TG Telegram Group Link
Channel: رادیو فرهنگ گوتنبرگ
Back to Bottom
کارگران آگاه کابوس حکومت جمهوری اسلامی هستند

پس از گذشت ششصد روز از زندانی شدن کارگر بازنشسته #نسرین_جوادی، بار دیگر با مرخصی درمانی او مخالفت شد، جرم نسرین دفاع از حقوق کارگران و شرکت در مراسم روز جهانی کارگر در سال ۹۸ در مقابل مجلس شورای اسلامی است.

او با ۶۷ سال سن و تنی رنجور، مقاوم و استوار در برابر ستمگران ایستاده و همین پایداری و ایستادگی، حس انتقام جویی از نسرین را از سوی دادستانی و بازجویان به چنان درجه ای رسانده است که هر بار با مرخصی درمانی او مخالفت کرده اند.

حکومت از نسرین و همه کارگران آگاه وحشت دارد. البته که طبیعی است حکومتی که سنگ بنایش سازماندهی بردگی کارگران و زنان و به خون کشیدن اعتراضات نوجوانان و جوانان باشد از کارگر و معلم و زن و جوان آگاه و معترض وحشت داشته باشد.

دور نیست روزهایی که ستمکاریهای حکومتگران چونان آواری سهمگین بر سر آنان خراب و بر روی ویرانه های آن، دنیایی بهتر با قدرت متحدانه ی ما کارگران، معلمان، زنان، بازنشستگان، جوانان و عموم مردم ستم کشیده ایران سر برکشد.

آن روز، نسرین و نسرین ها را در آغوش خواهیم کشید و سر مست از آزادی و رهائی، چونان شراره های آتشی سرکش به رقص در خواهیم آمد.

جعفر عظیم زاده - ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳

https://hottg.com/raadiofarhang/63096
دمى با حافظ خوش لهجه ى خوش آواز شيرين سخن از راديو فرهنگ در برنامه اى از سعيد اوحدى
با درودهايى به بلنداى آسمان و گرماى خورشيد:
سرم خوش است و به بانگ بلند می‌گویم
که من نسیم حیات از پیاله می‌جویم
عبوس زهد به وجه خمار ننشیند
مرید خرقه دردی کشان خوش خویم
در برنامه امروز و در پيوند اين سلسله گفتارها يارى جستم از پژوهش ژرف استاد زنده ياد خلیل خطیب‌رهبر وى زادهٔ ۲ مهر سال ۱۳۰۲ در کرمان ـ درگذشتهٔ ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ در تهران ميباشد وى ادیب، نویسنده، شاعر، محقق و استاد دانشگاه تهران که تعدادی از گنجینه‌های ادب پارسی اعم از نظم و نثر را تصحیح و تحشیه کرد و به چاپ رساند.از جمله کتاب های ديگر خلیل خطیب رهبر: کتاب بوستان سعدی، کتاب تاریخ بیهقی، کتاب مرزبان نامه،کتاب گلستان سعدی، کتاب دیوان حافظ
کتاب دیوان فرخی سیستانی . اين ديوان حافظ بكوشش دكتر خليل خطيب رهبر شامل ٧٦٥صفحه و ٤٩٥ غزل ميباشد . در اين سلسله گفتارها بهره جسته ام از بزرگانى همانند : محمد جعفرمحجوب ، على دشتى، خانلرى ،علامه قروينى، قاسم غنى، مسعود فرزاد، حسينعلى هروى، شرح سودى، سعيد نياز كرمانى ، پژمان بختيارى، احمد شاملو، هوشنگ ابتهاج، عبدالرحيم خلخالى، جلالى نائبنى ، نذير احمد، محمد قدسى ، ايرج افشار، اديب برومند، خطيب رهبر ، صادق سجادى، محمودى بختيارى ، رشيد عيوضى ، اكبر بهراميان ، يحيى قريب، على اكبر رزاز ، محمدعلى ندوشن ،محمود هومن، اسماعيل خويى ، جواداقبال، اسماعيل خدابنده و بسيار ديگر از فرهيخته گان شعر و ادب پارسى ، اكنون با بهره جويى از دانش بزرگانى كه نام بردم برنامه را ادامه ميدهم از ديوان حافظ به اهتمام استاد زنده ياد انجوى شيرازى و در آشنايى با اين مجموعه گرانقدر شرح چند غزل را براى دوستان ارمغان دارم "بیار می که به فتوی حافظ از دل پاک/ غبار زرق به فیض قدح فروشویم" دوستان را به مهر و شادى ميسپارم و تا شنودى ديگر بدرود
https://www.radiofarhang.nu/archive/42410.htm?amp=1
https://soundcloud.com/radiofarhang/vpsfubb8amyo
مخالفت با درخواست وکیل توماج صالحی درباره تخفیف قرار تأمین بازداشت موقت

