TG Telegram Group Link
Channel: Переможний Магдіяж
Back to Bottom
Заочний(!) арешт голови СБУ Василя Малюка російським судом - це не лише смішна демонстрація кремлівської імпотенції

Такий собі "подарунок" до вчорашнього Дня Служби безпеки.

Це чіткий вектор, який вказує на те, як Кремль буде розкручувати ситуацію навколо теракту у Крокус Сіті Холлі.

p.s. У них там наче служба судових приставів є... То може спробують приїхати на Володимирську, ордер вручити??? 😊
дві корабельні сосни у хвойдних лісах укрполітики. дві Жанни д'Орк.
дві не те щоб потвори, але те щоб.
🕯Помер український вчений і нардеп кількох скликань Ігор Юхновський

98-річного Юхновського часто називали обличчям української Незалежності.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🗣Лукашенко о долгом молчании после теракта в Подмосковье: «мы сутки не спали вместе с Путиным, когда надо было сказать, он вышел и сказал».
Кремль взяв український слід по відрізаному вуху
Forwarded from Медуза — LIVE
В окружении Путина не верят в причастность Украины к теракту в «Крокусе». Ему говорили, что нет никаких доказательств — Bloomberg

Ответственность за теракт в «Крокус Сити Холле» взяла на себя ячейка «Исламского государства» под названием «Вилаят Хорасан». Подлинность заявлений террористов подтверждали в СМИ американские чиновники.

Однако Владимир Путин уже дважды публично пытался связать теракт с Украиной. В своем первом выступлении (спустя 19 часов после нападения на «Крокус») он сказал, что исполнителей теракта задержали по пути в Украину, где для них украинская сторона якобы подготовила «окно».

По словам одного из источников Bloomberg, Путин присутствовал на совещаниях, на которых чиновники согласились, что нет никакой связи террористов с Украиной. Почти никто из политической и деловой элиты России не верит, что за нападением стояла Украина, говорят собеседники журналистов.

Однако президент РФ по-прежнему «намерен использовать трагедию, чтобы попытаться сплотить россиян в войне с Украиной», пишет Bloomberg. Главное из материала агентства — по ссылке на сайте или в приложении «Медузы».

———

Открыть материал без VPN.
Forwarded from Шалений Кіт
Ми країна багата, можемо собі дозволити під час війни, викидати гроші на політичний цирк.
🇭🇺Угорщину знову політично штормить. Петер Мадяр, у минулому член Фідес та екс-чоловік екс-міністра юстиції Юдіт Варги (що була замішана до педофільського скандалу, який призвів до відставки президентки Угорщини Каталін Новак) оприлюднив аудіозапис, який, начебто, доводить тотальну корупцію в уряді, зокрема й у міністерстві юстиції.

🤔Як стверджують опозиційні політики, оприлюднені Мадяром записи свідчать про те, що судова система Угорщини піддавалася політичному впливу, ключові особи спотворювали розслідування, і що Юдіт Варга, перебуваючи на посаді міністра знала про це.

🤥Речник угорського уряду Золтан Ковач відразу спростував звинувачення Мадяра, звинувативши колишнього функціонера Фідесу у тому, що він тероризує свою колишню дружину, а сама ж Юдіт Варга звинуватила екс-чоловіка в шантажі та домашньому насильстві. Вона зазначила, що була «тероризована» своїм колишнім чоловіком і тому говорила те, що її «екс» хотів почути на аудіозаписі.

🤷‍♂️Наразі незрозуміло чи стане Мадяр «прапороносцем опозиції» - такий сценарій все ж малоймовірний, але система, яку вибудував Віктор Орбан дала чергову тріщину

☝️у Євросоюзу з’являються нові аргументи для тиску на угорського прем’єра,

👍у опозиції – шанси поборотися за кращі позиції на виборах до Європарламенту.

😳Тим часом у народу Угорщини є нова «пожива для роздумів» про те, що вже роками в Угорщині щось іде не так.

Ну а угорські звинувачення в корупції на адресу України звучатимуть тепер щонайменше карикатурно🙈
Forwarded from REITERS 🇺🇦
Як страждати хєрнею за кошти платників податків? Дуже просто. Отже...

Народна депутатка від "Слуги народу" Третьякова відкликає законопроєкт, який пропонував довічне позбавлення волі за неуповноважене представництво України в міжнародних переговорах.

