TG Telegram Group Link
Channel: مطالعات فمینیستی تفسیری پرگمتیستی بارویکرد فرودبه زمین
Back to Bottom
استاد پرويز بابایی عصر روز هجدهم فروردین ماه ۱۴۰۳ درگذشت. او از دیرپایان کانون نویسندگان بود‌.

#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
شمول عفو در برابر اتهامی مبهم و ناروا، برای جرمی که مرکتب نشدند و نفهمیدیم آخر "به اَیّ ذنب قُتِلت؟!"
الان بخندیم یا گریه کنیم؟
دکتر سیدکاووس سیدامامی و اعضای تیم محیط زیستی او را ابتدا به اتهامی پوچ و واهی دستگیر کردند. دو نفرشان آزاد شدند، یک نفرشان با آمریکایی‌ها مبادله شد، چهارنفرشان را به بند کشیدند، و دکتر سیدامامی در بازداشت به مرگی مشکوک جان خود را از دست داد. مرگی که گرچه خودکشی اعلام شد، اما خانواده، دوستان و همکارانش هرگز نپذیرفتند که این جامعه‌شناس فعال، پویا و نیک منش خودکشی کرده باشد. البته آن زمان یعنی سال ۱۳۹۶ "خودکشاندن" جلوی چشم ملت بدین وضوح که امروز شاهدیم، چندان باب نشده بود‌ و ماشین "آدم‌کشی خودکشی نما"، تازه استارت خورده بود.

#سیدکاووس_سیدامامی
#قتل_حکومتی
#عفو_رهبری
🔰در جهان مردسالار، زنان اتفاقی کشته نمی‌شوند؛ آنان تصادفاً زنده می‌مانند.
پرستو فرخی

در جاده‌ای پر از تمهیدات مناسب برای رانندگی ایمن، تصادف و مرگ حادثه‌ای اتفاقی است اما اگر مسیر حرکت پر از خطراتِ نه احتمالی بلکه خطرات قراردادی باشد چه؟ تصور کنید هرکدام از انواع خشونتها علیه زنان تابلوی از اعلام خطر بر مسیر زنان باشد، در چنین وضعیتی آیا حیات زنان پدیده‌ای تصادفی می‌نماید یا ممات آنان؟ مسیر زندگی برای زنان چنین جاده‌ای است؛ مملو از احتمال، شانس، احتیاط، تقدیر، عدم یقین. شاید چیزی شبیه به مراجعه به ستارگان و طالع‌بینی برای یافتن مسیر بقا. زنده ماندن در جنگ، طالع مساعد است اما اگر کل زندگی، میدان جنگ باشد چه؟ طالع نحسی که آزادی را جز در قبال اسارت تقدیم نکند چه؟ اسارت، سهم زنان از زندگی در چنین دنیایی است و آزادی برای عده زیادی از زنان جز در ازای مرگ اعطا نشده.

حیات زنان، مثل بندبازی بر روی ریسمانی نازک است که بندهای آن از خشونتی تا خشونت دیگر گره زده شده؛ اگر از یکی جان سالم بدر برده باشند، قطعیتی بر برد بعدی نیست. چون زمین بازی متغیر است و مهارتی چندمنظوره می‌طلبد؛ اما ازآنجا که زمین بازی اصولاً مردانه است، خط پایانی هم در کار نیست. زندگی زنان صحنه دومیدانی بی‌انتهاست، هرکه هرجا کم آورد حذف می‌شود. مشابه بازی مرکب که هرگونه علایم حیاتی را به منزله خطا، با شلیک تیر نهایی عقوبت می‌کند.

رب زیادی، به چه علت افکار عمومی را بیشتر از سایر انواع زن‌کشی‌ها مشوش ساخته مگر نه اینکه سایر ادله زن‌کشی کمتر از این میزان مضحک و خنده‌دار نیستند؟ خرق عادتی در کار نیست، سوءظن مرد، عاشق شدن دخترکی، سفر دختری برای ساختن زندگی بهتر، بیزاری مرد و...همگی تقلای زنانه برای یک جرعه زندگی بوده‌اند. ساده‌نمایی یک زن‌کشی نمی‌تواند توجیهی بر منطقی جلوه دادن سایر انواع زن‌کشی‌ها باشد. ادله زن‌کشی همواره بر بی‌منطق‌ترین ادعاها مستقر بوده و هست.

