TG Telegram Group Link
Channel: ميلاد دخانچی
Back to Bottom
⁉️چطور به جهان فلسفه و جامعه‌شناسی وارد شویم؟

🤔بر چه اساسی اندیشمندان مورد مطالعه خود را انتخاب کنیم که دید همه‌جانبه‌نگرانه‌ای در اختیارمان بگذارند؟

🔍چگونه در تصمیم‌گیری‌های روزانه خود دلایلی برآمده از جهان فلسفه داشته باشیم؟

🔼مثلث برمودا، مسیری‌ست که تلاش می‌کند به شما، در یافتن پاسخ این سوالات کمک کند.

🔻در مثلث برمودا می‌خواهیم در میانه مختصات سه‌ تن از موثرترین اندیشمندان قرن نوزدهمی، یعنی #نیچه، #مارکس و #فروید، مدتی غرق شویم تا پس از آن بتوانیم جای درست خود را بیابیم؛ اندیشمندانی که به زعم فوکو، دیگر متفکران بعد از ایشان همگی به گونه‌ای در امتداد چارچوب نظری آن‌ها نقش بازی کردند.

🗓آغاز دوره فشرده مثلث: ۱۲ اسفندماه تا اواسط بهار ۱۴۰۳

📆مهلت ثبت‌نام زودهنگام: ۵ اسفندماه

📎نوع برگزاری: آنلاین + آفلاین

📌شرکت‌کنندگان دوره‌های لنز، خودافکن و مقدماتی جامعه‌شناسی و فلسفه، می‌توانند با ۵۰ درصد تخفیف در این دوره ثبت‌نام کنند.

📥جهت شرکت در این دوره و کسب اطلاعات بیشتر درباره اساتید و سرفصل‌های دوره، به وب‌سایت مدرسه [جیوگی] مراجعه فرمایید:

🌐 https://jivegi.school/products/mosalas-bermouda

@jivegionline
Audio
I'm listening to "موج اول رادیو محض".
📜«تاریخ مشروطه»

👨‍🏫با تدریس داریوش رحمانیان، استاد دانشگاه تهران و سردبیر نشریه مردم‌نامه

📌به‌صورت حضوری (در محل مدرسه [جیوگی]، واقع در میدان ونک) و آنلاین (اسکای روم)

🗓دوشنبه‌ها، ۷، ۱۴ و ۲۱ اسفندماه

🔻برخی از عناوین مطرح در این درسگفتار:

▫️مروری بر جریان اصلاحات و نوسازی در روزگار پیشامشروطه
▫️فرایند و مراحل شکل‌گیری حرکت اعتراضی و انقلابی در ایران و نقش گروه‌های مختلف
▫️رویدادهای اصلی و محوری نهضت مشروطه از آغاز تا صدور فرمان مشروطیت و برپایی مجلس شورای ملی
▫️رویارویی مشروعه‌خواهان و مشروطه‌خواهان
▫️وضعیت سیاسی ایران در ماه‌های پس از پیروزی انقلاب مشروطه
▫️ایران در دوره‌ی استبداد صغیر
▫️گشایش مجلس دوم و شکل‌گیری نخستین احزاب سیاسی در ایران
و...

📥 جهت شرکت در این دوره و کسب اطلاعات بیشتر، به و‌ب‌سایت [جیوگی] مراجعه فرمایید.

