TG Telegram Group Link
Channel: سلامت نیوز
Back to Bottom
🔴چه بر سر طبقه متوسط آمد؟

🔹طبقه متوسط، یک طبقه اجتماعی است و شامل افراد بسیاری در مشاغل مختلف می‌شود که نسبت بیشتری از کل جمعیت شاغل را تشکیل می‌دهد و زندگی این طبقه بیشتر مشابه به طبقه بالاست. طبق آمارهای یاد شده، کشور تا سال‌های اخیر از یک تعادل نسبی و نسبتا مطلوب بهره‌مند بوده است، زیرا طبقه متوسط بیشترین درصد جمعیتی را به خود اختصاص داده بود، اما در حال حاضر با فشارهای اقتصادی و تورم ۷۰ درصدی طبقه متوسط با سرعت و شیب تندی به سمت فقیر شدن پیش می‌رود.

🔹از دست رفتن طبقه متوسط که اکثریت کشور را تشکیل می‌دهند، زنگ خطر بزرگی برای یک کشور محسوب می‌شود که متاسفانه جامعه ما با چنین معضلی مواجه شده است./آرمان امروز
https://www.salamatnews.com/news/370834
🔴مصرف ویتامین‌های گروه B اضطراب را کنترل می کند؟

🔹به گزارش سلامت نیوز به نقل از کالم کلینیک، ویتامین های گروه B اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای اضطراب به بازار عرضه می شوند.

🔹به طور کلی، بسیاری از افرادی که با اضطراب دست و پنجه نرم می کنند، متوجه شده اند که پس از مصرف کمپلکس ویتامین B، سطح اضطراب خود را کاهش داده اند. اما احتمال بیشتری وجود دارد که این تنها نمونه ای از اثر دارونما باشد. هنوز هیچ تحقیقی مبنی بر کاهش اضطراب توسط ویتامین B وجود ندارد و توصیه نمی شود که به سادگی مصرف ویتامین های B را شروع کنید و امیدوار باشید که آنها اضطراب شما را بهبود بخشند.

https://www.salamatnews.com/news/366452
🔴آمار واقعی قربانیان تصادفات در نوروز اعلام شد | بیشترین فوتی‌ها در این ۲ روز اتفاق افتاد

🔹عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در رابطه با میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی در ایام نوروز سال ۱۴۰۳ گفت: در حدفاصل روزهای ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ (۲۰ روز) ۱۰۶۵ نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند.

🔹رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی نوروز امسال در روزهای ۳ فروردین و ۲۸ اسفند رقم خورد، عنوان کرد: ۷۶ درصد فوتی‌های ناشی از تصادفات ایام نوروز سال جاری را آقایان و ۲۴ درصد را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

https://www.salamatnews.com/news/370837
🔴کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید

🔹رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه با کمبود بیش از ۱۰۰هزار نفری پرستار مواجه هستیم، اظهار کرد: ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی بسیار حائز اهمیت است./ایسنا

https://www.salamatnews.com/news/370792
توقف عملیات تخریب جنگل باغ شاه با دستور دادستان گرگان

🔻معاون محیط زیست گلستان: مخالف برداشت ماده معدنی درمنطقه حفاظت شده هستیم؛ ولی از ما استعلام نشد/ اداره کل "صمت" گلستان پاسخ دهد


🔹با ورود دادستان گرگان به ماجرای تخریب جنگل های هیرکانی توسکستان در منطقه باغ شاه با مجوز منابع طبیعی و بدون استعلام از محیط زیست، این عملیات متوقف شد.

