TG Telegram Group Link
Channel: ولي الله سيف
Back to Bottom
بسم الله الرحمن الرحیم

بررسی و تحليل سياستهای پولی و ارزی بانک مرکزی طی سال‌های اخير

🔸علي‌رغم دستيابي به موفقيت‌هاي قابل توجه در زمينه متغيرهاي كلان اقتصاد نظير نرخ تورم و نرخ رشد اقتصادي در دوره دولتهاي يازدهم و دوازدهم، اما به دليل مباحث سياسي در حوزه بين‌المللی و همچنين حضور سوداگران و سفته بازان در بازار ارز دامنه نوسانات و التهابات در این بازار گسترده‌ شد و اين امر نگراني‌هايي را براي آحاد مردم و فعالان اقتصادي به وجود آورد. متعاقب اين تحولات، بانک مرکزي با همراهي شبکه بانکي، مجموعه اقداماتي را در قالب یک بسته سياستي اتخاذ کرد. انتشار اوراق گواهي سپرده ریالی با نرخ 20 درصد و ریالی مبتني بر ارز يک و دو ساله با نرخ سود به ترتيب 4 و 4.5درصد و در نهايت طرح پيش فروش سکه بهار آزادي از طريق شعب منتخب بانک ملي به صورت شش‌ماهه 14 ميليون ريال و يکساله 13 ميليون ريال، اجزای بسته اخير بانك مركزي بودند كه در بهمن ماه 1396 ارائه شد. با وجود موفقيت قابل توجه بسته سياستي جديد، متاسفانه برخي از رسانه‌ها و فعالان اقتصادي بدون توجه به محدوديت های سياست‌گذار و همچنين عدم عنايت به تمام مولفه‌هاي موثر بر بازار ارز، ابهاماتي را در خصوص سياست‌های گذشته و عقب‌نشيني بانك مركزی از آنهامطرح می‌کنند كه در اين خصوص بيان چند نكته به شرح زیر ضروري است:

1⃣ ابلاغ بخشنامه هشت‌بندي، صرفاً نرخ‌هاي مصوب قبلي شوراي پول و اعتبار را به اجرا درآورده و اقدام سياستي جديدي محسوب نمي‌شود.

2⃣ بخشنامه هشت‌بندي، سيّاليّت سپرده‌هاي بانكي را به‌طور قابل توجهي كاهش داده و اگر مقرر بود كه از محل گسيل نقدينگي به سمت ساير بازارها، بازار ارز با التهاب روبه‌رو شود، بالا بودن سهم سپرده‌هاي كوتاه‌مدت از كل سپرده‌هاي بخش غيردولتي در فضاي قبل از اجراي بخشنامه فضاي بسيار مناسب‌تري را نسبت به دوره بعد از بخشنامه یاد شده فراهم مي‌كرد. بنابراين بايد اذعان داشت كه نه تنها سياست‌هاي چند ماه گذشته بانک مرکزي در خصوص نرخ سود باعث نوسانات بيشتر بازار ارز نشده، بلکه سياست‌های مذکور در عمل توانسته از التهابات بيشتر بازار ارز جلوگيري کند.

3⃣ با توجه به سرعت بالای تاثیرپذیری ميان بازار پول و بازار ارز، وجود فاصله زمانی قابل توجه بین زمان اجرای بخشنامه فوق‌الذكر و افزايش نوسانات بازار ارز نشان‌دهنده عدم تاثيرپذيری بازار ارز از بخشنامه هشت‌بندي است.

4⃣ بررسي عملکرد مجموعه اقدامات بانک مرکزي در قالب بسته سياستی اخير، حاکی از آن است که در هفته اول اجرا، ميزان استقبال آحاد جامعه از گواهي سپرده ريالي مبتنی بر ارز و پيش فروش سکه چندان زياد نبوده و برعكس فروش اوراق گواهی سپرده ريالي با استقبال قابل توجهی روبه‌رو بوده است. اين بدان معنی است که در صورتی‌که فعالان اقتصادي بازار، انتظار ناترازیِ قابل توجهی را در بازار ارز داشتند، قاعدتاً بايد به سمت استفاده از ابزار اوراق گواهی مبتنی بر ارز و طلا مي‌رفتند، اين در حالی‌ است که استقبال سرمايه‌گذاران و سپرده‌گذاران عمدتاً به سمت گواهی سپرده ريالی به عنوان يکی از ابزارهای بازار پول بوده است. لذا اين امر شاهدی بر عدم وجود ناترازی بالا در بازار ارز و همچنين جذاب بودن بازار پول برای سپرده‌گذاران است، و در مورد ثبات نسبی قیمت ارز و طلا در آینده انتظارات مثبتی وجود دارد.

