TG Telegram Group Link
Channel: آداب زندگی مهدوی
Back to Bottom
🌷مردمان نادان تر

عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مَرْوَانَ عَنِ الْفُضَیْلِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام یَقُولُ: إِنَّ قَائِمَنَا إِذَا قَامَ اسْتَقْبَلَ مِنْ جَهَلَةِ النَّاسِ أَشَدَّ مِمَّا اسْتَقْبَلَهُ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله مِنْ جُهَّالِ الْجَاهِلِیَّةِ فَقُلْتُ وَ کَیْفَ ذَلِکَ قَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أَتَی النَّاسَ وَ هُمْ یَعْبُدُونَ الْحِجَارَةَ وَ الصُّخُورَ وَ الْعِیدَانَ وَ الْخُشُبَ الْمَنْحُوتَةَ وَ إِنَّ قَائِمَنَا إِذَا قَامَ أَتَی النَّاسَ وَ کُلُّهُمْ یَتَأَوَّلُ عَلَیْهِ کِتَابَ اللَّهِ وَ یَحْتَجُّ عَلَیْهِ بِهِ ثُمَّ قَالَ أَمَا وَ اللَّهِ لَیَدْخُلَنَّ عَلَیْهِمْ عَدْلُهُ جَوْفَ بُیُوتِهِمْ کَمَا یَدْخُلُ الْحَرُّ وَ الْقُرُّ.

فضیل بن یسار از حضرت صادق علیه السلام روایت کرده است که فرمود: هنگامی که قائم ما قیام می‌کند، با مردم نادانی روبه رو می‌گردد که در نفهمی، از جهال جاهلیت که پیغمبر با آنها مواجه بود، بدترند! عرض کردم: چگونه؟ فرمود: وقتی پیغمبر صلی الله علیه و آله مبعوث شد، مردم بت‌هایی از سنگ و صخره‌ها و چوب‌های تراشیده را پرستش می‌کردند و زمانی که قائم قیام می‌کند، همه مردم کتاب خدا را به میل خود تأویل کرده و به آن استدلال می‌کنند. پس فرمود: آگاه باشید! به خدا قسم عدل قائم مانند سرما و گرما به داخل خانه‌های مردم رسوخ می‌کند.

غیبت نعمانی: ۲۹۷
🌷فریب ظاهر افراد

امیرالمؤمنین علیه السلام شبی از مسجد کوفه به قصد منزلش خارج شد، درحالی که ربع شب سپری شده بود و کمیل بن زیاد که از بهترین پیروان و محبان او بود، همراهش بود و در راه به در خانه مردی رسید که در آن وقت، قرآن تلاوت می‌کرد و این کلام خداوند را با صدایی غمگین و محزون قرائت کرد: «أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ آنَاء اللَّیْلِ سَاجِدًا وَقَائِمًا یَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَیَرْجُو رَحْمَةَ رَبِّهِ قُلْ هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ إِنَّمَا یَتَذَکَّرُ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ» کمیل در دلش او را تحسین کرد و بدون اینکه چیزی بگوید: از حالت آن مرد خوشش آمد، پس امام علیه السلام به او روی کرد و فرمود: کمیل، طنین این مرد تو را به شگفتی وا ندارد که او با وجود بودنش در این امر و آن حالت نیکو، از اهل آتش است. و مدت مدیدی سپری شد تا اینکه آن دگرگونی در حال خوارج رخ داد و امیرالمؤمنین علیه السلام با آنان پیکار کرد، درحالی که قرآن را چنانکه نازل شده است، حفظ می‌کردند. پس امیرالمؤمنین علیه السلام به کمیل بن زیاد که در حضور او ایستاده بود و از شمشیر در دستش خون می‌چکید و سرهای آن کافران فاسق بر زمین آویزان بود و سر شمشیرش را بر روی یکی از آن سرها گذاشت و فرمود: ای کمیل، {[آیا چنین کسی بهتر است] یا آن کسی که او در طول شب در سجده و قیام اطاعت [خدا] می‌کند} یعنی او همان شخصی است که در آن شب قرآن قرائت می‌کرد و حالش تو را به شگفتی آورد. کمیل پاهای او را بوسه زد و از خدا طلب آمرزش کرد و بر آن حضرت که مقامش ناشناخته مانده صلوات فرستاد.