پیش‌پاافتاده‌انگاری و شگفتی از این زن‌کشی در افکار عمومی هم نه به دلیل زیر سوال بردن بلاهت زن‌کشی یا تخطئه مرد قاتل، بلکه به علت پیش‌پاافتاده‌انگاری کارخانگی زنان بوده است که کشته شدن در گرو امورات پست را مایه تعجب و شگفتی می‌کند. پس همچنان موضوع بحث، جان زنان نیست؛ بلکه تاکید بر بی‌ارزشی و پستی کارخانگی است که بر گرده زنان سنگینی می‌کند!

حیات زنان در مناسبات وحشتناک زن‌بیزاری، چیزی جز تفقد ملوکانه مردانه نیست؛ مردانی که اغلب نه بر اساس اقرار به برابری و انسانیت زنان بلکه برای اعلام و یادآوری روزمره این قاعده که «زندگی زنان به تار مویی بند است» ریسمان زندگی زنان را مدام شل و سفت می‌کنند. ارعاب زنان بین دوگانه حیات/ممات است که سوخت رب‌النوع مردانه را تضمین می‌کند. آنان که خشت خشت برتری خود را براساس کهترسازی زنان بنا می‌کنند. میل حریصانه برای تطمیع ولع قدرت تاجایی پیش می‌رود که سروری مرد را در بردگی زن به امانت می‌گذارد. مردانگی هژمونیک نمی‌تواند بپذیرد اگر برده‌ای نباشد اربابی درکار نیست، اگر زنی نباشد مردی در کار نیست، اگر «دیگری» نباشد، «من» نیستم، پس برای پرده‌پوشی از چنین نقص اساسی، بقای ایگوی مردانه را بر مبنای زجرکُش کردن زنانگی بنا می‌کند: جرعه‌جرعه زندگی را قطره چکانی به زن صدقه می‌دهد. او از اینکه جام زندگی را به زن ارزانی دارد می‌ترسد. او از زن می‌ترسد، او از تصور زن به مثابه موجود برابر با خود سخت در هراس است. اگر زن بداند که چه قدرتی در وجودش نهفته است پس «نیستی» از آن مرد می‌شود، پس هستی و نیستی، شیر یا خط مردسالاری برای دو جنس است چه کسی باید نماینده نیستی باشد؟

انسان ناخودآگاه به یاد «افسانه اخلاقی کرم صدپا» می‌افتد، دوبووار مونترلان را نماینده این افسانه می‌داند، او تفریحش این است که روی کرم‌های صدپا ادرار کند. بعضی کرم‌ها در این بازی بخت و اقبال کشته می‌شوند و برخی زنده می‌مانند. او سخاوتمندانه به کرم‌هایی که شانس زندگی به آنان بخشیده، ترحمی آمیخته به خنده نثار می‌کند. در برابر حشره‌ای که در تقلای زندگی خود را بالا می‌کشد، غرور و نخوت خدای جان‌بخشی را احساس می‌کند و خود را چون بخشنده‌ای مهربان تصور می‌کند که فرصت زندگی به مسکینان بخشیده است.


آنجا که نبض زنان در دست مردسالاری است، دنیایی است که زن‌کشی دم‌دستی‌ترین و عادی‌ترین اخبار است، تیغ برنده آن همواره بر گلوی زنان است؛ آنجا دنیایی است که اخبار زن‌کشی یک زن بدلیل رب اضافی، بیش‌از آنکه نگرانی‌ها در مورد جان زنان را برانگیزد، مسئله «دستپخت» زنان را پررنگ می‌کند! آنجا همان زمانه‌ای است که ساعت‌ها برای کشتن زنان کوک می‌شوند: هر ۴ روز یک زن‌کشی.


#زن_کشی
#کار_خانگی
#خشونت_علیه_زنان
#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی

@sociology_of_sport
Audio
💢پوشه شنیداری نشست نقد و بررسی کتاب
📚«تاریخ زنان فیلسوف معاصر» 

▫️مصطفی ملکیان
▫️سیده‌زهرا مبلّغ
▫️مریم نصر اصفهانی
▫️علی‌اصغر محمدخانی

سه شنبه دوم خرداد ۱۴۰۲
📍مرکز فرهنگی شهرکتاب

#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
@sociology_of/sport
Audio
🎵🎶 تلفیقی از دو صدای زیبای زنانه در زمانهای مختلف و از دو نقطه متفاوت در جهان، شادروان هایده و آدل

تقدیم به همراهان کانال مطالعات فمینیستی تفسیری


#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
💢یک جرعه شعر
احسان کوشامهر

چشمان تو از بهار می گوید
از آخر انتظار می گوید
چشمان من از دلی که حیران است
از حالت اضطرار می گوید
چشمان تو راز آفرینش را
با عاشق پای دار می گوید
اما دل من عجول و بی صبر است
از عسرت روزگار می گوید
باشد که قرار جان من باشی
این را دل بی قرار می گوید

