TG Telegram Group Link
Channel: سین.عین
Back to Bottom
Forwarded from امتداد
☑️در سوگ هوشنگ ابتهاج (سایه)

🗣خوانش ساجده عرب سرخی

✔️در من کسی آهسته می‌گرید
خاموشم اما
دارم به آواز ِ غم خود می‌دهم گوش
وقتی کسی آواز می‌خواند
خاموش باید بود
غم داستانی تازه سر کرده ست
اینجا سراپا گوش باید بود:

✔️درد از نهاد ِ آدمیزاد است!
آن پیر ِ شیرین کار ِ تلخ‌اندیش
حق گفت، آری آدمی در عالم ِ خاکی نمی‌آید به دست، اما
این بندی ِ آز و نیاز ِ خویش
هرگز تواند ساخت آیا عالمی دیگر؟
یا آدمی دیگر؟ ...

✔️ای غم! رها کن قصه‌ی خون بار
چون دشنه در دل می‌نشیند این سخن اما
من دیده‌ام بسیار مردانی که خود میزان ِ شأن ِ آدمی بودند

✔️وز کبریای روح برمیزان ِ شأن ِ آدمی بسیار افزودند
آری چنین بودند
آن زنده‌اندیشان که دست ِ مرگ را بر گردن ِ خود شاخ گل کردند
و مرگ را از پرتگاه ِ نیستی تا هستی ِ جاوید پُل کردند

✔️ اما چه باید گفت
از انسان‌نمایانی که ننگ نام انسانند
درنده‌خویانی که هم دندان گرگانند
آنان که افکندند در گردنِ گردان فرازان
حلقه‌های دار
آنان که عشق و مهربانی را
در دست‌های بغض و کین کشتند
آنان که انسان بودن خود را
در پای این کشتند

✔️ای غم! تو با این کاروان ِ سوگواران تا کجا همراه می‌آیی؟
دیگر به یاد ِ کس نمی آید
آغاز ِ این راه ِ هراس‌انگیز
چونان که خواهد رفت از یاد ِ کسان افسانه‌ی ما نیز!

✔️با ما و بی ما آن دلاویز ِ کهن زیباست
در راه بودن سرنوشت ِ ماست
روز ِ همایون ِ رسیدن را
پیوسته باید خواست

✔️ای غم! نمی‌دانم
روز ِ رسیدن روزی ِ گام ِ که خواهد بود
اما درین کابوس ِ خون‌آلود
در پیچ و تاب ِ این شب ِ بن‌بست
بنگر چه جان‌های گرامی رفته‌اند از دست

✔️دردی‌ست چون خنجر
یا خنجری چون درد
این من که در من
پیوسته می‌گرید
در من کسی آهسته می‌گرید

#امتداد
@emtedadnet

Telegram
attach 📎
بازنشر فایل صوتی نطق محسن آرمین درباره مرگ زهرا کاظمی/هشدارهایی که شنیده نشد

🔸حساب مرگ‌های در بازداشت و در زندان از دست در رفته است. مرگ‌هایی که هر یک وجدان عمومی را آزرده و جامعه را لبریز از خشم و غم کرده، و بدتر آنکه نسبت به توجیهات و توضیحات بعدی مسوولان قانع نشده است.

🔸اما این مرگ‌ها از جنس سرنگونی هواپیمایی بر فراز آسمان نبوده تا ابزاری برای اثبات واقعیت در دست جامعه باشد بلکه اکثر آنها همچون رازی سر به مهر، باقی مانده‌اند.

🔸زهرا بنی‌یعقوب، ستار بهشتی، سعید امامی، کاووس سیدامامی و حالا مهسا امینی از این جمله‌اند.

🔸البته درباره ژینا (مهسا) که جامعه را در غم عمیقی فرو برده، واقعیت آن است که وجود یا عدم وجود ضرب و جرح چیزی از زشتی ماجرا کم نمی‌کند. این که چنان ترسی به جان دختری کم سن و سال و غریب بیندازی تا همچون قناری در قفس مانده‌ای که از دیدن گربه‌ای سیاه و مخوف بر خود لرزیده و قالب تهی کرده همان قدر بد است که به دست آن شکارچی کشته و بلعیده شده باشد.