🔷️ معاون اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان به "سلامت نیوز" گفت که اساسا با هر گونه برداشت ماده معدنی جدید در داخل منطقه حفاظت شده مخالفت خواهیم کرد و هیچ استعلامی از سوی "صمت گلستان" از ما برای این برداشت نشده است.

https://www.salamatnews.com/news/370845
🔴تنها ۱۰ درصد از پزشکان درآمد خوبی دارند

🔹علی‌رغم تصور جامعه، بسیاری از پزشکان از شرایط خود ناراضی هستند. طبق نظر رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، تنها ۱۰ درصد از پزشکان درآمد خوبی دارند و ۴۰ درصد می‌توانند مخارج زندگی خود را پرداخت کنند و ۵۰ درصد از جامعه پزشکان عمومی وضعیت معیشتی خوبی ندارند./روزنامه اصفهان زیبا

https://www.salamatnews.com/news/370844/
امضاى طومار استعفاى حدود ٤٠ نفر از پرستاران و كادر اتاق عمل بيمارستان شهداى تجريش تهران

خبرهای رسیده حاکی از آن است که از امضای بیشتر این طومار جلوگیری شده است تا تعداد بیشتری از پرستاران آنرا امضا نکنند../ پرستاران ایران

@salamatnews
🔴برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی برگه‌های تقلبی آزمایش صادر می‌کنند

🔹رئیس انجمن متخصصان داخلی می‌گوید: وقتی آزمایشگاه توان تامین هزینه‌های خود را نداشته باشد و امکان تامین تجهیزات به علت گرانی از او سلب شود، یا مجبور است کسب‌وکار خود را تعطیل کند یا به ارائه برگه‌های جواب آزمایش به بیماران در حالی که اصلاً آزمایشی انجام نشده یا استفاده از وسایل و کیت‌های قدیمی که قطعاً نتیجه درستی ندارند، روی بیاورد.

🔹خسرونیا می‌گوید: «متاسفانه دولت به هیچ کدام از تعهداتی که زمان حذف ارز نیمایی دارو به مجلس داده بود عمل نکرده و همین مساله هم باعث شده وضعیت بهداشت و درمان چنین شرایط بد و بحرانی‌ای پیدا کند.»/تجارت نیوز

https://www.salamatnews.com/news/370867
🔴بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور

🔹رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی مشکلات حوزه دارو است زیرا اگر در زمان مناسب منابع لازم را اختصاص می دادند وزارت بهداشت می توانست در این راستا بهتر عمل کند./خانه ملت

https://www.salamatnews.com/news/370869
🔴کمبود پرستار چه بلایی بر سر بیماران می آورد؟/ثبت اطلاعات دروغین در پرونده‌ بیماران از سوی برخی پرستاران

🔹در بین حرف‌هایشان فشار روحی و روانی ناشی از این روایت‌ها مشهود است، فشار کاری بالا که نتیجه آن خطر جانی برای بیمارانی است که خودشان را به دست کادر درمان می‌سپرند. یکی از پرستارها به کاغذهایی که در دست دارد، نگاه می‌کند تا در صحبت‌هایش نکته‌ای جا نماند و می‌گوید: «راستش دارو نزدن به بیمار در برخی بیمارستان‌های دولتی یک موضوع رایج است اما با وجود فشار کاری بالا پرستارها سعی می‌کنند تا جایی که می‌توانند داروهای حیاتی را به بیماران بدهند. خلاصه هیچ‌کس نمی‌تواند همه کارها را برای بیمار انجام دهد؛ چون حجم کاری که به پرستار محول می‌کنند، خیلی بیشتر از توان او است. اینها در حالی است که با وجود کمبود نیرو، کنار تخت‌های اورژانس، برانکارد می‌گذارند تا برای پول ویزیت، بیمار بیشتری را پذیرش کنند. ما حتی بیمارانی داشتیم که روی صندلی یا زمین می‌نشستند. ما بیمار خانمی با فشار پایین داشتیم که آن‌قدر در شلوغی بیمارستان، کارش تعلل پیدا کرد که در آخر فوت کرد. ما حتی پرستاری داشتیم که وانمود به داروزدن می‌کرد. تصور کنید 15 بیمار بدحال را در اورژانس به شما می‌دهند و شما حتی زمانی هم برای حل‌کردن داروها با هم ندارید. پرستار اگر خیلی وجدان به خرج دهد، همه را با هم حل می‌کند که همین امکان تداخل دارویی دارد. حتی این کار را هم خیلی از پرستارها وقت نمی‌کنند انجام دهند. برخی از پرستارها هم این کارها را کامل انجام می‌دهند اما دیگر جانی برایشان نمی‌ماند و وسط کار می‌برند».

