TG Telegram Group Link
Channel: سایت خبری-تحلیلی کلمه
Back to Bottom
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️مهم است که دینداران از موضع دینداری اعتراض کنند که حکومت حق ندارد به نام دین، حق پوشش و آزادی‌های مشروع افراد را محدود و حجاب را با سرکوب بر زنان تحمیل کند. اتفاقا آنانکه که باید قبل از هر کسی به حجاب اجباری اعتراض کنند دیندارانند؛ حکومت که اعتقادی ندارد و تابع منافع و مصالح قدرت است اما این جامعه‌ی دیندار ایران است که باید آینده فکری و فرهنگی خود را مورد توجه قرار دهد و متحد در برابر این سرکوب‌ها ایستادگی کند؛ برخی از دوستان که در زندانند از نمونه‌های این جامعه‌اند و دارند به وظیفه خودشان عمل می‌کنند.

🎙اردشیر امیرارجمند
گفت‌وگو درباره بیانیه زندانیان و کنشگران سیاسی و مدنی

@kaleme
🔴 حمله‌ی پیشدستانه؛
وحشت حکومت از آتش زیر خاکستر


✍️ کلمه - ابوالفضل قدیانی

🔺خودکامه‌ی ایران با بالا گرفتن احتمال جنگ، در وحشت و هراس است که مبادا جنبش تحول آفرین زن، زندگی، آزادی که آتش زیر خاکستر است شعله‌ور شود و نظام ظلم و جور او را از ریشه برکند و بنابراین قصد آن دارد که پیش‌دستانه خیابان‌ها و میادین را در شهرها قرق کند…

🔺خودکامه‌ی ایران و بازوان سرکوبگرش مذبوحانه تلاش می‌کنند اراده‌ی ضدّحقوق‌بشری و ضدّملّی خود را بر ملّت ایران تحمیل کنند تا به مردم و خصوصاً زنان و نیز افکار عمومی جهان ثابت کنند که یک اقلیّت سلطه‌جو می‌تواند به زورِ سرنیزه، ‌سلطه‌ی خود را به‌طور نامشروع ، ظالمانه و بشدّت خشونت‌بار، بر ملّتی تحمیل کند.

🔺اگر عده‌ای قلیل می‌گویند مردم در جنگ احتمالی از اسراییل طرفداری خواهند کرد از سر استیصال و انزجاری است که نسبت به نظام سرکوبگر جمهوری اسلامی و علی خامنه‌ای مستبد قدرت‌پرست ایران در خود احساس می‌کنند. البته مقصّر اصلی نیز در این ماجرا هم اوست که عده‌ای را به این ورطه سوق داده‌است.

📎متن کامل
@kaleme
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 توماج صالحی؛
موسیقی متن زن‌زندگی‌آزادی

✍️ نرگس محمدی
زندان اوین

▫️دستان پرقدرت، محکم و متحد مردم ایران اجازه نخواهد داد تا طناب دار توماج صالحی را برافرازید. حکم اعدام و طناب دار توماج صالحی را پیش از تکه تکه شدن به دست مردم معترض ایران، پاره پاره کنید.

▫️توماج صالحی، صدای رسای جنبش "زن،زندگی،آزادی" و موسیقی متن آن است. اعدام توماج، اعدام جنبش زنده ماست. برای زنده ماندن جنبش که زندگی ماست به پاخیزیم.

▫️همه باهم به پا خیزیم. خیز ما علیه اعدام توماج، خیز ما برای زن، خیز ما برای زندگی، خیز ما برای آزادی است. اعدام‌های انتقام‌جویانه، بزدلانه و ظالمانه، لکه ننگی بر جامه سیاه و متعفن حکومت دینی استبدادی است. بیایید نگذاریم لکه خون جوان دیگری بر دامان سپید سرزمینمان نقش بندد. ما می‌توانیم.

