وقتی مغز هم میتواند موسیقی بسازد!
🎵⬅️در قسمتهای قبلی پرونده از تاثیرات موسیقی روی مغزمان گفتیم ولی برای دانشمندان دانشگاه برکلی این سوال پیشآمد: آیا مغز توان ثبت و بازسازی یک قطعه موسیقی را دارد؟
آنها با ثبت فعالیت الکتریکی مغز ۲۹ بیمار، میخواستند برای نخستین بار بخشی از آهنگ معروف «Another Brick in the Wall» از گروه پینک فلوید را از روی سیگنالهای مغزی بازسازی کنند.
✅در این پژوهش، الکترودهایی که برای بررسی صرع بهطور مستقیم روی سطح مغز قرار داده شده بودند، هنگام گوش دادن بیماران به موسیقی، دادههایی ضبط کردند که بعداً برای بازسازی آهنگ استفاده شد.
🛸 مغز شگفتانگیز ما، به ظرافت هرچه تمام به این آزمایش پاسخ داد. در بازسازی آهنگ، الگوهای عصبی خاصی از جمله الگویی مخصوص به ریتم گیتار، ملودی گیتار و فعالیت مداوم و سریع مرتبط با صدای خواننده قابل مشاهده بود.
🖱️۳۴۷ الکترود نقش کلیدی در رمزگشایی موسیقی داشتند و منطقهی شیار گیجگاهی فوقانی (STG) نقطه مرکزی پردازش صداها و ریتمها بود.
✨جالب است بدانید برخلاف گفتار که در آن نیمکره چپ ما فعالتر است، نیمکره راست مغز نسبت به موسیقی واکنش بیشتری نشان میدهد.
🔥از یافتههای این تحقیق میتوان برای رمزگشایی از عناصر احساسی گفتار و همچنین افزودن ویژگی موسیقیایی بودن به گفتار مصنوعی برای افراد ناتوان در صحبت نیز استفاده کرد.
⚪️دنیای بیانتهای موسیقی و مغز، ما را به سمت نتایجی باورنکردنی میکشاند. یادداشتی که خواندید، اولین قسمت از فصل دوم پرونده #موسیقی_و_مغز بود. قسمت بعدی، منتظر شماست. از دست ندهید!
✨ متینا عروجی
دانشجوی مشاوره
🔗Credit:
Scientists translate brain activity into music (2023)🌏 @cognitionworld |
CWA