TG Telegram Group Link
Channel: فصلنامه آينده پژوهی رسانه
Back to Bottom
#کرسی_ترویجی
#عرضه و نقددیدگاه علمی
#دانشگاه عالی دفاع_ملی
#کمیته_سازمانی
#کمیته_دستگاهی

..... کرسی ترویجی عرضه و نقد دیدگاه علمی:
«آینده خبر در اکوسیستم جدید رسانه ای»

🔰دفتر آینده پژوهی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی و مرکز پارسا ، در نظر دارند، کرسی ترویجی عرضه و نقد دیدگاه علمی را با موضوع «آینده خبر در اکوسیستم جدید رسانه ای» برگزار کنند. از علاقه‌مندان دعوت می‌گردد، در این جلسه حضور فرمایند.

🔶 صاحب کرسی:
🔹 دکتر هادی البرزی
(دکتری مدیریت رسانه)

🔶 ناقد کرسی:
🔹 دکتر امیدعلی مسعودی
(عضو هیئت علمی دانشگاه سوره)


🕣 زمان: یکشنبه ۱۰ مرداد ماه -١۴٠٠ ساعت ۱۴ الی ۱۶

💻علاقمندان می توانند از طریق آدرس زیر در وبینار شرکت نمایند:

https://online.snduonline.ir/ch/ayande

پس از ورود گزینه مهمان را انتخاب نمایید.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فصلنامه آینده پژوهی رسانه در یک نگاه
❗️ شماره جدید فصلنامه علمی تخصصی آینده پژوهی رسانه منتشر شد

▫️برای مطالعه مقالات این شماره به وب سایت فصلنامه به آدرس www.mediafs.ir مراجعه نمائید

▪️اساتید، پژوهشگران و دانشجویان محترم تحصیلات تکمیلی می‌توانند آثار علمی خود را که در چارچوب موضوعی آینده پژوهی رسانه انجام شده جهت چاپ در فصلنامه در وب سایت ثبت نمایند

@mediafuturestudy
❗️شماره جدید فصلنامه علمی تخصصی آینده پژوهی رسانه منتشر شد

▫️می‌توانید با مراجعه به وب سایت فصلنامه به آدرس
www.mediafs.ir
مقالات منتشر شده در شماره جدید را مطالعه کنید.
▫️در این شماره که با نوشتاری از دکتر امیدعلی مسعودی سردبیر فصلنامه و دانشیار دانشگاه سوره آغاز شده آثار زیر منتشر شده است:
آینده تلویزیون و چشم انداز ویدئو تا ده سال آینده (هادی البرزی دعوتی)
ساختارهای روایت و کارکرد آن در خبر رادیو (محمد نیک ملکی)
استفاده نسل «زد» از‌ رسانه‌های اجتماعی (یاسر بهشتی)
بررسی ویژگی مخاطب تلویزیون در عصر جدید رسانه‌ای (بهرخ گنجی؛ امید درویشی)
مقایسه شاخص‌های کارآمدی سه خبرگزاری‌ داخلی، مطالعه موردی؛ ایرنا، ایسنا و ایلنا (رضا شکرگزار؛ محمدجواد رضائیان؛ اکبر نصراللهی کاسمانی)
خبر رادیویی در سپهر رسانه‌ای آینده ایران از دیدگاه نظریه کهکشان‌های ارتباطی مک لوهان (احمد امین فرد)

@mediafuturestudy
Forwarded from resanium |رسانیوم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فراخوان_مقاله برای شماره جدید

محورهای پیشنهادی فصلنامه آینده پژوهی رسانه
پژوهشگران محترم می توانند با مراجعه به سامانه فصلنامه نسبت به ثبت مقالات خود اقدام نمایند
www.mediafs.ir

فصلنامه آینده پژوهی رسانه | @mediafuturestudy
🔺 #مقاله_علمی راهکارهای مقابله با اخبار جعلی در سازمان های خبری و رسانه‌ای ایران منتشر شد