▫️حکومت دینی استبدادی آگاه باشد، با صدور احکام ظالمانه و انتقام جویانه علیه فرزندان سربلند ایران چون توماج صالحی و جنگ با زنان ایران، طغیان خشم و ظلم ستیزی مردم ایران را خواهد دید.

@kaleme
🔴حکم اعدام توماج؛ نتیجه‌ی استیصال استبداد دینی

✍️ کلمه - ابوالفضل قدیانی

▫️روز چهارشنبه خبر بهت‌آور حکم اعدام توماج صالحی رپر معترض توسط دادگاه غیرقانونیِ انقلاب اصفهان منتشر شد. اکنون خود به خود این سؤال پیش می‌آید که علی خامنه‌ای مستبد قدرت‌پرست و خونریز ایران و عواملش در نیروهای امنیتی و دستگاه قضاییِ تحت فرمانش از استیصال و وحشت است که چنین احکامی صادر می‌کنند یا تعمداً بحران آفرینی می‌کنند که فجایع ایجاد کرده در کشور را در عرصه اقتصاد و فرهنگ و سیاست و اجتماع، تحت الشعاع قرار دهند.

▫️به نظر من این اقدامات بحران‌آفرین، از یک سو نتیجه استیصال و وحشت است و از سویی دیگر کینه‌توزی و انتقام‌جویی کور است که موجب گیجی و فلج فکری آنان می‌شود و به ناچار برای رهایی از بن‌بست‌ها و تناقضاتی که دائماً گرفتارشان هستند دست به چنین کارهایی می‌زنند که از بحرانی به بحران دیگر پناه برند. این بن‌بست‌ها و تناقضات، خصلت خودویرانگریِ نظام استبداد دینی را تشدید می‌کند و بیشتر و بیشتر این نظام ضدملّی را در باتلاق فرو می‌برد امّا تا زمانی که این نظام حاکم است این بحران‌ها ادامه خواهدیافت.

▫️امیدوارم که در اثر فشارهای مردم ایران و افکار عمومی جهان در این حکم ننگین تجدید نظر و توماج صالحی را آزاد کنند. در هرصورت دستگاه‌های امنیتی و دستگاه قضایی در این ماجرا مقصرند و مسئول، امّا مقصر و مسئولِ اصلی علی خامنه‌ای است که باید پاسخگو باشد که تمامی این ستم‌ها و اعمال ضد انسانی به خاطر ادامه چند صباح بیشتر حکومت تباهی‌آفرین اوست.

@kaleme
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تحمل تنهايى

✍️ محسن مخملباف

• تنهايى گاه ازسر درونگرايى و خودشناسى است. (عرفا)

• گاه خلوتى است براى خلق يك اثر علمى يا هنرى. (دانشمندان و هنرمندان)

• گاه از سر خستگى از جمع است و از قيل و قال. (همگان)

• گاه از سر افسردگى است. (فاميل مردگان، ورشكستگان، ويتامين دى كم آوردگان.)

• گاه از سر خود برتر پندارى است. (خودشيفته‌ها)

• گاه نوعى اختلال شخصيت است. (اسكيزوييدها)

• بعضى تحمل ديدار خویش را در آينه تنهايى ندارند. و از خودشان به ديگران مى‌گريزند تا احساس وجود كنند. (اختلال نمايشى)

• بعضى حتى از موقعيت تنهایی محروم‌اند. مثل كارگرى كه در شلوغى هر روز بايد خرج زن و بچه‌اش را در بياورد و آرزوى يك روز تنهايى را دارد و ممكن نيست.

• گاه يك زندان است. زنى كه در قصرى، همسر يك ثروتمند است، بى رابطه با بيرون. یا زنی که در خانه‌ای همسر مردی متعصب است.

