TG Telegram Group Link
Channel: فرهنگ سیاسی
Back to Bottom
مردی از اهالی کشور چکسلواکی با نیم قرص نان در دست، در دهه ۱۹۶۰ مقابل دوربین ژست گرفته است
بنر پشت سر او که روی دیوار نصب شده، ترجمه جالبی دارد:
«سیاست حزب کمونیست چکسلواکی ، ایجاد بهشت برای انسانهاست»

@politicalculture
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تا زمانی‌که "خودمان" را
دوست نداشته باشیم
و برای خود ارزشی قائل نباشیم
دیگران نمی‌توانند
فراتر از خودمان با ما رفتار کنند
رفتار آن‌ها آینه رفتار ما با "خودمان" است
پس به خودت احترام بگذار ...

@politicalculture
توسعه سیاسی

توسعه سیاسی از مفاهیمی است که بعد از جنگ جهانی دوم در ادبیات توسعه مطرح شده است.

توسعه سیاسی فرایندی است که زمینه لازم را برای نهادینه کردن تشکل و مشارکت سیاسی فراهم می کند و حاصل آن افزایش توانمندی یک نظام سیاسی است.

توسعه سیاسی ملازم و از شروط توسعه اقتصادی و اجتماعی است و دلالت بر امکان کنترل و اداره امور ،سیاسی اقتصادی و اجتماعی توسط مردم دارد. به عبارت دیگر این بعد از توسعه، دربرگیرنده ترویج خردگرایی، دموکراسی، برابری، ثبات، مشروعیت ،مشارکت هویت و همبستگی نهادینه کردن و عقلایی کردن امنیت، عدالت و آزادی در جامعه است امنیت قضایی اقتصادی و اجتماعی یا به عبارتی، حاکمیت نظم و قانون موجب امید به آینده و در نتیجه رشد فعالیت، تلاش و خلاقیت انسان میشود.


تجارب جهانی نشان داده کشورهایی که حکومت پایدار، شفاف و با ثباتی دارند احتمال موفقیتشان در توسعه بیشتر است. این گونه کشورها در مدیریت کلان اقتصادی و سرمایه گذاری در زیرساختهای ملی و تجارت و جلوگیری از جنگها و مشکلات داخلی موفق ترند حکومت و تسلط قانون بر امور مختلف، برای اطمینان خاطر سرمایه گذاران در فرستادن سرمایه هایشان به یک کشور ضروری است. قوانین قضایی شفاف و روشن درباره مالکیت ،اموال میتواند برای افراد فرصت مناسبی به وجود آورد تا با وثیقه گزاردن این اموال از وامی بهره ببرند یا با فروش این اموال، به سرمایه ای برای سرمایه گذاری بیشتر برسند. تامین حق و حقوق کارگران به معنای دریافت پول بیشتر کارگران بوده و آنها را از فقر بیرون میکشد، اما می تواند باعث تشویق افراد چندملیتی برای خروج از کشور و جستجو برای کشوری با محدودیتهای کمتر باشد پیشنهاد شده است که نظارت خوب پیش نیاز توسعه اقتصادی است و بیشتر کشورهای اعطا کننده ،کمک اکنون دریافته اند که بیشتر کمکهای آنها به دلیل فساد اداری و سیاسی به هدر رفته است.
از این رو، وجود نظارت در کمکهای مالی یک ضرورت است
متاسفانه بسیاری از حکومتها، ناتوان و یا بی میل از کمک به کشورهای خود به منظور توسعه هستند و بدون این حمایت پیشرفت یک کشور میسر نیست.

