TG Telegram Group Link
Channel: راهبرد
Back to Bottom
📱روایت‌های مجازی: کنایه توییتری محمد مبین، روزنامه‌نگار، به سکوت محمود احمدی‌نژاد همزمان با موضع‌گیری خاتمی، روحانی، سیدحسن خمینی و جهانگیری علیه اسرائیل

@javadrooh
♦️ خبرگزاری دولت:

🔹 خبر فوت یک دختر بازداشتی به دلیل بی حجابی در ساختمان وزرا کذب است

🔹 یک نفر از اراذل و اوباش امروز در بازداشتگاه ایست قلبی کرده

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003G12
🆔 @Entekhab_ir
💢«کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ها»؛ توانایی اصلی شاهد ۱۳۶ ارزان قیمت و کم سرعت در جنگ‌ها چیست؟

پهپاد شاهد ۱۳۶ جمهوری اسلامی ایران که تا همین چهار سال پیش کاملا ناشناخته بود، امروزه به پای ثابت جنگ‌ها در نقاط مختلف دنیا تبدیل شده است و در حملات شنبه شب جمهوری اسلامی ایران به اسرائيل ده‌ها فروند از آن به کار گرفته شد. روسیه نیز از همان ابتدای تهاجم نظامی به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ از این پهپاد در حملات گوناگون خود بهره جسته است.

شاهد ۱۳۶ با بال‌های مثلثی شکل و موتور پروانه‌ای کوچکش بسیار آسیب‌پذیر است. سرعتش هم بسیار پایین و حدود ۱۸۵ کیلومتر بر ثانیه است. در حالی که جت‌های جنگنده‌ اسرائیل که روز شنبه در عملیات دفاعی این پهپادها را سرنگون‌کردند، قادرند با سرعت دو هزار و ۶۰۰ کیلومتر بر ساعت پرواز کنند.

این گزارش را بخوانید: tinyurl.com/53j582hn

@euronewspe
👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: یک همنشینی دلنشین به وسعت ایران

👈 فواد شمس، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی گردشگری، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

سریال ‎"نون-خ ۵" خیلی دلنشین است. اینکه تمام ساکنان ایران با هر زبان و قومیتی این مدلی بتوانند با هم صمیمانه در ارتباط باشند، خیلی زیباست. در این بین، زبان فارسی به‌عنوان میراث مشترک تمام ایرانیان ریسمان این پیوند است. از کردهای غرب کشور تا بلوچ‌های شرق کشور را بهم وصل می‌کند.

باید با همین مدل کارهای فرهنگی نشان بدهیم تمام ساکنان ایران با هم می‌توانند در صلح و دوستی زندگی کنند. همین مدل کاری که سریال "نون-خ" کرد. ‏از کارهای قشنگ سریال ‎"نون-خ ۵" پخش ترانه‌های فولکلور کُردی است.

برایم خاطره‌‌انگیز است. این ترانه‌ها یا توی جاده‌های هورامان یا تو بازار پاوه، سنندج و مریوان از کاست شنیدیم؛ اما اون ترانه برزی برزی را نوری کامل ترجمه نکرد برای ناخدا. بچه‌های کُرد ترجمه کاملش را می‌دانند. باحاله...

یک کار خوب دیگه ‎"نون-خ ۵" هم نشان دادن فرهنگ و سبک زندگی واقعی مردم بلوچ با رقص و آوازشان است و آن هم بدون نگاه توریستی از بالا؛ بلکه یک نگاه کاملا ایرانی درست. حتی مشکلات اقتصادی و معیشتی را خیلی هوشمندانه نشان داده است.

قشنگی و دلنشینی سریال ‎"نون-خ ۵" در این است که یک نگاه واقعی و بدون تکلف در یک موضع برابر از روابط اقوام مختلف ساکن در جغرافیای ایران دارد؛ نه نگاه سانتیمانتال و توریستی از بالا.