▫️گسترش و نفوذ روز‌افزون رسانه‌های اجتماعی، در کنار فرصت‌هایی نظیر تسهیل فرایند ارتباطات و گردش سریع اطلاعات، تهدیدهای قابل ‌توجهی را نیز به همراه داشته است. یکی از این تهدیدهای مهم، به اجماع متخصصان این حوزه در سراسر جهان، تولید و انتشار خبرهای جعلی است. دولت‌های رقیب، عناصر معارض و اپوزیسیون، افراد سودجو و مغرض و حتی سازمان‌های رقیب، با اطلاع از این ظرفیت، اقدام به تحریف و واژگون‌سازی حقایق در فضای مجازی جوامع و کشورهای هدف در مقیاس وسیع کرده و افکار عمومی را در جهت اهداف خویش و عمدتاً در تقابل با دولت‌هایشان بسیج می‌کنند؛ این فرایند حقیقت‌زدایی گسترده از فضای اطلاع‌رسانی جوامع، موجی از آسیب‌ها و نگرانی‌ها را در سراسر جهان ایجاد کرده است. شکل‌گیری این نگرانی‌ها باعث گشودن مسیر جدیدی از تحقیق‌ها برای مهار به‌هنگام و کاهش اثرهای مخرب اخبار جعلی بر افکار عمومی شده است. در این شرایط سازمان‌های خبری علاوه بر نقش سنتی خود در خبررسانی، وظیفۀ جدید مقابله با اطلاعات غلط برخط و خبرهای جعلی را بر عهده دارند. از این‌رو، مقاله حاضر با هدف دستیابی به راهکارهای مقابله با خبر جعلی برای سازمان‌های خبری حرفه‌ای با تأکید بر کشور ایران، در چنین زیست‌بوم اطلاعاتی تألیف شده است.

نویسندگان: محمدحسین ساعی، محمدحسین آزادی

👈 برای دانلود فایل مقاله به لینک زیر بروید:
http://qjmn.farhang.gov.ir/article_136841.html

فصلنامه آینده پژوهی رسانه
@mediafuturestudy
#سرمقاله ✍️سخن سردبیر
▫️دکتر امید علی مسعودی

انتشار نخستین شماره فصلنامه «آینده‌پژوهیِ رسانه» و استقبال گسترده استادان، دانشجویان و پژوهشگران از این فصلنامه، تأییدی بود بر اهمیت شناخت مسائل حوزه ارتباطات و رسانه در آینده‌ای که پیش‌رو داریم. آینده‌پژوهی برخلاف حوزه‌های دیگر تحقیق در علوم اجتماعی و انسانی، برای تحقیقات بومی نیازمند دادوستد با محققان و اندیشمندان غیربومی است. آینده‌پژوهی روشی تحقیقی در عرصه بین‌المللی است زیرا پیشرفت‌های فناورانه در هیچ مرزی از مرزهای جغرافیایی محدود و محصور نمی‌شود و امروزه در گستره جهانی می‌تواند جامه عمل بپوشد. فصلنامه «آینده‌پژوهی رسانه» با چنین درکی از جهان معاصر و مشکلات و مسائل پیش روی رسانه‌ها، با انتشار دومین شماره خود به استقبال تحقیقات داخلی و خارجی می‌رود و بر آن اهتمام می‌ورزد که نقشی هرچند کوچک اما مؤثر و مفید در حل مسائل رسانه‌های کشور در آینده ایران‌زمین داشته باشد. در این راه به همکاری و همیاری همه محققان و اندیشمندان به‌خصوص استادان و دانشجویان گرامی نیازمندیم.
▫️منبع: فصلنامه آینده پژوهی رسانه
http://www.mediafs.ir/article_135729.html
#مقاله ✍️مقاله نخست
▫️دکتر هادی البرزی

