TG Telegram Group Link
Channel: روزنامه دنیای اقتصاد
Back to Bottom
سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد:

انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها


👤 دکتر سیدمحمدکاظم سجادپور

✍️ روشن است که در حال حاضر انتخابات آمریکا حول دو شخصیت کاملا متفاوت می‌چرخد.

✍️ بایدن، کاندیدای حزب دموکرات شخصیتی است که تجلی و تبلور نظام ایالات متحده در تمامیت آن است.

✍️ او با توجه به مراحل گوناگونی که در زندگی سیاسی خود داشته، محصول نهایی نظام (Establishment) آمریکا و نخبگان حاکم بر آنهاست.

✍️ هرچند که ترامپ یک دوره رئیس‌جمهور آمریکا بوده، اما نسبت به نظام سیاسی و مخصوصا نخبگان حاکم آن نه فقط خودی محسوب نمی‌شود، بلکه تمایلات خاصی بروز داده و می‌دهد که همگی نشانه‌هایی از شک و تردید او درخصوص نهادها و نخبگان حاکم است.

✍️ به راحتی می‌‌توان او را بی‌ایمان و بی‌باور به کارآیی مخصوصا جنبه‌های سیاسی نخبگان حاکم دید.

✍️ شخصیت ترامپ، توده‌گرا، پرخاشگر، ناامن، توطئه‌اندیش و البته توانا در ایجاد ارتباط با مردم و اقشار عادی اجتماعی است.

✍️ بایدن، نخبه‌گراست و با اقشار فرادست اجتماعی بهتر می‌تواند ارتباط برقرار کند. او اهل سازماندهی و اجماع‌سازی است.

✍️ بایدن ایدئولوژیک و با چارچوب‌های شناختی مشخص نسبت به آمریکا و جهان است و در مقابل، ترامپ، اهل معامله و در حوزه مسائل کلان و استراتژیک دیدگاه‌های سیالی دارد.

✍️ بایدن یک سوسیال دموکرات و ترامپ یک لیبرال افراطی مخصوصا در کاهش مالیات‌هاست.

✍️ با دو آمریکا روبه‌رو هستیم؛ ترامپ آمریکای باز از نظر اقتصادی (نه البته در تجارت) و بسته از نظر فرهنگی و اجتماعی را نمایندگی می‌کند و بایدن اقتصاد باز ولی با مقررات و ضابطه‌مند و تا حدودی بسته درباره ایجاد برابری اجتماعی همراه با آزادی‌های گسترده ذهنی را دنبال می‌کند.

✍️ نژاد و فرهنگ در میان موضوعاتی عمیقا جداکننده هستند...

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #انتخابات_آمریکا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✍️ دکه

🗣️ در اخبار روزنامه های امروز می توان به چند خط خبری مشترک پی برد: دیدار رهبری با کارگران؛ سفر ابراهیم رئیسی به سریلانکا و انهدام باند فحشا در ایران.

▶️ دنیای اقتصاد

این روزنامه با بررسی رابطه متغیرهای پولی و درآمدهای نفتی در 14 کشور در تیتر یک خود با عنوان «کپسول نفتی مهار تورم» نوشت، در دهه های اخیر مشاهده شده که کشورهای صادرکننده نفت با پدیــده تورم دســت و پنجه نرم می کنند.

ســوال کلیدی این اســت که آیا درآمدهای نفتی باعــث ایجاد تورم می شود یا نوع هزینه کرد دولت ها و عدم تنظیم منابع و مصارف باعث وجود تورم مزمن در کشورهای صادرکننده نفت می شود؟

این گزارش افزود، وجــود درآمدهای نفتی، فی نفســه عاملی برای وجود تورم نیست، بلکه عدم توازن میان منابع و هزینه هــای دولت در قالب کـسـری بودجه که دلیل رشد طولانی مدت نقدینگی اســت، عاملی برای ایجاد تورم مزمن در کشورها است.

عکس یک این روزنامه هم با اشاره به اینکه چگونه مسکو از تحریم غرب سرپیچی می کند در تیتر «نجات روسیه با اقتصاد موازی» نوشت، اقتصاد روسیه بهتر از آنچه انتظار می رفت، کمپین فشار را پشت سر گذاشت.

انعطاف پذیری غیرمنتظره اقتصاد روسیه تا حدی به دلیل زنجیره های تامین جایگزین بوده است.

