TG Telegram Group Link
Channel: گالری نگارهای اشو زرتشت
Back to Bottom
#گرامیداشت:
زاد روز شت اشوزرتشت، نخستین آموزگار یکتاپرستی و اخلاق و دعوت کننده به اندیشه، گفتار و کردار نیک فرخنده باد.

@akherin
《زادروز اَشو زرتشت پیامبر خجسته باد》:

ششم فروردین ماه برابر با خورداد روز از فروردین ماه در گاهشمار فصلی، نوروز وَه(بزرگ)،زادروز اشو زرتشت اسپنتمان خجسته باد.
روزِ هئوروَتات امشاسپند سرکرده و سرور و سالار سال‌ها و ماه‌ها و روزهاست. این روز را با نام “هَودُرو(هفترو)” هم می‌شناسند چراکه در چنین روزی «هفتاد و دو رویداد سرنوشت ساز» در زندگی مردمان ایرانشهر بزرگ پس از زایش پیغمبر پاک سرشت، زرتشت اسپیتمان،روی داده است.
@akherin
"هنگام زادن و بالیدنش، آب‌ها و گیاهان شادمان شدند. هنگام زادن و بالیدنش، آب‌ها و گیاهان بالیدند. هنگام زادن و بالیدنش، همه‌ی آفریدگان سپندمینو به خود مژده‌ی رستگاری دادند: خوشا به روزگار ما! اینک آتُربانی(رهبر و نگهبان دین) زاده شد؛ سپیتمان زرتشت."

اوستای پاک،فروردین‌یشت🙏🔥
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مَهِستان ، پارلمان ایران در دوره اشکانیان نخستین نشست خود را در نوروز سال ۱۷۳ پیش از میلاد با حضور #مهرداد_یکم - شاه وقت - برگزار کرد و نخستین برنهاده یا مصوبه آن انتخابی کردن شاه بود. برکناری شاه نیز در دست همین انجمن قرار گرفت، البته در شرایطی از جمله خیانت به کشور، ناشایستگی و نیز دیوانگی، بیماری سخت و از کار افتادگی. ایران در آن هنگام دارای دو انجمن بود. انجمن شاهزادگان و انجمن بزرگان که نشست مشترک آنها را «مِهستان» می‌خواندند. در سال ۵۲ میلادی، چند روز ایران را بدون شاه گذارد و روز ۱۵ فروردین «بلاش» را از میان شاهزادگان اشکانی به شاهی برگزید که از همه آنان کوچک‌تر بود و استدلال کرد که «مصلحت» انتخاب بلاش را ایجاب می‌کرد. شاه پیشین در ایام نوروز درگذشته بود.

@akherin
خشنو تره اهوراهه مزدا🔥

🌞امروز به روز فرخ و پیروز :
           
#امردادامشاسپند روز🔥
#از ماه فروردین🌹

#سال 3762 زرتشتی🌸
            
۲۵۸۳ شاهنشاهی
26مارس 2024 میلادی🪴

برابر با :

🌻 #سه شنبه ۷فروردین ماه خورشیدی۱۴۰۳

امرداد :بی مرگی ، جاودانگی
@akherin
🔥در پرتو اندیشه ی پاک، روانم را به سوی فردوس رهبری خواهم کرد و با آگاهی از پاداشی که خدای هستی بخش دانا برای کار های نیک مقرر فرموده است، کوشش خواهم کرد تا آن جا که مرا تاب و توان است، مردم را بیاموزم که به راستی گرایند و درستی پیشه سازند. 🤲🔥

🔥گاتهای مقدس، هات ۲۸، بند ۴ 🔥

@akherin
یادی از بزرگان دین 💫

🌟 یاور باوفای زرتشت پیامبر و پیشرو در دین زرتشتی؛ مِیدیوماه:

🌹 بر فروهر همه ی بزرگان دین بهی، درود و ستایش باد.
به ویژه بر بزرگمرد دین بهی، مِیدیوماه اسپنتمان، پسرعموی اشوزرتشت که از برادر به ایشان نزدیکتر و وفادار تر بود.
همان وجود پاکی که از همان روز های نخست پیامبری اشوزرتشت، به دین بهی ایمان آورد و به سخنان پیام آور خدا گوش فرا داد.
همان مقدس والا گوهری که نامش در گاتهای پاک ما آمده و به بزرگی یاد شده است.
بزرگواری که در روز های سخت زندگی زرتشت پیامبر، به ایشان پشت نکرد و نخستین زرتشتی جهان بودن در کارنامه ی افتخار ایشان ثبت شده است.
مگر میشود که به ایشان اندیشید و درس پایداری و مهر و وفا و دینورزی نیاموخت؟ مگر میشود که زرتشتی این گوهر والای هستی را سر لوحه ی خود قرار ندهد و به روان پاکش عشق و ارادت نورزد؟
همان کسی که انجمن مغان از نور و فروهر پاکش، نورانی و درخشان بود.

