TG Telegram Group Link
Channel: KhatamiMedia
Back to Bottom
مقدمه سید محمد خاتمی.pdf
118.5 KB
🖋 سیاستهای ناکارآمد مشروعیت نظام آموزش و پرورش را مخدوش کرده است


#سیدمحمدخاتمی در مقدمه گزارش گفتگوها، بررسی‌ها و هم اندیشی‌ها، در موضوع آموزش و پرورش ایران، که جایگاه استثنایی در آینده و سرنوشت کشور دارد، در جمع مشاوران خود تغییر و اصلاح این رویکرد حکمرانی را راه استفاده از ظرفیت های موجود و بهبود شرایط در جامعه دانست.

🔘 همه بخش‌های جامعه در رابطه با هم و دارای تأثیر و تأثر متقابل با یکدیگرند

🔘 آموزش و پرورش بیشترین نقش را در سرنوشت آینده کشور دارد

🔘 شیوه حکمرانی اتخاذ شده نظراً و عملاً خلاف خواست بنیادین جامعه شده است

🔘 مسائل و تنگناهای آموزش‌و‌پرورش و وضعیت امروز و آیندۀ آن ظرفیت آن را دارد که به بحران‌هایی پیچیده تبدیل شود

🔘 ما نیازمند شنیده‌شدنِ صدای انسانِ ایرانیِ امروزی، کشف نیازها و تقاضاهای او، و مشارکتِ او در برساختِ راه‌حل‌ها هستیم

چکیده و متن کامل این گزارش در ادامه منتشر شده است.


🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
مقدمه گزارش بررسی مسائل آموزش و پرورش به قلم سیدمحمد خاتمی
خلاصه مسائل آموزش و پرورش ایران.pdf
152.8 KB
خلاصه مسائل آموزش و پرورش ایران
مسائل_آموزش_و_پرورش_ایران_دعوت_به_گفت‌وگو_برای_بازاندیشی.pdf
700.3 KB
مسائل آموزش و پرورش ایران دعوت به گفت‌وگو برای بازاندیشی
🎙️ حاکمیتِ سياستهاى امنيتى-نظامى در دانشگاهها، برای امروز و آینده ایران خطربار است


#سیدمحمدخاتمی روز گذشته در جمع مشاوران خود، در گراميداشت روز دانشجو ضمن انتقادات حاكم‌شدن سياستهاى امنيتى-نظامى بردانشگاههاى كشور پیامدهای آن را برای امروز و آینده ایران خطربار دانست و نسبت به پذيرش اين سياستها توسط مديريت دانشگاهها اظهار تأسف كرد.

🔘 واقعه #١٦آذر سال ١٣٣٢ که با ورود نيروهاى نظامى به #دانشگاه_تهران رخ داد با واکنش جدی مدیریت #دانشگاه و استادان مواجه گردید. حال آن كه ما امروز چنين رفتارى را از مديريت دانشگاهها نمى بينيم

🔘 مدیریت دانشگاه‌ها نه تنها از هويت و #استقلال دانشگاه دفاع نمى كنند بلكه حتى سعى مى شود ذیل سياستهاى #امنيتى-نظامى در دانشگاهها عمل کنند

🔘 دانشگاه وجدان بيدار جامعه ايرانى است

🔘 در انقلاب قرار بود به جاى استبداد وابسته به بيگانه يك نظام مردمى به نام جمهورى اسلامى مستقر شود

🔘 با كمال تأسف در #نظام #جمهورى_اسلامى انحراف ايجاد شد و بجای #جمهوریت مسأله ای به نام #ناجمهوريت شکل گرفت

🔘 امروز حكومت، هويت خود را فقط در ستيز با #آمريكا و غرب تعريف كرده است

🔘 امروز اکثر مردم از سياستهاى خارجى موجود و #غرب_ستيزى هزینه‌زای حكومت ناراضى هستند، همچنان كه از سياستهاى داخلى نیز ناراضى‌اند


متن کامل این خبر را بخوانید.


🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🎙️انتخابات در جای خود نیست و باید بجای اصلی خود برگردد

رئیس جمهور پیشین کشورمان در دیدار اعضای حزب مجمع ایثارگران گفت: اصلاح طلب واقعی با کسی قهر نیست و قهر نخواهد کرد. ممکن است موضع داشته باشد و انتقاد کند و باید بکند ولی با انتخابات، با حاکمیت و بخصوص با مردم قهر نخواهد کرد.

🔘 قدرت حاکم با اصلاح و اصلاح طلبی قهر کرده است

🔘 اصلاح طلبِ «واقعی»، دلش می خواهد درکنار مردم و با مردم و به نفع مردم عمل کند

🔘 اگر قهری هست نه از سوی اصلاح طلبان که از سوی قدرت حاکم است که با اصلاح و اصلاح طلبی قهر کرده است.

