TG Telegram Group Link
Channel: Податки інкогніто
Back to Bottom
Forwarded from Новинач
Оpendatabot проаналізував близько 200 000 декларацій чиновників, виявивши тисячі помилок та курйозів.

Наприклад, працівник Балаклійської міськради у декларації оцінив свій ВАЗ 2106 (Жигулі) 1978 року випуску у 66 млн грн.

В іншій декларації викладачка Національної академії МВС зазначила, що її чоловік отримав зарплату 259 млрд грн.

А майстер на Хмельницькій АЕС повідомив, що його дружина, яка також працює на АЕС, отримала зарплату понад 91 млрд грн за рік
​​#ранковий_мем

Ранок починається з пояснення за канал

@taxincognito

Там не лише меми і взагалі це серйозний контент для поважної аудиторії
​​Найтоповіші юридичні фірми стали такими навколо ідеї "бери найкращий студентів із найкращих універів, добре їм плати і вичавлюй усю кров". Цю фразу сказав хтось із партнерів Sullivan & Cromwell, однієї із найстаріших юридичних фірм планети. З тих прадавніх часів юридичний ринок змінився, багато фірм дбають, аби юристи не овертаймили. Але традиція вичавлювати кров все ще процвітає --

Юристи і менталочка

Минулого року Ванесса Форд (Vanessa Ford), партнерка англійської галери Pinsent Masons зникла. Її почали розшукувати колеги і друзі через соціальні мережі.

Через добу зʼясувалося, що вона у стані алкогольного спʼянінння чи то впала, чи то стрибнула, на рейки лондонського метро після корпоративного святкування завершення проєкту продажу футбольного клубу Евертон.

На момент смерті їй було 47 років, у неї залишився чоловік і двоє дітей.

У лютому цього року поліція опублікувала звіт про розслідування загибелі Ванесси:

"On 23 September 2023, Vanessa Ford consumed a significant amount of alcohol while undergoing an acute mental health crisis. She accessed the wall of the Dalston Lane road bridge and allowed herself to drop onto the railway tracks below, where she was later struck by a train. There is insufficient evidence to suggest that she intended to take her own life."

Юридична преса зараз жваво обговорює цю історію з двох тоочок зору. Колеги і сімʼя кажуть, що Ванесса працювала по 18 годин на добу. А перед загибеллю вона намагалася записатися на прийом до психоаналітика. Вона лишила записку, у якій поліція зчитала “a degree of helplessness”. У компанії ж сказали, що Ванесса ніколи не скаржилася на перевантаження (правда, я ніде не знайшов, хто ж саме це сказав; пишуть, що якийсь її менеджер, іншими словами, якийсь старший партнер). Крім перевантаження, ще багато обговорюють, що вона була єдиною жінкою на проєкті.

Хоча поліцейський звіт не дає однозначної відповіді на питання, чи впала вона на рейки, чи стрибнула, після публікації звіту Pinsent Masons звернулися до Ashursts, Eversheds та кількох інших юридичних фірм по пропозиції надання послуг щодо побудови внутрішніх політик по боротьбі із вигоранням.

Мені здається, що найкраще цю трагедію пояснила коліжанка Ванесси:

“the profession [is] the issue, not the firm necessarily. The firm is full of truly wonderful and talented people who are human beings, just like the rest of us.”.

Тут не посперечаєшся, бо у клієнтів до юристів дійсно є очікування, що ми постійно відповідаємо на дзвінок не пізніше, ніж через два виклики, та у будь який час доби на вихідних відписуємо на повідомлення протягом 10 хвилин. Таке очікування, думаю, зʼявилося саме завдяки традиціям, про які я написав на початку.

Бережіть себе бум ласка і продовжуйте радувати наш чят своєю активною притомною присутністю.