▶️ اعتماد

این روزنامه تیتر یک خود را به گفت و گو با عباس عبدی در مورد یادداشتی که پیش تر در مورد پاسخ ایران به اسراییل نوشته بود اختصاص داد که تیتر «اسراییل ضربه راهبردی خورده است» را بر خود دارد.

پس از این یادداشت، اعلام شد که علیه وی اعلام جرم شده است. این گفت و گو به بررسی این مسئله پرداخته است.

عکس و تیتر دوم این روزنامه هم ادعاهای رافائل گروسی در مورد پرونده هسته ای ایران را بررسی کرده و با تیتر «بازی شکست خورده بایدن با کارت هسته ای ایران» نوشت، گروسی مدعی است كه ایران «چند هفته دیگر» تا عبور از آستانه گریز هسته‌ای فاصله دارد.

او مدعی شد: «من بارها و بارها به همكاران ایرانی خود گفته‌ام... این فعالیت‌ها باعث سوءظن و با این واقعیت همراه می‌شود كه ما درجه دسترسی و نظارت لازم را كه معتقدم لازم است، دریافت نمی‌كنیم. بنابراین وقتی همه اینها را كنار هم می‌گذارید، مطمئنا با علامت سوال‌های زیادی روبه‌رو می‌شوید» ...

✍️ادامه دارد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
✍️ دکه 🗣️ در اخبار روزنامه های امروز می توان به چند خط خبری مشترک پی برد: دیدار رهبری با کارگران؛ سفر ابراهیم رئیسی به سریلانکا و انهدام باند فحشا در ایران. ▶️ دنیای اقتصاد این روزنامه با بررسی رابطه متغیرهای پولی و درآمدهای نفتی در 14 کشور در تیتر یک…
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ آرمان امروز

این روزنامه عکس و تیتر یک خود را به سخنان رهبر انقلاب در دیدار با جامعه کارگری اختصاص داده و در تیتر «توقعات آمریکا تمامی ندارد؛ تسلیم زورگویی ها نمی شویم» می نویسد، رهبری در دیدار هزاران نفر از کارگران ضمن تاکید بر نقش کلیدی کارگران در جهش تولید افزودند حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد.

یکی از تیترهای خبری دیگر این روزنامه بررسی وضعیت مجلس با عنوان «آزمون بهارستان در چند صدایی و کارآمدی» است. در بخشی از این گزارش آمده است:

از ابتدای ســال گذشته که به نوعی سال انتخابات محسوب می شد همه در تلاش بودند که مجلسی کارآمد روی کار بیاید ولی هرچه به انتخابات نزدیک شدیم از این تعریف فاصله گرفیتم و در نتیجه یک مجلس یکدست اصولگرا روی کار آمد.

در این گزارش همچنین آمده است که همچون دوره های ســابق، تعداد اقتصادخوانده ها، بدون در نظر گرفتن راه یافتگان بــه مرحله دوم، باز هم اندک اســت.

«زنگ خطر تشدید جرایم سازمان یافته» عنوان گزارش دیگری است که ضمن بررسی جرایم سازمان یافته و شبکه ای در دنیا، گریزی هم به ایران زده و می نویسد، در ایران، در دو دهه اخیر جرایم شبکه ای و سازمان یافته، با بستر فضای مجــازی و در قالب خرید و فــروش نوزاد، دارو و اســلحه شــکل گرفت.

حالا این نوع جرایم به فضای واقعی ایران نیز سرایت کرده اســت. «شناســایی باند های سازمان یافتــه قاچاق دختران و خانه های فحشــا و فســاد» موضوعی بود که روز گذشــته ســردار منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا آن را مطرح کرد.

این روزنامه همچنین در گزارشی مسئله مطرح شده در مورد مذاکرات مستقیم ایران و امریکا را هم بررسی می کند.

▶️آرمان ملی

تیتر یک این روزنامه با اشاره به لزوم تحول مثبت و رو به بهبود در دولت با تیتر «تقویت کابینه یا چرخش مدیران» می نویسد، همگان معتقدند که دولت رئیسی در آستانه سومین سال عملکردی خود نیاز مبرمی به تغییر نفرات و جایگزینی افراد تواناتر، مجرب تر و متخصص دارد تا شرایط حاضر را تغییر دهد.

بسیاری از این افرادی که از ابتدای دولت رئیسی با رئیس جمهور همراه بوده اند طی این سال ها فقط سمت و صندلی هایشان تغییر کرده و اساسا دولت عقیده ای به کنارگذاشتن افراد نداشته است.