کاش در مورد فرهنگ و سبک زندگی تمام مردمان ساکن ایران این جور سریال‌ها و کارهای هنری بیشتری ساخته شود.

@javadrooh
💥خبر: نشست سران اتحادیه اروپا برای بررسی تحریم‌های تازه علیه ایران

🔹در اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا که از شامگاه فردا چهارشنبه ۱۷آوریل (۲۹فروردین) در بروکسل آغاز می‌شود، جنگ در خاورمیانه در صدر دستور کار قرار دارد.

🔹به گفته دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، این اجلاس باید یک سیگنال قوی از خویشتن‌داری به همه طرف‌های مناقشه ارسال کند و درباره تحریم‌های جدید وارد بحث و گفت‌وگو شود.

🔹از همین امشب، سه‌شنبه ۱۶ آوریل، وزیران خارجه کشورهای اتحادیه اروپا، در پی حملات هوایی ایران به اسرائیل، در یک کنفرانس ویدئویی به موازات فراخوان به خویشتنداری میان طرفین مناقشه، در مورد تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی به بحث خواهند نشست.

🔹اتحادیه اروپا تاکنون به دلیل فعالیت‌های جمهوری اسلامی در راستای تولید سلاح‌های هسته‌ای، نقض حقوق بشر و حمایت نظامی از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، تحریم‌های گوناگونی را علیه ایران اعمال کرده است.

🔹به گفته دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، اکنون قرار است تحریم‌ها علیه موشک‌ها و پهپادهای تولید شده در ایران که در منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرند، بررسی و اجرا شود.

@javadrooh
Forwarded from چند ثانیه
مشاور وزیر کشور:

ساعت ۳ بامداد پس از پایان عملیات، سفیر سوئیس برای اولین بار به جای وزارت خارجه، به سپاه احضار شد‌‌


مجتبی ابطحی، مشاور وزیر کشور:

🔹پس از حمله به کنسولگری ایران، وزرای خارجه کشورهای مختلف تماس گرفتند که فعلا آتش بس غزه را قبول می‌کنیم و به رفح حمله نمی‌کنیم، در مقابل ایران از پاسخ صرفنظر کند

🔹 آخرین تماس را مقامات مصری ۳ ساعت پیش از عملیات داشتند و می خواستند که این کار انجام نشود

🔹 طرف مقابل، ۱۵ هواپیمای ضد سیگنالی به پرواز درآورد؛ علاوه بر این، آواکس‌های عربستان و خودشان و همچنین پهپادهایی را به پرواز درآوردند

🔹 ۶ ناو ضد موشک در دریای سرخ، سیستم موشکی عربستان و امارات و ۶ لایه آتش‌باری در این مدت کوتاه عملیاتی شد

🔹 تمام تصورات این بود که این جنگ حداقل یک ماه تا ۳ ماه طول می‌کشد اما تقریباً یک روز بیشتر طول نکشید

🔹 ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۰ اولین دسته پهپادی راهی شد تا سیستم‌های پدافندی دشمن را درگیر کند / تمام ۱۲ موشک هایپرسونیک ما به هدف اصابت کرد

🔹 ساعت ۳ بامداد ۲۶ فروردین پس از پایان عملیات، سفیر سوییس برای اولین بار بجای وزارت خارجه، به سپاه احضار شد؛ به او هشدارهای لازم را دادند که اگر آمریکایی‌ها کوچکترین اقدامی انجام دهند، تمام منطقه را روی سرشان خراب می‌کنیم

#چند_ثانیه
@chandsanieh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📰 پیشخوان: چهارصدوهشتادوچهارمین شماره #روزنامه_هم_میهن چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین‌ماه منتشر می‌شود.

@javadrooh
💥خبر: توضیح علوی‌تبار درباره خاطرات هاشمی و ادعای رئیسی: سند براندازی نبود، کتاب هانتینگتون بود!