#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
لحظه پیشی گرفتن از رقیب و ثبت رکورد صخره‌نورد ایرانی، محیا دارابیان
جام جهانی 2024

#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
#ورزش_زنان
💡دستگاه نظری آنسلم استراوس

      مدرس: دکتر ح.ا. تنهایی


یکشنبه ها از ساعت ۱۸ تا ۱۹

📚منبع اولیه: تنهایی،ح.ا، ۱۴۰۱، دستگاه نظری آنسلم استراوس، همکنش گرایی نمادی زمینه‌ای، تهران: اندیشه احسان.

📌این دوره به‌صورت مجازی و در شش جلسه یک ساعته برگزار می‌گردد.

📞شماره تلفن جهت ثبت نام:
09337992759

گزارش ادمین: سیمون دوبوار

#ح_ا_تنهایی
#نظریه_زمینه‌ای
#جامعه‌شناسی_تفسیری
#جامعه‌شناسی_نظری
#جامعه‌شناسی_درمانی
@hatanhai
@isa_ctc
@iran_sociology
آیا فمینیسم اسلامی هم رادیکالیزه شده در حال پوست انداختن است؟

#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
#فمینیسم_اسلامی
🔻لینک زیر مربوط به نقدی است بر پارادایم تفسیری گرچه از شش سال پیش اما به دو دلیل بازنشر می‌شود:

نخست این‌که ظاهرا و متأسفانه جامعه‌شناسی تفسیری در ایران همچنان درگیر این سنخ نقدها و بل‌که ضعیفتر از همین هست؛ به طوری‌که در موارد متعددی اساسا نقد به حساب نمی‌آید و اگر نکته نقدی هم در آن می‌جوری تا بیابی، آنقدر به نانمادی گری و رجالگی آغشته شده که از آن باصطلاح نقد هم چیزی دستگیرت نمی‌شود. بنابراین تکرار خود نقد و پاسخ نقد ضرورت پیدا می‌کند.

دوم این‌که پاسخ به نقدهای وارده از سوی جناب طایفی، حاوی مواردی است که برای شناخت دقیقتر جامعه‌شناسی تفسیری خالی از فایده نیست‌ و به رفع شبهات کمک می‌کند.

سوم اینکه طرفین درگیر در گفتگوی انتقادی می‌آموزند طی فرآیند دیالکتیکی نقد به یک خود جمعی دارای فهم مشترک شکل دهند، نه آنکه در برابر هم صف‌آرایی کنند و به تخریب و تزویر بیاویزید.

ابتدا نقد و سپس پاسخ به نقد تقدیم می‌گردد.

🔰پارادایم تفسیری، تحلیلی بیراهه از مسائل اجتماعی

علی طایفی

https://engare.net/%d9%be%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d8%af%d8%a7%db%8c%d9%85-%d8%aa%d9%81%d8%b3%db%8c%d8%b1%db%8c%d8%8c-%d8%aa%d8%ad%d9%84%db%8c%d9%84%db%8c-%d8%a8%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%87%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d9%85%d8%b3%d8%a7/amp/

🔰فرانقد؛ نقدی بر یک نقد: از جامعه شناسی تفسیری چقدر می دانیم؟
بی‌تا مدنی

https://engare.net/%d9%81%d8%b1%d8%a7%d9%86%d9%82%d8%af%d8%9b-%d9%86%d9%82%d8%af%db%8c-%d8%a8%d8%b1-%db%8c%da%a9-%d9%86%d9%82%d8%af-%d8%a7%d8%b2-%d8%ac%d8%a7%d9%85%d8%b9%d9%87-%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%aa/amp/

#جامعه‌شناسی_تفسیری
#نقد
#نقد_پارادایم
#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تحریم خیابان نه عملا امکان‌پذیر است و نه منطقا عقلانی.ضمن اینکه نظام سلطه به سرکردگی گروه‌های فشار و عوامل آنها که الیگارشی را نمایندگی می‌کنند، از خداشون هست جای جای شهر را که از جنبش ژینا بدین سو از دست داده و با پرداخت هزینه‌سنگین قافیه را باخته، با تداخل در زیست روزمره در سپهرعمومی از مردم پس بگیرد و تا عمق حریم شخصی شهروندان پیش‌روی کند.
اما خیابان فضای همکنشی اجتماعی است. راندن زنان با ارعاب و سنخ رفتارهای وحشیانه دور از عرف حاکم بر جامعه است. با مردم درافتادن و تشدید نارضایتی در آحاد مردم خود بستر دیالکتیک قطبی و مقابله مردم را در بزن گاهی دیگر ایجاد می‌کند که در شرایط کنونی بی‌شک تهدیدی برای امنیت ملی است.
بر خلاف برخی دوستان که تعریفشان از امنیت ملی صرفا به نظم اجتماعی حاکم و قدرت تسلیحاتی و نظامی فروکاسته و حواسشان پرت جنگ زرگری خاور میانه است، پاشنه آشیل امنیت ملی در داخل کشور هست که پتانسیلی قوی برای جنبشی همه‌گیر را در خود می‌پروراند‌. نظام سلطه سهل‌انگارانه زیر دیگ جوشان نیروهای اجتماعی سوخت مفت و مجانی می‌ریزد و به غول چراغ فراخوان می‌دهد.

