TG Telegram Group Link
Channel: مطالعات حقوق بشر
Back to Bottom
🔎 نگاهی به اقدامات حقوقی انجام شده در دیوان کیفری بین المللی در ماه گذشته ( ۲۰ ژانویه  تا ۲۰ مارس)

✔️ اگرچه دیوان کیفری بین‌المللی با هدف اصلی مبارزه با بی‌کیفری و شناسایی مسئولیت ناشی از جرایم بین‌المللی تاسیس شد، اما از طریق ایجاد پیوند میان صلح، امنیت بین‌المللی و عدالت کیفری با حقوق بشر در ارتباط است.

✔️ در حال حاضر دیوان ۳۱  پرونده در دست اقدام دارد. این پرونده ها شامل موارد روی داده از نقض حقوق بشر در کشورهای جمهوری دموکراتیک کنگو (آغاز تحقیقات از آوریل ۲۰۰۴)، اوگاندا (آغاز تحقیقات  از ژانویه ۲۰۰۴)، دارفور/ سودان (آغاز تحقیقات از مارس ۲۰۰۵)، جمهوری آفریقای مرکزی (آغاز تحقیقات از دسامبر ۲۰۰۴)، کنیا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از مارس ۲۰۱۰)، لیبی (فوریه ۲۰۱۱)، ساحل عاج (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ اکتبر ۲۰۱۱)، مالی (آغاز تخقیقات از ژوییه ۲۰۱۱)، جمهوری آفریقای مرکزی II (آغاز تحقیقات از مه ۲۰۱۴)، گرجستان (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۷ ژانویه ۲۰۱۶)، بوروندی (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۵ اکتبر ۲۰۱۷)، فلسطین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۱)، بنگلادش/میانمار، افغانستان، فیلیپین، ونزویلا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان  از ۳ نوامبر ۲۰۲۱) و اوکراین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۲) می باشد.

✔️ اقدامات زیر از جمله فعالیت های اخیر دیوان در طول ماه گذشته است. شایان ذکر است این پرونده ها مربوط به متهمین جرایم جنگی و یا جرایم علیه بشریت تحت صلاحیت دیوان می باشد:

▪️ تصمیم گیری در مورد انتصاب قضات در بخش ها و تشکیل مجدد شعب در پرونده دادستان علیه بوسکو انتاگاندا (متهم در وضعیت جمهوری دموکراتیک کنگو)

▪️ تصمیم گیری در مورد انتصاب قضات در بخش ها و تشکیل مجدد شعب در پرونده دادستان علیه سیف الاسلام قذافی و عبدالله السنوسی (در مرحله ثبت مقدماتی پیش از محاکمه در وضعیت لیبی)

▪️ تصمیم گیری در مورد انتصاب قضات در بخش ها و تشکیل مجدد شعب در پرونده دادستان علیه ژرمن کاتانگا و ماتیو نگودجولو چوی (متهمین در وضعیت جمهوری دموکراتیک کنگو)

▪️ تصمیم گیری در مورد درخواست دفاع برای تمدید مهلت اخطاریه تجدیدنظر و شکایت تجدیدنظر در خصوص دستور جبران خسارت در پرونده دادستان علیه دومینیک اونگون (متهم در وضعیت در اوگاندا)

▪️ تصمیم گیری در مورد جایگزینی قاضی در شعبه تجدیدنظر در  پرونده دادستان علیه آلفرد یکاتوم و پاتریس ادوارد نگایسونا (متهم در وضعیت در جمهوری آفریقای مرکزی II)
 
#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 میروسلاو جنچا (دستیار دبیرکل درامور سیاسی و صلح سازمان ملل) ‌(۱۱ آوریل ۲۰۲۴): "حملات روسیه به شهرها و شهرک‌های سراسر اوکراین از جمله هدف‌گیری شدید و سیستمیک زیرساخت‌های انرژی، در هفته‌های اخیر به یک الگوی مخرب روزانه تبدیل شده است.

 ما از افزایش تلفات غیرنظامیان در نتیجه این حملات بی‌امان وحشت‌زده شده‌ایم. براساس گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل، حداقل ۱۲۶ غیرنظامی در ماه مارس کشته و ۴۷۸ غیرنظامی زخمی شدند. این آمار ۲۰٪ نسبت به ماه قبل افزایش یافته است. 

 همچنین حداقل ۵۷ کودک تنها در ماه مارس کشته یا مجروح شدند که این میزان از تلفات دو برابر فوریه است.

