TG Telegram Group Link
Channel: محمود صادقی
Back to Bottom
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جاناتان گلیزر کارگردان یهودی پس از دریافت اسکار بهترین فیلم خارجی برای «منطقه مورد نظر»، اسراییل را به استفاده ابزاری از هولوکاست متهم‌کرد.
این فیلم به کارگردانی جاناتان گلیزر، زندگی بی دغدغه خانواده ای از نازی‌ها را روایت می کند که در ویلای آنها در مجاورت اردوگاه آشویتس نصب شده اند.

جاناتان گلیزر در سخنرانی اش هنگام دریافت جایزه گفت:

«ما اجازه نمی دهیم یهودیت ما و واقعه هولوکاست برای توجیه اشغالگری اسرائیل مورد استفاده قرار گیرد، اشغالی که چنین شمار بالایی از بیگناهان را درگیر جنگ کرده است... این فیلم همه چیز را درباره گذشته و حال ما تکان می‌دهد.»

فیلم «منطقهٔ مورد نظر» به نویسندگی و کارگردانی جاناتان گلیزر و بر اساس رمانی به همین نام اثر مارتین آمیس، به زندگی خانگی هدویگ (ساندرا هولر) و رودولف هوس (کریستین فریدل) می‌پردازد، که خانه خانوادگی آنها - که بین ریل قطار و اتاق‌های گاز قرار دارد - فاصله زیادی تا آشویتس ندارد، جایی که رودولف در آن به عنوان فرمانده خدمت می‌کند.

این فیلم در سال ۲۰۲۱ در اردوگاه آشویتس فیلمبرداری شد.

@sahandiranmehr
⭕️مقصر ماجرای مادر قمی جریانی است که این عکاسی‌ها را تئوریزه کرد

🔻پس از اعتراضات تابستان و پاییز ۱۴۰۱، گشت ارشاد جای خودش را به «جریمه» داد. لایحه حجاب که محصول مشترک دولت و مجلس انقلابی بود، عملا برای نداشتن روسری جریمه‌هایی را تعیین و آن را تبدیل به قانون کرد. با این حال این لایحه ضمانت اجرایی نداشت. چطور می‌شد کسانی را که روسری بر سر ندارند شناسایی و جریمه کرد؟

🔻ابتدا ادعا شد که تشخیص چهره از طریق «هوش مصنوعی» برای اعمال جریمه انجام می‌شود. اما اهل فن می‌دانند که چنین کاری پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. لذا برای جریمه افراد بدون روسری، و کنترل جامعه، چاره‌ای نبود که از مردم به صورت مخفیانه عکس گرفته شود و این تصاویر مبنای جریمه افراد قرار بگیرد. در نتیجه با حمایت یک جریان خاص، جریمه زنان بدون روسری به کمک عکاسی از آن‌ها آغاز شد. ماجرای عکاسی یک طلبه از مادری که در درمانگاه روسری از سرش افتاده بود را ذیل همین موضوع باید تحلیل کرد.

🔻در ماجرای مادر قمی این جریان پشت آن طلبه‌ی عکاس قایم شده است. در حالی که اتفاقا مسئول و مقصر اصلی، تفکر و جریانی است که این عکاسی را تئوریزه کرد و برای آن منافع مادی و معنوی تعریف کرد. کسانی که تصور می‌کنند «جریمه» جایگزین مناسبی برای «گشت ارشاد» است و هنوز هم بر عقاید غلط خود پافشاری می‌کنند.

🔻کسانی که مدافع این عکاسی‌ها هستند، تصور می‌کنند که منافع این کار بیشتر از گشت ارشاد و مضراتش کمتر است. آن‌ها تصور می‌کنند که از طریق جریمه، احتمال «برخورد فیزیکی» کمتر می‌شود و در نتیجه تنش کمتر رخ می‌دهد. حال آن که برای چندمین بار است که تنش بر سر عکاسی از زنان بدون روسری مشاهده می‌شود.