ارشاد القلوب: ج۲، ۲۲۶
🌷پلیدی نوشیدنی مست کننده

یَا عَلِیُّ مَنْ تَرَکَ الْخَمرَ لِغَیْرِ الله سَقَاهُ الله مِنَ الرَّحِیقِ الْمَخْتُومِ فَقَالَ عَلِیٌّ لِغَیْرِ الله قَالَ نَعَمْ وَ الله مَنْ تَرَکَهَا صِیَانَةً لِنَفْسِهِ یَشْکُرُهُ الله عَلَی ذَلِکَ.
یَا عَلِیُّ شَارِبُ الْخَمْرِ کَعَابِدِ وَثَنٍ.
یَا عَلِیُّ شَارِبُ الْخَمْرِ لَا یَقْبَلُ الله عَزَّ وَ جَلَّ صَلَاتَهُ أَرْبَعِینَ یَوْماً فَإِنْ مَاتَ فِی الْأَرْبَعِینَ مَاتَ کَافِراً
یَا عَلِیُّ کُلُّ مُسْکِرٍ حَرَامٌ وَ مَا أَسْکَرَ کَثِیرُهُ فَالْجُرْعَةُ مِنْهُ حَرَامٌ
یَا عَلِیُّ جُعِلَتِ الذُّنُوبُ کُلُّهَا فِی بَیْتٍ وَ جُعِلَ مِفْتَاحُهَا شُرْبَ الْخَمْرِ.
یَا عَلِیُّ تَأْتِی عَلَی شَارِبِ الْخَمْرِ سَاعَةٌ لَا یَعْرِفُ فِیهَا رَبَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ

هر که شراب خوری و باده گساری را ترک کند، و لو در ترک این کار رضایت خداوند را هم در نظر نگیرد، پروردگار او را از شراب سر به مهر بهشتی سیراب خواهد کرد، علی علیه السّلام فرمود: برای غیر خدا؟ حضرت رسول صلّی الله علیه و آله فرمود: آری به خداوند سوگند اگر برای حفظ جانش هم شراب نخورد، خداوند عمل او را تمجید می‌کند.
یا علی! شرابخوار مانند بت پرست است.
یا علی! خداوند نماز شرابخوار را تا چهل روز نپذیرد و اگر در این چهل روز بمیرد، کافر است.
یا علی! هر مسکری حرام است و هرچه زیاد آن مستی آرد، حتی یک جرعه آن حرام است.
یا علی! همه گناهان در خانه ای است که کلید آن شراب است.
یا علی! برای شراب خوار ساعتی می‌رسد که خدا را نمی شناسد.

مکارم الاخلاق، ص ۵۶۰
🌷ازدواج موقت

فتح بن يزيد جرجانى گفت: از امام هفتم عليه السّلام درباره متعه سؤال كردم، فرمود: حلال است براى كسى كه خداوند قدرت گرفتن همسر دائمى را به او نداده است تا با اختيار متعه عفّت و آبروى خود را نگه دارد.

من لا يحضره الفقيه، ج ۵، ص ۳۸۱
🌷عقوبت سریع

الْهَرَوِیُّ قَالَ حَدَّثَنِی أَبُو الْحَسَنِ عَلِیُّ بْنُ مُوسَی الرِّضَا قَالَ حَدَّثَنِی أَبِی عَنْ جَدِّی جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ جَدِّهِ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ عَنْ أَبِیهِ عَنْ جَدِّهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ صَلَوَاتُ الله عَلَیْهِمْ أَجْمَعِینَ قَالَ قَالَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله أَسْرَعُ الذُّنُوبِ عُقُوبَةً کُفْرَانُ النِّعْمَةِ.

