TG Telegram Group Link
Channel: محمود صادقی
Back to Bottom
📌 محمود صادقی در گفت‌وگو با فراز:
مجلس یازدهم هیچ دستاورد ملموسی نداشته است | با شایعه‌سازی می‌خواهند بگویند فلان شخص پشتوانه نظام را برای ریاست مجلس دارد

#اختصاصی_فراز

در آستانه پایان مجلس یازدهم، بحران دستاورد اصول‌گرایان و محمدباقر قالیباف، رییس چهار ساله مجلس، بیش از پیش مطرح شده است.

حتی برخی آمار مشارکت پایین مجلس دوازدهم را نیز گواهی بر عملکرد مجلس یازدهم می‌دانند.

محمود صادقی نماینده مجلس دهم در گفت‌وگو با فراز می‌گوید که نهاد پارلمان در کشور به شکلی نهادی تضعیف شده و یکدستی مجلس در میان اصول‌گرایان چنددستگی‌هایی را به وجود آورده است.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد که منتخبان مجلس دوازدهم نیز قبل از شروع دوره خود، بیش از آنکه دارای برنامه‌های دقیق باشند، به دنبال جایگاه ریاست و دیگر کرسی‌های ریاست بهارستان هستند.

تاجایی که امام جمعه اردبیل نیز از «لابی‌گری‌های عظیم» برای تعیین رییس آینده مجلس خبر داده است. اما چه جریان‌هایی به دنبال لابی‌گری برای تصاحب کرسب ریاست و فضاسازی در این حوزه هستند؟


در گفت‌وگو با صادقی عملکرد مجلس یازدهم و پاسخ این سوالات را بررسی کردیم.

این گفت‌‌وگو را در سایت فراز بخوانید.

@farazdaily
faraz.ir
محسن آرمين در نشست مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران مطرح كرد؛
وتوى قطعنامه عضويت دائم در سازمان ملل شرم آور بود

🔺محسن آرمين نايب رئيس جبهه اصلاحات ايران در جلسه امروز مجمع عمومى اين جبهه، اقدام آمريكا مبنى بر وتوى قطعنامه عضويت دائم فلسطين در سازمان ملل را شرم آور و نوعى چشم بستن به جنايات اسرائيل خواند و ضمن محكوميت آن خواستار راه اندازی کارزاری جهانی علیه این اقدام با كمك نهادهاى مردمى شد.