حساب‌های کاربری توماج صالحی با انتشار مطلبی درباره مخالفت با درخواست وکیل این هنرمند زندانی درباره تخفیف در قرار بازداشت موقت نوشته است:

در ابلاغیه از دلایل مخالفت با این درخواست نوشته شده: 

۱) مجازاتِ یکی از اتهامات موجود در کیفرخواست که افساد فی‌الارض می‌باشد، سلب حیات است.
۲) نامبرده پس از آزادی اقدام به فعالیت نموده و آزادی او مخل نظم عمومی است.
۳) بیم از تبانی او با سایر مرتبطین و لزوم دسترسی‌ آسان به او و جلوگیری‌ از فرار نامبرده.

این دلایل واهی در حالی مطرح شده که سال پیش توماج صالحی از اتهام افساد فی الارض تبرئه شد و پس از آزادی در پی فراهم کردن خانه‌ای جدید و از سرگیری زندگی خود در ایران بود که با هجوم وحشیانه عوامل اطلاعاتی در خیابان و مقابل رستوران مواجه شد. پر واضح است که چه کسانی مخل نظم عمومی و آسایش یک هنرمند پس از تحمل ۲۵۲ روز انفرادی و شکنجه جسمی و روانی شدند.
این ابلاغیه و نحوه استناد آن بار دیگر تایید رسمی همان صحبت‌های توماج در ویدئو ۱۴ دقیقه‌ای است که پس از آزادی خود منتشر کرد.
مزار آیدا رستمی، پزشک معترضان جان‌باخته، در سال نو ۱۴۰۳

آیدا رستمی، پزشک معترض ساکن در شهرک اکباتان، که به معترضان مجروح خیزش سراسری، خدمات پزشکی در خانه‌هایشان می‌رساند، پس از شناسایی توسط نهادهای امنیتی ناپدید و سپس جسد او با چشم تخلیه شده و آثاری از شکنجه به خانواده تحویل شد. او دو سال است که رنگ بهار را ندیده است.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری، روز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳، مراسم نوروز در شهر کارزان استان ایلام علی‌رغم فشار و تهدید مداوم نهادهای امنیتی، با حضور بیش از ۵۰ هزار نفر برگزار شد.
هه نگاو
صدور قرار جلب به دادرسی برای وفا احمدپور، پس از انتشار آهنگ «من مقصرم»
شعبه سوم بازپرسی دادسرای امنیت تهران با صدور قرار جلب به دادسری علیه وفا احمدپور به اتهامات «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و نشر اکاذیب و اذهان عمومی» پرونده او را به دادگاه ارسال کرده است.

در قرار صادره از سوی دادسرا صراحتا موزیک ویدئو «من مقصرم» از این خواننده به عنوان مصداق عملی ارتکاب جرم «تبلیغ علیه نظام به واسطه حمایت از اغتشاشات» خوانده شده است.

