TG Telegram Group Link
Channel: گشت‌ها | هومن پناهنده
Back to Bottom
تاریخ‌نگاری علم 7
حسین معصومی همدانی
درآمدی بر تاریخ‌نگاری علم | جلسۀ هفتم

@sciencestudies_IRIP
تاریخ‌نگاری علم 8
حسین معصومی همدانی
درآمدی بر تاریخ‌نگاری علم | جلسۀ هشتم

@sciencestudies_IRIP
تاریخ‌نگاری علم 9
حسین معصومی همدانی
درآمدی بر تاریخ‌نگاری علم | جلسۀ نهم

@sciencestudies_IRIP
تاریخ‌نگاری علم 10
حسین معصومی همدانی
درآمدی بر تاریخ‌نگاری علم | جلسۀ دهم

@sciencestudies_IRIP
تاریخ‌نگاری علم 11
حسین معصومی همدانی
درآمدی بر تاریخ‌نگاری علم | جلسۀ یازدهم

@sciencestudies_IRIP
تاریخ‌نگاری علم 12
حسین معصومی همدانی
درآمدی بر تاریخ‌نگاری علم | جلسۀ دوازدهم

@sciencestudies_IRIP
Forwarded from چند ثانیه
🔹تحلیل مجید تفرشی، فعال رسانه‌ای از تکثر و تعدد چهره‌های سیاسی برای ثبت‌نام ریاست‌جمهوری

#چندثانیه
@chandsanieh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
.

اا═.🍃.═════════╔
وقایع ری، جوزای سال چهل و ششم
اا═════════.🍃.═╚

... و درب‌های وزارتِ داخلَه از چند خیابان گُشاده کردند و مردم آمدن گرفتند به طمعِ کرسی صدارت. چنان که در خبر خواندیم از روستایی پیرزالی دیدند یک دست و یک چشم و یک پای، سجِلّی در دست‌ و پوشه‌ای در بغل همی‌آمد.
پرسیدند از وی که تو چرا آمدی؟
گفت: ش‍نودم که کرسی ریاست به حراج گذاشته‌اند؛ من نیز بیامدم تا بختی بیازمایم.
و امیر نوشتگین از این اخبار زیر لب بخندیدی. امّا کسانی که ژرفای کار بدانستندی، بر ایشان این خبر دُشخوار بودی.»


تاریخ خندقی، نوشتۀ ابوالبزم فندقی، ص 791؛ اندر حکایت جشن شاه‌نشانی


#کاروندپارسی
#محمودفتوحی
@karvandparsi
Forwarded from کامبیز نوروزی-حقوق و جامعه (Kambiz Norouzi)
🔴نامزدها و بی‌معنایی شعار مبارزه با فساد
(۶ نکته)
اغلب کسانی که درست یا غلط نامزد ریاست جمهوری شده‌اند مبارزه با فساد را به عنوان یکی از شعارهای اصلی خود انتخاب کرده‌اند.
این اشتراک در شعار مبارزه با فساد نکته‌های را برملا می‌کند:
اینها همه الان یا در گذشته نزدیک از مدیران ارشد کشورند. یا نماینده بودند یا مقام ارشد اجرایی:

۱_فساد در دستگاه قدرت به قدری در کشور گسترده شده‌است که دیگر کسی نمی‌تواند آن را پنهان و کتمان کند.

۲_فهمیده‌اند فساد گسترده، آشکار شده‌است و مردم از آن خبرها دارند. پس برای جلب نظر مردم شعار مبارزه با فساد می‌دهند. مردم از فساد گسترده آشکار باخبرند.

۴_اینها همگی یا در همین سالهای نزدیک یا هم‌اکنو‌ن صاحب سمت‌های ارشد کشوری یا نظامی بوده‌اند و دستها در قدرت داشته‌اند. ولی نمی‌توانند کارنامه‌ای در مبارزه با فساد نشان بدهند. فوقش گهگاه جمله‌هایی گفته‌اند و گذشته‌اند. الان هم هیچ برنامه‌ای ندارند.

۵_معلوم است که هرچه قانون و مقررات مختلف تصویب شده است و هرچه سازمان‌های مختلف برای از بین بردن فساد دستگاه قدرت کرده‌اند با شکست مواجه شده‌است که الان این همه شعار مبارزه فساد می‌دهند.

۶_تحلیلی از ریشه‌ها و علل توسعه فساد نداده و نمی‌توانند بدهند. سراغ تحلیل‌های درست و عمیق و علمی و کانونهای اصلی مولد فساد هم نمی‌روند چون با منافع آنها ناسازگار است.

