TG Telegram Group Link
Channel: مطالعات شبه قاره هند
Back to Bottom
@indianstudies

قطار هند از قطار چین جلو زد!

کاریکاتور آلمانی از افزایش جمعیت هند و پیشی گرفتن آن از چین
مطالعات شبه قاره هند
Photo
@indianstudies

هند به زودی از چین در آحاد و انفس جلو می زند، موضوعی که همیشه حتی تا قبل از آنکه رتبه یک باشد مزیت نسبی آن محسوب می شده است.

سازمان ملل متحد گفته است که هند این هفته با پیشی گرفتن از چین به پرجمعیت ترین کشور جهان بدل خواهد شد. ۱۰ کشور پرجمعیت جهان #هند، چین، آمریکا، اندونزی، #پاکستان، نیجریه، برزیل، #بنگلادش، روسیه، مکزیک خواهند بود.

در حالی که ۲۵۴ میلیون نفر از جمعیت هند را افراد بین ۱۵ تا ۲۴ سال تشکیل می‌دهند و چین با جمعیت سالخورده و نرخ رشد جمعیت کند دست و پنجه نرم می‌کند، کارشناسان بر این اعتقادند که تغییرات جمعیتی می‌تواند راه را برای تبدیل شدن هند به یک وزنه سنگین اقتصادی و جهانی هموار کند.

در حقیقت امروز هند بالاترین نسبت (۷۵درصد از جمعیت) را در میان هر اقتصاد بزرگ دیگری به عنوان نیروی کار دارد. اما بدون مشاغل خوب کافی، این مزیت بی‌بدیل می‌تواند فاجعه‌آفرین باشد. برای سود بردن از آن، هند باید شغل کافی برای میلیون‌ها نفری که هر سال وارد نیروی کار این کشور می‌شوند، ایجاد کند؛ چالشی که در حال حاضر در آن شکست خورده است.

برای آن، هند باید سرمایه‌گذاری‌های جهانی را جذب کند. پنجره فرصت در حال کاهش است و اگر هند به سرعت حرکت نکند، مزیت جمعیتی آن به راحتی می‌تواند به کابوس بیکاری تبدیل شود.

درحالی‌که هند نیروی بسیار ماهر در بخش خدمات از جمله حوزه‌هایی مانند فناوری اطلاعات که پیشرو جهانی است دارد، نیروی کار این کشور فاقد آموزش لازم برای صنایع تولیدی پیشرفته است.

براساس داده‌های تازه انتظار می‌رود جمعیت هند تا آخر آوریل به یک میلیارد و ۴۲۵ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۸۵۰ نفر برسد.

یک نهاد دیگر سازمان ملل هفته قبل پیش‌بینی کرده بود که جمعیت هند تا اواسط سال جاری از چین پیشی خواهد گرفت.

صندوق جمعیت سازمان ملل هفته پیش گفت که جمعیت هند در میانه سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۹ میلیون نفر بیش از چین خواهد بود.

کشورهای آسیایی در ۷۰ سال گذشته بیش از یک سوم جمعیت جهان را داشته‌اند.
مطالعات شبه قاره هند
Photo
@indianstudies

کاریکاتور آلمانی موجب رنجیده شدن مقامات هند شد

Union minister Rajeev Chandrasekhar slammed the German media company ‘Der Spiegel’ for its racist tone in its cartoon depicting India as the most populous nation, surpassing China. “Notwithstanding your attempt at mocking India…,” the union minister said, sharing the caricature, which has been widely circulated on social media for a couple of days.

The viral cartoon aimed to illustrate a comparison of the "development levels" between India and China, following the news that India has surpassed China's population. It depicted an overcrowded train of Indians with swarms of passengers both inside and on top of it, overtaking a "sophisticated" bullet train of China with two drivers inside. The drivers in the bullet train appeared shocked at the sight of the overcrowded Indian train, which angered several users who echoed the larger sentiments that the mannerism of the West in depicting India is nowhere close to the country’s reality.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies شهباز شریف نخست وزیر پاکستان شد در حالی که از پاکستان خبر می رسد نخست وزیر برکنار شده پاکستان تصمیم گرفته که از عضویت پارلمان این کشور نیز استعفا بدهد و اعضای تحریک انصاف نیز به صورت جمعی از این مجلس استعفا خواهند داد شهباز شریف رهبر حزب…
@indianstudies

تثبیت دوباره شهباز شریف

نخست‌وزیر پاکستان با کسب ۱۸۰ رای، برای دومین‌بار اعتماد نمایندگان مجلس شورای ملی این کشور را به‌دست آورد.

پس از رد طرح بودجه کابینه، دیوان عالی پاکستان دادخواستی را برای برگزاری رای اعتماد اعلام کرد و گفت نخست‌وزیر ممکن است از اعتماد کافی از سوی مجلس برخوردار نباشد.