أمالی الطوسیّ ج ۲ ص ۶۵

امام رضا از پدرانش از جدش امیرالمؤمنین علیهم السلام از رسول خدا صلوات الله علیه وآله روایت فرمودند که فرمود: کفران نعمت در میان گناهان سریع ترین عقوبت را دارد.
🌷دعای مولانا رضا علیه السلام در روز عرفه

اللَّهُمَّ كَمَا سَتَرْتَ عَلَيَّ مَا لَمْ أَعْلَمْ، فَاغْفِرْ لِي مَا تَعْلَمُ، وَ كَمَا وَسِعَنِي عِلْمُكَ فَلْيَسَعْنِي عَفْوُكَ، وَ كَمَا بَدَأْتَنِي بِالْإِحْسَانِ فَأَتِمَّ نِعْمَتَكَ بِالْغُفْرَانِ، وَ كَمَا أَكْرَمْتَنِي بِمَعْرِفَتِكَ فَاشْفَعْهَا بِمَغْفِرَتِكَ، وَ كَمَا عَرَّفْتَنِي وَحْدَانِيَّتَكَ فَأَكْرِمْنِي بِطَاعَتِكَ، وَ كَمَا عَصَمْتَنِي مِمَّا لَمْ أَكُنْ أَعْتَصِمُ مِنْهُ إِلَّا بِعِصْمَتِكَ، فَاغْفِرْ لِي مَا لَوْ شِئْتَ عَصَمْتَنِي مِنْهُ، يَا جَوَادُ يَا كَرِيمُ، يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ.

اقبال الاعمال، ص ۶۵۱
🌷انتخاب میان دو بد

یَا بُنَیَّ عَلَیْکَ بِالْحَسَنَةِ بَیْنَ السَّیِّئَتَیْنِ تَمْحُوهُمَا

حضرت باقر به حضرت صادق علیهما السّلام فرمود:
فرزندم! بر تو باد که میان دو عمل بد و زشت عمل نیک انجام دهی که این عمل نیک، آن دو را محو و نابود می‌سازد.

حضرت صادق عرض کرد: چگونه؟

حضرت باقر فرمود: مثلا خداوند می‌فرماید: «وَ لا تَجْهَرْ بِصَلاتِکَ وَ لا تُخافِتْ بِها وَ ابْتَغِ بَیْنَ ذلِکَ سَبِیلًا. » -. اسری / ۱۱۰ - {نمازت را خیلی بلند و خیلی آهسته نخوان و بین این دو را انتخاب کن. } و باز مثلا می‌فرماید: «وَ لا تَجْعَلْ یَدَکَ مَغْلُولَةً إِلی عُنُقِکَ وَ لا تَبْسُطْها کُلَّ الْبَسْطِ. » -. اسری / ۲۹ - {خیلی زیاد دست باز مباش که هر چه داری بدهی و خیلی هم امساک نکن که هیچ ندهی. } و باز مثلا می‌فرماید: «وَ الَّذِینَ إِذا أَنْفَقُوا لَمْ یُسْرِفُوا وَ لَمْ یَقْتُرُوا وَ کانَ بَیْنَ ذلِکَ قَواماً. » -. فرقان / ۶۷ - {بندگان خدا آنهایی هستند که هنگام انفاق و بخشش اسراف و زیاده روی ندارند و نیز امساک هم نمی کنند و بین این دو معتدل هستند.} پس بر تو باد که مابین دو کار زشت کار نیک را انجام دهی.

