TG Telegram Group Link
Channel: КУЛИНАРИЯ
Back to Bottom
Кето-кіш швидкого приготування🍵

6 великих яєць
3/4 склянки жирних вершків
1/2 склянки нарізаного свіжого шпинату
1/4 склянки нарізаних в’ялених помідорів
3/4 склянки подрібненого сиру на ваш смак
1/2 склянки подрібненого сиру фета
1 ч.л. свіжого нарізаного розмарину
1/4 чайної ложки меленого червоного перцю
Сіль і перець

Змастіть маслом форму для суфле на 7-8 чашок . Помістіть решітку всередину мультиварки. Потім додайте 1 1/2 склянки води в каструлю і поставте форму для суфле на решітку.
Розбийте яйця в миску для змішування. Добре збити. Потім збийте вершки, 1/2 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю.
Перемішайте всі інгредієнти, що залишилися. Вилийте суміш у форму для суфле.
Зафіксуйте кришку мультиварки на місці. Увімкніть ручне приготування під високим тиском на 30 хвилин. Коли таймер вимкнеться, вимкніть мультиварку і виконайте Quick Release .

Залиште кіш на 5-10 хвилин у каструлі швидкого приготування. Переконайтеся, що паровий клапан опустився, потім відкрийте кришку.
Обережно вийміть форму для суфле з ємності для швидкого приготування. Наріжте і подавайте.

Смачного😉
#сніданок
Доброго дня любі кулінари!

Віднині і назавжди канал буде транслювати контент українською 🇺🇦

Сподіваємось, тепер, рецепти рідною мовою стануть ще смачнішими🤤

Бажаємо всім вдалих експериментів у всесвіті кулінарії.

Слава Україні!
⚠️ Друзі, нагадуємо правила, що рятують життя під час ракетних ударів та бомбардувань

❗️Правило «двох стін»

Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі немає місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

❗️Правило «двох виходів»

Ви повинні чітко знати, що з укриття є щонайменше 2 виходи. Тому підвал чи гараж з одним виходом – це пастка. Єдиний вихід може завалити уламками будинку або під час пожежі він може бути заблокованим. Проте сучасні підземні паркінги та підвали у більшості будинків спроєктовані безпечно. Крім кількох виходів вони оснащені датчиками диму та в них передбачені системи пожежогасіння.
Друзі, наразі, масові ракетні удари по Україні😡

Тривога звучить у всіх областях понад 4 години!

Будьте обережні!
Не виходьте із укриттів. Пам‘ятайте, що кожен відповідальний за своє життя.

Віримо в ЗСУ🇺🇦
Почалися відбої повітряних тривог, нарешті !
Український борщ❤️

120 г буряка
800 мл м‘ясного бульйону
120 г говяжої вирізки
80 г картофель
120 г капуста
1 шт морква
1 шт лук
1 зуб часника
Зелень
2 шт лавровий лист
15 г томатна паста
10 г сахар
Сік лимона

1. Очистіть буряк, наріжте соломкою або на терці, додайте томатну пасту, цукор і обсмажте на соняшниковій олії~ 5 хвилин.
2. Додайте 100 грам бульйону і лимонний сік і тушкуйте з закритою кришкою на слабкому вогні ~ 15 хвилин.
3. Розігрійте бульйон, що залишився, закиньте м'ясо і варіть, знімаючи піну.
4. Очистіть і наріжте соломкою капусту, моркву і цибулю, наріжте картоплю.
5. Закиньте капусту до м'яса; обсмажте моркву і цибулю до золотистого кольору, карамелізцйте і додайте в суп; додайте картоплю.
6. За 10 хвилин до приготування додайте лавровий лист, поперчіть; дістаньте м'ясо з супу і наріжте брусочками, покладіть назад в суп.
7. Додайте буряк в до бульйону, перемішайте, додайте дрібнонарубаний часник і петрушку, посоліть,дайте поєднатись інгредієнтам ~5 хв.

Насолоджуйтесь!
#обед
Вареники з капустою 🥟

Борошно пшеничне – 450 г
Вода – 200 г
Яйця – 1 шт
Сіль – 6 г

Капуста квашена - 500 г
Цибуля - 2 шт


☝🏻Тісто для вареників я роблю «крутим». Саме завдяки цьому тісто можна розкотити максимально тонко, але вони не порвуться при варінні.

