TG Telegram Group Link
Channel: مطالعات حقوق بشر
Back to Bottom
🔎 نگاهی به اقدامات حقوقی انجام شده در دیوان کیفری بین‌المللی در ماه گذشته (۲۰ ژانویه تا ۲۰ فوریه)

✔️ اگرچه دیوان کیفری بین‌المللی با هدف اصلی مبارزه با بی کیفری و شناسایی مسئولیت ناشی از جرایم بین‌المللی تاسیس شد، اما از طریق ایجاد پیوند میان صلح، امنیت بین‌المللی و عدالت کیفری با حقوق بشر در ارتباط است.

✔️ در حال حاضر دیوان ۱۷ پرونده در دست اقدام دارد. این پرونده ها شامل موارد روی داده از نقض حقوق بشر در کشورهای جمهوری دموکراتیک کنگو (آغاز تحقیقات از آوریل ۲۰۰۴)، اوگاندا (آغاز تحقیقات  از ژانویه ۲۰۰۴)، دارفور/ سودان (آغاز تحقیقات از مارس ۲۰۰۵)، جمهوری آفریقای مرکزی (آغاز تحقیقات از دسامبر ۲۰۰۴)، کنیا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از مارس ۲۰۱۰)، لیبی (فوریه ۲۰۱۱)، ساحل عاج (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ اکتبر ۲۰۱۱)، مالی (آغاز تحقیقات از ژوییه ۲۰۱۱)، جمهوری آفریقای مرکزی II (آغاز تحقیقات از مه ۲۰۱۴)، گرجستان (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۷ ژانویه ۲۰۱۶)، بروندی (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۵ اکتبر ۲۰۱۷)، فلسطین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۱)، بنگلادش/میانمار، افغانستان، فیلیپین، ونزوئلا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان  از ۳ نوامبر ۲۰۲۱) و اوکراین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۲) می باشد.

✔️ اقدامات زیر فعالیت های اخیر دیوان در طول ماه گذشته است. شایان ذکر است این پرونده مربوط به متهمین جرایم جنگی و یا جرایم علیه بشریت تحت صلاحیت دیوان می‌باشد:

▪️ تصمیم گیری در مورد درخواست موضوعات: طبقه بندی مجدد، نظارت موثر و توقف تجدیدنظرخواهی در پرونده دادستان علیه ماکسیم جفروی الی موکوم گاواکا (متهم در وضعیت جمهوری آفریقای مرکزی II)

▪️ تصمیم گیری در مورد درخواست‌های تعلیق و سایر مسائل رویه ای دادستان علیه بوسکو انتاگاندا (متهم در وضعیت جمهوری دموکراتیک کنگو)

▪️ تصمیم گیری در خصوص طبقه بندی مجدد پرونده و نیز قضاوت در مورد درخواست تجدید نظر جمهوری بولیواری ونزوئلا علیه تصمیم از سرگیری تحقیقات (مرحله مقدماتی جمهوری بولیواری ونزوئلا)

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🌐 شورای امنیت سازمان ملل خواستار آتش بس فوری در غزه و پایان دادن به بن‌بست چند ماهه شد

♦️ براساس اخبار منتشر شده در سایت سازمان ملل شورای امنیت در نشست ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با تصویب قطعنامه‌ای خواستار برقراری آتش بس فوری در غزه جنگ زده و همچنین آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها شد.

✔️ قطعنامه ۲۷۲۸ (۲۰۲۴) که با ۱۴ رأی موافق و یک رأی ممتنع (ایالات متحده آمریکا) به تصویب رسید، از طرف هر ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح شد.

✔️ شورا در این قطعنامه ضمن ابراز نگرانی عمیق خود از وضعیت فاجعه‌بار انسانی در نوار غزه خواستار: 

آتش‌بس فوری و پایدار و مورد احترام طرفین برای باقیمانده ماه رمضان

 آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آن‌ها

پایبند بودن طرفین نسبت به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی در رابطه با همه افرادی که بازداشت می‌کنند، شده است.


#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 کاترین راسل (۱۲ مارس ۲۰۲۴): "ما نشان دادیم در طول دهه‌ها با تعهد افراد، جوامع و ملت‌ها برای دسترسی به کودکان با خدمات بهداشتی کم‌هزینه، با کیفیت و مؤثر، دانش و ابزار لازم برای نجات جان‌ها را داریم.

 مبارزه با مرگ و میر کودکان به نقطه عطف تاریخی رسیده و آخرین برآوردها نشان می‌دهد که تعداد کودکانی که پیش از تولد پنج سالگی خود می‌میرند به ۴.۹ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

 ارقام منتشر شده نشان می دهد که میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در جهان از سال ۲۰۰۰ تا ۵۱٪ کاهش یافته است.

 برخی از کشورها مانند کامبوج، مالاوی، مغولستان و رواندا میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را بیش از ۷۵٪ در طول این دوره زمانی کاهش دادند.