🔘 باید از انتخابات دفاع کرد. چرا که انتخابات راه رسیدن به یک نظام مردمی مردم سالاری است که می تواند خیر مردم را تامین کند و مردم در آن احساس رضایت کنند؛ هم دنیای مردم را بهتر کند و هم آنها که اهل آخرت هستند احساس کنند که در این دنیا می توانند مسیر آخرت خود را، بدون آنکه مزاحم کسی شوند و بدون اینکه کسی مزاحم آنها شود طی کنند.

🔘 از نظر ما انتخابات بسیار مهم است و اگر انتقادی هم هست، به این می باشد که انتخابات در جای خود نیست و باید بجای اصلی خود برگردد.

متن کامل را اینجا بخوانید

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🎙️از انتخابات آزاد، مشارکتی و رقابتی بسیار دور مانده‌ایم!

سیدمحمدخاتمی در دیدار شورای مرکزی و جمعی از اعضای دفتر سیاسی حزب همبستگی ایران اسلامی گفت: آنچه رهبری چندی پیش در مورد انتخابات گفتند می‌توانست ما را به انتخابات مطلوب نزدیکتر کند که متأسفانه آنچه در عمل اجرا شد کاملاً خلاف آن بود.

🔘 حزب همبستگی ایران اسلامی کوشیده است به موازین عدالت، توسعه‌طلبی، خیرخواهی و رعایت خرد جمعی پای‌بند باشد.

🔘 اصلاحات با کسی و جمعی و نهادی قهر نیست؛ بخصوص با مردم قهر نیست، بلکه خود را در کنار مردم و همراه مردم می بیند و باید ببیند و البته انتقادهای جدّی دارد.

🔘 متأسفانه آثار نارضایتی فراگیر و حتی قهر را در جامعه شاهدیم.

🔘 مراد من از بخش ناراضی جامعه، علاوه بر نخبگان و بخصوص جوانان، همان اکثریت بالای پنجاه درصد است که در دو انتخابات گذشته شرکت نکردند و نیز چند میلیون نفر که رأی باطله دادند.

🔘 نباید تصور کرد که همهٔ آنها که در انتخابات شرکت کردند، از اوضاع و احوال کشور راضی‌اند.

🔘 انتخابات مشارکتی، آزاد و رقابتی یعنی طیف های رنگین کمانی که ملت ایران نام دارد (نه فقط اصولگرایان و اصلاح‌طلبان) نامزدهای مطلوب خود را داشته باشند

🔘 اگر امنیت واقعی، تمامیت ارضی، توسعه پایدار و حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و عزّت ملی و سربلندی کشور را می خواهیم و نیز آنچه می تواند دشمنی ها و دشمن‌کامی‌هایی را که از بیرون و درون علیه کشور و ملت ما وجود دارد ناکارآمد کند، هموارترین و بهترین راه تأمین این خواسته، انتخابات آزاد، مشارکتی و رقابتی است.

🔘 امیدوارم تجربه ها و بخصوص جدّی گرفتن نارضایتی‌هائی که روز بروز بیشتر هم می شود زمینه ای فراهم آورد که در آینده جامعه ما شاهد انتخابات آزاد باشد.

در ابتدای این جلسه محمد سالاری، دبیرکل حزب، پیرامون مسائل جاری، استراتژی ها و برنامه های حزب و مواضع این تشکل به‌عنوان یکی از احزاب عضو جبهه اصلاحات نکاتی را طرح و مواضع حزب درباره انتخابات، توسعه و مردم را بیان نمود.

سایر اعضای حاضر نیز به بیان دغدغه های خود نسبت به اوضاع کشور و راههای حل مشکلات پرداخته، دلایل عدم ارائه لیست، تلاش برای پررنگ کردن نقش و سهم مردم در تمام امور کشور، اعلام موضع شفاف اصلاح طلبان و داشتن استراتژی و تاکتیک صحیح مطالبی را مطرح کردند.


🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🖋 آیت‌الله موسوی بجنوردی سعادتمند زیست و سعادتمند درگذشت

متن پیام حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

عالم عامل و علامه با فضیلت حضرت آیت‌الله حاج آقا سید محمد موسوی بجنوردی رضوان الله علیه دیده از دنیا فروبست و به دیدار معبود شتافت.

این عالم جلیل‌القدر از شخصیت‌های بزرگ علمی و صاحب نظراتی بدیع و از استادان برجسته معارف اسلامی به خصوص فقه و تربیت کننده شاگردان فراوان و از پیشگامان مؤثر در عرصه انقلاب و مدافعان شایسته اندیشه و راه حضرت امام بود.فقدان او خسارتی بزرگ برای اسلام و ایران و حوزه‌های علمی بود که تنها لطف ویژه حضرت پروردگار می‌تواند آن را جبران کند.

من این مصیبت بزرگ را به حضرت آیت‌الله حاج سید حسن خمینی داماد جلیل‌القدر و جناب آقای سید محمدکاظم بجنوردی برادر بزرگوار و به همسر باوفا و ارجمند ایشان و به فرزندان شایسته‌اش و به انبوه دوستان، ارادتمندان و شاگردان ایشان صمیمانه تسلیت عرض می‌کنم و از پیشگاه حضرت حق جلّ و علا برای این فقید سعید آمرزش و علو درجات و برای بازماندگان معزز صبر و اجر و سلامتی مسألت می‌کنم.