👈 علیرضا علوی‌تبار، نویسنده و نظریه‌پرداز سیاسی و عضو شورای سردبیری روزنامه "صبح امروز" در دهه۷۰، در توضیحی برای "راهبرد" نوشت:

در خاطرات نقل شده از مرحوم هاشمی رفسنجانی در تاریخ ۸۰/۱/۲۸ به نکته‌ای در مورد من (علیرضا علوی‌تبار) اشاره شده است. برای افزایش دقت و رفع سوءتفاهم توضیحی در مورد آن عرض می‌کنم.

در بازرسی نیروهای امنیتی از دفتر یکی از روزنامه‌ها خلاصه مکتوبی از کتاب هانتینگتون در مورد موج سوم گذار به دموکراسی و راه‌های مختلف آن که توسط من تهیه شده بود، به دست آنها افتاده بود.

آقای مرتضوی (قاضی! مشهور) آن را به‌عنوان سند یک برنامه براندازی مبنایی برای برخورد قرار داده بود. من که از طریق زنده‌یاد غلامعلی ریاحی (وکیلم) از این جریان مطلع شدم، بلافاصله با محبت و همیاری دوستان گرداننده نشریه "عصر ما" به چاپ کامل آن همراه با توضیح اقدام کردم.

مرتضوی پس از مواجهه با چاپ آن، زنده‌یاد ریاحی را به دفتر خود خوانده بود. قدری بد و بیراه نثار من و زنده‌یاد ریاحی کرده و پرونده مختومه شد.

در جریان این اتفاق، من نه بازجویی شدم و نه گفت‌وگویی در مورد براندازی و لیبرال‌ها با من شد. متن خاطرات آقای رفسنجانی در این مورد مبهم و غیردقیق است.

▪️گفتنی است در خاطرات ۲۸فروردین ۱۳۸۰ هاشمی‌رفسنجانی آمده: آقاى [سیدابراهیم] ریيسى، ریيس سازمان بازرسى ‌كل‌ كشور آمد.گفت، سندى از آقای [علیرضا] علوى‌تبار، [سردبیر روزنامه صبح امروز] گرفته‌اند و اعترافات از ادله قصد براندازى ليبرال‌هاست و از ضعف آقاى [علی] مبشرى، [رییس دادگاه انقلاب تهران]، در اطلاع‌رسانى گفت.

@javadrooh
📨 نگاه خوانندگان: گشت ارشاد و باز هم تکرار...

👈 محمد شهریاری بناب، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی، در یادداشتی برای "راهبرد" نوشت:

خبر بازگشت مجدد ون‌های گشت ارشاد در میادین و مکان‌های پرتردد شهر به بهانه مبارزه با بی‌حجابی، واکنش‌های بسیاری داشته و طرفداران و منتقدان این بحث پرحاشیه بار دیگر اقدام به دفاع یا نقد عمل مذکور پرداخته‌اند.

گشت ارشاد که برای نخستین بار در سال۱۳۸۵ پیروی مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی با عنوان‌ "راهبردهای گسترش فرهنگ و عفاف" که در مرداد۱۳۸۴ تصویب شده بود، شروع به فعالیت کرد و از همان زمان واکنش‌های چالش‌برانگیزی نیز داشته است.

استقرار مجدد گشت ارشاد در ۲۵فروردین‌ماه۱۴۰۳ اشاره به این نکته است که تکرار یک اشتباه، دیگر اشتباه نیست؛ بلکه انتخاب است و آگاهانه تصمیم بر استقرار مجدد آن گرفته شده است.

آنچه از این تصمیم برداشت می‌شود، اقدام عامدانه نهادهای عالی کشوری برای تکرار عملی است که نتیجه اعمال آن ناآرامی، خشونت و بی‌اعتمادی در سطح گسترده‌ای نسبت به کارگزاران بوده است.

