بسم الله الرحمن الرحیم
✳️امیرالمؤمنین علیه السلام با این روش، به چنان جایگاهی دست یافت...
#تربیت_شیعه
🔸یک نکته ی اساسی در تبیین مقامات انبیا و اوصیا (علیهم السلام) جمع بین جنبههای بشری و نورانی آنان است. افراط و تفریط در این زمینه موجب شده گاه به نوعی جایگاه آنان تصویر شود که اصلا ربطی به این جهان مادّی نداشته و تمام ویژگی های آنان در هزاران سال پیش تثبیت و تکمیل شده است.
در مقابل، برخی روشنفکران تلاش دارند به گونه ای این انوار مقدّسه را تنزل دهند که صرفاً انسانهایی عادی نیکوکار و فهمیده ای بوده اند.
✅اما ادبیات دینی ما، ترکیبی ظریف و متعادل از این دو جنبه را بازگو میکند؛ به صورتی که هم مقام والا و غیر قابل مقایسهی آنان که به هیچ وجه در موجود دیگری قابل تحقق نیست محفوظ بماند، و هم با بشری بودن اولیاء (علیهم السلام) و حرکت آنان در نظام کلّی شریعت، مؤمنین حسّ نزدیک تر و ملموس تری نسبت به آنان داشته باشند. از همین رو در آیات مختلفی از قرآن کریم بر «بشر» بودن رسول تأکید شده و تأثیرات افعال ایشان (مانند هر انسان دیگری) در درجات معنوی بازگو میشود، تا مشوّقی قوی برای پیروانی باشد که خواهان رسیدن به کمالات هستند.
در روایت جالبی این الگو گیری چنین بیان شده است:
✳️ یکی از اصحاب گوید خدمت امام صادق علیه السلام سلام ابن ابی یعفور (از اصحاب جلیل القدر) را رساندم. پس فرمود:
«به او سلام مرا برسان و از قول من به او بگو: ببین چه طور علی علیه السلام به آن جایگاهش نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) راه یافت؟ پس تو نیز ملازم همان روش باش! چه اینکه آنچه مقامش را بدانجا رساند، راستگویی و امانتداری بود».
محمد بن يحيى عن أحمد بن محمد بن عيسى عن الحسن بن محبوب عن أبي كهمس قال: قلت لأبي عبد اللّه- عليه السّلام-: عبد اللّه بن يعفور يقرئك السّلام. قال: و عليك و عليه السّلام، إذا أتيت عبد اللّه فاقرأه السّلام و قل له: إنّ جعفر بن محمّد يقول لك: انظر ما بلغ به عليّ- عليه السّلام- عند رسول اللّه- صلّى اللّه عليه و آله- فالزمه فإنّ عليّا- عليه السّلام- إنّما بلغ ما بلغ به عند رسول اللّه- صلّى اللّه عليه و آله- و له بصدق الحديث و أداء الأمانة. )الکافی 2/ 104)
👈سود نبخشیدن ایمان
https://hottg.com/kotob_sh
>>Click here to continue<<