TG Telegram Group Link
Channel: سایت خبری-تحلیلی کلمه
Back to Bottom
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 به احترام آنها، که جایی ساختند برای تنفس آزادی، برای هر زندانی

محمد حبیبی

▫️آنها که زندان رفته‌اند خوب می‌دانند که برای برخی زندانیان، کتاب حکم نان شب را دارد. هیچ چیز نمی‌تواند سنگینی گذر روزها و شب‌ها را در زندان آسان کند، مگر غرق شدن در لابلای خطوط کتاب‌ها. و حالا اگر جایی باشد که در آن همهمه‌ی بی‌پایان صداها، سکوتی را هدیه کند برای این غرق شدن‌ها، حکم تنفس رهایی در زندان را دارد. جایی شبیه به کتابخانه بند ۴ اوین.

▫️این بار آخری که برای سومین بار وارد بند ۴ شدم و به کتابخانه رفتم مثل قبل نبود. چیزهای زیادی تغییر کرده بود. تنوع کتاب‌ها بیشتر از گذشته بود. ساعت‌های بیشتری می‌شد در کتابخانه بمانی و گاهی تا نه شب. هر روز دهها روزنامه و مجله وارد بند می‌شد. کلاس‌های فرهنگی از آموزش نجوم (علی یونسی و امیر حسین مرادی عزیز درس می‌دادند) تا کلاس‌های زبان (یکی از آموزش‌گرها کیوان مهتدی عزیز بود) و موسیقی و آشپزی ... برقرار بود. تمام کتاب‌ها لیست‌بندی شده در یک کامپیوتر با یک سرچ ساده قابل دسترس بود. بانک فیلم و سی‌دی ارزشمندی فراهم شده بود و بعد از آزادی شنیدم که مانیتورهایی در کتابخانه نصب شده است، برای شنیدن موسیقی یا دیدن سی‌دی‌های آموزشی.

▫️همه این تغییرات محصول ۶ سال تلاش مداوم زندانیان محیط زیستی در بند ۴ بود. در این سالها مسئولیت کتابخانه و بخش فرهنگی بند با آنها بود. همه این امکانات را ذره ذره، با پیگیری و جمع‌آوری کمک‌های مالی از خود زندانیان فراهم کردند و با صبر و حوصله و پشتکار، زندان‌بان را قانع کردند، حالا که امکاناتی فراهم نمی‌کند، اجازه ورود این امکانات به زندان را بدهد. حاصل کار این دوستان شگفت انگیز بود.

▫️آنها بیش از ۶ سال به ناحق حبس کشیدند، درست؛ اما حبس با کیفیت. کتابخانه‌ای ساختند که تا سالها می‌تواند جایی باشد برای تنفس آزادی برای هر زندانی. همه از حبس ناعادلانه‌شان گفتند و من دوست داشتم از دستاورد ارزشمندشان در سالهای حبس بگویم و به پاس قدردانی کلاه از سر بردارم. امیر حسین خالقی ، سام رجبی، هومن جوکار و طاهر قدیریان؛ از شما دوستان ممنونم و می‌دانم که شما سرمایه‌های ارزشمند این سرزمین هستید.

📎پی‌نوشت ۱: محمدرضا معمار صادقی در این سالها نقش موثری در فرستادن کتاب به زندان‌های مختلف و از جمله بند ۴ اوین داشته است. دراویش گنابادی (محمد شریفی‌مقدم، عباس دهقان، مصطفی عبدی) هنگام آزادی حجم زیادی دی‌وی‌دی آموزشی، موسیقی و فیلم و همچنین کتاب که در همه سالهای حبس جمع‌آوری کرده بودند را به کتابخانه بند ۴ اهدا کردند. جعفر ابراهیمی، سعید مدنی و کیوان مهتدی، واسطه ورود کتاب‌های ارزشمندی به بند ۴ بودند .به امید آزادی‌شان.
| پ‌ن ۲: در ارزشمندی کیفیت حبس خانم‌ها سپیده کاشانی و نیلوفر بیانی، دوستان بند زنان اوین نوشته‌اند و احتمالا در آینده بیشتر خواهند نوشت.