1. Яйця + вода + сіль = перемішати.
2. Ввести в рідину поступово борошно. Замісити цупке тісто. Воно не липне ні до рук, ні до миски. Залишити на 15 хвилин.
3. Тим часом на олії обсмажити цибулю кубиком. Я люблю його дуже сильно засмажувати, щоб з'явився приємний карамельний запах.
4. Перекласти цибулю в чисту ємність і обсмажити капусту. Смажити до випаровування вологи та зарум'янювання.
5. Тісто розкотити, вирізати кола. Я люблю маленькі вареники "на один укус".
6. Зліпити вареники. Та відварити у добре підсоленій воді. Після того, як вони спливуть, дати покипіти ще 1 хв і шумівкою дістати в глибоку тарілку. Додати до них цибулю та перемішати.

Приємного апетиту!
Будемо раді вашому відгуку в коментарях☺️

#обід
Засолювання сала🤤

Сало промити під холодною водою і обсушити за допомогою паперового рушника.
Через кожні 4-6 см зробити надрізи, щоб воно краще просолилось і просочилося спеціями.
Подрібнений часник перебити в ступі разом з чорним перцем. Ретельно змішати часниково-перцеву масу з крупною сіллю і обмазати нею сало. Залишити при кімнатній температурі на 3-4 години.
Загорнути в аркуш вощеного паперу, потім у фольгу, і покласти в морозильну камеру на два дні.

Важливо☝🏻
Традиції традиціями, а обмежувати себе в кулінарних експериментах не варто. Ви завжди можете додати в сало улюблені сухі трави. Верхній шар сала можна вкрити морквяною або буряковою шубою, щоб він змінив колір. Любителі скандинавських технологій можуть засолити сало з цукром (60% солі, 40% цукру).

Приємного смаку!
#закуска

Залишайте свої відгуки щодо рецептів у коментарях⬇️
Білі мариновані гриби – справжній делікатес. Їх можна подавати як закуску з цибулею, а також додавати в салати, пасту, піцу, бургери😋

Інгредієнти на банку 1 л:
800 г білих грибів
Для маринаду:
1 л води
2 ст л солі
1 ст л цукру
50 мл оцту
2 гвоздики
2 гор чорного перцю
1 лавровий лист

Покладіть гриби в каструлю, залийте водою та додайте 1-2 ч л солі.Потім відкиньте гриби на друшляк і промийте під проточною водою.

Візьміть каструлю, з 1л окропу, додайте 2 ст л солі, 1ст л цукру, 2 гвоздики, 2 перцю та 1 лавровий лист. Варіть до розчинення спецій, а потім додайте 50 мл оцту.Маринад має бути солоним.
У киплячий маринад закиньте гриби на ~ 10хв.

Гриби перекладіть у банки.Додайте спеції з маринаду.Залийте маринадом, накрийте кришкою і поставте стерилізуватися.В каструлю, з перевернутою тарілку на дні, поставте баночку.Залийте водою до «плічок банки».

Стерилізуйте 15 хв, потім закочуйте кришку.Перевертайте кришкою донизу та залиште на добу.Після приберіть в прохолодне місце.

Насолоджуйтесь!
#закуска
Паштет із куринної печінки🥖

500 гр курячої печінки
2 моркви
1 цибуля
2 зуб часнику
сіль, перець за смаком
50 г вершкового масла
4 ст. рослинної олії

Курячу печінку промиваємо, зрізаємо шматочки. Солимо, перчимо на смак і залишаємо при кімнатній температурі на 15 хвилин. Моркву тремо на великій тертці, цибулю дрібно нарізаємо, часник подрібнюємо. У глибокій сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо цибулю, моркву та часник протягом 7-10 хвилин. Додаємо печінку та смажимо до готовності 10-15 хвилин, залежно від розміру шматочків. Всю масу добре збиваємо блендером, додаємо вершкове масло кімнатної температури та ще раз добре збиваємо. Кладемо в невелику ємність та заливаємо топленим маслом.

Паштет можна зберігати у холодильнику кілька днів або заморозити.

Приємного смаку!
#закуска
Оладки🥞

1 склянка кефіру
1 склянка борошна
1 ст. л. цукру
0.5 ч. л. соди
щіпка солі
олія для смаження

Кефір дістаємо з холодильника за годину до приготування, він має бути кімнатної температури. Виливаємо його в миску, додаємо яйце, цукор, дрібку солі та соду. Гасити соду не потрібно, оскільки кефір — це кисле середовище.

Добре збиваємо віночком. Потім поступово додаємо борошно, не перестаючи заважати. Це потрібно, щоб у тесті не було грудочок.