 روند مرگبار در این ماه ادامه یافته است و حملات روزانه پهپاد، موشک و توپخانه در سراسر کشور گزارش شده است.  در میان جدیدترین آن‌ها تاسیسات انرژی هدف قرار گرفته که برخی از آن‌ها با تلفاتی همراه بوده است.

 ما همچنین شاهد گسترش خصومت‌ها در سراسر مرزهای اوکراین با حملات مرزی منظم به فدراسیون روسیه هستیم".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
🔰 شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ «کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد» در ۸ آوریل یکصد و دوازدهمین نشست خود را افتتاح کرد تا طی آن تلاش‌های ضد تبعیض آلبانی، مکزیک، قطر، جمهوری مولداوی و سن مارینو را بررسی کند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۱ آوریل از عدم حمایت مداوم از زنان و دختران جوان متعلق به جوامع اقلیت در پاکستان ابراز نگرانی کردند.

✳️ «هیات حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد در سودان» در ۱۱ آوریل اظهار داشت که طرفین درگیر در سودان باید به آتش بس فوری و پایان دادن به حملات علیه غیرنظامیان، متعهد شوند. 

✳️ «فروم دائمی افراد آفریقایی تبار» نشست سالیانه خود را با موضوع: دومین دهه بین‌المللی برای افراد آفریقایی تبار: پرداختن به نژادپرستی سیستمیک، عدالت جبرانی و توسعه پایدار از ۱۶ تا ۱۹ آوریل در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار خواهد کرد.

✳️ «کمیته سازمان ملل متحد علیه شکنجه» نشست آتی خود را از ۱۵ آوریل تا ۱۰ مه برگزار می‌کند و طی آن وضعیت اتریش، هندوراس، آذربایجان، لیختن اشتاین، مقدونیه شمالی و فنلاند را بررسی خواهد کرد.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 جیمی مک گلدریک (۱۱ آوریل ۲۰۲۴): "مردم غزه در حال مبارزه برای زنده ماندن هستند. سازمان‌های بشردوستانه سخت تلاش می‌کنند تا از آنان حمایت کنند، اما ما به امنیت، دسترسی و تسهیلات قابل اعتماد توسط نیروهای اسرائیلی نیاز داریم و مسئولیت‌ آن‌ها با تخلیه تدارکات در مرز پایان نمی‌یابد.

 سازمان ملل تنها در یک پناهگاه به ۱۱۶۰۰۰ نفر خدمات ارائه می‌دهد. این مکان به تدارکات و حمایت بیشتر از جمله غذا، آب، بهداشت و بهداشت نیاز دارد.

 خیابان‌ها و فضاهای عمومی در خان یونس مملو از مهمات منفجر نشده است که خطرات شدیدی را برای غیرنظامیان به ویژه کودکان به همراه دارد. این تیم بمب‌های ۱۰۰۰ پوندی منفجر نشده را در تقاطع‌های اصلی و داخل مدارس پیدا کرده است.

 ساکنان کمبود شدید دسترسی به غذا و آب و نیز از بین رفتن خدمات بهداشتی بحرانی به دلیل تخریب بیمارستان‌های الناصر و العمل را توصیف کردند".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
نکات محوری گزارش اخیر گزارشگر ویژه سرزمین‌های اشغالی درخصوص شواهد ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم اسراییل در جریان جنگ غزه

گزارشگر ویژه سرزمین‌های اشغالی فلسطین، خانم فرانچسکا آلبانیز، در جریان اجلاس اخیر شورای حقوق بشر (فروردین ۱۴۰۳) گزارشی جامع و دارای نکات حقوقی و حقوق بشری بسیار مهمی با عنوان «تجزیه و تحلیل نسل‌کشی» ارائه نمود که بازتاب فراوانی یافت.
نگاهی محتوایی به نکات اساسی و کاربردی این گزارش به شرح ذیل است:

• بررسی ظرف تاریخی مسئله فلسطین، سعی در اثبات وقوع نسل‌کشی منطبق بر وقایع گذشته.
• تاکید بر استفاده از عبارت استعمار شهرک نشینان و یا استعمار جایگزین با هدف توصیف و توضیح مبانی تاریخی وضعیت کنونی.
• بهم پیوسته دانستن استعمار جایگزین و ارتکاب ژنوسید و اعتقاد بر وجود رابطه علیت میان آنها.
• ترسیم چارچوب حقوقی جرم بین‌المللی ژنوسید و بیان الزامات اثبات آن.
• منطقی دانستن رسیدن جرایم ارتکابی در غزه به آستانه جرم ژنوسید
• ارائه دلایل و قرائن مبنی بر به قتل رساندن، ایراد جراحات شدید جسمی و روحی، تحمیل شرایط زندگانی که منجر به نابودی فیزیکی در کل یا بخشی از گروه، برای اثبات ارتکاب عناصر مادی جرایم موضوع ماده دو کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی.
• ارائه فهرستی از کشتارهای گسترده اسرائیل از هفتم اکتبر که به طور مستقیم و غیر مستقیم، در جهت ارتکاب ژنوسید انجام گرفته‌اند.