🌐 https://jivegi.school/products/Constitutional-history

@jivegionline
🔸فقه و جمهوری
درباره غیبت مفاهیم بنیادین جمهوری در فقه سیاسی موجود

دوستانی به ویژه از فضلای جوان حوزوی، این سو و آن سو، گویی از سیمای انتخابات خبرگان رمیده باشند، می‌پرسند این چه اتفاق است که در جریان است و این چه انتخابات است که در پیش است؟ می‌پرسند آخر وقتی کرسی‌ها و نامزدها تقریباً برابر است، انتخاب و رقابت چه معنایی دارد؟
پاسخ سیاسی و حقوقی بدین پرسش البته اهالی خود را دارد. از حیث فکری و فقهی اما این واقعیت نیز ریشه‌هایی دارد. اگر چه اطمینان دارم این دلایل فکری لزوماً نمی‌تواند متغیر مؤثری در معادلات ایجاد وضعیت کنونی باشد اما روشن است که تفسیر این رویداد‌ها از نظر فکری، زمینه تغییر وضعیت است.
حقیقت این است که از حیث فکری، نگرش فقهی ما همچنان با مفاهیمی چون «حق انتخاب»، «رقابت» و «اکثریت» بیگانه است و کنار نیامده و آن‌ها را نپذیرفته است؛ همان‌طور که به عنوان مثال بر اساس درکی که از مالکیت خصوصی دارد، هر گونه مداخله در بازار مسکن را بر نمی‌تابد یا از اعتبار اسناد غیر رسمی نمی‌کاهد. شبیه همان مباحثات فقهی درباب مالکیت زمین و قانون کار در دهه نخست انقلاب. با این تفاوت که حق انتخاب، حق تعیین سرنوشت، رقابت و اکثریت، نه مسائل خُرد فقهی، که آشکارا از امهات و ذاتیات نظم جمهوری‌ بوده و در ساخت کلی نظام سیاسی موثر هستند؛ هر چند مفاهیم کار و مالکیت نیز برای عدالت اجتماعی بسیار موثر بودند.
بسط این بحث نیازمند نشان دادن انکارهای این مفاهیم در آثاری از فقه سیاسی پس از انقلاب اسلامی است که از حوصله این نوشته خارج است. همچنان که یافتن این استدلال‌ها برای طالبان آن دشوار نیست.
آن چه هست این که این نپذیرفتن‌ها با طلب و تعارف‌های متداول تغییر نمی‌کند، هر چند طالب، فقیه حاکم باشد.
انتخابات در نگاه فقهی موجود چیزی بیشتر از «بیعت» و «مشورت» نیست و در بیعت چه جایی برای انتخاب هست و در مشورت، مشارکت چه اهمیتی دارد؟ ممکن است بپرسیم پس چرا به آن انتخابات می‌گویند، پاسخ می‌دهند که اسم مهم نیست و بر سبیل مجاز است.
با احترام، این که تذکر بدهیم امام خمینی در فلان جا و بهمان موضوع گفته‌اند «کسانی که احتیاط یا وسوسه در امر انتخابات می‌کنند، بهتر است کمال احتیاط را برای حفظ حیثیت جمهوری اسلامی و اسلام نمایند» نیز مشکلی را حل نمی‌کند. چنان که گفتن‌های مکرر خود امام هم در موضوعات دهه اول انقلاب، منتهی به استعفا می‌شد نه حل مسئله. اکنون نیز گفتن‌ها و تأکید رهبر انقلاب بر عنصر «رقابت» همان سرنوشت را دارد و مابه‌ازا عینی و ملموسی ایجاد نمی‌کند. حتی چه بسا جواب بدهند ما متعهدیم به حیثیت فقه و معتقدیم حیثیت جمهوری اسلامی و حیثیت همه چیز نیز با حفظ حیثیت فقه حاصل می‌شود نه با هتک آن.
الغرض مسئله حادّتر و ژرف‌تر از آن است که اغلب می‌اندیشیم؛ این که می‌بینیم، حق بیعت است نه حق انتخاب. حق مشورت دادن است نه حق مشارکت کردن و با این روند، آینده انتخابات‌های دیگر، امروز انتخابات خبرگان است.
بازی با تعابیر مرتبط با فقه حکومتی نیز چنان‌که اغلب اکنون رایج است، ره به جایی نخواهد برد. مسئله نظام و حکومت و سیاست امروز رقابت و مشارکت و اکثریت است و فقه اگر به نظام می‌اندیشد یا حکومتی و سیاسی است، باید این الزام‌های ذاتی و مسلم «مردم»سالاری را تقریر کند. جمهوریتی که امام خمینی آن را از حاقّ و متن دین گرفته تا در حاقّ و متن فقه منزل نکند نمی‌تواند پذیرای این مفاهیم و ابزارهای بنیادین خود باشد.


پ.ن:
نوشته کوتاهی در فضای مجازی دیدم که اگر چه در بازنمایی بنیان‌های این نگاه فقهی که از آن سخن رفت، اهمیت ندارد اما صراحت دارد. فی‌الحال که طرح جمهوری در فکر و فقه مهم انگاشته نمی‌شود، نقل جملاتی این چنین نه هزینه‌ای دارد و نه حاجتی هست به نقد. به جایگاه مفاهیم چون اکثریت، رقابت، انتخابات، مشورت، بیعت در این نگاه توجه کنید:
«- از رقابت و اکثریت، شرعیت جعل نمی‌شود چه رسد به ولایت. عموم انتخابات در حکومت اسلامی و خصوص انتخابات فقهای خبره جهتش بیعت و مشورت است...
- بیعت معطل اکثریت نمی‌ماند...
- آن که می‌پن‌دارد رأی مستقیم یا نامستقیم مردم کسی را صاحب ولایت بر آن‌ها می‌کند شریعت را نچشیده است...
- شرعیت محصول رقابت نیست؛ شرک اما یکی از محصولات جانبی رقابت است...»

