TG Telegram Group Link
Channel: Дмитро Корчинський
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔥16 березня Корчинський у Львові!
Безкоштовний виступ "Геракліт".
Всі бажаючі приходте на площу Ринок 9, 18.00.
Вхід безкоштовний! ❤️
7 кіл пекла дозвільної системи МВС на виробництво зброї в Україні

В Україні досі існує ліцензійна та дозвільна система на виробництво зброї. Ліцензійна — це звичайний процес, в якому треба виконати умови по приміщенню, персоналу, техніці безпеки. Дозвільна система дублює ліцензійну систему, але працює значно складніше. Порядок отримання дозволу регулюється начебто внутрішніми інструкціями МВС, в яких немає ні термінів, ні процедур. Наприклад, є акт обстеження комісії у складі представників МВС, але немає термінів коли ця комісія приїде, що буде робити та перевіряти.

Навіть це, можливо, не є дуже критична проблема, хоча вже є черговим бюрократичним колом. Якщо тобі вдалось отримати ліцензію на виробництво боєприпасів, тобі все одно потрібен дозвіл від МВС на кожну господарську операцію, дозвіл державної служби експортного контролю. Мета такої системи скоріш за все має корупційну складову та відповідно певний тиск на підприємців.

Співвласник заводу по виробництву боєприпасів розповідає, що вивчивши законодавство України прийняли рішення — простіше відкритися у Польщі:
"Було запущено багато паралельних процесів: пошук землі, станків, виробників тощо. Приблизно через пів року після початку спілкування з нашими вітчизняними виробниками, юристами — прийняли остаточне рішення, що відкриватись будемо закордоном.”

При такій ускладненій системі шансів та відсутності єдності норм шансів для довгострокового розвинути ВПК немає. Якщо вона буде змінена, хоча б до рівня країни Європи, як, наприклад Чехії, то в нас з'являться можливості.

Законопроєкт #11073 щодо забезпечення єдності норм в реалізації права на самозахист та декриміналізації виробництва зброї пропонує вилучити статті 263 та 263-1 Кримінального Кодексу, залишивши адміністративну відповідальність як це передбачає закон про ліцензування видів господарської діяльності.
Іноді хочеться мати невеличкий будиночок в селі.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔥16 березня Корчинський у Львові!
Безкоштовний виступ "Геракліт".
Всі бажаючі приходте на площу Ринок 9, 18.00.
Вхід безкоштовний! ❤️
OK LEGAL

Єдині, хто хоче, щоб ми не мали права на самозахист і були демілітаризовані — це Російська Федерація. Сьогодні  зберігання “трьох патронів” чи виробництво озброєння для ЗСУ кваліфікується, як тяжкий злочин. Українцям загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Під час пресконференції “Самозахист не злочин” ми представили проєкт закону щодо забезпечення єдності норм в реалізації права на самозахист та декриміналізації виробництва зброї. Ми пропонуємо вилучити статті 263 та 263-1 Кримінального Кодексу, залишивши адміністративну відповідальність як це передбачає закон про ліцензування видів господарської діяльності.

💪Дякуємо народним депутатам Олександрі Устіновій, Андрію Шараскіну та іншим за те, що підтримали ініціативу. А також вдячні, виробникам б/к для дронів Ярославу та Ігорю “Гаріку” (їх волонтерська група майже щодня виготовляє до одної тис б/п), які завітали на пресконференцію та поділився, як законодавство обмежує виробництво.
Віталій Коломієць

Цікава дискусія розгорілася в коментах під простом Олександри Устінової  про декриміналізацію зброї самозахисту і виробництва зброї.

Одне з  питань дискусії  - Чи дрон зброя?
Якщо Ні, то навіщо вони ЗСУ (точно не знімати весілля і не займатися спортом)? Якщо Так, то як захистити виробників від неузгодженого законодавства?

Що ж таке зброя? За українським словником - це засіб ураження.

Що ж таке той дрон(камікадзе) і навіщо його нам збирати на кухні?

Я б відповів, що в поточних умовах за цільовим призначенням - це  основна складова частина керованого (саморобного) боєприпаса.

Якщо так, і зважаючи на законодавчу невизначеність в цій сфері, є ризик бути покараним в майбутньому за формальною статтею КК. Тому дуже важливо захистити в першу чергу виробників б/ч до дронів та і самих дронщиків як їх “пособників” (в хорошому значенні цього слова).

В Україні для  виробників зброї/боєприпасів  традиційно задвоєна відповідальність. Тобто можуть карати і по адмініці (164, 190 КУАП) і по криміналу (263, 263-1 КК).

Законопроектом #11073 пропонується прибрати кримінальну відповідальність за формальне порушення неіснуючого закону, навіть (не дай Бог) якщо буде інкриміновано, що дрон - це зброя чи її складова.

Тому пропонується лишити тільки адмінку для зброї самозахисту без дозволу МВС і тверду віру в те, що дрон для ЗСУ - це не зброя, а самозахист - не злочин.
Колись світ був таким.
OK LEGAL

Президент відповів на петицію 📝
Для виробництва зброї і боєприпасів на потреби війська дозволи і ліцензії не потрібні.

❗️Залишилося лише скасувати незаконну кримінальну відповідальність за таке виробництво.

Підтримайте
#ЗП11073 щодо забезпечення єдності норм в реалізації права на самозахист та декриміналізації виробництва зброї.

Повна відповідь на петицію
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Вистава в Києві!

«Поетичні сварки перед комендантською годиною».

21 березня Київ, Cult театр!

Євгена Чикаленка 14

Купуйте квитки за посиланням!

Автор пʼєси - Корчинський!

👉Купити квитки - https://cult.center/events/kopiyapoetychni-svarky-pered-komendantskoyu-godynoyu-21-03/
21 березня о 19:00
«Поетичні сварки перед комендантською годиною»

Якщо московити збрехали всю свою історію, то українці забули всю свою історію. Ми – нація не ознайомлена з власною культурою.

Треба знайомитися і треба згадувати. Тому ось вам
Вистава присвячена українській поезії за останні сто років.

У виставі конкуренція за дівчину супроводжується дотепною суперечкою за українську поезію.

Олексій Паламаренко – Заслужений артист України
Ліна Тернова
Дмитро Яковенко
Максим Зерко

Автор:
Дмитро Корчинський
Мова:
українська
Тривалість:
90 хв
Жанр:
драма

🎟️ Квитки можна придбати за посиланням

#вистава #театр #афішакиїва #афіша #театрукраїна
Канапа це місце, де ти можеш лампово відпочити від важкої буденності. Цікавий канал для цікавих людей.

Підписатися
Що повинно бути першим? Виробництво зброї чи отримання дозволу від держави. Адже поки отримаєш на “дозвіл на ліцензію” через 7 кіл бюрократію, вже й не буде що захищати.

Потреба в боєприпасах надзвичайна. Лише галузь FPV потребує щонайменше мільйон боєприпасів. На третій рік вторгнення, 11 рік війни пора вже відійти від радянської дозвільної системи та надати свободу підприємцям, дозволити їм забезпечити фронт необхідними ресурсами.

Підтримуєте? #ЗП11073
HTML Embed Code:
2024/04/28 06:04:34
Back to Top