5⃣ اصولاً اتخاذ سياست‌های پولی ماهيتی کوتاه‌مدت دارد و اقدام اخير در راستای رفع التهاب بازار ارز صورت پذيرفته است و عملكرد روزهای گذشته نيز حاكی از موفقيت بسته‌ جديد سياستی بانك مركزي است. بنابراین اتخاذ سياست های بانك مركزی در بهمن ماه 1396، عمدتاً‌ با هدف زدودن التهابات كوتاه‌مدت اخير در بازار ارز صورت گرفته و بديهی است كه با اجراي موفق آن، شرايط و فضای سياست‌گذاری پولي و ارزی كشور به وضعيت عادی خويش باز خواهد گشت.

6⃣ از هموطنان نيز درخواست مي‌شود تحت تاثير این گونه فضاسازي های انتظاراتی قرار نگرفته و با سرمايه‌گذاری در بازار رسمی کشور که از نرخ بازدهي مطلوب و جذابِ به مراتب بيشتری برخوردار است، علاوه بر سرمايه‌گذاری مطمئن و بدون ريسک، گام‌ مهمی در جهت کمک به افزايش توليد و اشتغال بردارند و با خودداری از ورود به فعاليت‌های سوداگرانه و سفته‌بازی ضمن بهره‌مندی از سود مناسب در سرمایه گذاری های مثبت، موجبات رشد تولید و اشتغال را در کشور فراهم کنند.

#بانک_مرکزی
#بازار_ارز
#بخشنامه_هشت_بندی
#نرخ_سود

🆔 @valiollahseif
🌹🌹غزل_شماره_1370_دیوان_شمس

🌷 آمد بهار ای دوستان منزل سوی بستان کنیم
گرد غریبان چمن خیزید تا جولان کنیم

امروز چون زنبورها پران شویم از گل به گل
تا در عسل خانه جهان شش گوشه آبادان کنیم

🌷 آمد رسولی از چمن، کاین طبل را پنهان مزن
ما طبل خانه عشق را، از نعره‌ها ویران کنیم

بشنو سماع آسمان خیزید ای دیوانگان
جانم فدای عاشقان امروز جان افشان کنیم

🌷 زنجیرها را بردریم ما هر یکی آهنگریم
آهن گزان چون کلبتین، آهنگ آتشدان کنیم

چون کوره آهنگران در آتش دل می دمیم
کآهن دلان را زین نفس، مستعمل فرمان کنیم

🌷 آتش در این عالم زنیم وین چرخ را برهم زنیم
وین عقل پابرجای را چون خویش سرگردان کنیم

کوبیم ما بی‌پا و سر گه پای میدان گاه سر
ما کی به فرمان خودیم تا این کنیم و آن کنیم

🌷 نی نی چو چوگانیم ما در دست شه گردان شده
تا صد هزاران گوی را در پای شه غلطان کنیم

خامش کنیم و خامشی هم مایه دیوانگیست
این عقل باشد کآتشی در پنبه پنهان کنیم

🌺 بهاران فرخنده باد

🆔 @valiollahseif
💠 بسم الله الرحمن الرحیم

🖋 بازار ارز یکی از پیچیده ترین بازارها است و ابعاد عرضه و تقاضا به شدت به عامل انتظارات حساس می‌باشند و همین امر این بازار رابه یکی از پویاترین بازارهای دارایی مبدل کرده است. تحولات مختلف از کانال انتظارات این قابلیت را دارند که به سرعت بر بازار اثر بگذارند و متناسب با این تحولات، تحلیل و ارزیابی وضعیت بازار می تواند ظرف مدت کوتاهی تغییرات اساسی را تجربه کند. از این رو لازم است ناظران و کارشناسان اقتصادی با توجه به این پویایی، بازار و سیاست های بانک مرکزی را رصد و تحلیل کنند. آن چه مشهود است، تراز ارزی کشور در وضعیت مناسبی است و بر مبنای روند متغیرهای بنیادین، مسیر بلندمدت بازار دچار عدم تعادل و کسری نخواهد بود. اما همه تقاضای امروز بازار ناشی از مصارف واقعی نبوده و انتظارات نقش مهمی ایفا می‌کند؛ لذا حساسیت زیادی به تحولات غیراقتصادی وجود دارد و عملا نوسانات کوتاه مدت بازار را این بخش از تقاضا شکل می دهد.