@tabagheh3_ir
🔺🔺درباره انتخابات! مجلس!

از مفهوم «جمهوری» فقط پوسته آن باقی مانده و اسلام که مدلول آن، نه محبت محمدی و عدالت علوی، بلکه سلطه یک الیگارشی اقتصادی با الهیات سیاسی مصباحیسم است، بر جمهوری غلبه کرده و دیگر نه فقط از جمهوری بلکه از جمهوری اسلامی به معنی معرفتی آن هم چیز زیادی باقی نمانده است! این یک واقعیت ناراحت‌کننده است، چون ما جمهوری اسلامی را با لیبرال دموکراسی غربی و شرقی و سوییس و کره شمالی نمی‌سنجیم، ما داریم جمهوری اسلامی را با خودش می‌سنجیم؛ به قول دوستمان به ما بهشتی و شریعتی نشان دادند و مصباح و رائفی‌پور تحویلمان دادند! اما باید دقت کنیم که در یک گذار تاریخی احتمال دارد همین صندوق رأی را هم از ما بگیرند، آری، لزوما فردای این نوع بیعت‌های لیستی، فضای رقابتی زیبای حزبی چنبره نزده، در پس فردای این تاریخ چه بسا می‌تواند چیزی شبیه‌ حزب بعث در انتظارمان باشد! پس حفظ خود صندوق ولو در نمادین‌ترین شکل آن موضوعیت دارد! پس اینجا انتخابات، فقط در یک شأن آن موضوعیت دارد: مبارزه برای حفظ صندوق؛ مبارزه با آنانی که منتظرند خود صندوق را هم تعطیل کنند! با این اوصاف اما مگر ما چیزی جز شهروندان باطله هستیم؛ پس چرا نباید حداقل جزو باطله‌ها شمرده شویم و نشان دهیم که تعدادمان زیاد است؟ من نه دوست دارم جبهه پایداری من را بشمارد نه براندازان ایران اینترنشنال. من برای هر دو جریان یک هویت باطلم، وجود خارجی ندارم و لذا رأی من هم رأی باطله است! نمی‌دانم در ساز و کار حقوقی ما دعوت به رأی سفید جرم محسوب می‌شود یا نه، ولی در شرایط ما و اخلاقا این تنها دعوت مشروع است چرا که تصمیم مشارکت یا عدم مشارکت مردم در انتخابات تابع دعوت نخبگان و رسانه‌ها نیست، تابع وضعیت متریال روی زمین آنهاست. پس نباید مردم را به رأی دادن و ندادن دعوت کرد؛ آنچه کنش انتخاباتی جامعه را سامان می‌دهد منافع مادی و معنوی آنهاست، اما رأی باطله بی‌نفع‌ترین کنش ممکن است، حداقل در ظاهر؛ و من اینجا دارم جهاد کرده و نفع رأی سفید را تبیین می‌کنم: رأی سفید یعنی من می‌خواهم شمرده شوم، می‌خواهم صندوق را حفظ کنم و از طریق خود صندوق اعتراض کنم و اعلام وجود، می‌خواهم در دوگانه مسخره سلام فرمانده - ایران اینترنشنال قرار نگیرم، می‌خواهم تقلا کنم شاید حتی تعداد ما باطله‌ها از اعضای حزب پایدار رستاخیز قالیبافی که حتی نتوانستند یک برنامه ارائه دهند و با پررویی تمام، با لیست‌بازی و سرمایه‌گذاری روی احساسات تاریخی بچه‌های خیابان ایران و گرایش‌های طبقاتی ساکنین شهرک محلاتی می‌خواهند خودشان را به بهارستان برسانند بیشتر باشد. ما باطله‌ایم؛ دقیقا همان که شما می‌گویید.