دیوان عالی پاکستان عمران خان، شهباز شریف، مولوی فضل الرحمن و دیگران سران احزاب سیاسی را برای حل انتخابات فرا خوانده است.

Pakistan PM Shehbaz Sharif secured a vote of confidence in the parliament on Thursday. Sharif received 180 votes reposing confidence in his leadership in the 342-member National Assembly, which is the lower house of parliament. "If the court orders me to go home, I'm always ready but I shall keep the parliament in high esteem," Sharif said following the vote.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies عمران خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان قرار است هفته آینده ۳۱ اگوست در دادگاه حاضر شود. خان متهم است که پس از سخنرانی اخیرش با تهدید افسران پلیس و یک قاضی به آنها توهین کرده است. وی در سخنرانی خود حکم قاضی یک دادگاه بدوی در رسیدگی به پرونده…
@indianstudies

عمران خان بازداشت شد

نخست‌ وزیر پیشین پاکستان، عمران خان، توسط نیروهای امنیتی در اسلام‌آباد، بازداشت شده است.

پس از ماه‌ها کشمکش و در حالی که دولت حاکم بر پاکستان با مشکلات بسیار زیادی در حوزه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دست و پنجه نرم می کند به گفته عمران خان برای خارج کردن نخست وزیر سابق از عرصه رقابت‌های انتخاباتی او را دستگیر کرد.

خان برای حضور در دادگاه عالی اسلام‌آباد به منظور بررسی اتهامات فساد مالی به محل دادگاه رسیده بود که بازداشت شده است. دلیل دقیق بازداشت او در حال حاضر رسما مشخص نیست و مقام های رسمی توضیحی در این زمینه ارائه نکرده‌اند. با این حال آقای خان با چندین پرونده قضایی روبرو است.

دوشنبه، مقاماهای نظامی پاکستان به آقای خان هشدار دادند که از طرح «ادعاهای بی‌اساس» خودداری کند.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان در واکنش به بازداشت عمران خان، نخست‌وزیر پیشین پاکستان گفته است که این رویداد «واقعاً تاسف‌بار» است.‌ به گفته‌ی او این تصمیم عواقب گسترده‌ای در پی خواهد داشت.

گزارش‌ها می‌رساند که حامیان حزب تحریک انصاف در پاکستان پس از بازداشت عمران خان، رهبر این حزب در شماری از شهرهای این کشور به جاده‌ها ریخته‌اند.

شاه‌محمود قریشی، از رهبران تحریک انصاف خواستار تظاهرات مسالمت‌آمیز شده است.

گزارش شده است که اعتراضات در برخی از شهرها به خشونت کشیده شده است.

وبسایت نت‌بلاک که محدودیت اینترنت را در سراسر جهان دنبال می‌کند، گفته که به دنبال بازداشت عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، یوتیوب، فیسبوک و توییتر در سراسر این کشور محدود شده است.
@indianstudies

بریده‌ای از کتاب

"مخفی نماند که هندوستان مملکتی است در غایت طول و عرض، متوطّنانش اکثریت بت‌پرستند و در میان ایشان نیز اختلاف بسیار است و حیوانات غریب التمثال در طیور و دواب و جانوران آبی بسیار است و معادن و نباتات نافعه لاتعدّ و لاتحصی و ایضا چندان خوبی که در آن دیار است در هیچ مملکتی نیست از عبدالله بن سلام نقل است که شادی را ده جزء آفریده‌اند نه جزء آن را به هندوستان و یک جزء را بباقی جهان داده اند."

امین احمد رازی، تذکره هفت اقلیم به کوشش سید محمدرضا طاهری حسرت، سروش، ۱۳۷۸.
@indianstudies

مودی در مراسم روز یوگا در سازمان ملل متحد
مطالعات شبه قاره هند
Photo
@indianstudies

مودی در آمریکا به دنبال چیست؟

نخست وزیر هند به آمریکا سفر کرده است تا هم در مراسم روز جهانی یوگا در نیویورک و در سازمان ملل شرکت کند، هم با ایلان ماسک گفتگو کند و از ثروت او به هند بیاورد و هم در واشنگتن توسعه روابط اقتصادی، نظامی و فناوری را مقدم بر هر چیز با دولت بایدن پیگیری کند.

اما آیا می تواند همچنان نگرانی های غرب در رابطه با مباحث داخلی حقوق بشری هند و موضع بینابینی در جنگ اوکراین و جنگ تعرفه ای را به کناری بزند.