تلویزیون و ویدئوهای سنتی با توجه به رشد استفاده از سرویس مبتنی بر تقاضا با بازیگران جدیدی روبرو شده‌اند. شناسایی پیشران‌ها موجب شناخت آینده تلویزیون و چشم انداز ویدئو در ده سال آینده می‌شود. مصرف رسانه‌ای مخاطبان به طور اساسی تغییر کرده است. پیشران‌هایی با تأثیر زیاد و سیرتکاملی روشن در صنعت تلویزیون و ویدئو شناسایی شده‌اند که از طریق آنها می‌توان سناریوهای محتمل آینده را شناسایی کرد، این پیشران‌ها با توجه به وابستگی متقابل و ارتباطشان با یکدیگر اندازه‌گیری و طبقه‌بندی شدند و عدم قطعیت‌های کلیدی انتخاب گردیدند که چهار سناریو بازار جهانی رسانه، محتوا حرف آخر، تلافی کردن برودکسترها (رادیو و تلویزیون‌ها) و گمشده در تنوع خروجی این پژوهش است. سناریوهایی که نشان می‌دهند که چگونه مسیرهای آینده بازار تلویزیون و فیلم می‌تواند متفاوت باشد.

http://www.mediafs.ir/article_134200.html
#مقاله ✍️مقاله دوم
▫️محمد نیک ملکی

خبر به‌عنوان مهمترین ژانر رسانه‌ای علاوه بر آنکه بخشی از اعتبار یک ایستگاه یا بخش خبری رادیویی نزد شنوندگان آن است، تلاشی برای تفسیر جهان و وقایع آن برای شنوندگان محسوب می‌شود. از این رو در دنیایی که تحت سلطه رسانه‌های مختلف است، درک واقعیت ما از رخدادها به طور فزاینده‌ای توسط روایت رسانه‌ها شکل می‌گیرد. از آنجا که رسانه‌ها کنترل کننده‌های اصلی تولید و مصرف روایت هستند، داستان‌هایی که «طبیعی»‌ترین به نظر می‌رسند، داستان‌هایی هستند که رسانه‌ها ما را به آنها عادت داده‌اند. بنابراین هر رسانه روش خود را برای داستان‌گویی توسعه می‌دهد. این شیوه‌ها برای روایت داستان شامل عناصر داستان، جنبه‌های فنی رسانه و قراردادهایی برای انواع داستان‌ها یا رخدادها هستند. با این اوصاف در حالی که مرزهای بین سرگرمی و اطلاعات در رسانه‌های جمعی همچنان در حال حل شدن است، درک راه‌های انتقال روایت رویدادها از یک رسانه به رسانه دیگر و شناخت پیامدهای ایدئولوژیکی این استراتژی‌ها‌ در مطالعات رسانه‌ای امری ضروری است. مقاله حاضر ضمن توجه به این مهم با بررسی نقاط قوت و ضعف خبر رادیو، زبان خبر رادیو و ساختارهای اخبار رادیو به بررسی ساختار و عملکرد روایت‌گری در اخبار رادیو می‌پردازد.