@kaleme
Forwarded from پارَند - Paarand
تکرار یک باخت: وعده شنبه ای دیگر

جمهوری اسلامی بازی را باخته، برای همین هر روز وعده نبرد با زنان را می دهد و اکنون هم از شنبه ای جدید برای برخورد با زنان بی حجاب خبر داده است.
آنها خوب می‌دانند که تکثیر مقاومت مدنی از طریق سبک زندگی در لایه لایه اجتماع ایرانی، سیاست های تنبیهی برای تحمیل حجاب اجباری بر زنان ایرانی را فلج کرده.
این مقاومت سراسری نه با تنبیه های ظالمانه در  محیط کار و محرومیت های وسیع از خدمات اجتماعی قابل شکست است نه با لایحه های رنگارنگ، چون که مقاومت برخاسته از دل زندگی، شکست ناپذیر است. 
پیوسته شدن مقاومت به زندگی در شکست هر گونه دیکتاتوری، اثرگذار است.
جمهوری اسلامی در دهه شصت می‌خواست مردم از دستگاه ویدیو استفاده نکنند، با موهای بلند و شلوار جین و ابزار آلات موسیقی و آستین های کوتاه و دیش‌های ماهواره و شادی در عروسی ها مشکل داشت و برخورد تنبیهی می‌کرد اما در همه اینها شکست خورد و باز هم شکست می‌خورد، چون دهه به دهه سنت مقاومت مدنی حمل شده و به بلوغ رسیده است.
این پیش بینی شکست مجدد در برابر زنان ایرانی نه صرفا برآمده از یک رویا که محصول یک تجربه تاریخی است:
هر جا سلطه ای باشد، مقاومتی خواهد رویید، به خصوص اینکه نهال مقاومت مدنی در ایران امروز درختی تناور شده است.

@paarandiran

https://instagram.com/paarandiran

https://hottg.com/paarandiran/93
🔴 برخاستن نهیب‌های جدی از درون مراکز دینی

مرضیه حاجی‌هاشمی

▫️با بررسی متون الاهیاتی و تفاسیر آنها می‌توان دریافت که الاهیات در دو صورت به انحراف کشیده می‌شود، یکی آنجایی است که الاهیات برای توجیه قدرت و مشروعیت بخشی بدان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و جای دیگر آن است که الاهیات به جهل آلوده می‌شود و تفسیرهای جاهلانه از آن به عمل می‌آید و دقیقاً این دو وضعیت در جایی بر هم منطبق می‌شود؛ چرا که برای مشروعیت بخشی مداوم به هر آنچه از قدرت برمی‌آید، ما شاهد وضعیتی هستیم که چاره‌ای جز تفاسیر جاهلانه خودمحورانه و منفعت طلبانه که منجر به نادیده انگاشتن علم و اخلاق نیز هست، باقی نمی‌گذارد.

▫️در مقابل نیز تنها دو دسته افراد بر محور این تفاسیر یا بهتر بگوییم «الاهیات قدرت و جهالت» به حمایت، تقویت و تبعیت ادامه می‌دهند که آنها نیز یا از این الاهیات منفعت می‌برند یا جاهلانی هستند که سعادت را صرفاً در طاعت از الاه این الاهیات به قطعیت گرفته‌اند.

▫️جهان مسیحیت برای رهایی از این گونه الاهیات مخرب، دست به انقلاب و دگرگونی عظیمی زد و راه حل را در علم یافت. «کنت» «اعتقاد داشت که تمام سیاست و اخلاق و مذهب آینده باید توسط حاملان دانش مدرن ساخته و پرداخته شود. مفهوم چنین گفته ای این بود که انقلاب، ابتدا باید توسط فیلسوفان تبیین شود تا بعد بتواند به واقعیت سیاسی و اجتماعی بدل گردد.»

▫️اما در جهان اسلام که از زمان «غزالی» فیلسوفان به حاشیه رانده شدند و اندیشه فلسفی تا حدود زیادی به محاق رفت و «حتی در قرن بیستم برخی از متفکران اسلامی کوشیدند، شالوده‌ای الاهیاتی را در مخالفت با مدرنیسم غربی مفصل بندی کنند» برای رهایی از «الهیات قدرت و جهالت» که می‌تواند کل الهیات و باورهای الهیاتی را با انحراف و جامعه را با آسیب جدی مواجه کند، در قدم اول چه می‌توان کرد؟