🏛 خصیصه تقاضای مذکور، موقتی بودن آن است و همانطور که در سال 1392، قیمت ارز با برچیده شدن این تقاضا افت کرد، انتظار می‌رود با بهبود شرایط این امر تکرار شود چرا که این تحولات از طرف عوامل بنیادین اقتصادی پشتیبانی نمی شوند. در پاسخ به شرایط اخیر و افزایش تقاضای ارز ناشی از عوامل انتظاری، بانک مرکزی همواره در تلاش بوده است با پاسخ گویی به نیازهای ارزی کشور و با نگاه به آینده مانع هرگونه کمبودی شود که تولید و اقتصاد کشور را با چالش مواجه می‌كند. از سوی دیگر با ابلاغ مقررات ارزی به شبکه بانکی، بستر لازم برای استفاده از ارزهایی که به واسطه تقاضای احتیاطی توسط افراد نگهداری می‌شود، مهیا شده است و بانک‌ها ملزم هستند با همان ارز سپرده گیری شده در هنگام افتتاح حساب، در زمان برداشت وجوه به مشتریان خود پاسخ دهند. بدین شکل نظام بانکی قادر است منابعی را که در چرخه مالی کشور و خلق ارزش افزوده قرار ندارند، برای تولید و ایجاد رفاه بیشتر در جامعه تجهیز کند.

از سوی دیگر توجه به این نکته لازم است که با سیاست های انضباط گرایانه مالی و پولی، حتی با وجود تعدیل‌های اخیر در نرخ ارز، کماکان تورم در سطوح پایین و تک رقمی قرار داشته و بدین شکل، از قدرت خرید پول ملی همچنان صیانت شده است، امری که برای مثال در تحولات ارزی سال های 90 و 91 روی نداد. امید است این وضعیت باثبات پولی همچنان در سال 1397، که سال حمایت از کالای ایرانی است تداوم یافته و بدین شکل نه تنها قدرت خرید عموم مردم از مجرای مهار تورم حفظ شود، بلکه با استمرار تورم پایین، تولیدکنندگان بتوانند با حداقل تغییر در هزینه تولید، به فعالیت مفید و ارزشمند خود ادامه دهند. در اين مسير، بانك مركزي با هماهنگي همه دستگاه هاي اقتصادي و همفكري با مجلس محترم شوراي اسلامي، به ويژه كميسيون اقتصادي، در راستای صیانت از آرامش و ثبات اقتصاد کشور و حضور فعال در بازار ارز و مديريت تحولات آن و نيز بهره گیری از تمام ظرفیت ها و اجرايي كردن طرح هاي مناسب براي كنترل نوسانات و التهابات مربوط، تا حصول نتيجه، گام برخواهد داشت.


#بازار_ارز
#حمایت_از_کالای_ایرانی
#تورم
#ثبات_اقتصاد
#بانك_مركزى
#ولى_اله_سيف

🆔 @valiollahseif
بسم الله الرحمن الرحیم

حمايت از کالاي ايراني؛ وظايف و مسئوليت‌های ما

🔸 نامگذاري سال جاری تحت عنوان "حمايت از کالای ايراني" توسط مقام معظم رهبري، بيانگر استمرار اولویت و دغدغه‌ ايشان در حوزه اقتصاد کشور بوده و بر همين اساس، عنوان سال جاري را به موضوع حمايت از کالای ایرانی اختصاص داده‌اند. بدیهی است چنانچه بخواهیم این مهم به نحو شایسته ای محقق شود، در ابتدا لازم است موضوع از منظر مصرف‌کنندگان، توليدکنندگان و فعالان اقتصادی و نیز حاکمیت مورد مداقه و تبیین قرار گیرد.

🔹 از بُعد مصرف‌کننده، خريد کالاي ايراني يک انتخاب و فرهنگ رفتار مصرفی است. نگرش ملي مبنی بر ارزشمند بودن هزينه‌کرد در داخل کشور، داراي آثار مثبتی بر اقتصاد کشور است؛ چرا که حمايت از کالاي ساخت داخل، اشتغال ایرانیان و به ویژه جوانان، ايجاد بستري پايدار براي سرمايه‌گذاري و رشد اقتصادي و بهبود توزيع درآمد را به دنبال دارد و تحقق اين شعار ملي، زمينه مناسبي را براي مهار چالش‌ها و بهبود شرايط کنوني اقتصاد کشور فراهم مي‌سازد.

🔸 البته کالای ایرانی، مفهومی عام بوده و دربرگیرنده کالاها و خدمات ایرانی است و در سال جاری برای تحقق این امر مهم، هموطنان عزیز باید توجه و اقبال بیشتری را نسبت به خرید کالاهای ایرانی و بهره‌گیری از خدمات داخلی (به ویژه در صنعت گردشگری) از خود نشان دهند.

🔹 نکته مهم آن است که در کنار ارزش تلقی شدن خرید کالای داخلی به عنوان فرهنگ مصرفی، باید انتخاب کالا و خدمات ایرانی به لحاظ اقتصادی نیز انتخابی مناسب و به صرفه باشد، چرا که در غیر این صورت این رفتار مصرفی، مقطعی و دارای اثرات کوتاه مدت بوده و نهادینه نخواهد شد.