درباره اهمیت و فوریت آزادیهای سیاسی در تامین عقلایی نیازها و تنگناهای اقتصادی، میتوان به تحلیلهای آمارتیا سن نیز مراجعه کرد

امروزه، توسعه سیاسی بیشتر در قالب شکل گیری دولتهای محلی و شهری نمایان می شود که برحسب میزان مشارکت عمومی در سیاست تعریف می گردد و با شاخصهایی مانند تحکیم روابط شهروندی تحکیم حقوق فردی و گروهی وجود نظام چندحزبی و سیاست رقابتی و ثبات سیاسی سنجیده می شود.

https://hottg.com/politicalculture
توسعه فرهنگی

یکی دیگر از پیش شرطهای توسعه اقتصادی - اجتماعی جوامع، می تواند بستر و شرایط مساعد فرهنگی باشد و اصولا ،توسعه بدون زمینه فرهنگی آن، محکـوم بـه شکست است؛

نهضتی فکری که به نقل از یک گزارش بعد از دهه ۶۰ میلادی بـه نـام "توسعه فرهنگی" پا گرفت  اند:

مقصود از توسعه فرهنگی، ایجاد شرایط و امکانات مادی و معنوی مناسب برای افراد جامعه به منظور شناخت جایگاه آنان و رشد و افزایش علم دانش و معرفت انسانی و آمادگی آنها برای پذیرش اصول توسعه از جمله، قانون پذیری، نظم و انضباط، بهبود روابط اجتماعی – انسانی و افزایش توانمندیهای علمی اخلاقی و معنوی .


اما پرسش اساسی در این زمینه میتواند این باشد آیا توسعه به معنای مدرنیزاسیون و همراه با کم رنگ کردن سنتها و باورهای فرهنگی است؟ به اعتقاد نگارنده، پاسخ منفی است، چرا که یکی از ابعاد توسعه پایدار) تقویت و اصالت بخشی بیشتر فرهنگهای بومی، محلی و ملی به روشهای متعدد است. به عبارت دیگر، جوامع انسانی در روند توسعه خود ضمن حفظ هویتها و ارزشهای فرهنگی مثبت و عقلانی، میتوانند با تعامل و ارتباط نزدیک با دیگر فرهنگها، به اهداف نوسازی و پویایی نزدیک شوند. این جوامع میتوانند ضمن ایجاد تحولات مثبت و پویا در فرهنگ بومی، امکان دستیابی و بهره برداری از فرهنگهای جهانی را فراهم سازند. درست است که جهان معاصر تحت سلطه غرب است و از تهدید دنیای جهانی شده امروز که متوجه فرهنگ- های بومی است، گریزی نیست؛ اما نباید فراموش کرد که جامعه ای از حیث بنیانهای فرهنگی، توانایی و قدرت زیادی برای توسعه یافتگی دارد که در تمامی عرصه ها و امور داخلی و خارجی مربوم ـوط به خود با عزت نفس ارزشمندی و اقتدار مورد خطاب قرار گیرد و اصالت و اهمیت ملی خود را در جنبه های مختلف شاهد باشد و آن را حفظ کند. در واقع توسعه فرهنگی به مفهوم گذار از ایستایی و رکود فکری و شناحتی به سوی پویایی است که طی آن مرزهای شناخت و بینش افراد جامعه رشد پیدا میکند.


روستو معتقد است توسعه فرهنگی بر اصول زیر استوار است:

گذار از فرهنگ انقیاد به فرهنگ مشارکت؛

گذار از نگرش محدود محلی اندیش سنتی به نگرش جهانی؛

گذار از تعلقات فروملی و قبیله ای به تعلق خاطر ملی؛

- مرجعیت یابی علم و عقلانیت در زندگی بشری؛

اهمیت یابی آموزش و مهارت و تکنیک در زندگی انسانی.



https://hottg.com/politicalculture
عظمت کار مادر

ادیسون به خانه بازگشت یادداشتی به مادرش داد، گفت :
این را آموزگارم داد گفت فقط مادرت بخواند،
مادر در حالی که اشک در چشمان داشت یادداشت برای کودکش خواند:
"فرزند شما یک نابغه است و این مدرسه برای او کوچک است آموزش او را خود بر عهده بگیرید"