• تنهايى گاه حصر خانگى يك رهبر سياسى است. (مصدق) (ماندلا) (موسوی و رهنورد) در این موارد تحمل تنهايى نوعى مبارزه است. بى تحمل تنهايى، هيچ مبارزى، سلول انفرادى را تحمل نمى‌تواند. کسانی در زندان سياسى سال‌ها در سلول انفرادى بوده‌اند و تحمل كرده‌اند و كسانى سه روز تنهايى را تحمل نكردند و تسليم شدند.

• تنهايى گاهى رنجورى است. قهروها تا از يك نفر مى‌رنجند، به خلوت خود پناه مى‌برند. رنجورها اگر كودك باشند، از عروسك خود قهر مى‌كنند.

• تنهايى گاهى فرصت‌سوزى است. در زمانى كه حضور در جمع خير اجتماعى يا رشد شخصى دارد.

• تنهايى گاه از سر ترس است در رويارويى با مشكلات.

• آدم‌ها از بدو تولد دو جور به دنيا مى‌آيند: درونگرا و برونگرا. درونگراها ميل به تنهايى بيشترى دارند تا برونگراها. تنهایی‌گرایی آنها بيش از هر چيز يك ويژگى زيستى است تا يك انتخاب فردى.

• اگر فردى برونگراست و آهسته آهسته درونگرا مى‌شود، احتمال افسردگى او مى‌رود. و الا برونگرا، انتخاب اولش بودن در جمع است.

• گاهى تنهايى محصول نيافتن خويشاوندى براى روح خويش است. بيگانگى در جمع یا جامعه‌اى خاص. يك روشنفكر در جمع تاریک‌فکران تنهاست.

. در نهایت تنهايى نه ارزش است و نه ضد ارزش، یک موقعیت وجودی است. خاص بودن هر یک از ما علت تنهایی وجودی ماست.

@kaleme
🔴"طرح نور"
یا سفیران تاریکی، نفرت و کینه

✍️ فاطمه گوارایی

🔺هنوز جامعه از شوک لشکرکشی جدید حکومت علیه زنان خارج نشده که محکومیت توماج صالحی به اعدام نیز رقم می‌خورد. براستی هدف و پیام حاکمیت از دست یازیدن به این اقدامات چیست؟

🔺فقدان راه حل برای تبدیل یک حکومت ناکارآمد به حکومتی توانمند و کارآمد، فقدان توان مقابله با فساد سیستماتیک که چون سرطان تمامی تار و پود حکومت را در خود گرفته است، فقدان توان ارائه برون‌رفت برای حل معضلات و بحرانهای جامعه و خروج آن از سیاهچاله فلاکت و بدبختی و از همه مهمتر بحران عدم مشروعیت، حکومت را بر آن داشته تا در شرایطی که نگرانی برای گسترش دامنه درگیری‌ها و احتمال وقوع جنگ در فضا سایه گسترده، از سرکوب زنان به عنوان ابزاری برای ایجاد جو رعب و وحشت، نمایش اقتدار، سرکوب و حفظ و بازسازی روحیه نیروهای سرخورده و پیشگیری از موج اعتراضات بعدی بهره بگیرد...

📎منبع و متن کامل
@kaleme
🔴 تونل وحشت حاکمان برای مردم ایران

✍️ زهرا رهنورد
زندان اختر

به‌نام خداوند آزادی و مهر‌

▫️در این دوران تاریک که حاکمان، تونل وحشت را برای مردم ایران به راه انداخته‌اند، سوگمندانه دندان بر جگر فرو بردم تا شاید با صدای اعتراض مردم ایران حاکمیت به هوش بیاید و عذرخواهی خود را به پیشگاه ملت تقدیم کند؛ اما دریغا درنده‌ای به نام «طرح نور» چنانکه «برعکس نهند نام زنگی کافور»، بر جان زنان و جوانان از یکسو، و هراس از امکان اعدام برای هنرمند وطن "توماج"، التهابی بی‌پایان را بر جان سرزمین جاودانه‌مان ایران افکنده.