@miladdokhanchi
🔻درسگفتار شش ساعته باروخ اسپینوزا همراه با دکتر مصطفی شهرآیینی

🔦و این‌بار باروخ اسپینوزا! متفکر عقل‌گرای یهودی قرن هفدهمی که با رساله «اخلاق» خود تغیرات عمده‌ای در آن روزگار ایجاد کرد؛ اما اخلاق اسپینوزایی چگونه است؟ لذت و درد چگونه پایه‌های کنش را برمی‌انگیزند؟ منظور اسپینوزا از جوهر در فلسفه خود چیست؟ خدای اسپینوزا چطور ترسیم می‌شود؟ جدال‌ها و همبستگی‌های فلسفه اسپینوزا و دکارت چیست؟ و چگونه اسپینوزا می‌تواند به خدمت زیست انسان مدرن درآید؟


📌این دوره هم به‌صورت حضوری در دفتر [جیوگی] و هم به‌صورت مجازی در اسکای روم برگزار خواهد شد و شرکت‌کنندگان پس از آن به محتوای باکیفیت صوتی و ویدیویی جلسات و محتواهای اضافه مرتبط، دسترسی خواهند داشت.

📥 جهت شرکت در این دوره و کسب اطلاعات بیشتر، به و‌ب‌سایت [جیوگی] مراجعه فرمایید.

🌐 https://jivegi.school/products/spinoza

@jivegionline
💬 همه ما در یک سطحی برده‌ایم!

🔍برده یک آرزو، برده یک اتفاق بغرنج در گذشته، برده خواسته‌های خانواده از ما، برده جامعه، برده اربابان سیاست،‌ برده یک وسواس، برده یک عادت ناصواب، برده پول و شهرت و یا برده خودمان.

🔦نکته اما اینجاست که همه ما یا به کل متوجه روابط پیچیده‌ای که ما را به سلطه گرفته است نیستیم یا اینکه از پذیرش موقعیت بردگی خود فرار می‌کنیم!


🔻در کارگاه ضدبردگی می‌خواهیم با بهره‌گیری از آموزه‌های علوم انسانی، بردگی خود را به موضوع تامل تبدیل کنیم و بررسی کنیم که چگونه و ذیل چه شرایطی هر کدام از ما در اسارت دیگری زندگیمان قرار می‌گیریم.

⚠️این کارگاه فقط یک‌بار در سال و در هیاهو روزهای پایانی آن برگزار می‌شود.

🗓گاه: ۲۶ و ۲۷ اسفندماه
🕰ساعت: ۱۶ تا ۲۲
📍جایگاه: پردیس سینمایی ملت

☕️پذیرایی مختصری جهت افطار نیز در نظر گرفته شده است.

🛎مهلت ثبت‌نام زودهنگام : ۲۲ اسفندماه

📥برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محتوای کلاس به وب‌سایت [جیوگی] مراجعه کرده و بروشور دوره را مطالعه بفرمایید.

🌐 https://jivegi.school/products/zed

@jivegionline
🏕تعطیلات عید فطر با جیوگی [گشت]

🔻کارگاه «ذهن، بدن و ناخودآگاه»

📌دهمین جیوگی [گشت] پس از مدت‌ها و به مناسبت افتتاح اقامتگاه «جاجیم تراس» واقع در سوادکوه مازندران و در ۲۲، ۲۳ و ۲۴ فروردین ماه برگزار خواهد شد.

👨‍🏫این کارگاه را میلاد دخانچی، دانش‌آموخته دکتری مطالعات فرهنگی تدریس خواهد کرد. او که در ۶ ماه گذشته مشغول بازسازی و احداث «جاجیم تراس» بوده، حالا قرار است در خلال این کارگاه، تجربیات خود از ساخت این اقامتگاه را با ما به اشتراک بگذارد.

🔍در این کارگاه به بررسی مثلث ذهن، بدن و ناخودآگاه و جایگاه آنها در تاریخ فلسفه می‌پردازیم و با انجام تمرین‌های کارگاهی یاد می‌گیریم کجا باید به رهیافت عقل گوش داده و کجا اصطلاحاً باید «دلی» عمل کنیم!

🧩این کارگاه همچنین بصیرت‌هایی درباره مدیریت ناخودآگاه، ایده‌پردازی و ایفای نقش فعال در زندگی و تعاملات روزمره برای ما به ارمغان می‌آورد.

