TG Telegram Group Link
Channel: انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
Back to Bottom
روز جهانی خبرنگار گرامی باد

انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات «روز خبرنگار» را به مثابه نماد و فرصت توجه عمومی به منزلت و نقش روزنامه‌نگاران و کنشگران ارتباطی و اهمیت حوزه ارتباطات و روزنامه‌نگاری به جامعه رسانه‌ای کشور تبریک می‌گوید. کنشگران این عرصه، پیام‌آوران حقیقت و روشنگران جامعه هستند که با تلاش‌ها و فداکاری‌های بی‌پایان خود، نقش بی‌بدیلی در آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به جامعه ایفا می‌کنند.
اما در کنار تبریک این روز بزرگ، انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات نگرانی عمیق خود را از محدودیت‌هایی که بر رسانه‌ها و خبرنگاران در ایران اعمال می‌شود، اعلام می‌دارد. این محدودیت‌ها نه تنها به آزادی بیان ضربه می‌زند، بلکه مرجعیت رسانه‌ای را از مرزهای کشور بیرون می‌برد و خطری جدی برای استقلال رسانه‌ای و ملی به حساب می‌آید.
آزادی مطبوعات، امنیت شغلی و امنیت سیاسی برای خبرنگاران و رسانه‌ها امری ضروری است که به تقویت ارتباط بین رسانه‌ها و جامعه و بهبودزیستی همراه با آرامش برای ایرانیان نیز کمک می‌کند. ما اعتقاد داریم که بدون این عناصر اساسی، رسانه‌ هانمی‌تواند نقش واقعی خود را در جامعه ایفا کنند و به رسالت خود در راستای آگاهی‌بخشی و اعتلای ایران بپردازند
دشواری‌های کاری خبرنگاران در ایران، از جمله ناامنی شغلی، مشکلات معیشتی و نبود امنیت در نوشتن و پس از نوشتن، از موضوعاتی است که انتظار می‌رود دولت‌ها به آن توجه ویژه داشته باشند. ما بر این باوریم که آزادی رسانه‌ها و ایجاد امنیت شغلی و سیاسی برای خبرنگاران، منجر به ارتباط بیشتر و مؤثرتر رسانه‌ها با مردم و تقویت سرمایه اجتماعی خواهد شد.
به امید روزی که تمامی خبرنگاران بتوانند بدون نگرانی و با آزادی کامل، به وظایف حرفه‌ای خود بپردازند و نقش خود را در ارتقای آگاهی و توسعه جامعه به خوبی ایفا کنند.

انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات

🆔 @irancsca
🔸️خانیکی: خبرنگاران صدای بی‌صدایان را بشنوند و به نظام حکمرانی منتقل کنند / روزنامه‌نگار، زبان‌حال جامعه است


دکتر هادی خانیکی، استاد دانشگاه و چهره شاخص اصلاح طلب با حضور در جشن روز خبرنگار در #خبرآنلاین:
▫️در شرایط امروز که به سر می بریم امیدی که خلق شده و عرصه ای که برای گفتگوی بهتر یا روشن تر شکل گرفته، بار اصلی اش به دوش روزنامه نگاران و روزنامه نگاری است.

▫️ طبیعتا انتظاری نمی رود که روزنامه نگاران تنها منتقل کننده مشکلات حاکمیتی به جامعه باشند و فقط و فقط از جامعه بخواهند که حرف آن ها را بشنوند و بپذیرند. نقش دومشان که از جامعه باید حرف را به گوش نظام حکمرانی برسانند آن مسئولیت بیشتر خبرنگار و روزنامه نگار است.

▫️امیدوارم هم این صدا شنیده شود و هم این که منظومه و مجموعه ای که در امروز ایران می تواند تاثیرگذار شود، هم مسائل و مصائب و مشکلاتش درک شود هم از امنیت شغلی، حقوقی، منزلت اجتماعی و اعتبار سیاسی اش حفظ شود. به هر حال رسانه ها واسطه هستند و نهاد واسطه را در این شرایط باید پاس داشت.