🔸اما فهم دقیق وقایع، حقی است که جامعه نسبت به این فجایع دارد و اگر به تذکرات مکرر دلسوزان درباره وقایع مشابه توجه می‌شد، چه بسا هیچ یک از این تلخی‌های جانکاه رخ نمی‌داد.

🔸از جمله این موارد، مرگ زهرا کاظمی در سال ۸۲ بود که موجی از خشم و اعتراض برانگیخت و در پی آن، نطق معروف محسن آرمین، نماینده مجلس ششم بود که شنیدن دوباره آن هنوز گیرایی دارد و اگر اسامی و ویژگی‌های زمانی را از آن بگیریم، انگار برای تمام ۱۹ سالی که از آن گذشته و تا امروز، زنده است.

@SajedeArab
غم بزرگ رو به کار بزرگ تبدیل کنیم
بازسازی یک مدرسه دیگر در بلوچستان

🔹یک هفته قبل از آنکه سراسر کشور غرق در عزای مهسا و اعتراض‌های پس از آن شود مطابق هر سال، مدرسه‌ای را انتخاب کردیم برای بازسازی تا بچه‌های این مدرسه و منطقه را به سهم خود خوشحال کنیم.

🔹اما آنقدر پریشان و ناخوش‌احوال شدیم که دیگر توان و جانی برای ارائه فیلم مدرسه و یاری از شما برای جمع آوری کمک‌های مالی و انسانی در خود ندیدم.

🔹اما قسمت تلخ ماجرا آنجا بود که که بچه‌های مدرسه دلخوش و امیدوار شده بودند که سال جدید قرار است در مدرسه نونوار شده تحصیل کنند. و در منطقه‌ای که نه اینترنت بود که بدانند در کشور چه کشور چه خبر است و نه سن و سالشان اولویتی برایشان فراتر از شرایطشان قایل می‌شد، چنان ناامیدشان کرده بود که حتی صدایشان از پشت تلفن همانقدر قلبمان را می‌فشرد که اخبار هر روز تلخ‌تر خیابان.

🔹در نهایت تصمیم گرفتیم با حذف برنامه‌های فرهنگی تیم، فعلا بازسازی عمرانی مدرسه را انجام دهیم تا دل شکسته‌شان از بدقولی غربیه‌ای که آمده بود و قولی داده بود و رفته بود نرم شود، تا به امید خدا، باقی برنامه‌ها را در فرصتی دیگر در کنارشان اجرا کنیم.

🔹حالا هرچند می‌دانیم، شما هم حال و روز خوشی ندارید، اما شاید با همراهی‌هایتان مثل همیشه در بازسازی این مدرسه در بخش توتان، شهرستان بنت، استان سیستان و بلوچستان، این مدرسه دو کلاسه که به دلیل کمبود جا ناچار شده از دو کانکس کهنه نیز استفاده کند، یاریمان کنید، بلکه، برای بچه‌های بلوچستان که این روزها زیاد نامشان را می‌شنویم، کار مفیدی انجام داده باشیم.

@SajedeArab
🏠بازسازی مدرسه روستای نوک‌آباد در توتان/ آفریقای بلوچستان

🌱سلام به همگی
به همت شما مدرسه روستای نوک‌آباد، دهستان توتان، بخش بنت از شهرستان نیکشهر استان سیستان و بلوچستان هم بالاخره بازسازی شد.

🌱آنچه در این بازسازی انجام دادیم؛
-رنگ‌آمیزی کلیه دیوارهای داخلی و خارجی مدرسه و درها و پنجره‌ها
-تعمیر سقف کلاس‌ها
-بازسازی سرویس‌های بهداشتی
-نصب شیشه‌ی پنجره‌ها
-سیم‌کشی برق کل مدرسه و خرید کل کلیدپریزها و لامپ‌ها
-بنایی و جوشکاری در بخش‌هایی از مدرسه که مورد نیاز بود
-نقاشی یکی از دیوارهای مدرسه با کمک یکی از معلمان با طرح‌های انتزاعی

🌱به همت و یاری شما توانستیم برای تمام بچه‌های این مدرسه هم پکیج لوازم‌التحریر تهیه و توزیع کنیم، چون ابتدای سال هیچ خیری به مدرسه سر نزده بود و نیاز به لوازم‌التحریر کاملا محرز بود.