سعادتمند زیست و سعادتمند درگذشت
راهش پر رهرو و یادش گرامی باد

سیدمحمد خاتمی
۱۴۰۲/۱۲/۵

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🎙راه نجات کشور استقرار مردم سالاری توسعه گراست

سید محمد خاتمی روز گذشته در جمع مشاوران خود به تبیین وضعیت کشور، انتخابات و راه برون شد از بحران های پیش رو و بازگشت امید به جامعه پرداخت. وی در این نشست اظهار داشت: علاوه بر ناخشنودی و اعتراض نخبگان و بخصوص جوانان که به انحاء مختلف ابراز می شود، با توجه به آمار و اطلاعات رسمی باید گفت اکثریت ملت از وضع موجود و سامان و سازمان راهبردن جامعه نارضایتی دارند و همین امید به آینده را کمتر می کند.
رئیس جمهوری اسبق ایران مطلوب ترین راه برای رهایی از این وضع را مصالحه ملی و استقرار مردم‌سالاری توسعه‌گرا دانست و گفت در یک نظام مردم سالار انتخابات بسیار مهم است، در صورتی که "حدّ نصاب ضابطه و معیارهایی که انتخابات را انتخابات می کند“ رعایت شود. این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است.

🔘 در انتخابات آخر دیدیم که درصد کسانی که رأی ندادند و نیز آراء باطله از انتخابات قبلی بیشتر بود

🔘 امر مشترک میان اکثریت بالای ملت نارضایتی از وضع موجود و سامان و سازمان راهبردن جامعه است

🔘 با کمال تاسف مردم طبیعی‌ترین خواستهای طبیعی خود را برآورده نمی بینند

🔘 گفته ام و باز هم می گویم که راه نجات، استقرار مردم سالاری توسعه گراست

🔘 این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است

🔘 آگاهانه و صادقانه رأی ندادم تا به هیچکس دروغ نگفته باشم


متن کامل اظهارات سیدمحمد خاتمی را بخوانید.

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🖋 متن بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه


بسم الله الرحمن الرحیم

اسرائیل همچنان دامنه جنایات خود را گسترش می دهد و این بار با حمله ناجوانمردانه به مرکز دیپلماتیک ایران در سوریه که طبق ضوابط بین المللی از مصونیت برخوردار است، عده ای از هم‌وطنان عزیز ما را به شهادت رساند.

ضمن عرض تسلیت و نیز آرزوی علو درجات برای شهیدان عزیز و محفوظ بودن حق ایران برای واکنش به این جنایت با رعایت مصلحت دراز مدت ایران و منطقه، بر عهده‌ی نهادهای بین المللی بخصوص شورای امنیت سازمان ملل است که نسل کشی و جنایت علیه بشریت در غزه و نیز نقض ضوابط مسلم بین‌المللی این رژیم طاغی را محکوم و او را از ادامه تجاوز در غزه و نیز نقض مکرر قوانین بین‌المللی باز دارد.

سیدمحمدخاتمی
۱۵ فروردین ۱۴۰۳

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🖋 پیام سیدمحمد خاتمی به مناسبت روز قدس


به نام پروردگار مهربان

به فراموشی سپردن خاطره های تاریخی، پایه و مایه پایداری و پیشرفت را سست می کند و چه بسا ماندگاری یک قوم و یک ملت را به خطر افکند.

روزی که عنوان "قدس" برای آن برگزیده شده است روزی خاطره انگیز است؛ آخرین آدینه ماه مبارک رمضان به پیشنهاد دولت شادروان مهندس بازرگان و تائید مرحوم امام روز قدس نامیده شد، به عنوان روز حمایت مردم مسلمان از فلسطین اشغال شده و فلسطینیان مظلوم و روز هم‌آوائی دولتها و ملتهای مسلمان، به امید تحولی در حال و روز اندوهبار مردم فلسطین.

و امروز غزه قهرمان در طوفان سهمگینی از آتش و خون که اسرائیل برانگیخته است، و خون می ریزد و ویران می کند، همچنان ایستاده است. و به رغم اعتراض و فریاد خشم آهنگ بسیاری از انسانها در سرتاسر جهان علیه جنایتی که شایسته همه عنوانهای ترور، نسل کشی و جنایت علیه بشریت است همچنان ادامه دارد و مورد حمایت پاره ای از دولتهای زورگو است، و بسیاری از قدرتهای سیاسی نیز عملاً بی تفاوت از کنار آن می گذرند.
ملت شریف ایران که در انقلاب بزرگ خود آزادی و استقلال و پیشرفت و حاکمیت بر سرنوشت خود را می خواست و ستم سوزی خود را نشان می داد، علاوه بر آزادی و برخورداری خود، رهائی همه انسانها را از قید بیداد، فقر، تبعیض و استکبار و استثمار می خواست و همچنان می خواهد.