سایر محورها و جمع‌بندی کارشناسانه این گزارش را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
B2n.ir/a49547

@ngoodvv
📚 منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

📗 عنوان کتاب: ابعاد جدید در حمایت بین‌المللی از حقوق بشر و نیاز به یک دیپلماسی جدید حقوق بشری

🖌 نویسنده: برتراند جی رامچاران

🖨 انتشارات: Brill Nijhoff، مطالعات بین‌المللی حقوق بشر، جلد: ۱۴۴، ژوئن ۲۰۲۴ (در آستانه چاپ)


قرن بیست و یکم شاهد نبرد ایده‌ها بین مفاهیم مختلف حکومت است: مردم محوری و حزب محوری.  در عین حال، پیشرفت‌های علمی و فناوری‌ها چالش‌های جدیدی را برای حقوق بشر به وجود آورده است. 

این کتاب ابعاد جدیدی در حمایت بین‌المللی از حقوق بشر را شناسایی می‌کند و دیپلماسی جدید حقوق بشر را با تمرکز بر گسترش حوزه مشترک بین دولت‌ها و تقویت سیستم‌های ملی حمایت از حقوق بشر مطرح می‌کند.

این کتاب از ۲۲۰ صفحه و ۸ بخش اصلی از جمله: مقدمه، دیدگاه‌های تاریخی و فلسفی مقدمات اساسی: جهانی بودن، کرامت، برابری، عدالت، دیپلماسی جدید حقوق بشر در حمایت از سیستم‌های ملی حمایت از حقوق بشر و تقویت عدالت نژادی در مواجهه با آسیب‌های شدید، تشکیل شده است. 

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 تدروس آدهانوم گبریسوس (۹ آوریل ۲۰۲۴): "تعداد تلفات ناشی از عفونت‌های هپاتیت ویروسی در حال افزایش است و در حال حاضر روزانه ۳۵۰۰ نفر جان خود را از دست می‌دهند.

 این بیماری با ۱.۳ میلیون مرگ در سال دومین عامل عفونی مرگ و میر در جهان می‌باشد.

 علیرغم پیشرفت جهانی در پیشگیری از عفونت‌های هپاتیت، مرگ و میر در حال افزایش است زیرا تعداد بسیار کمی از افراد مبتلا به هپاتیت تشخیص داده شده و تحت درمان قرار می‌گیرند.

داده‌های جدید از ۱۸۷ کشور نشان می‌دهد که تعداد تخمینی مرگ و میر ناشی از هپاتیت ویروسی از ۱.۱ میلیون در سال ۲۰۱۹ به ۱.۳ میلیون در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است. از این تعداد، ۸۳٪ ناشی از هپاتیت B و۱۷٪ به دلیل هپاتیت C بوده است.

۲۵۴ میلیون نفر با هپاتیت B و ۵۰ میلیون نفر با هپاتیت C در سال ۲۰۲۲ زندگی می کنند. نیمی از بار عفونت‌های مزمن هپاتیت B و C در بین افراد ۳۰ و ۵۴ ساله است و ۱۲٪ این آمار نیز در میان کودکان است. مردان ۵۸٪ از کل موارد را تشکیل می‌دهند".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
📚بازدیدهای حقوق بشری از کشورها در ماهی که گذشت (مارس ۲۰۲۴)

 گزارشگران ویژه حقوق بشر و کارگروه‌های تخصصی به عنوان بخشی از رویه‌های ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از طریق انجام ماموریت‌های حقیقت‌یاب مستقل و راهکارهای نظارتی به بررسی وضعیت‌های خاص حقوق بشر در سراسر جهان می‌پردازند. 

 این کارشناسان که به صورت داوطلبانه کار می‌کنند، کارمندان سازمان ملل متحد نیستند و برای کارشان حقوق دریافت نمی‌کنند. آن‌ها از هر دولت یا سازمان دیگری مستقل هستند و براساس توانایی‌های فردی به انجام ماموریت خود می‌پردازند.