🌱شرایط این روزهای کشور دل و دماغ سال‌های گذشته را برای برگزاری کارگاه‌های ده روزه فرهنگی، ورزشی، هنری، محیط زیستی و غیره… که همیشه داشتیم، از اعضای تیم گرفت، اما چون معتقدیم بچه‌ها در همه شرایط مستثنا هستند و باید مراقبشان بود تا شرایط، اوضاع سختشان را سخت‌تر نکند، اجازه ندادیم، بی‌حوصلگی و ناراحتی‌هایمان، بچه‌ها را از حق آموزش و توانمندسازی‌شان محروم کند.

🌱پس در غالب تیمی دو نفره در سه روز تعدادی کارگاه اعم از سفال‌گری، نقاشی، کتاب‌خوانی، قصه‌گویی، بازی‌های جمعی و غیره برایشان برگزار کردیم و توانستیم روزهای مفیدی برای بچه‌های روستای نوک‌آبا‌د بسازیم.

لینک گزارش اول از مدرسه:

https://hottg.com/SajedeArab/410

@SajedeArab
📄نسبت خیریه‌ها با توسعه: ماهی یا ماهی‌گیری

✍🏻اعتماد-ساجده عرب سرخی

🔹 وقتی بحران در نقطه‌ای از کشور ایجاد می‌شود یا شرایط نامطلوبی به وجود می‌آید حس همدلی در مردم بالا رفته و احساس مسئولیت در قبال آنانی که آسیب دیده و آسیب‌پذیر هستند جدی می‌شود. این «حس» در کشور ما در بخش زیادی از مردم، خیلی زود تبدیل به «عمل» می‌شود و به یاری هموطنان خود می‌روند. اما شیوه عمل متفاوت است. برخی به فعالیت‌های خیریه‌ای روی می‌آورند و بعضی دیگر مسئولیت اجتماعی خود را درازمدت تعریف کرده و در جهت توسعه آن منطقه حرکت می‌کنند.

🔹هرچند اوضاع اقتصادی کشور، افراد و گروه‌های دغدغه‌مند نسبت به مناطق کم‌برخوردار را که حس مسئولیت برای کمک دارند به سمت حمایت‌های کوتاه‌مدت برده است، نمی‌توان از این موضوع غافل ماند که هرچه به سمت کمک‌های حاضر و آماده، مثل بسته‌های معیشتی و توزیع کمک‌های مالی و ... برویم به چند علت از حمایت‌های پایدار و ریشه‌ای‌تر فاصله خواهیم گرفت.

🔹اول اینکه پتانسیل کمک‌کنندگان در نهایت محدود است و امکان اینکه حمایت‌ها دائمی باشد وجود ندارد و سیکل معیوبی ساخته می‌شود. توان افراد‌ و گروه‌ها برای کمک طبعا ثابت است و هرچه از این توان صرف حمایت‌های روزمره شود، میزان حمایت‌هایی که می‌تواند برای کارآفرینی، توانمندسازی و حرکت در مسیر توسعه صرف کند، کمتر خواهد شد.

🔹دوم اینکه وقتی کمک‌گیرنده به دریافت کمک عادت کرد، به راحتی نمی‌تواند به زندگی پیشین خود بازگردد. در واقع دستی که بر کمر بوده وقتی دراز شد، دیگر به این سادگی‌ها به کمر برنمی‌گردد.

🔹سوم اینکه کمک‌کنندگان، فرهنگ مصرفی خود را چه به لحاظ خوراکی و چه به لحاظ پوشاکی به مصرف‌کنندگان تحمیل می‌کنند. این تغییر فرهنگ آن چنان آرام صورت می‌گیرد که ممکن است در نگاه اول به چشم نیاید اما پس از مدتی به راحتی شما در مناطق کم برخوردار می‌توانید نشانه‌های آن را به صورت عریان ببینید.

🔹البته نمی‌توان این نکته مهم را نادیده گرفت که شکم گرسنه نه آموزش می‌بیند نه می‌تواند کار کند. و گاهی فقر چنان در مناطقی از کشور خانه کرده که امکان هرگونه حرکتی را در جهت توانمندسازی و فعالیت‌های زیربنایی از افراد سلب می‌کند. در چنان شرایطی ناگزیریم از تلفیق کمک‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت. وگرنه توسعه؛ رویایی دست نیافتنی خواهد بود.