با دلی سرشار از اندوه از شهادت و آسیب دیدن چندین ده هزار نفر زن و مرد و کودک و ویرانی تقریباً کامل غزّه و ادامه جنایت اسرائیل، مقاومت بی مانند ملت ستمدیده اما سربلند فلسطین را می ستایم و امیدوارم این مقاومت فداکارانه فردائی بهتر را برای فلسطینیان رقم بزند.

و با کمال فروتنی، از همه نخبگان و فعالان سیاسی و مدنی میهنم می خواهم که بیش از پیش در متن تحول جهانی قرار گیرند که اساس آن محکومیت اشغال و سرکوب و دفاع از حقوق فلسطینیان و جرم و جنایت دانستن اعمال زور از سوی رژیم صهیونیستی است.

از پروردگار مهربان می خواهم که به حرمت روزان و شبانی که در آن بسر می بریم گذر پرهزینه انسان امروز را از دنیای سرشار از بیداد، تبعیض، حق کشی، انسان ستیزی و شیء انگاری انسان به سوی جهانی که در آن همه انسانها و ملتها در سایه صلح و عدالت و برابری و امنیت برخوردار از زندگی خوب (به تمام معنی کلمه) باشند آسان و شتابان فرماید.

سیّد محمّد خاتمی
۱۶ فروردین ۱۴۰۳
۲۴ رمضان المبارک ۱۴۴۵


🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🎙️ پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود
 
سيد محمد خاتمى در جمع مشاوران خود اعلام كرد که پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود.

وی ضمن تایید این اقدام و تمجید از آن افزود، این اقدام پاسخی بود به حمله تجاوزکارانه رژیم اشغالگر به كنسولگرى ايران که منجر به شهادت سرداران رشید سپاه و تنی چند از هموطنان ما شده بود.

سيد محمد خاتمى كه در جمع مشاوران خود سخن مى گفت، افزود که عملیات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل با لحاظ همه جوانب امر در چارچوب مقررات روشن و مناسبات قانونی بین المللی صورت گرفت.

عمليات ايران حاوی این پیام روشن بود که اسرائیل تصور نکند که هر جنایت و شرارت و عمل خلاف مقررات مسلم بین المللی انجام دهد و نهادهای بین المللی هم در مقابل آن به وظیفه قانونی خود عمل نکنند بی پاسخ می ماند.

وى با بيان اينكه حفظ امنيت و ثبات منطقه و تنش زدائی از اولویت های جمهوری اسلامی است افزود، در عمليات ايران هدف قرار نگرفتن مناطق مسكونى و اقتصادى کاملاً مراعات شد و پهبادها و بخصوص موشکهای ايران از گنبد آهنين اسرائيل و پوشش چندلایه بازدارنده فوق العاده پرهزينه آمريكا و بعضى كشورهاى اروپايى و منطقه ای براى دفاع از اسرائيل عبور كردند، نشان داده شد كه جمهورى اسلامى توان و تدبير لازم در تأمین منافع خود و برخورد با تجاوز و جنایت را دارد.

خاتمى در پایان اظهار امیدواری کرد که با قطع جنایت های رژیم اشغالگر و برقراری آتش‌بس، مردم مظلوم غزّه از این وضعیت پررنج و عذاب رهایی یابند و منطقه که سخت نیازمند امنیت و پیشرفت است روی آرامش را ببیند.

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🖋 ضرورت اصلاح رویکردها به آموزش عالی و دانشگاه
در آستانه روز معلم گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با حضور سید محمد خاتمی ارائه شد

بخش اول

گزارش تحقیقی «مسأله دانشگاه در ایران؛ مخاطرات توسعه علمی و چشم‌اندازهای پیش رو» که با مشارکت جمعی از مدیران سابق، نظریه‌پردازان، متخصصان، کارشناسان و فعالان دانشگاهی و دانشجویی، زیر نظر سید محمد خاتمی انجام شده است، ارائه و منتشر شد.

سید محمد خاتمی در نشستی که در آستانه روز معلم و با حضور جمعی از استادان و متخصصان دانشگاه و مدیران پیشین آموزش عالی برگزاری شد، ضمن اشاره به شرایط دشوار و حساس سیاسی و اجتماعی و اقتصادی کشور و گرامی‌داشت روز معلم به تبیین ضرورت‌ و زمینه‌های شکل‌گیری و تدوین این گزارش کارشناسانه و تجربه‌های پیشین مشابه آن پرداخت.

خاتمی گفت این متن چهارمین تلاش پس از گزارش‌های «آسیب‌شناسی اصلاحات»، «مسأله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» و «مسائل آموزش و پرورش» است که در تدوین آن عرف کارشناسانه و تجارب و دیدگاه‌های متخصصان بنای گفت‌وگوی میان نخبگان و جامعه قرار گرفته است.

رئیس دولت اصلاحات گفت: من در این دوره به دوستان گفتم به جای مسائل خیلی کلی، بنیادین و اساسی که باید روی آن فکر کرد، مورد به مورد مسائل را بررسی کنیم؛ مسأله‌شناسی کنیم و اعلام کنیم راه‌حل‌های مسأله چیست.

