TG Telegram Group Link
Channel: من خدا هستم
Back to Bottom
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پاسخ صحیح این کوییز👇گزینه دوم تمدن سیلک(کاشان)
https://hottg.com/khod2/41620

🎥 عنوان ویدیو : تپه سیلک نخستین تمدن شهرنشینی ایران با ۸ هزار سال قدمت در منطقه باستانی کاشان

برای اطلاعات بیشتر،نوشتار زیر را بخوانید👇
من خدا هستم
پاسخ صحیح این کوییز👇گزینه دوم تمدن سیلک(کاشان) https://hottg.com/khod2/41620 🎥 عنوان ویدیو : تپه سیلک نخستین تمدن شهرنشینی ایران با ۸ هزار سال قدمت در منطقه باستانی کاشان برای اطلاعات بیشتر،نوشتار زیر را بخوانید👇
معرفی سیلک

سیلک نام نخستین تمدن ایرانِ مرکزی در  کاشان است. محوطهٔ باستانی سیلک که در منطقهٔ فینِ کاشان واقع شده قدمتی در حدود بیش از هشت هزار سال دارد. این تپه دراصل ویرانه‌های زیگورات باستانی ایران است.

نزدیک به هشت هزار سال پیش از میلاد، مردم غارنشین فلات ایران در پی دگرگونی‌هایی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد؛ کهن‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.»[۱]

سیلک یکی از محوطه‌های باستان‌شناختی مهم فلات ایران است که در حدود بیش از هفت هزار و پانصد سال پیش از میلاد یکی از قدیمی‌ترین سکونت‌گاه‌های فلات مرکزی ایران در آن به وجود آمد.[۲]

در خرابه‌های تپه باستانی سیلک چند اسکلت انسان و ظروف باستانی پیدا شده‌است که این اشیاء در موزه‌های لوور فرانسه، موزهٔ ملی ایران و موزهٔ باغ فین و موزه‌ای در کنار این مجموعهٔ باستانی قرار داده شده‌است. از نکات دیدنی این منطقه باستانی وجود خرده سفال‌های چند هزار ساله روی زمین و پیرامون این تپه‌ها است.
پیداشدن دوک‌های ریسندگی و بافندگی نشانی از آشنایی این مردم در هزاره‌های پیش از میلاد از صنعت ریسندگی و بافندگی دارد. همچنین ساکنان این منطقه با ذوب کردن فلزات برای خود وسائل و ابزارهای کار می‌ساختند.
با کشف کوره ذوب فلزات در بخش جنوبی این تپه، می‌توان شهر سیلک را جزو صنعتی‌ترین شهرهای آن دوران محسوب کرد.[۳]

«ساکنان سیلک برای محافظت خود از گرما و سرما در اتاق‌های کوچکی که با شاخ و برگ درختان می‌ساختند به سر می‌بردند و بعدها خانه‌های گِلین نیز بنا نهادند و تحقیقاتی که در محل مزبور انجام گرفته‌است نشان می‌دهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند. در خرابه‌های سیلک بقایای استخوان گاو و گوسفند شاهد بارزی بر توجه مردم آنجا به تربیت این‌گونه حیوانات است. در این محل ظروف سفالین قرمز رنگی نیز پیدا کرده‌اند که از لحاظ صنعت نسبت به ظروف پیش تا حدی کامل‌تر به نظر می‌آید و معلوم می‌شود که آن‌ها را در کوره‌های ابتدایی می‌ساختند. چون در همین محل مقداری دوک‌های سنگی و گِلین به دست آورده‌اند تصور می‌رود که مردم آن زمان با صنعت نساجی آشنایی داشته‌اند. در پایان عهد حجر پسین مردم این سامان آلات و ابزار خود را با مس می‌ساختند و کم‌کم این‌گونه ادوات جای ابزار سنگی را که تا آن زمان متداول بود گرفت و به تدریج کنده‌کاری بر استخوان نیز معمول شد و مردان و زنان به زینت‌آلات توجه خاصی نشان دادند و مردگان را در محل سکونت خویش به خاک سپردند.»[۴]
من خدا هستم
معرفی سیلک سیلک نام نخستین تمدن ایرانِ مرکزی در  کاشان است. محوطهٔ باستانی سیلک که در منطقهٔ فینِ کاشان واقع شده قدمتی در حدود بیش از هشت هزار سال دارد. این تپه دراصل ویرانه‌های زیگورات باستانی ایران است. نزدیک به هشت هزار سال پیش از میلاد، مردم غارنشین فلات…
تمدن

