TG Telegram Group Link
Channel: Думай Те | Барометр настрою
Back to Bottom
⚡️Примусова евакуація у 47 прифронтових містах Харківщини, — ОВА

Мова йдеться про ті населені пункти, які знаходяться близько до кордону з рф, а саме пункти Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів.

Самого Харкова це рішення не стосується.
​​⚡️Втрати російських окупантів за даними Генштабу ЗСУ
⚡️Виділено додаткові 3,88 млрд грн на будівництво оборонних рубежів, — премʼєр-міністр Денис Шмигаль

Більшу частину грошей спрямують на фортифікації на Харківщині й Сумщині. Свої частки отримають також Донеччина, Херсонщина та Миколаївщина.
⚡️лукашенко заявив, що ні він, ні путін не хочуть, щоб страждав братський український народ, цю тему «президенти» обговорювали вчораҐ
⚡️В Україні закуплять РЕБ для критичної інфраструктури: Кабмін ухвалив рішення

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Влада фокусується на трьох напрямках у сфері енергетики на тлі постійних російських атак:
▪️швидкі ремонти та відновлення об'єктів генерації та розподілу;
▪️децентралізація енергосистеми (в Україні вже встановлено 120 міні-ТЕЦ);
▪️посилення ППО.
⚡️Доки гальмується підтримка від партнерів, треба збільшувати власні можливості, - Зеленський

"На жаль, частина підтримки гальмується, Треба робити все, щоб збільшувати наші власні можливості тут, наші можливості в Україні", - сказав президент Володимир Зеленський.

Також він наголосив, що нині не можна втрачати час, а навпаки необхідно зосередитись на зміцненні країни.
⚡️Якщо повістка кинута в поштову скриньку, це не вважається належним отриманням повістки, – член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки

За його словами, у новому законі є норма про обов'язкове оновлення даних військовозобов'язаних у ТЦК протягом 60 днів з моменту підписання закону президентом. Прописано, що повідомити про цей обовʼязок можна шляхом надсилання відповідного листа поштою, проте це не стосується вручення повісток.

«…повістка вручається, як і вручалася, — під розпис про вручення», – зазначив Веніславський.
⚡️Німеччина негайно передає Україні систему Patriot. Це станеться втретє, – військовий експерт Bild Юліан Рьопке.
⚡️Росія може готуватися до великомасштабного наступу в Україні вкінці весни або влітку. Росіяни можуть розгорнути наступ відразу в декількох областях, - Financial Times

Як йдеться в публікації Financial Times, про ймовірну підготовку РФ до наступу розповіли українські та західні чиновники, імена яких видання не називає. За даними цих чиновників, Росія може спробувати захопити більше територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонськоїобластей.

Крім того, в публікації Financial Times також йдеться про те, що чиновники в Києві занепокоєні тим, що росіяни можуть готувати напад на Харків. Зокрема, Росія мобілізує сотні тисяч військових та готується до ракетного обстрілу міста.
​​⚡️На сьогодні вже оцифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані, в усіх 24 областях та у Києві, - повідомляє заступник міністра оборони Гаврилюк

Він зазначив, що Міноборони перезапустило електронну систему "Оберіг" і вже було зроблено 23 млн запитів на оновлення даних громадян.
⚡️Атака Ірану на Ізраїль

Головне за ніч:


▪️Американські та ізраїльські військові заявили про перехоплення іранських БпЛА, кількість яких перевищила сотню. Загалом Іран запустив по Ізраїлю понад 200 ракет і безпілотників.

▪️Президент США Джо Байден заявив, що підтримка "безпеки Ізраїлю є залізною", також стало відомо про нараду Байдена з командою нацбезпеки.

▪️Байден провів телефонну розмову з прем’єром Ізраїлю Нетаньягу і оголосив про термінове скликання лідерів країн G7.

▪️Він додав, що військові США допомогли Армії оборони Ізраїлю збити "майже всі безпілотники і ракети", запущені Іраном.

