TG Telegram Group Link
Channel: Київська міська прокуратура
Back to Bottom
У наркоторговців вилучили амфетаміну на 1,5 млн гривень – шістьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру шістьом громадянам, які здійснювали незаконне виготовлення, зберігання та збут психотропної речовини – амфетамін в великих та особливо великих розмірах, а також зберігання прекурсорів в особливо великих розмірах (ч.2 та ч.3 ст.307, ч.3 ст.311 КК України).

За даними слідства, підозрювані виготовляли амфетамін та розповсюджували його шляхом передачі з рук в руки оптовими партіями (не менше 100 грамів кожна) у Києві.

В ході досудового розслідування проведено дві оперативні закупки амфетаміну на суму 10 тис. грн. кожна.

За адресами проживання підозрюваних на території міста Києва та Київської області вилучено психотропну речовину амфетамін вартістю понад 1,5 млн грн.

Крім того, вилучено прекурсори в особливо великих розмірах, які мали використовуватись для виготовлення чергових партій амфетаміну.

Санкція статей передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
Землі рекреаційного призначення вартістю понад 1,2 млрд гривень у Дарницькому районі Києва мають бути повернуті державі - рішення суду

Суд задовольнив позов Київської міської прокуратури про повернення державі земельних ділянок рекреаційного призначення загальною площею майже 30 га вартістю понад 1,2 млрд гривень, які використовуються не за цільовим призначенням.

Установлено, що земельні ділянки державної форми власності на 22 км Харківського шосе у Дарницькому районі столиці були передані у 1998 році на праві постійного користування Національній академії внутрішніх справ для рекреаційного призначення, а саме для обслуговування та експлуатації бази відпочинку та оздоровлення курсантів.

Водночас прокуратурою виявлено факт використання вказаних земельних ділянок для комерційного будівництва багатоквартирних житлових будинків, що суперечить їх цільовому призначенню, визначеному у правовстановлюючих документах.

За активної позиції прокурорів Київської міської прокуратури та на підставі зібраних прокурорами доказів Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокурора, припинивши Національній академії внутрішніх справ право постійного користування вказаними земельними ділянками та зобов’язав установу повернути їх державі шляхом приведення у придатний для використання стан.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
Переплатили майже 900 тис. гривень під час ремонту доріг – повідомлено про підозру директору КП «ШЕУ Голосіївського району» м. Києва

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру директору КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд на них Голосіївського району» м. Києва. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем в інтересах приватного підприємства (ч. 2 ст. 364 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, в червні 2023 року, директор комунального підприємства підписав договір на поставку 930 тон бетонної суміші для ремонту доріг на загальну суму майже 6 млн грн.

За результатами експертизи, ринкова ціна однієї тони суміші на 1 тисячу гривень нижча, ніж ціна за якою її закуповували комунальники.

Таким чином посадовцем встановлено штучне завищення ціни на загальну суму майже 900 тис. гривень.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
Будівельник на Троєщині впав з висоти – за порушення правил безпеки на будівництві судитимуть трьох посадовців будівельного комбінату

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно трьох посадовців будівельної компанії за обвинуваченням у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило шкоду здоров’ю потерпілого (ч. 1 ст. 272 КК України).

Так, в січні 2022 року товариством здійснювалось будівництво 25-ти поверхового житлового будинку по вул. Електротехнічна в м. Києві.

До виконання робіт з підвищеною небезпекою під час встановлення перекриття між 3 та 4 поверхами було допущено 53-річного монтажника без запобіжного поясу. В ході виконання робіт монтажник втратив рівновагу та впав з висоти майже 3 метри. Внаслідок падіння чоловік отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Причиною отримання працівником тілесних ушкоджень став неналежний контроль за виконанням робіт з підвищеною небезпекою.

Наразі обвинувальний акт відносно начальника будівельно-монтажного управління, начальника дільниці та виконавця робіт скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до 3 років.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
Ґвалтівник трьох неповнолітніх дівчат проведе за ґратами 15 років – вирок суду набрав законної сили

Ювенальні прокурори в Київському апеляційному суді відстояли вирок, яким до 15 років позбавлення волі засуджено чоловіка за зґвалтування трьох доньок співмешканки.