🔸 لذا در تکمیل این فرهنگ ارزشمند مصرفی، لازم است تولیدکنندگان کالاها و خدمات نیز در جهت حمایت از تولیدات داخلی پیش‌قدم شوند. تکریم مشتریان و ارایه خدمات پس از فروش مطلوب به آنها، ارتقای کیفیت ساخت و بهره‌گیری از فن‌آوری‌های روز دنیا و نیز ارائه محصول با قیمتی رقابتی و منصفانه از جمله اقداماتی است که لازم است توسط تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی مورد توجه قرار گیرند.

🔹 به بيان ديگر، توليدکننده مي‌بايست توليد و عرضه داخلي کالاي خود را مشابه با توليدات خود براي عرضه در بازارهاي صادراتي و در رقابت با ساير توليدکنندگان کالا، ارائه دهد و در اين راستا، هزينه‌هايي همچون هزينه‌هاي سربار، بهره‌وري پايين و سوءمديريت را بر مصرف‌کننده داخلي تحميل نکند.

🔸 مسئله بسیار مهمی که لازم است مورد توجه قرار گیرد، مسئله برندسازی است. طبیعی است که وقتی یک تولیدکننده، نشان کالای خارجی را برای فروش کالای خود به کار می‌برد، توجه به مسئله کیفیت و خدمات پس از فروش دیگر مفهومی نخواهد داشت. لذا در تعامل سازنده، شفاف و پايدار ميان مصرف‌کننده و توليدکننده مقوله برندسازي تجاري از اهميت ويژه‌اي برخوردار است؛ به طوري‌که مصرف‌کننده داخلي به راحتي و با اتکا به برندهاي تجاري ملي خوشنام، کالاها و خدمات مورد نياز خود را تامين کرده و توليدکننده نيز در جهت تقويت و گسترش برند تجاري خود تلاش مضاعف کند. بدین ترتیب، مصرف‌کننده احساس خواهد کرد که توجه و التزامش به فرهنگ خرید کالای داخلی از سوی تولیدکنندگان داخلی نیز مورد احترام و تکریم واقع می‌شود.

🔸 بعد سوم در حمايت از کالاي توليد داخل، نقش و وظايف حاکمیت است. لازم است دولت و سایر قوا و نهادهای اجرایی با بهبود و تسهيل فضاي کسب و کار، ضمن کاهش هزينه‌هاي مبادله، به سرمايه‌گذاري و توليد در اقتصاد کشور کمک کنند. در این رابطه به طور مشخص، دولت بايد به نحوي متغيرهاي کليدي اقتصاد همچون، نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ سود و دستمزدها را مديريت کند که هم قدرت خريد ملي مصرف‌کننده حفظ شود و هم قدرت رقابت‌پذيري براي توليدکننده تقويت شود.

🔹 در اين چارچوب، انتظار مي‌رود مبارزه جدي با قاچاق کالا، ثبات در سياست‌گذاري اقتصادي، هماهنگي ميان سياست‌هاي پولي، ارزي، مالي و تجاري و رفع تنگناهاي توليدي و در نهايت بهبود فضاي کسب و کار، سرلوحه اقدامات دولت و سایر قوا قرار گيرد.

🔸 لازم به یادآوری است که توليد کالا و خدمات و تأمين مالي فعاليت‌هاي توليدي دو روي يک سکه هستند؛ چرا که براي توليد کالاي داخلي مي‌بايست بازارهاي مالي خدمات مناسبي را به فعاليت‌هاي مولد ارائه دهند. در شرايط کنوني، حدود 90 درصد تامين مالي فعاليت‌هاي اقتصادي توسط بازار پول صورت مي‌گيرد، اين در حالي است که بازار پول با مشکل تنگناي اعتباري مواجه بوده و توان اعتباردهي آن کاهش يافته است. بر همين اساس، ارتقاي نقش بازار سرمايه در تامين مالي بنگاه‌هاي بزرگ و اجراي مجدّانه‌ برنامه‌اصلاح نظام بانکي جهت حمايت از چرخه فعالیت های اقتصاد کشور و توليد کالاي ايراني، امری حیاتی است.