🔹محسن آرمين كه رياست اين جلسه مجمع عمومى را برعهده داشت، در واكنش به اقدام دولت آمريكا كه در جلسه جمعه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشنهاد قطعنامه این شورا مبنی بر عضویت کامل و قطعی دولت فلسطین در این سازمان را وتو کرد، گفت: آمريكا در حالی به این قطعنامه رأی منفی داد که از پانزده عضو شورای امنیت ۱۲ عضو رأی مثبت و دو عضو به آن رأی ممتنع داده بودند. به عبارت دیگر ترکیب آرا به روشنی حاکی از این واقعیت و حقیقت است که آمریکا به تنهایی در برابر اراده جهانی مبنی بر به رسمیت شناختن حق ملت بزرگ و تاریخی فلسطین در تعیین سرنوشت خود ایستاده است.
🔹 نائب رئيس جبهه اصلاحات ايران، نکته جالب توجه در استفاده آمريكا از حق وتو و رد قطعنامه مذکور را استدلال رابرت وود نماینده آمریکا در سازمان ملل دانست و افزود: ايشان در توجیه این موضع دولت متبوع خود گفت كه "پرزیدنت بایدن به وضوح گفته است صلح پایدار در منطقه تنها از طریق راه حل دو کشوری با توافق دوجانبه حاصل می شود و هیچ مسیر ديگرى وجود ندارد که امنیت و آینده اسرائیل را به عنوان یک کشور یهودى دموكراتيك تضمین کند و هیچ مسیر دیگری وجود ندارد که تضمین کند فلسطينيان می‌توانند در آرامش و با عزت در کشور خودشان زندگی کنند."
🔹محسن آرمين تصريح كرد: این سخن نماينده آمريكا در سازمان ملل بدان معناست که از نظر آمریکا هرگونه اقدامی برای راه حل دو کشوری را باید به جلب رضایت رژیم اسرائیل و بدون کمترین فشاری بر این رژیم مشروط کرد، رژیمی که به تصریح مقاماتش اساساً فلسطینی را انسان نمی‌داند و فراتر از آن برای فلسطینی حق حیات قایل نیست و در حال حاضر به رغم موج محکومیت بین المللی همچنان مشغول کشتار و قصابی فلسطینیان و پاک سازی نژادی در غزه است.
🔹 رئيس جلسه مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران اين گفته رابرت وود كه "سؤالات حل نشده ای وجود دارد كه آیا متقاضی دارای معیارهایی است تا به عنوان یک كشور در نظر گرفته شود یا خیر"، را توجيه ديگر نماينده آمريكا در سازمان ملل دانست و گفت: معنای این سخن آن است که از نظر دولت آمریکا، فلسطینیان که در حال حاضر خواهان بدیهی ترین حقوق یک ملت یعنی حق تعیین سرنوشت خویش هستند، صلاحیت برخورداری از چنین حقی را ندارند. این منطق آشکارا به معنای همراهی با اسرائیل در قبال فلسطینیان و اعلام حمایت از جنایات این رژیم نژادپرست در غزه است.
🔹 محسن آرمين در عين حال يادآور شد كه بحران شش ماهه اخیر غزه به رغم تمامی تلخی و هولناکی خود جامعه جهانی را به این نتیجه قطعی رسانده است که دشواره فلسطین و منطقه خاورمیانه بدون تشکیل دولت مستقل فلسطینی قابل حل نیست و هرگونه راه حلی که رسماً و عملاً حق مسلم فلسطینیان در تعیین سرنوشت خویش را به رسمیت نشناسد، استعماری، ظالمانه و محکوم به شکست است.
🔹 وى افزود: آن چه در جمعه گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد در حقیقت افشای چهره ریاکار دولت آمریکا بود که از دهه نود به این سو کوشیده است از خود چهره یک میانجی در منازعه فلسطینی-اسرائیلی به نمایش بگذارد و طی شش ماهه گذشته به رغم سیل کمک‌های تسلیحاتی به اسرائیل، با تظاهر به فشار به اسرائیل و طرفداری از راه حل دو دولتی در فلسطین و ریختن آذوقه به غزه، وجهه خود را در سطح بین الملل حفظ کند. اما طرح پیشنهادی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد در فضای مساعد جهانی و عدم مخالفت اعضای شورای امنیت سازمان ملل با این طرح، آمریکا را ناگزیر ساخت نقاب ریاکاری از چهره بردارد.
🔹 نائب رئيس جبهه اصلاحات ايران تأكيد كرد: آنچه موجب شد آمریکا در برابر جامعه جهانی ناگزیر از تحمل چنین هزینه سنگینی شود معنا و لوازم قطعنامه مذکور بود. مطابق این قطعنامه درصورت تصویب، فلسطین به عضویت رسمی سازمان ملل در می‌آمد و مانند همه اعضای این سازمان، دولتی مستقل و برخوردار از حق دفاع در برابر تجاوز شناخته می‌شد و ادامه حمله اسرائیل به غزه تجاوز و اشغال خاک کشور دیگر و نقض صریح قوانین بین المللی به شمار می‌امد. از این رو وتوی قطعنامه مذکور از سوی آمریکا آشکارا به معنای حمایت از این تجاوز و نسل کشی ملت فلسطین است.

