الزامات و پیشنیازهای هدایت اعتبار
میثم حقیقی
▫️این روزها خیلی از «هدایت اعتبار» گفته میشود؛ به گونهای که رییس کل بانک مرکزی و اکثر مدیران این بانک بارها در صحبتها و مصاحبههای خود به این موضوع اشاره داشتهاند.
▫️این موضوع نیازمند الزامات و پیشنیازهایی به شرح زیر میباشد که میبایست از سوی سیاستگذار پولی مدنظر قرار گیرد:
۱- بانکها دارای مشتریانی میباشند که برخی از آنها جزو مشتریان ویژه بوده و که تعامل آنها با بانک عامل خود، دارای سبقه زمانی طولانی بوده که عمدتاً در یک بخش افتصادی نیز فعالیت ندارند، لذا هدایت اعتبار باید به گونهای باشد که اعطای اعتبار هدفمند از سوی بانکها، در کنار سیاست کنترل مقداری ترازنامه، منجر به از دست دادن مشتریان ویژه آنها نشود.
۲- پیشنیاز هدایت اعتبار، لزوم دارا بودن بازدهی مناسب در این بخشها میباشد؛ لذا نباید به گونهای باشد که اعطای اعتبار به بخشهایی صورت پذیرد که نتیجهای جز افزایش مطالبات غیرجاری در بانکها را به دنبال داشته باشد و سایر بخشها از این موضوع بیبهره باشند. ضمن آنکه تجربه قوانین ابلاغی سالهای قبل مانند تسهیلات تکلیفی بخش مسکن و الزامات تعیین میزان سهمیه ابلاغی برای تسهیلات بخشهای اقتصادی مختلف، حساب ویژه و عملکرد سیستم بانکی در این راستا راهگشا خواهد بود.
۳- نظر به وجود اشکالات متعدد در زمینه سرمایه در گردش، بازنگری بخشنامههای مرتبط با آن الزامی است؛ به گونهای که ضمن آسیبشناسی موضوع و توسعه ابزارهای زنجیره تامین، بخشنامه جامعی در راستای ضوابط حاکم بر سرمایه در گردش و تعیین سقف تجمیعی تسهیلات و تعهدات ایجادی در قالب این روشها با در نظر گرفتن نوع بنگاههای اقتصادی و صنعت مربوطه، تطابق زمانی سررسید تسهیلات اعطایی با دوره عملیات بنگاهها و…، میبایست تهیه و ابلاغ شود.
🔺مشروح یادداشت را در روزنامه دنیای اقتصاد مطالعه نمایید.
👈 برای متفاوت اندیشیدن، ما را دنبال نمایید👉
بانکپلاس| میثم حقیقی
@BankPlus67
>>Click here to continue<<