 با وجود این دستاوردها، هنوز راه درازی برای پایان دادن به همه مرگ‌های قابل پیشگیری کودکان و نوجوانان وجود دارد، زیرا همچنان میلیون‌ها نفر به دلایل قابل درمان از جمله عوارض زایمان زودرس، ذات‌الریه، اسهال و مالاریا می‌میرند".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از نطق مهم، دقیق و شجاعانه فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر در موضوع سرزمین‌های اشغالی فلسطین

فروردین ۱۴۰۳ / مارس ۲۰۲۴

@ngoodvv
🌐 نگاهی به گزارش‌های ارائه شده در پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر (هفته چهارم):

♻️ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در حال برگزاری پنجاه و پنجمین نشست منظم خود از ۲۶ فوریه تا ۵ آوریل ۲۰۲۴ در کاخ ملل ژنو می‌باشد.

♻️ شرح گزارش‌های ارائه شده در هفته چهارم این نشست به شرح زیر است:


◀️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در میانمار»:کاهش مداوم تسلط حکومت نظامی میانمار که ناشی از تلفات قابل توجه در میدان نبرد و مخالفت گسترده شهروندان است، منجر به تشدید حملات علیه غیرنظامیان شده است. 

◀️ «دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد»: فدراسیون روسیه جو خفه‌کننده‌ای از ترس را در مناطق اشغالی اوکراین ایجاد کرده و نقض گسترده قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشری را مرتکب شده است.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
📑 غزه: دیوان دادگستری با تشدید بحران، تدابیر جدیدی را برای اسرائیل صادر می‌کند

♦️ دیوان بین‌المللی دادگستری در ۲۸ مارس ۲۰۲۴ با ادامه بدتر شدن اوضاع انسانی در غزه بمباران و محاصره شده، اقدامات موقت جدیدی را برای اسرائیل صادر کرد.

♦️ براین اساس:

✔️ اسرائیل با توجه به وخامت شرایط زندگی فلسطینیان در غزه به ویژه گسترش قحطی و گرسنگی، باید تمام اقدامات لازم و مؤثر را برای اطمینان از همکاری کامل، بدون تأخیر و بدون ممانعت در جهت ارائه خدمات اساسی و کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در سرتاسر غزه توسط سازمان ملل و همه دست اندرکاران، انجام دهد.

✔️ کمک‌های مورد نیاز شامل غذا، آب، برق، سوخت، سرپناه، پوشاک، الزامات بهداشتی و همچنین تجهیزات پزشکی و مراقبت‌های پزشکی است.

✔️ دستور جدید ICJ همچنین از اسرائیل به عنوان یکی از امضاکنندگان کنوانسیون نسل‌کشی می‌خواهد که این اقدامات را انجام دهد و اطمینان حاصل کند که ارتش آن اقداماتی را که نقض هر یک از حقوق فلسطینیان در غزه به‌عنوان یک گروه حفاظت‌شده است را مرتکب نمی‌شود.

✔️ دیوان همچنین تصمیم گرفت که اسرائیل ظرف مدت یک ماه گزارشی را در مورد همه اقدامات به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کند.

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
📑 نگاهی به گزارش گزارشگر ویژه اراضی اشغالی فلسطین ارائه شده در پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر 

🔷 گزارشگر ویژه اراضی اشغالی فلسطین گزارش خود را به پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرد.

🔷 برخی مهم ترین نکات این گزارش به شرح زیر است:


✔️ اسرائیل غزه را طی پنج ماه عملیات نظامی ویران کرده است. تعداد وحشتناک مرگ‌ها، صدمات جبران‌ناپذیر وارده بر نجات یافتگان، تخریب سیستمیک هر جنبه‌ای که برای حفظ زندگی در غزه ضروری است و آسیب‌های خاص به صدها هزار کودک شواهدی است که در ظاهر می‌تواند بر قصد نابودی سیستمیک فلسطینیان به عنوان یک گروه تفسیر شود.

✔️ تجزیه و تحلیل اقدامات و الگوهای خشونت اسرائیل در حمله به غزه که زیربنای لفاظی‌های غیرانسانی مقامات بلندپایه اسرائیل است و اغلب در اقدامات سربازان در زمین منعکس می‌شود، نشان می‌دهد که آستانه ارتکاب نسل کشی توسط اسرائیل محقق شده است.

✔️ از ۷ اکتبر، اسرائیل بیش از ۳۲۳۳۳ فلسطینی از جمله بیش از ۱۳۰۰۰ کودک را کشته است. بیش از ۱۲۰۰۰ کشته در زیر آوار فرض شده و ۷۴۶۹۴ زخمی بر جای مانده که بسیاری از آن‌ها جراحاتی دارند که زندگیشان را متحول کرده است. 

✔️ ۷۰٪ مناطق مسکونی ویران شده است. ۸۰٪ از کل جمعیت به اجبار آواره شده‌اند. هزاران خانواده عزیزان خود را از دست داده‌اند یا به طور کامل نابود شده‌اند. 