📥جهت کسب اطلاعات بیشتر از این جیوگی [گشت]
و مراسم افتتاحیه «جاجیم تراس» به وب‌سایت مدرسه [جیوگی] مراجعه کنید:

🌐 https://jivegi.school/products/jajimteras

@jivegionline
✍️ درباره واکنش ایران:


۱) شروع‌کننده این ماجرا به هیچ وجهه ایران نبود. این طرف متخاصم بود که با انواع ترور در سه چهار سال گذشته به این تقابل و درگیری دامن زد و ایران در نقش دفاع به عملیات دست زد. در واقع ایران چاره‌ای جز واکنش نداشت.

۲) عملیات ایران به گواه بسیاری کارشناسان، خارج از تصور در نسبت با توانایی‌های ایران، حساب‌شده و موفق انجام شد و در این میان باید دست فرماندهان و تکنیسین‌های این عملیات که با ریسک‌پذیری دست به ابتکار زدند را فشرد.

۳) قطعا این عملیات در روحیه ناسیونالیسم ایرانی و چه بسا روحیه حق‌طلبی جهان اسلام مؤثر واقع شد و باعث خودباوری در میان لایه‌ای از جمعیت در ایران و جهان شد و این اتفاق مثبتی است.

۴) این عملیات کارکرد بازدارندگی برای ایران دارد (یا باید داشته باشد و حداقل از منظر نظامی اینگونه قابل فهم است) و بازدارندگی از ضرورت‌های برقراری امنیت در سطح بین‌الملل است. کسانی که به مقوله بازدارندگی التفات ندارند یعنی الفبای رئال پلتیک نظام بین‌الملل را فهم نکرده‌اند.

۵) این عملیات می‌تواند واکنش احمقانه نیروی متخاصم را دربرداشته باشد و ادامه این چرخه می‌تواند باعث نگرانی شود. همچنین این عملیات در سیاست داخلی کشورهای متخاصم نیز تأثیر خواهد داشت و باید محل بررسی باشد. البته باید منتظر ماند و دید در سطح مناقشه هسته‌ای و کلا رابطه ایران با غرب این عملیات چه تأثیری خواهد داشت.

۶) این جدال، اقتصاد سیاسی معطوف به خود را دارد. طرف مقابل چقدر هزینه کرد، ما چقدر هزینه کردیم؟ منتفعان و متضرران که بودند؟ و آیا نسبت به هزینه انجام‌شده آنچه را می‌باید گرفتیم یا خیر؟ این یک بحث کارشناسی مهم است که باید در زمان خودش مورد بررسی قرار گیرد .

۷) وجه نمادین و هماهنگ‌شده این عملیات بر وجه ماتریال و غافلگیرکننده آن می‌چربید. در واقع همان‌طور که در انتخاب واژگان لحاظ شده بود این واکنش یک «تنبیه» بود و کارکرد پیام رسان داشت و نه یک «انتقام» و یا «واکنش همسطح». گرایش ما به سمت کنش‌های استعاری از منظر رفتارشناسی سیاسی موضوع مطالعه است.

۸) نیروی متخاصم «انسان» زد، ما «موشک» زدیم. تعرض نیروی متخاصم به ما «امنیتی» بود، واکنش ما «نظامی» بود. این درباره ترور سردار هم مصداق داشت. سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا واکنش نمادین نظامی می‌تواند پاسخی به یک ضرر ماتریال امنیتی باشد؟ یا اینکه آیا ما واقعا تصمیم گرفته‌ایم نه‌فقط چالش‌های فرهنگی و اقتصادی بلکه چالش‌های امنیتی خود را نیز نظامی حل کنیم؟ اینجا می‌توان بحث جدال علوم انسانی و علوم مهندسی را نیز پیش کشید.

۹) به لحاظ طبقاتی این واکنش موضع جریان‌های امنیت‌گرا که برای آزادی اهمیتی قائل نیستند را تقویت خواهد کرد و این جای نگرانی دارد. همزمانی این واکنش با راه‌اندازی مجدد گشت ارشاد که بارها آزموده شده و شکست خورده قابل توجه است و البته در سطح سیاست‌گذاری به شدت مشکوک قلمداد می‌شود.

۱۰) دوقطبی و دوپارگی‌های سیاسی ‌و اجتماعی نیز در این ماجرا سر باز کرد و این حکایت از وجود گسل‌های عمیق داخلی در امر ملی است و این موضوع نیز نگران‌کننده است. ما در ساخت امر ملی همچنان با چالش‌های عمده روبرو هستیم و این موضوع احتیاج به رسیدگی دارد.