 براساس اطلاعات منتشر شده در سایت شورای حقوق بشر، در ماه گذشته کشورهای زیر مورد بازدید گزارشگران و کارشناسان کشوری و موضوعی قرار گرفتند. توضیحات تکمیلی این بازدیدها به شرح زیر است:

📕نروژ

🕗 زمان: ۶ تا ۱۵ مارس

🔎 مقام بازدید کننده: مکانیزم تخصصی سازمان ملل متحد در مورد حقوق مردمان بومی

هدف: ارائه مشاوره و راهنمایی فنی در مورد حقوق مردمان بومی سامی (Sami) نروژ در رابطه با اجرای قوانین داخلی، اقدامات اداری، سیاست‌ها، و وظایف قضایی

🗞 ارائه گزارش در: در پایان ماموریت

📙 گابن

🕘 زمان: ۱۰ تا ۱۶ مارس

🔎 مقام بازدید کننده: کمیته فرعی سازمان ملل برای پیشگیری از شکنجه

هدف: بررسی چگونگی اجرای توصیه های قبلی در این کشور

🗞 ارائه گزارش در: -

📗فنلاند

🕜 زمان: ۱۱ تا ۱۵مارس

🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد ترویج حقیقت، عدالت و جبران خسارت

هدف: ارزیابی اقدامات عدالت انتقالی اتخاذ شده توسط مقامات فنلاند برای رسیدگی به میراث نقض حقوق بشر که بر مردمان بومی در چارچوب همسان‌سازی و سیاست‌های مربوطه تحمیل شده است

🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در سپتامبر ۲۰۲۴

📕پرو

🕗 زمان: ۱۱ تا ۲۲ مارس

🔎 مقام بازدید کننده: کارشناس مستقل سازمان ملل متحد در مورد برخورداری افراد مسن از تمام حقوق بشر

هدف: ارزیابی وضعیت سالمندان

🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در سپتامبر ۲۰۲۴

📙 مالدیو

🕘 زمان: ۱۲ تا ۲۱ مارس

🔎 مقام بازدید کننده: کارشناس مستقل سازمان ملل در زمینه ارتقای نظم بین‌المللی دموکراتیک و عادلانه

هدف: ارزیابی شیوه‌ها و چالش‌های پیش روی ترویج نظم بین‌المللی که تحقق کامل حقوق بشر برای همه را تقویت می‌کند

🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در سپتامبر ۲۰۲۴

📗 سوئد (به عنوان بخشی از بازدید گسترده تر از شبه جزیره اسکاندیناوی)

🕜 زمان: ۱۸ تا ۲۲ مارس

🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد ترویج حقیقت، عدالت و جبران خسارت

هدف: بررسی اقدامات عدالت انتقالی اتخاذ شده توسط مقامات سوئد برای رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر مردمان بومی

🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در سپتامبر ۲۰۲۴

📕 شیلی


🕗 زمان: ۲۵ مارس تا ۵ آوریل

🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه در زمینه حقوق فرهنگی

هدف: بررسی تعدادی از مسائل مربوط به برخورداری از حقوق فرهنگی به ویژه حق همه افراد برای مشارکت در زندگی فرهنگی دلخواه از طریق همه ابزارهای بیانی از جمله هنر  و سیاست‌های تقویت تنوع فرهنگی

🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در مارس ۲۰۲۵


 #از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 مارگوت واندرولدن (سرپرست منطقه‌ای برنامه غذا در آفریقای غربی) (۱۲ آوریل ۲۰۲۴): "در غرب و مرکز آفریقا تقریباً ۵۵ میلیون نفر در طول فصل لاغری منطقه (دوره بین برداشت محصول از مه تا اوت) با ناامنی غذایی مواجه هستند.

 شاهد افزایش چهار میلیون نفر در تعداد افرادی هستیم که در حال حاضر با ناامنی غذایی سروکار دارند.

  مالی با بدترین وضعیت روبرو است و تصور می شود حدود ۲۶۰۰ نفر در آنجا با گرسنگی فاجعه بار روبرویند.

  هنگام عمل الان است. ما به همه شرکا نیاز داریم تا برنامه‌های نوآورانه‌ای را برای جلوگیری از خارج شدن وضعیت از کنترل اجرا کنیم.

آشفتگی‌های اقتصادی از جمله رکود  تولید، کاهش ارزش پول، افزایش تورم و موانع تجاری، بحران غذایی در نیجریه، غنا، سیرالئون و مالی را تشدید کرده است.

