TG Telegram Group Link
Channel: Схід SOS
Back to Bottom
🗒️ 14 травня о 17:00 відбудеться вебінар «Проєктний менеджмент: від планування до звітування» в межах проєкту «Зростай» від Благодійного фонду «Схід SOS».

👤 Спікер – Андрій Левицький, координатор проєктів «Тепле місто», директор із розвитку соціальної майстерні «WoodLuck», співзасновник «Будуймо Україну Разом».

Під час онлайн-зустрічі ви дізнаєтеся:
✔️ що таке життєвий цикл проєкту;
✔️ про розробку ідеї та індикатори виконання;
✔️ деталі роботи із зацікавленими сторонами та мінімізацію ризиків;
✔️ про бюджет, моніторинг і оцінку;
✔️ ефективні інструменти планування.

🫂 Запрошуємо громадські організації, ініціативи на етапі становлення або з досвідом, а також активістів і активісток, які прагнуть створити власну ГО. Усі деталі шукайте за посиланням.

👉 Реєстрація.
👉 Подія у Facebook.

Нагадаємо, усі попередні вебінари доступні до перегляду.

Проєкт «Зростай» реалізує БФ «Схід SOS» у партнерстві з Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder, Інститутом лідерства та управління УКУ, Громадською спілкою «Освітній дім прав людини в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv» за фінансової підтримки New Democracy Fund.
🌟З нагоди десятиріччя Благодійного фонду «Схід SOS» ділимося історією кол-центру, що зʼявився у травні 2014 року. Загальну кількість звернень за 10 років неможливо підрахувати, проте від 24 лютого 2022 року ми опрацювали понад 500 000 звернень, що рівноцінно ⅔ населення Львова.

У 2014 році майбутні члени та членкині фонду вимушено покинули Луганськ і Крим через окупацію. Вже в Києві усвідодмили, що варто зосередити зусилля на допомозі вимушеним переселенцям і тим, хто прагне покинути ТОТ. Команда запустила гарячу лінію для переселенців із Луганщини, Донеччини та Криму. У руках були кнопкові телефони Nokia та декілька сімкарт. Номери допомоги розповсюджували в соціальних мережах.

Гаряча лінія працювала безперервно. Дзвонили й люди, які були готові допомогти та прийняти постраждалих. Упродовж години телефонували 10-60 осіб. Базою інформації стала Excel-таблиця, а згодом – адаптована CRM-система.

📞Первинно консультували людей щодо безпечного виїзду, оплачували квитки та допомагали з розселенням. Впродовж 8 років вплив розширювався: приймалися гуманітарні запити, надавалися юридичні та психологічні консультації, фіксувалися порушення прав людини тощо.

♥️У 2022 році ми навчилися приймати звернення з усієї країни, також мапували послуги, зберігали корисні контакти та налагоджували теплі зв’язки з іншими організаціями. У релокований офіс в Ужгороді приходили волонтери, саме вони першими відповідали на дзвінки та передавали запити у Дніпро, де розгорнувся напрям евакуації. Чимало волонтерів згодом долучилися до команди.

📲Оператори кол-центру БФ «Схід SOS» на зв’язку з понеділка по суботу (8:00-18:00): 0800 332 614. Отримати консультацію можна й у месенджерах: +38 099 710 48 72 (вайбер), +38 096 108 60 48 (телеграм).

🇺🇦Нагадаємо, з нагоди дня народження фонду ми розповідаємо про всі #напрями_Схід_SOS, що допомагають жителям України. Наша головна мета – вкотре нагадати про зусилля людей, які сміливо рятують і підтримують інших. Дякуємо, що залишаєтеся з нами та довіряєте.

Допомагаємо разом!
🚨Армія рф продовжує прицільно атакувати рятувальні служби та волонтерів

У понеділок, 13 травня, російські окупанти обстріляли автомобіль поліцейських, які приїхали евакуювати цивільних мешканців міста Вовчанськ Харківської області. На Херсонщині ворог скинув з дрону вибухівку на пожежний автомобіль ДСНС.

