TG Telegram Group Link
Channel: عصر مستند
Back to Bottom
Forwarded from defc
🔺یک مرد، یک شهر/ درباره مستند «غیرمسکونی»

🔸مستند «غیرمسکونی» (مسعود زارعیان) روایت تلاش یک روحانی برای سامان دادن به وضعیت یک محله است.

#مستند
#سینما_حقیقت

defc.ir/post/5812

@defcir
🔆متاسفانه با خبر شدیم دوست خوبمان محسن جعفری راد منتقد و مستندساز دعوت حق را لبیک گفته و از میان ما پر کشید

برای او آرامش و غفران الهی را از درگاه ایزد منان طلب می کنیم

@asremostanad
مستند"رازهای ژاپن:مدارس ابتدایی" در هاشور
در جوامع بین المللی، یکی از مهمترین علت موفقیت کشور ژاپن را، سیستم تربیت و پرورش مردمش می‌دانند. نظام حاکم در ژاپن، بیشترین تمرکز علمی و مدیریتی خود را روی دوران تحصیل مردمش گذاشته است. که این نظام آموزش و پرورش تا به الان برای همگان بصورت رازی سرپوشیده بوده، چرا که به خاطر وجود قوانین مدنی، فرهنگی و اجتماعی حفظ حریم شخصی افراد، به هیچ کس اجازه‌ی ورورد به مدارس داده نمی‌شود. بخصوص در مدارس دوره‌ی ابتدائی.
در این مستند، تیم تولید کننده موفق می‌شود تا وارد یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین مدرسه‌ی ژاپن، که در استان کیوتو هست، بشود و از سیستم و برنامه‌های مدیریتی مدرسه، شیوه‌ی آموزش تحصیلی دانش آموزان و همینطور قوانین مدرسه اسناد و گزارش‌های مهمی را ثبت و ضبط کند.
در این مستند به برنامه‌های درسی دانش آموزان در مدرسه، فعالیت‌های کمک آموزشی، شیوه‌ی تدریس معلمان، امکانات رفاهی مدرسه و همینطور آموزش‌ مهارت‌های زندگی به بچه ها پرداخته می‌شود. همینطور وظایف و عملکرد مدیران و معلمان نیز به تصویرکشیده می‌شود.
این مستند می‌تواند منبع مهمی برای متخصصین علوم انسانی، مسئولین آموزش و پرورش و برنامه ریزان این بخش، مدیران و معلمین مدارس و همینطور والدین بچه‌ها باشد تا با شیوه‌های علمی و نوین آموزش و تربیت کودکان و دانش آموزان آشنا شوند.
علاقه‌مندان می توانند، مستند "رازهای ژاپن:مدارس ابتدایی" به کارگردانی محمد صادق صفاجو را در صفحه مستند هاشور تماشا کنند.
.
سایت هاشور
www.hashure.com
.
@hashuremostanad
@sadeghsafajoo
@bahrami_zeinab

#رازهای_ژاپن_مدارس_ابتدایی #محمد_صادق_صفاجو #زینب_بهرامی #ژاپن #آموزش #آموزش_و_پرورش #کودکان #معلم #هاشور #هاشور_مستند #مرجع_مستند_ایران
همیشه همهٔ امکانات در دسترس نیست ولی آدم دلش می‌خواد بعضی خواسته‌هاش رو هم در همین کمبود امکانات عملی کنه. یکی‌ش «مستندسازی با موبایل»ه.
در این‌ دوره شما گام به گام با تولید چنین مستندی آشنا می‌شید.


🕒 مهلت ثبت‌‌نام: اول بهمن ۱۴۰۱

🔗 جزئیات و ثبت‌نام:
🌐 reg.isoa.ir

💠 ارتباط با کارشناس از طریق افزونهٔ چت سایت و در ایتا و تلگرام:
@isoapr_admin

📱 تلفن تماس:
۰۲۵۳۷۸۳۰۸۱۱
زمان پاسخگویی: از ساعت ۱۱ تا ۱۸


مدرسه اسلامی هنر
#یک_قدم_جلوتر...

reg.isoa.ir
eitaa.com/isoapr
instagram.com/isoapr
@isoapr
سومین شماره‌ی پادکست رای‌بُن مستند منتشر شد

این شماره‌ی پادکست به فیلم مستند «عروسک‌ها نمی‌دانند» ساخته‌ی «نوا رضوانی» می‌پردازد.

