TG Telegram Group Link
Channel: انجمن حامیان حیوانات بی پناه طبیعت
Back to Bottom
به یادش و یاریش

دوستان همراه!
حال آدم که خوش نیست، هیچ پدیده بیرونی توان تغییرش را ندارد.
بهار با تمام زیباییش، نوروز با تمام تقدسش در عصر درد انسان ها رنگ می بازد.
آرزو می کنیم که نوروز،
روز نو و حال خوش برایتان به ارمغان بیاورد، سلامتی و پایداریتان آرزوی قلبی ماست.

خداوندا...

در سال جدید باستانی
به جنگل های هیرکانی درخت،
به درختان ،نهال جوان ،
به نهال ها طول عمر ،
به مراتع سرسبزی ،
به رودخانه ها آب روان ،
به چشمه ها آب زلال ،
به کاسپین آب فراوان و نیلی ،
به فک کاسپین جمعیت فراوان ،
به جزیره آشوراده سدی محکم در برابر حمله سازه بتنی
به فریدونکنار بازگشت درنای سیبری
به قله دماوند استواری در مقابل حمله معدنکاوان
به خرسهای قهوه ای توله های زیاد
به کل و بز علوفه فراوان ،
به ببر مازندران و یوز ایرانی و پلنگ زندگی دوباره
به رودخانه ها سرچشمه هایی بدون سد
به رودخانه های ایران آبی بدون فاضلاب
به ایران ما هوایی عاری از سرب و زمینی بدون زباله

و به همه محیط زیست ، سالی پر از آرامش و بدون دخالت انسان ببخش !

نوروز بر همه شما مهربانان ‌‌هزاران شادباش

انجمن حامیان حیوانات بی پناه
@iranianspca
@iranianspca پروردگارا، تو را سپاس می گوییم
که هنجار راستی را بنیاد نهادی
زمین و آسمان، آب و گیاهان و جانوران را آفریدی
با مهرِ خود، روشنایی و شادی را برای زندگی مردم پایدار ساختی
به ما آموختی تا با منش نیک به تو نزدیک شویم
با گفتار نیک، آیین راستی را گسترش دهیم
و با کردارنیک، سازنده وسود رسان باشیم
اکنون که با گردش زمان، روزگاری تازه فراهم گشته است
با دست های برافراشته تو را نیایش می کنیم
برآنیم تا با کارهای درست خود
که ازدانایی و خرد سرچشمه می گیرد
روان هستی را خشنود سازیم
ای اهورامزدا،
آرامش و آسایش را برای نیکوکاران جهان افزون گردان

نوروز همایون
تقویم سال نو ، بسیار عالی و متفاوت با مناسبتهای ایران باستان 😍
حتماً ببینید 👆🌹🌹🌹
ساعت زمین

«ساعت زمین» یک رویداد جهانی است که هر ساله در آخرین شنبه ماه مارس در سراسر جهان و به وقت محلی برگزار میشود.

در این روز خانواده ها و کسب و کارها با خاموش کردن چراغها و سایر دستگاههای الکتریکی غیرضروری خود به مدت یک ساعت این رویداد را یادآوری میکنند

روز شنبه ۴ فروردین ماه
راس ساعت ۲۰:۳۰ به وقت محلی


همراه با مردم جهان به احترام زمین چراغ ها و وسایل الکترونیکی غیر ضروری را به مدت یک ساعت از ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ ،خاموش میکنیم و به زمین استراحت میدهیم .
@iranianspca
در حسرت گذشته ماندن، چيزی
جز از دست دادن امروز نيست؛
تو فقط يكبار هجده ساله خواهی بود..
يكبار سی ساله..
يكبار چهل ساله..
و يكبار هفتاد ساله..
در هر سنی كه هستی، روزهایی بی نظير را تجربه می كنی، چرا كه مثل روزهای ديگر، فقط يكبار تكرار خواهد شد.
هر روز از عمر تو زيباست و
لذتهای خودش را دارد،
به شرط آنكه زندگی كردن را بلد باشی...

امروز را زیبا زندگی کن.                                               
@iranianspca
چه هوایی ...
چه طلوعی ...
جانم...
باید امروز حواسم باشد، که اگر قاصدکی را دیدم
آرزوهایم را؛
بدهم تا برساند به خدا
به خدایی که خودم می‌دانم
نه خدایی که برایم از خشم
نه خدایی که برایم از قهر
نه خدایی که برایم ز غضب ساخته اند
به خدایی که خودم می‌دانم
به خدایی که دلش پروانه است
و به مرغان مهاجر، هر سال راه را می‌گوید
و به باران گفته است باغها تشنه شدند
و حواسش حتی به دلِ نازک شب بو هم هست
که مبادا که ترک بردارد
به خدایی که خودم می‌دانم؛
چه خدایی
جانم...



