TG Telegram Group Link
Channel: Фемлінк
Back to Bottom
📈#статистика #ґвалтування #невсітакі
Коли чоловіки питають нащо узагальнювати
, просто покажіть їм статистику, де 90% ґвалтувань та фізичного насильства коїться саме ними.

Результати свідчать про те, що дві третини (67%) жінок в Україні віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства.

Найбільшим фактором виявилося фізичне та/або сексуальне насилля з боку партнера, про що повідомили майже кожні три з десяти опитаних жінок (28%).

Гендерно зумовлене насильство існує.
💬🪖🤦🏻‍♀️#сексизм #військові
Сексизм і знецінення: чому бійці третьої штурмової бригади порівняли жінок у ЗСУ з дітьми та собаками
У програмі Двіж-2 на ютуб-каналі третьої штурмової бригади, бійці вдалися до сексизму та знецінення військовослужбовиць. Формат шоу передбачає питання від залу, на які дають відповіді бійці бригади. В одній із програм дівчина із залу запитує: «Де саме і яким чином жінки могли б допомагати на фронті?»
«Я промовчу», — із масним натяком відповідає боєць третьої штурмової бригади Вітя Розовий.
Далі Істок, ще один боєць бригади, перераховує, що дівчата можуть виконувати діловодські, адміністративні функції, «працювати на складах». Також згодом Істок зауважує, що дівчата є в піхоті, але це «сильні духом дівчата і сильні фізично».

Згодом бойова медикиня 72-ї бригади, яка була у залі, зауважила, що дівчат в армії багато.
«Ми не хочемо цей факт принизити», — каже Істок.
«Я вважаю треба похлопать дівчатам, які воюють за Україну. А ще похлопати дітям, які воюють, і похлопати псам, які воюють», — додає Вітя.

Історикиня та дослідниця Марта Гавришко зазначає, що подібні відео приводять до нормалізації насильства над жінками. А така поведінка неприпустима. І найгірше, що ті, хто переглядають це відео, толерують таку поведінку.
«Прогортала сотні коментарів під відео «Двіж-2», де бійці 3-ї ОШБр вибудовують синонімічний ряд «жінки, діти, собаки» і сиплять сексистськими та мізогінними фразами на адресу жінок.Окрім цього, боєць Вітя сказав, що його мрія, щоб «Пес Патрон здох».
Так от, судячи з коментарів, люди більше переживають за Патрона, аніж за жінок. І те, який вплив на молоде покоління чоловіків, для яких азовці — ікона, матиме їхня (азовців) позиція щодо жінок. Окремі люди особливо вдячні Віті за його безкомпромісну «позицію» щодо «самок».
Дегуманізація і вербальне насильство (прикрите жартівливливими шатами) є першим кроком до фізичного насильства. Подібні відео приводять до нормалізації насильства над жінками. Як цивільними, так і військовими. Йому в демократичній Україні не місце», — зауважила Марта Гавришко.
🇮🇷✊🏻⛓️#іран #праважінок
Іранська правозахисниця, лауреатка цьогорічної Нобелівської премії миру Наргес Мохаммаді 6 листопада оголосила голодування у в’язниці
Про це пише Associated Press.

Причиною голодування стало те, що їй та іншим ув’язненим не надають медичну допомогу. Також Мохаммаді виступила проти обовʼязкового носіння хіджаба для жінок в Ірані. У заяві групи підтримки правозахисниці йдеться, що Ісламська Республіка несе відповідальність за все, що трапиться з Мохаммаді.

Наразі іранські офіційні особи й підконтрольна державі телевізійна мережа на момент публікації не визнали голодування Мохаммаді, що є звичайною практикою у випадках з активістами в Ірані. Місія Ірану в ООН також на той час не відповіла на запит про коментар.
Forwarded from ЛЮТЬ
26% українських жінок-біженок зазнавали сексуального або фізичного насильства за кордоном.

44% опитаних українок, які перебувають за кордоном, мають проблеми, пов'язані з гінекологічним здоров'ям, у 31% – це збільшилося з початком повномасштабної війни.