#بانك_مركزی
#حمایت_از_کالای_ایرانی
#تامین_مالی

🆔 @valiollahseif
🕋 بسم الله الرحمن الرحیم

إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق

🌺 فرا رسیدن عید سعید #مبعث_پيامبر اکرم(ص)، اسوه اخلاق و پیام آور رحمت را به همه هموطنان عزیز تبریک و تهنیت عرض می کنم.
🖋 امروز که خوشبختانه با تدبیر#رییس_جمهور محترم و همکاری تمامی همکارانم در دولت، مجلس و سایر نهادها و دستگاه‌ها گام بزرگی در جهت سیاست های ارزی کشور و #تک‌نرخی_شدن_ارز برداشته شده است، فرصت را مناسب دیدم تا نکاتی را درباره آنچه در هفته گذشته در صحن علنی مجلس گذشت، بیان کنم.
🖋 بدون شک مدیریت و فایق آمدن بر عوامل غیر بنیادین #نوسانات_نرخ_ارز بیش از آنکه نیاز به تدابیر اقتصادی معمول مانند افزایش تزریق ارز به بازار و.. داشته باشد، مستلزم مدیریت فضای روانی جامعه و اطمینان بخشی به افکار عمومی نسبت به هوشیاری و عملکرد درست سازوکارهای تنظیم بازار در نهادهای مسئول است. بر همین اساس هم ازآنجایی‌که همه ما در دولت بر این باور هستیم که #مجلس_شورای_اسلامى به اعتبار قرار داشتن در رأس امور به فرموده امام راحل (ره) و اینکه می‌توان و باید نمایندگان محترم مجلس را عصاره و وکیل ملت بزرگوار ایران دانست، سعی و تأکید خود را بر ارتباطی شفاف، صمیمانه ومسئولانه با نمایندگان محترم قرار داده‌ایم. مرور تعداد دفعات و کیفیت حضور مسئولان دولتی از جمله بنده در هیأت رییسه، کمیسیون‌ها و صحن مجلس شورای اسلامی، به‌روشنی شاهد صدقی بر این باور و عملکرد است.
🖋 به پشتوانه همین باور و کارنامه عملی است که اتفاقات تلخ چند روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را که متأسفانه بیش از هر چیز موجب وهن و ضعیف جلوه کردن رابطه مثبت و همدلانه اکثریت نمایندگان محترم با دولت و بنده به‌عنوان یکی از خادمان مردم در دولت شد، اتفاقی گزنده، تلخ و البته عبرت‌آموز می‌دانم. گزنده از آن رو که کم تابی معدودی از عزیزان نماینده برای شنیدن توضیحات#رییس_کل_بانک_مرکزی که با نیت آگاه‌سازی این عزیزان در میانشان حضور یافته بود به حدی بود که حتی اجازه ندادند کلامی پس از نام خداوند متعال در مطلع سخن بر زبان آورم و از همان ابتدا بنا را بر نشنیدن و ... قرار دادند؛ و گزنده از آن رو که این‌چنین بی‌تابی از سوی بزرگوارانی رخ داد که باید بر اساس دستور صریح قرآن و فلسفه تشکیل مجلس شورای اسلامی، شنونده اقوال باشند و انتخاب‌کننده بهترین سخن‌ها. و البته عبرت‌آموز؛ چراکه به همه ما آموخت که هیچ‌گاه در هیچ جمعی همگان به یک صفت و منش نیستند چنانکه اگر نبودند نمایندگان فهیم، صبور و شجاعی مانند برادران بزرگوار تابش ، نعمتی، مطهری، وکیلی و یوسفیان ملا تا همکاران بی‌تاب و کم‌صبر خود را از اطراف تریبون مقدس مجلس شورای اسلامی دور کنند قطعاً آسیب‌های جسمانی وارد شده به بنده و از آن مهم‌تر حیثیت و حرمت این تریبون ارزشمند بیش‌ازپیش بود؛ آسیب‌هایی که متأسفانه خود این بزرگواران از آن‌ها بی‌نصیب نماندند و آثار جراحات آن لحظات تلخ بر جسم‌شان ‌همچنان باقی و پیداست.
🖋 این‌همه در حالی اتفاق افتاد که اگر معدود نمایندگان کم‌حوصله‌ای که گویا پیش از سخنرانی حقیر عزم خود را برای نشنیدن توضیحات و شرح اقدامات ، جزم کرده بودند، به#رییس_کل_بانک_مرکزی جمهوری اسلامی ایران که میهمان مجلس شورای اسلامی بود، مجال آغاز سخن داده بودند، عرض می‌کردم که چرا به کمک نمایندگان محترم برای ایجاد همدلی بیشتر در مردم نیازمندیم ولی دریغا که نه حرمت مهمان نگاه داشته شد و نه مجال بیان کامل سخن داده شد. به هرحال ما برای ارائه گزارش، به #خانه_ملت روی آورده بودیم؛ همان مردمی که در انتخابات های گوناگون و متأخر نشان داده اند که برای اداره دولت و حضور نمایندگان خود در مجلس، به کسانی رای می دهند که اهل تأمل، تحمل، تدبیر، تبیین و منطق هستند.
🖋نکته مهم دیگر تشکر و تقدیر از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی است که با تدبیر ، قاطعیت و تشخیص درست ، شرایط را به نحو مناسب مدیریت کردند.
همچنین لازم است از همراهی ها و نقادی های کارشناسانه اکثریت نمایندگان محترم که همواره موجب دقت بیشتر در تصمیم گیری های ما می شود، سپاسگزاری کنم.

🖋 به‌هرروی گذشت آنچه گذشت و امیدوارم بیش از پیش مشمول توجهات خاص حضرت ختمی مرتب رسول مکرم اسلام (ص) قرار گیریم تا علاوه بر توفیق در برداشتن گام‌های بعدی ، آموزه بسیار گرانقدر آن بزرگوار مبنی بر اخلاق‌مداری و مدارا با دیگران خصوصا برادران دینی را بیشتر جامه عمل بپوشانیم.