در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشت‌نشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند و این پیشرفت در توسعه محل سکونت و توجه به تزیین منازل آن‌ها به خوبی دیده می‌شود، در قریه سیلک نموداری از آن وجود دارد، ساکنان این محل اتاق‌های خود را با اکسید آهن و مواد دیگر نقاشی می‌کردند و ظروف سفالین ظریف می‌ساختند و تصویر پرندگان و حیوانات وحشی را بر روی آن‌ها با رنگ سیاه منقوش می‌کردند و به تدریج این ظروف شفاف‌تر و شکل آن‌ها منظم‌تر شد، از این‌جا می‌توان حدس زد که مردم آن ناحیه جهت انجام این عمل به اختراع چرخ نائل شده بودن، چرخ آن‌ها تخته باریکی بوده‌است که بر زمین می‌گذاشته‌اند و آن را با دست می‌چرخاندند و به این ترتیب به ظروف خود شکل زیباتری می‌دادند. تاکنون شبیه این‌گونه ظروف در هیچ‌یک از کشورهای آن دوران به دست نیامده است. چنین می‌توان نتیجه گرفت که ایرانیان در این صنعت سرآمد اقوام دیگر بودند و شاید اختراع مزبور ویژه آن‌ها باشد. با آن‌که سنگ در ساختن آلات و ادوات در این عهد به کار می‌رفت فلز نیز بیش از دوره پیش وارد صنعت گردید، مس را با چکش صاف می‌کردند، اما طرز ذوب کردن فلزات را نمی‌دانستند و با مس سنجاق و ظروف ظریف می‌ساختند. چون استخوان‌های نوعی اسب و سگ به دست آمده‌است این توهم حاصل می‌شود که مردم آن دوره از این‌گونه حیوانات در حمل و نقل استفاده می‌کردند و مسلماً توسعه کشاورزی مدیون همین امر بوده‌است. در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد. اما دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.»[۵]

«در اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد در سیلک خانه‌های قدیمی از میان رفت و به جای آن خانه‌هایی با در و پنجره کوتاه ساخته شد و در ورودی آن اجاقی مرکب از دو بخش وجود داشت، یکی برای آشپزی و دیگری مخصوص پخت نان. در این دوره غیر از ظروف سفالین بعضی تُنگ‌های کوچک از مرمر که گویا مخصوص نگهداری عطر بود در حفریات سیلک پیدا شده‌است و همچنین مقداری آئینه مسی جهت آرایش به دست آمده‌است. از ویژگی‌های این دوره وجود گوشواره‌هایی از طلا و لاجورد است. الواحی نیز با خط مخصوص پیدا شده‌است که هنوز نتوانسته‌اند آن را بخوانند و همین امر می‌رساند که نفوذ مردم بین‌النهرین پس از رخنه به شوش به سیلک نیز ادامه یافت. طبق تحقیقات دیگر گیرشمن این مسئله محقق شده‌است که مُهرهای استوانه‌ای شکل به جای مُهرهای پیشین با خطی خاص جهت کالایی که از سیلک به نواحی دیگر می‌فرستادند ساخته می‌شد. این مُهرها از گِل رس تهیه می‌شد. سیلک تنها ناحیه‌ای است که پیش از دوران هخامنشی در آن مدرک کَتبی به دست آمده و حدس می‌زنند که این مدرک صورت‌حساب و ارقام مربوط به مالیات یا دادوستد بوده‌است و از اینجا معلوم می‌شود که در هزاره سوم پیش از میلاد در ایران خط متداول بوده و ایرانیان تمدن برگرفته از مردم جنوب‌غربی و شمال‌شرقی را توسعه و به شکلی بهتر به مردم ممالک دیگر یا به همان ممالکی که از آن‌جا گرفته بودند انتقال دادند.»[۶]

«از ظروف سفالینی که در سیلک به دست آمده‌است تصاویر بز کوهی و اسب و خورشید و همچنین اشکال هندسی فراوان دیده می‌شود و از این اکتشافات نتیجه می‌گیریم که با وجود آنکه آهن و مفرغ در تهیه آلات و ادوات گوناگون به کار می‌رفته‌است صنایع کوزه‌گری و سفال‌سازی رونق خود را حفظ کرده‌است. در این‌گونه اشیاء تصاویر مردانی ملبس به نیم تنه کوتاه و کلاهخودی بر سر مشغول زدوخورد با یکدیگر دیده می‌شود.»[۷]

منابع
۱-تاریخ سرزمین ایران، ص ۲۵

۲-ایرانیکا آنلاین
CHRONOLOGY OF IRANIAN HISTORY PART 1

۳-مجله گردشگری و توریسم شماره ۷۸ مرداد۱۳۹۱
۴-تاریخ سرزمین ایران،ص ۲۵،۲۶
۵-تاریخ سرزمین ایران، ص ۲۶
۶-تاریخ سرزمین ایران،ص ۲۸،۲۹
۷-تاریخ سرزمین ایران، ص۳۳
💢 ایلان ماسک، در ایکس نظرسنجی در مورد یک قانون پیشنهادی درباره افرادی که پرچم آمریکا را پایین کشیده و پرچم دیگری را جایگزین آن می‌کنند پرسید.