وی تأکید کرد: ما در این عرصه برنامه ارائه نمی‌دهیم زیرا ارائه برنامه را باید کسانی انجام دهند که امکانات اجرایی در اختیارشان است. رویکرد این گزارش‌ها بیشتر ناظر به شناخت و حل مسأله است.

خاتمی با اشاره به پژوهش آماده شده دربارهٔ آموزش‌عالی ابراز امیدواری کرد که انتشار آن زمینه را برای بحث‌های گسترده‌تر صاحب‌نظران فراهم ‌کند.

خاتمی گفت: باید از تجربه‌ها درس گرفت و رهیافت‌های افق‌گشا را با فهم و نقد عملکردهای گذشته در مقاطع مختلف پیدا کرد. ما در هیچ‌جا خاتم‌الفلاسفه یا خاتم‌العلما نداریم. حتی اندیشه متفکرانی مثل ملاصدرا هم کاملاً رنگ و بوی زمانه خودش را داشته و دارد. یعنی وقتی زمانه عوض شد، ممکن است این تفکرات هم تغییر پیدا کند. بر اساس همین دیدگاه باید تأکید کنم که این متن نهایی نیست، چارچوبی از یک رویکرد است و تلاش شده که مسائل از دیدگاه کارشناسی دیده شوند و راهکارهایی ارائه شوند و اگر دستگاه‌های اجرایی، یا سیاست‌گذاران و سیاست‌ورزان فعلی مسائل آموزش عالی بخواهند به اینها توجه کنند باید از دل این دست گزارش و گفت‌وگوهای پس از آن‌ها برنامه‌هایی اجرایی درآورند.

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به ضرورت بررسی نقادانه سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی در همه زمینه‌ها از جمله حوزه علوم و فناوری به روند تدوین چشم‌انداز بیست ساله کشور و سپس برنامه چهارم توسعه پرداخت که بر مبنای آن‌ها در سال‌های پایانی دولت اصلاحات تلاش‌های زیادی برای ارائه یک مسیر مدون برای توسعه کشور بر پایه توسعه علمی شده بود.

خاتمی در ادامه یادآور شد: افرادی با این دیدگاه و رویکردها مخالف بودند، اولین کاری که کردند، برنامه چهارم را که یک برنامه بسیار مترقی و خوب بود و با لحاظ دیدگاه‌های چشم‌انداز تنظیم شده بود کنار گذاشتند و مسائلی که می‌بینید پیش آمد؛ از جمله بحث طبیعی کردن قیمت‌ها که قرار بود در کل برنامه پنج ساله با یک شیب ملایمی انجام شود تا اثر منفی در جامعه نداشته باشد و در عین حال با سیاست‌های جبرانی، درآمد آن صرف کسانی شود که درآمد کمتری دارند یا بهای حامل‌های انرژی بهبود پیدا کند.

رئیس دولت اصلاحات در ادامه افزود: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند. تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم.

پایان بخش اول
🖋 ضرورت اصلاح رویکردها به آموزش عالی و دانشگاه
در آستانه روز معلم گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با حضور سید محمد خاتمی ارائه شد

بخش دوم و پایانی

خاتمی در ادامه با تأکید بر اینکه آموزش عالی از مهمترین نهادهای امروز جامعه ما است، اظهار داشت: دانش همیشه در عرصه حیات اجتماعی انسان جایگاه خودش را داشته است، ولی اولاً دانش به معنای جدید کلمه امر تازه‌ای است و ثانیاً باید توجه داشت که ضرورتاً متصدی امر دانش مجموعه آموزش عالی و افراد تشکیل دهنده این نهادها هستند و باید این موضوع مسأله اصلی و واقعی نهاهای تصمیم‌گیری‌ برای دانشگاه و جامعه باشد. مثلاً در آن زمان ما دیدگاهی در زمینه اداره دانشگاه‌ها بر پایه هیأت امنا و انتخاب مدیران داشتیم، این رویکرد اگرچه کامل نبود ولی قبول داشت که اعضای هیأت علمی افرادی را برای ریاست دانشگاه به وزیر علوم معرفی کنند و او در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند و فردی برای ریاست دانشگاه انتخاب شود که حمایت عموم دانشگاهیان را با خود داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: در حوزه علم و آموزش و دانشگاه مثل هر حوزه دیگر، اولین اصل «رویکرد» است. اگر دیدگاه ما به جهان، انسان و جامعه اصلاح نشود و به زندگی، نظم و سامان اجتماعی متناسب با نیاز و خواست انسان امروز و مقتضیات جهانی نگاه نداشته باشیم، معلوم نیست راه‌حل‌های مطرح شده برای مسائل پیش رو بتواند کارآمد باشد.
اصل دوم «کارشناسی» است یعنی باید به مسائل و تنگناها و بحران‌های موجود کارشناسانه پرداخت و کارها را به کاردانان آگاه و روشن و بیدار سپرد، نه آنکه با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت. حداقل این است که زمینه‌های آزادانه و مؤثر گفت‌وگو را در جامعه، میان اهل نظر و فن فراهم شود که بتوانند نظرشان را مطرح کنند و این فکرها به مرحله عمل برسانند.