🔥 مِیدیوماه🍀 از دودمان اسپنتمان مردی است که با آگاهی کامل از دین مزدیسنا خود را وقف پیشرفت آیینِ من کرد.
او کسی است که کوشش دارد زندگی معنوی را به مفهوم واقعی درک کند و آیین مزدا را با کردار و خدمت به مردم، بهتر به جهانیان بیاموزد. 🔥

🌸 گاتهای مقدس؛ هات ۵۱ بند ۱۹ 🌸

میدیوماه نام پسرعموی اشوزرتشت و نخستین ایمان آوردنده به دین
@akherin
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انیمیشن باز سازی شده از شهر #تیسفون پایتخت #ساسانیان

این کلیپ فوق العاده شهر"انبار" که یکی از هفت شهر
#تیسفون بوده را نشان میدهد و که طاق کسری در آن قرار دارد.این هفت شهر به حدی رویایی بوده که در ادبیات عرفانی هفت شهر عشق از آن اقتباس شده است.
اگر چه تیسفون واقعی بزرگتر و بسیار سرسبزتر بوده است اما معماری فوق العاده شهر و استفاده از رنگ آبی در تک تک ساختمان های شهر به زیبایی به نمایش در آمده است.
معماری طلایی ایرانی در این انیمیشن کاملا مشهود است و شهرهایی چون شیراز و اصفهان و یزد نیز شبیه همین معماری را دارا میباشند.
هفت شهر تیسفون در دوران باستان زیباترین شهر جهان بوده بطوری که رومیانی که از این شهر بازدید کردند این شهر را ساخته دست پریان دانستند و اعراب نیز پس از ورود به این شهر آن را همان بهشت وعده داده شده قلمداد کردند..
@akherin
خشنو تره اهوراهه مزدا🔥

🌞امروز به روز فرخ و پیروز :
           
#دی به آذر ایزدروز🔥
#از ماه فروردین🌹

#سال 3762 زرتشتی🌸
            
۲۵۸۳ شاهنشاهی
27مارس 2024 میلادی🪴

برابر با :

🌻
#چهارشنبه ۸فروردین ماه خورشیدی۱۴۰۳

دی به آذر :آفریدگار
🔥زیارت پیر هریشت🔥
@akherin
#جشن_رپیتوین

جشن رپیتوین (هرمزد روز یا یکم فروردین‌ماه) بخشی از جشن بزرگ نوروز است .
ایزد رپیتوین در فرهنگ ایرانی، ایزد دومین گاه روز و همچنین ایزد نیمروز است .
او سرور و نگهبان گرمای نیمروز است که زمانی مقدس در استوره های ایرانی است .
چون آفرینش در این لحظه از زمان صورت می‌گیرد و بازسازی جهان نیز در این زمان خواهد بود .
هر زمان که دیو زمستان به جهان هجوم آورد رپیتوین در زیر زمین پناه می‌گیرد و آب‌های زیرزمینی را گرم نگاه می‌دارد تا گیاهان و درختان از بین نروند .
در واقع رپیتوین نماد گرمای نگاهبان زمین در زمستان است و در بازآمدنش باید نیایشی به جای آورد که آن را «آفرینگان رپیتوین» می‌نامند .
بازگشت سالانه او در بهار بازتابی از پیروزی نهایی خیر است که وی بر آن سرپرستی خواهد داشت .
آمدن رپیتون زمانی است برای شادی و امید به رستاخیز و نمادی از برتری آفرینش نیک است .

درباره رپیتوین در بندهش می‌خوانیم:
«... به ماه آبان بهیزگی، روز هرمزد، زمستان زور گیرد، به جهان در آید، مینوی رپیتوین از روی زمین به زیر زمین شود، آنجا که چشمه آب‌هاست. گرمی و خویدی را به آب درفرستند تا ریشه درختان به سردی و خشکی نخشکد ... چون ماه فروردین، روز هرمزد شود، زمستان را نیرو و پادشاهی کاهد، تابستان از بنکده خویش در آید، نیرو و پادشاهی پذیرد، رپیتوین از زیر زمین به فراز زمین آید و بَرِ درختان رساند...»