✔️ بسیاری نمی‌توانستند بستگان خود را دفن کرده و عزاداری کنند و در عوض مجبور شدند اجساد را در میان خانه‌ها، خیابان‌ها یا زیر آوار رها کنند. 

✔️ هزاران فلسطینی بازداشت شده و به طور سیستمیک مورد رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز قرار گرفته‌اند. 

✔️ گرسنگی  یا قحطی بر دو میلیون نفر تحمیل شده است.  

✔️ رهبری اجرایی و نظامی سربازان اسرائیل عمداً قوانین اساسی حقوق بین‌الملل بشردوستانه مبنی بر تناسب را در جهت تلاش برای مشروعیت بخشیدن به خشونت نسل‌کشی علیه مردم فلسطین تحریف کرده‌اند.

✔️ اسرائیل با بازتعریف عمدی دسته‌بندی‌های سپر انسانی، دستور تخلیه، مناطق امن، آسیب‌های جانبی و حفاظت پزشکی از عملکرد حفاظتی آن‌ها به‌عنوان «استتار بشردوستانه» و پنهان کردن کارزار نسل‌کشی خود استفاده کرده است.

✔️ نسل‌کشی فلسطینی‌ها در غزه توسط اسرائیل، مرحله تشدیدکننده روند پاکسازی استعماری طولانی‌مدت شهرک‌نشینان است.

✔️ بیش از ۷۰ سال است که این روند فلسطینیان را به عنوان مردم از نظر جمعیتی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی خفه کرده و حق مسلم آن‌ها برای تعیین سرنوشت را در قالب آواره کردن و سلب مالکیت و کنترل سرزمین‌هایشان نادیده گرفته است.

✔️ این گزارش فراخوانی به جهان است تا اطمینان حاصل شود که اسرائیل و کشورهای ثالث به تعهدات غیرقابل انحراف خود تحت کنوانسیون نسل کشی پایبند هستند و از تلفات بیشتر جلوگیری شود.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
🔰 شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۵ مارس نسبت به استفاده از قوانین در تایلند برای محکوم کردن یک مدافع حقوق بشر ابراز نگرانی کردند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۵ مارس حمله تروریستی اخیر در تالار شهر کروکوس مسکو را محکوم کردند که در آن دست کم ۱۳۷ نفر کشته و ۱۸۲ نفر مجروح شدند.

✳️ «کارشناس مستقل سازمان ملل در مورد بدهی‌های خارجی و حقوق بشر» در ۲۵ مارس از مقامات ایالت نیویورک خواست تا لایحه‌ای را برای تشدید نظارت بر نحوه بازسازی بدهی‌های کشورهای نکول شده (ناکامی در پرداخت سود یا اصل بدهی) با طلبکاران تصویب کنند. گفتنی است این ایالت محل اصلی تجارت و تعیین مطالبات و بدهی‌های دولتی آمریکا است.

✳️ به مناسبت روز جهانی یادبود قربانیان برده داری، «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در بیانیه  ۲۵ مارس اظهار داشتند که بزرگداشت قربانیان برده‌داری، لحظه مهمی برای تأمل و احترام به میلیون‌ها آفریقایی است که طی ۴۰۰ سال در اروپا و به بردگی گرفته شدند.

✳️ «کمیته حقوق بشر سازمان ملل» در ۲۷ مارس گزارش‌های کشوری فنلاند، پاراگوئه، تونس و ازبکستان را به تصویب رساند.

✳️ «گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در بروندی» در پایان سفر ۱۰ روزه خود به رواندا در بیانیه ۲۷ مارس از حمایتی که تاکنون توسط شرکای دوجانبه و چندجانبه این کشور ارائه شده استقبال کرد.

✳️ «کمیته حقوق افراد دارای معلولیت سازمان ملل» در ۲۷ مارس  یافته‌های خود را در مورد آذربایجان، بحرین، کاستاریکا، قزاقستان، نیکاراگوئه، سوئد و زامبیا منتشر کرد.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۸ مارس ادامه بازداشت خودسرانه یک خبرنگار و شهروند آمریکایی که به مدت یک سال بدون مدرک در بازداشت روسیه بوده است را محکوم کردند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۸ مارس از فرانسه خواستند تا  دسترسی به آب آشامیدنی سالم را در گوادلوپ تضمین کند.

✳️ «کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۸ مارس یکصد و چهلمین نشست خود را با تصویب گزارش‌های شیلی، گویان، اندونزی، نامیبیا، صربستان، سومالی و بریتانیا به پایان رساند.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
🔰 سازمان ملل در پی حمله به کنسولگری ایران در سوریه خواستار خویشتنداری شد 

براساس اخبار منتشر شده در سایت سازمان ملل متحد در ۲ آوریل ۲۰۲۴ خالد خیاری (دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد) از شورای امنیت خواست تا برای جلوگیری از تشدید تنش در خاورمیانه پس از حمله هوایی مرگبار به کنسولگری ایران در دمشق، تلاش کند. 