عکس یک این روزنامه هم به بررسی سرنوشت «خط لوله صلح» انتقال گاز ایران به پاکستان پرداخته و آن را دیگر بی معنا می داند.

نرسی قربان، کارشناس حوزه انرژی، در همین رابطه می گوید، قرار بود 60 درصد این گاز به هند برود 30 درصد به پا کستان و 10 درصد هم در جنوب ایران مصرف شود.

زمانی که هند از این خط حذف شد و با فشار آمریکایی ها کنار رفت شاید از منظر اقتصادی هم این خط لوله و مساله انتقال گاز ایران به پاکستان چندان مقرون به صرفه نباشد.

این روزنامه همچنین ضمن ارائه جزییات تکان دهنده از عملیات پلیس در زیر پوست شهر با تیتر «از انهدام خانه های فساد تا مقابله با قاچاق زنان» به ابعادی از جرایم سازمان یافته اشاره کرد.

در بخشی از این گزارش به نقل از فراجا آمده است، پروژه «سرویسِ اسکورت» شاخه خارجی یک باند فساد و فحشاء بود که اقدام به شناسایی، جذب و انتقال دختران برای خدمات جنسی و قاچاق آنها به خارج از کشور می کرد که مورد شناسایی قرار گرفت و منهدم شد.

این روزنامه یک گزارش هشدارآمیز هم دارد و آن وضعیت بحرانی و صندلی های خالی در رشته‌های بیهوشی طب اورژانس، جراحی عمومی، داخلی و حوزه های دیگر است.

وزرای سابق بهداشت و رییس كل نظام پزشكی، با هشدارهای جدید نسبت به تبعات تصمیمات غیرعلمی و آسیب‌زا برای آموزش پزشكی و مردم، پیش‌بینی كردند كه با این تصمیمات كه بی‌رغبتی دانشجویان پزشكی به ادامه تحصیلات تكمیلی را رقم زده در آینده نزدیك، ایران به واردات پزشك محتاج خواهد شد.

«تصویر محرومیت در ایران» گزارش تازه ای از مرکز پژوهش های مجلس است که معتقد است 30 درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان در محرومیت هستند.

پس از سیستان و بلوچستان، استان‌های كرمان و خراسان جنوبی بیشترین درصد محرومیت را داشته‌اند و سمنان، اصفهان و قزوین كمترین درصد محرومیت در بین خانوارها را دارا هستند...

✍️ادامه دارد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
. مروری بر روزنامه های صبح امروز: ▶️ آرمان امروز این روزنامه عکس و تیتر یک خود را به سخنان رهبر انقلاب در دیدار با جامعه کارگری اختصاص داده و در تیتر «توقعات آمریکا تمامی ندارد؛ تسلیم زورگویی ها نمی شویم» می نویسد، رهبری در دیدار هزاران نفر از کارگران…
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ هم میهن

عکس یک این روزنامه با عنوان «کارنامه امریکا شش ماه پس از جنگ» به نمره امریکا در 6 آیتم از 20 نمره پرداخته و می نویسد، امریکا در حمایت از اسراییل در دفاع از خود و از بین بردن تهدید حماس نمره 18 گرفته است.

در آزادی گروگان ها نمره 15 ، تضمین جان غیرنظامیان نمره 11، تسهیل ورود کمک های بشردوستانه نمره 9 گرفته است.

این گزارش در حقیقت دیدگاه یک اندیشــکده آمریکایی اســت کــه عملکرد دولــت این کشــور را در قبــال جنگ غزه ارزیابی کرده است.

«دیپلماسی در جنوب آسیا» روایتی است از سفر ابراهیم رئیسی به سریلانکا.

در جریان سفر رئیسی، ۳ پروژه حوزه انرژی شــامل انتقال آب، سدســازی و نیروگاه سازی که توسط مهندسان ایرانی ساخته شد، با حضور دو رئیس جمهور به بهره برداری رسید.

«مهاجرت با ویزای جعلی» هم گزارشی است از بازار سیاه مهاجرت و کسب و کار غیرقانونی که برای خروج افراد از کشور ایجاد شده است.

در این گزارش ماجــرای مســیرهای قانونــی و غیرقانونــی مهاجرت و بــازاری که در ســایه آن شــکل گرفته از سوی ســه نفر روایت می شود.

آنها در روایت خود می گویند، برای صدور ویزای تحصیلی جعلی گفته نمی شود که این پرونده برای کدام کشور است. یک دعوتنامه جعلی از طرف یک استاد ساخته و بعد مشخصات پرونده داده می شود.

