TG Telegram Group Link
Channel: مطالب كوهنوردي
Back to Bottom
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
یادی از یک بزرگمرد در تشکیلات رسمی کوه نوردی آذربایجانشرقی

"حاج حسن باحُجب جعفریان"
متولد ۱۳۱۸ تبریز، سرتیپ دوم پاسدار و پدر شهید والامقام اسماعیل باحُجب جعفریان

بقلم آقای میرعلی هاشمی
@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
ای عشق همه بهانه از توست

شتاب گذر زمان بر کسی پوشیده نیست؛ عمر چندین دهه ی انسان ها در گردش روزگار به مانند کسری از ثانیه بیش نبوده و آنچه که از این دوران به ظاهر طولانی به یادگار می ماند، کارنامه انسان است!
تقدس بخشیدن و پاک جلوه دادن به سیاهه های ناپاک به هیچ روی پوشنده نیست و سیاهه های پاک و روشن همواره خود بر تارک روزگار و تاریخ می درخشد و نیازی به زینت بخشیدن آن نیست.
بطور طبیعی ذات و فطرت انسان به مرور زمان آنچه را که گذشته، از یاد می برد ولی آیا می توان گفت که تاریخ هم فراموشکار است...!
بدون شک "حاج حسن باحُجب" از بهترین روسای هیئت کوه‌نوردی استان در چند دهه ی اخیر به شمار می‌رود.
ایشان در اواسط دهه‌ی شصت و کمتر از یک دوره‌ی چهار ساله در سمت ریاست هیئت انجام وظیفه نمود.

دهه‌ی شصت از پُرتلاطم‌ترین دهه‌ها در تاریخ کوه‌نوردی، با برخی جریانات سیاسی در میان کوه‌نوردان و گروه‌های کوه‌نوردی همراه بود.
وی همانند پدری دلسوز، تمامی مربیان و کوه‌نوردان فعال، توانمند و مسئولیت‌پذیر تبریز را در هیئت کوه‌نوردی گرد هم آورد و ضمن آگاهی از شرایط موجود، اداره‌ ی امورات هیئت را به آنان سپرد.
نه خبری از برگزاری دوره‌های آموزشی پُر زرق و برق امروزی بود و نه از اجرای صعودهای پُر دخل و خرج برون مرزی اخیر!
در ازای برگزاری دوره‌های آموزشی، اندک حقوقی از طرف اداره تربیت بدنی وقت برای مربیان در نظر گرفته می‌شد و حتی دریافت آن حق‌الزحمه ناچیز، برای مربیان کسر شأن بود.
فضایی که در هیئت بوجود آمده بود همدلی و همکاری میان مربیان و کوه‌نوردان بود که با عشق و علاقه به وظایف خود عمل می‌نمودند و تمام اینها به خاطر اعتقاد و اعتماد به شخص باحُجب و شکوه و جایگاهی که هیئت وقت داشت.
انسان بزرگواری که احترام خاصی در میان کوه‌نوردان و مربیان پیشکسوت تبریز داشته و با گذشت بیش از سه دهه از ایشان به بزرگی و نیکی یاد می‌شود.

قرار نیست به دهه‌ی شصت بازگردیم... این نوشتار گریزی بود بر بخشی از گذشته‌ این رشته‌ی ورزشی انسانی - ارزشی که شوربختانه در دهه‌های اخیر دچار وارونگی اخلاقی شده است!

انتظار می‌رود سکاندار آینده هیئت... مدیری متعهد، مسئولیت پذیر و درد آشنا بوده و با دعوت و بهره‌گیری از کوه‌نوردان و مربیان توانمند و دلسوز در رشته‌های زیرمجموعه کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی، اعتبار و جایگاه هیئت را ارتقا دهد تا بلکه شاهد رشد و شکوفایی و بازگشت به روزهای اوج هیئت کوه نوردی باشیم.
انتظاری که واقع بینانه و در دسترس است.

با آرزوی تندرستی و طول عمر برای حاج حسن باحُجب جعفریان.

پی نوشت:

# آذربایجان‌شرقی یکی از استان‌های پیشگام در کوه‌نوردی کشور بشمار می‌رود؛ از تاسیس اولین باشگاه کوه‌نوردی ایران در سال ۱۳۱۹ توسط زنده یاد "حاج عباس چاروقچی" در تبریز تا موفقیت "عظیم قیچی‌ساز" افتخار کوه‌نوردی کشور، در عضویت باشگاه هشت هزار متری‌های جهان در سال ۱۳۹۶.
اما اخیرا رکورد جدیدی ثبت شده که تامل برانگیز است؛ ثبت‌نام ۸ نامزد از طیف‌های مختلف (مدیران دولتی، ورزشکار - مربی) برای نشستن بر ریاست کرسی هیئت کوه‌نوردی استان!

در شرایط کنونی نقش"عظیم" به عنوان سرپرست هیئت در انتخابات پیش رو تاثیرگذار خواهد بود و در نهایت اینکه اگر فعالیت های عظیم را کنار بگذاریم در این دو دهه ی اخیر عملکرد قابل توجهی نداشتیم.

# سه دهه از ظهور "صعودهای ورزشی" در ایران سپری شده و شاهد کسب موفقیت‌های چشمگیری در عناوین مختلف آسیایی و جهانی سنگ نوردی از سراسر کشور بودیم.

