TG Telegram Group Link
Channel: ВАСИЛЕВСЬКА-СМАГЛЮК🇺🇦
Back to Bottom
Нарешті Координаційний штаб з питань військовополонених зможе займатися цивільними заручниками та зниклими безвісти.
Сьогодні Кабінет міністрів затвердив 257 постанову, якою надала право Корштабу проводити переговори щодо повернення цивільних.

Затверджено Положення про інформаційну систему з питань поводження з військовополоненими. Положення визначає механізм функціонування та використання інформаційної системи з питань поводження з військовополоненими. Визначено, що база даних інформаційної системи з питань поводження з військовополоненими - систематизована сукупність даних про оборонців України, які перебувають у полоні держави-агресора, цивільних осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок збройної агресії, та осіб, зниклих безвісти у звʼязку із збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, що містяться в інформаційній системі з питань поводження з військовополоненими.
Внесено зміни до постанови КМУ від 11.03.2022 N 257 «Про утворення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими». Уточнено повноваження Координаційного штабу стосовно питань поводження з оборонцями України, які перебувають у полоні держави-агресора, цивільними особами, позбавленими особистої свободи внаслідок збройної агресії, та особами, які зникли безвісти за особливих обставин. Визначено, що для оперативного вирішення актуальних питань, що належать до компетенції Координаційного штабу, утворюється президія Координаційного штабу, яка діє у період між його засіданнями. Уточнено склад Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими шляхом доповнення його представником Головного управління розвідки Міноборони, представником Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, представником Секретаріату Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, представником Мінветеранів.

Дякую Головне управління розвідки Міністерства оборони України Ірина Верещук Служба безпеки України та родинам цивільних в полоні, громадським організаціям за системну позицію та спільну роботу!
Минулого грудня до нашого комітету звернувся Національний банк України з пропозиціями по вдосконаленню законодавства, пов’язаного з платіжними послугами. Я так і бачу собі, як півринку фінансових послуг згадали класика з його легендарним: “Де тобі реформи не вистачає?”, і стомлено закотили очі🙄.

Там, насправді, все не так страшно, як здається на перший погляд:
1. Підвищуємо штрафи, щоб платіжні установи тричі подумали, перш ніж допомагати онлайн-казино маскувати ставки під перекази з картки на картку (і таким чином бігати від оподаткування)🎰.
2.Даємо право НБУ встановлювати вимоги до регулятивного капіталу надавачів платіжних послуг🪙. Тут без паніки, будь ласка: НБУ просто синхронізують вимоги з Директивою ЄС про платіжні послуги (PSD2) - так обіцяно МВФ, сходіть гляньте 63 пункт меморандуму отут.
3. Спрощуємо вихід на платіжний ринок фінкомпаніям, ломабрдам, кредитним спілкам🚀.
4. Розширюємо перелік обмежених платіжних послуг📋.
5. Надаємо НБУ дистанційний доступ до систем фінустанов, яких він перевіряє🏪.
6. Додаємо дрібку нудного узгодження термінології (ну, бо який же проект без техніко-юридичного доопрацювання попередніх нестримних реформ?)🥱.
Та й по всьому. Кажу ж - не страшно.

Сьогодні ми з колегами по комітету зареєстрували цей проект. Номер 1️⃣1️⃣0️⃣4️⃣3️⃣.

👮🏻‍♀️Від себе я ще додала туди норму, яка спрямована на те, щоб Нацпол негайно отримував всю інформацію по платіжній операції, якщо ця платіжна операція має ознаки кримінального правопорушення. Минулого року з кишень наших громадян до шахраїв перетікло більше 4 млрд грн 🤯! З цим терміново треба щось робити; і ключ до цього “щось” - можливість Нацполу по гарячим слідам затримати шахраїв, а для цього Нацпол має бачити, кому пішли кошти.

Наприкінці наступного тижня спробуємо концептуально обговорити всі ці речі більш детально. Якщо Ви хотіли б взяти участь в такому обговоренні, то пишіть на [email protected]
Багато питань щодо формату роботи ВР цього тижня.

