TG Telegram Group Link
Channel: انجمن‌حقوق‌شناسی
Back to Bottom
🌐روابط عمومی کتابخانه استاد نجفی ابرندآبادی🌐
@yazd_pllcs
" تهران، ۳ فوریه ۱۹۶۵
به رئیس دانشکده‌ی حقوق [دانشگاه] تهران
دوست [گرامی] حسن افشار
با صمیمیت بسیار

رُنه داوید "

کتاب حقوق انگلستان به قلم رنه داوید (از برجسته‌ترین پژوهشگران حقوق تطبیقی تاریخ فرانسه) که به خط خود به حسن افشار هدیه کرده است.

@iranianlls
Audio
📄صوت

پیشینه دانشکده حقوق و علوم سیاسی
🔻مصاحبه علی میرسپاسی با حسین بشیریه

🎲@politicalmag
انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه الزهرا(س) برگزار می‌کند:


♦️سلسله کارگاه های "بایسته های داوری"



🔺️کارگاه سوم :
نظام داوری داخلی و داوری بین المللی با تاکید بر حقوق ایران


👤با حضور: دکتر علی مقدم ابریشمی
◽️عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی

◽️دبیر کل مرکز داوری اتاق ایران


🕗زمان:
۲۶ اردیبهشت‌ماه، ساعت ۱۵ الی ۱۸:۱۵


◽️مکان:
دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، سالن صلح

🔴همراه با ارائه گواهی معتبر


♦️هزینه ثبت نام:
تمام دانشجویان( کلیه دانشگاه ها): ۹۰ هزار تومان
غیردانشجویان: ۱۲۰ هزار تومان



جهت ثبت نام از طریق لینک یا کد QR اقدام بفرمایید.
https://survey.porsline.ir/s/tuBLBr4i



ارتباط با ما
تلگرام / اینستاگرام
انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌کند:

🔺سلسله کارگاه های "قلم حقوقی"


♦️کارگاه دوم:
لایحه نویسی


با حضور:
👤سید عباس موسوی
• دکترای حقوق
• قاضی بازنشسته دیوان عالی کشور
• وکیل پایه یک دادگستری
• مدرس دانشگاه


🕗زمان: شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه، ساعت ۱۳:۳۰
«مدت زمانِ کارگاه “یک ساعت و نیم” خواهد بود.»


🔻بستر برگزاری: حضوری و مجازی «اسکای‌روم»

🔺️مکان: دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، سالن صلح


♦️هزینه ثبت نام:
دانشجویان«از تمامی دانشگاه‌ها»: ۸۰ هزار تومان
غیر دانشجویان: ۱۵۰ هزار تومان

🔻همراه با ارائه گواهی حضورِ معتبر




🔴متقاضیان محترم جهت ثبت نام از طریقِ آیدی زیر در تلگرام و ایتا اقدام فرمایند:
@hosseinsheikhnia


ارتباط با ما
تلگرام / اینستاگرام
روزنامه اطلاعات
یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۲۳