▫️گام نخست این مبارزه انقلابی فکری باید از دل خود الاهیات برداشته شود و اندیشمندان این حوزه از درون مراکز دینی باید سر برآورند و در مقابل این انحراف خطرناک بایستند، انحرافی که دیر زمانی نپاید، جامعه را به دو قطب رادیکال و خشن در مقابل هم به صف‌آرایی جدی بکشاند. از یک سوی یک دین قشری و قشری مسلکان حامی قدرت سرکوبگر و از سوی دیگر یک قشر بی‌دین و هرهری مسلک که از سر لجاجت در مقابل این حاملان «الاهیات قدرت و جهالت» به هر ستیزه جویی اجتماعی دست خواهند زد و می‌توان اعتراف کرد که این رویارویی، از هر نظر خطرناک‌ترین وضعیت اجتماعی قابل تصور می‌باشد، به لحاظ توسعه انسانی و اخلاق تا توسعه و پیشرفت یک ملت که تنها با همدلی و همکاری و وفاق ملی محقق می‌شود.

▫️پس ضروری‌ترین و عاجل‌ترین اقدام، برخاستن نهیب‌های جدی از درون مراکز دینی برای مهار زدن به این چرخه و تقابل ویرانگر اجتماعی از طریق توقف روند انحرافی الاهیاتی است. گام بعدی، خردورزی و بازگرداندن تفکر فلسفی به درون مراکز علمی الاهیاتی است که همکاری جدی اندیشمندان دانشگاهی و متفکران آزاد را می‌طلبد. این به معنی پایان دادن به جریان اندیشه‌ای است که از «امام محمد غزالی» آغاز شد و همچنان در دنیای تفکر اسلامی پرقدرت به حیات خود ادامه می‌دهد، همان جریانی که «سید قطب» در دنیای مدرن چهره شاخص و بنیادگرای آن است، همو که همچنان تاثیر فراوانی بر «فقه حکومتی» رهبران فکری سیاسی امروز ایران دارد.

*کانال نویسنده
@kaleme
🔴 من سراغ دارم

✍️ علی‌اصغر خدایاری*

▫️آقای خامنه‌ای در دیدار با دانشجویان گفته‌اند: اگر چنانچه شما راجع به کسی یک چیزی گفتید، در فضای مجازی هم پخش کردید و او به هر دلیلی فرصت نداشته باشد که به این حرف شما جواب بدهد، این ضدّ عدالت است... در همه چیز باید رعایت عدالت بشود...

▫️من یک بانوی محترمه، یک سید جلیل‌القدر و یک شیخ شریف سراغ دارم که ۱۵ سال است به هر بهانه‌ای از طرف همه‌ی ارکان حکومت در فضاهای حقیقی و مجازی رسانه‌های سراسری، منابر جمعه و جماعت، تجمع‌ها و راهپیمایی‌های حکومتی و ... در معرض ناجوانمردانه‌ترین تهمت‌ها و توهین‌ها قرار می‌گیرند و در حصر فرصت پاسخگویی از آنان سلب شده است. «... چرا چیزی می‌گویید که خود به آن عمل نمی‌کنید! در نزد خداوند گناه و نافرمانی بزرگی است که چیزی بر زبان برانید که عامل به آن نیستید.»

*عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها

@kaleme
🔴 قربان بهزادیان‌نژاد در زندان

کلمه - قربان بهزادیان‌نژاد، مشاور ارشد میرحسین موسوی صبح امروز زندانی شد. حکم یکسال حبس این استاد دانشگاه، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق شرکت و سخنرانی در همایش آنلاین «گفت‌وگو برای نجات ایران» اجرا شده است.

آقای بهزادیان‌نژاد، استاد میکروبیولوژی پزشکی و عضو پیشین هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس بوده و ریاست موسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی را برعهده داشته است. از وی آثار آکادمیک پرشماری در حوزه تخصصش منتشر شده است.

او در سال ۱۳۸۸ ریاست ستاد میرحسین موسوی را بر عهده داشت و در پی آغاز اعتراضات جنبش سبز، به ۵ سال زندان محکوم شد. از دیگر متهمان مرتبط با همایش «گفت‌وگو برای نجات ایران» هم‌اکنون عبدالله مؤمنی در زندان است و پیش‌تر کیوان صمیمی و سید علیرضا بهشتی شیرازی نیز بازداشت شده‌اند.