اگر این بار هم چنین شود این را البته نباید لزوما از قدرت جذبه او دانست و یا پشتوانه داخلی که آمریکای بایدن احتمالا به دنبال علائق واقعی خودش خواهد بود. تحلیلگران در انتقاد از دعوت ویژه رهبر هند به آمریکا، می‌گویند کاخ سفید هیچ‌گاه سیاست ‌خارجی خود را بر اساس مبانی حقوق بشر تنظیم نکرده است.

اما اولویت ها در جای دیگری است.

هفته نامه اکونومیست در سرمقاله شماره 17 ژوئن سال 2023، با عنوان" بهترین دوست جدید آمریکا"، می گوید چرا هند برای آمریکا اهمیت دارد؟

آمریکایی ها امیدوارند به توافقات دفاعی دست یابند. مودی به همراه وینستون چرچیل، نلسون ماندلا و ولودیمیر زلنسکی یکی از معدود رهبران خارجی خواهد بود که بیش از یک بار در جلسه مشترک کنگره سخنرانی خواهد کرد.

نفوذ جهانی غول آسیای جنوبی به سرعت در حال افزایش است. این کشور پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است. از طرفی رقابت مشترک با چین، هند و آمریکا را به یکدیگر نزدیک می‌کند.

ایلان ماسک، تاجر میلیاردر، روز چهارشنبه ۳۱ با وی در نیویورک دیدار کرد. ماسک پس از این دیدار با اعلام این که قصد افزایش سرمایه‌گذاری در هند را دارد، گفت: من از طرفداران مودی‌ام. او واقعا به هند اهمیت می‌دهد.»

ماسک و مودی اولین بار در سال ۲۰۱۵، وقتی نارندرا مودی در سفری به ایالات متحده از کارخانه تسلا در فرمونت کالیفرنیا بازدید کرد، ملاقات کرده بودند.

البته قضیه یک سرِ دیگر هم دارد. سفر رائول گاندی، سیاستمدار و عضو پیشین پارلمان هند، به آمریکا که چند هفته پیش انجام شد.

شاید آنگونه که هزاران مهاجر هندی برای استقبال از نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور، صف می‌بستند، برای آقای گاندی جمع نشدند؛ اما برای سیاستمداری که دیگر عضو پارلمان یا رهبر اپوزیسیون نیست، داوطلبان «کنگره برون‌مرزی هند» - شعبه بین‌المللی حزب کنگره هند - توانستند جمعیت کافی را برای حضور در برنامه‌های او گرد هم جمع کنند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies مودی در آمریکا به دنبال چیست؟ نخست وزیر هند به آمریکا سفر کرده است تا هم در مراسم روز جهانی یوگا در نیویورک و در سازمان ملل شرکت کند، هم با ایلان ماسک گفتگو کند و از ثروت او به هند بیاورد و هم در واشنگتن توسعه روابط اقتصادی، نظامی و فناوری…
@indianstudies

سفر سه روزه با استقبال تشریفاتی از مودی در کاخ سفید، ضیافت شام مجلل و امضای چندین قرارداد مهم همراه شد و مودی همچنین در جلسه مشترک کنگره سخنرانی کرد.

اما این همه ماجرا نیست. همانگونه که راهول گاندی به‌دور از دولت در هفته های قبل تلاش کرد مقابل مودی عرض اندامی در آمریکا کند، اوبامای دموکرات هم حرفهای جالبی در مورد سیاست درست آمریکا در ارتباط با هند زد.

اوباما هفته گذشته در مصاحبه‌ای گفت که اگر از حقوق اقلیت‌ها حمایت نشود، هند ممکن است «چند پاره شود». او در پاسخ به این سوال که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، چگونه باید با «دموکرات‌های غیرلیبرال» تعامل داشته باشد، این اظهارات را بیان کرد و مورد انتقاد شدید بی‌جی‌پی هم قرار گرفت. همان زمان نخست‌وزیر هند، برای یک سفر رسمی در آمریکا بود.

به دنبال بیانیه رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر هند علیه پاکستان هم، وزارت خارجه پاکستان معاون سفارت آمریکا در «اسلام آباد» را احضار کرد.

بایدن رئیس جمهور آمریکا و نارندرا مودی نخست وزیر هند از پاکستان خواسته بودند اطمینان دهد که شبه نظامیان از خاک پاکستان علیه منافع هند اقدامی انجام نمی‌دهند. اسلام آباد این بیانیه را «مغایر با موازین دیپلماتیک» خواند.
@indianstudies

بریده‌ای از کتاب
به مناسبت ۱۸ تیرماه روز ادبیات کودک و نوجوان

"دلم می‌خواهد ما بچه‌های ایران با بچه‌های هند، اصلا با بچه‌های آسیا، نه چرا بچه‌ها را از هم جدا کنیم، اصلا همه بچه‌های دنیا، دست همدیگر را بگیریم، توی دنیایی هر چند خیالی و رنگارنگ بچرخیم و واژه‌های مشترک را با هم فریاد بزنیم: «دنیا، زندگی، دوست، محبت» "