Хочу нагадати, що з початку повномасштабного вторгнення Верховна Рада працює в режимі триваючого пленарного засідання. Це дозволяє нам, по-перше, збиратися в будь-який час і приймати рішення, а по-друге, оперативно реагувати на зміни безпекової ситуації, важливі дедлайни чи особливості ухвалення рішень нашими партнерами.

Тому неможливо скасувати те, що триває і по факту, і згідно з Регламентом.

Тепер з приводу наших планів на найближчий час.

Ми неодноразово говорили про те, що за аналогією роботи на округах депутати будуть більше працювати з військовими – на передовій, в навчальних центрах, в пунктах постійної дислокації.

Зараз у цьому напрямку для наших депутатів є термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів. Коли воно буде виконане – вони повернуться до роботи в сесійній залі.

Такі речі не можуть і не повинні анонсуватися з питань безпеки. Бачу, щоб це зрозуміти, декому з колег не завадило б ненадовго пожертвувати своїм комфортом і побувати там, де може прилетіти будь-що і в будь-який момент.

А що стосується планів опозиції на найближчий час, то хтось з них збирається на партійні з’їзди в Румунію. Хтось у відрядження, які вибивалися в Європарламенті. Інші хотіли зайнятися правкотероризмом, ще одні – виступами і трансляціями в ТікТок. Це явно не те, чого чекають наші військові, і наші партнери. І це точно не те, що наближає Перемогу.
Київська міська адміністрація та її департамент охорони здоровʼя позбавив дітей, хворих на спинальну мʼязову атрофію (СМА) ліків. Зволікають з тендером. Батьків годують «завтраками». Відповідальна за цю закупівлю особа то у відпустці, то на лікарняному. Ці ліки коштують страшних грошей, у дітей залишилось ліків на кілька днів. Вони бʼють на сполох, але у Кличка інші турботи, інші пріоритети. Йому не до дітей, не до метро, і не до доріг, не до жахливого стану комунального господарства.
Провели чергову нараду щодо ходу відновлення багатоквартиних будинків.

Спільно з начальником Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік обговорили проблемі питання відновлення житла в Бородянці.

По-перше, дякую представникам ініціативних груп будинків за конструктивний діалог та предметні зауваження. Жодне із запитань не залишилось без відповіді, з окремих пропозицій ухвалені рішення одразу. Щодо більшості зауважень визначили алгоритм їх реалізації. Вкотре підкреслюю відкритість і продуктивність Руслана Ничіка та команди Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області.

Серед ключових результатів наради:
⁃ сьогодні до кінця дня буде оприлюдено діючі проектні документаці по будинкам, які відновлює Служба в Бородянці;
⁃ до 20 березня співвласники багатоквартирних будинків та ОСББ мають подати до Бородянської селищної ради письмові пропозиції щодо необхідних змін до проектів відновдення їх будинків. Далі Бородянська селищна рада опрацює та направить отримані звернення до Служби для врахування при коригуванні проектів;
⁃ найближчим часом на моїй сторінці буде оприлюдено порядок повернення громадянами коштів, помилково отриманих в рамках програми єВідновдення (для уникнення подвійних виплат за зруйноване житло);
⁃ наступного тижня заплануємо додатковий виїзд на найбільш проблемні обʼєкти, дату та час повідомимо додатково;
⁃ низька якість результатів перших обстежень пошкоджених будинків в 2022 році призвела до низки прогалин у проектних документаціях. Тому нині доведеться витрачати кошти на додаткові обстеження та коригування проектів.

Також слід розуміти, що темпи відновлення залежать, зокрема, і від стабільного фінансування. Поки наші міжнародні партнери узгоджують питання продовження фінансової підтримки нашої держави, ми маємо контролювати якість та ефективність використання отриманих коштів.
В законопроекті 10449 в змінах до закону про мобілізацію моя правка щодо звільнення від мобілізації особам, що перебували в полоні, відхилена профільним комітетом. Ставитиму її в залі. Правка за номером 1856.

По здобувачам освіти прописали так:
Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній у частині другій статті 10 Закону України “Про освіту”, а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури.