@kaleme
▫️اندیشمند فاضل، پژوهشگر خستگی‌ناپذیر و همیشه امیدوار، با ده‌ها اثر بر جسته علمی، دکتر قربان بهزادیان‌نژاد⁩ به جرم شرکت در همایش گفت‌وگو برای نجات ایران به زندان اوین منتقل شد.
رژیم مستبد که دچار بن‌بست همه‌جانبه شده، تنها با سرکوب خشونت‌پرهیزترین نخبگان جامعه، اقتدار پوشالی خود را نمایش می‌دهد.

✍️ اردشیر امیرارجمند | X

@kaleme
🔴 بهشتی شیرازی در زندان

کلمه - سید علیرضا بهشتی شیرازی، بامداد امروز به زندان رفت. روز گذشته نیز قربان بهزادیان‌نژاد زندانی شده بود؛ حکم دوسال و یکسال حبس برای این دو مشاور ارشد میرحسین موسوی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق شرکت و سخنرانی در همایش آنلاین «گفت‌وگو برای نجات ایران» اجرا شده است.

بهشتی شیرازی، مترجم، مدیر انتشارات روزنه و از پیش‌کسوتان روزنامه‌نگاری در ایران است. ترجمه آثاری در حوزه توسعه، سیاست و فرهنگ، از جمله ترجمه مشترک چند اثر از فرانسیس فوکویاما، دارون عجم اوغلو و جیمز ای رابینسون بخشی از کارنامه اوست. آقای بهشتی شیرازی در سال ۱۳۸۸ سردبیر روزنامه کلمه سبز بود و پس از اعتراضات آن سال نیز به مدت ۵ سال زندانی شد.

@kaleme
▫️نویسنده و متفکر فاضل و پرهیزکار
علیرضا بهشتی شیرازی⁩، مشاور ارشد میرحسین موسوی، که خدمات شایان او به ترویج ادبیات توسعه موجب مباهات است امروز و‌ یک روز پس از قربان بهزادیان‌نژاد، به جرم شرکت در همایش گفتگو برای نجات ایران راهی زندان شد. سلطان حاکم هنری جز حبس نخبگان ندارد.

✍️ اردشیر امیرارجمند | X

@kaleme
🔴 از خیابان تا دانشگاه؛
وحشت حکومت از زنان و دانشجویان

همزمان با تشدید حملات نیروهای حکومتی به زنان در خیابان‌ها و بازگشت ون‌های گشت ارشاد، منابع دانشجویی از «گیت‌های تشخیص چهره برای ورود دانشجویان به دانشگاه و خوابگاه» خبر داده‌اند. برخی ناظران، تشدید امنیتی‌سازی خیابان‌ها و دانشگاه‌ها را نشانه وحشت حکومت از زنان و دانشجویان می‌دانند.

به گزارش کانال دانشجویان متحد، صف‌های طولانی گیت‌های تشخیص چهره برای دانشجویان خوابگاهی نیز دردسرساز شده است. در تازه‌ترین نمونه، ۲۵ فروردین‌ماه حدود ۲۰ نفر از دانشجویان که ساعت ۵ صبح از شهرهایشان برگشته بودند تا ساعت ۶ صبح اجازه ورود به خوابگاه نداشتند و مجبور شدند که پشت گیت‌ها منتظر بمانند.

@kaleme
🔴 باز هم “برای نجات ایران”

✍️ کلمه - عبدالله ناصری

▫️گمان نمی‌کردم که همایش برای نجات ایران که سال گذشته در راستای پیوندی نو با راهبرد جدید “میرحسین موسوی” به صورت مجازی برگزار شد، آن قدر پر اثر باشد و بخش امنیتی حکومت مبتذل را آنچنان عصبانی کند که همه مشارکت‌جویان داخلی خارج از زندان را احضار و محکوم کند.

▫️از آن دسته، یکی هم بنده بود که از سرنوشت پرونده‌ام اطلاعی ندارم. اجرای حکم حبس برای متعهدین “نجات ایران” با برادر عزیزم “عبدالله مومنی” شروع شد و با حبس ظالمانهٔ دو دیگر عزیزم “قربان بهزادیان‌نژاد” و “علیرضا بهشتی شیرازی” امتداد یافت. بنده کمترین در آن همایش، از دغدغهٔ جغرافیایی ایران گفته بودم. همانطور که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، حکمرانی بر ایران را به جنایت علیه بشریت (به درستی) متهم و محکوم کرده است، “جنایت علیه طبیعت” محکومیت دیگر حکومت است که باید مثل حقوق بشر، مستند شود.