🔹زندگی در کنار خانواده‌ها در روستاها و مناطق کم‌برخوردار در استان سیستان و بلوچستان و خوزستان تجربه‌ای در اختیارم نهاده که به راحتی می‌توانم تفاوت حضور افراد و موسساتی را که در قالب خیریه‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند، با افراد و نهادهای مدنی که برای توانمندسازی، کارآفرینی و ... تلاش می‌کنند، ببینم.

🔹آنچه در رویکرد اول دیده نمی‌شود اما در رویکرد دوم به چشم می‌آید توجه به بحث توسعه است؛ فرایندی که احتیاجات نسل حاضر را بدون لطمه زدن به توانایی‌های نسل‌های آتی در تامین نیازهای خود، برآورده کند.

🔹در تمام نظریه‌ها «توسعه» را روند تغییر از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب تعریف می‌کنند با دو معیار «انسانی» و «پایداری». که پارامتر «تعادل» برای پایداری بسیار مهم است.

🔹از طرف دیگر می‌دانیم که «مردم»، «سرزمین» و «منابع»، ابزارهای لازم برای رسیدن به توسعه هستند. همچنین برای رسیدن به توسعه مطلوب؛ استفاده صحیح از منابع، فرصت‌ها، توزیع عادلانه و مشارکت مردم به عنوان عامل اصلی و محوری بسیار مهم است.

🔹خیریه‌ها، گروه‌ها و افراد و نهادهایی هستند که به صورت مستمر یا موردی، کمک‌های مشخص یا نامشخص، مطالعه شده یا غیرمطالعه شده، متمرکز یا پراکنده خود را در بحران‌ها یا شرایط عادی توزیع می‌کنند. کمک‌های خیرین اعم از کمک‌های مالی، خوراکی، پوشاکی و نیروی انسانی (جهادی) هستند.

🔹حال اگر این تعریف را در کنار تعریف توسعه بگذاریم نتیجه می‌گیریم که در کمک‌های خیریه‌ای منابع و پتانسیل‌های محلی به جای آنکه شکوفا شود مهجور واقع می‌شوند و پول و مواد مصرفی از خارج از استان وارد می‌شود. همگنی روستاها را از بین می‌برد و در حالی که هیچ رونق اقتصادی‌ای ایجاد نمی‌کند، در کوتاه مدت فرهنگ مصرف را تغییر می‌دهد.

🔹در تعریف توسعه گفتیم استفاده بهینه از مردم منابع و سرزمین، اما وقتی خیریه‌ها بدون مدیریت واحدی که برنامه‌ریز توسعه یک منطقه است ورود می‌کنند و منابع و نیروی انسانی که همان مردم است را از خارج از منطقه می‌آورند تعادل سیستم کاملا به هم خورده و همین نقطه آغاز شکست فرایند توسعه یافتگی می‌شود.

🔹از طرفی مردم محلی توان همکاری با نیروهای واردشده به منطقه را به لحاظ توانایی، تجربه، دانش نداشته و عملا مشارکت در کار شکل نمی‌گیرد. آنچه اتفاق می‌افتاد یک فرایند از بالا به پایین است.

🔸متن کامل

@SajedeArab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🏡سلام به همه شما مهربانان

🌱اگه یادتون باشه تابستان امسال قرار گذاشتیم یه دبیرستان سه کلاسه برای روستای گجویی بخش بنت استان سیستان و بلوچستان بسازیم تا بچه‌های ۱۷ روستای اطراف بعد از پایان دبستان، مجبور نباشند بین «راه‌های خیلی دور برای به دبیرستان رفتن» و «ترک تحصیل»، یکی رو انتخاب کنند.

🌱گروه خیریه مدرسه صدر و دکتر شهاب غفاری به نمایندگی از این گروه، همت کردند و بخش عمده هزینه این مدرسه رو تامین کردند. باقیمانده هزینه‌ها رو هم شما خوبان هدیه کردید و حالا، بعد از پایان ساخت این مدرسه، همه خوشحالیم که خنده بچه‌ها رو تو کلاس‌های نو می‌بینیم.

🌱قدردان اعتماد شما و گروه خیریه صدر هستم و امیدوارم روسفید باشم.