شعبه سوم بازپرسی دادسرای امنیت تهران همچنین مصاحبه‌های این خواننده با رسانه‌ها را مصداق «سیاه‌نمایی وضع موجود در کشور» دانسته و اطلاع‌رسانی وفا احمدپور درباره فشار بر خانواده خود توسط ماموران امنیتی را نیز مصداق عملی اتهام «تشویش اذهان عمومی» اعلام کرده است.

صدور قرار جلب به دادرسی علیه وفا احمدپور در حالی است در عمل هیچ فعلی که مصداق عملی اتهامات انتسابی باشد از سوی این خواننده ارتکاب نیافته و در نتیجه شکی نیست، پرونده‌سازی علیه او صرفا به دلیل سرودن و خواندن اشعار انتقادی است.
دادبان
بازداشت خواننده مراسم نوروز شوهان اسلام‌آباد غرب توسط مزدوران نظام

محمد عباس‌زاده، خواننده مراسم جشن نوروز در شوهان اسلام‌آباد غرب (شاباد) توسط مزدوران اطلاعاتی جمهوری اسلامی احضار و بازداشت شد.

به گفته یک منبع آگاه، این خواننده روز چهارشنبه هشتم فروردین ماه به نهادهای اطلاعاتی اسلام‌آباد غرب احضار شده و تا این لحظه، خبری از وی در دسترس نیست.

این منبع خبری افزود که محمد عباس‌زاده، به دلیل مشارکت در مراسم نوروز روز سه‌شنبه در روستای شوهان احضار شده است.
وکلای ۱۱ کنشگر حقوق زنان در استان گیلان که مرداد ماه سال گذشته بازداشت شده بودند، خبر داده‌اند که این فعالان امور زنان در مجموع به ۶۰ سال زندان محکوم شده‌اند.
مصطفی نیلی، وکیل فروغ سمیع‌نیا و جلوه جواهری، روز چهارشنبه ۸ فروردین به شبکه شرق گفت که شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت این ۱۱ فعال امور زنان را به بیش از ۶۰ سال حبس محکوم کرده است.
او می‌گوید دادگاه رسیدگی به پرونده اسفند سال گذشته برگزار شد و احکام مجازات این کنشگران روز چهارشنبه ابلاغ شده است.
آقای نیلی درباره احکام صادره برای موکلانش گفت که فروغ سمیع‌نیا، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۳ سال و ۶ ماه و یک روز حبس و به اتهام «عضویت در گروه غیرقانونی» به ۲ سال و ۷ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری محکوم شد.
این وکیل دادگستری خبر داد که جلوه جواهری هم به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
راديو فردا
شاهنامه و گرانمایگان سخنور برنامه اى از رادیو فرهنگ ، بخش چهارم و پایانى داستان جریره ، تهیه و اجرا سعید اوحدى
با درودهاى گرم و پاکدلانه : در سلسله گفتارهاى “شاهنامه و گرانمایگان سخنور”از هفته هاى گذشته داستان شورانگیز “جریره ” را که مادرى فداکار و یگانه و خردمند است از شاهنامه فردوسى بر گرفتم و براى دوستان گرامى به ارمغان آورده ام ، در بخش چهارم و پایان داستان نگاهى خواهم داشت به نقش” جریره” بعنوان مادرى فداکار و خردمند که در بدترین شرایط زندگى مستقل مى اندیشد و سرانجام داوطلب مرگ میشود تا بدست دشمن اسیر نگردد ، هفته گذشته در بخش سوم گفتم هنگامیکه لشگر توس به دژى که جریره و فرزندش که یادگار سیاوش بوده یورش میبرند، روهام پهلوان ایرانى که عموى بیژن بوده از شکست وى بدست فرود خشگین میشود و از پشت سر فرود را زخمى میکند و سرانجام فرود خسته و دردمند خود را به مادر میرساند و پس از لحظه اى در آغوش جریره به سوى مرگ مى شتابد ، جریره این مادر داغدار از مرگ شوى خود سیاوش اینبار داغ دیگرى بر جگر دارد و مرگ فرزند بیگناه خود را شاهد است ، رفتن فرود از دنیا بسیار دردناکتر و مظلومانه تر از سوگ پدرش سیاوش رخ میدهد ، چونکه سیاوش بدست خودى کشته نشد و مادرش نیز بر بالین وى نبود ، سرانجام جریره همه دژ را به آتش میکشد و اسبان را رها میکند تا چیزى براى غارت و غنیمت بدست لشگر ایرانیان نیفتد و سپس خود بر بالین فرزندش میرود و با دشنه اى که فرود در کنار داشته در قلب خود فرو میکند و در آغوش فرزند دلاور و یادگار سیاوش چشم از جهان بر میبندد ، داستان جریره شانزدهمین نامه اى است که از سلسله گفتار هاى شاهنامه و گرانمایگان سخنور براى شنوندگان گرامى رادیو فرهنگ فراهم آورده ام ، در برنامه هاى گذشته از این نامه ها یاد کردیم : گرشاسب نامه ، بانو گشسب نامه ، فرامرز نامه ، جهانگیرنامه ، برزو نامه ، شهریار نامه ، بهمن نامه ، سام نامه ، منظومه هماى و همایون ، گرد آفرید نامه ، زراتشت نامه ، رستم نامه ، گردویه نامه ، کوهزاد نامه و فرنگیس نامه و اینک بخش پایانى و چهارم جریره نامه از این سلسله گفتار را با هم میشنویم
https://www.radiofarhang.nu/archive/42246.htm?amp=1
https://soundcloud.com/radiofarhang/n9si0vtqk9m2
انتقال به سلول انفرادی؛ افزایش نگرانی ها از وضعیت نائب عسکری، زندانی محکوم به اعدام