🔹بین حرف‌هایشان از فشار کاری می‌گویند که ناخواسته مجبور به زیرپاگذاشتن اخلاقیات می‌شود، موضوعی که سیستم بیمارستانی و سلامت کشور سهم مهمی در آن دارد. یکی از این پرستارها اضافه می‌کند: «این را هم بدانید، تنها چیزی که از روند درمان ثبت می‌شود، گزارش پرستاری است که خود ما باید بنویسیم. ولی باید بگویم تنها چیزی که از نظر ما پرستارها باعث می‌شود تا پرستار به کار بالینی خودش نرسد، فشار کار بسیار زیاد بیمارستان و نیروی کم است. حالا تصور کنید وقتی گزارش پرونده که نوشته‌ایم به پزشکی قانونی می‌رود، همه چیز در آن برگه کامل است. یعنی در آن گزارش آمده که همه کار برای بیمار انجام شده است. به‌طور مثال حتما در گزارشی که برای آن کودک تشنجی ثبت شده، آمده است که داروی ضدتشنج را برای او تزریق کردیم اما در حقیقت تزریق نشده بود». یکی از پرستارها اضافه می‌کند: «اینها همه در حالی است که پرستارها تمام تلاششان را می‌کنند تا در شلوغی بیمارستان داروهای حیاتی را تزریق کنند، ولی معمولا کسی نمی‌رسد تا آنتی‌بیوتیک‌ها را به بیمار بدهد. پرستار هم توانی دارد، ما در دوران کرونا هر کار توانستیم انجام دادیم ولی بعد از آن‌هم فشار کاری کم نشد و مطالبات ما هم دیده نشد».

🔹پرستار جوان از بیمارانی می‌گوید که کمبود نیرو، باعث خطر جانی برای آنها می‌شود «بیماری داشتیم که شکمش باز شده بود، صبح که برای تحویل آمدیم، دیدیم شرایط بسیار وخیمی دارد و کسی در این مدت به او سر نزده است. در این مواقع اگر بیمار فوت کند، پرستار باید دیه این فرد را پرداخت کند؛ درصورتی‌که کمبود نیرو و کار بسیار، باعث چنین موضوعی می‌شود. واقعا پرستارها به دلیل حجم کار نمی‌رسند گاهی به همه بیماران سر بزنند، در این شرایط واقعا پرستار باید چه کار کند؟ آن پرستاری که مسئول آن بیمار بود، بعد از این اتفاقات، با شرایط روحی بد، از بیمارستان استعفا داد و رفت. حتی خود من یک روز را هرگز فراموش نمی‌کنم، مادری فرزند بیمارش را به بیمارستان آورده بود و از من سؤالی داشت، من خیلی بد جوابش را می‌دادم، به شکلی که هر بار می‌آمد سؤال کند، من با تندی برخورد می‌کردم. در آخر فهمیدم بنده خدا فقط یک سؤال ساده داشته. حالم بد شد، آن‌قدر که رفتم یک گوشه و زدم زیر گریه. به خودم می‌گفتم چرا باید شرایط به شکلی باشد که من را این‌قدر عصبی و خسته کند تا چنین رفتاری با همراه بیمار کنم».

🔹یکی دیگر از پرستارها تأکید دارد: حتی عید که وزیر بهداشت به بیمارستان آمد، به ما اجازه ندادند تا از مشکلات‌مان بگوییم. خنده‌دار است که بگویم وقتی کارانه به پرستارهای بیمارستان دادند، یک‌سری از بچه‌ها به بیمارستان بدهکار شدند. در کنار همه اینها ناایمن‌بودن فضا برای پرستارها هم اصلا برای برخی مسئولان بیمارستان‌های دولتی مهم نیست که حجم کار بالا و بی‌نظمی موجود باعث نارضایتی بیماران و درگیری آنها با پرستارها می‌شود که گاهی خطر جانی برای پرستار به همراه دارد».

