#کیوـ_نیوز
📌 استفاده از رایانش کوانتومی برای شبیهسازی مولکول متیلن: گامی به سوی شیمی کوانتومی کاربردی
🛎️ محققان IBM و Lockheed Martin با استفاده از یک پردازنده ۵۲ کیوبیتی، برای اولین بار توانستند حالات سینگلت و تریپلت مولکول متیلن (CH₂) را شبیهسازی کنند. این مطالعه که در مجله نظریه و محاسبات شیمیایی منتشر شده است، نشان داد که روش جدید دیافراگم کوانتومی مبتنی بر نمونهبرداری (SQD) توانسته است فاصله انرژی سینگلت-تریپلت را با دقت بالا محاسبه کند که بهطور قابل توجهی به دادههای آزمایشگاهی نزدیک است.
💡این روش کوانتومی، بهویژه برای شبیهسازی سیستمهای "open-shell" که به دلیل الکترونهای بدون جفت و توابع موج چندپیکری خود بسیار پیچیده هستند، استفاده شده است. نتایج نشان داد که مدل کوانتومی بهطور شگفتآوری دقیقتر از روشهای سنتی محاسباتی عمل کرده و نشاندهنده پتانسیل استفاده از رایانش کوانتومی در حل چالشهای شیمیایی و فیزیکی پیچیده است.
✅ تحلیل دادهها و نتایج
محققان با استفاده از روش SQD که مبتنی بر نمونهبرداری از رشتههای بیتی است، توابع موج مولکولی را بازسازی کرده و انرژیهای حالتهای سینگلت و تریپلت را محاسبه کردند. نتایج بهدستآمده در حالت سینگلت با نتایج کلاسیک پیشرفته مطابقت زیادی داشت و فاصله انرژی بین دو حالت (۱۹ میلی-هارتی در مقابل ۱۴ میلی-هارتی در آزمایشها) بهطور قابلتوجهی به دادههای تجربی نزدیک بود. این مطالعه نشان داد که روشهای کوانتومی میتوانند ویژگیهای مولکولی را با دقت بالا مدلسازی کنند.
🔗لینک دسترسی به جزئیات خبر
📚لینک دسترسی به مقاله
>>Click here to continue<<