نائب عسکری، زندانی سیاسی محکوم به اعدام چهارشنبه هشتم فروردین ماه، به سلول انفرادی زندان ارومیه منتقل شده است. انتقال این زندانی با توجه به محکومیت وی به اعدام، موجب افزایش نگرانی خانواده و نزدیکان او شده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی با تایید این خبر گفت: “انتقال این زندانی محکوم به اعدام، باعث افزایش نگرانی خانواده و نزدیکانش در خصوص وضعیت او شده است.
زندان وکیل آباد مشهد؛ نسرین سادات شهرآئینی به مرخصی اعزام شد
نسرین سادات شهرآئینی، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان وکیل آباد مشهد سپری میکند، روز چهارشنبه هشتم فروردین ماه به مرخصی اعزام شد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم شهرآئینی روز چهارشنبه هشتم فروردین ۱۴۰۳، با قرار کفالت صد میلیون تومانی به مدت ۹ روز به مرخصی اعزام شده است.”
هرانا
ابراز نگرانی صدیقه وسمقی از وضعیت یک همبندی در اوین: راحله راحمی‌پور «مبتلا به تومور مغزی» است
صدیقه وسمقی، دین‌پژوه منتقد جمهوری اسلامی که در زندان اوین به سر می‌برد، از وضعیت یکی از همبندی‌های خود ابراز نگرانی و اعلام کرده است راحله راحمی‌پور «مبتلا به تومور مغزی و بیماری‌های دیگر است.»
به گفته خانم وسمقی، راحله راحمی‌پور «به پنج سال تحمل حبس محکوم شده که تاکنون پنج ماه آن را سپری کرده است.»
در ادامه پست اینستاگرامی صدیقه وسمقی آمده است: «وقتی او را می‌بینم که رنجور و بیمار در سنی که باید در خانه استراحت کند و به دلیل رنج‌های فراوانِ تحمیل شده از او دلجویی شود، در بند از این سو به آن سو می‌رود و کلافه از سر درد روی تخت دراز می‌کشد، دلم به درد می‌آید.»
بر اساس اطلاعات رسیده ، پیکر سارا تبریزی، زندانی سیاسی سابق، روز پنجم فروردین در منزل پدری‌اش در تهران پیدا شد. این زن ۲۰ ساله در هفته‌های پایانی زندگی‌ از سوی ماموران امنیتی زیر فشار روانی سنگین قرار گرفته بود. او چهارم فروردین به وزارت اطلاعات احضار شده بود.
@raadiofarhang
نسرین جوادی با وجود نیاز به درمان بار دیگر از مرخصی محروم شد