تفسیر عیاشی ۲: ۳۴۲

🌷اللّهم عجّل لولیّک الفرج
🌷روزه و نماز مهم روز غدیر

امام صادق علیه اسلام فرمود:

روزه عید غدیر به اندازه روزه تمام عمر دنیاست، یعنی اگر فردی تا آخر دنیا زنده بماند و روزه بگیرد، پاداش او بسان کسی است که این روز را روزه بدارد و پاداش آن در نزد خدا برابر با صد حج و صد عمره مقبول است و این روز، عید بزرگ خداست و هیچ پیامبری بر انگیخته نشد، مگر اینکه این روز را عید داشت و خداوند حرمت این روز را به او شناساند و در آسمان آن را به اسم عید وعده داده شده می‌شناسند و در زمین به آن، روز پیمان گرفته شده و جماعت گواه گرفته شده می‌گویند.
هر که نیم ساعت پیش از ظهر این روز غسل کند و برای سپاسگزاری از خداوند عزّ و جلّ دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت از آن یک بار سوره حمد و ده بار سوره إنا أنزلناه و ده بار آیۀ الکرسی را بخواند، در نزد خداوند عزّ و جلّ برابر با صد هزار حج و صد هزار عمره است و حاجتی از حوائج دنیا و آخرت از درگاه خدا درخواست نمی کند، مگر برآورده شود و اگر این دو رکعت از تو فوت شد آن را قضا کن.

بحارالأنوار، ج ۹۵، ص ۳۲۰
آداب زندگی مهدوی
🌷انتخاب میان دو بد یَا بُنَیَّ عَلَیْکَ بِالْحَسَنَةِ بَیْنَ السَّیِّئَتَیْنِ تَمْحُوهُمَا حضرت باقر به حضرت صادق علیهما السّلام فرمود: فرزندم! بر تو باد که میان دو عمل بد و زشت عمل نیک انجام دهی که این عمل نیک، آن دو را محو و نابود می‌سازد. حضرت صادق…
🌷انتساب کلام عمرو بن العاص لعنت الله علیهما به امیر المؤمنین سلام الله علیه

قال عمرو بن العاص: لیس العاقل الذي يعرف الخير من الشرّ ولكنه الذي يعرف خير الشّرين

عیون الأخبار ابن قتیبة الدینوری متوفی ۲۷۶ ق، ج۱، ص ۳۹۴
آداب زندگی مهدوی pinned «🌷نماز فوق العاده روز مباهله به نیت فرج صاحب الزمان سلام الله علیه از حضرت صادق علیه السلام نقل شده است: هر که روز بیست و چهارم ذی الحجّه به جهت شکر خداوند از نعمتی که به امیرالمؤمنین علیه السلام ارزانی داشته و به او اختصاص داده است، نیم ساعت قبل از ظهر دو…»
🌷انتخاب

سعد بن عبدالله قمی گفت: از حضرت صاحب الزمان علیه السّلام آن وقت که در دامن پدر نشسته بود پرسیدم: به چه دلیل مردم نمی توانند برای خود امام انتخاب کنند؟ فرمود: امام خوب یا بد؟ گفتم: امام خوب و شایسته. فرمود: امکان دارد انتخابی که می‌کنند به جای خوب بد از کار در آید، با این که کسی اطلاع از باطن دیگری ندارد که چه چیز به خاطرش می‌گذرد، گفتم: آری، ممکن است، فرمود: همین موجب نداشتن چنین اختیاری است که با دلیلی برای تو توجیه کردم که عقلت بپذیرد. تصدیق کردم. فرمود: بگو ببینم، پیامبرانی که خداوند آنها را برگزیده و کتاب آسمانی بر آنها نازل کرده و ایشان را به وحی تأیید نموده و عصمت بخشیده، چون برجسته ترین افراد مردمند و از همه بهتر می‌توانند انتخاب نمایند. اگر به ایشان اختیار بدهند، از جمله این پیمبران موسی و عیسی علیهما السّلام نیز هستند. با کمال عقل و دانشی که این دو داشتند، آیا ممکن است انتخاب آنها در مورد کسی که خیال می‌کردند مؤمن است، منافق از کار در آید؟ گفتم: نه. فرمود:
همین موسی با کمال عقل و دانشی که داشت و به او وحی می‌شد، از میان قوم و سرداران لشکر خود برای میقات خدا هفتاد نفر را انتخاب کرد، با اینکه یقین داشت مؤمن و مخلص هستند. اما این انتخاب بر خلاف تصور او بر منافقین قرار گرفت.
خداوند در این آیه به همین مطلب اشاره می‌کند: «وَ اخْتارَ مُوسی قَوْمَهُ سَبْعِینَ رَجُلًا لِمِیقاتِنا» -. اعراف/ ۱۵۵ - {و موسی از میان قوم خود هفتاد مرد برای میعاد ما برگزید. } وقتی انتخاب پیامبری که خدا او را برگزیده بر شخص فاسدی قرار گیرد، با اینکه او خیال می‌کرد صالح است، می‌فهمیم به کسی که از راز دل‌ها و افکار پنهان و آینده اشخاص خبر ندارد، اجازه انتخاب داده نشده، بعد از اینکه پیامبران انتخابشان صحیح از کار در نیاید.