هر جمله و هر شعار وقتی باور می‌شود و اهمیت دارد که با رفتار و سابقه‌های گوینده آن مطابقت داشته باشد وگرنه پوسته‌ای بی محتوا و بی‌معناست همچون طبلی تو خالی که جز صدایی گوشخراش نمی‌سازد.

https://hottg.com/kambiznouroozi
Forwarded from آخرین خبر (M.B)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بازنشر استندآپ مهران مدیری درباره مناظرات انتخاباتی در شبکه های اجتماعی
@Akharinkhabar |akharinkhabar.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️رییس مجلس؛ امروز نگران آینده کشور هستیم.

‏همه نگران آینده هستند حتی اگر رییس مجلس باشند. البته تا هنگامی که خودشان رییس‌جمهور نباشند. بعد که شدند خیلی زود همه امور درست می‌شود.
‏آقای رییسی هم همین‌گونه سخن می‌گفت. ولی با آمدن به راس دولت همه نگرانی‌ها از آینده برطرف شد.

🆔 @abdiabbas
Forwarded from چند ثانیه
امتحان کتبی رهبر کره شمالی از وزیران دولت

🔹به گزارش رسانه دولتی کره شمالی (NK News)، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی با برگزاری دوره آموزشی، تصمیم به «بازآموزی ایدئولوژیک» وزرا و سیاستمداران ارشد این کشور گرفت.

🔹نخست وزیر کره شمالی و وزیر امور خارجه این کشور از جمله مهم‌ترین چهره‌هایی بودند که در این دوره حضور داشتند.

🔹 بنابر اعلام رسانه دولتی کره شمالی، این اقدام با هدف «تضمین وفاداری کامل مقامات به کیم جونگ اون» و به منظور «تقویت پایه‌های نظام و افزایش همبستگی و انسجام درونی حکومت» انجام شد.

#چندثانیه
@chandsanieh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
♦️ آمار عجیب اجساد مجهول‌الهویه در تهران؛ ۹۴۲ جسد در سال ۱۴۰۲

🔹 معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی درباره آمار اجساد مجهول‌الهویه در تهران می‌گوید: «بیشترین اجسادی که در سطح کشور کشف می‌شود مربوط به تهران است. در سال ۱۴۰۲، ۹۴۲ فقره جسد مجهول‌الهویه اعلام شد که از این تعداد ۸۳ جسد تابعیت افغانی، یک جسد تابعیت بنگلادشی و یک جسد نیز تابعیت پاکستانی داشت، اما بقیه ایرانی بودند. ۶۴ درصد این اجساد مردان و ۳۶ درصد از آن‌ها زنان بودند. حدود ۴۰ درصد از اجساد مجهول‌الهویه زیر ۴۵ سال داشتند.»

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003JZh
🆔 @Entekhab_ir
Forwarded from جرعه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️ژانت آفاری عنوان می‌کند که "کار" مهمترین مساله زنان در ایران است🔺

مشاهده در یوتیوب

@joreah_journal

www.instagram.com/joreah_journal
Forwarded from کانال فرارو
چیتگر خشک شد؟!

درختان خشک‌شده پارک جنگلی چیتگر را حالا در همه قسمت‌های آن می‌توان پیدا کرد؛ در فاز غربی و شرقی، کمی دورتر از معابر اصلی، در دسته‌های چندتایی و لابه‌لای درختان هنوز سبز و بیشتر در تپه‌های دور از چشم که دسترسی کمتری به آب دارند. آفت سوسک پوست‌خوار به جان درختان سوزنی‌برگ این جنگل دست‌کاشت افتاده و با سرعت زیادی در حال گسترش است؛ اتفاقی که در پارک‌های سرخه‌حصار، لویزان و تلو هم رخ داده، اما این پارک جنگلی بیشتر از همه با این ماجرا درگیر است.

https://fararu.com/fa/news/743542
سخنان ژیگولی خاتمی

(برشی از کتاب منتشرنشده‌ی زندگی و زمانه‌ی سیدمحمد خاتمی؛ جعفر شیرعلی‌نیا، انتشارات سایان.)


