TG Telegram Group Link
Channel: رادیو فرهنگ گوتنبرگ
Back to Bottom
مریم حسنی دختر مهدی حسنی :
از کودکی یاد گرفته بودم که با هر سال نو، بدی‌ها و کینه‌ها را فراموش کنم. اما ترس از اعدام پدرم و نفرت از جمهوری اسلامی حسی نیست که با پایان سال ، بتوان کنار گذاشت و با امید از نو شروع کرد .برای من، سال نو تا آزادی وطن و پدرم هیچ معنایی ندارد.
حکم اعدام حمید حسین‌نژاد حیدرانلو، زندانی سیاسی کُرد در دیوان عالی کشور تایید شده است.

حمید حسین‌نژاد به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده است. او متولد ۱۳۶۴ و پدر سه فرزند است. این زندانی پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی «نجف‌زاده» به اتهام «بغی» ‌به اعدام محکوم شده بود. این قاضی بدون توجه به دفاعیات حسین‌نژاد در یک دادگاه چند دقیقەای با استناد به «علم قاضی» اقدام به صدور حکم اعدام کرد.

حمید حسین‌نژاد ۲۴ فروردین سال ۱۴۰۲ بازداشت شد و پس از آن به مدت ١١ ماه و ١٠ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه برای اخذ اعترافات اجباری مبنی بر شرکت در درگیری مسلحانه نیروهای حزب کارگران کردستان با نیروهای مرزبانی مورد شکنجه‌های شدید روحی و جسمی قرار گرفت. در این مدت تنها دو بار تماس کوتاه تلفنی را با خانواده‌اش داشته و از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده هم محروم بوده است.
سنندج؛ بنیامین رحیم‌پور به یک سال حبس تعزیری محکوم شد
بنیامین رحیم‌پور، زندانی سیاسی سابق کُرد اهل سنندج (سنه) توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
سرکوب نوروز کردستان؛ محمدعلی آذری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

بامداد جمعه ٨ فروردین ١٤٠٤، یک شهروند کُرد به نام «محمدعلی آذری» فرزند مولود اهل نقده ساکن ارومیه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
كردپا
وحید اشتری جهت اجرای حکم حبس احضار شد
#وحید_اشتری، روزنامه نگار جهت اجرای حکم حبس به شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان قزوین احضار شد.

این روزنامه نگار روز جاری در صفحه شخصی خود اعلام کرد که شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان قزوین با صدور ابلاغیه‌ای او را برای اجرای حکم دو سال حبس فراخوانده است. در این احضاریه از وی خواسته شده است تا ظرف مدت یک هفته از زمان ابلاغ، در این مرجع قضایی حاضر شود.

هرانا
تصاویری دیگر از مراسم نوروز در روستای صیادیان گیلانغرب

امروز، شنبه نهم فروردین ۱۴۰۴، مراسم نوروز در روستای صیادیان از توابع بخش گوارو شهرستان گیلانغرب، با حضور پرشور شهروندان برگزار شد.
کاملیا سجادیان، مادر دادخواه محمدحسن ترکمان، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«انقلاب کردید که هر سال با گرفتن فطریه و کفاره و محاسبه حق‌الله جیب‌های گشادتان را پر کنید؟ و به تمام کثافت‌کاری‌هایتان برچسب شرعی بچسبانید، و حلال خدا را حرام کنید؟»
به ۱۲ فروردین نزدیک می‌شویم روزی که «روز جمهوری اسلامی» نامگذاری شده است و جمهوری اسلامی ادعا می‌کند پس از انتخابات ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ مشروعیت یافته است.
متن کامل پست کاملیا سجادیان:

«افسارگسيختگان، و مزدوران و بی‌وجودها و عقب‌ماندگان و پرستوها و لاشخورها!
با شما هستم، انقلاب کردید که مادران را به عزای فرزندان‌شان بنشانید؟ انقلاب کردید که زنجیر پاره‌کرده و هار شوید؟ انقلاب کردید که در قالب دین و مذهب دزدی و کثافت‌کاری کنید؟ یا در پرتوی احادیث جعلی و روایات به نفع به غارت و نادیده‌گرفتن حق‌الناس بپردازید؟ یا این‌که طناب‌های دارتان، مقام والای انسانیت را هدف قرار دهد؟ یا این‌که مثل میمون فقط تقلید کرده و خرمسلکی را پیشه کنید؟ یا این‌که، فاصله طبقاتی را از بین ببرید که الحق این فاصله از زمین تا آسمان است، یا این‌که با عربده‌کشی و گردن‌کلفتی و قلدری پشت دیکتاتوری قرار گرفته و جنایات خود را کاملا شرعی و قانونی بنامید؟
انقلاب کردید که مترسک‌های اعتقادی شعور مردم را به بازی گرفته و خود را خدای زمانه بدانند؟ یا این‌که برای خود قلمرویی ساخته که مثل حیات وحش، از سر زور و ظلم با خلق خدا رفتار کنید؟ یا این‌که تمام دین و ایمان شما در چند تار موی و مسائل جنسی و جنسیتی خلاصه شود؟
انقلاب کردید که ریشه‌های استبداد را بخشکانید یا این‌که طناب زورگویی‌تان را محکم‌تر کرده و آن طناب‌های قلدری را به گردن مردم مظلوم و ستم‌دیده بیندازید؟ انقلاب کردید که بت‌پرستی را رواج دهید و برای یگانگی خداوند شریک قائل شوید؟ یا این‌که مغزهای نداشته‌تان را برای چاپیدن و دزدی و خیانت و غارت به کار بیندازید؟ یا این‌که حرف مفت و زورگویی‌تان را با حبس و زندان و شکنجه به تایید برسانید؟
انقلاب شما انفجار بمب اتمی بود که تاریخ به خود ندیده، بمبی که بوی تعفنش زمین و زمان را برداشته ، انقلاب کردید که مثل زامبی‌ها با مکیدن و ریختن خون بی‌گناهان ارضا شوید؟ یا این‌که به دردهای مردم اضافه کرده و فقر و نابسامانی را رواج دهید؟ انقلاب کردید که هر سال با گرفتن فطریه و کفاره و محاسبه حق‌الله جیب‌های گشادتان را پر کنید؟ و به تمام کثافت‌کاری‌های‌تان برچسب شرعی بچسبانید، و حلال خدا را حرام کنید، انقلاب کردید که هر بی‌عدالتی و بی‌قانونی را رواج دهید و با فریادهای عدالت مبارزه کرده و نامش را تشویش اذهان عمومی و تبلیغات علیه نظام پوسیده‌تان بنامید و با شجاعان مقابله کنید؟
انقلاب کردید که شغال‌های حکومتی‌تان در قالب دین و مذهب هر غلطی دلشان می‌خواهد انجام دهد؟ آنوقت نام خود را مسلمان می‌نامید؟ انقلاب کردید که حق قانونی و الهی مردم را سلب کنید؟ و نوعی از حاکمیت دروغین خود را برای رسیدن به مقاصد کثیف‌تان پیش برده و با دین و ایمان و دنیا و آخرت مردم بازی کرده و دنیا را برای مردم تیره و تار کنید؟انقلاب؟»
بر اساس گزارشات رسیدە بە سازمان حقوق بشر هانا: روز شنبە ٩ فروردین ماە ١٤٠٤، علی اله ویسی، زندانی سیاسی سابق، تحت فشارهای مستمر دستگاه قضایی ایران و پیگیری‌های قضایی علیه وی، مجبور به ترک کشور و مهاجرت به خارج از ایران شده است.
آدرس‌نامه  «رادیو فرهنگ گوتنبرگ »، لیستی از لینک‌آدرس‌های فعال در زمینه حقوق بشر، دفاع از آزادی بیان، تحلیل سیاسی، خبری و گزارشی، رادیو‌ها و تلویزیون‌های پر مخاطب در بخشی با عنوان «آدرس‌نامه» تهیه دیده و در دسترس مخاطبان خود قرار داده است.  در این لیست شما به سازمان‌های معتبر بین‌المللی در زمینه کمک‌رسانی، دیدبانی و گزارشگری در موضوع مشخص دفاع از حقوق بشر، سازمان‌های مدافع حقوق بشر ایرانی، رسانه‌های خبری، علمی و تحلیلی و سیاسی، رسانه‌های کم‌تر دیده شده گروه‌ها و اقلیت‌های اتنیکی مدافع حقوق بشر، وبسایت‌های سازمان‌، گروه‌، اتحادیه، کانون‌ و کمپین‌های حمایتی، دیدبان، گزارشگر، آموزشی، علمی و اطلاع‌رسانی و… دسترسی دارید.  شما در «آدرس‌نامه» با کلیک بر روی تصویر و یا نام سازمان و رسانه دلخواه انتخابی، می‌توانید به صورت مستقیم به سایت‌های اصلی مراجعه نمایید.   
سايت راديو فرهنگ 👈
https://www.radiofarhang.nu/
👈كانال تلگرام راديو فرهنگ ‏https://hottg.com/raadiofarhang 
👈 صفحه فیسبوک رادیو فرهنگ ‏https://m.facebook.com/Radio-Farhang-774785762611953/?ref=bookmarks
👈صفحه اينستاگرام ‏
https://www.instagram.com/radio.farhang.nu?igsh=aGZncGxveXdnYzRk&utm_source=qr
🆔@raadiofarhang
آرمین خدایاری؛ جوانترین زندانی سیاسی زندان لاکان رشت
کانون حقوق بشر ایران، یک‌شنبه ۱۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ - جوان‌ترین زندانی سیاسی زندان لاکان رشت، آرمین خدایاری (احسان خدایاری) است که تنها ۲۰ سال از بهار عمرش گذشته است.
آرمین خدایاری روز ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ به اتهام تبلیغ علیه نظام، توسط مأموران انتظامی در رشت بازداشت شد.
آرمین خدایاری که متولد سال ۱۳۸۴ از زنجان می باشد به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده، که ۱ سال و ۹ ماه آن قابل اجرا است. او هنگام بازداشت ۱۹ ساله بوده و مدت ۴ روز در سلول انفرادی تحت بازجویی و ضرب و شتم قرار داشت تا به اعتراف علیه خود وادار شود. او سپس، به بند میثاق زندان لاکان رشت منتقل گردید.
احضار مصطفی مهرآیین پس از نقد صریح خامنه‌ای