"لبخند انار"
هوشنگ مرادی کرمانی
@indianstudies

صعود هند در سایه واقع گرایی و توجه به منافع ملی

به لطف سیاستگذاری بانیان هند نوین امروزه  هند به یکی  از قدرت‌های نو ظهور تبدیل شده و پیش بینی می شود که در آینده ای نه چندان دور  به سومین اقتصاد دنیا بعد از آمریکا و چین بدل شود .گر چه برخی از احزاب و شخصیت‌های  هندی بعضا  از دایره رعایت حقوق اقلیت های قومی خارج شده و از ناسیونالیسم  هندو دم می زنند ولی دموکراسی پارلمانی و تفکیک قوا و آزادی احزاب و رسانه  چنان قوام یافته  که هیچ حزبی را یارای تخطی  از آن نیست.

دموکراسی پارلمانی  بر پایه تعقل و واقع گرایی فرصتی برای هند در جهت تامین  منافع  ملی  فراهم آورده که از هر بحرانی در جهان و منطقه به نفع خود استفاده کند.

طی دوران تحریم ایران، کشور هند از فرصت خرید نفت و مشتقات پتروشیمی از ایران و فروش محصولات از جمله برنج به ایران استفاده بهینه کرد. با بروز بحران اوکراین دهلی نو ضمن حفظ روابط خود با همه طرفهای درگیر، بیشترین نفع را از خرید نفت روسیه عاید خود کرد.

محمدحسین بنی‌اسدی
جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1600040
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سفر وزیر بنادر و کشتیرانی هند به تهران «سارباناندا سونوال» وزیر بنادر و کشتیرانی هند در صدر یک هیات بلندپایه اقتصادی و به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات ایرانی وارد تهران شد و مورد استقبال معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر…
@indianstudies

روسیه و هند در پی راهی به جز ایران

در حالی که به طور مستمر اعلام می‌شود هند و روسیه، دو شریک مهم ایران، به دنبال استفاده از کریدور شمال- جنوب و مسیر ایران برای مبادله کالاهایشان هستند اما خبرها حاکی از آن است که روسیه و هند کم‌تحرک نسبت به توسعه چابهار، مسیر جدیدی به غیر از ایران را برای حمل بار راه اندازی کرده‌اند.

وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های هند از تصمیم دهلی نو و مسکو برای ایجاد یک مسیر دریایی بین بندر چنای (بندری بزرگ در سواحل شرقی هند) و بندر ولادی وستک (واقع در خاور دور روسیه) برای توسعه تجارت، تسهیل و تسریع جابجایی کالاها بین دو کشور خبر داده‌ است. سپتامبر سال 2019 این تفاهم‌نامه‌ برای ایجاد یک مسیر دریایی جدید بین هند و روسیه به امضا رسید.

تفاهم‌نامه‌ای که تا امروز خبری از عملیاتی شدن آن نبود و حالا وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های هند خبر داده که نشست بررسی جزئیات راه‌اندازی کریدور جدید در ماه سپتامبر برگزار خواهد شد.

راه‌اندازی کریدور جدید در شرایطی است که به تازگی ایران و روسیه قراردادی برای ساخت راه‌آهن رشت –آستارا که بخشی از کریدور شمال –جنوب محسوب می‌شود امضا کرده‌اند.

اما به نظر می‌رسد کریدور جدید بین دو کشور روسیه و هند می‌تواند بر روی کریدور شمال – جنوب که هدف روس‌ها استفاده از آن برای رسیدن به هند و جنوب شرق آسیاست، سایه بیندازد.

رئیس جمهور ایران در آیین دریافت استوارنامه سفیر جدید هند چند روز قبل گفته بود تسریع در اجرای پروژه مشترک توسعه بندر چابهار میان دو کشور ایران و هند ضروری است و سفیر جدید هند این موضوع را با جدیت پیگیری کند.
@indianstudies

چرخه نا آرام قدرت در پاکستان

در پاکستان سه جریان، در شکل دهی قدرت سیاسی ایفای نقش می کنند:
۱- ارتش
۲- احزاب سیاسی
۳- جریان‌های سیاسی
رقابت این سه نهاد قدرت، همواره عامل اصلی در چرخه نا آرام قدرت در این کشور بوده است.

ارتش، نقش اصلی را دارد و احزاب سیاسی در مرتبه دوم و جریانهای مذهبی در ردیف سومِ تأثیرگذاری بر امر سیاست و قدرت، قرار دارند.

ضرب المثل طنزآمیزی در پاکستان وجود دارد با این مضمون که، همه کشورها درجهان برای خود یک ارتش دارند اما ارتش پاکستان، برای خود یک کشور دارد. این برداشت عمومی تسلط ارتش بر کشور و اداره آن را، به خوبی نشان می‌دهد.