این تصمیم بیانگر آن است که سیستم پیام اجرای اشتباهِ یک عمل را دریافت نکرده و یا علیرغم دریافت، اصرار بر تکرار دارد.

سرمایه اجتماعی و مخصوصا اعتماد به کارگزاران یک نظام، بزرگترین ثروت یک نظام سیاسی است که نشات گرفته از عملکرد و کارنامه کارگزاران در طول مسئولیت‌شان به‌عنوان تصمیم‌گیران ارشدی است که رسالت آنان، توسعه و رفاه برای مردم خود است تا با توجه به شرایط، بهترین عملکرد را داشته باشند و هرچه در این مسیر عملکرد ناموفق‌تری داشته باشند، موجب کاهش میزان رضایت مردم آن جامعه می‌شود.

در صورت ادامه این روند، احتمالا تبعات این نارضایتی، به درجه‌ای از خشم منجر می‌شود که آن نیز در نهایت، باعث کند شدن حرکت قطارِ توسعه‌ای می شود که وعده‌اش را شنیده‌ایم؛ ولی خودش را ندیده‌ایم.

ما اینک شاهد چالش جدی اعتماد عمومی به کارگزاران نظام هستیم که در رویدادهای مناسبتی و سیاسی، به‌وضوح قابل مشاهده هستند و مسئله گشت ارشاد نیز یکی از عاملان موثر و مهم در این ادعاست که چندان ارتباطی هم با مباحث اعتقادی ندارد؛ گاه خود طرفداران حجاب اسلامی نیز مخالف تغییر رفتار به‌وسیله اجبار هستند و آن را در تضاد با روح پوشش انتخابی و احترام به آزادی افراد می‌دانند و معتقدند امر اعتقادی با زور صورت نمی‌پذیرد که البته، ادعای درستی هم هست.

هم مردم و هم ماموران گشت ارشاد، به‌وضوح آگاهند که پس از فیلمبرداری و تذکر و انواع روش‌ها، عابرین تنها چند ثانیه و به فاصله چند متر پس از دور شدن از مامورین گشت ارشاد به پوشش قبلی خود برمی‌گردند و این رعایتِ اجباری که تنها به جهت جلوگیری از دردسرهای تحمیل‌شده صورت می گیرد.

این برخوردها در نهایت منجر به خشم و نفرت شده و کنار گذاشته می‌شود و از همین جهت است که نه‌تنها این عمل نتیجه مثبتی ندارد، بلکه عمل زور غالبا نتیجه عکس می‌دهد و این گشت ارشاد نیز محکوم به همان سرنوشتی است که در نهایت قضیه مهسا امینی را به وجود آورد. اما با این تفاوت که تبعات تکرار این خطاها، هربار بیشتر از قبل می‌شود و حاصل آن بی‌اعتمادی و نارضایتی عمومی است که دامن کل کشور را خواهد گرفت و تاثیر خود را بر اقتصاد، سیاست و امنیت جامعه می‌گذارد.

پرسش پایانی این است که عاملان شروع مجددِ این تصمیم بر چه اساسی و با کدام ادله‌ای مبادرت به تکرار این خطا کرده‌اند که نه‌تنها نتیجه‌ای ندارد و حاصل فهم اشتباه از مسئله است که می‌خواهند بحث اعتقادی را به زور چماق و ون جلو ببرند، بلکه آینده‌ای نامعلوم و تاریک دارد؟

چه کسی قرار است پاسخگوی این مشکلات احتمالی در کوتاه‌مدت و بلندمدت باشد و توان جبران از دست رفتن سرمایه اجتماعی به‌مثابه مشروعیت و پشتبانی جامعه را دارد؟

نکته آخر اینکه نگاهی اجمالی به مدارس دخترانه در مقطع دبیرستان بیاندازید. ببینید چند نفر از آنها مقنعه بر سر دارند و چه تعداد ندارند! این وضعیت، ماحصل تمام تصمیماتی است که در این سال‌ها به بهانه مبارزه با بی‌حجابی و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در سطوح کلان و خرد گرفته شده است...