Оладки обережно викладаємо ложкою на розпечену змащену олією сковороду. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків. Подаємо зі сметаною, улюбленим варенням та свіжими ягодами.

Смачного😉
#сніданок
Томатний суп з фрикадельками🍲

2 л. м'ясного бульону
1 л. томатного сіку
2 зубч. часнику
4 шт. лаврового листа
2 шт. цибулы
1 куряче яйце
Рубана петрушка
Спеції за смаком
300 г яловичого фаршу
2 шт картоплі
1 шт. моркві
1 банка білої консервованої квасолі -
Мелений чорний перець.

У сковороду налити оливкову олію, додати томатний сік. Варити 5 хвилин, додати лавровий лист, подрібнений часник, сіль і перець. Варити ще 2 хвилини під кришкою і вимкнути. Для фрикадельок змішати фарш, нарізану цибулину, сире яйце і рубану зелень. Перемішати, посолити і поперчити, сформувати фрикадельки. Бульйон довести до кипіння і покласти фрикадельки, додати перець горошком і лавровий лист.

Картоплю нарізати кубиком, покласти в бульйон. Варити 30 хвилин. За бажанням додати в суп свіжу або консервовану квасолю. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці, посмажити овочі на оливковій олії і покласти в бульйон. В кінці додати в суп томатний сік, вимкнути після закипання. Залишити суп настоятися на 30 хвилин.

Смачного😉
#обід
Корнуольське курча🍗

700г молодої картоплі , розрізаної навпіл, якщо її довжина перевищує 5см
450г моркви , нарізаної шматочками по 2,5см
1 велику цибулину розрізати на 8 часточок
1 столова ложка олії
1 курочка розрізана на 4 шматочка
1/2 склянки вершкового масла
Цедра 1 лимона
6 гілочок чебрецю
2 гілочки розмарину
1 столова ложка подрібненої петрушки
2 зубчики часнику подрібнити
Сіль і перець
Інструкції

Розігрійте духовку до 200 С і поставте решітку у верхнє середнє положення.
У форму для запікання 20x30 см викладіть картоплю, моркву та цибулю. Додайте 1 столову ложку олії, сіль і перець за смаком.
У невеликій мисці змішайте виделкою масло, цедру лимона, свіжу зелень і часник. Відкласти.
Промокніть курчат насухо паперовим рушником, а потім натріть їх покриття трав’яним маслом з усіх боків. Рясно посоліть і поперчіть і викладіть усі чотири частини поверх овочів.

Обсмажуйте 25 хвилин. Вийміть з духовки та полийте соком. Потім продовжуйте обсмажувати ще 20 хвилин, доки не стане прозорим сік, якщо наколоти виделкою. Перед подачею дайте курчаті відпочити принаймні 5 хвилин.

Смачного😉
#вечеря
Міні голландські "малюки"🥧

Для голландських малюків:
6 ст.л. розтопленого вершкового масла
1 ст. борошна
1/3 ст. ванільного цукру
1 ч.л. солі
1 ст. молока
4 яйця

Розігрійте духовку до 170 С. У блендер додайте борошно, цукор, сіль, молоко та яйця. Взбивайте протягом 10 секунд, потім додайте 2 столові ложки розтопленого вершкового масла і знову взбивайте.

Нанесіть 4 столові ложки масла, що залишилися, на 24 форми для кексів. Повільно вилийте тісто у формочки.
Випікайте 12-14 хвилин, поки краї не стануть золотисто-коричневими, а центр не набухне.
Міні кексики дуже схожі на великі оладушки.
Вийміть голландських крихіток із формочок для кексів і полийте джемом.

Смачного😉
#сніданок
Сецький смажений стейк

1,3кг курячого стейка (8 шматків)
2 ст. борошна
4 ст.л. приправи каджун
2,5 ч.л. розпушувача
4 ст. молока, розділених
4 великих яйця
3 ст.л. вустерширського соусу
6 ст.л. вершкового масла
Сіль і перець
Олія для смаження

Розігрійте духовку до 100 С. Ретельно обсушіть стейк паперовими рушниками. Потім обережно розтягніть стейки, щоб зробити їх тоншими, або, що ще краще , за допомогою молотка для розм’якшення м’яса, щоб зробити стейки тоншими. Не тягніть і не стукайте так сильно, щоб вони не розірвалися. Намагайтеся досягти консистенції 0.5см в кожному стейку.
У середній мисці змішайте разом борошно, приправу Cajun і розпушувач. В іншій мисці збийте 1 1/4 склянки молока, яйця та вустерширський соус.
Умочіть стейки в борошняну суміш. Струсіть їх, потім умочіть стейки в яєчну суміш. Струсіть краплі, а потім знову занурте в борошняну суміш. Струсіть все зайве борошно. (Борошно, яке впаде в олію, підгорить.) Дайте їм відпочити на обробній дошці, поки олія нагріється.