خاتمی در پایان افزود: این روزها کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد، ان‌شاء‌الله خداوند شرّ دشمنان را کم کند و در موقعیت کنونی ما دیگر شاهد تنش تازه‌ای در عرصه حیات منطقه‌ای و ملی نباشیم؛ و جامعه ما بتواند راه توسعه مردم‌سالار را با سلامت و امنیت طی کند. به هرحال چشم امید ما همیشه برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها در همه زمینه‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان عزیز است.

متن کامل این گزارش در ادامه قابل دریافت و مطالعه است.

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
گزارش مسأله دانشگاه در ایران.pdf
963.1 KB
🖋 متن کامل گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با مقدمه سید محمد خاتمی
چکیده گزارش مسائل دانشگاه.pdf
95.8 KB
چکیده گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با مقدمه سیدمحمد خاتمی
🎙️ مهمترين تهديد امروز کشور وضع زندگى مردم و نااميدى از آينده است

رئيس دولت اصلاحات که در جمع مشاوران خود سخن می گفت، تاکید کرد: انتظار این بود که جمهوری اسلامی كه از فرصت موفقيت نسبى در درگيرى با اسرائيل براى ايران ايجاد شده و مورد تأييد بسيارى از جريانات سياسى و بخش زيادى از مردم قرار گرفته است، در حل مشكلات خود در حوزه سياست خارجى و نيز داخلى استفاده كند و آن را مبنايى براى وحدت ملى در داخل كشور و ارتباطات منطقی با جهان قرار دهد، ولی متأسفانه خلاف این رخ می دهد و براى جوانان منتقد و معترض احکام سنگین حتی اعدام صادر مى شود و يا با زنان و دختران جوان در خيابانها، دانشگاهها، ورزشگاهها و ساير مكانها به بهانه بى حجابى برخورد سخت صورت مى گيرد و برای کسبه و نهادهای رسمی و غیر رسمی دردسر درست می شود و از ايران چهره ای خشن به نمایش گذاشته مى شود.

سيدمحمد خاتمى با بيان اين كه اينك كشور با تهديدهاى جدى و چالش ها و بحران هايى روبروست، مهمترين تهديد را وضع زندگى مردم و نااميدى از آينده دانست و گفت: حاكمیت با اين اقتصاد نابسامان و تورم و گرانى افسارگسيخته و افزايش بى رويه فقر، ... نبايد فرصت ها را از دست بدهد و بهتر است اين پيروزى را مستمسكى براى ارتباط عزت مندانه با جهان و آشتى ملى در داخل كشور قرار دهد و درصدد رفع نارضايتى هاى جامعه كه اتفاقا در كاهش مشاركت در انتخابات اخير بروز و ظهور پيدا كرد، باشد. نظام حکمرانی متوجه باشد بسيارى از كسانى كه در انتخابات ١١ اسفند رأى ندادند، برانداز نيستند بلكه معتقدند وضعى كه دارند قابل تحمل نيست و فقط مى خواهند زندگى كنند.

وى با بيان اين كه اكنون در دانشگاههاى معتبر سراسر دنيا عليه جنايت اسرائيل در غزه، تظاهرات گسترده اى در حال انجام است، گفت: ولى در داخل ايران چنين صحنه هايى را شاهد نيستيم؛ چرا كه آنقدر در داخل ايران بد عمل شده است كه ديگر اين اتفاقات روى مردم ناراضی به ويژه نسل جوان و روشنفكران تأثيرى ندارد.

سيد محمد خاتمى همچنين در تحليلى كوتاه از عمليات موشكى ايران مقابل اسرائيل، برخى از مزاياى اين اقدام را برشمرد و گفت: موقعيتى براى ما در برخورد با اسرائيل پيش آمد كه اولا دنيا پذيرفت ايران يك قدرت است و در خاورميانه ، به عنوان يك قدرت برتر حضور دارد و مى تواند بر روى ساير كشورهاى منطقه تأثيرگذار باشد، ثانيا اسرائيل با وجود همه جنايتهايى كه كرده، فهميد در حدى نيست كه بشود با این قدرت درگير شود و اگر خداى نكرده جنگى ميان اين دو كشور رخ دهد، ايران مى تواند لطمات اساسى به آنها بزند و در عين حال از قدرت بازدارندگى و دفاع از خودش هم برخوردار است و مى تواند تهديدها را دفع كند و ثالثا در ميان افكار عمومى مسلمانان جهان به خصوص در منطقه خاورميانه نسبت به عمليات موشكى ايران عليه اسرائيل هم يك نوع احساس غرور و خشنودى و نيز احترام به جمهورى اسلامى ايجاد شد و آنچه تضعيف شد اسرائيل و سياست هاى نتانياهو بود.