🔹کانال رسمی جبهه اصلاحات ایران
@jebheheslahat
انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها مسئولیت پیامدهای منفی تداوم این وضعیت را متوجه جنابعالی می‌داند/

نامه انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها به رئیس جمهور در مورد برخورد خشونت‌آمیز با بانوان کشور/

به نام خدا
جناب آقای سید ابراهیم رئیسی
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام
درست زمانی که مردم جشن‌های نوروز و فطر را پشت سرگذاشته و امیدوارانه فعالیت سال نو را آغاز کرده بودند، ناگهان با حضور بی‌سابقه و غیرمعمول نیروهای انتظامی در خیابان‌های شهر مواجه شدند. به گونه‌ای که مشاهده صحنه‌های حضور پر شمار ماموران پلیس با همراهی نیروهای لباس شخصی که هیچ مسولیتی را نمی‌پذیرند و مشخص نیست به چه نهادی وابسته هستند، ناظران داخلی و خارجی را بهت زده کرده است. تا جایی که صحنه‌هایی شبیه جنگ داخلی را علیه زنان و نوباوگان ایرانی را تداعی می‌کند.
جناب رئیس جمهور، شما که پیش‌تر قاضی‌القضات کشور بودید، آگاهید که جرم نداشتن حجاب در تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ حداکثر دو ماه حبس یا جزای نقدی اندک پیش‌بینی شده است‌. افزون بر آن، به موجب ماده ۶۵ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ از مجازات حبس کیفرزدایی شده و به مجازات جایگزین تبدیل شده است.
در نتیجه در برخورد با جرمی در این سطح _جرم نداشتن حجاب در ردیف جرایم خرد یا خلافی تلقی می‌شود_ به ویژه در مراحل نخستین و مقدماتی باید متناسب با سطح و میزان مجازات رفتار کرد. لشکرکشی خیابانی برای برخورد با جرمی با این سطح در نظام سیاستگذاری جنایی ایران، مثل شکستن فندق با پتک می‌باشد.
صرف نظر از درستی یا نادرستی صحنه‌های برخورد با نوباوگان ایرانی که در فضای مجازی به صورت گسترده منتشر شده، صرف حضور ماموران پلیس زن و مرد در خیابان‌ها نشان از هراس حکومت از یک طرف و بی‌تدبیری در حل مشکلات اقتصادی، گرانی، تورم، کاهش ارزش پول ملی، فقر مزمن از طرف دیگر دارد.
مضافا آنکه‌، نادرست بودن این شیوه برخورد و برخورد انتطامی با زنان و دختران و پسران جوان و نوجوان ایرانی، مورد اجماع تمامی صاحب‌نظران و دلسوزان کشور است؛ جناب آقای رئیس جمهور، با توجه به اینکه این اقدامات زیر نظر وزارت کشور دولت شما صورت می‌گیرد و هر آن امکان وقوع حادثه‌ای نظیر شهریور سال ۱۴۰۱ متصور است و بدون وقوع حادثه‌ای هم مردم از دیدن چنین صحنه‌هایی به شدت خشمگین می‌باشند، همچنانکه بر اساس قاعده حرمت تنفیر از دین، اینگونه رفتارها موجبات دین‌گریزی می‌شود و موجبات بدبینی بین‌المللی را علیه کشور فراهم می‌نماید، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها مسئولیت پیامدهای منفی تداوم این وضعیت را متوجه جنابعالی می‌داند.
از جنابعالی انتظار می‌رود برای پیشگیری از تکرار پیامدهای ناگوار این برخوردها دستور فرمایید نیروهای فراجا خیابان‌ها را ترک و شرایط عادی و آرامش بر خیابان های کشور حاکم شود.
انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها
چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳

https://modaresinpress.ir/news/4402/
🔴اینجا دانشگاه کلمبیا در قلب منهتن نیویورک است.

چند روز است که دانشجویان حامی مردم غزه و مخالف اشغالگری اسرائیل ‌در ۷۰چادر تحصن کرده‌اند.