محمدعلی ابطحی، از مجمع روحانیون مبارز: «یادم هست در اولین سخنرانی، آقای خاتمی در اوجش راجع به مسائل جامعه‌ی مدنی حرف زد. این سخنرانی در مورد جامعه‌ی مدنی و اعتقادات آقای خاتمی پیرامون جامعه‌ی مدنی که پخش شد، برای تیپ‌های عمل‌گرایی مثل ما که در ستاد آقای خاتمی بودیم، خیلی تلخ بود. حتی فردای آن روز آقای محمدعلی نجفی و آقای کرباسچی و شخص دیگری... آمدند و گفتند: برویم پیش آقای خاتمی که بگوییم این بحث‌ها خوب نیست. همان‌جا بحث و جدل خیلی زیادی شد و آقای خاتمی گفت این‌ها مبناست. ما باید بدانیم و آن را برای آینده روشن کنیم.» محمدعلی ابطحی از مجمع روحانیون مبارز.

محسن امین‌زاده، مسئول ستاد تبلیغاتی خاتمی، می‌گوید: «آقای خاتمی هر جا می‏رفت، در دانشگاه یا جمع عمومی مردم، همیشه با زبان و ادبیات فاخر صحبت می‌کرد.» و آن‌ها از خودشان می‌پرسیدند که آیا مردم با این ادبیات ارتباط برقرار می‌کنند؟ اما به تدریج به نتیجه رسیدند این نوع سخن گفتن «منفی نیست و نتایج مثبتی هم دارد.» تاج‌زاده می‌گوید برخی از دوستان‌شان به ادبیات و محتوای سخنان خاتمی انتقاد داشتند اما خودش معتقد است این ادبیات جواب گرفت و برخی عبارت‌ها مانند «جامعه‌ی مدنی» به خوبی در جامعه جا افتاد.

هادی خانیکی می‌گوید برخی مانند بهزاد نبوی جنس حرف‌های خاتمی درباره‌ی جامعه‌ی مدنی را به اصطلاح «ژیگولی می‌دانستند.» بهزاد نبوی تایید می‌کند و می‌گوید: «یکی از کسانی بودم که خیلی عصبانی بودم که چرا آقای خاتمی اصلا شعار اقتصادی عدالت اجتماعی نمی‏دهد؟ می‌گفتم رأی نمی‏آورد، مردم نمی‏دانند توسعه‌ی سیاسی چیست، جامعه‌ی مدنی چی هست. واقعا هم مردم شاید نمی‏دانستند و الان هم نمی‏دانند. خود من هم نمی‏دانم، توسعه‌ی سیاسی یعنی چه؟ جامعه‌ی مدنی یعنی چه؟ چه برسد به مردم.»

خانیکی می‌گوید بهزاد نبوی معمولا برای پذیرفتن نظراتش پافشاری می‌کرد و اصرار او عصبانیت خاتمی را در پی داشت و خاتمی گفت: «من نمی‌توانم دروغ بگویم، حرف‌هایم همین‌هاست؛ جامعه‌ی مدنی و آزادی. اگر این‌ها را نمی‌خواهید، دنبال کس دیگری بروید.»

حالا پس از سال‌ها که بهزاد به آن روزها نگاه می‌کند نتیجه می‌گیرد: «خاتمی جامعه را بهتر از ما می‌شناخت.» اما تاج‌زاده به نکته‌ی مهمی اشاره می‌کند و می‌گوید به تدریج مشخص شد مردم از خاتمی خوششان آمده و «طبیعتا در این حالت نقاط ضعف دیده نمی‌شود و فقط نقاط مثبت را می‏دیدند.»


در این روزها برش‌هایی از این کتاب را در کانال می‌گذارم؛ کتابی که نمی‌دانم چه زمانی منتشر خواهد شد.
این برش‌ها مربوط به متن کتاب پیرامون انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ است.

مقصود از انتشار این بخش‌ها مقایسه‌ی شرایط امروز با آن روزها یا مقایسه‌ی یکی از نامزدها با سیدمحمد خاتمی نیست اما ممکن است برای شرایط امروز نکات قابل تأملی داشته باشد.

امیدوارم در دولت جدید امکان انتشار این کتاب و همچنین کتاب توقیف شده‌ی «نکته‌های تاریخی» فراهم شود.

https://hottg.com/jafarshiralinia
Forwarded from BBCPersian
♦️پلازای ایستگاه مترو جهاد تهران برنده جایزه مؤسسه سلطنتی معماران بریتانیا (ریبا) شد.

این مؤسسه می‌گوید جوایز بین‌المللی معماری خود را هر سال به پروژه‌هایی اعطا می‌کند که از مرزهای معماری و استانداردهای عالی موجود فراتر می‌روند.

پروژه‌هایی که امسال برنده شده‌اند در ۱۴ کشور واقع هستند. در سایت مؤسسه سلطنتی معماران بریتانیا آمده است که این پروژه‌ها نمایانگر یک تغییر فرهنگی عمده در شیوه طراحی و ساخت در معماری برای نسل‌های امروز و آینده است.

