورهای اروپایی را از طریق دریای مدیترانه به حیفا در اسرائیل می‌رساند. بعد به کشورهای عربی در حوزه خلیج فارس می‌رسد و از عمان می‌تواند به سمت بمبی برود. برای بلند مدت هم صحبت از این است که یک خط انرژی از زیر دریا بکشند.

برگرفته از گفتگوی پیرمحمد ملازهی با ایراف
HTML Embed Code:
2024/05/20 23:02:23
Back to Top