نسرین جوادی، فعال کارگری علیرغم متحمل شدن ۶٣۵ روز حبس در زندان اوین و نیاز فوری به رسیدگی پزشکی، همچنان از اعزام به مرخصی محروم است.

جعفر عظیم‌زاده، رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کرد که اخیرا بار دیگر با مرخصی درمانی نسرین جوادی مخالفت شده است.

طبق آخرین گزارش‌ها، گلبول‌های سفید نسرین جوادی بسیار پائین آمده و سیستم ایمنی بدن او به شدت ضعیف شده است.

از سویی دیگر، سطح پوکی استخوان نسرین جوادی به دلیل ناتوانی بدن او در جذب کلسیم و تغذیه نامناسب زندان، بسیار بیشتر شده است.

این فعال کارگری، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، توسط دادگاه تجدیدنظر بابت اتهام "اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور" به ۵ سال حبس محکوم شد.

نسرین جوادی در نهایت روز یازدهم تیرماه ۱۴۰۱، جهت تحمل دوران محکومیت حبس خود، راهی زندان اوین شد.

@raadiofarhang
مادر جاویدنام خدانور لجه‌ای خواهان مجازات عاملان و آمران جمعه خونین زاهدان شد

مادر خدانور لجه‌ای، از جانباختگان اعتراضات زاهدان در دیدار خانواده‌های دادخواه با مولوی عبدالحمید خواستار قصاص آمران و عاملان جمعه خونین زاهدان شد.

پس از گذشت یک‌سال و نیم از جنایت جمعه خونین زاهدان و خاش علیرغم پیگیری‌های مکرر خانواده‌های دادخواه تاکنون هیچ کدام از عاملان و آمران این جنایت به مردم معرفی و مجازات نشده‌اند.

@raadiofarhang
دستگاه فاسد قضایی نظام قتل حکومتی جاویدنام ابوالفضل امیرعطایی را انکار کرد

رضا شفاخواه، وکیل دادگستری با اشاره به سپری شدن یک سال از قتل جاویدنام ابوالفضل امیرعطایی، نوشت: "رئیس شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری، درجلسه رسیدگی اجازه ورود به خانواده وی را نداد و حتی احتمال مضروب شدنش را منتفی دانست."

زنده‌یاد ابوالفضل امیرعطایی، در سی‌ام شهریور ماه ۱۴۰۱، در انقلاب زن، زندگی، آزادی، با شلیک مزدوان جمهوری اسلامی از فاصله یک متری در شهر ری، نیمی از جمجمه خود را از دست داده بود.

این کودک شانزده ساله، در حالی که توانایی حرکت را از دست داده بود و فقط چشمانش حرکت می‌کرد، روز پنجم خرداد ماه سال گذشته پس از هشت ماه، در بیمارستان جان باخت.

@raadiofarhang
ضارب جاویدنام مهران سماک به قصاص محکوم شد

مجید احمدی، وکیل خانواده مهران سماک از تایید حکم قصاص جعفر جوانمردی، فرمانده اسبق نیروی انتظامی بندرانزلی توسط دادگاه هم عرض خبر داد.

زنده‌یاد مهران سماک، جوان ۲۷ ساله ساکن انزلی، در شامگاه هشتم آذر سال گذشته در جریان شادی پس از باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی مقابل تیم آمریکا، توسط جعفر جوانمردی از ناحیه سر هدف شلیک گلوله قرار گرفت و جان باخت.
@raadiofarhang
HTML Embed Code:
2024/03/28 13:29:41
Back to Top