وى در ادامه تأكيد كرد: اكنون كه ايران در چنين موقعيت مثبتى قرار گرفته، ضرورى است جمهورى اسلامى اين پيروزى را به فرصتى براى ايجاد يك ديپلماسى فوق العاده فعال در منطقه و جهان تبديل كند و در گفتگو و مذاكره با كشورهاى منطقه ضمن رفع نگرانى آنها مبنى بر اين كه تهديدى براى اين كشورها نيست، تأکید نماید که خواهان مشاركت در توسعه و امنيت و آرامش منطقه است.
رئيس دولت اصلاحات اضافه كرد: جمهورى اسلامى چنين گفتگوهايى را هم مى تواند با ساير كشورهاى دنيا داشته باشد و به آنها تأكيد كند كه به دنبال ايجاد تنش و جنگ نيست و فقط خواسته در پاسخ به تهديدات اسرائيل و حمله اين كشور به كنسولگرى ايران نشان دهد قدرت مقابله دارد.

وى افزود: ايران در ضمن بايد يادآور شود همچنان از مردم غزه و حقوق فلسطينيان حمايت مى كند ولى اين حمايت به معناى دخالت در سياست ها و تصميمات آنها نيست و در عين حالى كه به هيچ وجه از درگيرى مستقيم و جنگ با اسرائيل استقبالى نمى كند، با كمك خود كشورهاى منطقه فقط به دنبال مهار جنگ افروزى اسرائيل و امنیت و توسعه و پیشرفت منطقه است.

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🎙 جامعه معلمان برای #جامعه_مدنی هم معلمی کرده است

#سیدمحمدخاتمی در جمع معلمان با اشاره به ویژگی‌های #حکمرانی خوب و بد، به شرایط امروز #جامعه و معلمان و نسل آینده پرداخت و تصریح کرد: جامعه #معلمان نشان داده، می شود بدون آشوب و برهم زدن نظم اعتراض و ابراز وجود کرد و به طور نسبی به خواستهای خود رسید.

🔘 حکمرانی خوب برآمده از رأی و نظر مردم و ابزاری برای خدمت به مردم است، نه ارباب مردم!

🔘 حکمرانی بد ابزار سازی می کند؛ از نهاد آموزش‌و‌پرورش، نهاد اقتصاد، نهاد دین و ...

🔘 وظیفه و رسالت یک حکمرانی خوب تأمین خیر و مصلحت جامعه است

🔘 معلمان امروز در #معیشت در مضیقه هستند

🔘 نسل امروز و نسلی که دارد می آید با دنیائی کاملاً متفاوت با ما روبرو است و نظام تعلیم و تربیت بیش از همه با این نسل سروکار دارد

🔘 نظام ارزشها و اصول هم قابل بررسی، تجدید نظر و بازسازی و نوسازی اند. البته نه با بخشنامه بلکه با تفکر و توان تفکیک محتواها از شکل و اصول از برداشتها

🔘 جامعه معلمان برای جامعه مدنی هم معلمی کرده است و نشان داده است که می شود بدون آشوب و برهم زدن نظم، می توان اعتراض و ابراز وجود کرد و به طور نسبی به خواستهای خود رسید

متن کامل اظهارات سیدمحمد خاتمی را اینجا بخوانید.

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🖋 سید محمد خاتمی شهادت رئیس جمهوری ایران و هیأت همراه را تسلیت گفت.

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
🎙️ سید محمد خاتمی با اعضاء شورای مرکزی حزب مردم سالاری دیدار کرد

سید محمد خاتمی در دیدار با اعضاء شورای مرکزی حزب مردم سالاری در آستانه یازدهم ذی‌القعده و ولادت با سعادت حضرت علی ابن موسی الرضا علیه آلاف التَّحِیَّهِ و الثَّناءِ و پیش از
سانحه تلخی که به شهادت رئیس جمهور محترم و همراهان ایشان انجامید صورت گرفت.

سیدمحمدخاتمی ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت امام رضا (ع) و آرزوی سربلندی برای ملت ایران و رفع مشکلات فراوانی که پیش رو است و با آرزوی توفیق برای حزب مردم سالاری گفت:

🔘 در اینکه قانون اساسی نیاز به بازنگری دارد حرفی نیست. گذشت زمان بطور طبیعی و تغییر شرایط و اقتضائات و نسل ها، اینرا ایجاب می کند. طبیعی است که هر پدیده بشری اگر می خواهد مفید و کارساز باشد باید ظرفیت نو شدن را داشته باشد و قانون اساسی هم از این امر مستثنی نیست. البته اینکه چگونه و در چه زمان بستگی دارد به دید و نیز تلقی‌ای که مردم بخصوص صاحب نظران دارند.

