درک مفهوم شیءگرایی در پایتون
شنبه شب قراره در جلسه کلاسمون در مورد یکی از مهمترین مفاهیم برنامهنویسی مدرن، یعنی **شیءگرایی (Object-Oriented Programming)**، صحبت کنیم. بیاید قبل از اون، یه نگاه عمیقتر به این مفهوم بندازیم.
شیءگرایی چیست؟
شیءگرایی یا OOP یک پارادایم برنامهنویسیه که همه چیز رو به عنوان "شیء" در نظر میگیره. این شیءها میتونن هر چیزی باشن: یک عدد، یک متن، یک کاربر، یا حتی یک درخت! هر شیء دارای ویژگیها (attributes) و رفتارها (methods) است که اون رو منحصر به فرد میکنه.
خلقت و والد و فرزندی
در دنیای واقعی، هر موجودی یک سری ویژگیها و رفتارهای خاص خودش رو داره. به عنوان مثال، یک پرنده میتونه پرواز کنه و پرهاش ویژگیهاش هستند. به همین شکل، در برنامهنویسی شیءگرا، هر شیء یک موجود مستقل با ویژگیها و رفتارهای خاص خودشه. این ویژگیها و رفتارها میتونن به شیءهای دیگه به ارث برسند، که به این مفهوم ارثبری (Inheritance) میگیم. درست مثل اینکه فرزند ویژگیهایی از والدینش به ارث میبره.
همه چیز یک شیء است
یکی از زیباییهای پایتون اینه که در این زبان، همه چیز یک شیء است. از سادهترین دادهها مثل اعداد و رشتهها گرفته تا پیچیدهترین ساختارها مثل توابع و کلاسها، همگی شیء هستند. این باعث میشه که ما بتونیم با استفاده از اصول شیءگرایی، کدهای بسیار تمیز و قابل فهم بنویسیم.
ارتباط زندگی و برنامهنویسی
اگر به اطرافمون نگاه کنیم، میبینیم که دنیا پر از شیءهاست. هر شیء دارای ویژگیها و رفتارهای خاص خودشه. به عنوان مثال، یک ماشین دارای ویژگیهایی مثل رنگ، مدل و سال ساخت هست و رفتارهایی مثل حرکت کردن و توقف کردن داره. این مشابهتها بین دنیای واقعی و برنامهنویسی، درک شیءگرایی رو برای ما راحتتر میکنه.
جادوی شیءگرایی در پایتون
در جلسه شنبه شب، با همدیگه به دنیای شیءگرایی در پایتون شیرجه میزنیم و میبینیم چطور میتونیم با استفاده از کلاسها و اشیاء، برنامههای قدرتمند و منعطفی بسازیم. قراره دقیقتر به مفاهیمی مثل کپسولهسازی (Encapsulation)**، **وراثت (Inheritance)**، **چندریختی (Polymorphism) و ترکیب (Composition) بپردازیم.
پس حتماً جلسه رو از دست ندید و آماده باشید برای یک گفتگوی هیجانانگیز درباره دنیای شگفتانگیز شیءگرایی در پایتون!
منتظرتون هستم ، شنبه ساعت ۹ شب
>>Click here to continue<<