До речі, а хто розуміє, навіщо було йти до інших юридичних фірм по консультацію щодо проблеми вигоранння? Типу показати своїм юристам, що от дивіться, ми походили по ринку і ніхто нам не зміг нормального пропоузалу дати; тож це не лише наша проблема, а у всіх з вигоранням проблеми.

@gadiuk

(На світлині Ванесса Форд // Law.cоm International)

Чят | Карʼєра | Події | Просто лінк
#ранковий_мем

Ранок починається з пропозицій щодо розвитку каналу @taxincognito

Також нагадую, що ми проводимо благодійну добірку каналів кошти з якої перераховують на потреби Сил безпеки та оборони України. Тематики каналів: бізнес, ІТ, право, політика і т.д. і т.п. і щось там ще.

З усіх питань звертатися до @corruptedtaxofficer.
#ФОП #єдиний #податки

Про обмеження для ФОПів

🔎ФОПи І та ІІ груп: поточні вимоги та обмеження + граничні строки сплати ЄП + зміна групи.

За несвоєчасну сплату авансових внесків єдиного податку застосовується штраф, який дорівнює 50% ставки єдиного податку. Крім цього, підприємцю, який прострочив сплату єдиного податку, належить сплатити пеню.

@taxincognito
#крипта #РРО #перевірки #ДПС #податки

ДПС, РРО та крипта😎

ДПС наголошує на тому, що при продажу криптовалюти необхідно використовувати РРО.

💸Останнім часом в Києві з’являються пункти обміну валют, які поряд з ліцензованими валютно-обмінними операціями здійснюють операції купівлі-продажу криптовалют.
🕵🏻‍♀️Всі пункти обміну валют Києва, що ухиляються від виконання цього обов’язку є та будуть під пильною увагою податківців.
🚀Щороку обіг віртуальних активів у світі лише зростає, а Україна з даними Конференції ООН з торгівлі та розвитку перебуває на першому місці за активністю використання криптовалют населенням. 

Як на мене, популярність крипти це наслідок не захмарних ІТ-технологій в Україні, а тінізації економіки. Проте, я хочу сказати, що я бачу щось особливе у фактичних перевірках касової дисципліни при продажі віртуальних валют. Такий собі кіберпанк.

@taxincognito
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Відбувається підготовка до наступного допису.
Залишайтеся на своїх місцях та зберігайте спокій.
#ПДФО #Італія #міжнародні #податки 

 Податкові наслідки переїзду до Італії 🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹

🍝Я надивився італійських фільмів та фільмів про Італію тому тримайте зйобки експати момент.
🇺🇦Станом на 01.01.2019р. українців в Італії було 234 058 осіб. Також зазначу, що у 2024 році статус тимчасового захисту в Італії оформили близько 180 тис. українців.

🇪🇺  Іншою стороною медалі є те, що Італія у сосіян, як і раніше, є однією з найпопулярніших країн ЄС для переїзду. Італійська Республіка відома своєю історичною та культурною спадщиною, модою, кулінарією і природою. Не дивно, що життя в таких культурних і кліматичних умовах приваблює кацапів і експатів з усього світу. 

‼️ Зворотним боком такої привабливості є жорсткий податковий режим. В Італії встановлено одну з найвищих податкових ставок на доходи фізичних осіб у світі - від 23% до 43% залежно від рівня доходу.

🌐 Фізична особа вважається такою, якщо протягом понад 183 днів податкового періоду виконується один із таких критеріїв:
☑️ наявність основного місця постійного проживання в Італії ('Residenza');
☑️ наявність основного місця особистих інтересів ('Domicilio');
☑️ наявність реєстрації в локальному паспортному столі ('Anagrafe').

⤵️ Нещодавно в законодавстві Італії додався ще один критерій:
☑️ "фізична присутність". Таким чином, законодавець надає особливого значення особистим і родинним зв'язкам людини, знижуючи значущість формального факту реєстрації.

