🗓یادروز امروز 4 تیرماه🗓
۱- به علت عدم شرکت “کامران میرزا نایب السلطنه”، وزیر جنگ، در جلسات مجلس، نمایندگان رأی به برکناری او از وزارت جنگ دادند. (۱۲۸۶ خورشیدی)
۲- “ميرزا حسنخان وثوق الدوله”، ریيس الوزرا از کار کناره گرفت. (۱۲۹۹ خورشیدی)
۳- “عبدالحسین تیمورتاش”، به جرم اخذ نه هزار لیره و دویصدهزار ریال رشوه، به ۵ سال زندان و بازگرداندن رشوه به خزانهٔ دولتی محکوم شد. (۱۳۱۲ خورشیدی)
۴- “علی منصور” به نخست وزيری منصوب شد و وزيران خود را معرفی کرد. (۱۳۱۹ خورشیدی)
۵- نخستين کنگره نويسندگان ايران با حضور دانشمندان، فضلا، ادباء و محققين در انجمن فرهنگی ايران و شوروی افتتاح شد. (۱۳۲۵ خورشیدی)
۶- دولت انگلستان چند روز پس از انجام خلع يد از آن دولت در صنايع نفت ايران، دستور انتقال اتباع و مهندسان خود را از آبادان به بصره صادر و ناو جنگی “موريشس” از نوع رزمناو سبک را روانه آبهای ايران کرد که اين اقدام، احساسات ملی ايرانيان را چنان برانگيخت که گروهی از خلبانان نيروی هوائی داوطلب حمله انتحاری به اين ناو شدند. (۱۳۳۰ خورشیدی)
۷- تشديد فشار “مصدق” به “محمدرضا شاه” که در امر حکومت مداخله نکند و اختيارات او را در حد يک رئيس تشريفاتی کشور محدود نماید. (۱۳۳۱ خورشیدی)
۸- بزرگترین منبع گاز جهان در “کنگان” واقع در استان بوشهر، کشف شد. (۱۳۵۳ خورشیدی)
۹- کنفرانس رؤسای دانشگاههای جهان در تهران گشایش یافت. (۱۳۵۷ خورشیدی)
۱۰- ملی شدن شرکتهای بيمه. (۱۳۵۸ خورشیدی)
۱۱- سقوط مناطق “کوشک”، “طلائيه”، “خيبر” و “جزاير مجنون” در حمله ارتش عراق به اين مناطق. (۱۳۶۷ خورشیدی)
۱۲- نخستین اجلاس بینالمللی “مبارزه جهانی با تروریسم”، با حضور مقامات بيش از ۶۰ کشور جهان در تهران برگزار شد. (۱۳۹۰ خورشیدی)
۱۳- درگذشت “حبیبالله معلمی” شاعر معاصر. (۱۳۹۲ خورشیدی)
۱۴- زیارت “پیر نارستانه” در آیین زرتشت.
۱۵- تاسيس سلسله ی ايلکانی يا آل جلاير توسط شيخ حسن بزرگ. (۷۴۰ مهی)
همزمان با انحطاط ايلخانان مغول، عدهای از سرداران ايلخانی سر به استقلال خواهی برداشتند و آل جلاير يا ايلکانيان از همه نيرومندتر شدند. ايشان عراق و آذربايجان را سالها در دست داشتند. جلايريان که مؤسس آن شيخ حسن بزرگ بود، بغداد را به عنوان پايتخت زمستانی و تبريز را پايتخت تابستانی خود برگزيدند. اين خاندان از سال ۷۳۶ تا ۸۱۴ ه.ق بر نواحی غربی ايران و نقاط مجاور بينالنهرين حکومت کردند.
🔥
🏆
🆔 @payammehrzartosht
>>Click here to continue<<