درياي با شکوه كاسپين و ساحل زيبايش را پاس بداريم ، ما و نسلهاي آينده به "كاسپين " نيازمنديم
@iranianspca
Forwarded from Earthling Alien
اکثر کسانی که به نام "انتقاد" گیاهخواری، وگانها و وگانیسم را زیر سوال می‌برند نه درک درستی از وگانیسم دارند و نه تلاشی برای درک آن می‌کنند. نگرشی که اکثر گونه‌های جانوری را به چشم فرآورده و کالای مصرفی می‌بیند نه می‌تواند خود را منتقد خطاب کرده، نه برای وگانها و وگانیسم خط‌‌ و‌ مشی تعیین کند!

نگاهی که در "به اصطلاح" انتقادِ خود از گیاهخواری می‌گوید که "همه چی باید به بدن برسد" به واقع مهر تاییدی بر نگاه مصرف‌گرایانه‌ی خود به حیوانات زده، آنها را تنها به چشم پروتئین، کلسیم و سایر مواد مغذی می‌بیند و ارزش دیگری برای جان و حق حیات حیوانات قائل نیست.

تفکری که عدم حمایت از کشتار تیلیاردها حیوان و بهره‌کشی نکردن از آنها را "سخت‌گرفتن زندگی" می‌داند از ذهن شرطی‌شده‌ای بر می‌آید که نه تنها اهمیتی برای حیوانات قائل نیست، بلکه حیوان‌آزاری و بهره‌کشی از حیوانات را آنقدر عادی می‌بیند که آن را یک عقیده‌ و انتخابِ شخصی می‌داند!

ایدئولوژیِ حیوان‌خواری و صنایع حیوانی حیوانات را تنها به کالای تجاری و اقلام مصرفی تقلیل داده و انتظار دارند که به این نگاه احترام هم گذاشته شود!

#گیاهخواری
#وگان
#وگانیسم

@earthling_alien
من دارم می‌میرم! مشکل تو نیست؟ وقتی من بمیرم غذای تو گرده‌افشانی نمی‌شود و تو می‌میری. باز هم مشکل تو نیست؟