کسب ۲ مدال طلای ارزشمند مسابقات یخ نوردی جهان طی روزهای اخیر، نشان از اراده و شایستگی بی بدیل جوانان کشورمان است.

اما تنها سهم استان از موفقیت‌های این رشته المپیکی (سنگ نوردی) کسب "نایب قهرمانی آسیا" در مسابقات سال ۱۳۸۱ مالزی و رتبه‌ی "ششم و هفتم آسیا" در مسابقات سال ۱۳۹۱ همدان بوده است.
# تبریز در شمار اولین شهرهای کشور بود که در اوایل دهه‌ی هفتاد فعالیت سنگ نوردی داخل سالن خود را در سالن ورزشی "تلاش" آغاز نمود‌؛
رشته ای بسان خانه بدوشی مستاصل که بعد از سه دهه‌ آوارگی در سالن چند منظوره "کوثر" جا خوش کرده و غیر استانداردترین سالن سنگنوردی استان بحساب می‌آید.

با هزینه‌های هنگفتی که در یک دهه ی اخیر برای صعودهای هیمالیانوردی شکسته - بسته و کم اثر استان هزینه گردید، می‌شد بهترین سالن اختصاصی سنگنوردی شمال‌غرب کشور را تاسیس و به یادگار گذاشت!

بهمن ۱۴۰۰
م.ع. هاشمی
@khabarkooh
@koohiran
مطالب كوهنوردي
ای عشق همه بهانه از توست شتاب گذر زمان بر کسی پوشیده نیست؛ عمر چندین دهه ی انسان ها در گردش روزگار به مانند کسری از ثانیه بیش نبوده و آنچه که از این دوران به ظاهر طولانی به یادگار می ماند، کارنامه انسان است! تقدس بخشیدن و پاک جلوه دادن به سیاهه های ناپاک…
آزموده را آزمودن خطاست!!

(یادداشت روز برای مطلب آقای هاشمی)


در فارسی تمثیل‌های زیبایی وجود دارد که هریک عبارتی کوتاه، معنایی بلیغ و توصیفی دقیق از چیزی یا کسی ارائه می‌کند.
«آزموده را آزمودن خطاست» از جمله همین تمثیل‌های کوتاه و پرمعناست و کنایه از آن است که اگر کسی در انجام وظیفه و یا وعده‌ای که برعهده گرفته است موفق نباشد و این ناکامی و ناتوانی به تکرار هم نشسته باشد، نمی‌توان از او در آن عرصه انتظار موفقیت داشت چرا که نتیجه  از قبل مشخص است و آن خروج ناموفق از آزمون دیگر است.

حال پرسش بنده یا بعبارتی بهتر روی سخنم با تک تک اعضای محترم مجمع آتی، هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان آذربایجانشرقی است.

سوال:
آیا تجربه تلخ و تقریبا ناکارآمد بیست سال حاکمیت #مدیران_دولتی بر هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان کم نیست؟

محمد جدیری عباسی
@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from انجمن پزشکی کوهستان ایران (حمید مساعدیان)
🅾 برگزاری سومین کنگره پزشکی کوهستان:

پنجشنبه 5 اسفند 1400

با موضوعات علمی روز طب ارتفاع و پزشکی کوهستان
@irmma
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
#در_انتظار_بهار

 این روزا روزای درختکاری
آدم حسابی ها درخت می کارند.
حتما که نباید باغ و باغچه زمینی داشت.
می تونیم تو طبیعت که میریم
یا کنار رودخونه ها
زباله ها رو جمع کنیم.
تا درختی دوباره نفس بکشه و جان بگیره.
آدم حسابی ها
همه جا حسابی اند
هم برای خود
هم برای دیگران
هم برای طبیعت.

@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
#کلنگ_طلایی، فدراسیون کوهنوردی و حادثه علم کوه

فدراسیون کوهنوردی ایران در جشنواره صعودهای برتر سال ۱۴۰۰ هیچ صعودی را شایسته دریافت کلنگ طلایی کوهنوردی ایران ندانست، در بین این صعودها در فهرست نهایی نام "پیمایش زمستانی خط الراس خرسان به دیوچال از گرده آلمانهای علم کوه" و هم چنین پیمایش زمستانی خط الراس دیوچال از علم کوه" دیده می شود.
صعودهایی که هیچ کدام از نظر فدراسیون کوهنوردی ایران شایسته انتخاب نبودند.

هیات داوران صعودهای برتر در بیانیه صادره که متن آن در سایت فدراسیون موجود است گفت:

در این دوره بر آن بودیم تا سعی کنیم شیوه کوهنوردی را به سمت شیوه های نوین و سبک بار و آنچه در کوهنوردی روز دنیا انجام می شود تغییر دهیم.
هیات داوران در این زمینه که صعودی متمایز باشدبه اجماع نرسیده و با احترام به صعود کنندگان کلنگ طلایی نمادین را اهدا نمی کند"

این بیانیه در آذر ۱۴۰۰ قرائت شد و در دی ماه ۱۴۰۰ دو تن از مربیان فدراسیون کوهنوردی ایران برای صعودی سبک بار به علم کوه از مسیر گرده آلمانها تلاش می کنند.