▫️بسیاری از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی، از اقتصاد و اخلاق مهدور ایران نمی‌گویند. آنها از این پس دلشورهٔ جغرافیایی دارند. آب، انرژی، دریا، جنگل، هوا، زمین اینک مهمترین مسائل ایران است. ایران امروز برای حفظ طبیعت نیازمند یک حکومت سکولار است تا علاوه بر آنها بتواند دین (نه دینداری) و اخلاق (نه موعظه و نصیحت) را تقویت کند. حکومت دینی ایران یا به زبان دقیقتر، حکمرانی مطلق فقیه، موجب وهن اسلام شد، همانطور که خلفای اموی و عباسی و یا شاهان شیعه‌نمای صفویان عمل کردند.

▫️گمشدهٔ اصلی در حکومت فعلی ایران، نفی دو اصل فطری و عقلی بشری است: ۱-اومانیسم، ۲- پلورالیسم که با میدان‌داری تاریخی فقیهان شیعه و یکه‌تازی آنان در زمین قدرت سیاسی، همیشه نفی و هیچ انگاشته شده و فقدان این دو اصل، قدرت فقیه را قوی‌تر و استبداد فقیه/آخوند را تحکیم کرده است. اکنون که از یک سو ۸۰٪ جمعیت‌ایران موالید پس از انقلاب ۵۷ هستند و از سوی دیگر، بیش از نود درصد ایرانیان، مخالف ولی فقیه و حکومت او هستند، باید از آخرین ایدهٔ موسوی حمایت ملی و جهانی کرد.

@kaleme
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 دوگانه‌ها میان مردم و حاکمیت

✍️ محسن صنیعی

▫️در آغاز سال‌نو، سیر حوادث چنان پرشتاب است که می‌مانیم در کدام یک تامل کنیم. اما متاسفانه، آن چه در همه این حوادث دیده می‌شود، دو گانگی رو به تزاید میان حاکمیت و ملت است که هم در باورها هم در احساسات دیده می‌شود.

▫️شاید بهتر باشد از همان نتیجه انتخابات مجلس دوازدهم آغاز کنیم که بیش از دو سوم مردم یا شرکت نکردند یا رأی باطله دادند و یک سوم در انتخابات شرکت کردند. البته با توجه به حد نصاب ۲۰درصد پیروزی کاندیدا، در حقیقت هر نماینده، رای بیشتر از ۷-۶ درصد را ندارد. پس یک جمعیت بزرگی رای نداده‌اند یا رای باطله دادند و تنها شاید ده درصد به کاندیداهای پیروز رای داده اند.

▫️در آستانه سال نو، قصه انتقال مالکیت بخشی از زمین حوزه علمیه امام خمینی(ره) به موسسه زیر نظر جناب صدیقی امام جمعه موقت تهران و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد و مطالب و اسناد بسیار زیادی منتشر شد که در نهایت، طلب استغفار جناب صدیقی را به همراه داشت. آیا اگر زمین با مالکیت عمومی به مالکیت خصوصی، غیر قانونی منتقل شده، حتی اگر این مالکیت برگردد، عمل غیر قانونی پاک می‌شود؟ بسیاری خواستار شفاف شدن قضیه بودند ولی روزنامه‌های اصولگرا هم فرمودند که باید برخورد مومنانه کرد. روز جمعه ۲۴ فروردین هم امام جمعه، جناب صدیقی بود؛ یعنی ظاهرا برای اقامه نماز جمعه، افکار عمومی، چندان مهم نیست.

▫️به جلوتر می‌آییم، مثل این که تهران مسجد کم دارد و نمازگزاران بسیار بی‌شمار و شهرداری تهران که متولی امور شهری است و هر بودجه‌ای دارد، تامین شده توسط مردم تهران است که برای ساماندهی امور شهری تهران به کار گرفته شود، آقای شهردار و رئیس شورای شهر تهران و بعضی‌ها که از قضا به حاکمیت نزدیک هستند، دغدغه مسجدسازی پیدا کرده اند و می‌فرمایند که تهران مسجد کم دارد و ما باید مسجد بسازیم و دقیقا مسجد را در خود پارک می‌سازیم. اعتراض اجتماعی در خود منطقه قیطریه و کارزاری که هم اینک تعداد امضاهای آن به حدود ۱۵۰ هزار نفر رسیده است.