#زنبور
#عسل
#تنوع_زیستی
#تغییر_اقلیم
#محیط_زیست

@earthling_alien
♻️21 توصیه برای سیزده بدر پاک و مفرح
◽️بخش اول

سیزده بدر یکی از زیباترین سنت های ایرانی است. روزی برای گرامیداشت طبیعت و آشتی با آن. انگار که طبیعت معبدی است که ایرانیان سالی یک بار به زیارت آن می روند.
اما در این سالها سیزده بدر به تدریج به موضوعی پرمسئله هم برای مردم و هم برای طبیعت ایران تبدیل شده. ازدحام میلیونها نفر در مقاصد محدود طبیعتگردی اطراف شهرها عملا باعث می شود هم چندان به مردم خوش نگذرد و آنچه که جنبه یک جشن ملی داشته به یک مشقت آیینی تبدیل شود و هم البته اینکه در غروب سیزده بدر طبیعت سیمایی زخم خورده و آلوده پیدا کند.
آنچه که در پی می خوانید توصیه هایی است برای اینکه سیزده بدر را شاد و مفرح و در عین حال پاک و ناآلاینده بگذرانیم.
1-  طبیعت را به گونه ای ترک کنید که انگار اصلا به آن پا نگذاشته اید. این جان توریسم پایدار است. همین یک اصل را رعایت کنید کافی است برای اینکه مسافری مسئول و سبز و آسیب نرسان باشید.
2-  به آنجا که همه می روند نروید. طبیعتا ازدحام آلودگی و تنش ایجاد می کند. چطور؟ در پی میگوییم.
3-  طبیعت فقط دارودرخت نیست. بیابان هم طبیعت است. حتی الامکان سیزده بدر را به بیابان بروید. خلوتتر است و از حضور شما هم کمتر آسیب میبیند.
4-  منبع انرژی را با خودتان به طبیعت ببرید. یعنی اینکه دار و درخت و بوته را نسوزانید. کپسولهای سفری گاز طبیعی هست برای همین کارها.
5-  از شب قبل راه بیفتید. یا روز قبل و یا دو شب قبلتر حتی. توی گیروگرفت ترافیک گیر نمی افتید و سیزده بدرتان خراب نمی شود و البته مجال بیشتری برای لذت از طبیعت خواهید داشت.
6-  به آبکندها دست نزنید. حتی هر نهر خیلی کوچک را بگذارید به حال خودش و به دنبال تغییر مسیر یا انسداد آن نباشید.
7-  از پاکوبها بگذرید. پاکوبها یعنی مسیرهای تردد که به هر حال ردشان بر جا مانده در طبیعت. عامل ایجاد پاکوبها و ردهای جدید در طبیعت نباشید.
8-  وسایل کمپینگ بخرید. مثلا چادر مناسب مسافرتی و کیسه خواب و وسایل سفری پخت و پز. این باعث می شود در کنار امکان طبیعتگردی در دیگر ایام سال، نگران ترافیک روز سیزده بدر نباشید و بتوانید زودتر از بقیه بروید و دیرتر هم برگردید.
9-  سیزده بدر را به فرصتی برای مکاشفه در طبیعت تبدیل کنید. همین عبارت مکاشفه در طبیعت را گوگل کنید. دهها مطلب میبینید در همین باره.
10-  زباله را برگردانید. اینکه دیگر خیلی بدیهی است.
11-  به دنبال مقصدی باشید که حال و هوایتان را عوض کند. سالی یک بار طبیعتگردی را در پارک ته خیابان نگذرانید! بهترین سفر آن سفری است که به تغییر حال و هوا منجر می شود. برای سیزده بدر بهترین پیشنهاد همان بیابان است یا روستاگردی، یک روستای خاص و متفاوت و یا انواعی از تورهای ماجراجویانه، مثلا رفتینگ یا کلک سواری در یک رودخانه پرخروش.
12-  زیستمندان ساکن طبیعت را نترسانید. هر جا که بروید زیستگاه انبوهی موجود زنده است. جمع و جورتر بنشینید و در جاهای دورتر نسبت به سکونتگاه حیوانات. آمپلی فایر با صدای رعدآسا برای پخش موسیقی نبرید. طبیعتگرد پاک و مسئول حتی لباسی همرنگ با طبیعت میپوشد تا از دور هم حیوانات را نترساند.
13-  غذای مسافرتی ببرید. مثل انواع ساندویچ یا کتلت و یا گوشت کوبیده آبگوشتی که از قبل آماده شده و لای نان پیچیده شده. این همان غذایی است که سربازان هخامنشی پشت اسب از اینجا تا یونان میخوردند. در طبیعت از طبیعت لذت ببرید نه از شکم چرانی. هر چه غذایتان حاضری تر و سفری تر باشد احتمالا کمتر درگیر می شود با محیط پیرامون و کمتر نیاز به آتش دارید و کمتر هم زباله تولید می کنید.
◽️ادامه در فرسته پسین