 چالش‌های اقتصادی و همچنین هزینه‌های سوخت و حمل‌ونقل، تحریم‌های جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا و محدودیت‌های مربوط به جریان محصولات کشاورزی، به افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت غلات اصلی طی ۵ سال گذشته منجر شده است".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
📑 آمریکا درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل را وتو کرد

♦️ براساس اخبار منتشر شده در سایت سازمان ملل متحد، ایالات متحده در نشست ۱۸ آوریل قطعنامه درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد را وتو کرد.

♦️ مهم ترین نکات این خبر به شرح زیر است:

✔️ ۱۲ کشور عضو شورای امنیت از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت کردند. در این رای‌گیری بریتانیا (عضو دائم) و سوئیس (عضو غیر دائم)، به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

✔️ پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده، یکی از کوتاه‌ترین قطعنامه‌ها در تاریخ شورای امنیت بود: «شورای امنیت، پس از بررسی درخواست کشور فلسطین برای پذیرش در سازمان ملل، به مجمع عمومی توصیه می‌کند که دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل پذیرفته شود».

✔️ برای تصویب این قطعنامه، می‌بایست حداقل ۹ عضو شورای امنیت با آن موافقت می‌کردند و هیچ یک از اعضای دائم این شورا (چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا، ایالات متحده) از حق وتو خود استفاده نکنند.

📝 نکته:

▪️ فلسطین از سال ۲۰۱۲ ناظر دائمی در سازمان ملل بوده و پیش از آن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ناظر بوده است.

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🔰 شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ در نخستین سالگرد شروع درگیری مسلحانه در سودان، «کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۵ آوریل نسبت به تشدید بیشتر خشونت‌ها هشدار داد. کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد نیز در ۱۶ آوریل از افزایش خشونت‌های قومی در سودان ابراز نگرانی کرد.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۵ آوریل از ادعای استفاده از هوش مصنوعی و دستورالعمل‌های نظامی مرتبط توسط اسرائیل در غزه، ابراز تأسف کردند.

✳️ «کمیته ضد شکنجه سازمان ملل متحد» در ۱۵ آوریل هفتاد و نهمین نشست خود را افتتاح کرد تا طی آن تلاش‌های اتریش، آذربایجان، فنلاند، هندوراس، لیختن اشتاین و مقدونیه شمالی را برای اجرای کنوانسیون منع شکنجه بررسی کند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۶ آوریل اظهار داشتند که حملات نظامی تلافی‌جویانه بین اسرائیل و ایران حق حیات را نقض می کند و باید فورا متوقف شود.

✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۶ آوریل از همه کشورهای دارای نفوذ خواست تا با تمام توان برای توقف بحران فزاینده حقوق بشر و بشردوستانه در غزه، تلاش کنند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۶ آوریل خواستار حمایت از مجریان عدالت شدند و تخریب زیرساخت‌های قضایی در غزه توسط اسرائیل را محکوم کردند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۶ آوریل نسبت به الگوی حملات به مدارس، دانشگاه‌ها، معلمان و دانش آموزان در نوار غزه ابراز نگرانی کردند. 

✳️ «گزارشگر ویژه استقلال قضات و وکلا» در ۱۸ آوریل اظهار داشت که مقامات و مردم گواتمالا باید از فرصت بزرگ پیش روی خود برای انتصاب بهترین کاندیداها در مناصب قضات دادگاه‌عالی و قضات دادگاه تجدیدنظر، استفاده کنند. 

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ آوریل نسبت به وضعیت مهاجران بنگلادشی در مالزی که پس از شرکت در روند رسمی مهاجرت کاری به امید اشتغال به آنجا سفر کرده بودند، ابراز ناراحتی کردند. 

✳️«جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ آوریل از کامبوج خواستند تا به تمام اعمال آزار و اذیت و پیگرد غیرقانونی علیه مدافعان حقوق بشر و فعالان جامعه مدنی پایان دهد. 

✳️«رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ آوریل هشدار داد که تشدید درگیری‌ها در ایالت راخین، تهدید جدی برای جمعیت غیرنظامی است.

✳️«گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر» در ۱۹ آوریل اظهار داشت که در برزیل وقتی مدافعان حقوق بشر ساختارهای قدرتی را که بی عدالتی را تحمیل و تقویت می‌کنند به چالش می‌کشند، به شدت مورد حمله قرار می گیرند. 

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
📚 منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

📗 عنوان کتاب: حقوق بشر محیط زیست: تفکر جدید از آمریکای لاتین و کارائیب

🖌 نویسنده: ماریو آگیلرا

🖨 انتشارات: Brill Nijhoff، نظریه و عمل حقوق بین‌الملل عمومی، سری: ۷، ۲۰۲۳

پیشبرد توسعه پایدار و دموکراسی اهداف اساسی است که توافقنامه مهم اسکازو را با کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر مرتبط می‌کند. 