🔻پیش‌بینی این فرایند سخت نیست و در صورت تداوم به تنش‌های بیشتری منجر خواهد شد. شش ماه پیش که این بحث‌ها تازه در جریان بود در این رابطه نوشته بودم:

🔻این مردان و زنانی که در خیابان دوربین به‌دست از دیگران فیلم می‌گیرند تا برای حجاب جریمه‌شان کنند را درنظر بگیرید. عجیب نیست اگر روزی گروهی از مردم، برای این که فیلم‌شان ضبط نشود و جریمه نشوند، با این افراد درگیر شوند و کسی هم در این میان آسیب ببیند و آنگاه بحران جدیدی از دل آن خلق شود. این سیاست‌ها در ذات خود بحران‌ساز هستند. جامعه تغییر کرده است و نمی‌توان با ابزار زور و قانون جلوی تغییرات اجتماعی را گرفت.

🔻آن طلبه‌ی عکاس چندان مهم نیست. بلکه تفکر و جریان حامی این عکاسی‌ها مهم است؛ آن‌ها مسئول اصلی این وضع هستند.

@MohammadRahbari
Forwarded from شرق
🔺️افزایش فقر وضعیت ترک تحصیل دانش‌آموزان را نگران‌کننده کرده است

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ نرخ ترک تحصیل دانش آموران در تمامی مقاطع تحصیلی افزایش یافته است.

🔹 در این سال تحصیلی نرخ ترک تحصیل دانش آموزان در مقطع ابتدایی با افزایش ۰/۲۵ درصدی به ۱/۲ درصد رسیده است. ترک تحصیل در مقطع ابتدایی موجب افزایش بی‌سوادی در آینده می شود و بسیار نگران کننده است.

🔹کارشناسان معتقدند که افزایش میزان ترک تحصیل با افزایش نرخ فقر در سال‌های گذشته رابطه تنگاتنگی دارد.

🔹در حال حاضر نرخ فقر در ایران ۳۰ درصد است. به عبارت دیگر حدود یک سوم از جمعیت ایران توانایی تهیه نیازهای اساسی خود را ندارند. در چنین شرایطی حتی اگر تحصیل رایگان باشد، هزینه‌های جانبی آن موجب می‌شود تا برخی از خانوارها از تحصیل فرزندان خود چشم بپوشند.

🔹علاوه بر این امکان آن وجود دارد که با توجه به افزایش پدیده تکدی‌گری کودکان، دانش‌آموزان ترک تحصیل کرده به چنین کارهایی مشغول شوند.

🔹 همچنین برخی از دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوم به دلایلی مانند ناکامی برخی از تحصیل کردگان در یافتن شغل متناسب با تحصیلات خود، ترجیح می دهند به جای ادامه تحصیل، زودتر وارد بازار کار شوند./دنیای اقتصاد
Forwarded from خبرآنلاين
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸مصطفی معین: مداح استاد دانشگاه تهران می‌شود، دانشجو هم سهمیه‌ای، رو به افول می‌رویم

▫️مصطفی معین، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و وزیر علوم در دولت اصلاحات در کافه خبر #خبرآنلاین، درباره کاهش رتبه علمی دانشگاه‌های کشور در منطقه ابراز نگرانی می‌کند.

▫️او با ابراز نگرانی از افول در وضعیت علمی دانشگاه نسبت به اخراج استادان دانشگاه و حضور مداح به عنوان استاد در دانشگاهی مثل دانشگاه تهران هشدار داد.

جزییات بیشتر در لینک زیر:

khabaronline.ir/xm37T

@KhabarOnline_IR
بسم الله الرحمن الرحیم

🔹انتخاباتِ یازدهم اسفند برگزار شد و آمارها و تحلیل‌ها میزان مشارکت را 30 تا 41 درصدِ واجدین شرایط رأی‌ تخمین زدند. این میزان مشارکت بسیار کمتر از حدی است که برگزارکنندگان انتخابات انتظار داشتند؛ آنان به مشارکتی 60درصدی و چه‌بسا بیشتر فکر می‌کردند.