آنها تلاشی آلپی در مسیر گرده انجام می‌دهند، اما بنا به دلایل نامعلوم موفق به خروج از گرده نمی‌شوند و متاسفانه فوت می‌کنند!!...

سوالی که اکنون مطرح است اینکه فدراسیونی که صعودهای زمستانی سال گذشته در علم کوه را شایسته انتخاب نمی‌دانست چه نقشی در این اتفاق داشت؟
صعود آلپی و سبک بار یک سبک صعود است بله اما کشور ما ایران در کوهنوردی روز دنیا اکنون چه جایگاهی دارد؟
چندین صعود شاخص و گشایش مسیر به سبک آلپی در داخل و خارج کشور داشته ایم؟

انتظار فدراسیون از کوهنوردان مانند این است که از لیگ فوتبال ایران با این امکانات انتظار خروجی‌ای مانند مسی و رونالدو داشته باشیم...

آیا سیاست فدراسیون برای ترویج سبک آلپی و بی توجهی به پتانسیل موجود کوهنوردی کشور تاثیری در این حادثه دارد؟
اتفاقا حتی دو کوهنورد فوت شده خروجی و محصول آموزش های فدراسیون‌اند، آنها مربی رسمی فدراسیون کوهنوردی بودند...

کافیست کمی به کوهنوردی روز دنیا نگاه کنیم، صعود آلپی جدای از تمرینات و شرایط خاص خود نیاز به یک عقبه دارد، کوهنوردانی که امروز در آلپ، هیمالیا و قراقروم صعود آلپی و گشایش مسیر انجام می‌دهند محصول صدها صعود شاخص و برتر تاریخ کوهنوردی از دهه‌ها قبل اند، ما کجای کوهنوردی دنیا هستیم که انتظار این چنین صعودهایی داریم؟
البته که صرف داشتن انتظار بد نیست اما آیا نباید پتانسیل موجود کوهنوردی ایران را هم ببینیم؟

کوه نوردان همدان
@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دوستان عزیز

ما مهمان طبیعت هستیم،
#زباله پاداش میزبانی نیست!!

@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from انجمن پزشکی کوهستان ایران (حمید مساعدیان)
🅾 هفتادوهفتمین دوره آموزشی "کارگاه عملی کمک های اولیه" در تاریخ چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ در تهران برگزار می شود:

@irmma
انجمن پزشکی کوهستان ایران در نظر دارد هفتادوهفتمین دوره کارگاه آموز‌شی عملی کمکهای اولیه و تزریقات (مکمل دوره های کمک اولیه) و اولین دوره سال ۱۴۰۱ را با رعایت اصول فاصله گزاری فردی و تعداد محدود در تهران در تاریخ چهارشنبه ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ برگزار نماید.

🔹 با توجه به دوران کرونا و نیاز بیش از پیش به فراگیری مهارت هایی مثل تزریقات و سرم تراپی، آشنایی با داروها، نسخه خوانی و همچنین با توجه به اینکه شرایط اورژانس یک کوهنورد در محیط کوهستان و عدم دسترسی به حداقل کمکهای اولیه و نجات متفاوت است و مشکلات خاص خود نظیر عدم دسترسی سریع به کمکهای اولیه، بعد زمانی طولانی، فاصله مکانی زیاد، نداشتن امکانات کافی، عدم توانایی در همراه داشتن امکانات کافی کمکهای اولیه و . . . دارد و دسترسی به حداقل امکانات کمکهای اولیه بسختی امکان پذیر است داشتن توانمندی های اولیه کمکهای اولیه نظیر توانایی در انجام تزریقات، سرم درمانی، اتل بندی و مهارت های عملی مرتبط و . . . می تواند بسیاری از نیازهای یک کوهنورد را برطرف نماید.

انجمن پزشکی کوهستان ایران در نظر دارد این نیاز های آموزشی را بصورت یک کارگاه آموزشی یک روزه برای علاقمندان و بصورت کاملا عملی برطرف نماید.

🔶 مباحث آموزشی شامل:

آموزش تزریقات (باید ها و نباید ها در تزریقات) و کار عملی
آموزش سرم درمانی به همراه تمرین عملی
رگ گیری و آنژیوکت
آموزش نسخه خوانی
آموزش داروهای تزریقی و امپولهای اورژانس در موارد اضطراری، بایدها و نبایدها
آموزش پانسمان و نحوه بخیه زدن در شرایط اورژانس
تیپینگ و آتل بندی مفاصل در صدمات کوهستان

🔴 در این دوره موارد تکمیلی همچون آتل بندی و تیپینگ نیز به طرح درس دوره فوق اضافه شده است.

🔸 لوازم و وسایل مورد نیاز کارگاه عملی که هر کدام از شرکت کنندگان در این دوره باید همراه داشته باشند از قرار ذیل است:
1- سرنگ 2 و 5 سی سی هر کدام دو عدد
2- گارو یا شریان بند 1 عدد
3- گاز استریل یا غیر استریل 2 عدد
4- آمپول ب کمپلکس و ب۱۲ هر کدام
2 عدد
5- سرم 500 سی سی نمکی قابل تزریق یک عدد
6- اسکالپ وین دو عدد
7- ست سرم دو عدد
8- آنژیوکت صورتی یک عدد
9- چسب کاغذی یک عدد
10- پنبه الکل تعدادی
11- نخ بخیه سیلک 3/0 یک عدد
12- سوزنگیر جراحی یک عدد
13- قیچی جراحی یک عدد
14- دستمال سه گوش آتل بندی ۱ عدد
15- چسب تیپینگ یک عدد
( در صورت عدم دسترسی به ۴ مورد آخر، وسایل فوق بصورت رایگان جهت آموزش در اختیار کارآموزان در محل کلاس قرار خواهد گرفت.)