💢 ماسک در این نظرسنجی نوشت: «قانون پیشنهادی: اگر کسی پرچم آمریکا را پایین بکشد و پرچم دیگری را جایگزین آن کند، آن فرد باید به یک سفر یک طرفه رایگان و اجباری به کشور صاحب پرچم فرستاده شود.»

💢 ماسک در ادامه توضیح داد: «نمی‌گویم که آن‌ها نمی‌توانند برگردند، اما باید قبل از بازگشت، یک دوره زندگی در آن کشور را تجربه کنند.»

💢 این نظرسنجی ایلان ماسک پس از آن مطرح شده که در برخی از دانشگاه‌های آمریکا، دانشجویان حامی فلسطینیان اقدام به پایین آوردن پرچم آمریکا و جایگزین کردن پرچم فلسطینی کردند.

💢 همانطور که مشاهده می‌کنید، ۸۰ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی، موافق پیشنهاد ایلان ماسک هستند.

@khod2
💢 پس از انتشار ویدئوهای پایین کشیدن پرچم آمریکا در دانشگاه کارولینای شمالی، یک درخواست حمایت مالی در سایت «گوفاندمی» برای پشتیبانی از افرادی که از پرچم آمریکا حراست می‌کنند، ۵۰۰هزار دلار جمع‌آوری کرد.

💢 آمریکایی‌ها متوجه خطر جهان وطنی و حمله به هویتشان شده‌اند.

💢 این تحرکات باعث امیدواری است که آمریکا تبدیل به ایران بعد از ۵۷ نشود

@khod2
💢 خسرو بشارت، تا ساعاتی دیگر اعدام می‌شود

💢 خسرو بشارت، زندانی عقیدتی محکوم به اعدام که در سلول انفرادی قزلحصار میباشد،روز یکشنبه آخرین ملاقات خود را با خانواده داشته و احتمالا تا ساعاتی دیگر در سکوت اعدام خواهد شد.

💢 وی و ۶ همپرونده ای او در دادگاهی ۲دقیقه‌ای در شعبه ۲۸ بدون داشتن حق وکیل محاکمه و به اعدام محکوم شدند.
پرونده این افراد بخاطر نبود ادله در شعبه ۴۱ دیوان نقض شده بود.
اما شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب مجددا این افراد به اعدام محکوم میکند.

💢 نکته قابل توجه در این پرونده این است که انور خضری، کامران شیخه، قاسم آبسته و خسرو بشارت با احضار دادستانی با پای خود به دادستانی مراجعه کردند.

💢 از میان احکام اعدام قاسم آبسته،ایوب کریمی،داوود عبداللهی،فرهاد سلیمی،انور خضری به ترتیب در روزهای چهاردهم آبان،هشتم آذرماه،دوازدهم دی ماه،سوم بهمن ماه سال گذشته و دوازدهم اردیبهشت ماه امسال در زندان قزلحصار اجرا شده است.»

🔘 از حساب ایکس آرش صادقی، فعال حقوق بشر


@khod2
🔘خداپرستی محمدعلی فروغی

💢محمدعلی فروغی فراماسون بود، آن هم نه یک فراماسون معمولی، یک استاد اعظم بود برای خودش، احتمالاً برجسته‌ترین فراماسون کل تاریخ ایران است. عضویت او در انجمن برادری فراماسونری باعث شد تا شایعات نادرست زیادی پیرامون او شکل بگیرد. در ایران مدت‌هاست این تصور در میان بسیاری از مردم غالب شده است که فراماسون‌ها ابزار کشورهای بیگانه‌ای نظیر انگلستان هستند و یا بدتر، فرقه و گروهی ضد دین، ضد خدا یا شیطان‌پرست می‌باشند. فراماسون‌ها به هیچ عنوان ضد دین و ضد خدا نیستند و اتفاقاً یکی از اصلی‌ترین شروط عضویت در این انجمن باور به وجود خداوند است. به عبارت دیگر، آتئیست‌ها یا خداناباورها نمی‌توانند عضو این گروه شوند. آن‌ها خدا را یک معمار بزرگ تصور می‌کنند و کل هستی را یک اثر معماری در نظر می‌گیرند.