🔹پس از انتخابات، عده‌ای با ابراز خوشحالی از همین میزان مشارکت، آن را نشانۀ شکست دشمن و مُشتی محکم بر دهان بدخواهانی دانستند که مشارکتی کمتر از این را پیش‌بینی می‌کردند.
بسیاری هم پیش از انتخابات برای مشارکت حداکثری تلاش کردند و تمام امکانات و ابزار تبلیغاتی را برای رسیدن به این آرزو به کار بستند و البته خیلی زود متوجه ناکامی خود در این کارزار شدند. این عده که طرفداران شیوۀ حکمرانی کنونی‌اند، در ادامۀ آنچه جهاد می‌پندارند، به جست‌وجوی علل این ناکامی پرداخته‌اند، اما متأسفانه به راهی می‌روند که آنان را به کشف و درک علل واقعی نمی‌رساند، بلکه مشکلاتِ این شیوۀ حکمرانیِ ناکارآمد را دوچندان می‌‌سازد.

🔹این گروه تبلیغات دشمنان خارجی را یکی از علل عدم مشارکتِ حداکثری معرفی می‌کنند و به اکثریت مردم این سرزمین که در انتخابات شرکت نکردند، تهمت همراهی با بدخواهانِ مُلک و ملّت و دین می‌‌زنند، و گویی توجه ندارند که با این کار به ده‌ها میلیون شهروندی توهین می‌کنند که در میانشان دانشمندان، فرهیختگان، اساتید و دانشجویان حوزه و دانشگاه، متخصّصانِ دانش و فنّ، پزشکان، مهندسان، صاحبان حرفه‌ها و مَشاغل، تجار و تولیدکنندگان و . . . نیز حضور دارند و همین علت‌یابی‌های دستوری و اهانت‌آمیز است که سبب فاصلۀ بیش از پیشِ مردم با این شیوۀ حکمرانی می‌شود.

🔹با این‌گونه تحلیل‌ها و این قبیل تبیین موضوعات و مسائل کشور و از آن جمله انتخابات، آیا اکثریت مردم حق ندارند بگویند کسانی که بر سرنوشت ما و کشور ما و هویّت ملّی و دینیِ ما حکم می‌رانند، به‌جای قبول ناکارآمدیِ خود در حکمرانی، ما را فریب‌خورده می‌خوانند و پروای اهانت هم ندارند؟!

🔹عده‌ای از شدت و گستردگی تبلیغات دشمنان علیه انتخابات سخن می‌گویند ولی با توجه به انبوه تبلیغاتی که برگزارکنندگان انتخابات و طرفدارانشان، به‌ویژه از طریق صداوسیما، برای توجیه و اقناع مردم به کار بستند -آن‌قدر زیاد که شاید گوی سبقت را از تمام انتخابات‌های پس از انقلاب اسلامی ربوده باشد- شایسته است که عدم مشارکت را به حساب هوشمندیِ مردم ایران بگذارند، نه به حساب تبلیغات دشمنان. یادآوری این نکته شاید مقبول افتد که تأمّل برای فهم درست امور، بهتر از توهین به دیگران است.

🔹آیا می‌شود از مشارکت ادعایی 40درصدی (با احتساب آرای باطله) ابراز خشنودی کرد و همین میزان مشارکت را برای همان دشمنان خارجی مایۀ شرمساری شمرد؟ بسیاری از منتقدان معتقدند که گردانندگان امور به این نتیجه رسیده‌اند که مشارکت هرچه کمتر باشد، مطلوب‌تر است؛ آیا رضایت از نتایج انتخابات اخیر به معنای تقویت و تأیید همین برداشت نیست؟ البته تصور اینکه، در دنیای هوش مصنوعی، اداره‌کنندگان کشور چنین رویکردی داشته باشند سخت و تلخ است و بر نگرانی‌ها نسبت به آینده می‌افزاید!

