TG Telegram Group Link
Channel: نشر نی
Back to Bottom

‌در دست انتشار
«مسیر زندگی»
رمان
میگل دلیبس
ترجمه‌ی علیرضا شفیعی‌نسب

مردم روستا بدجور خودخواه بودند. دون رامونِ بخشدار دروغ نمی‌گفت که هر فردی حاضر است بمیرد ولی خیرش به دیگران نرسد. مردم در انزوا زندگی می‌کردند و فقط به فکر خودشان بودند. راستش این خودخواهی شدید مردم روستا فقط غروب یکشنبه‌ها کم‌رنگ می‌شد. جوانان دوتا دوتا به کوه و جنگل می‌زدند و بزرگ‌ترها به میخانه می‌رفتند تا دودی بگیرند و لبی تر کنند. بدی‌اش همین بود: مردم خودخواهی‌شان را فقط برای برآوردن امیال نفسانی کنار می‌گذاشتند.
Forwarded from نشر نی

‌نشر نی برگزار می‌کند:
جلسهٔ رونمایی و نقد کتاب «دریدا در متن»
نوشتهٔ عبدالکریم رشیدیان

با حضور:
عبدالکریم رشیدیان
مرتضی نوری
محسن آزموده

زمان: دوشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه، ساعت ۱۸ تا ۲۰
مکان: تهران، خیابان فاطمی، خیابان رهی معیری، نبش خیابان فکوری، پلاک ۲۰، ساختمان نشر نی، طبقهٔ پنجم

‌اما ابراهیم چه کرد؟ او نه چندان زود رسید نه چندان دیر. او بر خر خویش نشست و آهسته به راه افتاد. در همه‌ی این مدت او ایمان داشت، او ایمان داشت که خدا اسحاق را از او نمی‌خواهد، با این همه اگر او را می‌خواست آماده بود تا وی را قربانی کند. او به لطف محال ایمان داشت، زیرا در اینجا جایی برای محاسبات بشری نبود و بی‌گمان پوچ بود که خداوند، که لحظه‌ای پیش اسحاق را از او خواسته است لحظه‌ای بعد خواست خویش را پس بگیرد. او از کوه بالا رفت، و حتی در لحظه‌ای که دشنه برق می‌زد ایمان داشت، ایمان داشت که خدا اسحاق را نمی‌خواهد. او به یقین از سرانجام کار در شگفت بود اما با حرکتی مضاعف به وضعیت نخست خویش بازگشت و از این روی اسحاق را شادمانه‌تر از بار اول به‌دست‌ آورد.

از کتابِ «ترس و لرز»
سورن کیرکگور
ترجمه‌ی عبدالکریم رشیدیان

نقاشی: قربانی اسحاق، اثر کاراواجو، ۱۵۹۸
Audio


فایل صوتی ‌جلسهٔ رونمایی و نقد کتاب «دریدا در متن»
نوشتهٔ عبدالکریم رشیدیان

با حضور:
عبدالکریم رشیدیان
مرتضی نوری
محسن آزموده

‌همزمان با نمایشگاه کتاب
۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه
۱۰ درصد تخفیف کتاب‌های نشر نی همراه ارسال رایگان
سفارش از سایت نشر نی
www.nashreney.com
نشر نی pinned a photo

‌چاپ سوم منتشر شد
«نویسندگان روس»
به‌سرپرستی خشایار دیهیمی

این کتاب شامل معرفی و بررسی آثار ۱۶۲ تن از نویسندگان روس از سال ۱۷۰۰ تا ۱۹۸۵ است و در آن سعی شده است هیچ نویسندهٔ روسی، حتی کم‌اهمیت، از قلم نیفتد. درضمن مدخلی هم جهت آشنایی خوانندگان با ادبیات کهن روسیه از قرن یازدهم تا پایان قرن هفدهم آمده است.
مداخل مفصل کتاب از مجلدات مختلف کتاب European Writers و مداخل کوتاه‌تر از کتاب A Handbook of Russian Literature برگرفته شده‌اند.
مقالات به ترتیب تاریخ تولد نویسندگان مرتب شده‌اند تا خواننده بتواند از آن همچون کتاب تاریخ ادبیات روسیه استفاده کند، اما فهرست‌هایی به ترتیب الفبای فارسی و لاتین و نیز فهرست‌هایی از مجلات و نشریات روسی، و تلفظ اسامی با الفبای فونتیک بین‌المللی در کتاب گنجانده شده است. به هر مدخل نیز کتاب‌شناسی لاتین و فارسی مربوط به آن اضافه گشته است.