ارتش از بدو تأسیس پاکستان و تجزیه شبه قاره هند، پس از جنگ جهانی دوم وعقب‌نشینی قدرت استعماری انگلیس از هندوستان درسال ۱۹۴۹م ، درموضع قدرت قرار گرفت. ژنرال ایوب خان فرمانده ارتش، علیه دولت اسکندر میرزا کوتا کرد و سنتی را برجای گذاشت که بعد ها بوسیله ژنرال‌های دیگر، پیگیری شد.
ایراس

ادامه در👈
https://www.iras.ir/?p=8662
@indianstudies

رشتوی خبرنگار هندی در مورد ناامیدکننده ترین رابطه هند با یک دولت؛

۱. تحریم و فشار آمریکا در طول ۲دهه گذشته مهمترین مانع رابطه 🇮🇷🇮🇳 بوده(موضوعی که دولتمردان هندی همواره با مخفی شدن پشت ادعای سیاست خارجی مستقل منکر می شوند).
۲. به‌رغم وعده های بسیار، تقریبا هیچ دستاوردی نداشته است.

https://twitter.com/MattooShashank/status/1683814859107102720?t=jsJQPB7F9plas_gIO_EuQw&s=35
@indianstudies

دولت هند بعد از ۳۴ سال به مردم کشمیر اجازه داد تا در خیابان و در قالب دسته گردانی برای امام حسین (علیه‌السلام) سوگواری کنند.
الجزیره
Traditional Kashmir Muharram procession allowed for first time in decades
Event held for the first time in 34 years after authorities banned it in 1989 when a popular rebellion against New Delhi’s rule began

Kashmiri Muslims take part in a Muharram procession in Srinagar [Tauseef Mustafa/AFP]
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دو دیدگاه هم‌جهت درخصوص درستی رفتار سیاسی هند به ویژه متعاقب تحولات اوکراین رحمان قهرمان پور در توییتر می نویسد: هند از موقعیتی که وضعیت کنونی نظم بین المللی برایش فراهم کرده حداکثر استفاده را می کند. هم از روسیه نفت و غذای ارزان تر می خرد…
@indianstudies

ترافیک دیپلماتیک در ابوظبی

در هفته گذشته کشورهای حاشیه خلیج فارس مقصد مقامات بلندپایه دیپلماتیک بودند. در این بین امارات پذیرای مقامات ژاپن و هند و رئیس جمهور ترکیه بود. بنظر می رسد امارات متحده عربی در صدد قرار گرفتن به عنوان نقطه وصل منافع منطقه‌ای و بین‌المللی قدرت‌ها است.

در این باره هدف اصلی از سفر نارندرا مودی نخست وزیر هندوستان به امارات، توافق در مورد مسائل اقتصادی و تسویه تجارت بین دو کشور با ارزهای ملی اعلام شده است.

هند توافقنامه‌ای را با امارات متحده عربی امضا کرد که به دهلی نو اجازه می‌دهد پول کالاهای خریداری شده را به جای دلار با روپیه تسویه و تلاش‌های هند برای کاهش هزینه‌های مبادلات را با حذف تبدیل دلار تقویت کند. دو کشور همچنین توافق کردند که یک پیوند پرداخت سریع برای تسهیل نقل‌و‌انتقالات پولی برون‌مرزی ایجاد کنند.

تنوع‌بخشی به مبادی واردات منابع غذایی و تامین امنیت غذایی یکی از اهداف امارات است. در همین زمینه امارات متعهد شده 2 میلیارد دلار برای کمک به توسعه مجموعه‌ای از «پارک‌های غذایی» در هند برای مقابله با ناامنی غذایی در جنوب آسیا و خاورمیانه کمک کند.

فارغ از جنبه‌های پولی و اقتصادی این سفر، باید به ضلع سوم و پنهان این رابطه یعنی رژیم اسرائیل نیز اشاره کرد. همکاری سه‌جانبه هند، امارات و رژیم صهیونیستی ابعاد راهبردی بسیار مهمی دارد. این همکاری با محوریت پول امارات، فناوری رژیم اسرائیل و بازار و نیروی کار هند سازماندهی می‌شود و امنیت دریانوردی و امنیت سایبری از ابعاد مهم این همکاری است.

این رابطه، یک ویژگی مهم دیگر هم دارد و آن روابط نزدیک شخصی و صمیمی سران این سه ضلع است که به روابط عمق خاصی داده است.

البته همکاری‌های تجاری، اقتصادی و ترانزیتی قلب این شراکت است که منجر به برنامه‌های جدی و عملیاتی بسیار مهمی برای اتصال ترانزیتی هند به مدیترانه از طریق امارات و رژیم صهیونیستی شده است.