با کاوش در این معاهدات و رویه قضایی منطقه‌ای مربوطه، کتاب نخستین تحلیل از قانون پیشگامانه حقوق بشر زیست‌محیطی در حال توسعه در آمریکای لاتین و کارائیب را ارائه می‌دهد.

ویژگی کلیدی قانون منطقه‌ای اولویتی است که به برابری و عدم تبعیض برای افراد و گروه‌های آسیب‌پذیر، مدافعان محیط زیست، جوامع محلی و مردم بومی می‌دهد. 

 این کتاب از ۳۸۰ صفحه و سه بخش اصلی شامل: ۱-سیستم حقوق بشر بین آمریکایی، ۲-توافقنامه اسکازو و ۳-جمع‌بندی تشکیل شده است.

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
📑 هیات بازبینی مستقل آنروا گزارش نهایی خود را منتشر کرد  

🔷 براساس اخبار منتشر شده در سایت سازمان ملل در ۲۲ آوریل هیات مستقل بررسی در مورد آنروا گزارش نهایی خود را منتشر کرد.

🔷 برخی از مهم ترین نکات این خبر به شرح زیر است:

براساس این گزارش مقامات اسرائیلی هنوز مدرکی دال بر ادعای خود مبنی بر ارتباط کارکنان سازمان ملل با سازمان‌های تروریستی ارائه نکرده‌اند.

این گروه در بررسی ۹ هفته‌ای خود از مکانیزم‌های موجود، بیش از ۲۰۰ مصاحبه انجام داد، با مقامات اسرائیلی و فلسطینی ملاقات کرد و مستقیماً با ۴۷ کشور و سازمان تماس گرفت تا در نهایت مجموعه‌ای از ۵۰ توصیه را در مورد موضوعات مختلف از آموزش تا فرآیندهای بازرسی جدید و استخدام کارکنان ارائه دهد.  

به دنبال انتشار این گزارش ریاست آنروا اظهار داشت که این سازمان در حال توسعه یک برنامه عملیاتی با جدول زمانی و بودجه لازم برای پیشبرد توصیه‌های گزارش است.

همچنین اجرای برخی از توصیه‌ها مستلزم تعامل گسترده با کارکنان و شرکا از جمله کشورهای عضو، کشورهای میزبان و کشورهای کمک کننده است و آژانس سازمان ملل مشتاق همکاری با همه ذینفعان مربوطه برای اجرای توصیه‌ها است. 

این مقام افزود که توصیه‌های این گزارش تلاش‌ها و واکنش‌های ما را در یکی از سخت‌ترین لحظات تاریخ نسبت به مردم فلسطین تقویت می‌کند و آنروا قاطعانه به اجرای ارزش‌های سازمان ملل متحد و اصول بشردوستانه متعهد است. 

گزارش نتیجه‌گیری کرده که آنروا ابزارهای گسترده‌ای در اختیار دارد تا اطمینان حاصل کند در کار خود بی طرف باقی می‌ماند. این نهاد به طور معمول لیست کارمندان خود را به اسرائیل ارائه می‌دهد. با این حال دولت اسرائیل هیچ‌گونه نگرانی را نسبت به کارکنان این سازمان (از سال ۲۰۱۱) اطلاع نداده است.  

شایان ذکر است که دبیرکل سازمان ملل چند روز پس از اعلام اتهامات اسرائیل علیه آنروا این گروه بررسی مستقل را برای انجام تحقیقات لازم منصوب کرد.  
 

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 سازمان ملل و آژانس‌های همکار (۱۷ آوریل ۲۰۲۴): "برای بهبود دسترسی به کمک‌رسانی به غزه به تغییرات حیاتی نیاز است.  درخواستی مبنی بر ۲.۸ میلیارد دلار برای ارائه کمک‌های فوری برای میلیون‌ها نفر در مناطق ویران شده و همچنین کرانه باختری که در آن فلسطینی‌ها هدف خشونت فزاینده شهرک‌نشینان قرار گرفته‌اند لازم است. 

 این میزان تنها بخشی از ۴.۰۸۹ میلیارد دلاری است که سازمان ملل و شرکا برآورد می‌کنند که برای رفع نیازهای ۳.۳ میلیون نفر مورد نیاز است.