🔘 آنچه من رسماً هم سالها پیش به بزرگان گوشزد کرده ام اینکه قانون اساسی قطعاً نیاز به اصلاح دارد ولی باید شرایطی باشد که بنام اصلاح، اصول و موازین خوب و قابل قبول آنهم به نفع یک بینش و جریان حذف شود. در شرایط فعلی پیشنهاد من این است که انحرافهائی که در مسیر جامعه و حکمرانی و با توجه به آرمانهای انقلاب و تلقی ویژه ای که مردم بخصوص اهل نظر از جمهوری اسلامی بودن نظام داشتند پیش آمده است و کم رنگ شدن حیثیت جمهوریت نظام و میداندار شدن نوعی تلقی از اسلام در عرصه حیات اجتماعی که صد در صد با مسلم ترین موازین جمهوریت اگر نگوئیم تضاد دارد لااقل ناسازگار است، تقویت جنبه جمهوریت نظام حتی با همین قانون اساسی اولویت دارد و راهکار آنرا هم بیان کرده ام که البته مورد توجه قرار نگرفته است و بر اساس آن بیانیه 15 ماده ای صادر شده است.

🔘 ولی هرچه باشد هیچ اشکالی ندارد که صاحبنظران عرصه سیاسی و حقوقی و علمی در فضائی آرام بررسی های خود را بعمل آورند. و اینکه چه اشکالاتی در قانون اساسی هست و چه روند ها و روال هائی (که حتی خلاف همین قانون اساسی هست) وجود داشته است و چه پیشنهادها و روش های علمی و منطقی برای اصلاح هست از جمله کار احزاب و گروهها است. ولی اینکه قانون اساسی چه زمان و چگونه می تواند با توافق ملت اصلاح شود مسأله دیگری است.

🔘 در مورد تشکیلات : او ًلا این مسأله به خود جبهه و دوستان دست اندکار برمی گردد ولی راه طی شده ای که به جبهه رسیده است نباید فراموش شود. بنظرم عواملی که این مسیر را ایجاب کرد همچنان موجود است و نمی توان از آن بازگشت.
جبهه هنگامی به وجود می آید که احزاب و تشکل ها به تنهایی کارآیی و جایگاه خود را ندارند و وقتی جبهه تشکیل می شود شرط اول پای بندی اعضاء به مقتضیات فعالیت جبهه ای و تصمیمات و راه کارهائی است که معین می کند. و اینکه افراد حقیقی هم در آن حضور دارند، چون که بخش تحول خواه و در واقع اصلاح جویان جامعه بزرگتر از احزاب و گروهها است. چرا نباید صاحب نظران و کسانی که می توانند آن بخش هایی را که بهرحال عضو رسمی احزاب نیستند نمایندگی کنند حضور و مشارکت داشته باشند؟

🔘 جبهه می تواند در دوران بی وفائی به احزاب و ضعف کارآمدی آنها، زمینه را برای حضور موثر احزاب در جامعه و در واقع تقویت جامعه مدنی کمک کند. و اما در مورد برنامه انتخابات اولاً چرا از من می پرسید. ثانیا بنظرم برنامه دارند و من هم معتقدم زودتر باید تکلیف را مشخص کنند. و اما آنچه به من مربوط است اینکه انتخابات مهم است ولی اگر انتخابات از معنی تهی شود باید کوشید که ابتدا معنی آن به آن برگردد اهمیت صندوق اینست که بیان کننده رأی و نظر مردم است نه یک گروه و اگر از جایگاه خود خارج شد باید کوشید آنرا به جایگاه خود برمی گرداند.

🔘 در مورد انتخابات پیشین گفتم اگر مطالبی که رهبری در باب انتخابات گفتند که همه جریانها باید نامزد خود را داشته باشند و نیز این مطلب که عدم احراز صلاحیت معنی ندارد. با صلاحیت احراز می شود یا نمی شود همین هم اگر زودتر گفته شده بود و عملا هم زمینه اجرای آن فراهم می آمد جریانها می توانستند و می بایست فعالانه در انتخابات شرکت کنند. ولی وقتی شما نامزد مطلوب خود را ندارید طبعا زمینه ای هم برای شرکت نمی بینید.
البته شرایط یک انتخابات خوب و استانداردهای آن خیلی بیش از اینها است که باید همه بکوشند به سوی آن بروند ولی می توان حداقلهایی را مشخص کرد که شرکت در انتخابات را موجه کند.
اما اینکه مردم می آیند یا نه، باید بررسی کنیم که چرا مشارکت های بالای ۵٠٪‏ و ٧٠٪‏ و ٨٠ درصدی به این وضع ناگوار رسیده است و اگر شرط، رضایت مردم باشد این در درجه اول نظام حکمرانی است که باید آنرا تامین کند.

ادامه دارد...
اعضاء محترم شورای مرکزی حزب در آغاز مطالبی در سه محور زیر بیان داشتند:

🔘 اینکه قانون اساسی نیاز به بازنگری دارد و چه راه کارهایی برای آن می توان جست و پیمود.

🔘 لزوم تجدید نظر در تشکیلات جمعی اصلاح طلبان با احیای شورای هماهنگی و با حضور فقط اعضاء حقوقی.

🔘 بی برنامگی اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
HTML Embed Code:
2024/06/01 00:25:58
Back to Top