▫️با این همه، حاکمان صدای اعتراض ملت و جهانیان را نمی‌شنوند و همچنان بر جنگ با مردم پافشاری می‌کنند و هر روز از گوشه و کنار قلمرو حاکمیت خود، برای اقدامات ضد بشری‌شان تأییدیه هم می‌گیرند. اگر حاکمان صدای سقوط دیکتاتوری را نمی‌شنوند اما مردم همچنان بر عهد خود، بر حکومتِ آزادی و امنیت و عدالت پافشاری می‌کنند.

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

@kaleme
Forwarded from پارَند - Paarand
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این ویدیو توضیح می‌دهد چرا از « خیابان» به عنوان راه حل غایی برای تغییر موازنه قوا گریزی نیست...

@paarandiran

https://instagram.com/paarandiran
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️طاهره طالقانی: حجاب حکم و دستور قرآن نیست، توصیه است. | نه مجازات دارد نه ویژگی‌های تبدیل شدن به قانون را. | اجبار حجاب، آزادی و کرامت زن را پایمال می‌کند. | به این تحقیر و خشونت پایان دهید و به کینه و نفرت دامن نزنید.

@kaleme
🔴 اهمیت نهادسازی و نهادپروری در عصر سرکوب

✍️ مطهره گونه‌ای

🔺در خبرها آمده بود که "خانه‌ی امن مهرشمس آفرید" که به همت خانم فاتیما باباخانی و بصورت مستقل برای پناه دادن به زنان آسیب دیده فعالیت می‌کرد، تعطیل شد.
پس از تعطیلی جمعیت امام علی دیگر بر کسی پوشیده نبود که جمهوری اسلامی هیچ تشکل و سمن غیروابسته‌ای را نمی‌تواند تحمل کند. یعنی آن سمن یا تشکل و نهاد حتما باید پیوسته به یک رانت سیستماتیک باشد و در بنگاه عظیم معاملاتی و در طی یک هزینه-فایده‌ی کلان، سودآور تلقی گردد. این سود و رانت هم فقط اقتصادی و مالی نیست. مضاف بر آن (و شاید حتی مهم‌تر از آن) باید وسیله‌ی تبلیغ حکومت باشد وگرنه غیرقانونی به شمار می‌رود و باید با آن برخورد شود.

🔺همچنان پرداختن به "نهادسازی" و "نهادپروری" باید اولویت فعالان مدنی و سیاسی باشد. محور فعالیت‌ها در این دوران رکود خیزش‌ها، می‌تواند معطوف به برگزاری حلقه‌های مطالعاتی، جلسات تفکر نقادانه، پویش‌ها و همایش‌هایی با موضوعیت چالش‌های روز ایران، بررسی آسیب‌شناسانه‌ی وضعیت فعلی سایر نهادهای اجتماعی و یا حتی امور خیریه و بشردوستانه خاصه برای یاری خانواده‌های فعالان و زندانیان سیاسی و یا روایتگری مکتوب از خانواده‌های دادخواه و آسیب‌دیده در جریان اعتراضات سال‌های پیشین باشد.

📎منبع و متن کامل
@kaleme
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from پارَند - Paarand
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نیکا شاکرمی، یکی از مهم‌ترین آیکون‌های نمادین جنبش زن، زندگی، آزادی است.
روایت نیکا، هم روایت قساوت نظام استبداد است،هم روایت شجاعت شهروندی.
هم روایت بی‌پناهی شهروند در جنگل استبداد است و هم روایت شجاعت شهروند ایرانی در برابر دستگاه زور.
هم روایت اتکای نظام حاکم به نیروی لومپن بی‌اصول است، هم روایت ایستادگی اراده انسانی برابر یک ساختار خشن است.
قصه نیکا، به ما خبر داد، جنبش‌های سیاسی اجتماعی ما جوان شده و از طرفی دیگر خبر می‌دهد باید از نوجوانان و جوانان در برابر نظام تمامیت‌خواه بیشتر مراقبت کرد.
راه این مراقبت، نفی اراده های عاصی و خشمگین نیست، همراهی با آن‌هاست؛
به خصوص در شرایطی که نظام سرکوب ناامید از جامعه تغییر یافته،به سیاست زور خالص روی آورده.
در برابر چنین نظامی که نتوانسته است الگوی تمامیت‌خواهانه خود را بر جامعه متکثر ایران تحمیل کند، به همبستگی بیشتر نیاز است؛
همبستگی شهروندی در برابر توحش استبداد.
نیکاهای دیگری در راهند، مقاوم، عاصی و خشمگین.
به همراهی همه نسل‌ها نیازمندند و به مراقبت از آن‌ها در برابر خشونت ساختار یافته حاکمیت.
@paarandiran
https://instagram.com/paarandiran
🔴 نیکا؛ قربانی نظام، نه ماموران