✳️ این مقام بر لزوم خویشتن داری تاکید کرد و اظهار داشت که از شورا می‌خواهیم تا فعالانه با همه طرف‌های ذینفع همکاری کند تا از تشدید بیشتر تنش‌هایی که صلح و امنیت منطقه را تضعیف می‌کند، جلوگیری کند.

✳️ براساس اظهارات وی:

✔️ ایران روز دوشنبه نامه‌های مشابهی را به دبیرکل و شورای امنیت ارسال کرد و در آن اعلام کرد که اسرائیل به اماکن دیپلماتیک این کشور در دمشق حمله کرده و دست‌کم پنج پرسنل از جمله مشاوران ارشد نظامی را کشته و تعداد دیگری را مجروح کرده است. 

✔️ گزارش‌های بعدی رسانه‌ها حاکی از آن است که تعداد کشته‌شدگان به ۱۳ نفر رسیده است (هفت پرسنل ایرانی و شش شهروند سوری).

✔️ حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای عضو باید مطابق با قوانین بین‌المللی رعایت شود. نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین برای صلح و امنیت بین‌المللی ضروری است و این شورا موظف به حفظ آن است. 

✔️ گیر پدرسن (فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه) شورا را از خشونت‌های بی امان در این کشور که اخیراً ۱۳ سال از جنگ را پشت سر می گذارد، آگاه نگه داشته است. بر این اساس شش ارتش خارجی در حال عملیات در خاک سوریه هستند که بر زندگی غیرنظامیان تأثیر می‌گذارد و راه حل مسالمت آمیز درگیری را دور از دسترس قرار می‌دهد. 

✔️ در حالی که اسرائیل به ندرت مسئولیت هر یک از این حوادث را بر عهده گرفته است، مقامات آن بارها به عملیات نظامی در سوریه اذعان کرده‌اند و اظهار نمودند که چنین عملیات‌هایی در آینده انجام خواهد شد. 

✔️ هر گونه اشتباه محاسباتی می‌تواند منجر به درگیری گسترده‌تر در منطقه‌ای از قبل بی‌ثبات با عواقب ویرانگر برای غیرنظامیانی شود که در حال حاضر شاهد رنج بی‌سابقه‌ای در سوریه، لبنان، سرزمین‌های اشغالی فلسطین و خاورمیانه هستند. 

✳️ دبیرکل سازمان ملل متحد نیز به همه طرف‌ها یادآوری کرد که به تمام تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی احترام بگذارند و از حملاتی که می‌تواند به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی آسیب برساند، خودداری کنند. 

✳️ آقای پدرسن (نماینده سازمان ملل در امور سوریه) نیز در بیانیه‌ای در محکومیت این حمله نسبت به خطرات ناشی از محاسبات اشتباه هشدار داد. او گفت که در زمان تشدید خشونت‌ها و خطرات در منطقه، به جای تشدید تنش‌ها، بازیگران باید به شدت به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی احترام بگذارند. ضروری است که همه افراد ذینفع حداکثر خویشتن‌داری را رعایت کنند و از تشدید بیشتر تنش‌ها خودداری کنند. 
 
#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
 

🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (۲۱ مارس ۲۰۲۴): "پس از چندین ماه رشد نزولی، تجارت بین‌الملل در باقی‌مانده سال ۲۰۲۴ در آستانه بازگشت است.

 سال گذشته شاهد انقباض سه درصدی بودیم که تقریباً معادل ۱ تریلیون دلار است. این میزان در سال ۲۰۲۲،۳۲ تریلیون دلار بود.

 علیرغم این کاهش، بخش خدمات با افزایش ۵۰۰ میلیارد دلاری (هشت درصد) نسبت به سال قبل، انعطاف‌پذیری نشان داد، در حالی که تجارت کالا در مقایسه با سال ۲۰۲۲، ۱.۳ تریلیون دلار یا پنج درصد کاهش داشت.

 سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ با تثبیت تجارت کالا و خدمات، از سه ماهه قبلی فاصله گرفت. در این میان کشورهای در حال توسعه به ویژه کشورهای آفریقا، آسیای شرقی و آسیای جنوبی، شاهد بازگشت به رشد بودند".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
🌐 نگاهی به اسناد صادر شده در پنجاه و پنجمین نشست عادی شورای حقوق بشر 

♻️ شورای حقوق بشر در ۵ آوریل پنجاه و پنجمین نشست خود را با تصویب اسنادی به پایان رساند.

◀️ شرح این اسناد به صورت زیر است:

✔️ ۱ قطعنامه در مورد دستور کار آیتم یک (امور سازمانی و رویه‌ای) در خصوص به تعویق انداختن اجرای برخی فعالیت‌های موظف شده توسط شورای حقوق بشر و ۱ تصمیم در خصوص: نحوه مشارکت از راه دور برای جلسات شورا.