حتی معلوم نیست که این مشخصات واقعی است یا جعلی. فرد واسط قراردادی به مبلغ 12 هزار و 500 یورو می بندد؛ اگر ویزا را دریافت کنی و پول را نپردازی، کاری می کنند که دیگر نتوانی از کشور خارج شوی.

▶️ کیهان

تیتر و عکس یک این روزنامه دیدار رهبر انقلاب با کارگران را برجسته کرده؛ ایشان با تأکید بر اینکه کارگر ماهر، با روحیه و پرانگیزه رکن «جهش تولید» است، گفتند: تحقق شعار امسال براساس نظر کارشناسان و صاحب‌نظران، نیازمند مشارکت مردم است که در این صورت، مشکلات کاهش می‌یابد و با تقویت اقتصاد کشور، دست کارگر هم پر می‌شود.

این روزنامه در گزارش دیگری باعنوان «همصدایی دلالان و مدعیان اصلاحات علیه قانون مالیات بر سوداگری» نوشت، تصویب مالیات بر سوداگری در مجلس که شامل نیم درصد جمعیت کشور یا همان ثروتمندان می‌شود موجب شده که دلالان و اصلاح‌طلبان در برابر مردم صف‌آرایی کنند؛ تا جایی که وزیر ارتباطات دولت روحانی که تخصصی در اقتصاد ندارد کشور را تهدید کرده است!

کیهان در «یادداشت روز» خود با عنوان «اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است» به نقل از روزنامه آمریکایی «فایننشال‌تایمز» نوشت: «قرار بود اسرائیل سرمایه راهبردی آمریکا باشد اما تبدیل به یک وبال راهبردی برای آمریکا شده است».

ستون «خبر ویژه» این روزنامه هم مملو از خبر است:

روزنامه هم میهن سه شنبه 4 اردیبهشت ماه گزارشی با عنوان «شکستن بال دوم اصلاحات» منتشر کرد که در بازخوانی توقیف دسته جمعی مطبوعات در اردیبهشت ماه 79 بود.

کیهان در همین رابطه با تیتر «شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان» نوشت، روزنامه هم‌میهن، توقیف نشریات زنجیره‌ای در اردیبهشت ۱۳۷۹ را «شکستن بال دوم اصلاحات» وانمود کرده و حال آن که کارکرد آنها، شارلاتانیسم و ویرانگری منافقانه بود و نه اصلاحات.

«عملیات پیچیده ایران در جهان طنین انداخته است» عنوان گزارش دیگر است که به نقل از مراد یشیلتاش، استاد دانشگاه ترکیه، می‌نویسد:

پاسخ ایران به اسرائیل، اولین مورد از سال ۱۹۷۳ بود که یک دولت، پاسخ نظامی به اسرائیل داد و بدین وسیله وضعیت طولانی مدت مصونیت اسرائیل را مختل کرد.

«ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!» هم گزارش دیگر کیهان است که در آن آمده است: عباس عبدی که در ابتدای دهه هشتاد به علت فروش اطلاعات کشور به بیگانگان محکوم شده بود، در مطلب کوتاه خود در روزنامه اعتماد برای اینکه نشان دهد منتقدان و مخالفان‌شان جریانی «هتاک» و «بی‌اخلاق» است؛ از عبارات زیر و یا مشابه آن استفاده کرده است: «قدرت‌محور»، «فرصت‌طلب»، «دارای نفاق»، «استفاده ابزاری از دین»، «فرقه‌ای»، «باندی»، «تخریبگر»، «ضد علم»، «طرفدار نظریه توطئه(متوهم)»، «هتاک»، «غیردینی»، «ویرانگر»، «قدرت‌طلب»، «فاسد و توجیه‌گر فساد»، «بی‌شخصیت»، «بی‌اخلاق»، «بی‌شرم»، «دروغ‌گو»، «تهمت‌زن»، «مذبذب».

ردیف کردن حداقل ۲۰ فحش و ناسزا در یک نوشته کوتاه، رکوردی تازه در مطبوعات کشور است و این موفقیت را می‌توان به روزنامه اعتماد و نویسنده آن تبریک گفت و خطاب به آنان نوشت که بله شما درست می‌گویید؛ مخالفان‌تان خیلی هتاک، بی‌اخلاق و بی‌ادب هستند!.