‌نشر نی برگزار می‌کند
دوره‌ی نمایشنامه‌خوانی
همراه با اجرای پایان دوره‌

‌مدرس: سحر بیرانوند

سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷
۱۰ جلسه
هزینه‌ی دوره ۲ میلیون تومان
مهلت ثبت نام تا ۳۰ اردیبهشت

جهت ثبت نام به شماره‌ی ۰۹۳۷۵۶۴۴۳۸۰ در واتس‌اپ پیام دهید.

‌محل برگزاری: تهران، خیابان فاطمی، خیابان رهی معیری، نبش خیابان فکوری، پلاک ۲۰، ساختمان نشر نی، طبقهٔ پنجم
‌‌
۱۰ درصد تخفیف همزمان با نمایشگاه کتاب، همراه با ارسال رایگان

مجموعه‌ی ۱۰۰ سال سینما، ۱۰۰ فیلمنامه
سفارش چاپ تک‌نسخه در سایت نشر نی

خيلى‌‏ها اعتقاد دارند كه «فيلمنامه» يك اثر مستقل نيست، بلكه صرفاً ماده خامى‌ست براى به‏ تصوير كشيده‏ شدن توسط كارگردان. بى‌شك اغلب فيلمنامه‌ها با چنين تعريفى سازگارند. ولى فيلمنامه‌هايى هم هست كه با آثار ادبى ناب برابرى مى‌كنند؛ مى‏‌شود آن‌ها را بارها خواند و از خواندن‌شان لذت برد. قصد ما در اين مجموعه، در كنار اهداف آموزشى، تلاش براى انتشار متن‌هايى با اصالت و ظرافتِ ادبى‏ست؛ آثارى كه بتوانند هويتى مستقل از فيلم‌ها داشته باشند. در هر مجلد، همراه با فيلمنامه، زندگى‌نامه نويسنده و كارگردان فيلم و چند نقد نيز قرار دارد تا مجموعه‌اى خواندنى و خودكفا فراهم شود.

سفارش از سایت نشر نی www.nashreney.com

‌«‌ویتگنشتاین ـ پوپر»
و ماجرای سیخ بخاری
ده دقیقه جدل میان دو فیلسوف بزرگ
دیوید ادموندز و جان آیدینو
ترجمهٔ حسن کامشاد

‌‌در شامگاه ۲۵ اکتبر ۱۹۴۶، در اتاقی شلوغ و پرهیاهو در کیمبریج، لودویگ ویتگنشتاین و کارل پوپر برای اولین و آخرین بار با هم روبه‌رو شدند و تقریباً بلافاصله شایعه در اکناف جهان پیچید که این دو، مجهز به سیخ‌های آختهٔ بخاری، به جان هم افتادند… «آن ده دقیقه بنیاد جهان فلسفهٔ غرب را حسابی تکان داد… نویسندگان داستان بسیار خوبی پیدا کرده‌اند و ماجرا را به طرزی دلپذیر باز می‌گویند.»
John Banville, Irish Times

«[نویسندگان] دیدار پوپر و ویتگنشتاین را بسان برخورد تایتانیک و کوه یخ گریزناپذیر می‌سازند». 
مجلهٔ تایم

‌۱۰ درصد تخفیف و ارسال رایگان برای همهٔ کتاب‌ها
همزمان با نمایشگاه کتاب تهران


مجموعهٔ راهنمای خواننده

جمهوری افلاطون؛ لوک پرسهاوس؛ ترجمهٔ سیدمحمدعلی شامخی
ضیافت افلاطون؛ توماس کوکسی؛ ترجمهٔ سیدمحمدعلی شامخی
اخلاق اسپینوزا؛ جی تامس کوک؛ ترجمهٔ علی حسن‌زاده
ترس و لرز کیرکگور؛ کلر کارلایل؛ ترجمهٔ علی حسن‌زاده