✔️ ۳ قطعنامه در مورد دستور کار آیتم دو (گزارش سالیانه کمیسر عالی حقوق بشر، دفتر وی و دبیر کل) در خصوص:
حقوق بشر در سودان جنوبی،
وضعیت حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین
و تعهد به تضمین عدالت و حقوق کودک.

✔️ ۱۶ قطعنامه در مورد در مورد دستور کار آیتم سه (ارتقا و حمایت از کلیه حقوق بشر، مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله حق توسعه) در خصوص: مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر برای داشتن محیط پاک و سالم،
مأموریت گزارشگر ویژه حق بر حفظ حریم خصوصی،
حق بر غذا،
مأموریت گزارشگر ویژه حقوق فرهنگی،
تأثیر بدهی های خارجی و سایر تعهدات مالی بین‌المللی دولت‌ها بر بهره‌مندی از حقوق بشر،
تأثیر منفی اقدامات قهرآمیز یکجانبه بر برخورداری از حقوق بشر،
افراد دارای معلولیت،
حق بر کار،
نقش دولت‌ها در مقابله با تأثیر منفی اطلاعات نادرست بر تحقق حقوق بشر،
مسکن مناسب،
اقدامات مؤثر برای جلوگیری از شکنجه،
پیشگیری از نسل‌کشی،
مبارزه با تبعیض و خشونت،
حقوق افراد متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی و مذهبی، آزادی مذهب یا عقیده،
حقوق بشر و فرهنگ صلح،
مأموریت کارشناس مستقل برخورداری افراد مبتلا به آلبینیسم از حقوق بشر.

✔️ ۲ قطعنامه در مورد در مورد دستور کار آیتم چهار (وضعیت های حقوق بشر مستلزم توجه شورا) در خصوص:
وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران
و وضعیت حقوق بشر در میانمار.

✔️ ۳ قطعنامه در مورد در مورد دستور کار آیتم هفت (وضعیت حقوق بشر در فلسطین و دیگر سرزمین های عربی اشغالی) در خصوص:
حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت،
حقوق بشر در جولان اشغالی سوریه،
شهرک‌سازی های اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 فدریکو بلانکو (افسر ارشد تحقیقات ILO): کار اجباری در سراسر جهان اتفاق می‌افتد و سالانه ۲۳۶ میلیارد دلار به باندهای تبهکار می‌رساند که ۶۴ میلیارد دلار بیشتر از یک دهه پیش است.

 قاچاقچیان و مجرمان نزدیک به ۱۰۰۰۰ دلار به ازای هر قربانی درآمد دارند که حدود ۱۷۰۰ دلار بیشتر از سال ۲۰۱۴ است.

 این سودهای غیرقانونی نشان دهنده دستمزد و منابعی است که عملاً از کارگران دزدیده شده است.

 سود حاصل از کار اجباری در اروپا و آسیای مرکزی با ۸۴ میلیارد دلار بالاترین میزان است و پس از آن آسیا و اقیانوسیه (۶۲ میلیارد دلار)، قاره آمریکا (۵۲ میلیارد دلار)، آفریقا (۲۰ میلیارد دلار) و کشورهای عربی (۱۸ میلیارد دلار) قرار دارند.

 کار جنسی اجباری بیش از دو سوم سود را به همراه دارد و این در حالی است که از هر چهار نفر از مجموع افرادی که مجبور به کار غیرقانونی هستند، فقط یک نفر این کار را انجام می‌دهد.

 استثمارگران از هر کارگر جنسی غیرقانونی بیش از ۲۷۰۰۰ دلار در سال درآمد دارند که بسیار بیشتر از میانگین ۳۶۰۰ دلار سود حاصل از سایر اشکال کار اجباری است".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
🔰 شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳ آوریل نسبت به تایید حکم اعدام هفت نفر از سوی عالی‌ترین دادگاه مصر با موضوع مبارزه با تروریسم ابراز نگرانی کردند.

✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳ آوریل از تصمیم دادگاه قانون اساسی اوگاندا مبنی بر حمایت از قانون تبعیض‌آمیز ضد همجنس‌گرایی ابراز تاسف کرد.

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در فدراسیون روسیه» در ۴ آوریل اظهار داشت که مقامات روسیه باید فوراً تمام اتهامات جنایی علیه یک مدافع حقوق بشر را لغو کنند.

✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در آستانه سی‌امین سالگرد نسل کشی در رواندا، در اظهارات ۵ آوریل یاد بیش از یک میلیون مرد، زن و کودکی را که در رواندا در ۱۰۰ روز با خونسردی کشته شدند گرامی داشت.

✳️ «کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد» نشست آتی خود را از ۸ تا ۲۶ آوریل برگزار خواهد کرد تا طی آن وضعیت مکزیک، سن مارینو، آلبانی، قطر و جمهوری مولداوی را بررسی کند.