▫️مجلس در فکر نهایی کردن قانون حجاب و عفاف است و نیروی انتظامی در فکر اجرای کنترل حجاب در همه معابر است. تو گویی در این مدت یک سال و نیم گذشته توانسته‌اند وضعیت را تغییر دهند.

▫️متاسفانه در آستانه سال تحویل و بستن پاسارگاد بر روی مسافران نوروزی، یک تقابل میان ایرانیت و اسلامیت را به نمایش گذاشته‌اند. در روز سیزده به در که همزمان با ۲۱ ماه رمضان و شهادت امام علی شد، به گونه‌ای برخورد کردند که مثل این که مردم ایران نمی‌دانند که ۲۱ ماه رمضان، روز شهادت امام علی(ع) است و اگر به پارک‌ها و بوستان‌ها بروند به رقص و پایکوبی می‌پردازند. به نام مقدسات، پارک ها و بوستان ها را در روز ۱۳ به روی مردم بستند و اجازه حضور مردم در هوای آزاد پارک‌ها و بوستان ‌ا را ندادند.

▫️در ادامه در برنامه‌های سحری ماه مبارک رمضان، جناب «علی رضا پناهیان» حضرت پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) را گوشت تلخ نامیدند که واکنش همه افکار عمومی و جامعه مذهبی کشور و حتی جامعه اصولگرایان را ایجاد کرد. ولی جالب است در جلسه اقتصادی هیئت دولت، جناب پناهیان در صدر جلسه قرار داده شد، چیزی که فقط یک پیام است که ما وقعی به افکار عمومی نمی نهیم؛ حتی اگر افکار عمومی، تصویری از توهین به حضرت پیامبر و حضرت علی داشته باشد.

▫️در ادامه شاید بد نباشد اشاره‌ای کنیم به کلیپ‌هایی که از جشن های فارغ التحصیلی دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف منتشر می‌شود که در آن دانشجویان، با شادی، آخرین دورهمی دانشجویی را با شادی، جشن می‌گیرند، اما ظاهرا در آیین دستگاه‌های اجرایی، شادی کردن حرام است و تقریبا همه این مراسم، توسط دانشگاه‌ها نکوهش شده یا برخورد شده است.

▫️در حالی که مردم جز گرانی و تورم و بیکاری چیزی نمی‌بینند و مثل این که دلار ترمز بریده است و دلار از ابتدای دولت تا الان، دو و نیم برابر شده است ولی دولتی‌ها، سخن از قرار گرفتن در ریل پیشرفت و رشد و توسعه می‌گویند و حتی رشد نقدینگی و رشد پایه پولی را جزو افتخارات دولت برمی شمرند.
نتیجه‌گیری: آن چه دیده می شود که چند مورد شمرده شد، در همه عملکردها و باورها و احساسات، فاصله میان ملت و حاکمیت هر روز بیشتر می‌شود. به نظر می‌آید روند پیش رو، حتی کاهش پایگاه اصولگرایانی را به همراه خواهد داشت که تا کنون با باورهای دینی، از حاکمیت، پشتیبانی کرده‌اند.

*عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز | وبسایت انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها

@kaleme
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 شما بی‌نامانِ بی‌پایانِ متکثرِ هرروزه

✍️ بهاره هدایت

امروز به وکیلم خانم زهرا مینوئی اطلاع دادند که با تمدید توقف حکمم مخالفت شده، و مسئولین ذی‌ربط معتقدند که ادامه درمان بیماری‌ام در زندان میسر است، علیرغم اینکه به تصریح آنکولوژیست و پزشکان معالج به دلیل خطرات احتمالی و پیگیری روند درمان و جراحی‌های در پیش، باید بیرون از زندان تحت نظر پزشک باشم. به این ترتیب باید فردا، چهارشنبه، خودم را برای ادامه‌ی حکم ۴ ساله‌ام به زندان اوین معرفی کنم.