Такі дані опитування компанії Periscope Research на замовлення Конгресу жінок України. Було опитано 800 українок із 18 країн
🤡#клоуни
Журнал Time оприлюднив перелік претендентів на звання «Людина року 2023»в якому є Путін
Перелік цьогорічних претендентів Time.
До переліку фіналістів увійшли Путін, учасники страйку в Голлівуді, лідер Китаю Сі Цзіньпін, американська співачка Тейлор Свіфт, гендиректор компанії OpenAI Сем Альтман, король Великої Британії Чарльз III та очільник Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл.

Це звання надають щорічно, починаючи з 1927 року. Людиною року 2022 стали президент Володимир Зеленський і «дух України».
Торік Зеленський також став Людиною року за версією британського видання Financial Times.
👸🏻📋#владужінкам #досягненняжінок
Forbes US оприлюднило список 100 найвпливовіших жінок світу
До лідерської трійки потрапили президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президентка Європейського центрального банку Крістін Лагард і віцепрезидентка США Камала Гарріс.
Урсула фон дер Ляєн стала першою жінкою на посаді президента Єврокомісії, її призначили в липні 2019 року. З 2005 до 2019 року Урсула фон дер Ляєн працювала в кабінеті міністрів Ангели Меркель, це найдовший термін для члена будь-якого уряду. 

З 2011 по 2019 рік Лагард керувала Міжнародним валютним фондом. Це також перший випадок, коли цю посаду обійняла жінка. Аналізуючи світову фінансову кризу 2008 року, Лагард звернула увагу на потребу реформ заради гендерної рівності.
Камала Гарріс стала першою жінкою, першою темношкірою людиною й першою людиною з південноазійським корінням на посаді віцепрезидента США.
Також у 2016 році вона стала першою жінкою індійського походження, яку обрали до Сенату США. А у 2010-му Гарріс стала першою афроамериканкою й жінкою на посаді генпрокурора Каліфорнії.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔞#секс #лібідо
Є сексологині?
Чи можна дійсно тренувати лібідо?

Я бачу в цьому небезпечний наратив для тиску на жінок і до спонукання їх до сексу.
Типу «не хочеш сексу? Тренуй лібідо!»
Не хотіти сексу нормально.
Лібідо у всіх різне і змінюється.

Поясніть мені, нащо його тренувати жінкам?
💜Вам бракує більше блогів про фемінізм, книги та саморозвиток?
Тоді канал Анастасії для вас — ця жінка пише про те, що подобається і те, що дістає: в культурі, в книгах та в житті 👀

Отут в неї є добірка з 6 книжок, що найкраще розповідають про неї. А в цьому дописі авторка ділиться враженнями від книги Фенні Флеґґ і думкою про те, чому кожному варто читати «світлі» книжки.

А ще Анастасія багато ділиться найрізноманітнішими роздумами — наприклад, про руйнівні суспільні установки або про заміжжя.

Дуже відвертий і щирий канал, де багато особистого 🙆🏻‍♀️🙌🏻
🤰🏻📊 #дослідження #вагітність #тіло
Дослідження: Понад 40 мільйонів жінок щороку стикаються з тривалими проблемами зі здоров'ям після пологів
С
ерія досліджень, опублікована у журналах Lancet Global Health та eClinicalMedicine за підтримки Спеціальної програми ООН з репродукції людини, Всесвітньої організації охорони здоров'я та Агентства США з міжнародного розвитку.

У межах дослідження розглянули проблеми зі здоров'ям, що виникають або продовжуються через шість тижнів після пологів або пізніше. Серед них:
📌біль під час сексу, від якого страждають більше третини (35%) жінок після пологів
📌біль у попереку (32%)
📌анальне нетримання (19%)
📌нетримання сечі (8–31%)
📌тривога (9–24%)
📌депресія (11–17%)
📌біль у промежині (11%)
📌страх перед пологами (6–15%)
📌вторинне безпліддя (11%)

Експерти зазначають, що подібні стани часто ігнорують у клінічних дослідженнях і на практиці, хоча вони й поширені.

Дослідники закликали до більшого визнання в системі охорони здоров'я цих поширених проблем, з якими стикаються жінки після пологів. Також вони додали, що ефективна допомога під час вагітності й пологів – важливий профілактичний чинник для виявлення ризиків і запобігання ускладненням, які можуть призвести до тривалих проблем зі здоров'ям.