نکته مهم دیگر که این روابط سه‌جانبه را تقویت کرده (فارغ از عادی‌سازی روابط امارات با تل‌آویو)؛ عدم وجود یک بازیگر در این میان است: «چین».

وجود چین و روابط گسترده آن با هر کشوری، به ویژه در منطقه بسیار حساس خلیج فارس و تنگه هرمز، طبعا با مخالفت آمریکا و کارشکنی کاخ سفید روبرو می‌شود. اما از آنجا که هدف جدی آمریکا، محدود کردن پکن و کشیدن کمربند راهبردی دور چین است، روابط سه‌جانبه دهلی- ابوظبی- تل‌آویو، مورد حمایت آمریکا قرار دارد؛ به‌ویژه آنکه طرح‌های جهانی چین مانند کمربند و راه را نیز با حضور هند در مسیر مدیترانه خنثی می‌شود.

فارغ از این شراکت سه‌جانبه، اما همکاری دوجانبه هند و امارات هم بسیار پویا و روزافزون است.

تجارت دوجانبه بین دو کشور، از آوریل 2022 تا مارس 2023 میلادی، به رقم خیره‌کننده 84.5 میلیارد دلار رسیده است. در واقع امارات در حال حاضر اصلی‌ترین شریک هند در خلیج فارس و کشورهای عربی است (هدف‌گذاری تجارت دوجانبه غیرنفتی دو کشور این است که تا سال 2030 به 100 میلیارد دلار برسد).

قرارداد تجارت آزاد‌، برنامه همکاری‌های راهبردی، سرمایه‌گذاری گسترده امارات در هند، توافق تجارت به ارزهای محلی، قرارداد 15 ساله خرید گاز مایع و واردات گسترده نفت از امارات و ... بخشی از مشارکت گسترده هند و امارات است.

نباید فراموش کرد که هند، سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان است و پس از جنگ اوکراین، علیرغم فشارهای گسترده غرب به رهبری آمریکا، نه اقدامات روسیه را محکوم کرد و نه روابط انرژی‌پایه خود را با مسکو کاهش داد.

دهلی نو اکنون نیز با امارات، روابط جدی حول محور انرژی دارد و می‌خواهد منابع تامین انرژی خود را متنوع کند.

به این ویژگی‌ها باید حضور گسترده نیروی کار هندی در امارات را نیز اضافه کرد؛ نیرویی که آنقدر برای امارات ارزش دارد که حتی شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی در امارات، برنامه‌های متنوع و فراوانی به زبان هندی پخش می‌کنند، خطوط هوایی امارات فیلم‌های هندی را در لیست پخش خود قرار داده است؛ پروازهای متعددی بین دو کشور برقرار است و البته این کارگران هندی، منبع مهمی برای تامین ارز برای کشور خود هستند و بخش عمده‌ای از درآمد خود را به کشورشان باز می‌گردانند.

هندی‌ها 35 درصد از جمعیت 10 میلیونی امارات را تشکیل می‌دهند که بزرگترین جامعه مهاجران هندی در جهان است.

تسنیم (با تلخیص)
@indianstudies

آثار گرمایش زمین بر خشونت خانگی

​​نتیجه‌ی تحقیق تازه‌ای که در نشریه‌ی مهم JAMA منتشر شد، نشان می‌دهد که گرمایش زمین بر گسترش خشونت خانگی تاثیر دارد. به ازای هر ۱ سانتیگراد که به گرمای دما اضافه می‌شود، خشونت فیزیکی و خشونت جنسی بیش از  ۶٪ افزایش پیدا می‌کند. این تحقیق در سه کشور #هند، #پاکستان و #نپال صورت گرفت که هر سه کشور بعضی از شدیدترین سویه‌های گرمایش زمین و مصائب طبیعی ناشی از آن را تجربه می‌کنند.  گروه تحقیق بیش از ۱۹۴ هزار زن و دختر ۱۵ تا ۴۹ ساله را در فاصله‌ی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ میلادی دنبال و بررسی کرده است.

نتایج تحقیق نشان می‌دهد که هند که در میان این ۳ کشور شدیدترین وضعیت گرمایش زمین و تغییرات ناشی از آن را تجربه می‌کند، با بیشترین میزان افزایش خشونت خانگی علیه زنان و دختران نیز مواجه است. بنا به این تحقیق به ازای هر ۱ درجه سانتی‌گراد گرمایش زمین در این کشور، خشونت فیزیکی ۸ درصد و خشونت جنسی علیه زنان و دختران ۷.۳ درصد افزایش داشته است. در همین ماه جاری هند گرم‌ترین روزهای ثبت‌شده در تاریخ‌اش برای این ماه را تجربه کرد و دمای هوا در برخی نقاط این کشور به ۴۵ درجه سانتیگراد رسید.