@javadrooh
💥خبر: حزب اتحاد ملت: حمله به اسرائیل حق مشروع ایران بود

👈 حزب اتحادملت در خصوص حمله اسراییل به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ ایران بیانیه‌ای صادر کرد که در بخشی از آن آمده:

🔹رژیم آپارتایدی اسرائیل، پس از شش‌ماه جنایت مداوم در غزه و به خاک و خون کشیدن ده‌ها هزار انسان بی‌گناه -که بی‌شک مصداق جنایت علیه بشریت است- و تداوم شرارت و اقدامات تروریستی در سایر نقاط خاورمیانه و در میان بی‌عملی و بی اثری نهادهای بین‌المللی، در پی گسترش جنگ در منطقه برای حل معضلات خود برآمده و در این راستا، با حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه، جمهوری اسلامی ایران را به پاسخگویی وا داشت.

🔹نهادهای بین‌المللی که پس از دو جنگ خانمان‌سوز و ویران‌گر بزرگ در جهان، بنا نهاده شدند تا تلاشی باشند برای جلوگیری از تکرار فجایع بشری، عملاً در مقابل جنایات این مولود منحوس، ناکارامد بوده و هستند. گویی اسرائیل تنها استثنائی است که حق دارد هر چه می‌خواهد انجام دهد و دولت‌های حامی آن حتی از محکومیت کلامی آن طفره می‌روند. آخرین نمونه این رفتار‌، نحوه مواجهه با حمله به کنسولگری ایران در دمشق بود.

🔹طبیعی‌است در این شرایط، حق دفاع مشروع در مقابل این اقدام تحریک‌آمیز برای ایران مستند به ماده ۵۱ منشور ملل متحد وجود داشته باشد. دفاعی نه برای تحریک و تشدید تنش، که برای بازدارندگی و کنترل و مدیریت بحران. بر همین اساس، نفس پاسخ ایران و تدبیر و درایت در کنترل شدت واکنش و تلفات انسانی، مسئولیت‌پذیری ایران را در این عملیات به اثبات رساند.

🔹حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، با تاکید بر محکومیت تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و باور به حق دفاع مشروع و لزوم ایجاد بازدارندگی، از متولیان امر در کشور می‌خواهد که با توجه به خواست دولت افراطی و آشوب‌زی اسرائیل برای گسترش بحران در منطقه، برای حاکمیت منطق و صلح پایدار و عادلانه در منطقه تلاش کند.

🔹اسرائیل هرچند در شش‌ماه گذشته، ده‌ها هزار انسان بی‌گناه را به قتل رسانده، صدها هزار نفر را آواره کرده و ویرانی گسترده‌ای را در باریکه غزه به بار آورده است، ناتوان از دستیابی به اهدافی است که در ابتدای جنگ اعلام کرد. به همین دلیل و در شرایط شکست فاحش اخلاقی در سطح افکار عمومی جهان که به تدریج دولت‌های متحد و حامی را هم ناگزیر به انتقاد کرده است، گسترش دامنه جنگ و کشاندن پای دیگران به منجلاب جنگ را راه نجات خود یافته است. در این شرایط، مسئولان امر باید تلاش کنند با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها به ویژه کنش فعال دیپلماتیک در کنار توان دفاعی بازدارنده، این نقشه شوم رژیم صهیونستی را برهم زنند.

🔹در این بین، حفظ انسجام و وحدت ملی، به عنوان وظیفه دائمی حکومت، اهمیتی بیش از پیش یافته است. حفظ حرمت، رضایت و حقوق آحاد شهروندان، با هر باور و جنسیت و قومیت، علاوه بر این که ایفای وظیفه ذاتی حاکمیت است، گامی موثر در کنترل جنگ‌افروزی و منویات شریرانه دشمنان بیگانه محسوب  می‌شود.