مصطفی مهرآیین، استادیار جامعه‌شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، پس از انتشار نامه‌ای خطاب به خامنه‌ای خائن، به شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران احضار شد.

این نامه که در آن مهرآیین با زبانی صریح و تحلیلی به ارزیابی دوران رهبری خامنه‌ای فاسد پرداخته، واکنش تند نهادهای قضایی و اطلاعاتی را به دنبال داشت.

او در این نامه خطاب به خامنه‌ای، خواستار پذیرش اشتباهات نظام و عذرخواهی رسمی از مردم ایران شد و نوشت: «به مردم اعلام کنید که کل پروژه عقلانیت سیاسی نظام و شخص شما و آیت‌الله خمینی اشتباه بوده و از همه، به‌ویژه کسانی که آسیب دیده‌اند، عذرخواهی کنید.»

وی همچنین از خامنه‌ای خواست تا از قدرت کناره‌گیری کرده، از مردم حلالیت بطلبد و امور را به رئیس‌جمهوری واگذار کند تا زمینه برای تغییر نظام سیاسی در فضایی آرام فراهم شود.

مهرآیین پس از دریافت احضاریه، با طنز تلخی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «محض رضای خدا می‌ذاشتید بیست و چهار ساعت بگذره بعد اینو می‌فرستادید.»

او تأکید کرد که علی‌رغم فشارها، به رسالت خود به‌عنوان یک معلم ادامه خواهد داد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تصاویری از دومین مراسم نوروز قصرشیرین

شنبه نهم فروردین ۱۴۰۴، مراسم نوروز در قصرشیرین به دلیل استقبال چشمگیر مردم برای دومین بار برگزار شد
حضور خانواده دادخواه جاویدنام رضا لطفی بر مزار فرزندشان در آرامستان دهگلان

روز یکشنبه دهم فروردین ۱۴۰۴، پدر و مادر دادخواه زنده‌یاد رضا لطفی، از جانباختگان جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، با حضور در قطعه شهیدان آرامستان دهگلان، یاد فرزند خود و دیگر جانباختگان راه آزادی را گرامی داشتند.