سالها گذشت مادرش درگذشت. روزی ادیسون که اکنون بزرگترین مخترع قرن بود در گنجه خانه خاطراتش را مرور میکرد برگه ای در میان شکاف دیوار او را کنجکاو کرد آن را در آورده و خواند، نوشته بود:کودک شما کودن است از فردا او را به مدرسه راه نمی دهیم. ادیسون ساعتها گریست و در خاطراتش نوشت:
"توماس ادیسون کودک کودنی بود که توسط یک مادر قهرمان نابغه شد."

https://hottg.com/politicalculture
گستره نوروز در کشورهای جهان ❤️

@politicalculture
فرارسیدن بهاری دیگر, به این امید که سرآغاز سال توسعه ایران و نیکبختی، سلامتی و شادمانی ایرانیان در سراسر جهان باشد، تبریک می گوییم.

پاینده باد ایران❤️

@politicalculture
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
توهین علی اکبر رائفی پور درباره نوروز
... بدا بحال ملتی که اکبر رایفی پور برایش لیست انتخاباتی تعیین کند.
و بدا به حال بیشعورانی که توهین و تمسخرش را با خنده تشویق می کنند.

و بدا به حال ملتی که هر روز  رنگ عوض می کنند.
مگر نبود تا همین اخیر که گفته می شد نقل  از امام علی ع است که:
هر روزتان نوروز باد

و وای به حال ملتی که تلخکی، یکروز به نام رائفی پور و عباسی و یکروز به نام مصی علینژاد برایش نسخه شفا بخش می پیچد ...

نوروز مقدس نیست نوروز هویت ماست.

نقل از: کانال صریر ملت

@politicalculture
ورود نادر به دهلی در نوروز

نادر پس از فرماندهی سپاه ایران در جنگ با افغانها توانست طی سه جنگ در مهمان دوست دامغان و مورچه خورت اصفهان و در نهایت در زرقان فارس، نیروهای افغان را کلا تارومار کند

نادر چون متوجه شد که بعضی از افاغنه فراری به هند پناه برده اند و محمدشاه گورکانی پادشاه هند از تحویل آنها خوداری کرد، به هند لشکر کشید و در جنگ کرنال در دشتی بهمین نام در شمال دهلی توانست محمدشاه را وادار به تسلیم کند و دهلی را فتح کند

نادر پس از فتح دهلی برای ورود به شهر دهلی،روز نوروز را انتخاب کرد و با کبکبه و شکوه خاصی وارد این شهر شد و محمد شاه با دست خود تاج شاهی را بر سر نادر گذاشت

کاظم صداقت

https://hottg.com/politicalculture
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کیم جونپیو، سفیر کره جنوبی در تهران و همسرش، در پیامی ویدیویی فرا رسیدن نوروز ۱۴۰۳ را به همه کسانی که آن را جشن می‌گیرند تبریک می‌گویند. این ویدیو در حساب اینستاگرامی بخش فرهنگی سفارت کره جنوبی در تهران منتشر شده است.

@politicalculture
علوم سیاسی به چه کار می‌آید؟

دکتر محمود سریع‌القلم

دو ماه پیش یک معاون وزیر خارجه کشورمان آمد اینجا (دانشگاه بهشتی) و گفت: "متاسفانه آمریکا بر اساس منافع خود عمل می‌کند!" این الان معاون وزیر خارجه کشورمان است.

یک عضو برجسته مجلس کشورمان هم می‌گوید: "اگر آمریکا صداقت داشت مشکل برجام حل می‌شد."

مسئول دیگری گفت: "آقای رامسفلد تقوا ندارد!
می‌گویند در کشور ما هواپیما و جنگنده ساخته میشه.
هیچ رسانه‌ای نیست که از این آقایان سوال کند

با پوپولیسم نمی‌شود کشور را اداره کرد. فقط می‌شود مسائل و بحرانها را عقب انداخت و هزینه‌ها را چندین برابر کرد.