کلیه لوازم فوق شخصی بوده و برای خود افراد در کیت کمکهای اولیه استفاده می شود و بسیاری از لوازم فوق برایشان باقی خواهد ماند.

🔸این دوره یک روزه و در چهارشنبه ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۹.۳۰ صبح در تهران برگزار می شود.

مدرسین: دکتر حمید مساعدیان
دکتر هومن ابراهیمی آسیب شناس ورزشی

🔸مدرک این دوره از طرف انجمن پزشکی کوهستان ایران ارائه میگردد.

🔸جهت ثبت نام داوطلبین می بایست مبلغ ۴۵۰ هزار تومان به حساب کارت:

۵۸۹۲۱۰۱۰۵۱۵۶۲۸۱۳

به نام انجمن پزشکی کوهستان ایران واریز و فیش واریزی و عکس کارت ملی خود به شماره 09121910105 تلگرام نمایند.
علاقمندان در صورت ثبت نام گروهی از تخفیفات ویژه برخوردارند.

🔸ظرفیت دوره محدود می باشد.
علاقمندان می توانند جهت ثبت نام با انجمن پزشکی کوهستان تماس حاصل نمایند:
26503137 - 09121910105

محل برگزاری دوره: تهران خ پاسداران چهارراه فرمانیه ابتدای خ فرمانیه جنب باشگاه فرمانیه پلاک ۴ واحد ۲ طبقه همکف - مرکز آموزش انجمن پزشکی کوهستان ایران

لازم است ثبت نام کنندگان راس ساعت ۹.۳۰ صبح در محل دوره حاضر باشند.

انجمن پزشکی کوهستان ایران
@irmma
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
#پرویز عزیز
رفتی،
ولی یادت اینجا،
با ما که دوستت داریم،
و همچو کوه ماندگاراست!
هنوز این کوه،
هنوز این گروه،
و هنوز نوشته های تو
پایدار است!
هنوز ان گل یاس
تنیده به دیوار
قلبت استوار است!
کوه،
کوهنوردا،
رفت وشدها،
خنده و گریه ها،
برنامه های کوهنوردی برقرار است!
هنوز صدای کاربین ها،
فریاد فیکس کن ها،
طنابهای پوسیده بر دوش،
کوله های خسته از راه،
پوتین های لنگه به لنگه!
و مسیرهای که صعود می شوند، بر قرار است!
هنوز حرفای نگفته ات،
کارهای نکرده ات،
برنامه های نرفته ات،
و حسرت هزاران آه نکشیده ات
در گوشم فریاد وار است!
اما فقط تو نیستی!!
و
روح من و همنوردانت مجنون شده …


تقدیم به زنده یاد پرویز حاجی محمدی
۱۵ خردادماه ۱۴۰۱
محمد جدیری عباسی
@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
بی اخلاقی, لودگی، بی شعوری تا کجا!؟

@khabarkooh
@koohiran
مطالب كوهنوردي
بی اخلاقی, لودگی، بی شعوری تا کجا!؟ @khabarkooh @koohiran
من هم مثل شما غصه می خورم
از وضع و شیوه ای که رایج است
از سنگی که نادانی به چاه انداخت
از هاله ی دودی که بر آسمان آبی شهرمان سایه انداخته
از کیسه های پلاستیکی سیاه و سفید که در هوا پرواز می کنند
از قوطی های خالی کنسرو که محیط زیست و بهداشت کوهستان را به خطر انداخته اند
از کوهروانی که کوه ها را دور می زنند
از کوهنوردانی که از خود صعود نکرده از همنوردانشان بالا می روند
از حریم دوست را حرمت نگه نداشتن
از دیدن فیلتر های سیگار در حمایت گاهها
از بیگانگی با فرهنگ و اخلاق و کوهنوردی
از خصلت پهلوانی که رنگ باخته
از حرمت انسان که ارزان فروخته می شود
آری من هم چون شما غصه می خورم

*جورج مالوری* کوهنورد پر آوازه انگلیسی و از پیشکسوتان صعود اورست در پاسخ به این پرسش که چرا به کوه می ره، پاسخ داد:
چون قله آن بالا است.

*مرام هیچ ورزشی مثل کوهنوردی نیست* تا غیر کوهنورد بتونه کوهنورد رو بفهمه!!، ورزشی به دور از چشم مردم، تماشاگر و تشویق، به دور از خود نمایی!!
رفاقت به جای رقابت!
در پایان یک برنامه کوهنوردی، دست یکی را بالا و دیگری را پایین نمی برند!
در این ورزش، عضلات رو در معرض دید قرار نمی دهند!!!!
در این ورزش کسی پای دیگری را نمی‌گیره و تنه نمی زنه!
در ورزش کوهنوردی بدون حضور داور و دوربین هیچکس خطا نمی کنه و همه به یکدیگر خسته نباشید می‌گن.
کمک به در راه‌ماندگان اصلی پذیرفته شده است.
نشان دادن راه و هشدار دادن خطر یک عادته.
به کسی که هیچ‌گاه اون رو ندیدی و شاید در آینده هم هیچ گاه او را نبینی کمک می‌کنی، چرا که کوه چنین ایجاب می‌کنه.
پس گزاف نیست اگر بگوییم کوهنوردی مدرسه اخلاق است.