📌متن کامل‌تر را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xmwVx


@KhabarOnline_ir | Khabaronline.ir
بی‌تردید فاصله بین ملت و دولت نگران‌کننده بوده و می‌توان این فاصله را مهم‌ترین بحران اجتماعی و سیاسی ایران امروز دانست. نگرانی دیگر، رودررویی‌های گروههای اجتماعی است که به کشور ما آسیب زده است. ضرورت ایران امروز، آن است که همه اصحاب قلم، به عنوان میانجی همت کنند تا گفتگو را به جای منازعه بنشانند.

مطالعات نشان می‌دهد ارتباطات اجتماعی در ایران دچار بحران است. بی‌تردید، هرچه ارتباطات همراه با گفتگوی اجتماعی را غنا بخشیم، جامعه بانشاط‌تر می‌شود. مهم‌ترین رکن ارتباطات، رسانه‌ها هستند.
کاهش فاصله‌ها، بازگشت به مرجعیت رسانه و گسترش ارتباطات اجتماعی، با آزاد کردن خبرنگاران و رسانه‌ها از بندهای مختلف (ناامنی شغلی، مشکلات معیشتی، گرفتاری برخی خبرنگاران در بندهای سیاسی و....) محقق می‌شود.

#روزخبرنگار

یادداشت کامل را در روزنامه اعتماد بخوانید:
https://www.etemaad.ir/fa/main/detail/220684/

@alirabiei_ir
باید برای شرایط جنگی استراتژی تدوین کنیم

گفت‌و‌گو با منصور ساعی، استاد دانشگاه و متخصص ارتباطات دربارۀ مدیریت ارتباطات بحران

ماهنامه مدیریت ارتباطات، شماره 169خردادماه 1403

🔻دیگر می‌توان به قطعیت گفت که اکوسیستم استارتاپی تأثیر مشهودی بر همه نهادهای اقتصادی ایران، لااقل در ظاهر گذاشته است. مهم‌ترین دلیش این است که استارتاپ‌ها به توجه مخاطبان نیاز داشتند و اصلی‌ترین سرمایه‌شان مخاطبان بالفعل و بالقوه بود. خلاف قریب‌به‌اتفاق همه نهادهای کسب‌وکاری در تاریخ ایران که از پی اتصال به دولت و رانت به وجود آمده بودند و در زیان‌ده‌ترین حالت ممکن هم هیچ اتفاق ناخوشایندی آنها را تهدید نمی‌کرد، اقتصاد رانتیتر طبیعتاً با مردم و مخاطب عام کاری نداشت و چنانچه تمام مردم هم از آنها رویگردان شوند باز هیچ خللی در گردش مالی آنها ایجاد نخواهد شد، اما استارتاپ‌ها چنین نبودند و هر مخاطب برای آنها ارزش خاص خود را دارد. بر همین مبنا همراه با خود استراتژی‌های جدیدی در ارتباطات با مخاطبان و حوزۀ روابط عمومی تعریف کردند و نوآوری آنها در حوزه‌های نرم به‌خوبی قابل مشاهده بود؛ نوآوری‌هایی که بعضی از شرکت‌های سنتی هم ناچار شدند با آن همراه شوند. طبیعتاً در چنین شرایطی بحران‌ها هم بحران جدیدی به وجود آوردند؛ بحران‌هایی که برای کسب‌وکارهای سنتی اساساً مشکل و بحرانی نبودند. این بحران‌ها از سال 1398 و به واسطۀ بروز کلان‌بحران‌های پی‌در‌پی کشور هم شمایلی جدید به خود گرفت و هم عمق و تعدد آنها بیشتر شد. در این میان مورد شرکت ابرآروان مورد عجیبی بود؛ موردی که بدون هیچ دلیلی پایش به میان هر بحران سیاسی و اجتماعی کشیده می‌شد و مورد هجمه‌های بسیار زیادی قرار می‌گرفت. امروز که گرد و غبارها خوابیده و واقعیت‌ها برای بسیاری روشن شده، خوب است که این مورد بیشتر مورد واکاوای قرار بگیرد تا هم به میانجی آن بحث مدیریت بحران ارتباطات بیشتر طرح شود و ادبیات آن غنی‌تر شود و هم اینکه از پی آسیب‌شناسی آن الگویی برای روابط عمومی‌های چنین شرکت‌هایی شکل بگیرد و بتوان در حد مقدور بحران‌ها را پیش‌بینی کرد. هرچند چنین چیزی بسیار دشوار است. منصور ساعی، استاد، پژوهشگر و فعال روابط عمومی و ارتباطات از معدود کسانی است که در ایران دربارۀ مدیریت بحران ارتباطات کار کرده است. او معتقد است استراتژی بحران ما باید با این اندیشه همراه باشد که همواره در شرایط جنگی هستیم.