Професорка Паскаль Аллотей, директорка Департаменту сексуального та репродуктивного здоров'я та досліджень ВООЗ, сказала: «Багато післяпологових станів спричиняють значні страждання у повсякденному житті жінок протягом тривалого часу після пологів, як емоційні, так і фізичні. І все ж вони здебільшого недооцінюються, не визнаються і про них не повідомляють».

Недостатня увага до таких питань допомагає пояснити, чому 121 з 185 країн не змогли досягти значного прогресу в зниженні материнської смертності за останні два десятиліття, йдеться в дослідженні.

«Материнське здоров'я – це не просто те, про що ми повинні починати турбуватися, коли з'являється ознака вагітності. Існує багато факторів, які впливають на вагітність жінки: від навколишнього середовища до політичної та економічної системи, в якій вона живе, від доступу до поживних продуктів харчування до рівня свободи дій у своєму житті - всі ці фактори необхідно враховувати для покращення здоров'я жінки, а також для доступу до якісної медичної допомоги протягом усього життя», – наголосив  Жоао Пауло Соуза, директор Латиноамериканського і Карибського центру медичної інформації.
📊👩🏼‍💼#дослідження #посада
Дослідження: На керівних посадах жінки перебувають менше часу, ніж чоловіки
У всьому світі жінки-керівниці перебувають на посадах генеральних директорів у компаніях менший період, ніж чоловіки. З 2018 року жінки в середньому обіймали посади керівників 5,2 року, тоді як чоловіки – 8,1 року.

Про це йдеться в аналізі британської фірми Russell Reynolds, що займається пошуком керівників, інформує Рубрика.

Там дослідили компанії, які котируються на 12 фондових біржах по всьому світу, і дійшли висновку, що жінки-лідерки зіштовхуються зі "скляною стелею" і відчувають "гендерний розрив у посадах", пише Guardian.

Концепція "скляної стелі" полягає в тому, що жінок частіше призначають керівницями, коли організації переживають період кризи.
Дослідники з Університету Ексетера Мішель Раян і Олександр Хаслам ще у 2005 році виявили, що жінок частіше призначають членами правління після того, як курс акцій компанії стає поганим. Коли ситуація починає змінюватися, чоловіки повертаються на керівні посади.

Професорка Райан, директорка Глобального інституту жіночого лідерства Австралійського національного університету в Канберрі, називає аналіз компанії Russell Reynolds "надійним":

"Якщо жінки частіше беруть на себе керівні посади під час кризи, то це може означати, що час їхнього перебування на посаді, ймовірно, буде стресовим і коротшим, а роботу перевірятимуть ретельніше".

Серед причин зменшення терміну перебування жінок на посадах також називають плинність кадрів, характерну для періоду криз.

"Вважається, що вони погано працюють, навіть якщо погану роботу спостерігали і до їхнього призначення", – йдеться в дослідженні.
Голова Russell Reynolds Лора Сандерсон стверджує, що, за даними дослідження, з 2018 року жінки в середньому обіймали посади керівників 5,2 року, тоді як чоловіки – 8,1 року. Такий розрив вона частково пояснює тим, що деякі чоловіки, досвід яких аналізували, були керівниками протягом десятиліть, а один з них обіймав цю посаду 39 років.

Лора Сандерсон також каже, що на посадах керівників дуже низька плинність кадрів, що ускладнює прогрес.
"Я думаю, що чоловіки можуть насолоджуватися більшою підтримкою всередині організації. Вони можуть зазнати великих невдач і знову піднятися. Жінки ж, які були генеральними директорами зазвичай вибирають альтернативну кар'єру", – резюмує вона.
🤦🏻‍♀️ #рукаобличчя #патріархальненько
Іво Бобул, який 4 рази був одружений знов назвав жінок меркантильними і наголосив, що не розуміє «жіночу логіку»

«Жіночу логіку зрозуміти дуже тяжко. Я нормальний мужик. Я розумів, що жінки — більшість — меркантильні. Хай не ображаються на мене, але це правда. Я бачу багато сімей, де він її лупить, а вона біля нього, любить його. Тут ти артист, відома людина, але не складається, бо щось не так іде. І ти це розумієш, що людина просто для того, щоб прізвище було і щоб гроші були. А любов — це вже таке».