Важливо враховувати, що в низці випадків доходи італійських податкових резидентів, отримані від іноземних джерел, підлягають оподаткуванню в Італії. Тому прибуток, отриманий, наприклад, від кац@під"рських джерел, має декларуватися й оподатковуватися в Італії.

🧀🍷🥐🍕🍝🥂
Надихнувшися творчістю всім відомого Андрія Борисовича я зробив власний емоджі-квест.

Якщо Вас дивує наявність тут круасанів, то можу зауважити, що за даними моїх гастрономічних розвідників та кулінарних інсайдерів їх там (в Італії) їдять не менше ніж у Франсе. І взагалі є думка, що це австрійський десерт... Стоп, коли це канал перейменували в Клопотенко Інкогніто? 

Я тут знайшов одне цікаве для ванюшок містечко. Я думаю, що якщо там будуть працювати таджики, то, і рейтинг буде кращим, і атмосфера стане справді "пріятной".

@taxincognito
Податки інкогніто
Photo
Люди які ставлять клоунів вам що шкода ванюшєчок?
#ранковий_мем

Ранок починається із запізнілого мему про "бутербродного" та з того, що я ледве знайшов скриншот "Податкового блоку"

Для тих хто не знає, що це, то поясню, що це основне програмне забезпечення податківців. І в основному воно лагає😡.
Для тих хто ще на службі прохання подати вісточку, як там той рідний блок поживає😊. Скучив за ним... чи що.
До речі, "Податковий блок" - це не погана назва для партії за яку ніхто ніколи не проголосує. Навіть самі податківці.😅

@taxincognito
​​#ЄС #митниця #податки

В Україні розробляють новий Митний кодекс на основі Митного кодексу ЄС 🇪🇺📘 🇺🇦
 
🚀Стартова зустріч урядовців із менеджментом Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами (EU4PFM) відбувалася в Києві.
 
☝️Розробка документа спрямована на виконання вимог до України як країни-кандидатки на вступ до ЄС, оскільки Митний кодекс України (який вже на 80% адаптований до ЄС😮) повинен бути ще і структурований за Митним кодексом ЄС.
 
Про основні напрями, над якими триватиме робота, повідомили в Держмитслужбі. Це:
🔸 сприяння міжнародній торгівлі;
🔸 наближення до європейських практик спрощення митних формальностей і скорочення часу оформлення товарів.
 
Буде підготовлено базований базовий проєкт нового Митного кодексу України для його подальшого обговорення із залученням експертів, представників громадськості та бізнесу.
 
До кінця поточного року чорновик документа планують представити громадськості.

@taxincognito

У мене є теж такий рожевенький примірник кодексу. Тому всі хто має такий же в обов'язковому порядку мають долучитися до фекального фіскального чату
​​#ранковий_мем

Ранок починається з того, що Колосок 2011 це звичайно добре, але відзнака з курсів підвищення кваліфікації в податковій є не в кожного

@taxincognito
​​#ВЗ #ПДФО #ранковий_мем

Ранок починається з того, що згідно з Податковим Кодексом України, кешбек – це дохід, а отже, оподатковується ПДФО (18%) і військовим збором (1,5 %). Всього за виведення кешбеку доведеться сплатити 19,5% від суми

@taxincognito
#мікропост #РРО #податки

Про проведення розрахунків через РРО/ПРРО із запізненням😐😐😐

📘Законодавством України не передбачено можливості проведення через РРО/ПРРО розрахунків та операцій з продажу товарів, які раніше були вчинені без застосування РРО/ПРРО.

🤔При цьому, такої можливості не передбачено і з продажу товарів, які раніше були проведенні лише через POS-термінал без застосування РРО/ПРРО.

Якщо при продажу товарів/послуг приймаються до оплати платіжні карти за допомогою POS-терміналу, то відповідно до вимог №265/95-ВР такі операції мають бути фіскалізовані в момент їх здійснення.

@taxincognito
HTML Embed Code:
2024/05/01 22:47:01
Back to Top