مهم نیست که جسمم کجاست، قلب و جانم در کنار شما مردم شریف و مبارز ایران است، کنار شما خواهران شجاعم در خیابان‌های کشورم، و همدوش برادرانم که قلبشان برای آزادی می‌تپد. کنار ساکنان این سرزمین که دهه‌هاست جنگ را بیخ گوش و گلویشان و پای سفره‌هایشان زندگی می‌کنند، بدون آنکه نفیر موشک‌ و قرقر پهپادهای این جنگ روزانه التفات عالی‌رتبه‌گان آنسوی آبها را، آنطور که این روزها به خود جلب کرده، به خود جلب کرده باشد.

امثال من شجاعت را از شما می‌آموزیم، شما بی‌نامانِ بی‌پایانِ متکثرِ هرروزه.

سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳

@kaleme
Forwarded from پارَند - Paarand
منجی، در خانه است نه بیرون از خانه

«فضای جنگی» حتما در میدان «جنگ» نیست، در حول و حوش مفهوم جنگ است. «فضای جنگی» حتما نیازمند وقوع جنگ نیست، بدون جنگ هم می‌تواند حضور داشته باشد.
حکومت های محافظه کار دیکتاتوری، از ترس جنگ فراگیر و  دشمن خانمان برانداز، برای تحکیم پایه های قدرت خود استفاده می کنند.
در میدان باز آزادی، مطالبه تقسیم قدرت و سهیم شدن شهروند صاحب حق، دیکتاتور تمامیت خواه را آزار می‌دهد اما در فضای جنگی، گشت های سرکوب، آماده اختناق بیشتر هستند.
ترس، اضطرار، خطر قریب الوقوع، برهه حساس،...همه واژگانی برای تاخیر در تامین آزادی های اساسی شهروند است.
بر همین اساس، «فضای جنگی»، فرصتی کم نظیر برای تداوم و تعمیق سرکوب است.
دیکتاتوری، امنیت را بدون شهروند معترض نقاد، قدرت ملی را فقط با توپ و تانک و موشک، تعریف می کند، و پشت نمایش دشمنی که همیشه در کمین است و رقص موشک و پهپاد، می خواهد ابر بحران های  ملی را پنهان کند. واضح است فراتر از موشک و پهپاد برای تامین امنیت، به عرصه آزاد، تحقق اراده شهروندان پژوهشگر و مسوول نیاز است.
دیکتاتور حتی اگر « جنگ» را برای بقای نظام نخواهد، «فضای جنگی» را برای بقای سیستم سرکوب می‌خواهد. برای همین تداوم شرایط اضطرار، ضد توسعه است و دور شدن از مسیر توسعه، دور‌ شدن از ایده آل « ایران شهروند مدار » است.
پس فراتر از « جنگ»، باید « فضای جنگی» را نقد کرد؛ چونکه تداوم سیاست هایی که به تداوم تحریم، سرکوب و تورم منجر شود، یک وضعیت همیشه اضطراری خلق می کند، وضعیتی ضدتوسعه که همیشه در برهه حساس است.
ناجی، از دل توپ و تانک و موشک نمی آید، از دست های همبسته شهروندان نقاد می آید. همیشه به گزاره« دشمن دشمن من، دوست من است»، اعتماد نکنید چه بسا این گزاره پایه های دیکتاتوری را بیشتر تحکیم کند.
منجی، در خانه است نه بیرون از خانه.

@paarandiran

https://instagram.com/paarandiran

https://hottg.com/paarandiran/95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صالحی‌امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۶۰ درصد جامعه تمایل زیاد و خیلی زیاد به مهاجرت دارند! اینکه نمی‌روند ظرفیت‌ها و بسترهای رفتن نیست | چه کردید با این جامعه که ۶۰ درصد ترجیح می‌دهند در ایران زندگی نکنند | تمایل به مهاجرت در دانشجویان در سال ۱۴۰۱ به ۶۷ درصد رسیده است | نظام حکمرانی معیوب عامل اصلی رانش نسل فرهیخته است.

@kaleme
🔴 مهدی کروبی: این نظام، نه جمهوری است و نه اسلامی

مهدی کروبی از رهبران محصور جنبش سبز، در گفت‌وگوی تلفنی با آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات ایران گفت «جمهوری اسلامی که امروز می‌بینم با آنچه مورد نظر امام بود، نه جمهوری است و نه اسلامی».

به گزارش امتداد، مهدی کروبی با اشاره به «باور امام به رأی مردم» و «برگزاری چندین انتخابات در ۱۳ ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» گفت «ما تا در حد توان‌مان بود چه در زمانی که مسئولیت داشتیم و چه سالهای پس از آن سعی کردیم همین مشی امام را ادامه دهیم. اما الان می‌گویم جمهوری اسلامی که امروز می‌بینم با آنچه مورد نظر امام بود، نه جمهوری است و نه اسلامی».