У своєму Facebook Третьякова повідомила, що передбачається доопрацювання законопроєкту.
Forwarded from Березовый сок (B.B.)
Це мабуть світлина вчорашнього вечора. Джентльмени!
❗️39 нобелівських лауреатів закликали світових політиків не визнавати Путіна президентом Росії

Ми закликаємо світових лідерів та всіх людей доброї волі відмовитися від будь-яких ілюзій щодо пана Путіна та його злочинного режиму. Історія нас вчить, що умиротворення агресора веде до подальших злочинів проти людяності. Жодні тимчасові вигоди не можуть виправдати цього. Ми рішуче виступаємо проти повторення Мюнхена-1938!

Також лауреати закликали суттєво збільшити допомогу Україні, підтримати права людини та демократичну опозицію у Росії.
🔸У ЄС досягли компромісу щодо торгівлі з Україною: «баланс дуже делікатний»

Посли країн-членів Євросоюзу домовилися про подовження лібералізації торгівлі з Україною на умовах, що квоти й мита запроваджуватимуть з огляду на обсяги імпорту не лише у 2022 й 2023 роках, а і другому півріччі 2021-го.

Це компромісна угода із, зокрема, Францією та Польщею, які вимагали включити до розрахунків увесь 2021 рік. Цю ідею критикувала Україна, також Німеччина, Нідерланди та країни Балтії. Рішення ще має наново схвалити Європарламент,

❤️Радіо Свобода. Підписуйтесь
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Stop Lie
Складне союзництво. Хто і як закидає антизахідні і антиукраїнські гасла у протести польських фермерів
☑️Польські медіа зазначають, що частина протестів і демонстрацій організовані «знизу вгору», тому навіть при досягненні певних домовленостей частина фермерів можуть залишитися на протестах, а інші змінити форму. І тут вбачається ще одна проблема. Схоже, що в будь-якому разі, незалежно від домовленостей з урядом і результатів переговорів з Україною, частина учасників протестів залишить незадоволеною, а отже не факт, що кордон буде розблокований.
☑️Новими лідерами думок фермерів поступово стають невідомі до цього часу з точки зору політичного впливу на ситуацію особи. Так, нещодавно було оголошено про створення Руху молодих фермерів, який має стати новим представником протестувальників. Його заснували та очолили популярні «агроінфлюенсери». Вони постійно підкреслюють, що не пов’язані з жодною політичною партією чи профспілкою і охоче критикують старших від себе активістів протестів.
☑️Не можуть не турбувати також окремі тези, який з’являються у аргументах користувачів соцмереж проти експорту української агропродукції. У них насторожує певний акцент на протиставленні західному бізнесу і капіталу, адже зрештою й сама Польща є частиною Заходу. Часом можна навіть почути навіть заяви, що можливо ці протести аграріїв по цілій Європі «зруйнують таке хворе утворення, яким є Євросоюз». Зростання євроскептичних настроїв засвідчило і нещодавнє дослідження Research Partner ставлення поляків до Європейського Союзу. Порівняно з опитуванням у вересні 2023 року кількість прихильників Polexit зросла приблизно на 10%.
☑️Про згадані загрози пише також польське видання «Krytyka polityczna» у статті «Гордіїв вузол російської дезінформації, або друге дно аграрних протестів». У ній аналітик соціальних медіа звертає увагу на переплетення наративів і персонажів у аграрних протестах, які мають крайньо правий, антисистемний і радикальний характер. Багато з них є відверто проросійськими особами, групами та акаунтами в соціальних мережах. До початку повномасштабної війни в Україні майже всі вони поширювали антивакцинаторські чи антисистемні гасла. Учасники проросійської мережі в Польщі часто залишаються прихованими у закритих групах у Facebook чи Telegram, а їх діяльність відповідно до підготовленого в Москві меседжу матеріалізується у вигляді зростання ненависті до українців і Євросоюзу та навіть ширше – до демократичних, гуманістичних та екологічних цінностей. Таким чином Росія намагається дестабілізувати західні демократії, ізолювати Україну та забезпечити свої інтереси в експорті продовольства, яке досі за демпінговими цінами постачається по всьому світу, в тому числі і до Польщі.
☑️Як бачимо, загроза збереження та навіть загострення протестів є реальною. І ця проблема лежить не лише у суто економічній чи політичній сферах стосунків між Україною та Польщею, але й у сфері пропаганди та рефлексивного впливу, які Росія застосовує проти наших держав-союзників.
Деталі – у новій статті Анатолія Курносова в рубриці «Точка зору» на «Радіо Свобода» https://www.radiosvoboda.org/a/zustrich-uryadiv-ukrayiny-ta-polshchi-blokuvannya-kordonu/32878642.html
HTML Embed Code:
2024/04/27 11:26:46
Back to Top