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣 چتر آلمانی مستاجرها چگونه است؟ / سرمشق تنظیم اجاره‌بها

🟡 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

◀️ در آلمان منظومه‌ای از 6 واقعیت و سیاست، بازار اجاره‌بها را تحت کنترل خود دارد بطوریکه موجر و مستاجر در نقطه‌ای که مطلوب هر دو است،‌ در این بازار به تعادل می‌رسند.

🔺در ایران مسولان برای کمک به مستاجرها، «حد معین برای رشد سالانه اجاره‌بها» طراحی کرده‌اند که برای تصویب به شورای نگهبان رفته است.

🔺براساس این طرح، تورم اجاره مسکن به اندازه نصف تا 100 درصد تورم عمومی می‌تواند افزایش پیدا کند که میزان آن را دولت تعیین خواهد کرد.

🔺طراحان، به مدل‌های جهانی «تعیین اجاره‌بها» استناد می‌کنند و می‌گویند چون که در غرب نیز اجاره‌بها تعیین می‌شود و جواب هم داده است، در بازار اجاره مسکن کشورمان نیز جواب می‌دهد.

🔺این فرضیه مسولان، سوءبرداشت بزرگ از حقایق بازار اجاره مسکن کشورهای موفق است.

🔺آلمان بهترین الگوی تنظیم اجاره‌بها با مداخله دولت را دارد.

🔺در آلمان، دو شرط لازم برای اعمال نرخ رشد اجاره‌بها از سوی دولت به موجرها، محقق شده است؛ این دو شرط شامل «نوسان محدود تورم عمومی» و «نوسان محدود تورم اجاره» است.

🔺وقتی میزان رشد اجاره‌بها در آلمان بین حدود یک درصد تا 2 درصد است، در این صورت، تعیین فرمول رشد سالانه قابل پذیرش است.

🔺در الگوی آلمانی، رشد سالانه اجاره‌بها در هر سال براساس میانگین رشد اجاره‌بهای 4 سال گذشته تعیین می‌شود.

🔺این مدل باعث می‌شود موجرها از روی «روند اخیر بازار اجاره» بتوانند برای ملک‌شان بابت اجاره، مبلغ تعیین کنند.

🔺حلقه دیگر از این منظومه، «رابطه پرداخت قسط وام مسکن» با «نیاز موجر پرداخت‌کننده قسط به دریافت اجاره‌بها» است.

🔺از آنجا که بازار وام مسکن در اکثر کشورها از جمله آلمان،‌ کار می‌کند، موجرها نیز خانه‌های خود را با وام،‌ صاحب شده‌اند. به همین خاطر هنگام اعمال سیاست‌های دولتی تنظیم اجاره‌بها، مالکان از بازار اجاره‌داری خارج نمی‌شوند بلکه به پذیرش آن متمایل می‌شوند.

🔺همچنین مالیات سالانه نیز عاملی برای تداوم اجاره‌داری است.

در ایران اما سال 1400 به محض اعمال سقف رشد مجاز اجاره‌بها، گروه زیادی از موجرها از بازار خارج شدند. چون نه قسط وام دارند و نه مالیات.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مسکن #اجاره #اجاره_بها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جو بایدن همچنان با آدم فضایی‌ها دست می‌دهد

🔺️رییس‌جمهوری آمریکا در کارزار انتخاباتی خود در فلوریدا مجددا با یک موجود خیالی دست داد. او مدت‌هاست که با موجودات خیالی، اینگونه مراوده دارد.

🔺️چندی پیش، وزارت دادگستری‌ آمریکا در گزارشی از پریشان‌حالی وی نوشت و او را مردی ساده با مشکلات حافظه‌ای خواند

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سفر به بهشت هزار تکه

🏞 اردیبهشت است و فصل سفر به مناطق کمتر شناخته شده اما بی‌نظیر و چه جایی بهتر از بهشت هزار تکه کرمانشاه: "تالاب هشیلان".

🏞 منطقه محاظت شده‌ای که زیست بوم انواع حیوانات و پرندگان از مارهای آبی گرفته تا فلامینگو است.

🏞 تالابی که از ۱۱۰ جزیره تشکیل شده و پس از بارندگی به زیر آب می‌روند و با پوشش گیاهی خاص خود یک منظره بی‌نظیری را به تصویر می‌کشد.

🏞 در سفر به کرمانشاه در مسیر روانسر روزی را در روستای الهیارخانی برای تماشای این طبیعت بکر و بسیار زیبا بگذرانید و البته نکات مهم سفر به مناطق محافظت شده را هم درنظر بگیرید.

📹 تصویر توسط کامران کرمی، خبرنگار دنیای اقتصاد برداشته شده است.