@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from محمد جدیری عباسی
شما و کتاب هایتان

@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
دوست عزیز و رفیق بیادماندنی
جناب آقای رضا زارعی

به یقین اولین آشنایی بنده با شما برمی گردد به ورزشگاه امجدیه (شهید شیرودی) اولین روز تست هیمالیا نوردی در بهار سال ۱۳۷۶ و شروع رفاقت مان بر می گردد به آخرین ارودی راکاپوشی!! و انسجام این رفاقت شد خود برنامه عجیب راکاپوشی ۷۷۸۸ متر.
بعدها در طول بیش از ریع قرن که گاه و بیگاه همدیگر را دیدم، با روی گشاده و خنده بر لب و ذکر خاطرات!
من وقتی بیشتر شما را درک کردم که با قلم زیبایت، بیشتر و بیشتر آشنا شده و تو را شناختم.
رضای عزیز هنگام خواندن کتاب " خاطرات سرزمین برفی " احساس کردم در کنار شما در یک رشته طناب بهم متصل هستیم و صعود میکنیم، این کوه گاف را !!!
و در موقع خواندن کتاب " ماکالو هیولای سیاه " تصورم این بود که در کنارت به تماشای سایر کوهنوردان از مردم این سرزمین و سرزمین های دور هستم، از محبت ها و حتی گاهی نم نمکی زخم زبانها!!
در همراهی با کتاب " اورست کوهی فراتر از ابرها " بود که آموختم، بپرهیزم از گفتن کنایه به این همنورد و آن کوهنورد!
و حتی از قضاوت کردن نابجا!!
در کل از کتابهای شما نظیر ۸۰۰۰ مترها، یاد گرفتم که عاشق باشم به کوه و مهر بورزم به همه کوهموردان عین رفیق بسیار محترم و مشترک من و شما، حضرت دوست، آقای دکتر جلال الدین شهبازی.
وقتی به قرائت کتابهایت مشغول هستم، دارای احساسات متنوعی می شوم، گاهی لبخند زده ام و گاهی هم، گونه هایم تر گشته است، عجیب قلمی داریدآ آقای زارعی....

رضا جان کتاب هایت، دردها، رنجها، اشک ها، لبخندها، شوق ها، دار وندارها و ....جامعه کوهنوردی ما را بیان می کند و تک تک آنها را به ما نشان داده و در نهایت شناخت و خودآگاهی کوه و کوهنوردی را نصیب خواننده کتاب می نماید.
رضا جان کوهموردی ایران ما با نگاه و نگرش محبت بار و احساسی شما و قلم روان و رسای شما دیدنی و صد البته خواندنی است.

محمد جدیری عباسی
استادیار دانشگاه
@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from خبرکوه - ویژه خبرهای تحلیلی کوتاه (محمد جدیری عباسی)
مهندسی انتخابات آتی رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان آذربایجانشرقی، آری یا نه!؟

@khabarkooh
@koohiran
شائبه و پشت پرده انتخابات آتی هیات کوهنوردی استان آذربایجانشرقی

درز انتشار لیست پیشنهادی افراد مجمع آتی هیات کوهنوردی استان آ.شرقی موجی از واکنش ها را در جامعه کوهنوردی استان بدنبال خواهد داشت، که توسط اداره کل تربیت بدنی استان (شما بخوانید هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان و یا هیات شهرستان تبریز!! ) ارائه شده است!!
علت این واکنش ها، غیر منتظره بودن ترکیب افراد پیشنهادی مجمع است که از سوی سرپرست موقت هیات کوهنوردی استان آ.شرقی عبور نموده است!!
عدم چهره های نامدار و قابل ستایش در مجمع آتی هیات کوهنوردی استان آ.شرقی نشان از *مهندسی انتخابات* توسط ......... !! می باشد و این برای افکار عمومی و جامعه کوهنوردی، علی الخصوص کاندیداهای محترم قابل هضم نیست! (البته بغیر از یک کاندیدای خاص!!)
حال سوال این است، که این قابل هضم نبودن و غیرمنتظره بودن، حسن سرپرست موقت هست یا نقطه ضعف آن!؟

جناب آقای عظیم قیچی ساز (جهان پهلوان کوهنوردی کشور!!!) آیا کارتان و عملکردتان در برگزاری انتخابات آتی رئیس هیات کوهنوردی استان آذربایجانشرقی قابل افتخار برای خود و کوهنوردی استان خواهد بود، یا نه!؟
بنظرم لیست پیشنهادی مجمع برای انتخابات که مهندسی آن برای رای آوردن فردی غیرکوهنورد و حتی غیر ورزشی! آنقدر ناشیانه و تاسفبار صورت گرفته، که حتی ظواهر کار هم رعایت نشده است!!! که اگر خدای نکرده این اتفاق شوم صورت پذیرد، اکثر کاندیداهای محترم کناره گیری خواهند کرد.
دوستان محترم در هیات کوهنوردی، منتظر متن های دیگر در صورت مهندسی نمودن انتخابات آتی رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان آ.شرقی باشید!!