«جشن رپیتوین»، بخشی از جشن نوروز است و هنگامی است که دیو سرما می‌رود و رپیتوین شادمانه به زمین بازمی‌گردد. شادی او از این است که ریشه درختان و گیاهان را با گرمای خود زنده نگاه داشته است تا دوباره بتوانند جوانه بزنند و ریشه کنند .
رپیتون هم روز نو در سال واقعی است و هم روز نو در زمان آرمانی آینده .
رپیتون نماد گرمای نگاهبان زمین و حیات نباتی است. برای رفتن آن به زیر زمین در زمستان و بازآمدنش باید نیایش کرد . آفرینگان رپیتون در نیمروز خوانده می‌شود. این آفرینگان مخصوص تابستان بزرگ و برای خشنودی رپیتون در جشنی به همین نام در آغاز و پایان تابستان خوانده می‌شده است .
اکنون زرتشتیان ایران این آفرینگان را در روز خرداد (ششم) در فروردین ماه و بار دیگر در سپند روز (بیست و نهم) در مهرماه برگذار می‌کنند .


به سخن دیگر، رپیتون نام ایزد نیمروز و نیز ایزد فصل تابستان است.
برای رپیتون دو نماز وجود داشته، یکی نمازی که هنگام نیمروز برگزار می‌شده و دیگری آفرینگانی که برای خشنودی ایزد تابستان انجام می‌شده است.
این آفرینگان در هرمزد روز (یکم) فروردین‌ماه و آنیران روز (سی‌ام) مهرماه که نخستین و پسین روز تابستان بزرگ بوده برگزار می‌شده است.
در دوره‌های بعدی در هنگام برگزاری این مراسم بین زرتشتیان ایران و پارسیان هند تغیراتی داده شده است.
ولی پارسیان هند آغاز آن را اردیبهشت روز (سوم) از فروردین‌ماه می دانند.
اما در بندهش آمده است که رپیتوین هفت ماه تابستان را روی زمین به سر می‌برد و در آغاز و انجام تابستان باید فرود و بدرود او را درود و سپاس گویند.
پس آفرینگان رپیتوین باید در هرمزد روز از ماه فروردین و در انیران روز از ماه مهر خوانده شود.

شاهین سپنتا
@akherin
نقشه کاروانسراهای جهان

کاروانسرا یکی از ابداعات ایرانیان است که در فهرست آثار موقت یونسکو بنام ایران با کد 6197 ثبت شده است و منتظر ثبت نهایی است .


@akherin
درخت «شیرین و فرهاد» 602 ساله شد🌳

▪️درخت چنار کهنسال طاق‌ بستان کرمانشاه، امروز به همراه جمعی از کرمانشاهیان تولد 602سالگی خود را جشن گرفت.

▪️جالبه بدونید درخت چنار طاق بستان، طبق تخمین‌ها در سال 1423 میلادی کاشته شده است. در گذشته پیر مردی کفاش به نام «رحمت» سالیان طولانی در حفره میان این درخت به کفاشی مشغول بوده و همین امر موجب شده تا درخت شیرین و فرهاد را درخت «رحمت» نیز بنامند.

▪️این درخت سال 1388به ثبت آثار طبیعی ملی رسیده است. ارتفاع «رحمت» حالا پس از 602 سال زندگی به 37,7 متر و عرض آن به 8,46 متر رسیده است.

@akherin
افسران رومی درباره شکستشان از ایران به سنای روم چنین گزارش کرده‌اند: سورنا، فرمانده ارتش ایران در این جنگ از تاکتیک و سلاح‌های تازه‌ای بهره گرفت. هر سرباز ایرانی با خود مشک کوچکی از آب حمل میکرد و مانند ما دچار تشنگی نمیشد. سربازان ایرانی بع نوبت با روش خاصی از میدان بیرون رفته و استراحت میکردند

سواران ایرانی توانایی تیراندازی از پشت سر را دارند! ایرانیان کمان‌هایی تازه اختراع کرده‌اند که با آنها توانسته‌اند پای پیادگان ما را که با سپرهای بزرگ دیوار دفاعی درست کرده بودند به زمین بدوزند! شمشیرهای آنان سخت بود و شکننده نبود!