🔻شاید سؤال به‌ظاهر بدیهی اما واجب این باشد که اساساً بحران چیست و چه وقتی یک سازمان، ساختار و... دچار بحران می‌شود؟

🔹زمانی‌ که یک جامعه، سیستم، دولت یا کسب‎وکاری از حالت عادی خارج و دچار آشفتگی می‌شود، بحران رخ می‌دهد. بحران‌ها الزاماً بلا و مصیبت طبیعی نیستند، بلکه نتیجۀ تصمیمات، عملیات و فرآیندهای سازمان و کسب‌وکار یا یک نظام حکمرانی‌اند. بحران‌ها همیشه منفی نیستند، بلکه یک زمان‌هایی نقطه‌عطف‌اند. بحران‌ها در یک وقت‌هایی برای یک حکمرانی، ساختار، سازمان و کسب‌وکار نقطه تغییر هستند. در ایران معمولاً بحران‌ها را منفی و مصیبت می‌بینیم. این موضوع به این‌ برمی‌گردد که در ساختار سازمانی کسب‌وکاری و حکمرانی جامعۀ ایرانی، به‌شدت رویکرد بحران‌گریزی وجود دارد؛ یعنی از بحران گریزان‌اند و از آن خوش‌شان نمی‌آید و فکر نمی‌کنند که بحران به مثابه یک بیماری رخ‌دادنی است و هیچ کس نمی‌تواند بگوید که هیچ‌وقت بیمار نمی‌شود و همیشه سالم باقی می‌ماند. این مسئله بحث سامانه‌ها، ساختارها یا سیستم‌هایی است که بحران‌پذیر یا بحران‌ستیز هستند.

🔹این سیستم‌ها همیشه در خودشان آمادگی مواجهه با آن بحران را ایجاد می‌کنند تا اولاً به بحران نرسند؛ ثانیاً اگر به بحران رسیدند، چه ‌کار کنند. یک مرحلۀ پیش از بحران، مسئله‌ها و ریسک‌هاست. معمولاً نظام‌های کارآمد و مدرن مسئله‌ها و ریسک‌ها را رصد، شناسایی و پایش می‌کنند تا به مرحلۀ بحران نرسد. بحران برای زمانی است که نتوانستیم مسئله‌ها و ریسک‌ها را شناسایی کنیم و پدیدۀ بزرگ‌تری رخ داده که ناخوشایند است و روی سود، سرمایۀ اجتماعی، اتحاد اجتماعی و روال شهرت شرکت و سازمان در ابعاد مختلفی اثر منفی می‌گذارد.

🔻ما تقریباً دربارۀ مدیریت بحران در روابط عمومی‌ها، ادبیات نظری بسیار ضعیفی داریم. پروتکل‌هایی هم که شکل گرفته، معمولاً طی همین چند سال و به واسطۀ شرکت‌های استارتاپی که حجم زیادی مخاطب دارند و مخاطب برایشان مهم است، به وجود آمده‌اند. به نظر شما چرا چنین است؟ وضعیت دانشگاه‌های روابط عمومی و ارتباطات چگونه است؟ آیا شما پیشرفتی از این بابت می‌بینید؟

برای مطالعه ادامه مصاحبه لینک زیر را کلیک کنید

https://B2n.ir/y29745

#کافه_ارتباطات
@coffee_comm
🔻دولت سایه یعنی دولتی که روی کار آمده باید زمین‌گیر شود؛ جامعه احساس تبعیض و بی‌عدالتی می‌کند

هادی خانیکی:

🔹️جامعه احساس می‌کند در عرصه‌های مختلف در معرض بی‌عدالتی و نابرابری قرار گرفته است. بی‌عدالتی آموزشی، سیاسی، نسلی، جنسیتی، فرهنگی و بی‌عدالتی اجتماعی. طبیعتا ظهور و بروز این بی‌عدالتی در حس ناامیدی، هراس از آینده و بی‌اعتمادی نسبت به حکومت، نسبت به گروه‌های اجتماعی دیگر و حتی بی‌اعتمادی نسبت به نیروهای جریانات سیاسی مختلف و... متجلی می‌شود.

