TG Telegram Group Link
Channel: Being There
Back to Bottom
"Вторгнення об’єднаного угруповання військ Варшавського договору в ЧРСР 21 серпня 1968 стало центральною подією роману (і фільму)"Нестерпна легкість буття", що розділило життя його героїв на до і після. Що робить цю історію особливо актуальною зараз, коли ми теж побачили російські танки на наших вулицях, і наші життя так само прорізала дата 24 лютого".

Передивився фільми за романами Кундери, чого і вам бажаю)
Новини про смерть Джейн Біркін – фейк.

«Вона приєдналася до довгого списку знаменитостей, які стали жертвами цієї містифікації. Вона ще жива-здорова, перестаньте вірити тому, що ви бачите в інтернеті»,заявили у суботу 15 липня представники співачки, які офіційно підтвердили, що Джейн Біркін не померла.
Відзначив 85-річчя Пауля Верхувена одним із найдивніших його фільмів)
🎞 Говорить та показує ФБР. Джонні Депп, Том Хенкс та інші справжні агенти в кіно та серіалах

26 липня – День ФБР. Дата заснування Федерального бюро розслідувань 26 липня 1908 року стала США національним святом, яку закріпив у календарі сороковий президент Рональд Рейган 1983 року.

Найвідоміші кіноагенти живуть у серіалах. Це Дана Скаллі та Фокс Малдер із "Секретних матеріалів", а також Дейл Купер та інші агенти з "Твін Піксу". Але їх пригоди, звичайно ж, мають мало схожого на реальну роботу агентів бюро.

"Телеграф" вирішив згадати тих кіноперсонажів, за якими стояли реальні оперативники — як справжні агенти, так і консультанти з ФБР. Навіть якщо фільм чи серіал не "заснований на реальних подіях", ФБР все одно слідкує за його достовірністю.

Докладніше на сайті 👈
На сьогодні страйк акторів та сценаристів Голівуду є одною з найбільш інтригуючих подій у світі кіно.

Серед вимог страйкарів – підвищення оплати праці, які були головними умовами страйкарів і раніше, у 1960 та 1980 роках, коли відбувалися попередні масові страйки у Голівуді.

Але сьогодні впадає в око занепокоєння працівників індустрії впровадженням у робочий процес штучного інтелекту. Простіше кажучи, сценаристи бояться, що ШІ писатиме за них сценарії. Актори – що в кіно та серіалах можна буде використовувати їхні цифрові образи. Його можна "зняти" з актора за одну знімальну зміну і далі працювати вже з оцифрованим образом. Актор, таким чином, замість звичного гонорару отримує оплату лише за один знімальний день.

Очевидно, такі побоювання не є марними, і кіно, зроблене за допомогою ШІ – це вже реальність.

Тож особисто мене цікавить не чим закінчиться страйк – ясна річ, що сторони домовляться, надто дорого індустрії обходиться кожен день простою. Як домовилися, власне, минулі рази, коли прибуткам акторів загрожувало телебачення та відео. Нагадаю, що під час продажу прав на фільм на телебачення та випуску фільму на відеокасетах актори не отримували ані цента, що й стало причиною страйків. Але домовилися, зрештою.

Особисто мене куди більше інтригує той факт, що скоро нам доведеться задовольнятися фільмами та серіалами, створеними за допомогою ШІ. Наскільки може бути цікаве кіно, зняте нейромережею?

З одного боку, це буде ідеальний фільм. Комп'ютер ретельно прорахує, як маніпулювати нашими емоціями під час перегляду. Де нам заплакати, а коли засміятись. Де ми зможемо занудьгувати, а отже, треба посилити дію. А на якій саме хвилині послабити драйв, щоб глядач зміг вийти в туалет або по новий шматочок піци.

Але водночас з кіно назавжди піде людський фактор. Час імпровізацій на знімальному майданчику та геніальних знахідок при монтажі назавжди залишиться у минулому. Зникне та сама неправильність, неформатність, які роблять звичайний фільм чимось більшим, перетворюючи кіно на мистецтво.

А запитання, чи будуть снитися роботам цифрові акторки, залишається відкритим.
Написав для "Телеграфа" про улюблені (так що можна не писати в коментарях про "Корпорацію "Безсмертя" ггг) художні (а також документалку Скорсезе) фільми за участю ювіляра.

Happy Birthday!
Один із улюблених режисерів сьогодні святкує 90-річчя. Написати про Поланські - щастя та привілей, дякую "Телеграфу" за таку можливість)
Тіму Бертону вчора виповнилося 65. Зараз важко любити його фільми так, як я любив їх у 90-ті. Але переглянув із задоволенням. І написав для вас про п'ять фільмів Тіма Бертона, які вважаю найкращими)
Ненавиджу школу, але)
🎞 Сьогодні 1 вересня, тож кінокритик Олексій Росовецький спеціально для "Телеграфу" зібрав для вас п’ятірку найкращих фільмів, які розповідають про шкільні роки та дорослішання:

☑️ "Американські графіті" (1973)
. Комедія про останню ніч дитинства – вранці головний герой їде зі свого містечка вчитися в університеті. А поки що він намотує кола по вулицях, намагаючись купити алкоголь та зайнятися сексом, стикається з хуліганами, тікає від поліції та бере участь у вуличних перегонах.

☑️ "Товариство мертвих поетів" (1989). В елітній чоловічій школі викладач англійської відкриває підліткам світ поезії та театру, але в результаті відкриває скриньку Пандори, тому що його педагогічні методи стикаються з консерватизмом батьків. Що, зрозуміло, призводить до трагедії. За цю роль Робіна Вільямса номінували на "Оскара"

☑️ "Цегла" (2005). Детективний трилер, дія якого відбувається у середній школі провінційного американського містечка. Фільм став блискучим дебютом Райана Джонсона, постановника популярної дилогії "Дістати ножі".

☑️ Серія фільмів про Гаррі Поттера (2001-2011). Одна з найкращих історій про шкільні роки чудові, розказана мовою найважливішого з мистецтв. За переглядом пригод Гаррі та його друзів легко забувається власний травматичний досвід шкільної доби.

☑️ "Леді Бьорд" (2018). За нещодавнім тріумфом "Барбі" якось забули інші фільми Грети Гервіг. Тим часом, її режисерський дебют "Леді Бьорд" – лірична комедія про дорослішання школярки випускного класу на початку нульових, одразу ж зробила Гервіг зіркою інді-кіно.

Докладніше про ці фільми читайте на сайті 👈
HTML Embed Code:
2024/04/29 04:14:49
Back to Top