#ولى_اله_سيف
#بانك_مركزى
#مجلس_شوراى_اسلامی

🆔 @valiollahseif
بسم الله الرحمن الرحیم

التهاب ارزی، لزوم شناخت شرایط و گام بعدی

🖊 التهابات و تلاطمات ماه‌های اخیر در #بازار_ارز یکی از مباحث مهم محافل سیاست‌گذاری و رسانه‌ای و دغدغه‌ای برای هموطنان عزیز بوده است. دولت در پاسخ به این التهابات و با واکاوی عوامل و شرایط، تصمیم به استقرار ترتیبات جدید ارزی گرفت. در این ترتیبات #نرخ_ارز بر مبنای 4200 تومان تعیین و مقرر شد در طول زمان متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تعدیل شود. قطعا گام‌های بعدی در تکمیل اقدامات انجام شده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تحلیل علل این التهابات، نقش ویژه‌ای در طراحی گام‌های بعدی دارد.
🖊 عوامل موثر بر نرخ ارز در دو دسته اقتصادی و غیراقتصادی (روانی و انتظارات) طبقه‌بندی می شوند. در روزهای اخیر نظراتی در خصوص عوامل مؤثر در تحولات بازار ارز مطرح شده است. در تحلیلی عنوان شده عامل التهابات اخیر، پول‌های سمی در بانک‌ها، سیاست پولی انقباضی، بالا بودن نرخ سود بانکی و در عین حال رشد دو برابری نقدینگی نسبت به پایه پولی است که عامل افزایش پول سمی در دفاتر موسسات مالی بوده و نتیجه‌گیری شده است که در این فضا صاحبان دارایی‌های موهوم جهت حفظ قدرت خرید پول سمی خود به سمت بازار ارز روی آورده اند و منفی شدن حساب سرمایه و حساب تراز پرداخت‌ها با تنگنای بانکی ارتباط دارد. برهمین اساس نیز نتیجه‌گیری شده که بخش عمده‌ای از راه حل مشکل ارزی را باید در حل و فصل تنگنای بانکی جستجو کرد.
🖊 ضمن استقبال از تحلیل ها و پیشنهادات ارائه شده ضرورت دارد نکاتی را در تبیین التهابات اخیر در بازار ارز اشاره کنم.
مروری بر #تحولات_بازار_ارز حاکی از آن است که تحولات نرخ ارز در بازار آزاد تا نیمه اول سال گذشته در مسیری سازگار با متغیرهای بنیادین اقتصادی قرار داشت. لیکن در پی التهاب آفرینی های آمریکا نسبت به #برجام، همراه با تزریق انتظارات منفی در بازار ارز توسط برخی عوامل داخلی، بازار ارز دچار التهاب شد و در نهایت با توجه به شرایط حاکم بر بازار و نیز لزوم کاهش آسیب‌پذیری #اقتصاد_کشور در مقابل تکانه‌های ناشی از التهاب آفرینی‌های خارجی، #ترتیبات_جدید_ارزی طراحی و اعلام شد.
🖊 قطعا در کنار انتظارات وعوامل روانی، علل اقتصادی نیز بر تحولات بازار ارز اثرگذارند و در این رابطه تقویت انضباط پولی و مهمتر از آن تقویت انضباط مالی، مدیریت رشد نقدینگی، تقویت تولید داخلی و ارتقای سلامت و حل مشکل انجماد دارایی‌ها، از عوامل مهم در ایجاد آرامش در اقتصاد و بازار ارز هستند. با اعتقاد به اهمیت و لزوم حل و فصل سریع این مشکلات، نباید این امر باعث انحراف در تشخیص درست عوامل مؤثر در التهابات اخیر بازار ارز شود و لازم است ضمن تبیین دقیق عوامل مؤثر، ترتیب و توالی اقدامات بعدی نیز به دقت مورد توجه و تاکید قرار گیرد.
🖊 لازم به توضیح است که #سیاست‌_های_پولی سال‌های اخیر به هیچ وجه انقباضی نبوده و دلیل بالابودن و چسبندگی نرخ‌های سود سپرده، مشکل دارایی های منجمد در بانک‌ها است. با تأیید ضرورت تناسب میان نرخ سود و نرخ تورم در کشور، باید توجه داشت که بالا بودن نرخ سود سپرده منجر به افزایش جذابیت سپرده‌گذاری در بانک‌ها شده که خود عاملی در جهت کاهش میل خرید ارزهای خارجی تلقی می شود. طی سال‌های اخیر نرخ سود سپرده از نرخ تورم به میزان قابل توجهی بالاتر بوده و بر خلاف گذشته سرکوب‌ مالی در بانک‌ها رفع شده است. لذا انتساب التهابات اخیر به حرکت دارندگان دارایی‌های سمی به سمت بازار ارز جهت حفظ قدرت خرید، صحیح نیست. مشکل دارایی‌ سمی مربوط به بانک‌هاست و ارتباطی با سپرده‌ ها ندارد.این منابع در هر زمانی امکان حرکت به سمت یک بازار خاص و ایجاد التهاب در آن بازار را دارد. درباره حساب سرمایه نیز چنین تصور می شود که حساب سرمایه منفی در تراز پرداخت‌ها به عنوان مشکل و نشانه خروج ارز از کشور است، حال آنکه طبق استانداردهای آماری،کشوری که دارای حساب تجاری مثبت است، در حساب تراز پرداخت‌ها دارای حساب مالی و سرمایه منفی است (ثبت منفی) که این امر به معنی طلبکار بودن از دنیای خارج است و نمی توان از ارقام منفی این حساب،با اطمینان،فرار سرمایه را استنباط کرد.
🖊 اینجانب منکر وجود مشکلات در مبادلات خارجی، #قاچاق و برخی جریانات خروج ارز از کشور و یا نگهداری ارز خارجی توسط برخی افراد نیستم، لیکن معتقدم در فضای کنونی، نسخه‌ای کارامد و مفید خواهد بود که مبتنی بر تحلیل‌های صحیح و استنباط درست از سیاست‌ها و آمارها باشد. انشاا... با اجرای موفق‌ ترتیبات ارزی جدید شاهد استقرار و تقویت نظم و آرامش در بازار ارز خواهیم بود. در عین حال ضرورت دارد در شرایط حاضر که فعالیت #موسسات_غیر_مجاز متوقف شده است ارتقای سلامت و اصلاح نظام بانکی با جدیت بیشتری مورد توجه و پی گیری قرار گیرد.