رونوشت:
اداره کل تربیت بدنی استان آ.شرقی
فدراسیون کوهنوردی و صعود ورزشی ج.ا.ایران

محمد جدیری عباسی
استادیار دانشگاه
@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from انجمن پزشکی کوهستان ایران (حمید مساعدیان)
🅾 هفتادونهمین دوره آموزشی "کارگاه عملی کمک های اولیه" در تاریخ چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ در تهران برگزار می شود:

@irmma
انجمن پزشکی کوهستان ایران در نظر دارد هفتادونهمین دوره کارگاه آموز‌شی عملی کمکهای اولیه و تزریقات (مکمل دوره های کمک اولیه) و سومین دوره سال ۱۴۰۱ را در تهران در تاریخ چهارشنبه ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۱ برگزار نماید.

🔹 با توجه به نیاز به فراگیری مهارت هایی مثل تزریقات و سرم تراپی، آشنایی با داروها، نسخه خوانی و همچنین با توجه به اینکه شرایط اورژانس یک کوهنورد در محیط کوهستان و عدم دسترسی به حداقل کمکهای اولیه و نجات متفاوت است و مشکلات خاص خود نظیر عدم دسترسی سریع به کمکهای اولیه، بعد زمانی طولانی، فاصله مکانی زیاد، نداشتن امکانات کافی، عدم توانایی در همراه داشتن امکانات کافی کمکهای اولیه و . . . دارد و دسترسی به حداقل امکانات کمکهای اولیه بسختی امکان پذیر است داشتن توانمندی های اولیه کمکهای اولیه نظیر توانایی در انجام تزریقات، سرم درمانی، اتل بندی و مهارت های عملی مرتبط و . . . می تواند بسیاری از نیازهای یک کوهنورد را برطرف نماید.

انجمن پزشکی کوهستان ایران در نظر دارد این نیاز های آموزشی را بصورت یک کارگاه آموزشی یک روزه برای علاقمندان و بصورت کاملا عملی برطرف نماید.

🔶 مباحث آموزشی شامل:

آموزش تزریقات (باید ها و نباید ها در تزریقات) و کار عملی
آموزش سرم درمانی به همراه تمرین عملی
رگ گیری و آنژیوکت
آموزش نسخه خوانی
آموزش داروهای تزریقی و امپولهای اورژانس در موارد اضطراری، بایدها و نبایدها
آموزش پانسمان و نحوه بخیه زدن در شرایط اورژانس
تیپینگ و آتل بندی مفاصل در صدمات کوهستان

🔴 در این دوره موارد تکمیلی همچون آتل بندی و تیپینگ نیز به طرح درس دوره فوق اضافه شده است.

🔸 لوازم و وسایل مورد نیاز کارگاه عملی که هر کدام از شرکت کنندگان در این دوره باید همراه داشته باشند از قرار ذیل است:
1- سرنگ 2 و 5 سی سی هر کدام دو عدد
2- گارو یا شریان بند 1 عدد
3- گاز استریل یا غیر استریل 2 عدد
4- آمپول ب کمپلکس و ب۱۲ هر کدام
2 عدد
5- سرم 500 سی سی نمکی قابل تزریق یک عدد
6- اسکالپ وین دو عدد
7- ست سرم دو عدد
8- آنژیوکت صورتی یک عدد
9- چسب کاغذی یک عدد
10- پنبه الکل تعدادی
11- نخ بخیه سیلک 3/0 یک عدد
12- سوزنگیر جراحی یک عدد
13- قیچی جراحی یک عدد
14- دستمال سه گوش آتل بندی ۱ عدد
15- چسب تیپینگ یک عدد
( در صورت عدم دسترسی به ۴ مورد آخر، وسایل فوق بصورت رایگان جهت آموزش در اختیار کارآموزان در محل کلاس قرار خواهد گرفت.)

کلیه لوازم فوق شخصی بوده و برای خود افراد در کیت کمکهای اولیه استفاده می شود و بسیاری از لوازم فوق برایشان باقی خواهد ماند.

🔸این دوره یک روزه و در چهارشنبه ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۹.۳۰ صبح در تهران برگزار می شود.

مدرسین: دکتر حمید مساعدیان
دکتر هومن ابراهیمی آسیب شناس ورزشی

🔸مدرک این دوره از طرف انجمن پزشکی کوهستان ایران ارائه میگردد.

🔸جهت ثبت نام داوطلبین می بایست مبلغ ۴۵۰ هزار تومان به حساب کارت:

۵۸۹۲۱۰۱۰۵۱۵۶۲۸۱۳

به نام انجمن پزشکی کوهستان ایران(حمید مساعدیان) واریز و فیش واریزی و عکس کارت ملی خود به شماره 09121910105 تلگرام نمایند.
علاقمندان در صورت ثبت نام گروهی از تخفیفات ویژه برخوردارند.