میشل بل، استاد بهداشت محیط زیست در دانشگاه ییل که یکی از نویسندگان این مقاله است، می‌گوید گرمایش هوا و تغییرات آب‌وهوایی بر مسائل ریز و درشت بسیاری در زندگی تاثیر گذاشته و در نتیجه خشونت علیه زنان را افزایش می‌دهد. برای مثال افزایش دمای هوا، محصول کشاورزی را از بین می‌برد، اقتصاد را با بحران بیشتر مواجه می‌سازد، به زیرساخت‌های شهری آسیب می‌زند، شرایط کار را مشقت‌بار کرده و بیکاری را افزایش می‌دهد، امکان بیرون رفتن از خانه را سخت‌تر می‌کند و خانواده‌ را مجبور می‌کند ساعات بیشتری را زیر یک سقف بگذرانند و …تمام این موارد  میزان استرس، فشار عصبی و خشم اعضای خانواده را افزایش داده و تنش و برخوردهای تندی را موجب می‌شود.

تحقیق همچنین نشان داد اگرچه گرمایش زمین، خشونت را در تمام گروه‌های اقتصادی جامعه افزایش می‌دهد، اما بیشتری افزایش خشونت در میان اقشار کم‌درآمد جامعه و همچنین جوامع روستایی مشاهده شد. سونیتی گارجی، فعال محیط زیست در هند، می‌گوید افزایش دما در هند، فشار اقتصادی سنگینی را به خانواده‌های بسیاری تحمیل کرده است. آن مردانی که می‌توانستند به شهر و ایالت دیگری بهر کار بروند، حالا بیکار و خانه‌نشین‌اند و  خشم و استیصال و فشار روانی را بر سر زنان‌شان و دختربچه‌ها خالی می‌کنند.

تحقیق می‌گوید هرچه زمین گرم‌تر و بحران آب‌وهوایی بیشتر شود، انواع خشونت‌های فیزیکی و روانی و جنسی در جهان نیز افزایش خواهد یافت و اکثر قربانیان این خشونت‌ها باز هم زنان خواهند بود و بس. پیش از تحقیق دیگری از دانشگاه مادرید نشان داد وقتی موجی از هوای گرم در جغرافیایی رخ می‌دهد، زن‌کشی ۴۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. تحقیق دیگری در کنیا نشان داد گرم‌ترین نقاط این کشور، آمار گزارش خشونت خانگی علیه زنان ۶۰ درصد بیش از سایر نقاط کشور است.

گرمای شدید هوا میزان استرس را افزایش می‌دهد، بیماری‌های روان پیش‌زمینه‌ای را شدیدتر می‌کند، طاقت و تحمل آدم‌ها و آستانه‌ی تحریک را پایین می‌آورد و میزان ترشح آدرنالین را افزایش می‌دهد، در نتیجه احتمال برخوردهای تند و خشونت‌آمیز بیشتر می‌شود. گرمای شدید هوا، اضطراب مزمن و همین‌طور اختلال اضطراب پس از سانحه را شدت می‌بخشد. گرمایش آب‌وهوا، اثرات جدی و مهلکی بر وضعیت بهداشت عمومی و وضعیت روان افراد جامعه دارد و بیشتر قربانیان خشونت‌های ناشی از این وضعیت، مثل همیشه زنان‌اند.
فرناز سیفی
@indianstudies

آثار تنش بین هندوستان و پاکستان

پس از حادثه پولواما، هر چند درگیری های نظامی بین هند و پاکستان فروکش کرد اما روابط هند و پاکستان به یک گره کور رسید.

هیچ یک از طرفین در مواضع خود برای بازگرداندن گفتگوهای دوجانبه انعطاف نشان نداده اند.

گفتگوهایی که برای جلوگیری از خطرات تشدید درگیری فاجعه بار بین همسایگان دارای سلاح هسته ای ضروری است.

علاوه بر این، رقابت راهبردی فزاینده بین قدرت ‌های بزرگ ، باعث شده تا علاقه آنها  به متقاعد کردن این دو همسایه  برای نرم‌ تر کردن مواضع خود به منظور از سرگیری مجدد روند گفتگوها  تقریبا از بین برود.

اکنون هر دو طرف باید منطقی عمل کنند تا از لفاظی های جنگی برای جلب حمایت توده ی مردم در طول انتخابات عمومی خود اجتناب کرده و در آتش تنش های میان دو کشور ندمند.

متاسفانه رقابت هند و پاکستان ارتباط منطقه ای جنوب آسیا را با مشکل مواجه کرده و انجمن همکاری های منطقه ای جنوب آسیا را از سال ۲۰۱۶  عملاً ناکارآمد کرده است.