🌱ممنونم از همه تون. عاشق مهر و توجهتونم 🥰🥰🥰

#مدرسه #شادی #سیستان_بلوچستان #نیکشهر #دانش_آموز #مدرسه_سازی

@SajedeArab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚌راه‌های پرخطر برای دانش‌آموزان

🌱دهستان توتان. بخش بنت. شهرستان نیکشهر. استان سیستان و بلوچستان. حتما می‌دونید که تو همه روستاها مدرسه نیست و دانش‌آموزان خیلی اوقات ناچارند از روستای خودشون تا روستایی که مدرسه داره پیاده یا با ماشین‌های متفاوت و بعضا خطرناک برن.

🌱سرویس مدرسه هم به خاطر کمبود سوخت و راه‌های خراب و طولانی بسیار گرونه و طبیعتا خانواده‌ها به راحتی از پس تامین اون برنمیان.

🌱سال گذشته تونستیم کمک خوبی برای چند مدرسه دخترونه جمع کنیم و خیال اونها تا اخر سال راحت شد.

🌱اگه کمک کنید حتما امسال هم می‌تونیم همراهیشون کنیم. ممنونم از همه تون ❤️❤️❤️

#مدرسه #دانش_آموز #خطر #سوختبر #سیستان_بلوچستان

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جاده‌های سرزمین من

🎥ساجده عرب‌سرخی:

🌱وضعیت جاده‌ها در بخش بنت استان سیستان و بلوچستان

🌱از هزار و دویست کیلومتر جاده روستایی، تنها ۸۸ کیلومتر آسفالت شده و باقی آنها خاکی‌ست.

🌱تبعات این وضعیت و گفت‌وگو با بخشدار بنت را با هم ببینیم:

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در جستجوی گنج در گنج‌آباد
روایت زندگی در روستاهای سیستان و بلوچستان

✍🏻امتداد_ ساجده عرب‌سرخی:

🔹سیستان و بلوچستان پر است از روستاهایی که خانه‌های کپری ‌و بدون آشپزخانه و سرویس بهداشتی آن، با حداقل وسایل اولیه زندگی، تبدیل به نمادی از زیست در این نقطه شده است.

🔹روستاهایی بدون خانه بهداشت، یا خانه بهداشت تعطیل‌شده، بدون اینترنت و حتی گاهی آنتن تلفن، بدون آب شرب با مدرسه‌هایی تنگ و تاریک که گاه ناچارندکلاس‌ها را در فضای باز تشکیل دهند.

🔹مشکل آنجاست که آنقدر تصاویر متعدد از این زندگی‌ها دیده‌ایم که برایمان عادی شده و دیگر خوابیدن یک بچه وسط کپر، روی زیراندازی نازک، آزارمان نمی‌دهد.

🔹باید روایت کرد. باید عادت نکرد و باید مطالبه کرد، زندگی‌هایی با حداقل حقوق انسانی.

🔹روستای گنج‌آباد منطقه توتان بخش بنت شهرستان نیکشهر فقط یک نمونه ساده است. سراغش نرفتیم چون بدترین نمونه بود، بلکه میهمانشان شدیم چون عضو شورای شهرش آموخته بود با صدای بلند مصائب زندگی‌شان را بیان کند.

🔹روایت زندگی در گنج‌آباد را ببینید و بدانید این درد صدها مثال دیگر هم دارد.

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥بحران بنزین در زاهدان؛
سوءمدیریت یا مافیای سوخت؟!


امتداد-ساجده عرب‌سرخی:

🔹چند روز است که صف‌های طولانی بنزین در زاهدان، مردم را عاصی کرده است. همزمانی هک شدن جایگاه‌های پمپ بنزین و آخر ماه، این ماجرا را به بحرانی در شهر بدل کرده است.

🔹سراسر شهر کنار خیابان، دبه‌های بنزین به صورت آزاد فروخته می‌شود، پس بنزین هست. اما ماجرا چیست و چرا هیچ صدایی از هیچ مسئول یا ارگانی بلند نمی‌شود؟

🔹شهر شلوغ است و امکان سر زدن به همه‌ جایگاه‌ها نیست، صبر کردیم شب شود تا هم جایگاه‌ها و هم خیابان‌های زاهدان کمی خلوت‌تر شوند.

🔹به سه جایگاه در سه نقطه شهر رفتیم. با این حال مشاهده صف‌های طولانی و گفت‌وگو با مردم کلافه و منتظر، خود نمایانگر وضعیت سایر جایگاه‌هاست.