✳️ «سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۵ آوریل اظهار داشت که با نزدیک شدن به شش ماه از بحران غزه بیش از ۳۳۰۰۰ فلسطینی و ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته شده‌اند. وی همچنین از قانون جدیدی در قرقیزستان که تهدیدی جدی برای فعالیت‌های بسیاری از سازمان‌های جامعه مدنی در این کشور است، ابراز نگرانی کرد.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
🔺🔺🔺گزارش وضعیت حقوق بشر ایالات متحده در سال ۲۰۲۳

سازمان دیده‌‌بان حقوق بشر از سال ۱۹۹۰، سالنامه‌هایی را در خصوص موارد نقض حقوق بشر در بیش ۱۰۰ کشور جهان منتشر کرده است. سی‌وچهارمین شماره از این سالنامه‌ها، به بررسی موارد نقض حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ اختصاص دارد.

🖊برخی محورهای بخش ایالات متحده این گزارش عبارتند از:
🔸 اشاره به شکاف آشکار ثروت بین اقشار نژادی و تغییر بسیار کم این روند در ۵۰ سال گذشته؛

🔸 تایید دیده‌بان بر نابرابری بالای درآمد در ایالات متحده در مقایسه با سایر کشورهای ثروتمند (اختصاص نیمی از کل درآمد تنها به ۱۰ درصد)؛

🔸 اشاره به نگهداری تقریباً ۲ میلیون نفر در روز در زندان‌های ایالتی و فدرال ایالات متحده و دارا بودن بالاترین نرخ‌های حبس در جهان (حضور بیش از حد سیاهپوستان در زندان)؛

🔸 محاکمه کودکان در تمام ۵۰ ایالت به‌عنوان بزرگسال برخلاف استانداردهای بین‌المللی و متاثر شدن بیشتر جوانان رنگین‌پوست با تفاوت‌های نژادی و قومی؛

🔸 انتقاد دیده‌بان از افزایش شدید نقض حقوق کودکان کار و قربانی شدن سلامت و ایمنی کودکان- اغلب مهاجران بدون همراه- در شرایط خطرناک کار؛

🔸 اشاره به افزایش مرگ‌ومیر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر در دوره ۱۲ ماهه منتهی به آوریل ۲۰۲۳ به ۱۱۱۳۵۵ نفر؛

🔸انتقاد از اخراج خودسرانه ۲.۸میلیون نفر بدون غربالگری از نظر پناهندگی توسط دولت بایدن و تحت عنوان قانون ۴۲»؛

🔸 اشاره به وجود آسیب‌پذیری‌هایی در دموکراسی ایالات متحده از جمله نیاز به محافظت بهتر از مدیران انتخابات در برابر تهدید و ارعاب رو به افزایش؛

🔸اشاره به آسیب‌پذیری و در معرض خطر بودن میلیون‌ها زن رنگین‌پوست از نابرابری‌های نژادی در دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی؛

🔸 اشاره به فقدان قانون حفاظت از داده‌ها با محوریت حقوق بشر در ایالات متحده و سوءاستفاده از سوی دولت و بازیگران خصوصی؛

🔸انتقاد از حمایت زیاد دولت از اسرائیل در خصوص کمک‌های امنیتی و انتقال تسلیحات نظامی سالانه و فراتر از قبل و نقض قوانین و سیاست‌های داخلی آمریکا.

#وضعیت_حقوق‌بشر_کشورها
@ngoodvv
🔎 نگاهی به اقدامات حقوقی انجام شده در دیوان کیفری بین المللی در ماه گذشته ( ۲۰ ژانویه  تا ۲۰ مارس)

✔️ اگرچه دیوان کیفری بین‌المللی با هدف اصلی مبارزه با بی‌کیفری و شناسایی مسئولیت ناشی از جرایم بین‌المللی تاسیس شد، اما از طریق ایجاد پیوند میان صلح، امنیت بین‌المللی و عدالت کیفری با حقوق بشر در ارتباط است.

✔️ در حال حاضر دیوان ۳۱  پرونده در دست اقدام دارد. این پرونده ها شامل موارد روی داده از نقض حقوق بشر در کشورهای جمهوری دموکراتیک کنگو (آغاز تحقیقات از آوریل ۲۰۰۴)، اوگاندا (آغاز تحقیقات  از ژانویه ۲۰۰۴)، دارفور/ سودان (آغاز تحقیقات از مارس ۲۰۰۵)، جمهوری آفریقای مرکزی (آغاز تحقیقات از دسامبر ۲۰۰۴)، کنیا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از مارس ۲۰۱۰)، لیبی (فوریه ۲۰۱۱)، ساحل عاج (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ اکتبر ۲۰۱۱)، مالی (آغاز تخقیقات از ژوییه ۲۰۱۱)، جمهوری آفریقای مرکزی II (آغاز تحقیقات از مه ۲۰۱۴)، گرجستان (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۷ ژانویه ۲۰۱۶)، بوروندی (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۵ اکتبر ۲۰۱۷)، فلسطین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۱)، بنگلادش/میانمار، افغانستان، فیلیپین، ونزویلا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان  از ۳ نوامبر ۲۰۲۱) و اوکراین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۲) می باشد.