آقای کروبی با یادآوری زندگی ابوذر غفاری از یاران پیامبر اسلام گفت: «ابوذر اعتراضاتش را نسبت به انحراف حکومت بیان می‌کرد و به همین دلیل هم به ربذه تبعید شد. اما کوتاه نیامد… و قصه ابوذر برای همه ما درس دارد».

مهدی کروبی در پایان با ابراز نگرانی برای وضعیت کشور و مردم ایران گفت که امیدوار است شرایط طوری پیش برود که مردم رنج کمتری را متحمل شوند و کشور از بحران‌هایی که گرفتار آن است رهایی یابد.

@kaleme
🔴 در پایان دهه ۹۰، اندازه جمعیت فقیر ایران ۲ برابر شد

🎙فرشاد مؤمنی
اقتصاددان

▫️برای یک سیاستگذار هوشمند باید مایه عبرت باشد که هر میزان به امروز نزدیکتر می‌شویم، شکنندگی کشور در زمینه اسارت در فراگیرسازی فقر و افزایش فلاکت افزایش پیدا کرده است. برای نخستین بار طی ۵۰ سال گذشته، شاهد هستیم در یک دوره سه ساله و در پایان دهه ۱۳۹۰، اندازه جمعیت فقیر ایران ۲ برابر شده و از نظر شاخص فلاکت هم با همه افتضاحی که کارنامه ایران در دهه ۹۰ تجربه کرده، شرایطی را تجربه می کنیم که در سال ۱۴۰۱ رکورد ۱۰ ساله شاخص فلاکت در کشور شکسته شده است.

▫️در شرایط جنگ ۸ ساله، آنقدر بلوغ نشان دادیم که حیاتی‌ترین مسائل مربوط به توزیع رانت در کشور شفاف کردیم، با اینکه در آن شرایط توجیه برای پنهان‌کاری صدها برابر از امروز بیشتر است، حکومت و ملت از شفاف سازی سود برد، چرا که باطل‌السحر فساد، شفاف‌سازی کانون‌های توزیع رانت است. مهم‌ترین رانت، یعنی تخصیص دلارهای نفتی در دوره جنگ شفاف شد و مدال پاکدامن‌ترین دولت در تاریخ اقتصادی صد ساله اخیر هم نصیب دولتمردان آن دوره شد.

▫️روند تحولات مجموع بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در همین داده‌های ۹ ماهه و داده‌های خالص داراییهای خالص بانک مرکزی، حکایت از آینده‌سوزی توسط یک نظام تصمیم‌گیری پنهانکار دارد. کاهش بسیار چشمگیر خالص دارایی‌های بانک مرکزی بسیار معنادار است و نشان می‌دهد با یک رویکرد کوته‌نگرانه و عمدتا فسادزا، حیاتی‌ترین ذخیره استراتژیک کشور را بر باد دادید. اگر این داده‌ها به موقع منتشر می‌شد و کارشناسان به شما درباره فاجعه‌هایی که برای کشور می‌سازد هشدار می‌دادند، این مسیر متوقف می‌شد.
 
📎متن کامل گفتار
@kaleme
حکومت دینی استبدادی مبتلا به درد مهلک عدم مشروعیت و انزجار مردم شده و ضعف در عرصه بین المللی از عوارض این ابتلای کشنده‌ی رژیم است. جمهوری اسلامی از سر استیصال خیابانها را به میدان جنگ علیه زنان و جوانان تبدیل کرده تا درد بی‌علاج عدم مشرعیت و فروریختن اقتدارش را با ارعاب و وحشت تسکین دهد و ضعف و مضحک بودن ادعاهایش در عرصه جهانی را با سلطه‌گری و زورگویی سخیفانه در داخل التیام بخشد.

مقاومت جانانه زنان سربلند ایران در خیابانهای شهرها و تداوم نافرمانی مدنی، نفسهای استبداد دینی را به شماره انداخته است. خیابان از آن ما و پیروزی سرنوشت محتوم ماست.

✍️ نرگس محمدی
زندان اوین
@kaleme
HTML Embed Code:
2024/04/18 03:34:05
Back to Top