#بانک_مرکزی
#بازار_ارز

🆔 @valiollahseif
Channel photo updated
بسم الله الرحمن الرحیم
گر چه در شرایط حاضر بنا بر دلایلی قصد پاسخگویی به تهمت ها و مطالبی که در این روزها بر علیه اینجانب و همکارانم در رسانه ها منعکس می شود را ندارم ولی لازم شد در مورد نکاتی که شب گذشته آقای احمد توکلی در برنامه ای تحت عنوان پیشران و با موضوع مفاسد اقتصادی در کانال چهار تلویزیون مطرح کردند توضیحاتی را ارائه نمایم.
فارغ از اینکه این مطالب چقدر با موضوع برنامه سنخیت داشته است و یا اینکه ایجاد شبهه و هتک کردن حرمت یک ارگان حاکمیتی و مدیران و کارکنان آن در غیاب نماینده ای از طرف آنها برای حداقل دفاع و پاسخگویی، با موازین لازم الرعایه عدل و انصاف و ایجاد فرصت برابر توسط رسانه ملی مطابقت دارد یا خیر، طرح این سوال از جناب آقای توکلی خالی از لطف نیست که ایشان یا سازمان خود تاسیس شان که دیده بانی شفافیت و عدالت را در عنوان دارند، برای تادیه میلیاردها تومان پول یکی از این موسسات که توسط افراد صاحب نفوذ - که جناب آقای توکلی از ابتدای امر از اسامی و عناوین این افراد به طور دقیق مطلع بوده اند-  چه اقداماتی انجام داده اند یا اینکه تاکنون علیه بیش از 90 نفر از همکاران ایشان در مجلس قبل که طوماری بی نظیر را در دفاع از یکی از متخلف ترین این موسسات امضا کرده بودند شکایتی مطرح کرده اندیا خیر؟
گرچه پاسخگویی به این سوالات و نظایر آن توسط آقای توکلی سخت بوده و ترجیح می دهند از آن احتراز کنند و بر این اساس توقع و انتظاری به دریافت پاسخ هم نداریم ولی ایکاش حضرتشان وقتی بسیار کوتاه را برای پاسخ به دو نامه سرگشاده دبیر کل وقت بانک مرکزی - که بخش هایی از آن هم در رسانه ها منعکس شده است - اختصاص می دادند.
این حداقل مطالبه اینجانب و همکاران صدیق و ساعی بانک مرکزی است که در سالهای اخیر تاوان سنگینی را برای گذر از هفت خوان مقابله با فساد در شبکه پولی غیر مجاز و کوبیدن سر اژدهای هفت سر خفته در آن-  به تعبیر مقام معظم رهبری - پرداخته و می پردازیم.
ان شاالله این درخواست حداقلی از جناب آقای توکلی که افتخار حضور در دوره های مختلف و  متعدد در قوه معظم و موثر مقننه داشته اند مورد اجابت قرار گیرد. امیدواریم.
ولی الله سیف
@valiollahseif
Channel photo updated
Channel photo updated
🖋... وَ اِن یَکاد بخوانید و ‌دَر فراز کنید