🔹تلخی ماجرا آنجاست که مردم می‌گویند دوربین را خاموش کن تا بگوییم مافیای سوخت کیست. مدیریت هم که داستان همیشگی این استان است. و آرامش انگار آرزویی دست نیافتنی‌ست در این شهر…

#امتداد
@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❤️حسین زمان؛ نامی که در بلوچستان هم جاودان شد

🌱مدرسه دوکلاسه «حسین زمان» در روستای جورانی بخش بنت شهرستان نیکشهر استان سیستان و بلوچستان، افتتاح شد.

🌱این هنرمند مردمی که از روز اول فعالیت‌هایم در مناطق کم‌برخوردار، در کنارم بود، با جان باختنش هم سبب خیر شد و با تامین هزینه از سوی دوستان و آشنایانش، مدرسه‌ای بنا کرد.

🌱در اوج بیماری اجازه نداد به دیدنش بریم و حسرت دیدار آخر تا همیشه به دلم مانده، اما این روزها وقتی نام نیکشان را بر سر در مدرسه می‌بینم دلم گرم می‌شود.

🌱او سخت زندگی کرد و سخت مرد، اما تا همیشه یاد و نامش جاودان و گرامی‌ست.

#حسین_زمان #هنرمند #سیستان_بلوچستان #مدرسه #مدرسه_سازی

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🏡یک اتفاق قشنگ در توتان؛
افتتاح دبستان مریم

🌱روستای نوک‌آبا‌د، دهستان توتان بخش بنت استان سیستان و بلوچستان با آمار حدود ۹۰ دانش‌آموز، دو کلاس و یک کانکس کاملا خراب‌شده داشت.

🌱سال گذشته آن دو کلاس را کاملا نوسازی کردیم و به بچه‌ها وعده دادیم که به زودی با همت مردم نوع‌دوست و مهربان برایشان دو کلاس دیگر خواهیم ساخت تا از شر آن کانکس داغون راحت شوند.

🌱هفته پیش به کمک شما، آقای قاجار و خانم قدس توانستیم به وعده‌مان عمل کنیم و حالا خیالمان راحت است که بچه‌های نوک‌آباد در سرمای کوهستانی و گرمای سوزان با آرامش به تحصیل مشغول می‌شوند.

🌱ممنون از همه شما که کمک کردید و مثل همیشه قدردان اعتمادتان هستم 🥰

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🏔️این یک فیلم احساسی نیست…

🌱ماشین‌ها را پارک کنید. از اینجا به بعد را باید با موتور، الاغ یا پای پیاده برویم، مثل سایر مردم روستاهای این منطقه از سفیدکوهِ استان سیستان و بلوچستان.

🌱بخشی در بستر رودخانه، بخشی از روی کوه‌های صاف نشده. اصلا بیایید فراموش کنیم که در سال ۲۰۲۴ زندگی می‌کنیم.

🌱در میان راه، باید بارها از موتور پیاده شد تا راننده بتواند موتور را در مسیرهای سنگیِ خیس و لغزان رد کند. هرچند باز هم احتمال افتادن و آسیب دیدن کم نیست.

🌱چه کسی گفته «باید» برای رسیدن، از «راه‌ها» عبور کرد؟ مردم اینجا، مسیرهایی که حتی «بی‌راهه» هم نمی‌توان نامش نهاد را برای رسیدن طی می‌کنند. و چه زود فهمیدیم، راه هرچه سخت بود، مقصد تلخ‌تر است. روستاهایی بی‌آب و برق و تلفن و … آن هم در میان سرمای خشک کوهستان. گویا برگشته بودیم به ۳۰۰ سال قبل مردم ایران.

🌱پس از یک شب خوابیدن در کپرهای سرد و روی حصیر، ایمان آوردیم؛ یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رشد و رفاه هر جامعه «راه» است، که اگر نباشد هیچ کس به مقصد نمی‌رسد.

🌱اینجا منطقه‌ی سفیدکوه نیکشهر است. نه نزدیک مرز و نه نقطه‌ای پرت. به استان سیستان و بلوچستان خوش آمدید.