🔹️دولت سایه و نظام سایه یعنی دولتی که روی کار آمده و برنامه‌ای برای اداره کشور دارد، زمین‌گیر شود!/ اعتماد

این مطلب را #اینجا_بخوانیم👇

https://www.etemadonline.com/tiny/news-670564


@EtemadOnline

🆔 @irancsca
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 نقطه ضعف بزرگ رسانه‌ای در بحران

نسخه صوتی

▫️به رسمیت شناختن رسانه‌ها از سمت حاکمیت، در شرایط بحرانی به عنوان یک بازیگر اصلی و نه یک ابزار، تاثیر به‌سزایی در کنشگری سریع در لحظات طلایی پس از بحران دارد؛ چراکه رسانه می‌تواند به دادن اطلاعات درست در زمان مناسب و در قالبی اثرگذار کمک کند.

▫️اما تجربه بحران‌های اخیر در ایران نشان داده که رسانه‌ها به عنوان یک بازیگر اصلی شناخته نمی‌شوند و همین امر موجب انتشار اطلاعات نادرست و به دنبال آن سلب اعتماد اجتماعی خواهد شد.

▫️در این برنامه، منصور ساعی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به بررسی رفتار رسانه‌ها در شرایط بحران پرداخته است.

📺 @ecoiran_webtv

🆔 @irancsca
دورهمی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران

💠تقدیر از سیروس علی نژاد و لیلا رستگار
💠

پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳، دورهمی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران با حضور اعضای انجمن، پیش‌کسوتان این حرفه و بسیاری از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران برگزار شد. در این مراسم از آقای سیروس علی‌نژاد و خانم لیلا رستگار به پاس یک عمر فعالیت شریف و حرفه‌ای در ساحت روزنامه‌نگاری تقدیر شد.

در متن لوح تقدیر آمده است: قدم گذاشتن در راه دشوار روزنامه‌نگاری و سالیان دراز متعهد ماندن به اخلاق حرفه‌ای در سرزمین پرمخاطره‌ی ایران، ویژگی کسانی است که دل در گرو سرافرازی میهن عزیزمان دارند. بی‌گمان آثار شما و هم‌نسلان شما، چراغ راه نسل‌های آینده‌ی روزنامه‌نگاری این سرزمین است. این لوح به پاس یک عمر تلاش برای زنده نگه داشتن روزنامه‌نگاری مستقل و مسئولانه به شما تقدیم می‌شود. امیدواریم این چراغ همچنان روشن بماند.

انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران


@journalistsclub1

🆔 @irancsca
🔻 پنج‌شنبه شب رسانه‌ای

✍️ علی ربیعی

پنج شنبه شب در دورهمی انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران که به سنت هرسال در روز خبرنگار برگزار می‌شود، شرکت کردم.
در این رویداد، من به عنوان رییس انجمن علمی ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات و آقای اکبر منتجبی رییس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران از سیروس علی‌نژاد و لیلا رستگار این دو روزنامه‌نگار قدیمی تقدیر کردیم.

به یاد دارم برای تشکیل اولین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در سال ۷۶ (همان زمانی که مدیر مسئول روزنامه کار و کارگر بودم)، تلاشهای زیادی صورت گرفت. این کار دشوار بالاخره با ایجاد ائتلاف و هم‌نظری، در مهرماه ۷۶ به سرانجام رسید.

در آن زمان، نیازمند کمک گرفتن از مدیران مسئول برای ایجاد انسجام در جهت شکل‌گیری انجمن صنفی بودیم.