خلاصه‌ی داستان: فیلمی در دو بخش و درباره‌ی دو دختر که در کودکی ازدواج کرده‌اند. بخش اول: زندگی زن در سال‌های پس از ازدواج. بخش دوم: زندگی کودک در هنگامه‌ی ازدواج.

پادکست رای‌بُن مستند را در کست‌باکس و دیگر اَپ‌های پخش پادگیر بشنوید.

zil.ink/rybondoc


نویسنده و کارگردان: آزادی رضائیان‌مقدم
لوگو: هامد جابرها – استودیو هـ
موسیقی: شهرام غلام‌پور

مجری طرح: رای‌بُن استودیو
انتشار و پشتیبانی: حمیدرضا هدایت
صاحب‌امتیاز و تهیه‌شده در: پلتفرم رای‌بُن مستند

#سینمای_مستند_ایران #رای_بن_مستند #فیلم_مستند #سینمای_ایران #پادکست #تاریخ_شفاهی #نوارضوانی #آزادی_مقدم
Forwarded from Cinemacinema.ir
محکوم کردن فعالیت هنری یه فاشیسم می‌انجامد

گفت‌وگو با همایون اسعدیان


https://cinemacinema.ir/?p=184037

@cinemacinemair
🔆هیات انتخاب و داوری بخش مستند بلند چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، اسامی فیلم های راه یافته به این بخش را اعلام کرد. به گزارش روابط عمومی چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، بر اساس اعلام هیات انتخاب و داوری بخش مستند آقایان: رضا خوشدل راد (تهیه کننده و مستندساز)، مصطفی رزاقی کریمی (مستندساز)، امین قدمی(تهیه کننده و مستندساز)، سلیم غفوری (قائم مقام معاون سیما، تهیه کننده و مستندساز) وخانم مهدیه سادات محور( تهیه کننده و مستندساز)

🌱مستند های بلند راه یافته به بخش مسابقه به شرح ذیل اعلام شد: «۶۴۱۰ روز اسارت » به کارگردانی زهره نجف زاده و تهیه کنندگی سید مصطفی موسوی تبار، «خونه مامان شکوه» به کارگردانی مهدی بخشی مقدم و تهیه کنندگی مهدی شامحمدی، «در پس جنگ» به کارگردانی محمدحسین محمودیان و تهیه کنندگی مرتضی شعبانی، «دنیای وحشی زاگرس» به تهیه کنندگی و کارگردانی فرشاد افشین پور، «کوهستان بی صدا» به کارگردانی فرود عوض پور و تهیه کنندگی پژمان لشکری پور، «غیرمسکونی» به تهیه کنندگی و کارگردانی مسعود زارعیان. چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن به دبیری مجتبی امینی برگزار خواهد شد.

@asremostanad
📣آغاز نمایش آثار کوتاه و مستند در خانه جشنواره و خانه رسانه فجر ۴۱

در روز اول این اکران این آثار در پردیس سینمایی ملت که به اصحاب رسانه اختصاص دارد در ساعت ۱۸ مستند بلند «کوهستان بی صدا» در سالن ۵ به نمایش در می آید. همچنین در برج میلاد به عنوان خانه جشنواره در ساعت ۲۰:۳۰ مستند بلند «کوهستان بی صدا» در سالن ۱ به نمایش در خواهد آمد.

لینک خبر
https://fajrf.ir/ZshFb
🔆معرفی مستندهای جشنواره فیلم فجر ٤١

۱. سفری به دنیای وحشی زاگرس با صدای جادویی استاد!