@SajedeArab
⛈️همراهی با سیل‌زدگان بلوچستان

🌱در حالیکه نقاط زیادی از استان سیستان و بلوچستان با سیلی شدیدتر از سیل ۹۸ دست و پنجه نرم می‌کند، و تازه بارش‌ها از امشب دوباره شروع شده است، باز هم مثل همیشه نتوانستیم در خانه بنشینیم و شاهد رنج هم‌وطنان عزیزمان در سیل بلوچستان باشیم.

🌱اگر شما هم مایل بودید به ما بپیوندید، یا به آدرس اینستای sajedeharab@ یا به آی دی تلگرام sajedeharab@ پیام دهید.

🌱بی‌شک مثل همیشه هدایایتان، قطره قطره جمع گردد و ما گامی بزرگ برای آرامش مردممان برخواهیم داشت.

🌱بلوچستان هیچ وقت تنها نبوده، نیست و نخواهد بود.

🌱پ.ن. لطفا ما را در بازنشر این پست و اطلاع‌رسانی این کمپین یاری دهید ❤️

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⛈️ششمین روز سیل در بخش مرکزی شهرستان چابهار/ گزارش روز اول

🌱اولین روز از حضور در سیل بلوچستان، در بخش مرکزی شهرستان چابهار گذشت. منطقه‌ای که طبق آمار و اخبار، هنوز جزو مناطق خیلی آسیب‌دیده محسوب نمی‌شه.

🌱با همراهی خانم شمسیه شیخانزهی، بخشدار این بخش و آقای حامد هادیان و آقای مفتخری عزیز، به تعدادی از روستاها که راهشون باز شده بود سر زدیم.

🌱اولین گزارش ما رو از اولین روز حضورمون در منطقه ببینید تا هر روز گزارش یک شهرستان رو منتشر کنیم.

🌱تو این بازدید‌ها، بررسی‌ها کامل انجام میشه و وقتی آب‌ها فرونشست، با مشورت مسئولین محلی، دست به کار عملیاتی می‌شیم و گزارش لحظه‌ای از اونها رو هم مثل همیشه خواهیم داد.

#سیل #سیل_بلوچستان #سیستان_بلوچستان #زندگی #مردم #ایران #نوعدوستی #چابهار

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⛈️می‌گن اینجا آخر دنیاست…
هشتمین روز سیل در دشتیاری

🌱دشتیاری پهناوره، یکی دشتیاری عرفی، یکی هم جغرافیای سیاسی این شهرستان. بخش‌های زیادی هنوز زیر آب بود و ما هم به شب خوردیم و نتونستیم کامل ببینیم همه جا رو. اما همین مشت نمونه خروار بود….

🌱سوخت‌بران، در این سیل بزرگ‌ترین نیروهای امدادی منطقه بودند. اونهایی که همیشه مورد بی‌مهری بوده‌اند اما امروز در غیاب ارگان‌هان خدمات‌رسانی و امدادی و مسئولان، در کنار مردم موندند…

🌱تو گفت‌وگوهای مفصل با مردم که تو این چند دقیقه امکان نشرش نبود و روزی همه رو منتشر می‌کنم، یه جمله بولد بود: مردم بخش عظیمی از مشکلاتشون رو از نداشتن «جاده» و «راه» می‌دونن.

#سیل #سیل_بلوچستان #سیستان_بلوچستان #زندگی #مردم #ایران #نوعدوستی #دشتیاری

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⛈️مردم، سرزمین‌شان را خراب شده می‌بینند
نهمین روز سیل در تلنگِ قصرقند

🌱تلنگ، بخشی از شهرستان قصرقند که این روزها، مثل دشتیاری، نامش سر زبان‌ها افتاده و سیلش دل‌ها را لرزانده است.

🌱باغ‌ها ‌و جاده‌ها دو عضو آسیب‌دیده پیکر تلنگ در بلوچستانند. هرچند، اینجا هم خانه‌ها و سایر زیرساخت‌ها کم تخریب نشده‌اند.

🌱مردم غمگین و خشمگین، سرزمینشان را از دست رفته می‌بینند و می‌گویند با ساخت سیل‌بند، می‌شد جلوی بخشی از خسارت‌ها را گرفت…

#سیل #سیل_بلوچستان #تلنگ #قصرقند #زندگی #مردم

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⛈️کاجو همیشه در محاصره سیل است/ یازدهمین روز سیل کاجوی قصرقند

🌱یازدهمین روز سیل را در شهرستان قصرقند و منطقه کاجو بودیم. کاجو رودخانه بزرگ و چهارفصل است با ۳۵ روستا در اطراف آن.