سفارش از سایت نشر نی www.nashreney.com

‌«پدیده‌شناسی»
ژان فرانسوا لیوتار
ترجمه‌ی عبدالکریم رشیدیان

این کتاب یکی از پرنفوذترین جنبش‌های فلسفی معاصر یعنی «پدیده‌شناسی» را بررسی می‌کند. پس از توضیحاتی فشرده و عمیق از اهداف و مفاهیم بنیادی پدیده‌شناسی در آثار بنیان‌گذار این مکتب ادموند هوسرل و نیز از زبان برجسته‌ترین نمایندگانش نظیر هایدگر، مرلوپوتنی، سارتر، و نشان دادن تلاش این مکتب برای خارج‌کردن فلسفه از تنگنای تقابل‌های سنتی، به‌ویژه تقابل عین ـ ذهن، به بررسی رابطه‌ی پدیده‌شناسی با علوم مختلف (روان‌شناسی، علوم اجتماعی، تاریخ…) می‌پردازد و با کوشش در تعیین جایگاه آن در سیر اندیشه‌ی فلسفی غرب، دستاوردها و کاستی‌هایش را نشان می‌دهد.

همزمان با نمایشگاه کتاب
۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه

۱۰ درصد تخفیف کتاب‌های نشر نی همراه ارسال رایگان
سفارش از سایت نشر نی


www.nashreney.com
یکی از نگون‌بختی‌هایی که گریبانگیر هوش‌های سرشار می‌شود، در این نهفته است که به همه‌چیز پی می‌برند، هم به فضیلت‌ها و هم به گناهان.

از رمانِ «آرزوهای بر باد رفته»؛ انوره دو بالزاک؛ ترجمه‌ی محمدجعفر پوینده‌

آرزوهای بر باد رفته حماسه‌ی تراژیک-کمیک سلطه‌ی سرمایه بر ذهن و آفریده‌های معنوی بشر است. تبدیل ادبیات به کالا، درونمایه‌ی این رمان است و تحقق بسیار گسترده‌ی این روند، تراژدی عام نسل پس از ناپلئون را درون چارچوبی اجتماعی جای می‌دهد.
بالزاک این فرایند تبدیل ادبیات به کالا را با تمامی ابعاد و جوانبش ترسیم می‌کند: از تولید کاغذ گرفته تا باورها، اندیشه‌ها و احساسات نویسندگان، همه و همه به کالا تبدیل می‌شوند و بالزاک نیز به ذکر کلی پیامدهای فکری و نظری این سلطه‌ی سرمایه‌داری بسنده نمی‌کند بلکه در تمامی عرصه‌ها فرایند واقعی سرمایه‌داری‌شدن را در تمام مراحل و با همه‌ی خصوصیات و تعین‌هایش آشکار می‌سازد.
لوکاچ

۱۰ درصد تخفیف و ارسال رایگان برای همه‌ی کتاب‌ها
همزمان با نمایشگاه کتاب تهران

مجموعه‌ی ایده‌های رادیکال

کلام خاموش؛ ژاک رانسیر؛ ترجمه‌ی مهدی امیرخانلو
ناخودآگاه سیاسی؛ فردریک جیمسون؛ ترجمه‌ی شاپور بهیان
رخداد؛ اسلاوی ژیژک؛ ترجمه‌ی امیررضا گلابی
بدیل‌های سرمایه‌داری؛ رابین هانل، اریک الین رایت؛ فرید درفشی
تفکر نامتناهی؛ آلن بدیو؛ ترجمه‌ی صالح نجفی
ما و مانیفست کمونیست؛ اسلاوی ژیژک؛ ترجمه‌ی امیررضا گلابی
فراسیاست؛ آلن بدیو؛ ترجمه‌ی صالح نجفی