http://www.mediafs.ir/article_135730.html
#مقاله ✍️مقاله سوم
▫️یاسر بهشتی

نسل Z بعنوان اولین نسلی که فناوری اینترنت را به راحتی در دسترس داشته و به لطف انقلاب وب در معرض میزان بی‌سابقه‌ای از فناوری قرار گرفته‌است در ادبیات بین‌الملل بعنوان نسل مهاجرین به شبکه‌های اجتماعی شناخته می‌شوند که در فضای دیجیتال متولد شده و رشد یافته‌اند. هدف مقاله پیش‌رو کشف نحوه استفاده این نسل از رسانه‌های اجتماعی و تأثرات فردی و سازمانی آنها از این رسانه‌ها و تفاوت بین نسلی منبعث از عوامل محیطی و شخصی بود که به روش اسنادی مورد بررسی قرار گرفت. بر مبنای چارچوب نظری ارائه شده، تلاش شد علاوه بر ارائه سؤالات پژوهشی در رابطه با اثرات استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط نسل Z، عوامل تأثیرگذاری که در تحقیقات پیشین به آنهاپرداخته نشده بود مورد توجه قرار گیرد و یک افق واقع‌گرایانه برای طیفی از تصمیم‌گیرندگان ایجاد کند. یافته‌های این پژوهش حاکی از هم‌افزایی ناچیزی است که در مورد ادبیات بین‌نسلی منتشر شده وجود دارد به‌طوری‌که در زمینه سابقه استفاده از رسانه‌های اجتماعی، خلأ بررسی تأثیرات فردی استفاده از پلتفرم‌ها توسط نسل Z بر نتایج سازمانی برجسته به نظر می‌رسد چرا که نتایج تجمیعی تأثیرات سطح فردی باعث ایجاد نگرانی‌های عظیم با پیامدهای احتمالی اجتماعی می‌شود.
http://www.mediafs.ir/article_134146.html
#مقاله ✍️ مقاله چهارم ▫️بهرخ گنجی و امید درویشی

یکی از مهم‌ترین موضوع‌ها در عرصه مخاطب شناسی، بررسی رفتار و سلایق مخاطبان است به ویژه در شرایطی که این دو خصیصه، تحت تأثیر رسانه‌های متنوع و جدید روز به روز متغیر و به چالشی برای رسانه‌های سنتی همچون تلویزیون، تبدیل شده است. بدین ترتیب و با توجه به اهمیت پژوهش در حوزه مخاطب شناسی به ویژه در عرصه جدید رسانه‌ای، پژوهش حاضر با هدف بهره‌گیری از روش فراترکیب، یافته‌های کیفی و مرتبط با مخاطب را از میان ۴۰ تحقیق پژوهشی (مقاله و پایان نامه) دریافت و ترکیب کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. نتایج پژوهش ما را به ۵١ زیر مقوله کلیدی تحت عنوان ویژگی مخاطبان امروز، چالش مخاطب برای تلویزیون و خواست مخاطب از تلویزیون رساند که در نهایت نتیجه گرفتیم؛ تلویزیون در رأس نظام ارتباطی باید در برنامه‌سازی تمام ویژگی‌های فردی، شرایط محیطی و اجتماعی مخاطبان را لحاظ کند و همگام با رسانه‌های جدید به نیاز او پاسخ دهد تا مخاطبانش حذف نشوند.

http://www.mediafs.ir/article_134142.html
#فراخوان_مقاله برای شماره جدید

محورهای پیشنهادی فصلنامه آینده پژوهی رسانه
پژوهشگران محترم می توانند با مراجعه به سامانه فصلنامه نسبت به ثبت مقالات خود اقدام نمایند
www.mediafs.ir

فصلنامه آینده پژوهی رسانه | @mediafuturestudy
مقاله علمی تفاوت‌های امنیت سایبری اجتماعی با امنیت سایبری

محسن محمدی، محمدحسین آزادی

▫️برخلاف اشکال سنتی حملات سایبری، امروزه عملیات‌های سایبری اعضای یک جامعه را هدف قرار می­دهند و بر اعتقادات و باورهای آنان اثر می­گذارند و میزان اعتماد به دولت‌ها را کاهش می‌دهند. مخالفان ایران اکنون به دنبال کنترل و بهره‌برداری از ظرفیت‌های رسانه‌های اجتماعی برای آسیب رساندن به منافع ملّی، بی‌اعتبار کردن نهادهای دولتی و خصوصی و ایجاد اختلافات داخلی هستند. این عملیات‌های نامحسوس نشان‌دهنده‌ی یک رویکرد نسبتاً جدید و به‌طور فزاینده‌ای خطرناک برای متقاعدسازی کاربران در رسانه‌های اجتماعی است؛ بنابراین، فعالان دولتی و غیردولتی خارج از ایران می‌توانند به‌جای حمله به تأسیسات نظامی یا اقتصادی، به جریان اطلاعات آنلاین از طریق رسانه‌های اجتماعی دسترسی داشته باشند و از این طریق حوزه نوظهور امنیت سایبری اجتماعی کشور را به‌طور جدی تهدید کنند.

