آنچه باید در مورد زایندهرود بدانیم
قسمت سوم :
آیا میدانید برداشت آب کشاورزی در بالادست در استان چهارمحال و بختیاری پنج تا شش ماه در سال از فروردین تا پایان مهرماه انجام میشود و روزانه برق طرحها شش ساعت قطع و در فروردینماه حدود یک هفته و در ادریبهشتماه دو هفته و در شهریورماه دو هفته برداشت آب دارند و عملا با توجه به رطوبت خاک و بارندگیها هیچ آبی طی شش ماه از سال برداشت نمیکنند و تمام تهمتها از سمت اصفهان برای فرار رو به جلو انجام میشود؟؟
آیا میدانید باغات استان چهارمحال و بختیاری در سال گذشته حدود ۶۰ میلیون مترمکعب آب برداشت کردهاند
آیا میدانید ۹۸ درصد باغات استان چهارمحال و بختیاری در حوضه زایندهرود که از آب سطحی استفاده میکنند مجهز به آبیاری قطرهای و با هیدرومدول سه دهم لیتر آبیاری میشود؟؟
آیا میدانید کل اراضی کشاورزی اصفهان در دهه چهل حدود ۴۵ هزار هکتار بوده که از این میزان حدود ۲۵ هزار هکتار تبدیل به ساختمان شده و حقآبه آن برای شرب استفاده میشود و حدود ۲۰ هزار هکتار باقی مانده است و امروز بیش از حدود ۲۴۰ هزار هکتار توسعه کشاورزی دارند؟؟
آیا میدانید در گذشته فقط گندم و جو در اصفهان کشت میشد ولی امروز به لطف تونلهای انتقال آب کوهرنگ از حوضه کارون برنج ، خربزه ، هندوانه، صیفیجات ، یونجه و … با هیدرومدول یک تا دو لیتر کشت میشود؟؟
آیا میدانید در اصفهان یک کشت انجام میشده آنهم گندم و جو ولی امروز چند کشت ، پاییزه ، بهاره و جدیدا تابستانه که ما نمیدانیم چیست انجام میشود؟؟
آیا میدانید رودخانه زایندهرود فصلی بوده و حقآبه کشاورزان اصفهانی حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب بوده و امروز این عدد به ۴۱۹ میلیون مترمکعب افزایش پیدا کرده و مشخص نیست این عدد از کجا و بر چه مبنایی تعیین گردیده است!!
آیا میدانید در تابلو منابع و مصارف ۶۵۵ میلیون مترمکعب در غالب سهم آبه برای اصفهان تخصیص داده شده است که تا به امروز هیچکس نتوانسته سهم آبه را تعریف کند!!
آیا میدانید در تابلو منابع و مصارف ۱۷۶ میلیون مترمکعب برای محیط زیست تعیین گردیده و هیچ وقت این عدد به تالاب گاوخونی نرسیده است ، به عبارتی بنام محیط زیست به کام کشاورزی ، صنعت و فضای سبز !!!
ادامه دارد …
مرتضی درخشان رییس صنف کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری
@zardkoonline
>>Click here to continue<<