✍️ مرتضی کاظمیان

گزارش بی‌بی‌سی جهانی از قتل نیکا شاکرمی، نوجوان آزاده و معترض، در متن خیزش زن، زندگی، آزادی، افزون بر شفاف‌سازی درباره چگونگی جان‌باختن نیکا، نام چند مامور امنیتی جمهوری اسلامی را فاش کرده است.
اما آیا نیکا، قربانی تنها چند نیروی دستگاه سرکوب نظام ولایت فقیهی بوده است؟

۱
ماموران ساختار سرکوبگر

نیروهای امنیتی که نیکا را هدف ربایش و بازداشت و آزار جنسی و خشونت جسمی قرار دادند و به قتل رساندند، بازوهای میدانی یک ساختار سرکوبگر بوده‌اند.
نیروهایی که آموزش‌ دیده‌، و برای هدف قراردادن معترضان، در شبکه‌ای طراحی‌شده و در چهارچوب راهبردی میدانی، اقدام کرده‌اند.
عاملان بازداشت و قتل نیکا، نیروهایی خودسر و خودجوش نبوده‌اند که برحسب تکلیف ایدئولوژیک، با معترضان وارد درگیری شده باشند.
بازوهای سرکوب میدانی، براساس این گزارش، به‌گونه‌ای هدفمند نیکا را شکار و بازداشت و با خودروی امنیتی منتقل کرده‌اند.
آنها در سازمان سرکوب رسمی و شبکه‌ای قدرت، و در راستای وظایف محوله امنیتی، پروژه اقدام را در خیابان عملیاتی کرده‌اند.

۲
ماموران مورد حمایت دستگاه قضائی

عاملان ربایش و قتل نیکا، براساس مستندات منتشرشده، مورد تحقیق قضائی قرار گرفته‌اند؛ اما نه تنها خبری از برخورد حقوقی با آنها گزارش نشده، بلکه دست‌کم در یک مورد، تشویق شده و ارتقاء مقام گرفته‌اند.
به بیان دیگر، دستگاه قضائی از زمان انتشار خبر جان‌باختن نیکا، نه‌ تنها درباره قتل او‌ پرده‌پوشی و دروغ‌گویی کرده، بلکه عاملان و مطلعان قتل را هم مورد حمایت قرار داده است.
دستگاه قضائی با انتشار داده‌های نادرست و یکسر مجعول درباره چگونگی قتل نیکا، و حتی تهدید منتقدان و روزنامه‌نگاران پیگیر پرونده، در عمل شریک جرم و جنایت شده است.
پرونده متهمان قتل نیکا، در تمام یک‌سال‌ونیم گذشته، با پنهان‌کاری عامدانه مقام‌ها و نهادهای قضائی مطلع و مرتبط همراه شده است؛ مواجهه و رویکردی که از یک‌سو عدالت را قربانی کرده، و از سویی سرکوبگران و ستم‌پیشه‌گان را برای تداوم اقدام‌های غیرقانونی و غیرانسانی خود، تحریک و تقویت کرده است.