🔹لذا اقداماتی که به این اصول لطمه وارد می‌کند، مانند برخوردهای نسنجیده و آزاردهنده در مساله حجاب که همزمان با تهدید خارجی تشدید شده و مستعد بحران‌آفرینی دوباره است یا برخورد امنیتی و قضایی با دگراندیشان و منتقدان مسالمت‌جو یا اعمال تضییقات ناموجه در فعالیت آزاد رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران و نویسندگان، علاوه بر

🔹نقدهایی که پیشتر از منظر حقوقی و اخلاقی و اجتماعی و دینی به آنها وارد بود، امروز از منظر امنیت ملی نیز اهمیتی مضاعف یافته‌اند.

🔹بر حاکمیت و همه نخبگان و دلسوزان است که در شرایط تهدید خصم بیرونی، با شدت در برابر دشمنان، هوشیار و همدل و هم‌صدا بایستند و در میان خود به رحم و مروت و مدارا عمل کنند.

🔅متن کامل بیانیه را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/x65169

@javadrooh
📱روایت‌های مجازی: واکنش توییتری محمد توسلی، دبیرکل نهضت آزادی، به عملیات نظامی ایران علیه اسرائیل

@javadrooh
یادداشت مشترک والت، نظریه پرداز برجسته و یک استاد هاروارد در «فارن پالسی»:

🔹پیام تهران به تل آویو

🔹 اگر کاخ سفید به حرف‌های امثال ما گوش داده بود... / انتخاب

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003G3t
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا در اظهاراتی درباره پاسخ احتمالی تل‌آویو به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل گفت: «واضح است که اسرائیل تصمیم گرفته به حمله ایران پاسخ دهد.»

کامرون در ادامه گفت: «امیدواریم که اسرائیل تا حد امکان به گونه‌ای عمل کند که غیرتنش‌زا باشد» و افزود: «می‌خواهیم شاهد تحریم‌های هماهنگ علیه ایران باشیم. گروه 7 باید پیامی روشن و غیر مبهم به ایران ارسال کند.»
@Alarabiya_far
♦️ کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در نیویورک، در گفت و گو با «انتخاب»:

🔹 در پی پاسخ نظامی ایران، برای اولین بار، سیستم دفاعی چند لایه اسرائیل و نحوه همکاری متحدان آن به آزمایش گذاشته شد

🔹اینکه ده کشور برای دفع حمله ایران مجبور به همکاری بودند مهم است

🔹 تهران فرصت بی نظیری یافت تا از نقاط ضعف سیستم آن ها مطلع شود

🔹 این خطر وجود دارد که تلاش‌های غرب برای ایجاد یک سامانه فراگیر منطقه‌ای ضد موشکی و ضد پهپادی وارد مرحله جدیدی بشود

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003G5F
🆔 @Entekhab_ir
🖊 به قلم سیاستمدار: زمان دیپلماسی است، نه جنگ| فضا را سرد کنید. گرم نکنید

👈 عباس آخوندی، استاد دانشگاه تهران و وزیر دولت روحانی، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

این چند جمله را برای ثبت در تاریخ می‌نویسم. و با امید آن‌که با عقل سردِ سرد، دور از هیجان و با تدبیر مقامات تصمیم‌گیر امکان گریز از درگیری در جنگ فراهم شود.

۱. در این موقعیت از تاریخ ایران باید به‌شدت نگران نفوذ سرویس‌ها و آشفته‌سازی فضا بود. فکر نکنیم، فضای هیجانی موجود، لزوما متضمن منافع ملی است. عقل سرد و تدبیر بر هیجان ارجحیت دارد.

۲. عنوان حمله ایران به تاسیاست نظامی اسرائیل، تنبیه، دفاع از حیثیت ملی ایران، بازدارندگی و تمام بود. استحاله از این وضعیت به یک وضعیت جنگی و حماسی سم مهلک سیاست ایران در این مقطع است.