 آنروا ستون فقرات پاسخ بشردوستانه در غزه و کرانه باختری است. دو سوم جمعیت غزه معادل ۱.۶ میلیون نفر پناهندگان فلسطینی هستند که در این سازمان ثبت نام کرده‌اند. 

 آنروا بیش از ۱۳۰۰۰ کارمند در غزه دارد که بیش از ۳۵۰۰ نفر در امدادرسانی مشغول هستند. حمایت این نهاد به جمعیت گسترده‌تری تعمیم می‌یابد و به ۱.۱ میلیون پناهنده فلسطینی و سایر افراد ثبت‌شده در کرانه باختری که ۸۹۰۰۰۰ نفر از آن ها پناهنده هستند خدمات می‌دهد".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
برگزاری کارگاه آموزشی راهنمای کسب مقام مشورتی از شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد توسط سازمان دفاع از قربانیان خشونت
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد
 
🎤 یونیسف (۲۲ آوریل ۲۰۲۴): “اقدام معنادار برای جلوگیری از استفاده از سلاح‌های انفجاری در مناطق پرجمعیت می‌تواند تعداد تلفات کودکان در درگیری‌ها را به نصف کاهش دهد. 

با افزایش جنگ شهری، استفاده از سلاح‌هایی که برای میدان‌های جنگ باز طراحی شده‌اند به یک واقعیت رایج در شهرها، شهرک‌ها و روستاها تبدیل شده‌اند که اثرات مخربی بر کودکان دارد. 

بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، سلاح‌های انفجاری عامل وقوع ۴۹.۸٪ از کشته و معلول شدن کودکان (بیش از ۴۷۵۰۰ مورد) بودند که توسط سازمان ملل در بیش از ۲۴ منطقه درگیری در سراسر جهان تأیید شد. 

هنگامی که از سلاح‌های انفجاری در مناطق پرجمعیت استفاده می‌شود، کودکان نه تنها از نظر جسمی بلکه در تمام جنبه‌های زندگی خود به شدت آسیب می‌بینند. 

زندگی هزاران جوان هر سال ناگهان به پایان می‌رسد یا برای همیشه تغییر می‌کند.
علاوه بر این، تخریب زیرساخت‌ها پیامدهای بلندمدتی برای توسعه آن‌ها و سلامت جامعه دارد”.

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 گزارش جهانی درباره بحران‌های غذایی (۲۴آوریل ۲۰۲۴): "سطوح بالای ناامنی غذایی حاد از ۱۴٪ در سال ۲۰۱۸ به بیش از ۲۰٪ در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته و در سال ۲۰۲۲ با ۲۳٪  به بالاترین حد خود در هشت سال گذشته رسیده است.

 گرسنگی حاد ۲۸۱.۶ میلیون نفر را در سال گذشته تحت تأثیر قرار داده و ترس فزاینده از قحطی و مرگ گسترده از غزه تا سودان آن را تشدید کرد. 

 بیش از یک نفر از هر پنج نفر در ۵۹ کشور در سال ۲۰۲۳ با ناامنی غذایی حاد مواجه بودند، در حالی که در سال ۲۰۱۶ این میزان تنها یک نفر از هر ۱۰ نفر در ۴۸ کشور بود.

 در سال گذشته حدود ۳۶ میلیون نفر در ۳۹ کشور با سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه شدند که چهار درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ بود. بیش از یک سوم این افراد در سودان و افغانستان بودند".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق برگزاری تجمعات مسالمت آمیز» در ۲۲ آوریل و در پایان سفر رسمی خود به بوسنی و هرزگوین اظهار داشت که اگرچه این کشور پیشرفت معنی داری در جهت گذار به یک جامعه صلح آمیز حاصل کرده اما سیستم حکومتی مبتنی بر هویت و سیاست تفرقه افکن، مشارکت آزاد را محدود کرده است.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۲ آوریل نسبت به نقش خطوط هوایی در تسهیل انتقال غیرقانونی پناهجویان به رواندا (بر اساس توافقنامه بین دولت بریتانیا و دولت رواندا) ابراز نگرانی کردند. کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز در ۲۳ آوریل زنگ خطر آثار منفی این اقدام بر حقوق بشر و حمایت از پناهندگان به صدا درآوردند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۲ آوریل خواستار آزادی یک مدافع حقوق آموزش دختران در افغانستان شدند که بیش از شش ماه در بازداشت می‌باشد. 

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حقوق بشر برای داشتن محیط پاک و پایدار» در ۲۲ آوریل اظهار داشت که قطعنامه‌های سازمان ملل که حق داشتن یک محیط پاک و سالم را به رسمیت می‌شناسند باید به سیاست‌ها و پروژه‌های مشخصی تبدیل شوند. 