۱۱) همزمانی این واکنش با افزایش قیمت دلار و سکه در ایران یعنی ایران از منظر اقتصادی دچار آسیب و چالش‌های جدی است و این یعنی اقتصاد روی دکترین امنیتی ایران سایه انداخته است. منظم کردن اقتصاد نیز نیازمند جراحی‌های عمیق و عبور از بعضی تصورات ایدئالیستی در امر سیاست و معرفت است و این قصه اورژانسی است.


▫️۱۲) این اتفاق چالش و مسئله جدیدی برای نخبگان ایرانی ایجاد کرد؛ چالش امنیت و آزادی و البته این شکاف پر واضح بود. عده‌ای تنها سمت وجوه امنیتی و روانی ماجرا ایستادند و عده‌ای تنها وجوه اقتصادی و تبعات داخلی آن را پررنگ کردند. واقعیت این است جهان متناقض است و لذا تنها نخبگانی از آزمون این چالش بیرون آمدند که توانستند متناقض بودن شرایط را ادراک و پذیرش کنند و البته مسئله‌های جدیدی طرح کنند.

@miladdokhanchi
🔻جنگ ایران و اسرائیل
🏹حمله یا دفاع؟!

▫️پس از بالا گرفتن تنش میان ایران و اسرائیل نظرهای دوگانه پیرامون این اتفاق بالا گرفته است.

▫️برخی حمله موشکی ایران را مقدمه‌ شروع یک جنگ تمام عیار ارزیابی می‌کنند و برخی دیگر، به بازدارندگی و کاهش تنش‌ها در منطقه امیدوارند.

✍️نظر شما چیست؟


🗓پنج‌شنبه شب، ۳۰ فروردین‌ماه، ساعت ۲۰، می‌خواهیم در یک نشست مجازی دور هم جمع شویم و از زوایای مختلف درباره این حادثه مهم تاریخی گفتگو کنیم.

👨‍💻 با حضور:
دکتر میلاددخانچی
و دکتر احسان‌فرزانه

💌 اگر شما هم این روزها اخبار را دنبال کرده‌اید، در این نشست همراه ما باشید!

📌شرکت در این نشست رایگان می‌باشد، اما نظر به محدود بودن ظرفیت، ثبت‌نام در آن الزامی‌ست.

📥 جهت دریافت لینک نشست و کسب اطلاعات بیشتر به و‌ب‌سایت [جیوگی] مراجعه فرمایید.

🌐 https://jivegi.school/products/war
Forwarded from قبل انقلاب
♦️بین بودجه پیشنهادی دولت برای نهادهای فرهنگی عدد تخصیص داده شده به سازمان اوقاف خیلی جالب است.
یک روز امام می‌گفت اوقاف با آن ثروت سرشار را به ما بدهید تا فقر را در ایران ریشه کن کنیم حالا با حجم لفت و لیسی که دارد خودش تبدیل به یکی از سربارهای دولت هم شده است.

#وحید_اشتری

🔴@ghabl_enghelab
ميلاد دخانچی
♦️بین بودجه پیشنهادی دولت برای نهادهای فرهنگی عدد تخصیص داده شده به سازمان اوقاف خیلی جالب است. یک روز امام می‌گفت اوقاف با آن ثروت سرشار را به ما بدهید تا فقر را در ایران ریشه کن کنیم حالا با حجم لفت و لیسی که دارد خودش تبدیل به یکی از سربارهای دولت هم شده…
این عدد رقم ها از جنبه های مختلف قابل توجه است. در واقع استیت اسلامی به روایت زیربنا در این اعداد خودش را نشان میدهد و اصلاح در کشور ما زمانی محقق شده که یا این ردیف بودجه های غیر قابل توجیه حذف شده باشند، یا برای این بودجه ها بتوان شاخص های انضمامی برای سنجش خروجی آنها پیدا کرد و یا اینکه حداقل بتوان در محافل عمومی خیلی جدی درباره این اعداد طرح پرسش کرد! موسسه آقای مصباح ۴۳۷ میلیارد اسپانسر از بخش عمومی داره! یا یک جایی مبهمی به اسم شورای حوزه علمیه خراسان ۹۰۰ میلیارد ؟ و‌دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم ۸۳۱ میلیارد تومن؟؟wow.
@miladdokhanchi
HTML Embed Code:
2024/05/01 21:53:14
Back to Top