💢در ادامه در قسمتی از یک نامه‌ی کاملاً خصوصی فروغی به پسرانش، توصیه‌های او را در مورد خداپرستی می‌خوانیم و براساس آن واضح است که تصور فروغی از خدا عمیق‌تر از تصور عوام در زمان خودش است:

💢فرزندان عزیز از خدا غافل نشوید و ملتفت شوید که من وقتی که از خدا می‌گویم آن وجودی را که مشهدی حسن و ربابه خانم و حاجی فلان و ملا و به همان تصور می‌کنند در نظر ندارم! خداوند همان حق و حقیقت است که در وجود او شکی نیست و مدار جمیع امور عالم است. هر شخص و هر امر که از خدا یعنی حقیقت دور شود به هر اندازه که از راه راست منحرف شده به همان نسبت از سعادت محروم می‌گردد. زنهار بدانید که این سخن بیهوده نیست. عقلای دنیا همه در این باب متفق بوده و اگر شخص کور نباشد هر روز به شهود و عیان می‌بیند و حس می‌کند و در عمر پنجاه ساله خود به تحقیق و به تجربه به این واقعیت رسیده‌ام، اما مطمئن باشید که من نه به موهومات قائلم نه خیالات شاعرانه دارم و نه عرفان بافی می‌کنم. در این موقع هم که به جگر گوشگان خود وصیت می‌کنم، نه جای شوخی است، نه مقام تزویر، نه خودنمایی، نه مجلس آرایی. آنچه می‌گویم از روی تجربه و تحقیق و تعقل است حاصل عمر خود را برای شما می‌گذارم می‌گویم و می‌روم و شما را به خدا می‌سپارم

💢منبع: نامه‌های محمدعلی فروغی، به کوشش محمد افشین وفایی و مهدی فیروزیان، نشر بنیاد محمود افشار، چاپ ۱۴۰۱، صفحه ۱۸۲.

@khod2
💢 حکومت اسلامی قصد داره محمود مهرابی را اعدام کنه

💢 صدای قربانیان حکومت اسلامی باشیم

@khod2
💢انگلستان و آمریکا دوست ندارند اسرائیل بتواند حماس را به طور کامل نابود کند چون در این صورت اسرائیل خیلی قوی میشود. اسرائیلی ها و فلسطینیها و دیگران باید قدرت یکدیگر را در منطقه خنثی کنند تا هیچ کشوری در خاورمیانه زیادی از بقیه قدرتمندتر نشود سیاست اصلی غرب در قبال خاورمیانه از زمان نابودی عثمانی همین بوده است. اینکه قدرت بین چندین کشور طوری تقسیم شود که هیچ کشوری به طور کامل بر دیگران برتری نداشته باشد.

@khod2
💢 عصر طلایی دروغ‌پراکنی تازه آغاز شده است

🔘 دروغ‌پراکنی (Disinformation) به مثابه ابزاری برای شکل‌دهی به ادراک عمومی به شکلی یکسان مورد استفاده رژیم‌های تمامیت‌خواه و دموکراتیک قرار می‌گیرد.

🔘 دروغ‌پراکنی به اطلاعات گمراه‌کننده‌ای اشاره دارد که به شکل عامدانه تولید و منتشر می‌شوند تا افکار عمومی را منحرف کنند، به یک گروه هدف آسیب رسانده یا به پیشبرد اهداف سیاسی یا ایدئولوژیک کمک کنند.

🔘 کمیته اجرایی حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی در ۱۱ ژانویه ۱۹۲۳ تصمیم به تأسیس بنیاد دروغ‌پراکنی گرفت. مأموریت این بنیاد آن بود که دشمنان واقعی یا بالقوه کشور را در رابطه با نیات واقعی اتحاد جماهیر شوروی فریب بدهد. از آن زمان، دروغ‌پراکنی به تاکتیک جنگ‌افزار سیاسی شوروی یا همان «اقدامات فعال» تبدیل شد؛ بخشی حیاتی از راهبرد اطلاعاتی شوروی که با جعل، وارونه‌سازی و دستکاری رسانه‌ای سروکار داشت.

🔘 سازمان سیا که در جولای ۱۹۴۷ تأسیس شد، دو مأموریت اصلی داشت: جلوگیری از حملات غافلگیرکننده خارجی علیه آمریکا و جلوگیری از پیشروی کمونیسم شوروی در اروپا و جهان سوم. سازمان سیا در طول چهار دهه جنگ سرد طلایه‌دارِ مقابله با پروپاگاندا و دروغ‌پراکنی بود.

🔘 آزمایش موفقیت‌آمیز سلاح هسته‌ای در اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۴۹ آمریکا را غافلگیر کرد و به ظهور دو قدرت هسته‌ای انجامید که در فضایی مملوء از تنش، ترس و عدم قطعیت در عرصه جهانی در برابر هم قد علم می‌کردند.