✔️ اقدامات زیر از جمله فعالیت های اخیر دیوان در طول ماه گذشته است. شایان ذکر است این پرونده ها مربوط به متهمین جرایم جنگی و یا جرایم علیه بشریت تحت صلاحیت دیوان می باشد:

▪️ تصمیم گیری در مورد انتصاب قضات در بخش ها و تشکیل مجدد شعب در پرونده دادستان علیه بوسکو انتاگاندا (متهم در وضعیت جمهوری دموکراتیک کنگو)

▪️ تصمیم گیری در مورد انتصاب قضات در بخش ها و تشکیل مجدد شعب در پرونده دادستان علیه سیف الاسلام قذافی و عبدالله السنوسی (در مرحله ثبت مقدماتی پیش از محاکمه در وضعیت لیبی)

▪️ تصمیم گیری در مورد انتصاب قضات در بخش ها و تشکیل مجدد شعب در پرونده دادستان علیه ژرمن کاتانگا و ماتیو نگودجولو چوی (متهمین در وضعیت جمهوری دموکراتیک کنگو)

▪️ تصمیم گیری در مورد درخواست دفاع برای تمدید مهلت اخطاریه تجدیدنظر و شکایت تجدیدنظر در خصوص دستور جبران خسارت در پرونده دادستان علیه دومینیک اونگون (متهم در وضعیت در اوگاندا)

▪️ تصمیم گیری در مورد جایگزینی قاضی در شعبه تجدیدنظر در  پرونده دادستان علیه آلفرد یکاتوم و پاتریس ادوارد نگایسونا (متهم در وضعیت در جمهوری آفریقای مرکزی II)
 
#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 میروسلاو جنچا (دستیار دبیرکل درامور سیاسی و صلح سازمان ملل) ‌(۱۱ آوریل ۲۰۲۴): "حملات روسیه به شهرها و شهرک‌های سراسر اوکراین از جمله هدف‌گیری شدید و سیستمیک زیرساخت‌های انرژی، در هفته‌های اخیر به یک الگوی مخرب روزانه تبدیل شده است.

 ما از افزایش تلفات غیرنظامیان در نتیجه این حملات بی‌امان وحشت‌زده شده‌ایم. براساس گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل، حداقل ۱۲۶ غیرنظامی در ماه مارس کشته و ۴۷۸ غیرنظامی زخمی شدند. این آمار ۲۰٪ نسبت به ماه قبل افزایش یافته است. 

 همچنین حداقل ۵۷ کودک تنها در ماه مارس کشته یا مجروح شدند که این میزان از تلفات دو برابر فوریه است.

 روند مرگبار در این ماه ادامه یافته است و حملات روزانه پهپاد، موشک و توپخانه در سراسر کشور گزارش شده است.  در میان جدیدترین آن‌ها تاسیسات انرژی هدف قرار گرفته که برخی از آن‌ها با تلفاتی همراه بوده است.

 ما همچنین شاهد گسترش خصومت‌ها در سراسر مرزهای اوکراین با حملات مرزی منظم به فدراسیون روسیه هستیم".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
🔰 شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ «کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد» در ۸ آوریل یکصد و دوازدهمین نشست خود را افتتاح کرد تا طی آن تلاش‌های ضد تبعیض آلبانی، مکزیک، قطر، جمهوری مولداوی و سن مارینو را بررسی کند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۱ آوریل از عدم حمایت مداوم از زنان و دختران جوان متعلق به جوامع اقلیت در پاکستان ابراز نگرانی کردند.

✳️ «هیات حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد در سودان» در ۱۱ آوریل اظهار داشت که طرفین درگیر در سودان باید به آتش بس فوری و پایان دادن به حملات علیه غیرنظامیان، متعهد شوند. 

✳️ «فروم دائمی افراد آفریقایی تبار» نشست سالیانه خود را با موضوع: دومین دهه بین‌المللی برای افراد آفریقایی تبار: پرداختن به نژادپرستی سیستمیک، عدالت جبرانی و توسعه پایدار از ۱۶ تا ۱۹ آوریل در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار خواهد کرد.

✳️ «کمیته سازمان ملل متحد علیه شکنجه» نشست آتی خود را از ۱۵ آوریل تا ۱۰ مه برگزار می‌کند و طی آن وضعیت اتریش، هندوراس، آذربایجان، لیختن اشتاین، مقدونیه شمالی و فنلاند را بررسی خواهد کرد.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 جیمی مک گلدریک (۱۱ آوریل ۲۰۲۴): "مردم غزه در حال مبارزه برای زنده ماندن هستند. سازمان‌های بشردوستانه سخت تلاش می‌کنند تا از آنان حمایت کنند، اما ما به امنیت، دسترسی و تسهیلات قابل اعتماد توسط نیروهای اسرائیلی نیاز داریم و مسئولیت‌ آن‌ها با تخلیه تدارکات در مرز پایان نمی‌یابد.