✳️ «رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۳ آوریل وقوع مجموعه‌ای از حملات اسرائیل به رفح را در چند روز گذشته، محکوم کرد. 

✳️ سوابق حقوق بشر کشورهای: نیوزلند، افغانستان، شیلی، قبرس،اروگوئه، یمن، وانواتو، مقدونیه شمالی، کومور، اسلواکی، اریتره، ویتنام، جمهوری دومینیکن و کامبوج در چهل و ششمین نشست «یوپی آر» از ۲۹ آوریل تا ۱۰ می سال جاری بررسی خواهد شد.

✳️ «کمیته حقوق افراد دارای معلولیت سازمان ملل متحد» در ۲۴ آوریل اظهار داشت که شکست تانزانیا در محکوم کردن و تحقیق درباره حملات علیه افراد مبتلا به آلبینیسم (زالی) ممکن است نقض جدی تعهدات این کشور نسبت به حمایت از افراد دارای معلولیت را به دنبال داشته باشد.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۶ آوریل خواستار آزادی فوری یک خواننده رپ ایرانی شدند و از مقامات ایران خواستند که از محکومیت او به اعدام صرفنظر کنند. 

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین اشغالی» در ۲۵ آوریل اظهار داشت که اراضی اشغالی فلسطین در مارپیچی از خشونت‌های غیرقابل توقف احاطه شده است. 

✳️ در پی آخرین سفر «هیات کمیته فرعی سازمان ملل متحد در زمینه پیشگیری از شکنجه» به هندوراس، ریاست این کمیته در اظهارات ۲۵ آوریل نگرانی‌های خود را در مورد نظامی‌سازی زندان‌ها و شرایط نامناسب زندگی زندانیان مطرح کرد. 

✳️ «کارشناس مستقل بدهی خارجی و حقوق بشر» و «گزارشگر ویژه تأثیر منفی اقدامات قهرآمیز یکجانبه بر برخورداری از حقوق بشر» در ۲۵ آوریل بیان داشتند که قطع یکجانبه ارتباط بانک‌های فلسطینی از سیستم بانکی جهانی توسط اسرائیل ناقض اصل برابری حاکمیتی کشورها است. 

✳️ «سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۶ آوریل از دریافت اطلاعاتی مبنی بر سرکوب خشونت آمیز زنان و دختران ایرانی توسط نیروی پلیس تحت قوانین سختگیرانه حجاب، خبر داد. وی همچنین از تشدید خشونت ها در سودان ابراز نگرانی کرد.

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد استقلال قضات و وکلا» در ۲۶ آوریل رای پارلمان کیریباتی به برکناری قاضی دیوان عالی را شکست بزرگی برای عدالت و حاکمیت قانون دانست.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
📚 منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

📗 عنوان کتاب: کووید ۱۹ و انسان‌دوستی: منطق ژئوپلیتیک کمک چین، آمریکا و روسیه

🖌 نویسندگان: ماریا املیچوا و بریتنی کارتر

🖨 انتشارات: Brill Nijhoff، ژئوپلیتیک و روابط بین الملل، دوره: ۰۴، ۲۰۲۴



انگیزه دولت‌ها برای کمک به سایر کشورهای نیازمند چیست؟ این کتاب با تمرکز بر تصمیم‌های چین، روسیه و آمریکا در مورد کمک‌های کووید ۱۹، نقش ایده‌های احتمالی تاریخی را در تصمیم‌گیری‌های کمک‌کنندگان در دوران همه‌گیری ویروس کرونا روشن می‌کند.  

این کتاب معتقد است چین و روسیه تلاش می‌کنند تا زمینه بشردوستانه را مطابق با دیدگاه‌های ژئوپلیتیکی خود شکل دهند.

همچنین بیان می‌کند که رقابت آن‌ها با ایالات متحده بر سر رویکردهای کمک رسانی، یکپارچگی سیستم بشردوستانه را تضعیف کرده است.

این کتاب از ۲۲۴ صفحه و ۵ بخش اصلی شامل:
۱-دیدگاه ژئوپلیتیک انتقادی در مورد کمک‌های بشردوستانه،
۲- کووید ۱۹ و کمک چین،
۳-کمک روسیه و کووید ۱۹،
۴- ملاحظات ژئوپلیتیک ایالات متحده برای کمک و
۵-ژئوپلیتیک جهانی توزیع واکسن، تشکیل شده است.
 

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
HTML Embed Code:
2024/04/29 16:48:35
Back to Top