🔘 دوایت آیزنهاور، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، در سال ۱۹۵۴ گزارش فوق محرمانه‌ای از کمیسیونی به ریاست جیمز اچ. دولیتل، فرمانده بازنشسته ارتش، دریافت کرد که در آن آمده بود: «اگر آمریکا بخواهد پابرجا بماند، باید در مفهوم کهنِ «بازی جوانمردانه» تجدید نظر کند. ما باید سرویس جاسوسی و ضدجاسوسی کارآمدی را توسعه دهیم و یاد بگیریم که با تاکتیک‌هایی هوشمندانه‌تر، پیچیده‌تر و مؤثرتر از تاکتیک‌هایی که علیه ما به کار گرفته می‌شوند، اقدام به تخریب، خرابکاری و نابودی در سمت دشمنان کنیم. شاید لازم باشد که مردم آمریکا با این فلسفه «مشمئزکننده» آشنا شوند، آن را یاد بگیرند و از آن حمایت کنند.» البته، این فلسفه «مشمئزکننده» خرابکاری از طریق دروغ‌پراکنی را شامل می‌شود.

🔘 براساس تاکتیک‌هایی که چینی‌ها در دهه ۱۹۵۰ از اتحاد جماهیر شوروی آموختند، فریبکاری، دروغ و بازنویسی تاریخ جزو ترفندهای دروغ‌پراکنی حزب کمونیست محسوب می‌شوند. حزب کمونیست چین در حال حاضر در همه جبهه‌ها از زرادخانه پیشرفته دروغ‌پراکنی برخوردار است. اهداف اصلی این زرادخانه تحریف افکار عمومی، مداخله در محافل سیاسی خارجی، نفوذ در انتخابات، اعتبارزدایی از مخالفان و لاپوشانی اهداف و اولویت‌های رژیم چین است.

🔘 مؤسسه تحقیقات راهبردی فرانسه در اکول میلیتر (مدرسه نظامی) در سپتامبر ۲۰۲۱ گزارشی درباره عملیات نفوذ چین منتشر کرد و در آن هشدار داد: «چین برخلاف روسیه تا مدت‌ها به دنبال کسب محبوبیت بود و نمی‌خواست کسی واهمه‌ای از آن داشته باشد. چین به دنبال اغواگری بود و قصد داشت تصویری مثبت از خود به جهان نشان دهد و تحسین همگان را برانگیزد. پکن هنوز دست از اغواگری برنداشته است… اما در عین‌حال به شکلی فزاینده در نقش ستون پنجم و کشوری زورگو فرورفته است: عملیات نفوذ چین در سال‌های اخیر به‌طور قابل توجهی شدت گرفته و ترفندهای آن بیش از پیش به ترفندهای مسکو شباهت پیدا کرده‌اند.»

#سیاست

@khod2
من خدا هستم
💢 عصر طلایی دروغ‌پراکنی تازه آغاز شده است 🔘 دروغ‌پراکنی (Disinformation) به مثابه ابزاری برای شکل‌دهی به ادراک عمومی به شکلی یکسان مورد استفاده رژیم‌های تمامیت‌خواه و دموکراتیک قرار می‌گیرد. 🔘 دروغ‌پراکنی به اطلاعات گمراه‌کننده‌ای اشاره دارد که به شکل عامدانه…
💢 روش‌ها و فرایندهای دروغ‌پراکنی


۴ روش اصلی برای دروغ‌پراکنی وجود دارد:
1️⃣ سانسور گزینشی
2️⃣دستکاری فهرست‌های جستجو
3️⃣ هک
4️⃣ انتشار داده‌های جعلی و اشاعه دروغ‌پراکنی از طریق اشتراک‌گذاری مفرط.


💢 برای نمونه، فعالیت‌های دروغ‌پراکنانه شامل فرایندهای زیر است:
🔘 خلق شخصیت‌های ساختگی یا راه‌اندازی وبسایت‌ها با شبکه‌ای از کارشناسان جعلی که ظاهراً به منابع قابل اعتماد استناد می‌کنند.

🔘 تهیه «دیپ فیک» و محتوای رسانه‌ای جعلی با استفاده از عکس‌ها، فیلم‌ها و فایل‌های صوتی که به‌صورت دیجیتالی دستکاری شده یا برای فریب مردم ساخته و پرداخته شده‌اند. ابزارهای هوش مصنوعی امروزی باعث شده‌اند که تشخیص محتوای ساختگی تقریباً غیرممکن شود و دیگر نتوان آن را از واقعیت تمایز داد.

🔘 توسعه یا اشاعه تئوری‌های توطئه با هدف تفسیر رویدادهای مهم از طریق اقدامات پنهانی بازیگران ذی‌نفوذی که در سایه عمل می‌کنند. تئوری‌های توطئه نه فقط برای اثرگذاری بر ادراک افراد از رویدادها که با هدف ایجاد تغییر در رفتار و جهان‌بینی آن‌ها توسعه می‌یابند.