@nasserkaramii
♻️21 توصیه برای سیزده بدر پاک و مفرح
◽️بخش دوم

14-  اگر میتوانید بخشی از مایحتاج را از مردم بومی بخرید. بگذارید از حضور شما در مقاصد دور یک رسوب اقتصادی هم در جامعه بومی باقی بماند. شاید نخودی باشد در آش اقتصاد محلی و تشویقشان کند به ماندن در زادبوم و عدم مهاجرت. پس تا میتوانید سوغات و یادگاری بخرید.
15-  هر سیزده بدر به طور متوسط صد هکتار از جنگلهای ایران در آتش می سوزد. لطفا، لطفا، لطفا در طبیعت آتش روشن نکنید. اینکه آتش برای اجداد ما مقدس بوده دلیل نمی شود که هر جا رسیدیم بلافاصله آتش روشن کنیم. تمرین کنید طبیعتگردی بدون آتش افروزی را. و آتش افروزی بدون لطمه و ایجاد خطر برای طبیعت را.
16-  فرصت سیزده بدر را به یک برنامه آموزشی برای تبدیل کودکان به زنان و مردانی "صحراگرد" تبدیل کنید. صحراگرد را اینجا معادل Outdoor-person در نظر گرفته ام. صحرا بر خلاف زبان انگلیسی در زبان فارسی به معنای بیابان نیست. به معنای هر جای دور از شهر و روستا و سکونتگاه های انسانی است. کودکی که صحراگرد بار می آید آسانتر بهره مند از فضیلتهایی مثل شجاعت، قناعت، انطباق و خوداتکایی می شود. صحراگردها مردمانی مقاومتر با اعتماد به نفس بیشتر هستند. به همین خاطر است که تورهای طبیعتگردی اینقدر در مدارس اروپایی و آمریکای شمالی عمومیت دارد و مهم است. مدارس ایران به هزار دلیل کودکان را چندان به صحراگردی نمی برند. (گشت و گذار نیم روزه در یک پارک جنگلی پیرامون شهر اسمش صحراگردی نیست). خانواده ها باید این کار را بکنند و چه فرصتی بهتر از سیزده بدر.
17-  طبیعت مغازه عطاری نیست. دنبال چیدن گل و گیاه نباشید. چیزی از طبیعت با خودتان به خانه نبرید.
18-  گفتیم که سفر خوب یعنی سفری که به تغییر حال و هوا منجر شود. این هم تکنیک دارد. یک راه مثلا همسفران متفاوت، غذای متفاوت، موسیقی متفاوت و قرار برای صحبتهای متفاوت است. اگر ناچارید با همسفران همیشگی سفر کنید لااقل قرار بگذارید اصلا در طول سفر صحبتهای معمول همیشگی را نداشته باشید. بحث در باره اثر حمله روسیه به اوکراین بر قیمت دلار یا احتمال قهرمانی استقلال در لیگ برتر امسال را بگذارید برای یک وقت دیگر.
19-  همپیمایی کنید. پنج خانواده دو سه نفره با پنج ماشین راه نیفتید بروید سفر. پانزده نفرتان میتواند سوار فقط سه ماشین بشود. هم ردپای کربنی تان کاهش می یابد و هم طبیعت کمتر پاکوب ماشین های شما می شود.
20-  از قدیم سیزده بدر فرصتی برای بازیهای خانوادگی بوده. بازیهای ایرانی که گنجینه ای گرانقدر از میراث ناملموس فرهنگی ایران هستند متاسفانه به تدریج فراموش می شوند. چند منبع معتبر هست برای آشنایی با این بازیها و فراگیری آنها. مثلا کتاب بازی های ایرانی خانم ثریا قزل ایاغ و یا شکل ساده تر و خلاصه تری از برخی از این بازیها در کتاب راه یاب ایران، نوشته نگارنده. این بازیهای مفرح را یاد بگیرید و به اهل خانواده و به خصوص کودکان آنها را بیاموزانید. شاید چند ساعتی از گجت و موبایل جدایشان کند.
21-  در اصل باید این مطلب شامل بیست بند می شد. اما بند اول جای تکرار و تایید دارد. اینکه طبیعت را به گونه ای ترک کنید که انگار اصلا پا به آن نگذاشته اید. درختان را و خاک را و سنگ را و کلا هر چه را که در طبیعت هست موجود زنده و حساس و علاقمند به ادامه زندگی! ببینید. کنارشان باشید به آرامی و با مهربانی و مدارا. و بی هیچ اثر منفی بر محیط زندگی آنها ترکشان کنید. همین را از اول سفر با همسفران در میان بگذارید. تمرین کنید ترک طبیعت بی هیچ تاثیری بر آن را. سیزده بدر بر شما خوش بگذرد.
◽️پایان

@nasserkaramii
💢 گرامیداشت هشتادمین سال تولد عباس عطار  با طرح لوگوی گوگل

گوگل به مناسبت هشتادمین سالروز تولد عباس عطار، عکاس و روزنامه‌نگار ایرانی-فرانسوی، لوگوی خود را به تصویری از او اختصاص داد.

عباس عطار، زاده ۹ فروردین ۱۳۲۳ در شهرستان خاش استان سیستان و بلوچستان، دانش‌آموخته رشته مطبوعات و ارتباطات در انگلستان بود.

او در سال‌های فعالیت حرفه‌ای خود تصاویر مهم و بیادماندنی را از جنگ‌ها و انقلاب‌ها در سراسر جهان به ثبت رساند.

عباس عطار، روز ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ در سن ۷۴ سالگی به علت ابتلا به سرطان در پاریس درگذشت.

🆔 @FarhangianNews1
سیزده به در یکی از آیین های باستانی ما ایرانیان است ، آن را گرامی بداریم.
@iranianspca                                          
مراقب طبیعت و تمام ساكنينش باشیم و در رويارويي با آنها ، به شایستگي رفتار کنیم ، چرا که این یگانه ی بی‌نظیر، چنانکه در روزهای گذشته با تمام وجود ديديم ، واکنشی دارد سخت و آینه‌ وار!

به اميد روزهاي خوش و سخاوت و مهرباني طبيعت
نوع رفتار ما با حیوانات ارتباط مستقیم با نوع نگاه ما به آنها دارد. ترویج فرهنگ مصرف‌گرایی و تقلیل حیوانات به کالای مصرفی‌ باعث شده که ما کوچکترین حقی برای آنها قائل نباشیم؛ نه حقی برای حیات، و نه حقی برای آزادی و زندگیشان به دور از اسارت و بهره‌کشی.