با آقایان هادی خامنه‌ای، عبدالله نوری، موسوی خوئینی‌ها، غلامحسین کرباسچی، مرتضی نبوی، مسیح مهاجری، حسین شریعتمداری، فیاضی و زنده‌یادان محمود دعایی و صفی‌زاده هیات موسس شدیم و من هم به عنوان رئیس اولین مجمع برای انتخابات تعیین شدم. بیشترین رای را روزنامه‌نگاران سلام آوردند اما در ترکیب هیات مدیره از کار و کارگر، کیهان، اطلاعات، جمهوری اسلامی و همشهری نیز جای گرفتند. در مجموع ترکیب متنوعی از تمامی گرایش‌ها وجود داشت.

انجمن صنفی در پی حوادث سال ۸۸، تعطیل و دفتر آن هم پلمب شد. وقتی به وزارت کار رفتم، بسیار تلاش کردم تا انجمن احیا شود، اما موانع قضایی مانع از بازگشایی شد.

بابررسی ها یک راه قانونی به روش تشکیلات استانی پیدا کردم و با مشورت و همفکری تعدادی از روزنامه‌نگاران به خصوص دوستانی همچون عباس عبدی، کامبیز نوروزی، شهریار شمس و بیژن رمضانی، بالاخره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران شکل گرفت.

در دورهمی پنج‌شنبه شب و در جمع رسانه‌ای‌ها، می‌اندیشم که برای طی کردن مسیر قوی کردن جامعه و گسترش نهادهای مدنی به صبوری، همفکری و ایجاد ائتلاف نیازمندیم و چقدر طی این مسیر دشوار بوده و نیاز به تمرین و ممارست دارد.

روزنامه‌نگاری امروز با مسائلی همچون استقلال، امنیت شغلی، امنیت سیاسی ، تامین امنیت امنیت نوشتن و پس از نوشتن روبرو است و در مجموع مباحثی همچون کوچ مرجعیت رسانه (که نتیجه بی‌مهری و عدم حمایت و  نگاه امنیتی به رسانه‌هاست) نه تنها از کلان مسائل رسانه‌ها و روزنامه‌نگاری در کشور ماست، بلکه یک مسأله ملی نیز است. من معتقدم نیازمند یک سیاست‌گذاری جدید مبتنی بر شرایط داخلی و خارجی ایران امروز  با نگاهی به تهدیدهای خارجی که تمامیت ذهنی ایرانیان را هدف قرار داده به طوری‌که یکپارچگی سرزمینی و هویت ملی ایرانیان را نیز تهدید می‌کند، نقطه ضعف‌های بنیادی ناشی از قانون نامتناسب مطبوعات، آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های نوشته و نانوشته و محدودکننده آزادی مطبوعات و همچنین کوچک و ناچیز بودن اندازه اقتصاد رسانه، سیاست‌های متعارض صداو سیما و مواردی از این دست هستیم.
و با  این همه، نقطه قوت بزرگ ما،گسترش شیوه اطلاع‌رسانی در بستر تکنولوژی‌های جدید و همچنین وجود روزنامه‌نگاران بادانش و پرانگیزه است. خوشبختانه علاوه بر دانشگاه‌ تهران و علامه طباطبایی، مراکز آموزش عالی زیاد دیگری در دهه اخیر به تربیت منابع انسانی در حوزه رسانه اهتمام ورزیده‌اند؛ اما تهدید تحدید کننده برای بزرگ شدن و  بالیده شدن این افراد مانع شکل‌گیری رسانه‌های تاثیرگذار شده است. ایران می‌تواند رسانه‌هایی مهم و تأثیرگذار حتی در بیرون از مرزها و در سطح منطقه نیز داشته باشد.

به امید روزهای بهتر برای جامعه روزنامه‌نگاری و نهاد رسانه

🆔 @irancsca
💠 سومین سالگرد شهادت فهیم دشتی، مدافع آزادی بیان، روزنامه‌نگار برجسته و سخنگوی جبهه ملی مقاومت افغانستان، با همکاری مشترک #انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات، بنیاد شهید فهیم دشتی و مجموعه فرهنگان برگزار می‌شود.