مستند «دنیای وحشی زاگرس» به کارگردانی فرشاد افشین‌پور، داستانی از حیات وحش متنوع رشته کوه‌های پهناور زاگرس است. کوه‌هایی که غرب ایران را تحت سیطره خود قرار داده و بخشی از حیات وحش آن، سوژه مستند افشین‌پور شده است.
افشین پور که سال‌ها تجربه مستندسازی حیات وحش را داشته و با ساخت اثر «امپراطوری سنجاب‌ها» نظرات بسیاری از مخاطبان این ژانر پرطرفدار را به خود جلب کرده بود، این بار با مستندی متفاوت پای به جشنواره فجر گذاشته است. او برای ساخت این مستند از شانزدهمین جشنواره سینما حقیقت جایزه بهترین تصویربرداری را دریافت کرده بود.
با دیدن فیلم به خوبی می‌توان فهمید که افشین‌پور برای ساخت این فیلم زحمات زیادی کشیده و تلاش کرده تصاویری متفاوت را از حیات وحش غنی منطقه زاگرس به نمایش بگذارد. او پیشتر در گفت‌وگو با تسنیم گفته بود که ۵ سال برای تولید این مستند زمان گذاشته و ۱۰ سال نیز پژوهش کرده است.. پژوهشی که اثرات آن در جای‌جای فیلم قابل مشاهده است.

@asremostanad
🎬کارگردان مستند سینمایی «غیرمسکونی» در گفتگو با روزنامه صبا: سینمای مستند ما سینمای فقیری است

🔺️مسعود زارعیان: متأسفانه سینمای مستند در ایران سینمای فقیری است. ما حدود چهارصد میلیون تومان در موجوع هزینه کرده ایم. از آن جایی که به تنهایی نمی توانستم از پس هزینه  ها بربیایم از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی کمک خواستم و خداروشکر پشت کار آمدند و از اثر حمایت کردند.

🔺️غیرمسکونی در جشنواره تخصصی سینما حقیقت، مهم ترین جایزه که جایزه بهترین کارگردانی است را گرفته است. طبیعتاً خوش بین هستیم که در این جشنواره هم دیده شود.

rooznamehsaba.ir/21278

@rooznamehsaba
٢. مستندی که شاید به تلویزیون نیاید!
مستند «خونه مامان شکوه» به کارگردانی مهدی بخشی‌مقدم و تهیه‌کنندگی مهدی شامحمدی احتمالاً عجیب‌ترین مستند این لیست ۶ اثری است. اثری که شاید هیچ وقت در تلویزیون اکران نشود و مخصوص جشنواره‌ها، اکران‌های دانشگاهی و فضاهای تخصصی باشد.
بخشی مقدم در این فیلم سراغ یکی از آسایشگاه‌های خصوصی ترک اعتیاد در تهران رفته که مخصوص دختران جوان است. در این مرکز تعداد زیادی از دختران جوان و چه بسا دهه هشتادی را می‌بینیم که برای رهایی از شر مواد مخدر پای به خانه مامان شکوه گذاشته و چند ماهی را در این مکان سپری می‌کنند.

این دختران، خاطرات خود از روزهای سیاه اعتیاد و اتفاقاتی که آنها را در این مسیر قرار داده تعریف می‌کنند و کارگردان نیز بدون اینکه حضورش احساس شود، این تصاویر را به نمایش می‌گذارد.
اما نکته عجیب ماجرا در لابه‌لای حرف‌های این دختران، انطباق سخنان آنان با اخباری درباره رسیدن سن اعتیاد به مقطع متوسطه یا دسترسی به مواد مخدر کمتر از چند ده دقیقه در رسانه‌ها دیده می‌شود، اما شاید خیلی از گروه‌ها و افراد، این آمارها را دور از واقعیت و حتی سیاه‌نمایی بدانند.