🔹برگزارکنندگان این انتخابات و انتخابات قبل و آن‌ها که در این دو دوره سربرآوردند گویا برای خودشان سهمی در پیدایش وضع اسفناک کنونی قائل نیستند؛ شاید هم این وضع را آنچنان اسفناک نمی‌دانند. احتمال دارد عامل تنگناهای طاقت‌فرسای کنونی را خیل عظیم مردمی بدانند که در انتخابات شرکت نکردند. از نظر کسانی‌که همواره سخن از انقلاب و ضدّانقلاب می‌گویند، گویا مردمی که پای صندوق آمدند و رأی دادند (ولو رأی باطله)، طرفدار انقلاب و بلکه انقلابی‌اند و از این منظر لابد آن 60درصد که پای صندوق نیامدند، ضدانقلاب‌اند. صاحبان این نگاه فراموش کرده‌اند که انقلاب، با حضور اکثریت قاطع مردم ایران به پیروزی رسید و اقلیتی که همراه نشدند، راه افول و زوال پیمودند.
🔹راستی چه کسانی بیشترین خسارت‌ها را به ارزش‌های متعالیِ ملی و دینی وارد می‌کنند؟ مدیران و حامیان وضع طاقت‌فرسای امروز، برای پیشبرد امور در ادارۀ کشور، به جای کاربستِ سازوکارهای علمی و عقلانی، دین و مقدّسات و معنویات را هزینه می‌کنند و در همین انتخابات، کسانی را که پای صندوق رأی حاضر نشدند، به انحراف از راه خدا و علمای اسلام و امام خمینی (رض) متهم کردند. آیا آن‌ها توجه ندارند که با این قبیل سخنان چه خسارتی به ارزش‌های معنوی یک ملت وارد می‌کنند؟ از اعتبار عالی‌ترین مقام این نظام، مراجع تقلید و حضرت امام (قُدِّس سِرُّه) هزینه کردند و دستاورد آن، مشارکتی است که هنوز حاضر نشده‌اند آمار آن را به تفصیل و تفکیک آرای معتبر از غیرمعتبر منتشر کنند و نمی‌دانند با بی اعتنایی به توصیه‌های حضرت امام در امر حکمرانی و ادارۀ امور مردم و در انتخابات‌ها چه خسارتی به این ارزش‌ها وارد کرده‌اند. از قدیم گفته‌اند انصاف چیز خوبی است، حتی اندکی از آن؛ اکنون بفرمایند چه کسانی بیشترین خسارت‌ها را به ارزش‌های متعالی ملی و دینی وارد کرده‌اند، کسانی‌که با عملکردشان بیش از 60درصد مردم را از دست داده‌اند و برای به دست‌آوردن کمتر از 40درصد تمام مقدسات و ارزش‌های ملی و معنوی را هزینه می‌کنند یا دیگران؟

🔹البته خوب و مفید است این را هم بدانند که آن اکثریت و کسانی که با آنان همراهی کردند در حقیقت به این‌گونه رفتار با مقدسات و ارزش‌ها و استفادۀ ابزاری از آن‌ها بی‌اعتنایی کردند و نه به توصیه‌های حضرت امام. آنان به این نوع رفتار با مقدساتشان بی‌اعتنایی کردند؛ امام و دیگر ارزش‌های معنوی این ملّت برای آن نیست که عده‌ای با ندانم‌کاری‌ها و با زیر پاگذاشتن تمام دستاوردهای علمی و انسانی، اکثریت مردم را از خود دور کنند و سپس برای جبران ناکامی‌ها، مقدسات و ارزش‌های معنوی را که سرمایه‌های تاریخی یک ملّت است هزینه کنند.