سخنرانان:

🔸️ سیاره دشتی، همسر شهید فهیم دشتی و رئیس هیات رهبری بنیاد شهید فهیم دشتی
🔸️ سید حسین فاضل سانچارکی، روزنامه‌نگار و معاون پیشین وزیر فرهنگ افغانستان
🔸️ هادی خانیکی، استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی‌ و فرهنگی
🔸️ احسان شریعتی، پژوهشگر و استاد فلسفه و مطالعات اجتماعی
🔸️ شکوفه اکبرزاده، استاد ادبیات فارسی و پژوهشگر


به میزبانی:
ژیلا بنی‌یعقوب
اعظم صوفیانی

همراه با
نمایش مستند "راوی"
اجرای موسیقی
شعرخوانی
کتاب‌خوانی
و نمایشگاه عکس

زمان: جمعه ۱۶ شهریور از ساعت ۱۶

مکان: فرشته، خیابان فیاضی، شرق به غرب، بعد از چناران پلاک ۵۰. مجموعه فرهنگان

پخش زنده برنامه: اینستاگرام farhangan.fereshte

🆔️ @irancsca
انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
💠 سومین سالگرد شهادت فهیم دشتی، مدافع آزادی بیان، روزنامه‌نگار برجسته و سخنگوی جبهه ملی مقاومت افغانستان، با همکاری مشترک #انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات، بنیاد شهید فهیم دشتی و مجموعه فرهنگان برگزار می‌شود. سخنرانان: 🔸️ سیاره دشتی، همسر شهید فهیم…
💠 محمدفهیم دشتی در زمستان ۱۳۵۱ خورشیدی در خانواده‌ای روشنفکر در روستای دشتک ولایت پنجشیر به دنیا آمد. مدرسه را در دبیرستان عالی استقلال به پایان رساند و در ۱۳۷۰ به دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل رفت. در ۱۳۷۱ زمانی که قهرمان ملی کشور افغانستان، احمدشاه مسعود، بنیاد نشریه‌ای را با نام هفته‌نامۀ کابل گذاشت، دشتی به‌عنوان خبرنگار در این هفته‌نامه روزنامه‌نگاری را آغاز کرد.

💠 محمدفهیم دشتی در جریان حملۀ انتحاری به رهبر مقاومت، احمدشاه مسعود، در شهریور ۱۳۸۰ در همان اتاقی که انفجار رخ داد، مشغول فیلم‌برداری بود که در اثر انفجار، جراحت‌ها و سوختگی شدیدی را متحمل شد و با همکاری سازمان گزارش‌گران بدون مرز، برای مداوا به فرانسه منتقل شد.

💠 پس از سقوط کابل به‌دست طالبان در مرداد ۱۴۰۰ خورشیدی، دشتی به زادگاهش پنجشیر رفت و در آنجا در کنار دوست و هم‌رزمش، احمدمسعود، رهبر جبهۀ مقاومت ملی کشور، به مبارزه روی آورد. دشتی سخنگوی جبهۀ مقاومت بود، گرچه کار اصلی‌اش به‌مراتب گسترده‌تر بود. در ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ دشتی همراه با دوست و هم‌سنگرش ژنرال عبدالودود ذره، طی یک توطئۀ پیچیده در درۀ پنجشیر به شهادت رسید.

💠 فهیم دشتی اولین خبرنگاری بود که در اثر حمله لشکر طالبان به ولایت پنجشیر به شهادت رسید. او از چهره‌های معروف و شناخته‌شده‌ی خانواده‌ی رسانه‌های افغانستان بود که از دهه نود میلادی تا سقوط جمهوریت، در راستای حفظ دست‌آوردهای رسانه‌های افغانستان و دفاع از خبرنگاران و حق آزادی بیان، فکر و اندیشه، تلاش‌های وسیعی انجام داد. دشتی مبتکر ایجاد فدراسیون خبرنگاران و نهادهای رسانه‌ای در افغانستان بود و  توانست ۱۷ نهاد حامی و صنفی خبرنگاران را زیر چتر فدراسیون ژورنالیستان و نهادهای رسانه‌ای افغانستان گرد آورد. دشتی نقش اساسی در تصویب قانون رسانه‌های همگانی بازی نمود. او هفته نامه کابل را اداره کرد. اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان را به نهادِ قویِ مدافع آزادی بیان و خبرنگاران مبدل کرد. او توانست برای نخستین بار دیتابیس معلومات خبرنگاران افغانستان را در اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان به وجود آورد.