وظیفه ما در علوم سیاسی این است که بین فکت و پروپاگاندا تمیز ایجاد کنیم.
خیلی از اختلافات ما ریشه‌ای نیست، یعنی اختلاف در باورها و ارزشها ندارد، بلکه ریشه در اختلافات شخصی و حسادتها و رقابتها دارد، اما به آنها ریشه و شاخ و برگ می‌دهیم.

https://hottg.com/politicalculture
من چگونه یاد می‌گیرم؟

بسیاری از نویسندگان درجه یک (برای مثال وینستون چرچیل) در مدرسه عملکرد ضعیفی داشتند. آنان دوره مدرسه را شکنجه تمام عیار می‌دانند؛ در صورتی که بسیاری از هم‌کلاسی‌هایشان چنین دیدی ندارند. در آن زمان مدارس بر این فرضیه بنا شده بودند که فقط یک راه درست برای یادگیری وجود دارد و برای همه نیز یکسان است. چرچیل نویسنده بود و با شنیدن و خواندن یاد نمیگرفت، بلکه راه یادگیری مناسب او نوشتن زیاد بود.

بتهون دفاتر زیادی از قطعاتش به جای گذاشته است، حال آنکه میگوید هرگز هنگام ساخت آهنگهایش به سراغ آنها نرفته است. از بتهون پرسیدند چرا دفترها را نگه داشتی و او پاسخ داد: "اگر به سرعت ننویسم خیلی زود آنها را از یاد خواهم برد. اگر آنها را در دفاتر قطعاتم بنویسم، هرگز فراموش نمی‌کنم و هیچ وقت به اینکه دوباره به آنها نگاهی بیندازم احتیاج نخواهم داشت."

علاوه بر نوشتن، بعضی افراد از طریق انجام دادن کار آن را یاد میگیرند و بعضی باید موضوع را با صدای بلند برای خودشان توضیح دهند.
یک مدیر اجرایی را می‌شناسم که کسب و کار خانوادگی کوچک و متوسط را به کارخانه‌ای پیشرو در صنعت تبدیل کرد. یادگیری او با صحبت کردن بود و عادت داشت هر هفته، همه مدیران ارشدش را به دفترش فرابخواند و دو تا سه ساعت برای آنها صحبت کند.
او به ندرت از شریکانش نظرخواهی و سوال می‌کرد، و مشخص بود که این مدیر به افرادی احتیاج داشت که سخنانش را بشنوند. این روشی بود که با آن یاد می‌گرفت. او شخصی افراطی بود، اما یادگیری با صحبت کردن روش عجیبی نیست. وکیل های موفق و متخصصان پزشکی عموما از این طریق یاد می‌گیرند و همین‌طور من(پیتر دراکر)

در بین همه بخش های خودآگاهی، شناخت روش یادگیری از همه آسان تر است. وقتی از مردم می‌پرسم "چگونه یاد می‌گیرید؟" بسیاری پاسخ را می‌دانند. اما وقتی می‌پرسم "آیا بر اساس این آگاهی عمل می‌کنید؟" کمتر پاسخ بله می‌شنوم. اگر کسی بر اساس این آگاهی عمل نکند محکوم به عملکرد ضعیف است.

پیتر دراکر


https://hottg.com/politicalculture
پردرآمدترین شغل‌های دنیا در سال 2023

منبع: اکونومیست فارسی


@politicalculture
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آرامگاه کوروش بزرگ مملو از جمعیت زیر بارش باران

@politicalculture
از خرید دو کیلو طلا با صد هزارتومان تا هشت صدم گرم !

فرشاد مومنی، اقتصاددان: قدرت خرید یک میلیون ریال در سال ۱۳۵۶ معادل دو کیلوگرم طلای خالص بوده، در سال ۱۳۹۹ این قدرت خرید به هشت صدم گرم رسید./جماران

@politicalculture
پیروی کورکورانه از عقاید و رسم و رسومات گذشتگان این معنی را تداعی نخواهد کرد که آنها زنده‌اند!

بلکه بدان معناست که زنده‌های آن جامعه در واقع مرده‌اند...!