🔘 استفاده از سیاهی‌لشکر و طغیان محیط‌های اطلاعاتی. در دل کارزارهای دروغ‌پراکنی، حجم عظیمی از محتوای یکسانی به چشم می‌خورد که از طریق منابع یا حساب‌های ساختگی منتشر شده‌اند. این تکنیک که استفاده از سیاهی‌لشکر نامیده می‌شود، این ذهنیت را ایجاد می‌کند که شمار زیادی از مردم حامی یا مخالف یک پیام هستند و در عین‌حال خاستگاه حقیقی این تمایل را پنهان می‌کند. تکنیک مشابه دیگری وجود دارد که طغیان نامیده می‌شود. در این تکنیک، مطالب شبکه‌های اجتماعی و بخش نظرات با هدف شکل‌دهی به روایتی خاص یا خفه کردن دیدگاه‌های مخالف در قالب هرزنامه منتشر می‌شوند. استفاده از کارخانه‌های ترول‌سازی برای انتشار اطلاعات گمراه‌کننده در شبکه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر شتاب بیشتری پیدا کرده است.

🔘 استفاده از شبکه‌های اجتماعی جایگزین برای تقویت باور مردم به یک روایت دروغین. بازیگران دروغ‌پراکنی از شبکه‌هایی بهره می‌گیرند که سطح حفاظتی نازل‌تری برای کاربران و امکانات کمتری برای شناسایی و حذف محتوا و حساب‌های نامعتبر دارند.

🔘 تقویت شکاف‌های اطلاعاتی در مواردی که حجم اطلاعات معتبر برای پاسخ به یک جستجوی خاص کافی نیست. پیشگامان دروغ‌پراکنی می‌توانند با تولید محتوا و تغذیه فهرست جستجو از این شکاف‌ها سوءاستفاده کنند.

🔘 دستکاری پروتاگونیست‌های بی‌خبر. عوامل دروغ‌پراکنی افراد و سازمان‌های سرشناس را هدف می‌گیرند تا به روایت‌های خود قوت ببخشند. سوژه‌های هدف اغلب حتی نمی‌دانند که در حال تکرار روایت عوامل دروغ‌پراکنی هستند و خبر ندارند که هدف این روایت اعمال نفوذ یا دستکاری افکار عمومی است.

🔘 انتشار محتوای هدفمند: عوامل دروغ‌پراکنی به تولید محتوای تأثیرگذار شخصی‌سازی‌شده می‌پردازند که احتمالاً جهان‌بینی، باورها و علایق مخاطبان خاصی را منعکس می‌کند. این تاکتیکی قدیمی است که از طریق انتشار تدریجی محتوای هدفمند برای اعتمادسازی و کسب اعتبار در بین مخاطبان هدف انجام می‌گیرد تا دستکاری آن‌ها آسان‌تر شود.

🔗 منبع


#سیاست

@khod2
💢 آزادی بیان در اسلام را مشاهده می‌کنید

🔘 در حالی که خمینی با کشتار اوایل انقلاب جنایات بسیاری کرد و ملتی را بدبخت کرد، طرفدارانش از بیان آن ناراحت می‌شوند

🔘 این خبر کیفیت تاریخ صدر اسلام را برایتان مشخص میکند.

🔘 «کیو کانکت بوکز» با درج نام و عکس خمینی در کتاب خود، در کنار برخی از دیکتاتورها ازجمله «هیروهیتو» یا امپراتور شووا حاکم ژاپن، «چنگیز مغول» یا «تموچین» و «کیم ایل سونگ»، اولین رهبر کره شمالی، گفته است «خمینی یک رهبر مذهبی در خلال سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۸ در ایران بوده که بسیاری از مردم را بابت نداشتن اعتقاد به "الله" می‌کشت. مردم اگر به موسیقی گوش می‌کردند، با خشونت مواجه می‌شدند. او مقصر انقلاب ایران و جنگ ایران و عراق است که او را در برابر کشتار میلیون‌ها نفر، مسئول کرد.»

@khod2
🔘ایلان ماسک: اگر کسی پرچم آمریکا را پایین کشیده و پرچم دیگری را به جای آن نصب کند، باید به کشور آن پرچم اخراج شود.

💢ایلان ماسک با انتشار یک نظرسنجی در شبکۀ اجتماعی ایکس، در واکنش به اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، پیشنهاد تصویب قانونی را داد که طبق آن اگر کسی پرچم آمریکا را پایین کشیده و پرچم دیگری را به جای آن نصب کند، آن شخص باید یک سفر یک‌طرفۀ رایگان، اما اجباری، به کشور آن پرچم داشته باشد. این نظرسنجی با پاسخِ مثبت اکثریت حدود ۸۰ درصد شرکت‌کنندگان مواجه شده است. ماسک همچنین ضمن اشاره به بودجۀ فدرال برخی دانشگاه‌های آمریکا که در آن‌ها اعتراضات صورت گرفته، نوشت: «منطقی نیست که مالیات‌دهندگان آمریکایی مجبور به تأمین مالی فعالیت‌های ضدِّ آمریکایی باشند.»

کسی نمی‌تواند بر شاخه بنشیند و بُن‌شاخه را ببرد!