У липні 2023 року Деснянським судом Києва 39-річного уродженця Донеччини було засуджено за систематичне вчинення сексуального насильства відносно трьох неповнолітніх дівчат, у тому числі щодо малолітньої (ч. 3, 4, 6 ст. 152, ч. 3 ст. 153 КК України).

Ювенальний прокурор у суді першої інстанції довів, що чоловік, мешкаючи з матір’ю трьох неповнолітніх дівчат (12, 13 та 14 років), у період з 2018 по 2021 роки систематично ґвалтував доньок своєї співмешканки, застосовуючи при цьому фізичне насильство.

Додатково за рішенням суду відомості щодо ґвалтівника внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
Судитимуть працівників КО «Київмедспецтранс», які за бюджетні 290 тис. гривень замовили експертизу у провадженні про закупівлю запчастин для карет швидкої допомоги, де вони є підозрюваними

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох працівників КО «Київмедспецтранс». Їх обвинувачують у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Обидва посадовці є підозрюваними у розкраданні 12,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю запчастин для карет швидкої медичної допомоги.

Щоб уникнути кримінальної відповідальності у цьому провадженні, посадовці - керівник КО «Київмедспецтранс» та начальник служби матеріально-технічного забезпечення вирішили за бюджетні кошти замовити кілька експертиз щодо вартості запчастин, у закупівлі яких за завищеними цінами вони підозрюються.

Експертизи мали дати потрібні підозрюваним результати.

Загалом було укладено 6 договорів на загальну суму майже 290 тисяч гривен.

Оплату експертиз, у яких були зацікавлені обвинувачені, провели з рахунку КО «Київмедспецтранс» на рахунок Науково-дослідного центру.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
Прокуратура через суд вимагає укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини - «Будинок житловий 1833-1835 рр.» по вул. Волоська, 5

Подільська окружна прокуратура міста Києва звернулась з позовом до комерційної структури і вимагає укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини - «Будинок житловий 1833-1835 рр.» по вул. Волоська, 5 у Подільському районі міста Києва, а також привести його до належного стану.

Будинок розташований по червоній лінії вулиці Волоської та разом з двоповерховим наріжним будинком № 5/14 і бічним флігелем № 5-в складає забудову історичної садиби № 5. Ділянка розташована в архітектурній та археологічній охоронних зонах та на території Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ».

Зважаючи на виняткову оригінальність архітектурного стилю, цей будинок має беззаперечну культурну цінність.

Проте, власник будівлі вже тривалий час ухиляється від взяття на себе зобов’язань щодо охорони вказаного об’єкту культурної спадщини, що фактично позбавляє його гарантій захисту, передбачених пам’яткоохоронним законодавством та вже призвело до його аварійного, захаращеного стану.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
Викрали лікаря-кардіохірурга заради отримання викупу у розмірі 2 млн доларів США – двом зловмисникам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру двом чоловікам, які за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів викрали лікаря-кардіохірурга (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 КК України).

Коли потерпілий проходив повз будинок по вулиці Феофіла Яновського що у місті Києві, до нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі йому чоловіки. Один із них представився працівником правоохоронних органів.

В подальшому, змусивши потерпілого сісти в салон автомобіля, викрадачі одягли йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Лікарю сказали, що це «отрута». Після цього висунули вимогу передати їм 2 млн доларів США за надання «протиотрути».

Зрозумівши, що таких грошей у чоловіка немає, зловмисники обшукали його та забрали 15 000 гривень, які були у нього в сумці. Потім викрадачі висадили лікаря з машини на Совських ставках, що у місті Києві та зникли.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
За позовом прокуратури комерційна структура поповнить бюджет столиці на понад 7,5 млн гривень

Прокурори Київської міської прокуратури відстояли в суді інтереси держави та домоглися стягнення з комерційної установи понад 7,5 млн гривень коштів за користування земельною ділянкою.

Установлено, що суб’єкт господарювання є власником нерухомого майна на комунальній земельній ділянці площею 6,25 га по вул. Сортувальній та вул. Клеманській у Дарницькому районі столиці.

Набувши у власність об’єкт нерухомості, право користування на земельну ділянку суб’єкт господарювання не оформив та використовував її, не сплачуючи при цьому орендну плату.

Детальніше

Пресслужба Київської міської прокуратури
HTML Embed Code:
2024/06/26 10:41:51
Back to Top