🌱بعد از گذشتن از منطقه صعب‌العبور و گردنه‌ی خطرناکِ موسوم به گردنه مرگ، به کاجو رسیدیم اما به خاطر بسته بودن راه نتوانستیم از روستای پنجم جلوتر برویم.

🌱اینجا هم درخواست اصلی مردم توجه به زیرساخت‌ها یعنی ساخت اصولی سیل‌بندها و جاده‌هاست. اینجا کوچک‌ترین باران با طغیان رودخانه همراه است و مردم همیشه در هراس از تخریب‌های سیل هستند.

🌱تو فیلم به اشتباه تاریخ هجدهم خورده، اما ما همونطور که از استوری‌های دیروزم (که در هایلایت هم هست) مشخصه، هفدهم اسفند ماه کاجو بودیم یعنی دیروز. عذرخواه این اشتباهم 🙏🌹

#سیل #سیل_بلوچستان #مردم #زندگی #قصرقند #کاجو

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⛈️در بنت، سیل هم تو بن‌بست بود/ سیزدهمین و چهاردهمین روز سیل در بنتِ نیکشهر

🌱سیزدهمین و چهاردهمین روز سیل بلوچستان را بخش بنت شهرستان نیکشهر بودیم. شهرستانی که علیرغم آسیب‌دیدگی‌های شدید، دیده نشد.

🌱بخش بنت در شهرستان نیکشهر، غربی‌ترین نقطه استان سیستان و بلوچستان، محل گذر هیچ کس نیست و چون منطقه‌ای کوهستانی‌ست، مثل مناطق مرکزی این استان، آب در آن به مدت طولانی جمع نمی‌شود، اما همان بارش‌های شدید یکی دو روزه، تخریب‌ها را انجام می‌دهد و می‌رود.

🌱حجم تخریب جاده‌ها و راه‌ها آنقدر زیاد بود که نتوانستیم به خیلی از روستا سر بزنیم و برخی را با موتور رفتیم.

🌱نکته جالب درباره امدادرسانی این بود که فهمیدیم نیاز به پیگیری نیست، چون کلا هلال احمر نیکشهر، اصلا ماشینی ندارد و از اداره‌ها خواسته خودشان بیایند و اگر چیزی لازم دارند از مرکز دپو بردارند. حال آنکه راه‌ها بسته است و کلا امداد تردد امکان‌پذیر نبود.

🌱اینجا بار دیگر ما به بن‌بست خوردیم. اینجا حتی سیل هم در بن‌بست بود…

@SajedeArab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آغاز احداث پل، توسط گروه‌های مردمی؛
اولین پروژه زیربنایی پس از سیل بلوچستان، در شهرستان نیکشهر کلنگ خورد

🌱کلنگ ساخت پل روی رودخانه زنگوتان در بخش بنت شهرستان نیکشهر، بر زمین خورد تا هدایای شما در اولین فرصت به دست مردم سیل‌زده این منطقه برسد.

🌱این اولین پروژه زیربنایی پس از سیل بلوچستان است که در شهرستان نیکشهر آغاز به کار می‌کند و اگر نبود همت والای شما، همچنان پول‌ها سرگردان بودند تا چگونه به مردم بحران‌زده برسد.

🌱سپاسگزارم که پیشنهادم را مبنی بر انتخاب یک پروژه زیرساختی، آن ثهم در نقطه‌ای دورافتاده که نه محل گذار خبرنگاری بود و نه مسئولی پذیرفتید.

🌱هزینه ساخت این پل که بالای ۱۵هزار نفر از وجود آن منتفع خواهند شد، در حال عادی ۵میلیارد تومان است. اما چون خودمان بالاسر کاریم، با حذف سود پیمانکاری و حضور کارگران محلی که اعلام کردند می‌خواهند در کار شریک شوند، هزینه را کم کرده‌ایم.

🌱با این حال هنوز حدود ۱میلیارد تومان کمبود بودجه داریم، پس دستانمان را تا پایان راه رها نکنید و زنجیره کمک‌رسانی را ادامه دهید تا با هم این پل مهربانی را افتتاح کنیم.

@SajedeArab
HTML Embed Code:
2024/04/19 08:24:41
Back to Top