رضا لطفی، جوان اهل دهگلان، در جریان جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱، بر اثر شلیک مزدوران حكومتى در این شهر جان خود را از دست داد.
دیده‌بان حقوق بشر خواستار آزادی بی‌قید و شرط نرگس محمدی شد

سازمان دیده‌بان حقوق بشر بامداد دوشنبه یازدهم فروردین ۱۴۰۴ با انتشار بیانیه‌ای، از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا به «آزار و اذیت مداوم» نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، پایان دهند و او را به همراه سایر فعالان حقوق بشر که به طور خودسرانه بازداشت شده‌اند، بدون قید و شرط آزاد کنند.

این هشدار پس از آن صادر شد که گزارش‌هایی از تهدید مقامات قضایی جمهوری اسلامی برای بازگرداندن محمدی به زندان منتشر شد.

نرگس محمدی، که به ۱۳ سال و ۹ ماه حبس محکوم شده، از چهاردهم آذر ۱۴۰۳ با تعلیق ۲۱ روزه حکم خود به دلایل پزشکی آزاد شده بود. او در این مدت تحت درمان قرار دارد، اما فشارهای قضایی برای بازگشت او به زندان همچنان ادامه دارد.

این در حالی است که پزشکان تأکید کرده‌اند او برای بهبودی کامل دست‌کم به شش ماه خارج از زندان نیاز دارد و سازمان پزشکی قانونی نیز تمدید تعلیق حکم را تأیید کرده است. با این حال، طی سه سال گذشته، دستگاه فاسد قضایی بارها پرونده‌های جدیدی علیه این فعال حقوق بشر گشوده و حتی در دوران زندان، دسترسی وی به درمان را محدود کرده بود.
داستان خوانى برنامه اى از رادیو فرهنگ، این هفته  داستان ” آواز  "نوشته و اجرا میترا درویشیان
میترا درویشیان نویسنده و فعال حقوق بشر این هفته داستان “ آواز ” را برگرفته شده از مجموعه داستان نيلوفر كه به تازگى نوشته و منتشر كرده اند براى نخستین بار از رادیو فرهنگ گوتنبرگ براى شما دوستان گرامى شنونده به ارمغان آورده اند، توجه دوستان را به شنیدن این بخش با اجراى میترا درویشیان جلب مینماییمhttps://www.radiofarhang.nu/archive/40382.htm
https://on.soundcloud.com/kW1XEvrEtXAGpVtf9
حبس بدون تصمیم؛ ادامه بلاتکلیفی طاهر حاجی قربانی در زندان اوین

#طاهر_حاجی_قربانی، شهروند ساکن تهران علیرغم گذشت ۵۸ روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان اوین بلاتکلیف است. همچنین او از تاریخ ۲ فروردین ماه، از برقراری تماس تلفنی با خانواده محروم مانده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند، ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “آقای حاجی قربانی ۵۸ روز است که به صورت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری می‌شود. همچنین او از تاریخ ۲ فروردین ماه، از برقراری تماس تلفنی با خانواده محروم مانده است.”
هرانا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حضور مادر و پدر جاویدنام امید مویدی، از کشته‌شدگان اعتراضات ۱۴۰۱ شیراز، در کنار مزار آرتین رحمانی، کیان پیرفلک و پویا مولایی‌راد

خانواده جاویدنام امید مؤیدی، از جان‌باختگان شیراز در سال ۱۴۰۱، در ایام نوروز ۱۴۰۴ به شهر ایذه رفتند و بر سر مزار جان‌باختگان راه آزادی حضور یافتند و یادشان را گرامی داشتند.

روز ۲۴ آبان ۱۴۰۱، پسر جوانی معترض روی زمین افتاده است، تعدادی مأمور مسلح او را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند، مردم قصد کمک دارند، اما ماموران با شلیک تیرهوایی ایجاد رعب و وحشت می‌کنند تا برای کمک به معترض جلوتر نیایند، امید مؤیدی، دانشجوی سال آخر تربیت‌بدنی شیراز جلوتر می‌آید تا به جوانی که کتک می‌خورد؛ کمک کند، ماموران از پشت امید را هدف گلوله قرار می‌دهند، تیری به طرف کمر او شلیک می‌کنند، امید روی زمین می‌افتد، اما گویی این برای ماموران کافی نیست، دوباره شلیک می‌کنند، این بار تیر خلاص است به پیشانی امید.
HTML Embed Code:
2025/04/07 05:11:29
Back to Top