آنان شعار می دهند:

‏ liberation is our mission“
‏no more war with our tuition”

“رهایی رسالت ماست"
“دیگر با پول ما جنگی نیست”

🇺🇸 @US_REVIEW 📍پایش آمریکا 📍
اعضای هیئت علمی دانشگاه تگزاس: همبستگی با غزه دربردارنده هیچ گونه تهدید به خشونت نبود/ به دلیل واکنش نظامی به یک رخداد دانشجویی، تدریس نخواهیم کرد


⬅️شفقنا-اعضای هیات علمی دانشگاه تگزاس در نامه‌ای از رئیس دانشگاه به دلیل اجازه دادن به پلیس برای تبدیل محوطه دانشگاه به یک منطقه نظامی انتقاد کردند.

⬅️به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، در این نامه خطاب به رئیس دانشگاه تگزاس آمده است: برخی از اعضای هیات علمی امروز به دلیل واکنش نظامی به یک رویداد دانشجویی تدریس نخواهند کرد.

⬅️در این نامه اعضای هیات علمی دانشگاه تگزاس همچنین آمده است: «رویداد همبستگی با غزه دربردارنده هیچ گونه تهدید به خشونت یا اخلال در امر دانشگاه نبوده است.

https://fa.shafaqna.com/?p=1783633

جزئیات👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔 @shafaqna_farsi
درسی از پرچم خونین حقوق بشر در غزه

نویسنده: کامبیز نوروزی (حقوق‌دان)
  
مواجهه دولت ایالات متحده آمریکا و دولتهای اروپایی با فاجعه حمله اسرائیل به غزه و جنایت‌های بی‌سابقه نظامیان اسرائیلی در غزه  درس بزرگ دیگری است برای آن دسته از مخالفان یا منتقدان حکومت ایران که تمام تلاش خود را به نام حقوق بشر بر جلب نظر دولتهای اروپایی و آمریکا متمرکز کرده‌اند.

همه کار می‌کنند خود را به آنها بنمایانند و خوشایند آنها باشند. هر لبخند و جایزه هم آنها را سرخوش و ذوق‌زده می‌کند.

  بیش از ۶ ماه است که نه تنها دست اسرائیل را برای هر جنایت جنگی باز گذاشته‌اند و از کمک به اسرائیل دریغ نمی‌کنند، بلکه مخالفان عملیات نظامی علیه غزه را خصوصا در آمریکا به شدت سرکوب می‌کنند. حمله خشونت‌بار اخیر پلیس آمریکا به اقدام اعتراضی دانشجویان دانشگاه آخرین نمونه حمایت همه‌جانبه ا، جنایت‌های اسرائیل است که به زنان و کودکان و بیمارستان‌ها هم رحم نمی‌کند.

   برای دولتها در روابط بین‌الملل حقوق بشر جز وسیله‌ای برای پیشبرد منافع نیست. آنجا که منفعتی داشته باشند پرچم حقوق بشر را بلند می‌کنند. ولی وقتی منفعتشان نباشد، اگر پرچم حقوق بشر به خون هم کشیده شود یا سکوت می‌کنند یا این پرچم را خونین‌تر می‌سازند چنانکه در غزه از طریق اسرائیل چنین می‌کنند.

   در منطق جاری حقوق بشر در روابط بین‌الملل اتکا به قدرتهای خارجی به نام حقوق بشر و همراهی با آنها و باز کردن پای قدرتهای خارجی برای تحول در جامعه ایران رفتاری در جهت جلب منافع دولتهای خارجی است نه جلب منافع ایران و‌مردم ایران. این کارها دردی از ایران دوا نمی‌کند و بلکه دردهایش را بیشتر کند.
  
   مصلحان واقعی و مدافعان اصیل حقوق بشر، به مردم اتکا دارند نه قدرتهای جهانی.


https://hottg.com/kambiznouroozi @hamidrezajalaeipour
Forwarded from KhatamiMedia
🖋 ضرورت اصلاح رویکردها به آموزش عالی و دانشگاه
در آستانه روز معلم گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با حضور سید محمد خاتمی ارائه شد

بخش اول

گزارش تحقیقی «مسأله دانشگاه در ایران؛ مخاطرات توسعه علمی و چشم‌اندازهای پیش رو» که با مشارکت جمعی از مدیران سابق، نظریه‌پردازان، متخصصان، کارشناسان و فعالان دانشگاهی و دانشجویی، زیر نظر سید محمد خاتمی انجام شده است، ارائه و منتشر شد.

