💢 چرا دانش آموزان ایرانی در آزمون های بین المللی عملکرد مناسبی ندارند؟
👤رضوان حکیمزاده؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش :
🔹 معلم نقش کلیدی در یادگیری دارد و اگر به دنبال روند رو به رشد در آزمونهای تیمز و پرلز هستیم نباید سیاست گذاریها برخلاف این موضوع حرکت کنند.
🔹 در این سالها به ویژه از زمانی که به صورت شتابزده پایه ششم را به دوره ابتدایی اضافه کردیم روند به کارگیری معلمان برای دوره بنیادی ابتدایی اصلاً قابل قبول نبوده است.
🔹 قانون استخدام معلمان حقالتدریس ۱۱ بار اصلاحیه خورد و نیروهای نهضت سوادآموزی برای معلم شدن در دوره ابتدایی انتخاب شدند. از سوی دیگر با استقرار نظام ۶.۳.۳ و شش پایه شدن دوره ابتدایی، معلمانی که در دوره متوسطه بودند بدون گذراندن آموزشهای لازم به دوره ابتدایی آمدند.
🔹 نیاز است تغییر بنیادین در نگرشها اتفاق بیفتد تا بپذیریم تعلیم و تربیت یک علم و امر تخصصی است به ویژه آموزش به کودکان بسیار تخصصی بوده و مهمتر از آموزش در سایر دورههای تحصیلی است؛ اگر این نگاه را داشته باشیم از تصمیمات شتاب زده برای جذب نیرو پرهیز خواهیم کرد.
🔹 روند جذب معلم در تمام این سالها خلاف اصول علم تعلیم و تربیت بوده است؛ اصول تعلیم و تربیت نقش معلم و اهمیت آن در یادگیری را بسیار مهم میداند علاوه بر آن تصور میکنم برنامههای درسی نیز همینگونه است و متاسفانه به صورت غیرتلفیقی و غیرکاربردی تدوین شده است.
🔹 آموزش اصول و مفاهیم علمی با کاربردشان در دنیای بیرون موضوع مهمی است که در آزمون تیمز و پرلز مورد توجه قرار میگیرد، بسیاری از دانش آموزان کشور به دلیل اینکه کاملاً در حیطه دانش از طریق برنامه درسی آموزشها را کسب کردهاند در درک مسائل تیمز ناتوان هستند.
🔹 روشهای آموزشی در مدارس ما مبتنی بر حافظه محوری است و دانش آموزان را برای درک معنادار مفاهیم علمی آماده نمیکند، این یک چالش بسیار بزرگ است.
🔹 بنده تصور میکنم سایه کنکور در انتهای نظام آموزشی ( با وجود تمام پیگیریها همچنان به قوت خود باقی است) که از طریق برخی آزمونهای تستی اقدام میکند بر نوع آموزشی که خانوادهها مطالبه میکنند تأثیر دارد و مدارس نیز به همان سمت روی میآورند.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/11/21/2448881/
________________________________
کانال مدیریت و رهبری آموزشی در قرن ۲۱
♻️ @EAL21st
>>Click here to continue<<