🇮🇷🇮🇷یوم الله ۲۲بهمن را که خاطره‌های شیرین از پایمردی‌ها و ایثارگری‌های ملت بزرگ ایران در مسیرِ براندازی طاغوت با رهبری الهی و خردمندانه امام خمینی بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی-قدِّس سِرُّه- را در اذهان همه ایرانیان و جها‌نیان تداعی می‌کند، به همه هم‌میهنان، آزادگان و مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و از درگاه ایزد منّان شکوفایی و تبلور عینی اهداف متعالی امام شهیدان و رهبر فرزانه انقلاب را مسئلت می‌نمایم.

🇮🇷بی‌تردید تحقق اهداف متعالی موردنظرِاین حرکت عظیم، مستلزم حفظ اتّحاد و انسجام ملّی و حرکت بر اساس آموزه‌های دینی و اخلاقی است.

🇮🇷در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب و در آستانه دهه پنجم، شناسایی و تقویت نقاط قوت و البته رصد ‌و پایش نقاط ضعف و آسیب‌های موجود و تلاش هدفمند برای رفع آنها، می‌تواند ضامن تداوم این شجره طیّبه باشد. تقویت اعتماد عمومی و فراهم‌کردن زمینه مشارکت بیشتر مردم به‌عنوان ولی‌نعمتان انقلاب در امور، توجه به خواست‌ و نیاز نسل جدید که خاطره و تجربه مستقیم در شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی ندارند، از جمله نکاتی است که بایدهمه ما نسبت به آنها اهتمام داشته باشیم.

🇮🇷حـفـظ ارزش‌ها و هدف‌های اصیل انقلاب اسلامی در کنار سازندگی و آبادانی، تبدیل‌کردن توسعه ملّی به یک عزم عمومی، بزرگ‌تر شدن سهم اقتصاد غیر دولتی وعزم حاکمیت برای تأمین حداکثری رفاه عمومی و عدالت اجتماعی، راهبرد توسعه‌ ایران اسلامی است که می‌تواند پیش روی کشور در عرصه اقتصادی قرار گیرد.

🇮🇷به‌هر روی، برای مردم شریف ایران بهترین‌ها را آرزو دارم و توفیق و‌دوام خدمت صادقانه مسئولان کشور را از خداوند حکیم خواهانم.

#سالگرد_پیروزی_انقلاب_اسلامی
#اتحاد_رمز_پیروزی
#چله_انقلاب_اسلامی

@ValiollahSeif
بسم الله الرحمن الرحیم
سیل، مدیریت و امکانات؛ ارزیابی و قدردانی

حضور داوطلبانه و مؤثر هموطنان عزیز و گرامی در جهت کاهش آلام مصدومان حوادث اخیر، جدّاً مایه مباهات است.
گستردگی و وسعت سیل در سرتاسر کشور در آغازین روزهای سال نو، موجب شد انتقاداتی نسبت به نحوه خدمت‌رسانی برخی از نهادهای مسئول مطرح شود که البته نیاز به تأمل و بررسی جدی دارد ولی این امر نباید باعث شود که تلاش ها و فعالیت‌های شبانه‌روزی سایر مسؤلان در دولت نادیده گرفته شود.
اینجانب توفیق حضور در کرمانشاه، نهاوند و خرم‌آباد را در اوج بارندگی‌ها داشتم. الحق مسئولان در استان‌های مذکور با برنامه‌ریزی وپیش‌بینی شرایط، ضمن تلاش جمعی و بسیج عمومی، از بروز حوادث ناگوار و گسترش خسارات جلوگیری کردند؛ به‌ویژه حضور تمام وقت استاندار و مدیران در دو استان کرمانشاه و لرستان کاملاً محسوس و اثرگذار بود. جا دارد در کنار ضرورت شناسایی و رفع عوامل نارسایی، از مدیران و کارکنان خدوم و مسئولیت‌شناس نیز قدردانی لازم به‌عمل آید.
پیش‌بینی حوادث طبیعی مانند سیل، به صورت کامل و دقیق امکان‌پذیر نیست. همین چندماه پیش بود که در کشور پیشرفته‌ای مثل ژاپن شاهد حوادث ناگواری بودیم که ظرف چند روز به‌علّت جریان سیل بیش از ۲۰۰ کشته و صدها میلیارد دلار خسارت به‌بار آمد.
شکی نیست که ملت عزیز ما شایستگی بهترین نوع خدمات را دارد، درعین‌حال، در ارزیابی عملکرد خادمان ملت باید به امکانات در دسترس نیز توجه شود.
#سیل
#ایران
#ارزیابی_مدیران
#دولت
@valiollahseif
HTML Embed Code:
2024/06/07 00:26:41
Back to Top