۳
رسانه‌های رسمی درخدمت مجرمان

خبرگزاری‌های حکومتی و صداوسیمای جمهوری اسلامی از همان فردای انتشار خبر جان‌باختن نوجوان معترض، با پخش گزارش‌های ساختگی و دروغین، پا به میدان فریب افکار عمومی گذاشتند. رسانه‌هایی که باید دغدغه‌دار کشف حقیقت و خیر عمومی باشند، همچون پرونده‌های مشابه و دیگر موارد، به استخدام نهادهای امنیتی درآمدند و در عمل، خادم و حامی عاملان قتل شدند.
تکثیر داده‌های کذب در رسانه‌های حکومتی و صداوسیما، بازتولید و تقویت نرم‌افزاری سرکوب گسترده، پا‌به‌پای سرکوب سخت‌افزاری، با باتوم و گلوله و بازداشت، در خیابان بوده است؛ تحریف حقیقت و سانسور، در کنار تقدیس خشونت و ارعاب.

۴
حفظ نظام، اوجب واجبات

وقتی رهبر جمهوری اسلامی تصریح می‌کند: «حفظ نظام اوجب واجبات است» پس مفروض خواهد بود که برای ادامه بقای غیردموکراتیک و اقتدار نامشروع رژیم ولایت فقیهی، هر اقدام و رفتاری موجه و مورد حمایت هسته سخت قدرت است.
هدف، یعنی حفظ و بقای نظام، هر وسیله‌ای را توجیه می‌کند. این‌چنین، اخلاق و رعایت حقوق شهروندان و پاسداشت قانون، به مسلخ حفظ نظام، به‌مثابه اوجب واجبات، خواهد رفت؛ سرکوب خونین شهروندان معترض، قابل توجیه و بلکه ضروری خواهد شد؛ و مقام‌ها و نهادهای ساختار قدرت از کنشگران حامی و همراه خود، پشتیبانی خواهند کرد.
سرکوب جنبش سبز، اعتراض‌های آبان۹۸ و خیزش زن، زندگی، آزادی، تنها سه شاهد از تبلور چنین نگاه و رویکردی در نظام استبدادی متکی بر حاکم خودکامه و ولایت فقیهی است.

۵
مجرمان در ساختار جرم‌پرور

نیروهای سرکوبگر در جمهوری اسلامی به تجربه دریافته‌اند که دستی گشوده در برخورد خشونت‌بار و تجاوزگری دارند. این را ماموران نظام و بازوهای ارعاب نظام، از خیابان گرفته تا ون نیروهای انتظامی و امنیتی، و از اتاق‌های بازجویی تا دادگاه‌ها، اجرایی و عملیاتی می‌کنند. اقداماتی بی‌گمان، مستظهر به خودکامگی مستقر و قانون‌گریزی مسلط.
بازوهای سرکوب، نه تنها در خدمت دستگاه قدرت هستند، بلکه همزمان از منابع و موقعیت‌ها به‌گونه‌ای غیرقانونی و غیراخلاقی، کام‌جویی و سوء‌استفاده می‌کنند.
این‌گونه، ساختار استبدادی، عدالت‌ستیز و قانون‌گریز مستقر، از طرفی تابعان و مجرمان همراه خود را مورد حمایت قرار می‌دهد، و از طرف دیگر، وضع غیرمنصفانه و ضدانسانی را بازتولید می‌کند.
چنین است که با اطمینان می‌توان گفت، نیکا و نیکاها نه قربانی اقدام چند مامور امنیتی، که قربانی یک نظام حکمرانی شده‌اند. حاکمیت و ساختاری که افزون بر غارت و حیف‌ومیل ثروت و سرمایه‌های ملی، منابع انسانی ایران را هدف قرار داده، و جملگی را قربانی کام‌جویی و شیفتگی خود به قدرت کرده است.

*کانال نویسنده
@kaleme
HTML Embed Code:
2024/05/01 12:54:35
Back to Top