 سازمان ملل تنها در یک پناهگاه به ۱۱۶۰۰۰ نفر خدمات ارائه می‌دهد. این مکان به تدارکات و حمایت بیشتر از جمله غذا، آب، بهداشت و بهداشت نیاز دارد.

 خیابان‌ها و فضاهای عمومی در خان یونس مملو از مهمات منفجر نشده است که خطرات شدیدی را برای غیرنظامیان به ویژه کودکان به همراه دارد. این تیم بمب‌های ۱۰۰۰ پوندی منفجر نشده را در تقاطع‌های اصلی و داخل مدارس پیدا کرده است.

 ساکنان کمبود شدید دسترسی به غذا و آب و نیز از بین رفتن خدمات بهداشتی بحرانی به دلیل تخریب بیمارستان‌های الناصر و العمل را توصیف کردند".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
نکات محوری گزارش اخیر گزارشگر ویژه سرزمین‌های اشغالی درخصوص شواهد ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم اسراییل در جریان جنگ غزه

گزارشگر ویژه سرزمین‌های اشغالی فلسطین، خانم فرانچسکا آلبانیز، در جریان اجلاس اخیر شورای حقوق بشر (فروردین ۱۴۰۳) گزارشی جامع و دارای نکات حقوقی و حقوق بشری بسیار مهمی با عنوان «تجزیه و تحلیل نسل‌کشی» ارائه نمود که بازتاب فراوانی یافت.
نگاهی محتوایی به نکات اساسی و کاربردی این گزارش به شرح ذیل است:

• بررسی ظرف تاریخی مسئله فلسطین، سعی در اثبات وقوع نسل‌کشی منطبق بر وقایع گذشته.
• تاکید بر استفاده از عبارت استعمار شهرک نشینان و یا استعمار جایگزین با هدف توصیف و توضیح مبانی تاریخی وضعیت کنونی.
• بهم پیوسته دانستن استعمار جایگزین و ارتکاب ژنوسید و اعتقاد بر وجود رابطه علیت میان آنها.
• ترسیم چارچوب حقوقی جرم بین‌المللی ژنوسید و بیان الزامات اثبات آن.
• منطقی دانستن رسیدن جرایم ارتکابی در غزه به آستانه جرم ژنوسید
• ارائه دلایل و قرائن مبنی بر به قتل رساندن، ایراد جراحات شدید جسمی و روحی، تحمیل شرایط زندگانی که منجر به نابودی فیزیکی در کل یا بخشی از گروه، برای اثبات ارتکاب عناصر مادی جرایم موضوع ماده دو کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی.
• ارائه فهرستی از کشتارهای گسترده اسرائیل از هفتم اکتبر که به طور مستقیم و غیر مستقیم، در جهت ارتکاب ژنوسید انجام گرفته‌اند.

سایر محورها و جمع‌بندی کارشناسانه این گزارش را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
B2n.ir/a49547

@ngoodvv
📚 منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

📗 عنوان کتاب: ابعاد جدید در حمایت بین‌المللی از حقوق بشر و نیاز به یک دیپلماسی جدید حقوق بشری

🖌 نویسنده: برتراند جی رامچاران

🖨 انتشارات: Brill Nijhoff، مطالعات بین‌المللی حقوق بشر، جلد: ۱۴۴، ژوئن ۲۰۲۴ (در آستانه چاپ)


قرن بیست و یکم شاهد نبرد ایده‌ها بین مفاهیم مختلف حکومت است: مردم محوری و حزب محوری.  در عین حال، پیشرفت‌های علمی و فناوری‌ها چالش‌های جدیدی را برای حقوق بشر به وجود آورده است. 

این کتاب ابعاد جدیدی در حمایت بین‌المللی از حقوق بشر را شناسایی می‌کند و دیپلماسی جدید حقوق بشر را با تمرکز بر گسترش حوزه مشترک بین دولت‌ها و تقویت سیستم‌های ملی حمایت از حقوق بشر مطرح می‌کند.

این کتاب از ۲۲۰ صفحه و ۸ بخش اصلی از جمله: مقدمه، دیدگاه‌های تاریخی و فلسفی مقدمات اساسی: جهانی بودن، کرامت، برابری، عدالت، دیپلماسی جدید حقوق بشر در حمایت از سیستم‌های ملی حمایت از حقوق بشر و تقویت عدالت نژادی در مواجهه با آسیب‌های شدید، تشکیل شده است. 

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
HTML Embed Code:
2024/04/16 09:07:31
Back to Top