🔹کسانی که میوۀ درخت رنجور انتخابات را چیده‌اند و از کشتۀ خویش ناخرسندند و نمی‌خواهند بدانند که چه کرده‌اند و چه می‌کنند که کار انتخابات به اینجا کشیده شده است و مهم‌تر از آن چرا کار مُلک و ملت و دین به اینجا رسیده است، گریبان کسانی را گرفته‌اند که با اکثریت همراهی و همدلی کرده‌اند، گویی می‌خواهند دست به هر کاری بزنند تا فاصلۀ خود را با اکثریّت، که در امر حکمرانی، آرای آنان مُتّبع است، بیشتر کنند. یکی از این کارها رفتاری است که نسبت به شخصیتی مانند جناب آقای خاتمی در پیش گرفتند، شخصیتی که در انتخابات سال 1376 ابر و باد و مه و خورشید و فلک را به کار گرفتند تا مردم به او رأی ندهند، ولی اکثریت قاطع رأی‌دهندگان او را انتخاب کردند. در دوران ریاست جمهوری او به جای آنکه حرمت انتخاب مردم را نگه دارند، هر از چندی مانعی بر سر راهش ایجاد کردند، و البته با همۀ آن کارشکنی‌ها، طبق آمار، موفقیت‌های او از آن پس تکرار نشده است. اما همان کسانی‌که نعمت‌ها و فرصت‌های الهی را قدر ندانستند، آن‌قدر بر شیوه‌های مدیریت و حکمرانی خود، که صرفاً بر اساس آرزوهایشان و بدون توجه به ظرفیت‌ها و بدون درک عنصر زمان و مکان بود، پافشاری کردند که امروز باید با اقلیتی در حد 30درصد یا کمی بیشتر از آن، تظاهر به خرسندی کنند. آن‌ها باز هم بر شخصیتی که اگر امروز محبوب‌ترین نباشد دست‌کم یکی از محبوب‌ترین‌ها است می‌تازند و نکته‌ای که از آن غافل‌اند این است که از این رفتار دور از انصاف و آدابِ انسانی با خاتمی، چه کسی زیان می‌کند. سال‌ها است که محدودیت‌های خبری و غیرخبری بر جناب آقای خاتمی اعمال می‌شود و بدگویانش از هیچ زشت‌گویی‌ای فروگذار نمی‌کنند و تنها عِرض خود می‌برند و راست این است که آنکه زیان می‌بیند نه خاتمی که کسانی‌اند که بر شیوۀ نادرست مدیریتشان بر کشور اصرار می‌ورزند و خودشان و مردم را گرفتار مشکلات روزافزون کرده‌اند و بدین ترتیب از همان سی‌واندی‌درصد هوادار خود نیز می‌کاهند. ای کاش بدانند که در امر حکمرانی، پیروزی سرانجام با اکثریّت است.

از خدای متعال مسئلت داریم که همه، به‌ویژه هم‌میهنان گرامی، ماه مبارک رمضان را با رضایت او به پایان برسانند. همه در این ماه از خدا بخواهیم که مُلک و ملّت و دین را از خطرها محفوظ بدارد.

🖋️سیدمحمد موسوی خوئینی
27 اسفند 1402
محمود صادقی
Photo
به كام دوستان و بخت پیروز
برآمد باد صبح و بوی نوروز

همایون بادت این روز و همه روز
مبارك بادت این سال و همه سال

محمود صادقی
یکم فروردین ۱۴۰۳
Forwarded from Bukharamag
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ششمین سالگرد درگذشت دکتر داریوش شایگان

امروز دوم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ مصادف است با ششمین سالگرد درگذشت دکتر داریوش شایگان. یاد و خاطرۀ استاد را گرامی می‌داریم و با هم به تماشای قطعه‌ای منتشرنشده از فیلم مستند «وقایع‌نگاری بخارا» به کارگردانی فرامرز اسدی می‌نشینیم. این قطعه مربوط است به یکی از جلسات عصر پنجشنبه‌های مجلۀ بخارا با حضور: مصطفی ملکیان، جمشید ارجمند، فاطمه معتمدآریا، سیما سلطانی، حسن طباطبایی، جواد ماه‌زاده، علی دهباشی و چند تن دیگر...
از آقای فرامرز اسدی تشکر می‌کنیم که این قطعه از فیلم را در اختیار مجلۀ «بخارا» قرار دادند.
HTML Embed Code:
2024/05/01 16:13:43
Back to Top