https://ns.sndu.ac.ir/article_1587.html

آینده پژوهی رسانه | @mediafuturestudy
❗️ شماره جدید فصلنامه علمی آینده پژوهی رسانه منتشر شد

برای مشاهده مقالات به سامانه فصلنامه مراجعه نمائید:
http://www.mediafs.ir/


در این شماره می‌خوانید:
▫️واقعیت سازمانی در هزارتوی پیچیدگی‌های ارتباطی، از خودبیگانگی انسان پسامدرن در محیط‌های کاری شبه‌مدرن
هومن قاپچی، علی اکبر فرهنگی
▫️ بررسی جایگاه هوش مصنوعی در منابع انسانی از منظر نقش هوش مصنوعی در حذف مشاغل (موردمطالعه: گویندگی خبر)
آمنه کلاته آقامحمدی، سیدمهدی شریفی
▫️ رهیافت های رسانه ملی در هدایت افکارعمومی جامعه ایران با رویکرد آینده پژوهی
حسین ابراهیمی کوشالی
▫️ تأثیر برنامه‌های فرهنگی-اجتماعی شبکه تلویزیونی اصفهان‌(زنده رود) بر حمایت از کالای ایرانی در بین مخاطبان
نرگس عطریان، مهتاب غزالی
▫️ بررسی میزان استفاده و رضایتمندی سالمندان از رسانه‌ها
عباس شیبانی مقدم
▫️ شناسایی مؤلفه‌ها و ویژگی‌های اساسی تولید محتوای فضای مجازی به روش فراترکیب
علی نجفی، ابراهیم فتحی، هادی البرزی دعوتی

مدیر مسؤل: هادی البرزی
سردبیر: امیدعلی مسعودی
جانشین سردبیر: حسن مجیدی
مدیر داخلی: محمدحسین آزادی

@mediafuturestudy
#فراخوان_مقاله برای شماره جدید
فصلنامه علمی آینده‌پژوهی رسانه برای تکمیل شماره چهارم (۱۴۰۲)، قصد دریافت مقالات در موضوعات زیر را دارد:

✓ آینده رسانه‌های ارتباط جمعی و روندها و پیشران‌های موثر بر آن
✓ آینده رسانه‌های اجتماعی
✓ آینده سینما و تئاتر در ایران و جهان
✓ آینده خبر و پیشران‌ها و روندهای موثر بر آن
✓ آینده محتوا در فضای مجازی
✓ آینده بازی‌های دیجیتال




پژوهشگران محترم می توانند با مراجعه به سامانه فصلنامه نسبت به ثبت مقالات خود اقدام نمایند
www.mediafs.ir

فصلنامه آینده پژوهی رسانه | @mediafuturestudy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#گزارش_تلویزیونی | دانشگاه صداوسیما در آزمون سراسری ١۴٠٢ دانشجو می‌پذیرد

▫️اگر به اشتغال در رادیو و تلویزیون و فعالیت‌های هنری و رسانه‌ای علاقمندید، دانشگاه صداوسیما مسیر اصلی ورود به صداوسیماست. سحر قناعتی در این گزارش به معرفی دانشگاه صداوسیما می‌پردازد.

▫️اگر کنکوری هستید این ویدئو را ببینید و آن را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید

#دانشگاه_صداوسیما
#سکوی‌گام‌دوم‌‌رسانه‌ملی

📲 کانال رسمی دانشگاه صداوسیما
@irib_uni
📎 با ما همراه باشید
📮 ایتا | بله | اینستاگرام | توییتر
HTML Embed Code:
2024/03/28 15:36:14
Back to Top