🔸ظرفیت دوره محدود می باشد.
علاقمندان می توانند جهت ثبت نام با انجمن پزشکی کوهستان تماس حاصل نمایند:
26503137 - 09121910105

محل برگزاری دوره: تهران خ پاسداران چهارراه فرمانیه ابتدای خ فرمانیه جنب باشگاه فرمانیه پلاک ۴ واحد ۲ طبقه همکف - مرکز آموزش انجمن پزشکی کوهستان ایران

انجمن پزشکی کوهستان ایران
@irmma
🔴🔴🔴هشدار هواشناسي براي وقوع سيلاب و طغيان رودخانه ها براي بخش هاي جنوبي كشور (يكشنبه تا پنجشنبه، ٢ تا ٥ مرداد ١٤٠١)

🟥يكشنبه و دوشنبه: جنوب استان هاي سيستان و بلوچستان، جنوب كرمان، شرق هرمزگان و جنوب شرق فارس/ وقوع رگبار موقتي، رعدوبرق و تگرگ، جاري شدن سيلاب ناگهاني و طغيان رودخانه هاي فصلي.

🟥سه شنبه تا پنجشنبه ( بويژه پنجشنبه بطور گسترده): به تناوب جنوب سيستان و بلوچستان، استان كرمان، هرمزگان، فارس و بوشهر، بخش هايي از اصفهان و يزد و بخش هاي وسيعي از دامنه هاي زاگرس جنوبي
بارش هاي رگباري سيل آسا، همراه با رعدوبرق و تگرگ و تندباد موقتي شديد، جاري شدن سيلاب و روانه گلي، طغيان رودخانه ها و اختلال در پرواز هواپيماهاي سبك و گلايدرها، آسيب به دام ها و كوچ نشينان، احتمال اصابت صاعقه به افراد و دام ها، آسيب گسترده به محصولات كشاورزي و باغي.


🛑شرايط جوي در بازه هاي مذكور و در مناطق مورد نظر براي فعاليت هاي كوهنوردي، ديواره نوردي و بويژه دره نوردي نامناسب، مخاطره آميز و همراه با خطرات جاني است.



🌪☁️❄️🌩☀️کانال هواشناسی کوهستان☀️🌩❄️☁️🌪

Telegram channel: 👇👇👇

https://hottg.com/mountainmeteorology

آدرس صفحه ی اینستاگرام هواشناسی کوهستان
با ما در اینستاگرام هم همراه باشید👇

https://instagram.com/mountain.weather?igshid=e3b4fjliywhl
Forwarded from محمد جدیری عباسی
آقای سیدعلی آقاسیدی
رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان آذربایجان شرقی انتخاب گردید.

دیروز بار دیگر جامعه کوهنوردی استان تصمیم گرفت، فارغ از تمام اختلاف نظرها و سلایق، سرنوشت خود را بدست کسی نسپارد که خارج از این جنس است!!
امید که این انتخاب منشاء خیر و برکت برای جامعه کوهنوردی باشد.

@khabarkooh
@koohiran
مطالب كوهنوردي
آقای سیدعلی آقاسیدی رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان آذربایجان شرقی انتخاب گردید. دیروز بار دیگر جامعه کوهنوردی استان تصمیم گرفت، فارغ از تمام اختلاف نظرها و سلایق، سرنوشت خود را بدست کسی نسپارد که خارج از این جنس است!! امید که این انتخاب منشاء خیر…
بخشی از سخنان محمد جدیری عباسی در #مجمع_انتخاب_رئیس_هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان آ.شرقی

....۲۵ سال پیش وقتی بنده عضو تیم ملی کوهنوردی کشور بودم و از برنامه موفق #راکاپوشی وارد شهر تبریز شدم، انتظار داشتم مثل تمامی اعضای محترم تیم ملی کوهنوردی، مرا نیز در شهر خودم(تبریز)، ریاست هیات کوهنوردی وفت استان همراهی کرده و موجب تشویق ام گردد، اما زهی خیال باطل!!
بعد از چند روز استاد عزیزم جناب آقای حاج احد پرتوی امر نمودند که برای دیدار با ریاست وقت هیات کوهنوردی به دفتر شخصی ایشان برویم، بعد از یک ساعت صحبت با رئیس وقت، من متوجه شدم که ایشان هیچگونه آشنایی با ورزش کوه و کوهنوردی ندارد! و جالب آنکه علاقه ای هم به کوهنوردی ندارد و بلاجبار ایشان را به این مسند گمارده اند!!