https://www.salamatnews.com/news/370883
سلامت نیوز pinned «🔴کمبود پرستار چه بلایی بر سر بیماران می آورد؟/ثبت اطلاعات دروغین در پرونده‌ بیماران از سوی برخی پرستاران 🔹در بین حرف‌هایشان فشار روحی و روانی ناشی از این روایت‌ها مشهود است، فشار کاری بالا که نتیجه آن خطر جانی برای بیمارانی است که خودشان را به دست کادر درمان…»
🔴دریافت زیرمیزی و معاینه سرسری به رویه عادی برخی پزشکان تبدیل شده

🔹زیرمیزی گرفتن هم برای عمل‌های مهم و حیاتی یک سنت عادی است، هم برای عمل‌هایی که این روزها دیگر عادی و ساده به‌حساب می‌آیند. مراجعان و بیماران معتقدند آن گروهی از پزشکان که در رفتار با بیماران اخلاق حرفه‌ای را زیر پا می‌گذارند، نه از میان پزشکان عمومی و کادر خدماتی، که اغلب از متخصصانی هستند که درآمد بالا دارند و میل به ثروت‌اندوزی بیشتر آن‌ها را از وظیفه اصلی خود دور کرده است.

🔹یکی از صاحب‌نظران حوزه سلامت که تمایلی به درج نامش ندارد، می‌گوید: «پزشکانی که دست‌وپنجه طلایی دارند در ایران کم نیستند. آن‌ها می‌توانند سخت‌ترین عمل‌های جراحی قلب، ستون فقرات، مغز و انواع پیوندهای اعضای حیاتی بدن را انجام دهند. به دلیل تجربه زیاد، بعضی‌ها به تشخیص پزشکان ایرانی ایمان‌دارند. اما این شهرت زیاد، گاهی بااخلاق حرفه‌ای همراه نمی‌شود. برخی از آن‌هایی که در مطب‌های آنچنانی‌شان، حتی نگاهی به چهره بیمار نمی‌اندازند، دست به عمل غیراخلاقی زیرمیزی گرفتن یا دریافت مبالغ اضافی از بیماران می‌کنند و با تکیه‌بر همین تخصص و تجربه‌، حتی از گرفتن شرح‌حال بیمار و بررسی داروهای او اهمال می‌کنند.»

🔹براین اساس بیماری با مشکل ستون فقرات، در گفت‌وگو با «ما» تأکید می‌کند: «پزشکان برای دریافت زیرمیزی، قانون را دور می‌زنند و معمولا از دادن شماره‌حساب خود امتناع می‌ورزند، و یا سکه و دلار دریافت می‌کنند. خودم به‌شخصه ۱۵۰۰ دلار زیرمیزی دادم تا یکی از متخصصان ستون فقراتم را جراحی کند و هیچ سندی و مدرکی ندارم که این مسئله را ثابت کند. تازه به فرض اثبات تخلف، آیا فکر می‌کنید مجوز طبابت پزشک باطل می‌شود؟! به نظرم این‌گونه نیست و با یک تذکر و جریمه ساده همه‌چیز فیصله می‌یابد.»/رسالت

https://www.salamatnews.com/news/370872
چطور در پنج دقیقه معده درد را کاهش دهیم؟

به کمک روش های زیر می توانید دل درد خود را در پنج دقیقه کاهش دهید و احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید.👇👇👇👇👇👇👇

https://www.salamatnews.com/news/369948
🔴داروهای ایرانی کیفیت لازم برای درمان بیماران نادر را ندارند

🔹ناصحی مدیرعامل انجمن نوروفیبروماتوز، به کمبود دارو و عدم حمایت های دولتی برای تخصیص بودجه در جهت واردات آن اشاره و داروهای ایرانی را دارای کیفیت درمانی لازم ندانست و درخواست داشت که ارگانهای دولتی فرانشیز بیشتری برای بیماران نادر درنظر بگیرند.

https://www.salamatnews.com/news/370891
🔴عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

بهرام عین‌اللهی، در حاشیه مراسم تجلیل از خادمان سلامت نوروزی، پیرامون اجرای طرح عرضه اینترنتی دارو، گفت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است.