При цьому, він розповів що був біднім.
«Вона пішла з іншим хлопцем, бо той був багатий, а я був бідний. — Мені не везло, чесно кажучи, з жінками».

Про меркантильність розповідають чоловіки, в яких не вистачає грошей навіть на себе.
Влучно сказано 👌
🇵🇱⚖️🤰🏻#польша #аборт #праважінок
Європейський суд зобовʼязав Польщу виплатити жінці €16 тисяч компенсації за заборону аборту
Європейський суд з прав людини постановив, що польський закон про заборону абортів з 2020 року порушив права жінки, яка була змушена виїхати за кордон, щоб перервати вагітність. У її плоду діагностували синдром Дауна.

Заборонивши жінці робити аборт, законодавство з юридичної точки зору не дорівнювало «нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню». Проте воно дійсно порушувало її право на приватне і сімейне життя, захищене статтею 8 Європейської конвенції з прав людини.
Польщу зобов’язали виплатити жінці €16 тисяч компенсації.

«Ми боролися за це рішення для кожної жінки, що живе в Польщі. Цей вердикт є ще одним аргументом, що польське законодавство завдає лише страждань жінкам і має змінитися», — йдеться в заяві польської жіночої правозахисної організації FEDERA.

Жінка, відома за криптонімом М.Л., завагітніла в 2020 році. На 14-му тижні вагітності у плода діагностували хворобу Дауна, і вагітній призначили аборт у варшавській лікарні на 28 січня 2021 року.
Проте лише за день до її процедури набуло чинності рішення польського конституційного суду, яке криміналізувало аборти з «євгенічних мотивів», або ж простою мовою — через аномалії плоду. Це означало, що М.Л. більше не зможе перервати вагітність у жодній польській лікарні. Жінка вирушила до Нідерландів, де 29 січня зробила аборт.

«Щоб зробити аборт, їй довелося їхати до Нідерландів, де вона витратила понад 5 500 злотих (€1 275). Хоча лише кілька днів тому вона могла отримати його безкоштовно в сусідній лікарні», — зазначили її адвокати.

У своєму рішенні суд підкреслив, що Європейська конвенція з прав людини ґрунтується на принципі верховенства права, але зазначив, що судова реформа в Польщі ставить під сумнів «законність» Конституційного суду, який заборонив у 2020 році аборти. Європейський суд визнав, що втручання у права М.Л. за статтею 8 не відповідало закону.

«Ми очікуємо, що новий польський уряд лібералізує закон про аборти. Повернення до юридичної ситуації перед рішенням Конституційного суду Польщі (тобто повернення до закону, який передбачає лише три суворі правові підстави для аборту) недостатньо — потрібна повна легалізація аборту», — наголосили у FEDERA.
Історії та новини про життя українських жінок на війні та в тилу на каналі ГО «Український Жіночий Батальйон»🩷

Він є частиною великої волонтерської спільноти, в якій ви знайдете:
▪️ новини та події «Українського Жіночого Батальйону»;
▪️ історії та новини про життя жінок на війні та в тилу;
▪️ розповіді відомих українок крізь призму історії;
▪️ поради від психолога щодо життя в бентежні часи;
▪️ рекомендації, що українського подивитися або почитати.

Доєднуйтесь до спільноти: https://hottg.com/WBattalion 💘
🪖🙅🏻‍♀️ #мобілізація #військові #солдатки #праважінок
Мобілізації жінок в Україні під час воєнного стану не буде
Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час підсумкової конференції у вівторок, 19 грудня.

«Закон про мобілізацію жінок не підпишу. Що стосується про 25 років (вік призову до армії - ред.), якщо всі аргументи будуть викладені. Сьогодні я бачу, що це їм потрібно, то із цим погоджуся», - коротко сказав глава держави. 

Варто додати, що у Верховній Раді представили новий законопроєкт, у якому, зокрема, розглядають можливість військової служби жінок.
HTML Embed Code:
2024/06/26 10:10:09
Back to Top