#دنیای_اقتصاد #گردشگری #کرمانشاه #تالاب_هشیلان #بهشت_هزارتکه #سفر_به_ناشناخته‌ها #ایرانگردی #سفرهای_بهاری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
کاهش تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها در فروردین / اثر تورمی حذف ارز 4200 تومانی تخلیه شد

🔹مرکز آمار روز گذشته گزارش مربوط به تورم خوراکی‌ها در فروردین 1403 را منتشر کرد.

🔹یکی از نکات مهم آمار تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در فروردین‎ ماه، سطح پایین آن نسبت به ماه‌های قبل است.

🔹 این در حالی است که در بهار سال 1401، نرخ تورم نقطه به نقطه کالاهای خوراکی از سطح 80 درصد عبور کرد. به این ترتیب طی دو سال اخیر، تورم کالاهای خوراکی حدود 60 درصد کاهش را تجربه کرده است.

🔹علت این امر به تخلیه اثر تورمی و موقت حذف ارز 4200 و همچنین تعریف تورم نقطه به نقطه بازمی‌گردد که قیمت‌ها در تاریخ مشابه سال قبل را مرجع محاسبات قرار می‌دهد.

🔹منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت کالاهای خوراکی نسبت به ماه مشابه سال قبل است.

🔹عبارت «در فروردین ماه 1403 تورم نقطه به نقطه کالاهای خوراکی 23.8 درصد بوده است» یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، 23.8 درصد بیشتر از فروردین ماه 1402 برای خرید یک «مجموعه یکسان از کالاهای خوراکی» هزینه کرده‌اند.

🔹به این ترتیب می‌توان دید که اثر تورمی سیاست‌های اصلاحی موقت بوده و پس از مدتی، تخلیه اثر تورمی آن‌ها در آمارها نیز منعکس می‌شود.

🔗جزییات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #تورم_خوراکی_ها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 واردات پزشک در کمین ایران

نسخه صوتی

▫️در مرور وب سایت های خبری، ایرنا خبرگزاری رسمی دولت در تیتری با عنوان واکنش مداخله جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای خواننده رپ زیرزمینی به بازتاب مواضع معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره حکم اعدام توماج صالحی پرداخته است. این مقام آمریکایی مدعی شده ابزارهای مختلفی برای اعمال فشار بر حکومت ایران به منظور مقابله با «نقض جدی و فاحش حقوق بشر» وجود دارد.

▫️روزنامه های روز پنجشنبه-6 اردیبهشت- اکثرا دیدار کارگران با رهبری را تیتر و عکس کرده اند. حال خوب کشور در گرو حال خوب کارگر انتخاب اکثر سردبیرها برای تیتر این دیدار بوده است.

▫️فرهیختگان به نقل از یک روحانی نوشته نظام سیاسی از چندقطبی‌سازی در مواجهه با تکثر بپرهیزد و برای دستیابی به درجه کافی از انسجام اجتماعی نیاز به سرکوب تکثرات اجتماعی نیست.

▫️اعتماد گزارشی از مواضع وزیران پیشین بهداشت دارد که می گویند کار در رشته پزشکی به همین روال باشد به زودی ایران محتاج واردات پزشک است.

▫️هم میهن هم گزارشی از بازار پرونق و سیاه برای مهاجرت دارد.

#ترندخوانی


📺 @ecoiran_webtv
بورس، به‌قیمت یا ارزنده؟

🔺شایعاتی درخصوص رشد دلار نیما و کاهش فاصله دلار نیما و آزاد وجود دارد که در روز گذشته بخشی از آن به واقعیت پیوست.

🔺رشد دلار نیما به کانال ۴۱هزار‌ تومان برای اولین‌بار، زمینه را برای حذف این رانت فراهم کرده‌است، اما به‌نظر می‌رسد مقاومت‌‌‌‌‌‌ دولت در‌برابر رشد بیش‌‌‌‌‌‌ از حد دلار نیما در پایان دولت سیزدهم افزایش می‌‌‌‌‌‌یابد.