احتجاج: ۲۵۹
🌷رؤساى نادان

قَالَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله: إِنَّ الله لَا یَنْتَزِعُ الْعِلْمَ انْتِزَاعاً وَ لَکِنْ یَنْتَزِعُهُ بِمَوْتِ الْعُلَمَاءِ حَتَّی إِذَا لَمْ یَبْقَ مِنْهُمْ أَحَدٌ اتَّخَذَ النَّاسُ رُؤَسَاءَ جُهَّالًا فَأَفْتَوُا النَّاسَ بِغَیْرِ عِلْمٍ فَضَلُّوا وَ أَضَلُّوا.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: همانا خدا علم را نمی گیرد، ولی با مرگ دانشمند آن را می‌گیرد تا از علما هیچ یک باقی نمی ماند و مردم جاهلان را رؤسای خود انتخاب می‌کنند، پس آن‌ها بدون علم فتوا می‌دهند، پس گمراه می‌شوند و گمراه می‌کنند.

عوالی اللئالی ۴: ۶۲

اللهمّ عجّل لولیّک الفرج
آداب زندگی مهدوی pinned «🌷عمل روز عاشورا امام صادق صلوات الله علیه فرمود: ای عبد الله بن سنان، به راستی که برترین کاری که در این روز انجام دهی آن است که لباسی نو برگیری و بپوشی و تسلّب کنی؛ گفت: تسلب یعنی چه؟ فرمود: یعنی اینکه دکمه های پیراهنت را باز کنی و آستین‏‌هایت را بالا بزنی…»
🌷دست با نامحرم

وَ قَالَ صلی الله علیه و آله: مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً تَحْرُمُ عَلَیْهِ فَقَدْ باءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللَّهِ وَ مَنِ الْتَزَمَ امْرَأَةً حَرَاماً قُرِنَ فِی سِلْسِلَةٍ مِنْ نَارٍ مَعَ الشَّیْطَانِ فَیُقْذَفَانِ فِی النَّارِ.

رسول‌الله صلی الله علیه و آله فرمود:

هر که با زن نامحرم دست دهد به خشم خدا گرفتار شود و هر که به زن نامحرم بچسبد، با شیطان به یک زنجیر بسته شود و هر دو در آتش افکنده شوند.

أمالی الصدوق ص ۴۲۹
🌷ثواب قرائت سوره ص در شب جمعه

وَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ ص فِی لَیْلَةِ الْجُمُعَةِ أُعْطِیَ مِنْ خَیْرِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ مَا لَمْ یُعْطَ أَحَداً مِنَ النَّاسِ إِلَّا نَبِیٌّ مُرْسَلٌ أَوْ مَلَکٌ مُقَرَّبٌ وَ أَدْخَلَهُ اللَّهُ الْجَنَّةَ وَ کُلَّ مَنْ أَحَبَّ مِنْ أَهْلِ بَیْتِهِ حَتَّی خَادِمَهُ الَّذِی یَخْدُمُهُ وَ إِنْ لَمْ یَکُنْ فِی حَدِّ عِیَالِهِ وَ لَا فِی حَدِّ مَنْ یَشْفَعُ فِیهِ.