هر پروژه شخصاً از سوی یک نماینده محلی که «ریبا» منصوب کرده است، بازدید و بررسی شده است.

ریبا نوشته است که پلازای ایستگاه مترو جهاد بازسازی ایستگاهی در یک تقاطع شلوع و پرترافیک در تهران است که به طرز «فریبنده‌ای ساده» به نظر می‌رسد.

۳۰۰ هزار آجری که در این پروژه به کار گرفته شده است با استفاده از خاک محلی و با کمک کارگاه‌های سنتی مناطق روستایی اطراف ساخته شده است.

پروژه ساخت پلازای ایستگاه مترو جهاد تهران که مساحت داخلی آن ۸۰۰ متر مربع است، با بودجه ۱۵۰ هزار پوند در نوامبر سال ۲۰۲۲ تکمیل شد.

📷IRNA, FARARU
اینجا 👇 بخوانید
https://bbc.in/45lFyzP
@BBCPersian
Forwarded from هم‌میهن
✍🏻عباس عبدی در شبکه اجتماعی ایکس:

یک سوال؛
‏چرا نامزدها از نقد دولت کنونی پرهیز می‌کنند؟ در حالی که همه می‌دانند اگر شور و شوق مشارکت انتخاباتی هم ایجاد شده برای خلاص شدن از این وضع ناهنجار است.
‏این منع را نادیده بگیرید. برای احترام به این خواست مردم شجاعانه و صریح وعده‌های تحقق نیافته و خیالی آنان را آشکار کنید.


@hammihanonline
Forwarded from تفکر
دموکراسی فقهی نمی شود

محمد مجتهد شبستری

پس از آنکه تئوری و عملیات فرقه داعش یک بحران پنهان و مزمن در تفکر فقهی سیاسی را آشکار ساخته است بعضی از صاحبنظران می‌کوشند نشان دهند که فقه سیاسی یک «نوع دموکراتیک» هم دارد. کار این دوستان این است که دموکراسی را به فقهی و غیرفقهی (سکولار) تقسیم می‌کنند. در نظر آنان دموکراسیِ فقهی آن است که یک فقیه به وجود آمدن یک نظام حکومتی را بر مبنای آراء مردم مشروع تلقی کند یا آن را لازم برشمرد و مانند این‌ها. آنها از بعضی فقیهان نام می‌برند و می‌گویند آراء آنان چنین بوده است و آن فقیهان دموکراسی را پذیرفته‌اند. بر اساس همین تحلیل‌ها اخیراً دمیدن در کوره‌ی تولید فقه سیاسی و خواستن پویایی بیشتر آن در پاره‌ای از نشریات کشور ما رواج مجدد یافته است.

صاحب این قلم به آن عزیزان می‌گوید آن فقیهان که شما به آراء آنان استناد می‌کنید در آثار خود صریحا گفته‌اند هدف از به پا کردن حکومت، اجراء احکام اسلام است و اصرار نموده‌اند که احکام جزائی، قضائی، مدنی، اقتصادی و سایر احکام اجتماعیه موجود در فقه اسلامی باید به وسیله حکومت در جامعه اجراء شود و هر گونه قانون گذاری باید از شریعت تخلف نکند. آنان همه این الزام‌ها را وارد قانون اساسی ما کرده‌اند و حتی مشروعیت دینی همین قانون اساسی را نیز به اجازه و تنفیض ولی فقیه منوط دانسته‌اند من از شما عزیزان می‌پرسم این چگونه دموکراسی‌ای است که به وجود آمدن نظام سیاسی را به آراء مردم مربوط می‌کند ولی زندگی سیاسی مردم را، سیاست ورزی سیاستمداران را، قانونگذاری را، اقتصاد را، فرهنگ و هنر را و خیلی از حوزه‌های دیگر را ملزم به عدم تخلف از احکام فقهی می‌کند.
بنا به هر تعریف قابل قبول که از دموکراسی به عمل آمده نظریه سیاسی آن فقیهان «دموکراسی» نیست. هر اسم دیگری می‌خواهید روی آنها بگذارید اما آن را دموکراتیک ننامید.

در آغاز مشروطه شیخ فضل الله نوری گفت: «مشروطه مشروعه نمی‌شود» او درست می‌گفت.
مشروطه مبانی دیگری دارد که با مبانی فقه سازگار نیست. امروز همه باید بگوییم هوشیار باشید که اگر دموکراسی می‌خواهید، “دموکراسی فقهی نمی‌شود”.
@Tafakkor
HTML Embed Code:
2024/06/15 06:02:44
Back to Top