TG Telegram Group Link
Channel: Оперативний ЗСУ
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Ситуацію на Харківщині вдалося частково стабілізувати, — речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин.

UPD. Зараз Сили оборони проводять заходи з прочісування міської забудови у північний частині Вовчанська та в самому місті. Намагаються стабілізувати ситуацію, завдають вогневе ураження та не дають росіянам закріпитися там, - додав Волошин.

https://hottg.com/operativnoZSU
Як не нарватися на штраф і не стати ухилянтом: топ-5 правил мобілізації в Україні.

📌З 18 травня особи призовного віку мають протягом 60 днів оновити облікові дані у ТЦК, Центрі адмінпослуг або через електронний кабінет. Це стосується зокрема обмежено придатних, які мають протягом 9 місяців повторно пройти медкомісію та набути нового статусу.

📌 Якщо людина ігнорує вимоги щодо військового обліку та оновлення даних, її можуть вважати потенційним ухилянтом.

📌 З 18 травня чоловіки мають носити із собою військово-облікові документи.

Новий закон закріплює обов'язок пред'являти військово-обліковий документ на вимогу представника ТЦК, поліцейського чи прикордонника.

Зняті з військового обліку теж мають мати при собі військовий квиток. Якщо в документі немає відмітки про зняття з обліку, можуть виникнути питання і, швидше за все, представники військкомату вручать повістку для уточнення даних.

📌 Якщо чоловік призовного віку не має військового квитка, йому вручать повістку до ТЦК з вимогою з'явитися і стати на облік. Після цього військкомат оформить необхідні документи, але все одно доведеться сплатити штраф за порушення правил військового обліку.

Детальніше у статті РБК

https://hottg.com/operativnoZSU
"Батя, я стараюсь" по-ростовськи

https://hottg.com/operativnoZSU
За даними Генштабу плани ворога максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися - зірвано.

З початку поточної доби наші підрозділи продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Дії тривають, ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку російські окупанти за підтримки бронетехніки намагаються атакувати наші позиції на напрямку Крохмальне – Берестове. Тут українські захисники знищили танк та бойову машину піхоти. Бій триває, ситуація контрольована. Також, наші захисники покращили тактичне положення та відтіснили противника в районі північніше Кислівки.

З початку наступальних дій ворога 10.05.2024 на Харківському напрямку Сили оборони рішучими діями примусили значно знизити активність російських окупантів.

https://hottg.com/operativnoZSU
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Кацапи виконують нормативи з польоту у висоту при штурмі позицій 63 ОМБр

https://hottg.com/operativnoZSU
У північній частині Вовчанська, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть цивільних мешканців у полон, - Ігор Клименко

📌До сьогоднішнього дня на тій ділянці також тривала евакуація – Національна поліція України не припиняла вивозити людей попри всі загрози та під обстрілами.

📌 Станом на зараз, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим мешканцям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів.

🔴 Відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили.

Евакуаційні групи Національної поліції України продовжують працювати у Вовчанську попри інтенсивні бойові зіткнення та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей.

https://hottg.com/operativnoZSU
Зеленський провів Ставку у Харкові.

Заслухано розгорнуту доповідь Головкома Олександра Сирського, командувачів ОСУВ «Хортиця» Юрія Содоля та ОТУ «Харків» Михайла Драпатого. Оперативна обстановка, завдання та потреби кожної залученої бригади, кожного підрозділу, зокрема на Харківщині, в районах Вовчанська та Липців.

Проаналізувано перспективи бойової ситуації, загрози протягом найближчих днів і тижнів та наші, українські, можливості протидіяти російським наступальним планам.

Станом на сьогодні ситуація на Харківщині загалом контрольована, наші воїни завдають окупанту відчутних втрат. Але напрямок залишається вкрай складним – посилюємо наші підрозділи, - повідомив президент

https://hottg.com/operativnoZSU
Оперативний ЗСУ
Українські війська за підтримки дронів штурмують будинок з засівшими в ньому росіянами та беруть їх в полон в районі Глибокого, Харківської області https://hottg.com/operativnoZSU
Харківщина: знищено та взято в полон військовослужбовців рф

Оператори 8-го окремого полку ССО спільно з бійцями 92-ї ОШБр провели зачистку в одному з населених пунктів на Харківщині.

Під час операції чотирьох військовослужбовців рф, які зайняли цивільну будівлю та чинили опір, знищено. Ще двох взято в полон.

https://hottg.com/operativnoZSU
💥 В ніч на 16 травня безпілотники ГУР уразили виробничі потужності держпідприємства російського оборонного комплексу "Базальт" у Тулі, - УП з посиланням на розвідку

OSINT-моніторинг засвідчив, що факт влучання потрапив на камери вуличного спостереження

https://hottg.com/operativnoZSU
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Бункерний 3,14дарас знайшов собі нових/старих "мишебратьєв"

По погляду Сі читається - тамбовскій волк тебє брат, ти мой подданий

https://hottg.com/operativnoZSU
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Вчора кацапи під коксом проводили штурмові дії в районі Вовчанської центральної районної лікарні.

В підсумку путінських наркоманів повбивали.

https://hottg.com/operativnoZSU
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
24-й ОШБ "Айдар" дякує ТОВ «АВІА-ГРЕЙД», та всім хто допомагає нищити ворога, і долучається до зборів на РЕБ, які рятують життя наших захисників.

Окреме дякую за "вкусняхи" 😍

https://hottg.com/operativnoZSU
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Бої за Новомихайлівку очима незламних воїнів-десантників.

https://hottg.com/operativnoZSU
Усе, що нам потрібно, — це дві системи Patriot. росія не зможе захопити Харків, якщо вони у нас будуть, — Зеленський в інтерв'ю телеканалу ABC News

«Це вина всього світу. Вони дали путіну можливість окупувати. Але тепер світ може допомогти», — заявив президент.

https://hottg.com/operativnoZSU
HTML Embed Code:
2024/06/06 00:51:54
Back to Top