سفارش از سایت نشر نی www.nashreney.com

‌آهنگسازی، اجرا و درک موسیقی کلاسیک شامل چیست؟ وقتی با جدیت به این موسیقی گوش می‌سپاریم، چه‌کار می‌کنیم؟ چرا نوازندگان با اولین نتی که در پارتیتورِ سونات بتهوون آمده شروع به نواختن می‌کنند؟ چرا به مخیله‌شان نمی‌رسد که با تم محوریِ این سونات بداهه‌نوازی کنند؟ درنهایت چرا ضرب‌ گرفتن مخاطبان با پا در کنسرت موسیقی کلاسیک بر خلاف سنّت است؟ کتاب حاضر پیامدهای فلسفی و موسیقاییِ بحث در باب موسیقی در چارچوب آثار را بررسی می‌کند و همزمان در پی پاسخ‌گویی به سؤالاتِ مطروحه است. تمرکزِ کتاب بر سمفونی‌ها، کنسرتوها و سونات‌هاست، هر چند بر هیچ اثر واحدی تمرکز نخواهد کرد.
کتاب پیشِ رو در وهلۀ اول رساله‌ای در زیباشناسی نیست، البته اگر منظور از «زیباشناسی» بررسی ارزش و تجربۀ هنری باشد. تاریخ یا جامعه‌شناسی موسیقی، تاریخ فلسفۀ موسیقی، و فلسفۀ تاریخ موسیقی هم نیست، هر چند ربط بسیاری به همۀ این‌ها دارد، بلکه پژوهشی فلسفی است در باب این‌که مفهومی واحد چگونه و با چه تأثیری پراکتیس خاصی را شکل می‌دهد. مراد از مفهومْ همان اثر موسیقایی است.

«موزهٔ خیالی آثار موسیقایی»
جستاری در فلسفهٔ موسیقی
لیدیا گر
ترجمهٔ حسن خیاطی

‌نشر نی برگزار می‌کند:
جلسهٔ رونمایی و نقد کتاب «شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه»
نوشتهٔ آرش رئیسی‌نژاد

ترجمهٔ پریسا فرهادی

با حضور:
کاوه بیات
مجید تفرشی
محسن آزموده


و نویسندهٔ کتاب به‌صورت آنلاین

زمان: دوشنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه، ساعت ۱۸ تا ۲۰
مکان: تهران، خیابان فاطمی، خیابان رهی معیری، نبش خیابان فکوری، پلاک ۲۰، ساختمان نشر نی، طبقهٔ پنجم

‌چاپ دوازدهم منتشر شد
«هستی و زمان»
مارتین هایدگر
ترجمه‌ی عبدالکریم رشیدیان

پرسشی که هایدگر در هستی و زمان مطرح می‌کند «پرسش هستی» است، یعنی همان پرسشی که از سرآغاز فلسفه اندیشه‌های فیلسوفان را به تلاطم افکنده است. ازاین‌رو این کتاب از حیث موضوع‌اش تازگی ندارد. اما وجه «مدرن» آن شیوه‌ی بررسی هایدگر از این مسئله و تعیین هستی انسان (دازاین) به‌مثابه دروازه‌ی ورود به شناخت هستی است که پس از سرآغازهای اصیل و خیره‌کننده‌ی آن در فلسفه‌ی یونانی ماقبل سقراطی دیری است که حتی پرسش از آن به فراموشی سپرده شده است. تحلیل اگزیستانس دازاین از طریق ساخت‌های «ممکنی» که «اگزیستانسیال» نامیده می‌شوند «اونتولوژی بنیادی» نام می‌گیرد که شرط امکان ذاتی همه‌ی اونتولوژی‌ها را تشکیل می‌دهد. زیرا دازاین هستنده‌ای است که هر پرسش فلسفی از آن سرچشمه می‌گیرد و به آن بازمی‌گردد. ازهمین‌رو بسیاری از مسائل فلسفه همچون پروا، خودبودگی و دیگربودگی، جهان، مکان‌مندی و زمان‌مندی، مرگ و غیره صورت‌بندی‌های متفاوتی کسب می‌کنند...
www.nashreney.com