ما نه تنها حق آزادی و حیات را از آنها می‌گیریم، بلکه محیط‌زیستشان را نابود کرده، آنها را به عنوان کالا دادوستد کرده، و حتی از اسامی‌شان به عنوان فحش و تحقیر همدیگر استفاده می‌کنیم؛ در توجیه این رفتارها هم همواره به مقایسه‌های نابجای حیوانات با بشر پرداخته، یا بدترین خصایص رفتاری حیوانی را دستچین کرده تا با پست و خنگ جلوه دادن‌شان هر رفتاری را با آنها توجیه کنیم

آلبرت شوایتزر فیلسوف آلمانی می‌گوید: ما باید با این ستمِ ناآگاهانه‌ای که با حیوانات رفتار می‌کنیم مبارزه کنیم. حیوانات به اندازه‌ی ما زجر می‌کشند. انسانیتِ واقعی به ما اجازه نمی‌دهد که چنین عذابی را به آنها تحمیل کنیم. وظیفه‌ی ماست که کل دنیا را از این مسئله آگاه کنیم. تا زمانی که ما دایره همدردیمان را به تمام موجودات تعمیم ندهیم، بشریت هرگز رنگ صلح را نخواهد دید.

#حیوانات
#وگانیسم
@earthling_alien
انقراض ششم ، اينبار توسط بشر

بنابر نتایج پژوهش تازه‌ای که در ژورنال «یافته‌های آکادمی علوم ملی ایالات متحده» (یا به اختصار PNAS) منتشر شده، بشر اکنون در حال پیمودن مسیریست که به انقراض ششم گونه‌های جانوری در کره زمین منجر خواهد شد و محققان این اتفاق را جدی‌ترین تهدید زیست‌ محیطی برای ماندگاری تمدن انسانی تلقی می‌کنند.
در این پژوهش، محققان مدعی شده‌اند که انقراض جمعی بعدی، ناشی از فعالیت‌های بشر خواهد بود و زودتر از تغییرات اقلیمی گریبان‌مان را خواهد گرفت. در بخشی از این مقاله آمده که: «گرچه تنها ۲ درصد از گونه‌های جانوری تمام تاریخ اکنون زنده هستند، تعداد خالص گونه‌های جانوری از هر زمان دیگر بیشتر است. در جهانی با این میزان از گستردگی بیولوژیکی بود که انسان‌ها به تکامل رسیدند و دقیقا در حال نابودی همین جهان هستیم».
محققان می‌گویند از آن جایی که انقراض گونه‌ها اتفاقی دائمی خواهد بود، این رویداد می‌تواند «جدی‌ترین مشکل زیست محیطی» حال حاضر برای بشر باشد.
در این پژوهش محققان به تحلیل ۲۹۴۰۰ گونه از مهره‌داران زمینی پرداخته و تعیین کرده‌اند که از کدام گونه کمتر از ۱۰۰۰ جانور باقی مانده و بنابراین کدام گونه‌ها بیشتر از همه در خطر انقراض کامل هستند. از میان گونه‌هایی که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، مشخص شد که ۵۱۵ گونه به انقراض نزدیک شده‌اند و روند فعلی از بین رفتن جانوران -که براساس مولفه‌های جمعیتی سنجیده می‌شود- از سده ۱۸۰۰ میلادی در جریان بوده است.
اکثر این ۵۱۵ گونه جانوری متعلق به آفریقای جنوبی (۳۰ درصد) هستند و سپس نوبت به اقیانوسیه (با سهم ۲۱ درصدی)، آسیا (با سهم ۲۱ درصدی)، آفریقا (با سهم ۱۶ درصد) و دیگر نقاط جهان می‌رسد.
علاوه بر این، محققان با نسبت دادن این انقراض جمعی به انسان‌ها می‌گویند بشریت به خاطر رشد سریع از نظر زاد و ولد، به «تهدیدی بی‌سابقه» برای ارگانیسم‌های زنده تبدیل شده است. روند از دست رفتن گونه‌های جانوری از زمانی آغاز شده که پیشینیان ما حدودا ۱۱ هزار سال شروع به کشاورزی کردند. از آن زمان به بعد، جمعیت انسان‌ها از ۱ میلیون نفر، به ۸ میلیارد نفر در سراسر کره خاکی رسیده است.
@iranianspca
HTML Embed Code:
2024/05/14 08:56:38
Back to Top