По догляду за інвалідами звільнили від призову тільки родичів 1-2 ступеня споріднення, зайнятих доглядом:
Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані члени сім’ї першого ступеню споріднення (не більше одного) особи з інвалідністю I або ІІ групи, зайняті постійним доглядом за нею, а також члени сім’ї другого ступеню споріднення (не більше одного та за умови відсутності членів сім’ї першого ступеню споріднення чи їх фізичної неспроможності, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я).
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Протягом двох років повномасштабного вторгнення громади освоїли мільярди на відбудову і в грошовій, і в натуральній величинах.
Порушено десятки кримінальних проваджень багатьма органами досудового розслідування.
Думаю, багатьом головам громад потрібно приготуватись — якщо ви думали, що ваші зловживання минули непоміченими, ви помиляєтесь.
Красти, а тим паче під час війни, державні гроші та ресурси партнерів — не тільки злочинно, а й згубно для вас.
Весь цей час ми уважно слідкували за кожним. Будьте певні, відповідати доведеться.
Пост написано за результатами регулярного спілкування з правоохоронцями.
Сьогодні пройшла перша установча робоча група по законопроекту 11043, на якій ми домовилися про графік роботи, проговорили, чого прагнемо досягнути проектом, і почули перший зворотній зв'язок щодо того, де ринок вбачає проблеми при реалізації його положень. Ми готуємо проект для розгляду в першому читанні, а отже, маємо визначитися, яких змін потребуватиме проект до другого читання.

Увага!
📆 Визначилися, що потребують предметного обговорення 4 блоки питань, по яким надалі відбудуться додаткові робочі групи:
1) щодо запобігання та протидії шахрайству, пов'язаному із платіжними послугами (я про виманювання номерів карток і cvv-кодів з подальшим незаконним списанням з карток всіх коштів, виманювання шахраями коштів на картки підставних осіб із подальшим зняттям цих коштів тощо). Ця група проходитиме 15.03 о 14:00. Усі бажаючі долучитися до роботи можуть написати на [email protected], у відповідь надамо посилання для приєднання.
2) щодо питань розширення обмежених платіжних послуг переказом залишку з особового рахунку абонента під час повернення невикористаних з особового рахунку абонента коштів у разі відмови від наперед оплачених послуг зв’язку та/або припинення дії договору. Про час проведення цієї групи повідомлю додатково - слідкуйте за оновленнями у соціальних мережах.
3) щодо проблемних питань, ідентифікованих Міністерством фінансів. До 15.03 чекаємо остаточні зауваження та пропозиції від Мінфіну. Про час проведення цієї групи повідомлю додатково - слідкуйте за оновленнями у соціальних мережах.
4) щодо описаної у проекті електронної взаємодії регулятора та піднаглядних осіб в ході перевірок. До 19.03 чекатимемо на зауваження та пропозиції від ринку. Про час проведення цієї групи повідомлю додатково - слідкуйте за оновленнями у соціальних мережах.
Верховній Раді сьогодні не вистачило голосів, щоб ухвалити ряд міжнародних постанов і ратифікацій.
Після завершення повітряної тривоги під час сигнального голосування було 203 депутати.
Вважаю, що під час війни, та і в мирні часи, святий обовʼязок кожного народного обранця перебувати на робочому місці та виконувати свої функції, які йому делегував народ. Всі інші, хто не ходить на засідання: або хворі, або зрадники.
Всім, хто сильно турбується про відсутність голосів в парламенті: в залі достатньо голосів, Верховна Рада працює.
Сьогодні журналісти опублікували інфо про розбрат в Слузі народу і дефіцит голосів. Так ось, ВР попрацювала пару годин, закони ухвалювались, за деякі було під 300 голосів «за». Але потім опозиція (Голос та ЄС) вирішили оголосити перерву на півгодини. Ось ми сидимо в залі, чекаємо, поки вони погуляють.
Тобто спочатку вони блокують роботу Ради, пʼють чай в столовій, їдять бутерброди, потім кричать, що голосів немає.
Передбачаю зараз активну атаку порохоботів. Тому вимушена опублікувати це відео, яке відображає всю ницість колишнього Президента України та його обслуговуючого персоналу.
Після оголошення перерви в засіданні за ініціативою Євросолідарності та Голосу на півгодини, коли перерва затягнулася на більше, ніж годину, зайшла в малу залу засідань запитати в чому справа, чому ми не голосуємо надважливі законопроекти. На що колишній Президент публічно зробив мені зауваження знизити тон. Я попросила його не робити мені зауважень і сіла навпроти взяти участь в дискусії і зрозуміти, чому опозиційні лідери не повертаються до зали голосувати. Наприкінці зустрічі, виходячи з зали, Петро Олексійович Порошенко при багаточисельних свідках заявив, що «від мене смердить». На це я зауважила, що це занадто низько до колишнього Президента казати подібне будь-якій особі, навіть колезі по парламенту. Коли я включила камеру і попросила повторити, Петро Олексійович Порошенко змінив риторику, рекомендувавши мені звернутися до лікаря.
Тим часом, охоронець колишнього Президента явно перешкоджав мені, народному депутату України, пересуватися парламентською будівлею, чим порушив закон про статус народного депутата.
В сухому залишку: опозиція кричить, що в Слузі народу немає голосів. Самі ж оголошують перерви та блокують нормальну роботу зали, шантажують, що так продовжуватиметься і далі, поки опозиції не дозволять виїзд закордон. Мабуть Петру Олексійовичу кортить в Угорщину до Орбана за своїми дивідендами та до синів, які ухиляються від служби в Збройних силах України. Тому, він настільки збуджений, що, використовуючи риторику нижче плінтуса, ображає народних обранців, а його охорона блокує їхнє пересування до зали засідань.
Трешатіна.
Channel name was changed to «ВАСИЛЕВСЬКА-СМАГЛЮК🇺🇦»
Продовжуємо роботу над 11043.