@asremostanad
۳. زندگی بی‌سر و صدای آقای پیرمرد!
صدا یکی از ارکان مهم در سینما و زندگی همه انسان‌هاست اما گاهی اوقات ساخت فیلم از یک شخصیت بی‌صدا نیز می‌تواند سوژه‌ای جذاب باشد!
مستند «کوهستان بی‌صدا» که در بخش مستند جشنواره فیلم فجر حضور دارد، قصه پیرمرد ناشنوایی به نام حجت است که سالهاست در منطقه‌ای کوهستانی حوالی الشتر لرستان زندگی می‌کند. زندگی متفاوت او و روش‌های متفاوتی که برای ارتباط برقرار کردن با محیط اطرافش انتخاب کرده، این سوژه را خاص و دیدنی کرده است.
محل زندگی او یک تک خانه است که در آن به صورت تنها زندگی می‌کند؛ البته او زن و فرزند دارد؛ پسرانش ازدواج کرده و دخترش هم دانشجو است اما این زن و فرزندان به دلیل مسائلی چون بهداشت، مسافت، آموزش و ... سالهاست که در شهر زندگی می‌کنند.

طبیعتاً آدمی که نمی‌شنود و نمی‌تواند صحبت کند و نزدیک به ۷۰-۸۰ سال در چنین محیطی زندگی می‌کند، شخصیت جذابی برای ساخت فیلم است و فرود عوض‌پور به خوبی توانسته این سوژه را پیدا کرده و همراه با جریان روزمره زندگی‌ او، دنبالش کند.

@asremostanad
Forwarded from defc
🔺مسعود زارعیان: حذف جوایز فنی، بی‌‍مهری فجر به سینمای مستند است

🔸کارگردان «غیر مسکونی» معتقد است جشنواره فیلم فجر با حذف جوایز فنی، به سینمای مستند بی‌مهری کرده است.

#مستند
#غیرمسکونی
#جشنواره_فیلم_فجر

defc.ir/post/5878

@defcir
۳. از دوران طلایی تا مهاجرت، با مردم افغانستان
مستند دیگری که در جشنواره فجر امسال پذیرفته شده، «در پس جنگ» به کارگردانی محمدحسین محمودیان و تهیه‌کنندگی مرتضی شعبانی است.
این فیلم نگاه اجمالی به تاریخ معاصر افغانستان دارد؛ سال‌هایی که کمونیست‌ها کودتا کردند تا بعد که مردم افغانستان در مقابل کمونیست‌ها در درجه اول و بعد وقتی که حکومت شوروی کشورشان را اشغال کرد در برابر این کشور ایستادگی کردند و حماسه‌ای را رقم زدند که خودشان به آن سال‌های جهاد می‌گویند.
دوره جهاد، دوره‌ای طلایی در این کشور است که مردم افغانستان مقابل حکومت متجاوز شوروی ایستادگی می‌کنند و دست به دست هم داده و وطن خود را آزاد می‌کنند.

سال‌های جهاد تقریباً از حدود زمستان ۱۳۶۷ و فاصله کوتاهی از انقلاب اسلامی ایران شروع می‌شود و تا انتهای سال ۱۳۷۰ که رژیم کمونیستی سقوط می‌کند ادامه دارد. البته اوج آن تا سال ۱۳۶۸ است که شوروی خاک افغانستان را ترک می‌کند
مستند با این سؤال آغاز می‌شود که: «بیش از ۴ دهه است که مهاجران افغانستانی را در ایران می‌بینیم‌. بر این مردمان چه گذشته که امروز بسیاری از آنها مهاجر هستند؟»

@asremostanad
Forwarded from Hamid
ایدفا یکی از معتبرترین جشنواره فیلم‌های مستند در جهان حدود ۳۰۰ فیلم از فیلم‌های برگزیده‌اش را به صورت رایگان در دسترس مخاطبان قرار داده که در میان آنها شش فیلم ایرانی هم وجود دارد. می‌توانید از طریق لینک زیر این فیلم‌ها را به صورت آنلاین تماشا کنید.

https://www.idfa.nl/en/collection/free?page=1&fbclid=IwAR1kxSbiiol47fE3HaSAqaiChmbMDJg22c1HXGOW09xzwrRrgsMgNT09oIc
HTML Embed Code:
2024/04/27 15:41:43
Back to Top