هر دو طرف در جریان آخرین اجلاس سازمان همکاری شانگهای، درباره تروریسم فرامرزی نیش و کنایه های متعددی  رد و بدل کردند.

علیرغم اینکه  هر دو کشور به خوبی میدانند، جنگ نمی تواند مشکلات آنها را حل کند، آنها تمایلی به استفاده از ابزارهای جایگزین برای حل و فصل اختلافات خود ندارند.

حزب بهاراتیا جاناتا به ریاست ناردندر مودی،  بار دیگر از لفاظی های جنگ طلبانه برای جلب حمایت نیروهای تندرو و هندوتوا در انتخابات عمومی بعدی استفاده کرده است.

در  تاریخ ۲۶ژوئیه، وزیر دفاع هند راجنات سینگ به طرز تحریک آمیزی تاکید کرد که نیروهای مسلح هند آماده عبور از خط کنترل بین دو کشور هستند.

او از ساکنان  منطقه لاداخ خواست تا برای شرکت در جنگ  نه تنها به طورغیر مستقیم بلکه به صورت مستقیم آماده باشند.

او گفت: "ما می توانیم برای حفظ آبرو و حیثیت کشور تا هر جایی پیش برویم، و حتی اگر لازم باشد، از خط کنترل مرزی بین دو کشور عبور کنیم. وزیر دفاع هند همچنین از آمادگی ارتش این کشور برای حمله ی اساسی به داخل خاک پاکستان خبر داد و حتی از مردم غیر نظامی خواست تا آماده باشند!

مانور یا استقرار نظامی ارتش پاکستان در مرزهای غربی هند، از جمله خط کنترل مرزی طبیعی است.

پاکستان ازسال ۲۰۰۳ توافق آتش بس را نقض نکرده است ، همچینین این کشور از فوریه سال ۲۰۲۱ به توافقات جدید بر روی خط کنترل مرزی پایبند بوده و هیچ حرکت غیر معمولی در آن منطقه انجام نداده است.

لذا به نظر میرسد سخنان اخیر وزیر دفاع هند و تحریک مردم هند علیه پاکستان اهداف پاپولیستی دیگری را دنبال میکند.

همین هدف شوم پاپولیستی چنانچه کنترل نگردد، میتواند وضعیت بی ثبات صلح میان دو کشور هسته ای را تبدیل به یک فاجعه نماید.
بعید نیست لفاظی راجنات سینگ تلاشی باشد  برای منحرف کردن توجه مردم هند از درگیری‌های قومی خشونت ‌آمیز اخیر در ایالت مانیپور که تحت حاکمیت حزب بی جی پی یا همان حزب آقای ناردندرا مودی ، نخست وزیر هند است و باعث شده تا احزاب سیاسی مخالف او با یکدیگر متحد شده و به دنبال طرح رای عدم اعتماد به نخست وزیر در لوک سابا یا همان مجلس ملی باشند.

طرفداران مودی، از تشکیل اتحاد فراگیر توسعه ملی هند شگفت زده شده اند. این اتحاد جدید قصد دارد تا به صورت هماهنگ علیه وضعیت اقتصادی داخلی کشور هند، افزایش بیکاری در جامعه ، از بین رفتن آزادی رسانه در هند و  افزایش نا امنی برای اقلیت های مذهبی بلاخص مسلمانان در انتخابات شرکت کرده و حزب بی جی پی را از قدرت برکنار کنند.

  یکی از اجزا جدایی ناپذیر کمپین های انتخاباتی آقای نارندرا مودی و حزب بی جی پی، بیانیه های ضد پاکستانی است و به نظر میرسد آقای مودی بیش از هر زمان دیگری برای انتخابات پیش رو که قرار است در می ۲۰۲۴ برگزار شود ، به این بیانیه های ضد پاکستانی نیازمند است.

هر چند سخنان نسنجیده وزیر دفاع هند ممکن است در راستای همین کمپین انتخاباتی سال آینده باشد، اما نباید فراموش کرد که چنین سخنانی همانند یک جرقه در انبار باروت عمل میکنند و میتوانند به کاتالیزوری برای بی ثباتی کل منطقه تبدیل شوند.

هر چند دولت پاکستان به جای پاسخگویی به این سخنان از طریق ارتش، از سخنگوی وزارت امور خارجه خود یعنی خانم زهرا بلوچ استفاده کرد و سخنان آقای سینگ را تهدیدی برای صلح و ثبات جهان بلاخص در جنوب آسیا قلمداد کرد، اما ادامه ی چنین سخنان تحریک آمیزی ممکن است عنان صبر از کف مقامات پاکستانی در آورده و یک بار دیگر شاهد نا آرامی در این منطقه باشیم.

محمد حسین باقری
اندیشکده اقبال
HTML Embed Code:
2024/06/03 05:47:59
Back to Top