Поставте велику сковороду на середньо-сильний вогонь. Додайте стільки олії, щоб заповнити сковорідку на 0.5см. Коли олія на сковороді нагріється, обережно помістіть половину стейків у гарячу олію та смажте по 1-2 хвилини з кожного боку. За допомогою щипців перемістіть стейки на тарілку, вистелену паперовим рушником. За потреби додайте олії в сковороду та повторіть з рештою стейків. Готові стейки помістити в духовку, щоб вони були теплими.
Коли всі стейки обсмажаться, акуратно злийте олію в жерстяну банку для утилізації. Потім протріть сковорідку паперовим рушником. Знову поставте на середній вогонь і додайте масло. Після того, як розтане, додайте 1/3 склянки борошна, що залишилося. Збийте, поки не закипить, потім влийте 2 3/4 склянки молока. Продовжуйте збивати підливу, поки вона не стане густою. Спробуйте на смак, потім приправте сіллю та перцем за потреби. Зніміть підливу з вогню. Якщо підлива почне надто густіти, додайте додатково 1/2 склянки молока.
Подавайте стейки теплими з соусом зверху.
Гарнір за смаком.

Смачного😉
#обід
Легка піца Mac і сир🍕

1 охолоджена основа для піци 500 г.
1 коробка макаронів із сиром 200г
½ склянки соусу для піци
1 ст. подрібненого гострого сиру чеддер
1 ст. подрібненого сиру моцарела
1 ч.л. італійської приправи
1/3 ст. міні-скибочки пепероні за бажанням (або шматочки вареного бекону)
1/3 ст. нарізаної цибулі
Сіль і перець

Розігрійте духовку до 200 С. Перемістіть одну стійку в найнижче положення. Розкладіть велике деко.
Поставте велику каструлю з підсоленою водою на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Приготуйте макарони в коробці згідно з інструкціями на упаковці, включаючи необхідне масло та молоко. Після приготування спробуйте, потім посоліть і поперчіть за потреби. Вимкніть вогонь і відставте.
Тим часом розкатайте охолоджене тісто для піци на деку. Нанесіть дуже тонкий шар соусу для піци на поверхню основі, залишивши 2.5см обідок навколо всіх країв.

Коли макароні будуть готові, рівномірною ложкою викладіть його на соус для піци, акуратно розподіляючи рівним шаром.
Зверху макарони посипте сиром чеддер і моцарелла. Посипте італійською приправою. Якщо використовуєте, посипте міні-пепероні (або вареним беконом) поверх піци.
Випікайте піцу на нижній решітці від 15 до 20 хвилин, поки скоринка не стане золотистою по краях і сир не розплавиться. Вийняти з духовки і посипати нарізаною цибулею. Нарізати і подавати теплим.

Смачного😉
#вечеря
Ірландські сирні тости🥪

6 скибочок хліба коричневого, картопляного, білого, мультизернового
2 ст.л розм'якшеного вершкового масла
3 великих яйця
2 ч.л. діжонської гірчиці
2 ч.л. вустерширського соусу
230г витриманого гострого чеддера, подрібненого
½ ч.л. меленого чорного перцю
1 ст.л. свіжої подрібненої цибулі

Розігрійте духовку до 210 С. Розкладіть велике деко.

Викладаємо шматочки хліба на деко. Акуратно змастіть вершковим маслом верхню частину хліба. Потім переверніть хліб стороною, змащеною маслом, донизу.
У середній мисці змішайте яйця, діжонську гірчицю та вустерширський соус. Добре збити. Потім додайте подрібнений чеддер і подрібнений чорний перець.
Ложкою рівномірно викладіть сирну суміш на кожен шматочок хліба. Потім розподіліть його рівним шаром.
Випікайте від 8 до 12 хвилин, доки краї хліба не стануть золотистими, а центральна частина сирної суміші не набухне.

Вийміть з духовки, посипте свіжою цибулею і негайно подавайте.

Смачного😉
#сніданок
HTML Embed Code:
2024/05/08 16:58:40
Back to Top