تشویق و تنبیه

وجوه پنهان تشویق و تنبیه که آموزگاران و قانونگذاران باید بدانند - قسمت اول

ازدکتر فربد فدائی-روانپزشک


"از دیرباز تشویق و تنبیه دو شیوه برای پاداش  نکوکاران و کیفر  بدکاران بوده است. تجربه نشان می دهد به کار بستن درست این دو امر تأثیر مثبتی بر کارکرد افراد می گذارد؛ اما استاد فدائی نشان می دهند که چگونه همین ابزار در صورت کاربرد نادرست، نتیجه وارونه ای خواهد داشت".
از روشهای پرکاربرد برای تغییر رفتار در جهت مطلوب، دادن جایزه است. ما فکر می‌کنیم جایزه می‌تواند مشوق فرد در انجام رفتار مطلوب باشد؛ برای نمونه به دانش‌آموزی که نمره خوب گرفته است، جایزه می‌دهیم و امیدواریم این امر مشوق او در گرفتن نمره‌های بالاتر باشد. اما آیا این خواسته عملی می‌شود؟ در جانوران آزمایشگاهی، دریافت جایزه (عموماً به شکل غذا) رفتار مطلوب را بیشتر می‌کند؛ اما در انسان بسیاری از اوقات به نتیجه معکوس می‌رسیم. در یک پژوهش، گروهی از دانش‌آموزان را که به بازی تکمیل تصاویر علاقه مند بودند، به دو گروه همسان تقسیم کردند. به گروه اول پس از هر بار تکمیل تصویر، مقداری پول جایزه دادند، اما به گروه دوم پولی تعلق نگرفت. پس از دو هفته، دادن پول به گروه اول هم متوقف شد و رفتارهای دو گروه مورد بررسی مجدد قرار گرفت. با نهایت تعجب دیدند اعضای گروه اول دیگر به آن بازی نمی‌پردازند، در حالی که گروه دوم با همان انگیزه پیشین به بازی مشغول هستند. از اعضای گروه اول پرسیدند: «چرا بازی نمی‌کنید؟» پاسخ دادند: «اول پول بدهید تا پس از آن بازی کنیم، بازی بدون گرفتن پول فایده ندارد!»
به این ترتیب ملاحظه می‌شود که دریافت جایزه، انگیزه دانش‌آموزان را برای انجام بازی مورد علاقه از بین برد. در دنیای بزرگسالان هم وضع به همین ترتیب است؛ برای نمونه، ورزشکاری از روی علاقه به ورزشی می‌پردازد و در آن رشته به قهرمانی هم می‌رسد. توجه ها به او جلب می‌شود و برای تشویق، به او پاداش نقدی می‌دهند. او تمرین را ادامه می‌دهد و در مسابقات ملی نفر اول می‌شود. این بار به او یک اتومبیل پاداش می‌دهند و مسئولان امیدوارند که در قدم بعدی یعنی مسابقات بین‌المللی نیز او اول شود؛ اما می‌بینند او تمرین نمی‌کند. از او علت را می‌پرسند و پاسخ می‌شنوند: «اول یک آپارتمان به من بدهید تا بعد، تمرین و در مسابقه شرکت کنم!» چه اتفاقی افتاد؟ دادن جایزه مادی، انگیزه فرد را برای پرداختن به ورزش مورد علاقه او از بین برد و باعث کاهش رفتار مطلوب شد. ما نادانسته به او چنین آموختیم که گرفتن پاداش مادی، بالاتر از نفس موفقیت است.
دانش‌آموزی را که با انگیزه دانستن و آموختن، و جلب نظر آموزگار و شاگردان دیگر به پیش می‌رود، با دادن جایزه تبدیل به دانش‌آموزی می‌کنیم که هدفش گرفتن جایزه است. مرتبه اول که نمره بالا گرفت، به او توپ جایزه دادند، سال بعد درخواست دوچرخه به عنوان جایزه داشت و اکنون می‌گوید: «اگر برایم موتورسیکلت نخرید، اصلاً به مدرسه نمی‌روم!» پرداخت پاداش‌های چند صدمیلیونی و میلیاردی به اعضای هیأت‌مدیره بانک‌ها و شرکت‌های دولتی و نیمه‌دولتی سبب می‌شود انگیزه درونی آنان برای خدمت کاسته شود! مثال‌ها در این مورد فراوان است. 
تشویق مادی، تشویق معنوی
شاید شما خواننده گرامی بپرسید: پس برای موفقیت رفتار خوب چه باید کرد؟ پاسخ دشوار نیست. به عوض تشویق مادی در این موارد، باید تشویق معنوی به عمل آورد. لبخند حاکی از رضایت و تحسین، تأکید کلامی بر ارزنده بودن کار فرد، قدردانی در حضور دیگران و از طریق رسانه‌ها، انگیزه فرد را برای انجام رفتار مطلوب بیشتر می‌کند. اکنون که بحث به اینجا کشید شایسته است، به زیربنای علمی این موضوع اشاره کنم.  فردی برای انجام کاری، ممکن است انگیزه درونی داشته باشد؛برای نمونه پسر نوجوانی به بازی فوتبال علاقه مند است. او هر جمعه به تمرین فوتبال می‌رود و هر مسابقه مهم را به صورت حضوری یا از تلویزیون، می‌بیند. بدیهی است نیازی به تشویق او برای بازی فوتبال نداریم؛ اما برادر این نوجوان به فوتبال علاقه ندارد. به عبارت دیگر او انگیزه درونی برای فوتبال ندارد. برای اینکه به فوتبال بپردازد، باید در او انگیزۀ بیرونی به وجود بیاوریم؛ برای مثال به او می‌گوییم: « اگر همراه با برادرت به ورزشگاه بروی، فلان وسیله‌ای را که می‌خواستی برایت خواهیم خرید.» به این ترتیب او ترغیب می‌شود به ورزشگاه برود. اما.....

@iranianlls
روزنامه اطلاعات
یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۲۳

