TG Telegram Group Link
Channel: Gradus ad Parnassum
Back to Bottom
🥲 Зізнаюсь: я дуже мало знаю про українську мультиплікацію. Шукала, що можна цікавого й короткого подивитись з нашого і знайшла.

📍Йшов трамвай дев'ятий номер (2002) — мультфільм, сюжет якого розповідає про трамвай номер 9, у якому люди обговорюють своє буденне життя та свої проблеми.

👀 Коваль задумав фільм ще наприкінці 90-х. Режисер доповнював сценарій автентичними репліками, які він записував у громадському транспорті.

❤️ Що чіпляє: пластилінова анімація, яка підкреслює задум; суржик персонажів і багатошаровий звуковий ряд.

Дивіться!
❤️‍🩹Відвідала нещодавно нову виставку в Українському домі, присвячену нашій традиції. Акцент звісно ж на Різдві.

Кажу вам: не йдіть, а просто біжіть дивитись на цю красу!

Національного й прекрасного там дивитись і дивитись, дуже надихає. Навіть в душі, зовсім позбавленій святкового настрою, після цієї атмосферної і насиченої експозиції зʼявиться вогник Різдва.
☺️ З Різдвом Христовим!

Це різдвяний дизайн «Vogue» 1946 року від… Сальвадора Далі.

📻 Послухати щось для святкового настрою теж не завадить. І після традиційного, рідного «Щедрика» можна спробувати щось інше.

Наприклад, різдвяну ораторію Й.С.Баха чи оперу «Різдвяна ніч» Миколи Лисенка.

Гарного святкування❤️
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎄Перша листівка — це різдвяне привітання, виконане Оленою Кульчицькою. Інші — експонати різдвяної виставки в Музеї історії Києва.

Про Кульчицьку.

Українська художниця після Другої світової знала, що її можуть вислати у Сибір. Свої твори навіть передала у собор святого Юра і просила митрополита Шептицького сховати її роботи на патріотичну тематику.

📍Однак совєти на арешт відомої на весь захід України мисткині не наважились.
🎄Дивіться, яку зимову гарну книжку принесла роздивитись.

Український письменник Ігор Калинець, пройшовши сибірські радянські концтабори, пише дитячі казки. Це — казка «Пан Ніхто».

Одного дня Арчик загубив свою рукавичку. А коли знайшов, виявив, що в ній оселився пан Ніхто. Що ж то за дивний пан, улюблені слова якого - "не" і "ні"? І чому він не хоче оселитися в рукавичці Арчикового брата, яку той губить уже зумисне. І чому ніхто не може побачити пана Ніхта?
Турецька карикатура часів Холодної війни під назвою «Актор на чотирьох континентах».

Сталін як грізний комуніст в Європі, серйозний азійський мулла, дикий африканець та чарівна шпигунка в Америці, яка намагається викрасти секрет атомної бомби.
Forwarded from Знадібка
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
HTML Embed Code:
2024/04/27 13:24:58
Back to Top