سید محمد خاتمی در نشستی که در آستانه روز معلم و با حضور جمعی از استادان و متخصصان دانشگاه و مدیران پیشین آموزش عالی برگزاری شد، ضمن اشاره به شرایط دشوار و حساس سیاسی و اجتماعی و اقتصادی کشور و گرامی‌داشت روز معلم به تبیین ضرورت‌ و زمینه‌های شکل‌گیری و تدوین این گزارش کارشناسانه و تجربه‌های پیشین مشابه آن پرداخت.

خاتمی گفت این متن چهارمین تلاش پس از گزارش‌های «آسیب‌شناسی اصلاحات»، «مسأله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» و «مسائل آموزش و پرورش» است که در تدوین آن عرف کارشناسانه و تجارب و دیدگاه‌های متخصصان بنای گفت‌وگوی میان نخبگان و جامعه قرار گرفته است.

رئیس دولت اصلاحات گفت: من در این دوره به دوستان گفتم به جای مسائل خیلی کلی، بنیادین و اساسی که باید روی آن فکر کرد، مورد به مورد مسائل را بررسی کنیم؛ مسأله‌شناسی کنیم و اعلام کنیم راه‌حل‌های مسأله چیست.

وی تأکید کرد: ما در این عرصه برنامه ارائه نمی‌دهیم زیرا ارائه برنامه را باید کسانی انجام دهند که امکانات اجرایی در اختیارشان است. رویکرد این گزارش‌ها بیشتر ناظر به شناخت و حل مسأله است.

خاتمی با اشاره به پژوهش آماده شده دربارهٔ آموزش‌عالی ابراز امیدواری کرد که انتشار آن زمینه را برای بحث‌های گسترده‌تر صاحب‌نظران فراهم ‌کند.

خاتمی گفت: باید از تجربه‌ها درس گرفت و رهیافت‌های افق‌گشا را با فهم و نقد عملکردهای گذشته در مقاطع مختلف پیدا کرد. ما در هیچ‌جا خاتم‌الفلاسفه یا خاتم‌العلما نداریم. حتی اندیشه متفکرانی مثل ملاصدرا هم کاملاً رنگ و بوی زمانه خودش را داشته و دارد. یعنی وقتی زمانه عوض شد، ممکن است این تفکرات هم تغییر پیدا کند. بر اساس همین دیدگاه باید تأکید کنم که این متن نهایی نیست، چارچوبی از یک رویکرد است و تلاش شده که مسائل از دیدگاه کارشناسی دیده شوند و راهکارهایی ارائه شوند و اگر دستگاه‌های اجرایی، یا سیاست‌گذاران و سیاست‌ورزان فعلی مسائل آموزش عالی بخواهند به اینها توجه کنند باید از دل این دست گزارش و گفت‌وگوهای پس از آن‌ها برنامه‌هایی اجرایی درآورند.

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به ضرورت بررسی نقادانه سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی در همه زمینه‌ها از جمله حوزه علوم و فناوری به روند تدوین چشم‌انداز بیست ساله کشور و سپس برنامه چهارم توسعه پرداخت که بر مبنای آن‌ها در سال‌های پایانی دولت اصلاحات تلاش‌های زیادی برای ارائه یک مسیر مدون برای توسعه کشور بر پایه توسعه علمی شده بود.

خاتمی در ادامه یادآور شد: افرادی با این دیدگاه و رویکردها مخالف بودند، اولین کاری که کردند، برنامه چهارم را که یک برنامه بسیار مترقی و خوب بود و با لحاظ دیدگاه‌های چشم‌انداز تنظیم شده بود کنار گذاشتند و مسائلی که می‌بینید پیش آمد؛ از جمله بحث طبیعی کردن قیمت‌ها که قرار بود در کل برنامه پنج ساله با یک شیب ملایمی انجام شود تا اثر منفی در جامعه نداشته باشد و در عین حال با سیاست‌های جبرانی، درآمد آن صرف کسانی شود که درآمد کمتری دارند یا بهای حامل‌های انرژی بهبود پیدا کند.