💢ایلان ماسک آمریکایی اصیل نیست، اما کسی است که می‌داند باید در برابر ایالت متحده (کشوری که به وی مأوی داد و تحت قوانین آزادی آن، به ثروتمندترین فرد دنیا تبدیل شود) ادای دین کند و کسانی‌که نمی‌دانند دقیقاً چه بازی خطرناکی راه انداخته‌اند، باید سر جای خودشان بنشاند.

💢اما در ایران به راحتی و به انحاء مختلف چه به بهانۀ بازی فوتبال، چه در نمادسازی ایام نوروز، چه به بهانۀ مراسمِ گرگیعان، چه به بهانۀ حمایت از کشاورزان ( در مرودشت و پایتخت باستانی ایران) عده‌ای کلنگ گرفته و به تخریبِ کیان مملکت مشغول هستند و هرکس هم کوچکترین اعتراضی کند، به انواع اتهامِ "فاشیستی، فارس‌گرا ، پان‌ایرانیست و غیره" نواخته می‌شود.

💢اما اگر کمترین عقلی در کشور باشد، هیچ‌گاه حقِّ آزادی بیان با همچنین اقداماتی که اساس کشور را هدف حمله و هجمه خود قرار داده‌اند، یکی انگاشته نمیشود لزومِ دفاع از حقِّ آزادی بیان، وجود کشور و چارچوبی است که بتوان از حقوقِ افراد و از جمله حقِّ آزادی بیان دفاع کرد.

💢کسانی‌که به کیانِ کشور چه از بیرون و چه از درون هجمه می‌آورند و با اغراض مشکوک و واگرایانه بر اساسِ کشور، تیشه می‌زنند، اتفاقاً بزرگترین دشمنانِ انسانیت و آزادی هستند. چرا که در عمل، زمینه را برای فروپاشی حقوق و چارچوب امنیت، فراهم می‌سازند.

💢افراد هرچقدر که حق دارند برای احقاقِ حقوق خود، حتی با حکومت و نظامِ مستقر، مخالف باشند و حتی در چارچوب (ترجیحاً) مسالمت‌آمیز آن را متحول و حتی سرنگون کنند اما هیچ حقی ندارند با اصل ‌ اساس مملکت مخالفت کنند و آن را به مخاطره بیندازند.


پی‌نوشت:
بارنشرِ یک یادداشت به معنای تأییدِ کل محتوای آن نیست.

@khod2
💢پس از شکست و خروج آمریکا از ویتنام در سال 1975 به مدت شش سال روندی از عقب نشینی و ضعف سیاست خارجی آمریکا در سراسر جهان را فرا گرفت، اثرات اقتصادی و روانی جنگ ویتنام به قدری سنگین بود که افکار عمومی و کنگره حاضر به تامین مخارج هیچ نوع مداخله نظامی حتی به شکل غیر مستقیم نبودند. در این زمان اتحاد شوروی که برنامه های افزایش قدرت نظامیش از سال 1964 به اینسو در حال ثمر دادن بود، موقعیت را برای پیشروی جهانی مساعد دید. در سال 1975 ناوگان تدارکاتی و پل هوایی مستقیم شوروی به همراه 15 هزار سرباز کوبایی جنبش چپگرای مپلا را در آنگولا به قدرت رساندند. بستر پدید آمده توسط این کمک ها کمی بعد موجب به قدرت رسیدن هواداران شوروی در موزامبیک گردید. دو سال بعد دخالت نظامی مستقیم شوروی به همراه نیروهای پیمان ورشو موقعیت سرهنگ هایله ماریام در اتیوپی را تحکیم کرد. هایله ماریام مشهور به نگوس سرخ چند ماه پیش توسط کودتایی به قدرت رسیده و در حال سقوط بود. بدین وسیله شوروی موقعیت ممتازی در شاخ آفریقا و دریای سرخ بدست آورد.

💢کمی آنسو تر در یمن جنوبی، شوروی موقعیت خود را که از سوی گرایشات هوادار چین سالم ربیع علی تهدید می شد، بوسیله کودتایی که توسط کا گ ب طراحی شده بود، مستحکم کرد. در آسیای شرقی شوروی با تامین تسلیحات کافی برای ارتش زبده ویتنام، کمک کرد تا ویتنامی ها به سرعت حکومت هوادار چین پول پوت در کامبوج را با تهاجم نظامی مستقیم سرنگون کرده و بر آن کشور مسلط شوند. در آمریکای مرکزی همکاری اطلاعاتی و کمک نظامی محدود شوروی و کوبا به چریک های ساندنیست کمک کرد تا حکومت هوادار غرب سوموزا را سرنگون کنند و نیکاراگوئه را تبدیل به دومین پایگاه بلوک شرق در قاره آمریکا نمایند و بالاخره در آخرین روزهای سال 1979 برای جلوگیری از سقوط حکومت یک ساله کمونیست ها در افغانستان، نیروهای نظامی شوروی وارد آن کشور شدند.