#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
#زن_زندگی_آزادی
#جنبش_ژینا
نامه سعید مدنی از زندان دماوند به رئیس قوه قضائیه:
April 18, 2024
🔶تبعید غیرقانونی است؛ هیچ چیز مانع از وفاداریم به مقاومت مدنی مردم نخواهد شد
@iranfardamag

🔻ریاست محترم قوه قضایی

◾️به اطلاع می‌رسانم در تاریخ ۱۴۰۳/۱/۱۴ و در حالی که از تاریخ ۱۴۰۱/۲/۲۷ مشغول گذراندن ۸ سال محکومیت قطعی در زندان اوین بودم، اطلاع یافتم که بنابر نظر دادستان تهران از زندان اوین به زندان دماوند تبعید شده‌ام. لذا بدون طی هرگونه مراحل قضایی شفاف و روشن و صرفاً بنا برخواست و اراده غیرقانونی مقام نام‌برده، به زندان دماوند منتقل شدم و فعلاً دوران محکومیتم را در این زندان می‌گذرانم. اگرچه برای همه زندانیان سیاسی تحمیل هزینه‌های ظالمانه و غیر قانونی به خاطر دفاع از حقوق مردم و منافع ملّی ایران عزیز گوارا و شیرین است، امّا بی‌تردید اقدامات خودسرانه و غیرقانونی مقامات قضایی بویژه دادستان تهران، از دید و نظر ملت ایران پنهان نخواهد ماند و دیر یا زود همچون اسلاف خویش -دادستان‌های پیشین تهران، مرتضوی و جعفری‌دولت‌آبادی- تاوان این تصمیمات و اقدامات را خواهند داد. البته به خوبی می‌دانید این بار اولی نیست که زندانیان سیاسی به دلیل بیان مطالبات و خواست مردم و اعتراض به وضعیت نابسامان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و تنگناهای شدید معیشتی جامعه که حاصل بحران‌های ساختاری و دامنه‌دار است، ناچار به تحمّل مجازات‌های ظالمانه، غیرقانونی و غیرمتعارف شده‌اند. پیش از این نیز بسیاری از هم‌بندان این‌جانب و خانواده‌هایشان طعم تلخ احکام غیرقانونی مسئولان قضایی بویژه تبعید از زندانِ واقع در محل زندگی خانواده‌شان به محل دیگر را چشیده‌اند.

🔻 آقای محسنی اژه‌ای!

🔹کدام منطق حقوقی و قضایی، مدعی‌العموم تهران را واداشته تا پس از صدور رای قطعی قضات –اگرچه ناعادلانه- حکم صادره را تغییر و تبعید را بر محکومیت دوران حبس اضافه کند تا به این وسیله خانواده مرا برای چند دقیقه ملاقات هفتگی ناچار به سفری چند ساعته کند؟ در کدام مرجع قضاییِ صلاحیت‌دار حکم بر تبعید این‌جانب از زندان اوین به زندان دماوند داده شده است که از آن بی اطلاع هستم؟ چرا مدعی‌العموم تهران بدون نگرانی از عواقب نقض ماده ۵۱۳ آیین دادرسی کیفری چنین کرده است؟ چرا حتی بدون ابلاغ رسمی قضایی، حکم غیرقانونی اجرا شده‌است؟ می‌دانم و می‌دانید نظام قضایی کنونی اساساً پاسخ‌گو نیست تا به این سوالات و ده‌ها سوال دیگر پاسخ دهد یا با اعتراف به خطا، حکم صادره از سوی دادستان تهران را ملغی کند، لذا پر واضح است این‌جانب به هر نحو مقتضی به اعتراض نسبت به وضع نابسامان اقتصادی، اجتماعی و سیاسیِ کنونی به مثابه یک وظیفه ملی، دینی، اخلاقی و انسانی ادامه خواهم داد و نیز پی‌گیر مطالبات قانونی‌ام نیز خواهم شد و فشار‌های غیر انسانی و غیرقانونی بر خود و خانواده‌ام مانع از وفاداریم به منافع ملی و پشتیبانی و حمایت از مقاومت مدنی مردم برای تامین حق تعیین سرنوشت و زندگی در جامعه‌ای عاری از تبعیض، بی عدالتی، استبداد و قانون‌گریزی نخواهد شد.