27.03 о 14:00 на робочій групі розглядатимемо питання розширення передбаченого законом кола обмежених платіжних послуг. Зокрема, доповнення переліку обмежених платіжних послуг послугами з переказу постачальниками електронних комунікаційних послуг, провайдерами аудіовізуальних сервісів своїм абонентам залишку з особового рахунку під час повернення невикористаних з особового рахунку абонента коштів у разі відмови від наперед оплачених послуг зв'язку та/або припинення дії договору.

У разі зацікавленості в участі у цій робочій групі, пишіть на [email protected] для отримання посилання.
Зараз буде виття на болотах.
Дякую 69 колегам по фракції Слуга народу, що підтримали заяву в Регламентний комітет Верховної Ради про необхідність відсторонення народного депутата України Петра Порошенка від участі в пʼятьох засіданнях парламенту.
Нагадаю, цей пан у супроводі трьох охоронців пересувався будівлею парламенту, заважаючи іншим народним депутатам дістатися до зали засідань. А також наніс мені особисту образу, нічим не аргументуючи по суті питання ухилення від участі в пленарних засіданнях його фракції, оголошення постійних непотрібних перерв в засіданнях тощо.
Ця особа постійно бреше про інших, ганьбить репутацію колег та журналістів, дуже переживає, що як колишній журналіст, я забагато знаю і висвітлювала:
🪤 його спільний бізнес з Медведчуком,
🏡придбання елітної нерухомості в Іспанії в закритому котеджному містечку поруч з російською елітою,
📺намагання під час перебування на посаді Президента відтяти та приватизувати телеканали,
💰🩸корупцію на крові українців з 2014 року,
🫣не розслідування злочинів Майдану тощо.
Сподіваюсь на справедливе та прозоре засідання Регламентного комітету.
🇺🇦
З нагоди Дня Національної Гвардії України висловлюю свою щиру гордість за непохитну відвагу та відданість у захисті нашої Рідної Землі. Пишаюсь Нацгвардією, поважаю нацгвардійців!

Вічна памʼять полеглим Героям!
Не забуваймо тих, хто досі залишається в полоні ворога. Ми чекаємо на Вас вдома з надією, молитвами та теплом сердець. Ваша мужність та стійкість Ваших рідних вражають та є прикладом для наслідування всім нам.

Сьогодні і завжди ми вдячні Вам за вашу безцінну службу та вірність Україні.

🕊️💙 Нехай наші молитви та серця обіймуть Вас усіх. Слава Героям!

На фото Командувач Нацгвардією Олександр Півненко під час зустрічі з рідними полонених нацгвардійців в Славутичі.
HTML Embed Code:
2024/05/02 03:54:24
Back to Top