وی افزود: سکوهای اینترنتی فقط حمل دارو را عهده دار می‌شوند./مهر

https://www.salamatnews.com/news/370895
🔴وزارت راه : ۴٩ درصد از جمعیت ایران بر روی فرونشست و مجاور آن سکونت دارد

🔹رییس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه‌ و شهرسازی گفت: محاسبات انجام شده نشان می‌دهد که چیزی حدود ۴٩ درصد جمعیت کل ایران بر روی پهنه‌های فرونشستی یا مجاورت آن سکونت دارند.

🔹مطالعات نشان می‌دهد که متاسفانه محدوده‌های جمعیتی عمده و کلان کشور مانند تهران، مشهد، شیراز ، کرمان و از همه مهم‌تر اصفهان و چند کلان شهر دیگر دقیقا در محدوده فرونشستی قرار دارند یا مجاورت و حاشیه زون‌های فرونشستی واقع شده‌اند./ایلنا

https://www.salamatnews.com/news/370896
🔴 چرا پروژه بارورسازی ابرها در ایران به بن‌بست‌ خورد؟/۸۰۰ هزار مهاجرت اقلیمی طی دوسال گذشته به‌ شمال کشور

🔹در سال ۱۳۹۰ سازمان محیط زیست بارور کردن ابرها را برای دو هدف، اولی جلوگیری از انتشار گرد و غبار در اهواز و دومی افزایش بارش در حوضه دریاچه ارومیه انجام داد. به جمع‌بندی لازم نرسیدیم که تاثیر مدنظر را دارد، چراکه ابهاماتی وجود داشت.کشورهایی که این کار را در ایران انجام دادند شرایط بارش در ایران را می‌دانستند.

🔹مثلاً این‌که چه موقعی در ایران بارندگی وجود دارد و همان موقع اقدامات بارور کردن را انجام می‌دادند، به تعبیری روغن ریخته را نذر امام‌زاده کردند. بنابراین به جمع بندی نرسیدیم که پروژه اثرگذار است و متوقف شد. الان هم مصوبه هیات وزیران داریم که از طریق یک کمیته این مسئله مجدد مورد بررسی قرار بگیرد. بارور کردن ابرها بیش از ۹۰ سال هست که در دنیا پیگیری می‌شود. اما همچنان به نتایج قطعی نرسیده‌اند./خبرآنلاین
https://www.salamatnews.com/news/370901
فشار بازرسی نهاد ریاست جمهوری برای واگذاری اراضی ساحلی فرح آباد ساری


سیدعلی علوی "مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری مازندران-ساری"، در دیدار با یکی از بزرگان استان مازندران از فشارهایی گفت که برخی افراد و نهادهای خاص، برای تصرف و سو استفاده از اراضی ملی و اموال عمومی بر متولی وارد می آورند.

بر اساس گفته های این مدیرکل، با وجود مخالفت های دادستانی، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور، گویا بازرسی ویژه ریاست جمهوری، اداره کل منابع طبیعی مازندران-ساری را برای واگذاری عرصه ۲٫۷ هکتاری سواحل خزر (کاسپین) در منطقه فرح آباد ساری تحت فشار قرار داده است.

آیا رییس جمهور در جریان اقدامات بازرسی ریاست جمهوری که باید چشم بینای رییس جمهور در برخورد با مفاسد و قانون شکنی ها باشد هست؟

https://www.salamatnews.com/news/370908
سلامت نیوز pinned «فشار بازرسی نهاد ریاست جمهوری برای واگذاری اراضی ساحلی فرح آباد ساری سیدعلی علوی "مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری مازندران-ساری"، در دیدار با یکی از بزرگان استان مازندران از فشارهایی گفت که برخی افراد و نهادهای خاص، برای تصرف و سو استفاده از اراضی ملی و اموال…»
HTML Embed Code:
2024/04/25 10:48:23
Back to Top