سعید مدنی
۳۰فروردین ۱۴۰۳
زندان دماوند

https://hottg.com/iranfardamag
Forwarded from اتچ بات
«جامعه شناسی علم شناخت واقعیت اجتماعی است»

🌎اتحادیه جامعه شناسان ایرانی در تلگرام (اِجادَت)، فهرست زیر را در حوزه های گوناگون علوم اجتماعی تدارک دیده است. با انتشار آن در کانال های مختلف، به ترویج بینش جامعه شناختی کمک کنیم.

   💌پنج شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۳۰💌


ح.ا.تنهایی
💌جامعه شناسی تفسیری و نظری و درمانی ایران
🆔 @hatanhai

احمد فعال
💌تحلیل های نظری در جامعه شناسی و سیاست
🆔 @bayane_azadi

هادی خانیکی
💌مجله رسانه فرهنگ
🆔 @resanefarhang

کاوه فرهادی
💌انسان‌شناسی یاریگری، توسعه پایدار و زیست‌بوم‌داری
🆔 @kaveh_farhadi

اصغر ایزدی جیران
💌آکادمی مردم‌شناسی
🆔 @IzadiJeiran

مسعود زمانی مقدم
💌پژوهش کیفی
🆔 @qualitative_methodology

فاطمه موسوی ویایه
💌کانال علمی مطالعات زنان
🆔 @womenstudiesisaorg

مسعود زمانی مقدم
💌نوشته‌ها، مقالات و دوره‌های آموزشی
🆔 @masoudzamanimoghadam

مهران صولتی
💌نقد رادیکال جامعه ایران
🆔 @solati_mehran

علی نوری
💌خانواده ایرانی و مسائل اجتماعی
🆔 @iranian_familyy

فاطمه موسوی ویایه
💌زنان و مسائل اجتماعی
🆔 @women_socialproblems

سعید معدنی
💌هفت اقلیم
🆔 @Saeed_Maadani

محمدحسن علایی
💌آکادمی وفاق؛ رویکردهای جامعه‌شناختی
🆔 @sociologicalperspectives

حسین شیران
💌جامعه‌شناسی شرقی
🆔 @OrientalSociology

حسین پرويز اجلالی
💌جامعه شناس ایرانی
🆔 @iransociologista

زهره دودانگه
💌شهر و نظریه اجتماعی
🆔 @urbansocialtheory

مینا شیروانی ناغانی
💌جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
🆔 @sociology_development_economic

سیامک زندرضوی
💌جامعه شناسی مردم مدار
🆔 @szandrazavi

رضا تسلیمی طهرانی
💌جامعه شناسی عمومی
🆔 @taslimi_tehrani

امیر رزاقی
💌جستارهایی در جامعه شناسی اقتصادی و توسعه
🆔 @sociology_economic_development

آرش احدی مطلق
💌جامعه‌شناسی و اخلاق
🆔 @Sociology_of_Ethics

بی‌تا مدنی
💌مطالعات فمینیستی تفسیری پرگمتیستی
🆔 @sociology_of_sport

سودابه حیدری
💌رادیولوگ؛ پادکستِ اجتماعی، علمی و فلسفی
🆔 @Radio_Log

حجت اله عباسی
💌مطالعات رسانه و ارتباطات
🆔 @mediaresearches

مصلح فتاح پور
💌تحلیل آسیب‌های اجتماعی
🆔 @Analysisisocialproblems

نعمت الله فاضلی
💌تحلیل فرهنگی جامعه ایران
🆔 @Drnematallahfazeli

فریبا نظری
💌جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
🆔 @Sociologyofsocialgroups

عادل سجودی
💌جستاری در جامعه شناسی
🆔 @GILsociologist

شیرین ولی پوری
💌جامعه شناسی جنایی،فقه الاجتماع
🆔 @criminalsociology

💌💌💌💌

🔗Click here to join us:

🆔 @madanibita
🆔 @dr_shirinvalipouri
🆔 @Mohamadzeinaliun
HTML Embed Code:
2024/04/19 09:35:55
Back to Top