رئیس دولت اصلاحات در ادامه افزود: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند. تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم.

پایان بخش اول
Forwarded from KhatamiMedia
🖋 ضرورت اصلاح رویکردها به آموزش عالی و دانشگاه
در آستانه روز معلم گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با حضور سید محمد خاتمی ارائه شد

بخش دوم و پایانی

خاتمی در ادامه با تأکید بر اینکه آموزش عالی از مهمترین نهادهای امروز جامعه ما است، اظهار داشت: دانش همیشه در عرصه حیات اجتماعی انسان جایگاه خودش را داشته است، ولی اولاً دانش به معنای جدید کلمه امر تازه‌ای است و ثانیاً باید توجه داشت که ضرورتاً متصدی امر دانش مجموعه آموزش عالی و افراد تشکیل دهنده این نهادها هستند و باید این موضوع مسأله اصلی و واقعی نهاهای تصمیم‌گیری‌ برای دانشگاه و جامعه باشد. مثلاً در آن زمان ما دیدگاهی در زمینه اداره دانشگاه‌ها بر پایه هیأت امنا و انتخاب مدیران داشتیم، این رویکرد اگرچه کامل نبود ولی قبول داشت که اعضای هیأت علمی افرادی را برای ریاست دانشگاه به وزیر علوم معرفی کنند و او در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند و فردی برای ریاست دانشگاه انتخاب شود که حمایت عموم دانشگاهیان را با خود داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: در حوزه علم و آموزش و دانشگاه مثل هر حوزه دیگر، اولین اصل «رویکرد» است. اگر دیدگاه ما به جهان، انسان و جامعه اصلاح نشود و به زندگی، نظم و سامان اجتماعی متناسب با نیاز و خواست انسان امروز و مقتضیات جهانی نگاه نداشته باشیم، معلوم نیست راه‌حل‌های مطرح شده برای مسائل پیش رو بتواند کارآمد باشد.
اصل دوم «کارشناسی» است یعنی باید به مسائل و تنگناها و بحران‌های موجود کارشناسانه پرداخت و کارها را به کاردانان آگاه و روشن و بیدار سپرد، نه آنکه با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت. حداقل این است که زمینه‌های آزادانه و مؤثر گفت‌وگو را در جامعه، میان اهل نظر و فن فراهم شود که بتوانند نظرشان را مطرح کنند و این فکرها به مرحله عمل برسانند.

خاتمی در پایان افزود: این روزها کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد، ان‌شاء‌الله خداوند شرّ دشمنان را کم کند و در موقعیت کنونی ما دیگر شاهد تنش تازه‌ای در عرصه حیات منطقه‌ای و ملی نباشیم؛ و جامعه ما بتواند راه توسعه مردم‌سالار را با سلامت و امنیت طی کند. به هرحال چشم امید ما همیشه برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها در همه زمینه‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان عزیز است.

متن کامل این گزارش در ادامه قابل دریافت و مطالعه است.

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia
Forwarded from KhatamiMedia
گزارش مسأله دانشگاه در ایران.pdf
963.1 KB
🖋 متن کامل گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با مقدمه سید محمد خاتمی
Forwarded from KhatamiMedia
چکیده گزارش مسائل دانشگاه.pdf
95.8 KB
چکیده گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با مقدمه سیدمحمد خاتمی
متن پیشنهاد رژیم صهیونیستی به جنبش حماس برای آتش‌بس

روزنامه الاخبار متن پیشنهادی را که طرف مصری روز جمعه ۲۶ آوریل به رهبری جنبش حماس رسانده است، منتشر کرد.

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1475656

@ilnair
HTML Embed Code:
2024/05/01 15:35:51
Back to Top