هر واحد تنها یک نوع سلاح استفاده میکرد و مانند ما خود را سنگین نمیکرد. سربازان ایرانی تسلیم نمیشدند و تا آخرین نفس میجنگیدند. این بود که ما شکست خورده و هفت لژیون را به طور کامل از دست دادیم و تلفات سنگینی به ما وارد آمد...

📚به نقل از کتاب ایران از آغاز تا ظهور اسلام؛ نوشته رومن گریشمن

@akherin
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ایلام_تنگه_بهرام_چوبین
این دِژ نفوذ ناپذیر با موقعیتی
استراتژیک و با ساختاری شگفت
انگیز، نشان دهنده هوش نظامی
بهرام چوبین این نابغه جن
گ آوری
و فرمانده بزرگ سپاه ایران بود.

این دژ باستانی در ۱۴ کیلومتری
#شهرستان_دره_شهر در استان ایلام قرار دارد.
@akherin
خشنو تره اهوراهه مزدا🔥

🌞امروز به روز فرخ و پیروز :
           
# آذر ایزدروز🔥
#از ماه فروردین🌹

#سال 3762 زرتشتی🌸
            
۲۵۸۳ شاهنشاهی
28مارس 2024 میلادی🪴

برابر با :

🌻 #پنجشنبه ۹فروردین ماه خورشیدی۱۴۰۳

آذر :آتش
🔥زیارت پیر هریشت🔥
@akherin
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صدای باران
عطر کاهگل کوچه باغ
و حس خوب شکوفه های بهاری باران خورده
تقدیم شما عزیزان
روزتان زیبا❤️
@akherin
🔥زیارت_گاه_پیر_هریشت

براساس گاهشماری، هر زیارتگاه و مکان سپندینه روزهایی برای زیارت دارند که بسیاری از زرتشتیان در هنگامه‌ی آن روزها به زیارت آن می‌روند.
روز اَمُرداد اَمشاسپند تا خورایزد از ماه فروردین برابر با هفتم تا یازدهم فروردین، روزهای زیارت پیرهریشت است.
زیارت گاه پیر هَریشت در ۹۰ کیلومتری غرب یزد و در ۱۵ کیلومتری شریف‌آباد  از توابع اردکان یزد، کوهی آهکی، با بلندی کم و تهی از پوشش گیاهی، پیری سپند را در سینه دارد.
به باور زرتشتیان در شامگاه ساسانیان، آن‌گاه که تازیان به سرزمین پهناور ایران تازیدند، دختر یزدگرد که نامش مروارید بوده نامور به «گوهربانو» در پی پیگرد تازیان از کاروان همراهان جدا شده و پس از سرگردانی در این محل خسته، رنجور و ناامید به نیایش پروردگار یکتا می‌پردازد.
به خواست پروردگار این بانوی پاک‌دامن در این محل ناپدید می‌شود و دست تازیان به او نمی‌رسد.
آورده‌اند که سال‌ها پس از ناپدید شدن، گوهربانو بر کودکی گمشده نمایان ‌شد و به او گفت تا از پدرش بخواهد که بنای پیر هِریشت را بنیان گذارد.

@akherin
‏نمایی از ⁧ آتشکده‌های_ساسانی⁩ در تنگ چک چک (Tang-e Chak Chak)، جنوب رُستاق، داراب، فارس. یکی از دو آتشکده بصورت چهار‌طاقی ساخته شده و گنبد آن فروریخته است. بنای دیگر که به «قصر آینه/قصر دختر» نامزد است (شاید اقامتگاه آتش و موبدان بوده) یک ورودی دارد و گنبد آن پابرجاست.

‏صدای چکیدن آب از سقف غاری کوچک در پایین صخرۀ روبروی بناها، ریشۀ نام «چک چک» است. (شاید به آیینی کهن‌تر مانند تقدیس آب اشاره دارد) روی صخرۀ جنوب ⁧
#آتشکده⁩، قسمتی به منظور ایجاد نقش برجسته یا کتیبه‌ تراشیده شده اما اجرا نشده است. (تصویر از الهام اسدی) ⁧ آثار_ملی⁩ ⁧ هنر ساسانی⁩ ⁧ تنگ_چک_چک⁩

@akherin
HTML Embed Code:
2024/03/28 17:07:26
Back to Top