🔺به این‌معنی که در صورت رشد دلار بازار آزاد، سیاستگذار به رشد نیما تمایل پیدا خواهد کرد. احتمالا فاصله این دو شاخص دلاری در سال‌جاری، به میانگین خود یعنی حوالی ۲۰درصد بازنمی‌گرد.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ادعای جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا: ایران تعداد زیادی پهپاد به روسیه داده و این موضوع برای امنیت اروپا بسیار نگران‌کننده است

🔹اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات خاورمیانه را متزلزل می‌کند./ فارس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔵 نجات روسیه با «اقتصاد موازی» / وقتی برندها روسیه را تنها گذاشتند

🔺هنگامی که زویا، ۶۲ساله، ساکن مسکو، در اوت گذشته برای دیدار دخترش قصد سفر به ایتالیا را داشت، فرصت را برای خرید ساعت اپل که مدت‌ها آرزوی داشتن آن را داشت، مناسب دید.

🔺به‌طور رسمی، اپل محصولات خود را در روسیه نمی‌فروشد. این غول فناوری مستقر در کالیفرنیا یکی از اولین شرکت‌هایی بود که اعلام کرد در واکنش به حمله گسترده روسیه به اوکراین از این کشور خارج می‌شود.

🔺اما یک هفته قبل از سفر، زویا در حین مرورِ Yandex.Market، به کشفی غافلگیرکننده دست یافت.

🔺این سایت یکی از چندین واکنش روسیه به محدودیت‌های خرید از آمازون است. این سایت محصولات آمازون را تامین می‌کند. ساعت اپل نه تنها برای فروش در وب‌سایت موجود بود، بلکه ارزان‌تر از ایتالیا بود.

🔺زویا ساعت را بدون لحظه‌ای معطلی خرید. کد سریال روی ساعتی که به خانه او تحویل داده شده، تایید می‌کند که این ساعت توسط اپل در سال۲۰۲۲ ساخته شده و برای فروش در ایالات متحده در نظر گرفته شده است.

🔺زویا که خواست تنها به نام کوچکش اشاره شود، به الجزیره گفت: «در فروشگاه به من توضیح دادند که اینها محصولات اصلی اپل هستند که از طریق واردات موازی وارد روسیه می‌شوند.»

🔺او ادامه داد: «فکر می‌کنم خرید آنلاین بسیار ساده‌تر از جست‌وجوی فروشگاه در یک کشور ناآشنا است.»

🔺نزدیک به ۱۴۰۰شرکت، از جمله بسیاری از شناخته‌شده‌ترین برندهای بین‌المللی، از فوریه ۲۰۲۲ اعلام کرده‌اند که در اعتراض به حمله نظامی مسکو به اوکراین، فعالیت‌های خود در روسیه را متوقف یا لغو خواهند کرد.

🔺انعطاف‌پذیری غیرمنتظره اقتصاد روسیه تا حدی به‌دلیل زنجیره‌های تامین جایگزین بوده است.

🔺مورد اپل که محصولاتش در بسیاری از موارد تحت تحریم‌های غرب قرار می‌گیرند، نمونه‌ای از نحوه عملکرد رژیم واردات موازی روسیه در عمل است.

🔗متن کامل

#روسیه #اقتصاد #تحریم #برند

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ و ۴۱ هزار تومانی

معاون ارزی مرکز مبادله ارز:

🔹از اول فروردین ماه تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

🔹برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان ۶۶۲ میلیون دلار،‌ برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۱۰۸میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۰ میلیون دلار به نرخ ۴۴۰۳۸ تومان و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۵۸۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت./تسنیم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تحریف مقاله‌ای از «دنیای‌اقتصاد» در شبکه‌های اجتماعی

◀️ محتوایی تحریف شده از مقاله‌ای که به قلم‌ یک نویسنده مهمان در دنیای‌اقتصاد به چاپ رسیده، در شبکه‌های اجتماعی، این ادعا را القاء می‌کند که امسال نباید منتظر ثبات مالی بود!

🔺 این در حالی است که این مقاله ضمن تشریح متغیرهای اثرگذار بر روند کوتاه‌مدت و بلندمدت تورم، سناریوهای مختلف رشد نقدینگی و سایر پارامترهای موثر بر رشد قیمت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

🔺 قصد نویسنده مهمان آن است که چشم‌انداز پیش‌رو را برای سیاست‌گذاران تصویر کند تا مثل هفته‌های اخیر و مقاطعی از سال گذشته، «شرایط برای فرود انتظارات تورمی» و «ثبات‌بخشی به بازارها» فراهم بیاید.

🔺 با این حال برخی کانال‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی بخش‌هایی از این مقاله را با تیترسازی مخدوش تحریف کردند.