💠 شهید فهیم دشتی در تصویب مقرره "کمیته مشترک رسانه‌ها و حکومت" نقش اساسی و بارز داشت و بعد از تشکیل کمیته یاد شده به عنوان معاون کمیته فعالیت کرد. ریاست این کمیته به دوش معاون دوم رئیس جمهور افغانستان بود.
...

برگرفته از اساس‌نامه "بنیاد شهید فهیم دشتی" و مقدمه کتاب "دور و نزدیک آمر صاحب"

🆔️ @irancsca
انتخابات شورای انجمن های علمی ایران برگزار شد
بر اساس گزارش سایت شورای انجمن‌های علمی ایران، در مجمع عمومی نوبت دوم شورا برای تعیین اعضای هیات‌ مدیره دوره هشتم که در روز ۱۴۰۳/۰۶/۱۰ برگزار شد؛

نتایج انتخابات:

دکتر مجید قاسمی
(نماینده انجمن مدیریت ایران)
دکتر جواد محمد قلی نیا
(نماینده انجمن علمی تعاون ایران)
دکتر علی ربیعی
(نماینده انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات)
مهندس حسین مهریان اصفهانی
(نماینده انجمن مهندسی بهره‌وری صنعت برق ایران)
دکتر مختار جلالی جواران
(نماینده انجمن ژنتیک ایران)
دکتر محمدرضا انبیائی
(نماینده انجمن مدیریت کسب و کار ایران)
دکتر محمدرضا رضاپناه
(نماینده اتحادیه انجمن های علوم گیاهپزشکی ایران)
دکتر مهران حبیبی رضائی
(نماینده اتحادیه انجمن‌های علوم زیستی ایران)
دکتر محمد هادی زاهدی
( نماینده اتحادیه انجمن‌های علوم ریاضی ایران)
دکتر سیدعبدالامیر نبوی ( نماینده انجمن علمی مطالعات صلح ایران)

مشروح خبر را در سایت شورای انجمن‌های علمی در لینک قابل مشاهده است.

🆔 @irancsca
#انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات برگزار می کند؛

آیین تجلیل از استاد مرتضی فرهادی
( با حضور رییس جمهور محترم)


زمان: دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۱۴

مکان : وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، سالن ۱۷ شهریور

🆔 @irancsca
🔴انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات برگزار میکند:

▪️دوره آنلاین روانکاوی( فروید، یونگ، لاکان و ژیژک)

🔸مدرس: دکتر مسعود کوثری
✔️عضو هیئت علمی گروه ارتباطات
اجتماعی دانشگاه تهران

🔹با ارائه گواهی معتبر از انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات

🟢
روزهای برگزاری:
به مدت ۸ جلسه از ۱۸ مهرماه
روزهای چهارشنبه از ساعت ۱۷ الی ۱۸:۳۰

💠هزینه دوره:
دانشجویان:
۷۵۰ هزارتومان
فراگیران آزاد:
۸۵۰ هزارتومان

🔗جهت ثبت نام در لینک https://b2n.ir/h66824 ثبت نام نمایید.

🔻جهت اطلاعات بیشتر به آیدی تلگرامی @Fatemeh_montazeri پیام دهید.

https://hottg.com/irancsca
🔴 سمینار تحلیل وضعیت شبکه‌های اجتماعی در ایران
(داده‌خوانی «پیمایش ملی فرهنگ رسانه‌های اجتماعی در ایران»)

♦️نشست اول: 
مصرف رسانه‌های اجتماعی و اعتماد رسانه‌ای

♦️نشست دوم:
سرگرمی و فرهنگ شهرت رسانه‌های اجتماعی

♦️نشست سوم:
رسانه‌های اجتماعی و خانواده

🔹زمان : یکشنبه 25 شهریور 1403، ساعت 9 تا 18:30

لینک شرکت در جلسه :

https://www.skyroom.online/ch/ricac/research

با همکاری:

#انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات و پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی


@cultureresearch

🆔 @irancsca
🔸گزارش #فردارسانه از نشست سرگرمی و فرهنگ شهرت در رسانه‌های اجتماعی

🔻مسئله کشور «شهرت» است


هدی قدسیان سرشت (فردارسانه) – در سمینار «تحلیل وضعیت شبکه‌های اجتماعی در ایران» که با هدف داده‌خوانیِ «پیمایش ملی فرهنگ رسانه‌های اجتماعی در ایران» برگزار شد، موضوع شهرت در رسانه‌های اجتماعی، از زوایای مختلف تحلیل و بررسی شد.