۳. خط تبلیغی ایران باید این باشد که ما آنجا که لازم بود توانمان را نشان دهیم، دادیم. حالا همانند یک پیروز باید از صحنه بیرون بیاییم. نه آن‌که در صحنه بمانیم و ندای هل من مبارز سر دهیم. ما باید در اوج، از صحنه خارج شویم. ماندن ما در میدان ما را از اوج به زیر خواهد کشید.

۴. سیاست تبلیغی ایران باید این باشد که ما تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم و به آن وفادار خواهم ماند. البته که هوشیاری خود را برای دفاع از سرزمین ایران حفظ خواهیم کرد و برای آن جان‌فشانی خواهیم نمود. اینکه وزارتخارجه ما بگوید زمان پاسخ‌گویی ما به لحظه کاهش یافته است، این عین بی‌سیاستی است. هیچ‌کس در منازعه دست خود را رو نمی کند و برای خود پیشاپیش مشکل ایجاد نمی‌کند. او باید بگوید ما امیدواریم که تمام کشورهای جهان راه دیپلماسی را در پیش بگیرند. ایران باید تاکید کند که آماده مذاکره در تمام سطوح و با تمام کشورهای جهان و سازمان ملل برای استقرار امنیت در جهان و منطقه است.

۵. من از مقاله‌ای که امروز بایدن تحت "عنوان لحظه حقیقت اوکراین و اسرائیل" انتشار داد، اتخاذ یک سیاست سه مرحله‌ای را استنباط می‌کنم. مرحله اول مخالفت با تشدید جنگ، مرحله دوم اجازه درگیری و به قول خودشان دفاع از خود به اسرائیل و مرحله سوم ایجاد اجماع جهانی و منطقه‌ای برای یک نوع تحریم همه‌جانبه علیه توانمندی دفاعی ایران است.

البته، این روش سیاسی بایدن در درگیری‌های قبلی هم بوده‌است. در این مورد نیز به همین نوع عمل می‌کند و اینک در مرحه دوم به مفهوم رفع منع است. در مرحله بعدی وارد فرایند اجماع‌سازی علیه ایران خواهد شد.

قطعا در این مرحله همه‌ی کشورهای منطقه به او خواهند پیوست. این را از موضع‌گیری وزرای خارجه انگلستان و آلمان در روز جاری نیز می‌توان فهمید.

روسیه و چین نیز در یک فرایند زمان‌بر؛ تاکید می‌کنم زمان‌بر و نه فوری و در موقعیت‌هایی که ساخته خواهد شد با آن موافقت خواهند کرد و یا دستِ‌کم مخالفت نخواهند نمود.

بنابراین، از قضا سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است.

@javadrooh
📰 پیشخوان: چهارصدوهشتادوپنجمین شماره #روزنامه_هم_میهن پنج‌شنبه سی‌ام فروردین‌ماه منتشر می‌شود.

@javadrooh
⚡️ واکنش به رخداد: یادداشت صریح بایدن درباره ایران

👈 جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، در مقاله‌ای در شماره امروز "وال استریت ژورنال" نوشت:

مجلس نمایندگان باید قوانین مربوط به امنیت اوکراین، اسرائیل و کمک به فلسطینی‌ها را تصویب کند.

ارتش اسرائیل دارای فناوری و آموزش لازم برای دفاع از کشور است. تهران می‌خواهد اسرائیل را برای همیشه نابود کند و تنها کشور یهودی در جهان را محو کند.

اگر ایران حمله خود به اسرائیل را به میزان قابل توجهی تشدید کند، ممکن است ایالات متحده به داخل کشیده شود.

اسرائیل قوی‌ترین شریک ما در منطقه است و در صورت تضعیف نیروهای دفاعی‌اش دست روی دست نخواهیم گذاشت.