هدف از این چند سطر بعنوان مقدمه عرایضم، این است که، کاندیداهایی که خود را آماده ریاست هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان نموده اند و خاک این ورزش دوست داشتنی و مهیج را نخورده اند، مطمئنا تصمیمات خارج از عرف و منش کوهنوردی برای کوهنوردی استان خواهند گرفت!!!
زبانم لال باد اگر هدفم توهین به کاندیداهای محترم غیر کوهنورد باشد.
از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۶ حدود بیست سال طول کشید و چه مرارتهای کشیدیم ما!!
اما ناامید نشدیم، تا اینکه بعد از آگاه سازی کوهنوردان استان توسط برخی از کوهنوردان قلم بدست، همگی بدین نتیجه رسیدند که باید در راس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان، یک کوهنوردی که سابقه مدیریتی هم دارد، قرار گیرد، و خوشبختانه این اتفاق خوب توسط اعضای محترم مجمع دوره قبلی اتفاق افتاد.
روسای محترم شهرستاتها، نمایندگان‌محترم باشگاههای کوهنوردی، نمایندگان عزیز مربیان، داوران، ورزشکاران و نمایندگان محترم ورزش دانشجویی، دانش آموزی، کارگری، بسیج و شهرداری که تک تک شما بزرگواران در رشته کوهنوردی و صعودهای ورزشی سابقه برنامه های گلگشتی، کوه روی، کوه پیمایی، کوهنوردی، صعودهای فنی، صعودهای شاخص و حتی صعودهای تحصصی و ...را در رزومه ورزشی تان دارید، خواهش می کنم، از تک تک تان تمنا دارم و خواهش می کنم که از کاندیداهای که عین شماها سالیان سال کوهنوردی کرده اند و با ریز و بم این رشته آشنا هستن، اعتماد داشته باشید.
اعضای محترم مجمع، که بعنوان نمایندگان حقیقی و حقوقی جامعه بزرگ کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان هستین، انتظار بنده از شما حضرات این است که مدیریت و اداره هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان را به خود کوهنوردان واگذار نمایید، چرا که این نامزدان ریاست کوهنوردی، بخوبی با مسایل و مشکلات کوهنوردی استان آشنا بوده و راهکارهای اصولی را جهت رفع مشکلات موجود ارایه خواهند داد.
اعضای محترم مجمع خواهش می کنم که با انتخاب آگاه و حساب شده، شرایطی را فراهم آورید تا موجب عقبگرد به ۲۵ سال پیش نباشیم .....
@khabarkooh
@koohiran
Forwarded from انجمن پزشکی کوهستان ایران (حمید مساعدیان)
🅾 چهار عامل تاثیرگذار در تلفات در ورزش های کوهستانی:


@irmma
انجمن پزشکی کوهستان ایران: در آماری که از حوادث مختلف کوهستانی به دست آمده، مجموعا چهار فاکتور تاثیرگذار به چشم می‌آید.

۱- کوهنوردی به صورت انفرادی: مهم‌ترین دلیل مرگ و میر است.
مرگ عزیزان پرتجربه تا بی تجربه و صعود انفرادی آنان موید این نکته است:
مرگ هایی نظیر:
جلال رابوکی در صعود انفرادی دماوند
برکت صادقی در صعود انفرادی دماوند
فرزاد کیایی در صعود انفرادی دماوند
فرناز دولتخواه در فرود انفرادی دماوند
عباس جعفری در صعود انفرادی دماوند
و .....
و اینک ن. امینی در صعود چهارشنبه پیش به قله دماوند و گم کردن مسیر در فرود و انحراف احتمالی به دره یخار...


پس از آن باید به:

۲- کمبود تجهیزات و لوازم اشاره کرد.
این کمبود تجهیزات بیشتر باعث گم کردن مسیر(همچون نداشتن GPS و ترک مسیر)، یا تجهیزات پوشاکی مناسب که باعث یخ‌زدگی اندامها، هیپوترمی، مجبور شدن به بیواک کردن و.... می شود.

عامل سوم:

۳- فراتر از توان فعالیت‌کردن: حد و توان خود را نشناختن، دچار ارتفاع زدگی شدن، خستگی مفرط و تخلیه انرژی...

و در نهایت:

۴- برنامه‌ریزی غلط:
صعودهای زمستانی با ظرفیت بیش از حد یک صعود فنی و سخت
همراه داشتن یک همنورد غیر هم پا
اختلاف ظرفیت و عملکرد در اعضای تیم
عدم آشنایی روحی با یکدیگر در اعضای تیم

که این مورد آخر بسیاری موارد را شامل می‌شود؛ از نبود شناخت فرد نسبت به تکنیک‌های کوهنوردی و شرایط بیولوژی بدن گرفته تا زمانبندی برنامه‌ای که فرد پیش‌رو دارد.

البته در آسیب‌شناسی این قضایا باید به نوع نگرش عموم مردم ایران نسبت به کوهنوردی توجه داشت. در هیج کجای دنیا مردم کوهنوردی را جدا از تجهیزات استاندارد و مربی نمی‌بینند. ما حتی برای انجام بی‌خطرترین ورزش‌ها هم نیاز به مربی و امکانات استاندارد داریم. حال آن که در کوهستان به عنوان یک محیط طبیعی و بکر، نه قابلیت امدادرسانی خوب وجود دارد و نه عملیات جستجو در آن به خوبی انجام می‌پذیرد... عضویت در باشگاه‌ها یا گروه‌های کوهنوردی، به خودی خود در کاهش آمار تلفات کوهستانی تاثیرگذار است... مردم در ایران اغلب یا انفرادی کوهنوردی می‌کنند یا با دوستانی به کوه می‌روگند که به لحاظ دانش کوهنوردی در سطح بالایی نیستند. ضمن این‌که ما در بخش جهت‌یابی، نقشه‌خوانی، کار با قطب‌نما یا جی‌پی‌اس هم ضعف‌هایی در کشور داریم که خود مشکلات را بیشتر می‌کند.
با تشکر از پاکوب

ویرایش و تکمیل: دکتر حمید مساعدیان- عضو کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کوهنوردی و مسئول بخش جستجو و نجات فدراسیون

انجمن پزشکی کوهستان ایران
@irmma
HTML Embed Code:
2024/06/01 18:28:03
Back to Top