تشویق و تنبیه

وجوه پنهان تشویق و تنبیه که آموزگاران و قانونگذاران باید بدانند - قسمت دوم

ازدکتر فربد فدائی-روانپزشک


...... هفته دیگر چه روی می‌دهد؟ او هنوز به فوتبال بی‌علاقه است و فقط با قول خرید وسیله گران تر، می‌شود او را به ورزشگاه فرستاد. البته اگر به تدریج رفتن او به ورزشگاه مورد تشویق کلامی قرار گیرد، ممکن است انگیزه درونی هم برای او ایجاد شود. 
مشاهده می‌کنیم که تشویق کارهای مثبت امری ظریف و پیچیده است. به همین علت برخی افراد برای تغییر رفتار دیگران، در جهتی که مطلوب می‌دانند، به سراغ کار ساده‌تر می‌روند، یعنی تنبیه به عوض تشویق! برای نمونه: «اگر همراه برادرت به ورزشگاه نروی، پول توجیبی ات را قطع می‌کنم، یا لباس را که می‌خواهی نمی‌خرم»، و سرانجام اگر این روشها ثمربخش نشد، تنبیه بدنی وارد عرصه می‌شود! در مکتبخانه‌های قدیم فقط تنبیه برای تغییر رفتار به کار می‌رفت. اگر دانش‌آموز، درس نخوانده بود ویا عملی از او سر می‌زد که معلم مکتب را خوش نمی‌آمد، بی‌آنکه دلیلش را بپرسند و بدانند، او را فلک می‌کردند یا با ترکه گیلاس و انار به کف دست او می‌زدند و شاید هم در حین تنبیه زمزمه می‌کردند: «تا نباشد چوب تر، فرمان نبرد گاو و خر»! 
نتیجه چنین روشی، بیزاری همیشگی آن دانش‌آموز از درس و مدرسه بود و بقیه شاگردان به صورت موجودات ترسان و غمزده‌ای درمی‌آمدند که در بزرگسالی نیز قدرت ابراز وجود نداشتند و تابع بی چون و چرای زور می‌شدند. ممکن بود چنین دانش‌آموزی از ترس، درس بخواند؛ اما به محض آنکه از سیطره معلم خارج می‌شد، درس را به کنار می‌گذاشت و اصولاً معلم و درس، با ترس برای او تداعی می‌شد. این نکته در دنیای بزرگسالان هم مصداق دارد. گاه کارگزاران و قانونگذاران می‌اندیشند با جریمه و تنبیه می‌توانند رفتاری را در جامعه تقویت کنند، حال آنکه این روشها سبب دوری گزیدن از آن رفتار و مجریان آن امر می‌شود.
قابل توجه قانون گذاران
در کوتاه مدت، تنبیه مؤثرتر از تشویق است؛ اما اثرش موقتی است و با سستی گرفتن نیروی تنبیه‌گر، فرد رفتار اجباری را کنار می‌گذارد و خشم و کینۀ نهفته را نسبت به منبع تنبیه‌گر آشکار می‌کند. یک نمونه این وضعیت تحت عنوانِ «ستمگر ساقط شده» به خوبی شناخته شده است. پدر ستمگری که فقط با خشم و تهدید و تنبیه، فرزند را وادار به پذیرش دیدگاه و فرمان‌‌های خود می‌کند، چون با گذشت زمان از نظر جسمی ضعیف شود، مورد خشم و نافرمانبرداری و حتی آزار جسمی فرزند قرار خواهد گرفت. به نظر می‌رسد قانونگذاران نیاز به دانستن این ظرایف دارند، در غیر این صورت نه فقط نتیجه عکس خواهند گرفت، بلکه جامعه را دچار بحران می‌کنند. 
موضوع دیگری هم که بیانش در اینجا شایسته است، تشدید مجازات است. لوایح و طرحهای تشدید مجازات که به نیت کاستن از بروز و شیوع یک جرم تصویب می‌شود، بدون دانستن ریشه‌های یک جرم، رفع این ریشه‌ها، سبب کاهش جرم نمی‌شود، بلکه قانونگذار با نهایت شگفتی خواهد دید که سبب افزایش جرایم سنگین‌تر می‌شود؛ برای نمونه اگر حکم قانونی حمل یک کیلوگرم هروئین اعدام باشد و قانونگذار با این گمان که جلوی قاچاق هروئین را بگیرد، حکم می‌کند حمل یک گرم هروئین نیز (که مجازات سبکتری داشته است) سبب اعدام شود، خواهد دید که قاچاقچی از آن پس کمتر از یک کیلو قاچاق نخواهد کرد!
به این ترتیب، آگاهی کلی از مفاهیم علوم رفتاری و روان پزشکی نه فقط برای والدین، بلکه برای قانونگذاران ضروری است. دست کم مشورت با افراد صاحب نظر در این زمینه‌ها لازم است. در غیر این صورت تشویق و تنبیه و وضع قانون بدون توجه به مبانی علمی و تجربی، آب در هاون کوبیدن و گره بر باد زدن خواهد بود.

@iranianlls
 
🔻نشستهای تخصصی معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات معاونت حقوقی ریاست جمهوری (در محل غرفه معاونت) در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران:

1️⃣ موضوع:
"نظام بایسته ابلاغ قوانین و مقررات در نظام حقوقی ایران"
سخنران: دکتر سیدمحمدهادی راجی (جانشین معاون حقوقی رییس جمهور)
🕔 زمان: دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

2️⃣ موضوع:
"دانش‌های مجاور در تنقیح قوانین و مقررات"
سخنران: دکتر مسلم آقایی‌طوق (حقوقدان)
🕒 زمان: سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۵

3️⃣ موضوع:
"بهبود محیط کسب و کار در پرتو تنقیح قوانین و مقررات"
سخنران: دکتر فرهاد بیات (حقوقدان)
🕔 زمان: چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

مکان: مصلای امام خمینی(ره)، بخش ناشران دانشگاهی، طبقه همکف، راهرو A، غرفه شماره ۱۹
📷 گزارش تصویری هشتاد‌و‌دومین جلسه از سلسله نشست‌های یکشنبه‌های حقوق‌شناسی با موضوع ضرورت تدوین قانون سلامت روان

🗓 یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

عکاس: عاطفه حصارکی زاد

💢انجمن حقوق شناسی💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

@iranianlls
HTML Embed Code:
2024/05/13 10:26:46
Back to Top