👨‍✈️🧑‍🚒У Вовчанську російські окупанти відкрили вогонь по машині перед будинком, де жінка чекала на евакуацію. На Херсонщині у селі Кізомис – коли рятувальники працювали на місці ворожого обстрілу.

🚨Окупанти продовжують обстріли гуманітарних місій, знищення складів благодійної допомоги, атаку на енергетичну інфраструктуру та залізницю, перешкоджаючи евакуації населення.

❗️ Умисне нанесення ударів на персонал, об’єкти, матеріали, підрозділи або транспортні засоби, задіяні в наданні гуманітарної допомоги, є воєнним злочином (пункт ііі ч. 2 ст. 8 Римського Статуту Міжнародного Кримінального Суду).

Також армія рф посилила застосування тактики «подвійних обстрілів», навмисно наносячи повторні удари по місцям влучань, де загони ДСНС надають допомогу постраждалим.

Закликаємо мешканців прифронтових населених пунктів завчасно евакуюватися з небезпеки, аби вберегти життя рятувальників та своє власне.

🚨 Від 24 лютого 2022 року разом із партнерами ми врятували зі прифронтових і деокупованих територій більше ніж 80 000 осіб, зокрема й понад 10 000 людей з інвалідністю та представників маломобільних груп населення.

📲 Записатися на евакуацію можна за номером гарячої лінії, що працює з понеділка по суботу (8:00-18:00): 0800 332 614.

Отримати консультацію можна й у месенджерах:
☑️ +38 099 710 48 72 (вайбер);
☑️ +38 096 108 60 48 (телеграм).


ФОТО: Сергій Болвінов, Начальник Слідчого управління ГУНП в. Харківській області.
ДСНС України.
Зустрівся із активістами Благодійного фонду «Схід SOS»

Волонтери запропонували допомогу щодо евакуації населення, розміщення ВПО у місцях тимчасового перебування, психосоціальної підтримки населення, постраждалого від російської агресії.

Організацією створені безпечні простори для жінок та дітей у семи регіонах України: на Київщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Харківщині, Черкащині, Кіровоградщині та Вінниччині, якими можуть скористатись жертви домашнього насильства для отримання допомоги.

«Схід SOS» відкрив для дітей з ТОТ, які хочуть отримати освіту на підконтрольній Україні території, «гарячу лінію»: 0800-332-614.

За цим номером можна отримати консультацію щодо роботи освітніх центрів «Донбас - Україна», процедури вступу до вишів, правовий супровід.

Привітав луганських активістів із 10-річчям створення БФ «Схід SOS». Поінформував про ситуацію у гумсфері та окреслив напрями можливого спільного докладання зусиль. Зокрема, щодо підтримки релокованих закладів медицини та загальної середньої освіти.
🌟З нагоди десятиріччя Благодійного фонду «Схід SOS» ділимося історією напряму моніторингу.

Від початку військової агресії рф і анексування АР Крим у 2014 році, фонд запровадив моніторинг ситуації вздовж лінії розмежування. Під час виїзних місій спеціалісти фіксували ескалацію на фронті, документували свідчення очевидців обстрілів, оцінювали дотримання прав людини під час перетину лінії розмежування чи блокпостів, а також життя у закритих населених пунктах. 🔎

Моніторингові місії охоплюють відвідування прифронтових і деокупованих регіонів України. Цей підхід допомагає виявити та оцінити актуальні потреби постраждалих населених пунктів і розробити рекомендації щодо гуманітарного реагування.

👀Звіти надсилаємо представникам міністерств, місцевої влади, депутатам, міжнародним партнерам, посольствам та іншим зацікавленим особам. За результатами виїздів здійснюємо міжнародні адвокаційні поїздки.

📩Запропонувати співпрацю, залишити запит на отримання допомоги чи відвідування вашого населеного пункту можна за електронною адресою [email protected]

🇺🇦Нагадаємо, з нагоди дня народження фонду ми розповідаємо про всі #напрями_Схід_SOS, що допомагають жителям України. Наша головна мета – вкотре нагадати про зусилля людей, які сміливо рятують і підтримують інших. Дякуємо, що залишаєтеся з нами та довіряєте.

Допомагаємо разом!
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
HTML Embed Code:
2024/06/01 17:09:28
Back to Top