در این سمینار که روز یکشنبه ۲۵ شهریور ماه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۸ و ۳۰ عصر برگزار شد، سه نشست با عناوین «مصرف رسانه‌های اجتماعی و اعتماد رسانه‌ای»، «سرگرمی و فرهنگ شهرت در رسانه‌های اجتماعی» و «رسانه‌های اجتماعی و خانواده» برگزار شدند.

در ابتدای نشست دوم که با عنوان «سرگرمی و فرهنگ شهرت در رسانه‌های اجتماعی» برگزار شد، دکتر مسعود کوثری، دبیر نشست و استاد ارتباطات دانشگاه تهران، توضیحاتی را در خصوص موضوع این نشست به حاضران ارائه داد. در این نشست، دکتر احسان شاه قاسمی، استادیار ارتباطات دانشگاه تهران، دکتر محمد مهدی مولایی، استادیار ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی و دکتر محمد حسین یادگاری، استادیار دانشگاه علامه طباطبائی، مطالبی را برای شرکت‌کنندگان در نشست بیان کردند.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.


🆔 @medialesson

🆔 @irancsca
💢انتشار شماره جدید نشریه مطالعات فرهنگی و ارتباطات (بهار ۱۴۰۳)

مجله شماره ۷۴ سال ۱۴۰۳ با مقالات زیر منتشر شد : 

تحلیل داده‌های حذف شده کاربران منتسب به ایران توییتر در بازه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا
علی رستگار؛ هادی خانیکی؛ حمیدرضا رحمانی زاده دهکردی

 ریخت شناسی نشر اخبار جعلی در زیست بوم رسانه ای ایران
هاجر نورمشرفی؛ علی احمدی

 تصویر رویدادهای جهانی در مطبوعات ایران
علیرضا عبداللهی نژاد

 عوامل و موانع فراروی فرصت های ارتباطی والدین و فرزندان درخانواده
منصور ساعی

 تاثیر تلگرام بر مشارکت سیاسی زنان(نگرش کاربران زن تهرانی در خصوص تاثیر تلگرام بر مشارکت سیاسی زنان )
اکرم عباس نیا؛ محبوبه پاک نیا

 تأثیرات منفی رسانه های اجتماعی بر هویت اجتماعی نوجوانان از منظر مددکار اجتماعی
بهرام نیک بخش

 بررسی جامعه شناختی رابطه میزان و نوع استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و سبک زندگی شهروندان شهر تهران
زهرا رحیمی؛ اسماعیل بلالی؛ جمال خان محمدی

 تبیین اصالت فرهنگی در شکل گیری معماری معاصر از منظر ادارکات اعتباری
مینو قره بگلو؛ احد نژاد ابراهیمی؛ شهین فرخی

 اسطوره فریب در سه‌گانه سینمایی اصغر فرهادی
حفیظه مهدیان

 تحلیل جامعه شناختی سرمایۀ فرهنگی و سبک زندگی: مطالعه ای پیرامون مصرف موسیقی (مطالعۀ موردی: دانشجویان دانشگاه مازندران)
احمد رضایی؛ محمدعلی امیرپورسعید

 بازنمایی مادر شوهر در سریال‌های دو دهه اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی؛ تحلیل نشانه شناسی سریال‌های پُر بیننده «پائیز صحرا» و «پدر سالار»
فرزانه حسام؛ احتشام رشیدی؛ ابوالفضل دانایی

 فیلم به مثابه برنامۀدرسی: تحلیل پداگوژیک فیلم نویسندگان آزادی
حسین قربانی؛ یاسر مرادی؛ رؤیا کریمی

برای دسترسی به لینک مقالات بر روی
لینک زیر کلیک کنید.

Jcsc.ir/issue_3302_49786.html

 🆔 @irancsca
HTML Embed Code:
2024/09/27 12:37:05
Back to Top