‌‌
سقراط و مخاطبانش هیچ شکی ندارند که رفتار عادلانه با دیگران همه جور سود و فایده‌ای برای کسانی که عادلانه با آن‌‌ها رفتار شده به همراه دارد. سؤالی که ذهن آن‌‌ها را به خود مشغول کرده این است که آیا عادل بودن شخص، هیچ سودی برای خود شخص هم دارد یا نه. در آغاز کتاب دوم، گلاوکن و آدئیمانتوس نقش وکیل مدافع شیطان را به عهده دارند: آن‌‌ها استدلال می‌کنند که هیچ‌کس محض خاطر خودِ عدالت نمی‌خواهد عادل باشد، و حق هم همین است، زیرا به سر بردن تحت لوای قوانین و هنجارهای اجتماعی که از افراد در برابر جنایت، سرقت، و سایر بی‌عدالتی‌ها محافظت می‌کند محدودیتی بر ما اعمال می‌کند که همه‌ی ما به‌حق ترجیح می‌دهیم، دست‌کم گاهی، از آن خلاص شویم. اگر بتوانیم با پنهان‌کاری از مجازات بی‌عدالتی قسر دربرویم و متحمل پیامدهای معمول آن ــ مجازات قانونی، طرد اجتماعی و مانند آن ــ نشویم، اعتنای اندکی به عدالت مبذول خواهیم داشت، دقیقاً به این دلیل که عدالت قید و بندی است که به طور معمول آن را فقط به منزله‌ی بهای چشم‌داشتِ رفتار عادلانه‌ی متقابل از سوی دیگران می‌پذیریم. برای نشان دادن این‌که چنین دریافتی از عدالت اشتباه است، سقراط استدلال می‌کند که عدالت به‌خودی‌خود بالاترین نیکی [خیر اعلاء] است ــ در واقع چنان مرتبه‌ای دارد که عادل بودن، فارغ از پیامدهای اجتماعی آن، بهتر است از ظالم بودن.

از کتابِ «چگونه افلاطون بخوانیم»
ریچارد کروت
ویراستار مجموعه: سایمون کریچلی
ترجمه‌ی نیما علوی

‌يونگ بين علل ديكتاتورى و عوامل زاينده‌ی كمونيسم فرق مى‌گذارد. او تلويحاً كمونيسم را نتيجه‌ی وابستگى تامّ فرد به دولت و تمنّاى انسان‌ها براى تأمين‌شدن همه‌ی خواست‌هاى مادى‌شان به‏‌دست دولت مى‌داند. بر اين اساس، روشن است كه بدون كمونيسم هم مى‌توان ديكتاتورى داشت: هر گروه ذرّه‌اى شده و فرديت‌زدايى‌شده‌اى مستعد پذيرش ديكتاتورى است؛ ولى مادام كه افراد براى برآورده‌شدن نيازهاى مادى و شايد ديگر نيازهايشان چشم به دست دولت نداشته باشند كمونيسم سر بر نخواهد آورد. از ديگر سو، يونگ كمونيسم را بدون ديكتاتورى ناممكن مى‌داند . گرچه ممكن است ديكتاتور غيركمونيست براى تحميل اراده‌ی شخصى خود بر جامعه مجال بيشترى داشته باشد ولى ديكتاتور كمونيست به مجرّد پذيرش برخى محدوديت‌هاى ايدئولوژيك و اقتصادى، قدرت شخصى بيشترى دارد: از ديد اولى خواسته‌هاى اتباعش لزوماً ايدئولوژيك و مسلماً اقتصادى نيست؛ از ديد دومى اين خواسته‌ها دربرگيرنده‌ی همه‌ی نيازهاى قابل تصور ـ روحى، اجتماعى و مادى ـ است.

از کتابِ «یونگ و سیاست»
ولودیمیر والتر اوداینیک
ترجمه‌ی علیرضا طیب
HTML Embed Code:
2024/05/13 03:21:09
Back to Top