▪️Через атаку Ірану Палата представників США наступного тижня розгляне проєкт закону із допомогою Ізраїлю, повідомив лідер республіканців у Палаті представників Стів Скаліз.

▪️За попередньою оцінкою, збитки, завдані Ізраїлю, були відносно невеликими, враховуючи масштаби атаки — NYT

▪️Іран заявив, що не прагне ескалації або конфлікту в регіоні, але в разі військової агресії Ізраїлю відповість "ще більш потужно і рішуче".
⚡️Сирський зробив заяву у 10 річницю початку АТО на Донбасі

Головком нагадав, що 14 квітня 2014 року на виконання рішення РНБО розпочалася Антитерористична операція. Це була реакція України на захоплення Слов’янська спецпідрозділом ФСБ.

Сирський подякував українським захисникам та захисницям, які навесні 2014 року стали до лав підрозділів Сил безпеки і оборони України.

"Цього дня ми повинні згадати і пом’янути усіх українських захисників і захисниць, які поклали свої життя за свободу нашої держави у протистоянні російській навалі. Вічна слава і вічна пам’ять нашим героям", - зазначив він.
⚡️Світ має все необхідне, щоб зупиняти будь-які засоби терору, потрібні лише рішення, - Володимир Зеленський

Президент України зазначив, що наша країна може зупинити російський терор, тим самим убезпечивши життя всієї Європи від розповзання зла. Але для цього ми потребуємо підтримки наших партнерів.

"Кожен день затримок із допомогою – це нові зруйновані будинки, це додаткові знищені життя", - наголосив Зеленський.
⚡️Палата представників США цього тижня розгляне допомогу Україні, - конгресмен

"Росія починає завойовувати позиції. Україна починає втрачати здатність захищати себе. США повинні активізуватися і надати Україні зброю, якої вона потребує. І я думаю, що цього тижня ми побачимо переважну підтримку в цьому питанні в Палаті представників", - сказав конгресмен Майк Тернер в інтерв'ю NBC News.
​​⚡️Втрати російських окупантів за даними Генштабу ЗСУ
⚡️Макрон хоче домогтися перемир'я в Україні на час проведення Олімпійських ігор

Президент Франції висловив сподівання, що йому вдасться домогтися "олімпійського перемир'я" під час паризької Олімпіади, в той час, як війна між росією і Україною, з одного боку, та Ізраїлем і ХАМАС, з іншого, триває, повідомляє BFMTV.

"Ми хочемо працювати над "олімпійським перемир'ям", і я думаю, що це можливість, за допомогою якої я постараюся залучити багатьох наших партнерів", - заявив він BFMTV.

Еммануель Макрон повідомив, що попросить допомоги у президента Китаю Сі Цзіньпіна, який за кілька тижнів відвідає Париж.

Олімпіада в Парижі відбудеться цього літа - з 26 липня по 11 серпня.
⚡️Велика Британія не буде допомагати Україні збивати дрони, як Ізраїлю через ризик ескалації, — голова МЗС Кемерон
​​⚡️Російські війська почнуть наступ наприкінці травня-початку червня, заявив глава ГУР Буданов

За його словами, ЗСУ готуються його відбити, але без західної допомоги буде "катастрофічно важко".

"Російські війська почнуть наступ наприкінці травня - на початку червня. Я думаю, до цього моменту ми добре підготуємося. І подивимося, як піде далі. Без допомоги західних союзників нам буде катастрофічно важко. І то, за умови, що вона, по-перше, прийде в достатній кількості, і друге - буде йти далі", - заявив Буданов в інтерв'ю німецьким ЗМІ.
​​⚡️Втрати російських окупантів за даними Генштабу ЗСУ
⚡️ Зеленський підписав закон про мобілізацію: закон вступить в силу 16 травня 2024 року.
HTML Embed Code:
2024/05/19 00:00:42
Back to Top