#دنیای_اقتصاد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Forwarded from تبلیغات
Forwarded from ILIA
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
عماد قائنی، مدیر عامل شرکت مشاوره مدیریت ایلیا، در رویداد رونمایی از گزارش مدیران عامل از نگرانی شرکت ها گفت

▫️۹۰ درصد از شرکت ها و کسب‌وکارهای ایرانی مساله نقدینگی دارند و عمده دغدغه‌های مربوط به منابع انسانی، از نگهداشت نیروها به جذب آنان تغییر کرده است. این گزاره‌ها، اشاره به بخشی از داده‌هایی است که در سومین گزارش مدیران عامل با عنوان «حرکت در خلاف جریان» منتشر شده است.

▫️اما چرا «گزارش مدیران عامل»؟ چه دلیلی دارد که نظرات و آرای مدیرعاملان شرکت‌های مختلف در خصوص فرصت‌ها، تهدیدات، تجربیات و پیش‌بینی‌هایی که در کسب‌وکار خود در فضای اقتصادی داخلی داشته‌اند را جمع‌آوری کرد و به صورت یک گزارش منتشر کرد؟

▫️عماد قائنی مدیرعامل شرکت مشاوره مدیریت ایلیا، در ارائه این گزارش می‌گوید: در فضای اقتصادی ایران، هزاران شرکت، موسسه و سازمان وجود دارند که هر کدام سهمی در حرکت این اقتصاد دارند و مجموعه مدونی از این آرا و پیش‌بینی‌ها می‌تواند برای همه‌ی شرکت‌ها و تیم‌هایی که در این فضا فعالیت می‌کنند، مثمرثمر باشد.

منبع: اکوایران

🟦🟪🟨🟩

📍 ارتباط با ما:
وبسایت / لینکدین / اینستاگرام / تلگرام
حضور فنی و مهندسی ایران در سریلانکا

🔺ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، روز سه‌شنبه در پایان سفرش به پاکستان در سفری یک‌روزه عازم سریلانکا شد.

🔺هدف از این سفر افتتاح پروژه چند‌منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» در سریلانکا بود که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است.

🔺ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌‌‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌‌‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعا به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است.

🔺پروژه‌‌‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماما توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تامین شده است و بیش از ۴۰۰ مهندس ایرانی در احداث آن نقش داشته‌‌‌اند.

🔺پروژه چند‌منظوره اومااویا، همچنین ۵‌هزار هکتار از زمین‌‌‌های کشاورزی سریلانکا را تحت آبیاری قرار می‌دهد.

🔺رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما با کشور‌‌‌های آسیایی و همسایه مستقل، بنای توسعه مناسبات را داریم، اظهار کرد: ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشورهای آسیایی، همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو ملت رقم بزند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سریلانکا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی

🔹مدیرعامل شرکت توانیر: براساس قولی که داده شده بود ۵۰۰۰ میلیارد تومان اول اردیبهشت به بورس انرژی تزریق شده بود و اکنون در هفتۀ دوم اردیبهشت نیز ۵۰۰۰ میلیارد تومان دوم نیز تزریق شد.

🔹پیش‌بینی می‌شود با تزریق این مبلغ و اعتبار باقیمانده در حساب‌های وکالتی شرکت‌های توزیع در هفتۀ گذشته، شاهد افزایش حجم معاملات در بورس انرژی برای هفتۀ آتی باشیم.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سایه روشن سهام سرخابی‌ها

🔺در روزهای اخیر بلوک ۸۵درصدی سهام سرخابی‌ها واگذار شد. با این واگذاری‌ها پرسپولیس رنگ و بوی بانکی و استقلال حال و هوای پتروشیمی به خود گرفت.

🔺دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به خرید سهام این دو باشگاه در محافل و رسانه‌‌‌های ورزشی و اقتصادی وجود دارد. 

🔺گروهی از سهامداران شرکت‌های خریدار سرخابی‌‌‌ها نیز معتقدند که تملک استقلال و پرسپولیس بدون هیچ پشتوانه درآمدی، منفعتی برای شرکت‌های خریدار ندارد‌‌‌. 

🔺سال‌هاست که در خصوص دریافت حق پخش زنده تلویزیونی و تبلیغات محیطی بین باشگاه‌‌‌ها و نهادهای مرتبط جنگ و جدل وجود دارد.

🔺گروهی از هواداران این دو تیم امیدوارند که با مالکان جدید، اوضاع مالی این دو تیم بهبود یابد و این تیم‌‌‌ها در رقابت با تیم‌‌‌های صنعتی لیگ برتر از قافله عقب نمانند.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
HTML Embed Code:
2024/04/25 09:10:00
Back to Top