💢همه این اتفاقات در فاصله 1975 تا 1979 روی داد. همه چیز حکایت از پیشروی شوروی و عقب نشینی آمریکا داشت. ایالات متحده در هیچکدام از این موارد نتوانسته بود مانع پیروزی شوروی گردد. در آن زمان کمتر کسی فکر می کرد، دو سال بعد یعنی در سال 1981 همه چیز دگرگون شده و موازنه قدرت معکوس گردد. آمریکا دوران ضعف ویتنام را پشت سر گذاشته و با قدرت بی سابقه ای وارد میدان شد. در تمام مواضعی که شوروی فتح کرده بود یعنی آنگولا، اتیوپی، نیکاراگوئه، کامبوج و افغانستان، جنگ گسترده چریکی علیه دولت های هوادار شوروی اوج گرفته بود. شوروی از آن پس نه تنها هیچ موضع جدیدی را فتح نکرد بلکه کمر اقتصادش زیر بار هزینه های سنگین پنج جنگ داخلی خم شد. دولت های هوادارش بدون حمایت شوروی قادر به بقا نبودند. بر اساس تزهای حزب کمونیست شوروی، حکومت کمونیستی در هیچ کشوری نباید سرنگون می شد، چون این امر پسرفت در حرکت تکاملی تاریخ محسوب شده و نقض تئوری مارکسیسم لنینیسم بود.

💢از سوی دیگر ریگان هزینه های نظامی را به میزان بی سابقه ای افزایش داده و سیاست تنش زدایی را که به اقتصاد شوروی امکان تنفس می داد، کنار گذاشته بود. مدتی بعد شوروی ناچار شد دست ها را بالا ببرد. گسترش مواضع بیش از ظرفیت ساختار و منابع، یکی از دلایل کلاسیک سقوط امپراتوری ها بوده است. بدون آنکه مدعی باشیم شرایط فعلی امپراتوری منطقه ای جمهوری اسلامی دقیقا همانند وضعیت شوروی در آغاز دهه هشتاد است، می توانیم بگوییم که این دام تاریخی کلاسیک ممکن است در چند سال آینده بزرگترین تهدید بر سر راه امپراتوری شیعی تهران در خاورمیانه باشد.

🔘ادامه دارد

@khod2
📎 اعدام فرخ‌رو پارسا؛ ضديت با سلطنت پهلوی يا زن‌ستيزی آگاهانه؟

ایرج مصداقی

🔘 جمهوری اسلامی ۴۴ سال پیش نخستین وزیر زن تاریخ ایران را اعدام کرد. فرخ‌رو پارسا پیش از اعدام آرزوی "آتیه بهتری برای زنان" کرد. به باور ایرج مصداقی، تحلیلگر سیاسی، اعدام او خصلتی "ایدئولوژیک و زن‌ستیزانه" داشته است.

🔘 اگر اعدام‌های مقامات لشکری و کشوری نظام پادشاهی در ماه‌های اول انقلاب را "اعدام‌های کور" و با هدف انتقام‌گیری از رژيم محمدرضاشاه تلقی کنیم و یا چنين تفسير کنيم که هدف تازه ‌به ‌قدرت‌ رسيدگان از اين اعدام‌ها جلوگیری از سازماندهی مجدد نیروهای مدافع سلطنت بوده، اعدام خانم فرخ‌رو پارسا به هيچ رو در چنين تفاسيری نمی‌گنجد. او تنها وزیری است که سال‌ها پس از برکناری‌اش از مقام وزارت اعدام شده است.

🔘 حکم قتل فرخ‌رو پارسا (نام اصلی: اسفند فرخ‌روی پارسای) در اواخر شب ۱۷ اردیبهشت ۵۹ به اصرار اسدالله لاجوردی، نماینده دادستان و هاشم رخ‌فر، معاون کچویی، رئیس زندان اوین که به منزل محمدی گیلانی رفته بودند صادر می‌شود و در ساعت ۱ و ۳۰ دقیقه بامداد روز ۱۸ اردیبهشت به اجرا درمی‌آيد.

🔘 اين همه شتاب در حالی است که خمینی اعلام کرده چنانچه متهمی شخصاً کسی را نکشته باشد مشمول یک درجه تخفیف گردد. از سوی ديگر ابوالحسن بنی‌صدر در حال اقدام است تا حکم اعدام به حبس ابد تغيير يابد، اما با دستور مستقيم بهشتی و قدوسی، فرخ‌رو پارسا را به قتل می‌رسانند. چرا؟ چه دلايلی انگيزه چنين جنايتی را توضيح می‌دهد؟

لینک کامل مقاله

@khod2
Forwarded from ■__■
HTML Embed Code:
2024/05/08 06:21:41
Back to Top