امام باقر علیه السلام فرمود: هر که سوره ص را در شب جمعه بخواند، از خیر دنیا و آخرت به او بخشند آنچه جز به نبی مرسل یا فرشته مقرب به هیچ یک از مردم داده نشده و خداوند او را به همراه هر که از اهل خانه اش دوست دارد حتی خدمتکاری که به او خدمت می‌کند را وارد بهشت می‌کند، اگر چه از خانواده او و مستحقین شفاعت نباشد.

ثواب الأعمال: ۱۰۲
🌷 علم آموزی

عَنْ أَبِی ذَرٍّ رَضِیَ الله عَنْهُ قَالَ: بَابٌ مِنَ الْعِلْمِ تَتَعَلَّمُهُ أَحَبُّ إِلَیْنَا مِنْ أَلْفِ رَکْعَةٍ تَطَوُّعاً وَ قَالَ سَمِعْنَا رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یَقُولُ إِذَا جَاءَ الْمَوْتُ طَالِبَ الْعِلْمِ وَ هُوَ عَلَی هَذِهِ الْحَالِ مَاتَ شَهِیداً.

از ابوذر نقل شده: نزد من یادگیری بابی از علم، از هزار رکعت نماز مستحبی محبوب تر است.
و گفت: از رسول خدا شنیدم که می‌فرمود: اگر طالب علمی در هنگام تحصیل مرگش فرا رسد، او به عنوان شهید در راه خدا محسوب می‌گردد.

منیة المرید: ۳۷
🌷مذمّت قبیله گرایی

ابو بصیر از حضرت صادق علیه السّلام روایت کرده که فرمود: به پیامبر اطلاع دادند یکی از اصحاب به نام «قزمان» در میدان جنگ به برادران خود کمک فراوانی کرده است، حضرت فرمود: او از اهل آتش است! بار دیگر عرض کردند: یا رسول الله! قزمان به شهادت رسیده فرمود: خداوند مشیت خود را جاری خواهد کرد، پس از این خدمت آن حضرت رسیدند و عرض کردند: قزمان خودکشی کرده است. خاتم النبیّین صلی الله علیه و آله فرمود: گواهی می‌دهم که رسول حقیقی پروردگار هستم. راوی گفت: قزمان جنگ سختی با مشرکین انجام داد و هفت نفر از آن‌ها را کشت پس از اینکه زخم‌های زیادی برداشت به طرف بنی ظفر رفت، مسلمانان گفتند: ای قزمان تو امروز احسان کردی و فداکاری نمودی اینک تو را به ثواب و جزا مژده می‌دهیم. قزمان پاسخ داد: چرا به ثواب و جزا مرا مژده می‌دهید، به خداوند سوگند من به خاطر طرفداری از خویشاوندان خود در این جنگ شرکت کردم، و این همه فعالیت را از خود اظهار نمودم، و اگر اقوام من در این میان نبودند من هرگز جنگ نمی کردم، هنگامی که زخم هایش شدت پیدا کرد، وی تیری از تیرکش خود کشید و به وسیله آن خودکشی نمود.

إعلام الوری: ۵۲- ۵۵
🔥فلسفه و تصوف

عُلَمَاؤُهُمْ شِرَارُ خَلْقِ اللهِ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ لِأَنَّهُمْ يَمِيلُونَ‏ إِلَى‏ الْفَلْسَفَةِ وَ التصوّف

امام عسکری سلام الله علیه فرمود:

اى اباهاشم! به زودی روزگاری بر مردم خواهد آمد که چهره‌هایی شاد و خندان، ولی دل‌هایی تیره و تاریک خواهند داشت. سنّت در میان ایشان، بدعت تلقّی می‌شود، و بدعت در میان ایشان، سنّت به شمار می‌آید. اهل ایمان نزد آنان حقیر، ولی فاسقان، ارزش و اعتبار خواهند داشت. فرمانروایانشان نابخرد و ستم‌پیشه‌اند، علمایشان به دربارِ ستمگران رفت و آمد دارند، و ثروتمندانشان زاد و توشه مستمندان را به سرقت می‌برند. کوچک‌ترها بر بزرگ‌ترهایشان پیشی می‌گیرند. از نظر آنها هر فرد نابخردی، شخصیتی آگاه به شمار می‌آید، و هر انسانِ هوشمندی، از دیدگاهشان آزمند و فقیر است. میان افراد با اخلاص و اهل تردید تمایزی قایل نمی‌شوند، و گوسفند را از گرگ تشخیص نمی‌دهند. علمای آنها بدترین خلق خدا روی زمین می‌باشند؛ زیرا به فلسفه و تصوّف تمایل نشان می‌دهند. به خدا قسم، آن ها از دین برگشته و راه انحراف در پیش گرفته‌اند. در دوستی مخالفان ما مبالغه می‌کنند، و شیعیان و دوستداران ما را گمراه می‌کنند. پس اگر به منصبى دست یابند، از رشوه‏‌خواری سير نمی‌شوند، و آن گاه که به خواری و ذلّت افتند، خدا را ریاکارانه عبادت می‌کنند. آگاه باش که ايشان راهزنانِ مسیر مؤمنان و دعوت كنندگان به كيش ملحدان می‌باشند؛ پس هركه آنان را درک کرد، باید از ايشان دوری کند، و دین و ایمان خویش را مصون نگاه دارد. اى اباهاشم! آن چه گفتم، از پدرم از پدرانش از حضرت صادق علیهم السلام نقل کردم.

حديقة الشيعة مقدس اردبیلی، ج ۲، ص ۷۸۵
🔥تصوّف

أَبَا ذَرٍّ یَکُونُ فِی آخِرِ الزَّمَانِ قَوْمٌ یَلْبَسُونَ الصُّوفَ فِی صَیْفِهِمْ وَ شِتَائِهِمْ یَرَوْنَ أَنَّ لَهُمُ الْفَضْلَ بِذَلِکَ عَلَی غَیْرِهِمْ أُولَئِکَ تَلْعَنُهُمْ مَلَائِکَةُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:

ابوذر! در آخرالزّمان مردمی می‌آیند که در زمستان و تابستان لباس پشمی می‌پوشند و این را وسیله برتری خود بر دیگران می‌دانند، حال آنکه ملائکه زمین و آسمان‌ها آنها را لعنت خواهند کرد.

مکارم الاخلاق: ۵۳۷
🌷سبّ و لعن علنی بدعت گزاران در دین

قَالَ رَسُولُ الله صلی الله علیه و آله: إِذَا رَأَیْتُمْ أَهْلَ الرَّیْبِ وَ الْبِدَعِ مِنْ بَعْدِی فَأَظْهِرُوا الْبَرَاءَةَ مِنْهُمْ وَ أَکْثِرُوا مِنْ سَبِّهِمْ وَ الْقَوْلِ فِیهِمْ وَ الْوَقِیعَةِ وَ بَاهِتُوهُمْ کَیْلَا یَطْمَعُوا فِی الْفَسَادِ فِی الْإِسْلَامِ وَ یَحْذَرَهُمُ النَّاسُ وَ لَا یَتَعَلَّمُوا [یَتَعَلَّمُونَ] مِنْ بِدَعِهِمْ یَکْتُبِ الله لَکُمْ بِذَلِکَ الْحَسَنَاتِ وَ یَرْفَعْ لَکُمْ بِهِ الدَّرَجَاتِ فِی الْآخِرَةِ.

امام صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: چون اهل شک و بدعت را پس از من دیدید، بیزاری از آنها را آشکار کنید، دشنامشان بدهید، در باره شان بد بگویید، آبرویشان را ببرید و مبهوتشان کنید تا طمع به فساد در اسلام نکنند؛ و مردم را از آنها برحذر دارید؛ و بدعت هایشان را نباید آموزش بدهند، تا خدا به این کار برای شماها حسنه بنویسد و درجات شما را در آخرت بالا ببرد.

الکافی ج ۲ ص ۳۷۵
HTML Embed Code:
2024/09/24 18:56:13
Back to Top