@javadrooh
🖋 یادداشت راهبرد: روند جدایی انقلابیون

▪️چگونه سه جریان دانشجویی رویکرد انتقادی در پیش گرفتند؟

👈 محمدجواد روح

🔅نکاتی از متن:

ایده شکل‌دهی و تاسیس تشکل‌های دانشجویی (فارغ از گرایش چپ، راست یا انقلابی) که بخواهد گفتمان حاکم را در فضای دانشگاه‌ها نمایندگی کند، ایده‌ای شکست‌خورده است که با تعابیر جدید نیز نمی‌توان آن را نجات داد. دلیل این مسئله نیز، تضاد و تعارض مبنایی فضای دانشگاه و شکاف و موضع انتقادی نسل جوان دانشجو در قبال وضع موجود است که اصولاً، تاسیس نهادهایی از بالا و در جهت دفاع از گفتمان و ارزش‌های حاکم را دچار امتناع می‌سازد و صرفاً، شکاف‌ها و تعارضات درون دانشگاه و میان دانشجویان و حاکمان را دامن می‌زند.

در جهان امروز، نه‌فقط انتسابات نسلی و شجره‌شناختی ملاک و معیار شرافت و اشرافیت نیست؛ بلکه برخورداری از چنین مواردی، اغلب پارامتری منفی برای آقازادگان و نزدیکان و وابستگان سیاستمداران و مقامات و حتی ورزشکاران و هنرمندان نامدار محسوب می‌شود. چنان‌که چند سال قبل، سخن آقازاده‌ای درباره بهره‌مندی‌اش از «ژن خوب» موجب موجی از کنایه‌ها و انتقادها علیه او، پدرش و حتی جریان سیاسی منتسب شد.

همانطور که در عصر جدید، راه پسران از پدران و دختران از مادران در موارد زیادی جدا می‌شود و دیگر، کمتر پسری شغل پدرش را ادامه می‌دهد و کمتر دختری همچون مادرش می‌پوشد و خود می‌آراید؛ در سطح نهادی نیز، چنین روندی قابل‌احصاست. چه‌بسا نهادهایی که در قانون اساسی با هدف و کارکردی آزادیخواهانه یا در جهت تحدید و مشروطه‌سازی قدرت تعریف و تاسیس شده‌اند، اما کارکرد کنونی آن کاملاً در تضاد با خواست و گفتمان خبرگان و پدران قانون اساسی است. در مورد نهادهای انقلابی خارج از قانون اساسی و نیز تشکیلات سیاسی مورد حمایت و برکشیده و برساخته ساختار سیاسی نیز، چنین کارکرد وارونه‌ای را می‌توان سراغ گرفت. تشکل‌های دانشجویی شاید یکی از بهترین نمونه‌ها برای تبیین این ایده است که تشکیل و تاسیس یک نهاد اجتماعی-سیاسی، الزاماً در جهت خواست مؤسسان و بنیانگذاران و حامیان آنان عمل نمی‌کند.

🔅متن کامل یادداشت را در لینک زیر بخوانید:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-14828

@javadrooh
Audio
ایران در میانه‌ی جنگ و صلح

هادی خسروشاهین - گفتگوی اختصاصی سیمافکر - فروردین ۱۴۰۳

۱ ساعت ۳۰ دقیقه
حجم فایل: ۱۲۲ مگابایت

💡سیمافکر؛ ویدئورسانه فرهنگ و سیاست ایران
@simafekr_com
💥خبر: امیر سرتیپ دوم میهن‌دوست،ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان: شنیده شدن صدای نسبتا شدید در شرق اصفهان، مربوط به شلیک پدافند هوایی اصفهان به یک شیء مشکوک بوده و هیچ خسارت و حادثه‌ای نداشته‌ایم./ خبرگزاری صداوسیما

@javadrooh
HTML Embed Code:
2024/04/19 04:52:03
Back to Top