ابن خلدون

https://hottg.com/politicalculture
با درود به شما عزیزان🌹

@politicalculture
چرا در جلسات و مهمانی های عمومی و خصوصی «حرف مفت» زیاد می زنیم ؟

۱-در دوران مدرن سخن گفتن علامت برتری است

نخست اینکه در تمدن مدرن سخن گفتن، علامت برتری است. یکی از ویژگی‌های ماهوی فرهنگی مدرنیته این است که برای سخن ارزش قائل است، نه برای سکوت. بنابراین مدرنیته بی‌معنایی (non sense) را رواج داده است، زیرا برای نفس سخن گفتن ارزش قائل است. در حالی سکوت یکی از ویژگی‌های فرزانگان در دوران گذشته بود.

۲-دموکراسی باعث رواج حرف مفت می شود

دومین عامل اجتماعی دموکراسی است. در دموکراسی از شهروندان خواسته می‌شود که در مسائل مختلف اظهارنظر کنند و این سبب رواج حرف مفت‌گویی می‌شود. البته دموکراسی به ضرورت عملی چاره‌ای جز رجوع به نظر همگان ندارد و به لحاظ حقوقی برای همه حق سخن قائل است، اما این بدان معنا نیست که افراد به لحاظ اخلاقی نیز می‌توانند راجع به هر چیز حرف بزنند. در حالی که باید میان حقوق و اخلاق تمایز گذاشت.

۳-وجود نداشتن «حکمت به من چه»
سومین عامل اجتماعی این است که در مدرنیته «حکمت به من چه» وجود ندارد. در مقام علم، جواب هر سوالی را دانستن به درد نمی‌خورد. «حکمت به من چه» فرزانگان باستان می‌گوید سوالاتی را باید پرسید که وضع انسان قبل از طرح آنها در ذهن با بعد از طرح آنها فرق کند. در مدرنیته به نام کنجکاوی علمی هر پرسیدنی مستحسن شمرده می‌شود. هایدگر در «هستی و زمان» در این زمینه بهترین نکته را خاطرنشان می‌شود و می‌گوید زمانی که کسی کنجکاوی بی‌ارزش داشته باشد، مخاطب یاوه‌گویی بی‌ارزش می‌کند و مخاطب و گوینده هر دو سرگشته می‌شوند. او می‌گفت باید اولین مرحله یعنی کنجکاوی بی‌جا را متوقف کرد وگرنه دو پدید بعدی یعنی یاوه گویی بی‌ارزش و سرگشتگی نیز رخ می‌دهد. هیچ تحلیلگری به خوبی هایدگر این پدیده را تحلیل نکرده است.

۴-سیطره کمیت بر کیفیت
چهارمین پدیده اجتماعی که سبب رواج یاوه‌گویی می‌شود، سیطره کمیت بر کیفیت در دوران ما است. در چنین روزگاری افراد به جای حرف درست (توجه به کیفیت)، زیاد حرف می‌زنند (توجه به کمیت) . قرآن می‌گوید: «لیبْلُوکُمْ أیُّکُمْ أحْسنُ عملًا» (سوره ملک، آیه ٢) یعنی خدا می‌آزماید که کدام کار بهتر می‌کنید، نه اینکه کدام یک کار بیشتری می‌کند یعنی نگفته است«ایکم اکثر عملا» یعنی قرآن برای کیفیت عمل ارزش قائل است نه کمیت آن.

۵-تقدم آداب معاشرت بر اخلاق

پنجمین عامل اجتماعی رواج حرف مفت، تقدم اتیکت (آداب معاشرت) بر اتیکس (ethics، اخلاق) است. میان آداب معاشرت و اخلاق تمایز هست و هر دو ضرورت دارد. اما هنگام تعارض این دو باید اخلاق را بر آداب معاشرت ترجیح داد. متاسفانه امروز آداب معاشرت بر اخلاق تقدم یافته و به همین خاطر افراد برای رعایت ادب و احترام، به حرف مفت گوش می‌کنند.

برگرفته از کتاب در باب حرف مفت هری فرانکف

https://hottg.com/politicalculture
HTML Embed Code:
2024/03/28 10:40:42
Back to Top